2017-07-17 7029 瀏覽
觀塘工廈真係越來越多特色餐廳今日來左The Stadium 一間以運動為主題gei餐廳呢度環境相當闊落坐得好舒服唔同角落都見到有同運動有關gei設計感覺好有心思😻來到唔止有野食仲有得玩👻同朋友食完野之後玩左陣桌球好relax啊!!!(雖然我打得好差)食物方面主要係美式style都幾多款式😋飲品都勁多選擇呢度有酒飲同可看球賽餐紙設計都好有心思(有室外座位,夜晚應該好好feel)小食我地叫左巴馬火腿配無花果無花果食落超鮮甜平時出來食飯比較少見Figs Prosciutto $88巴馬火腿配哈蜜瓜就食得多配無花果就第一次食原來呢個配搭都幾正wor呢度d巴馬火腿好好食好香但唔會太鹹味道剛好同無花果好夾Grilled Pork Rack $168燒豬鞍肉質厚實得來好爽口!份量好大份最驚喜係d配菜同面頭d醬汁都好好食個醬汁落左青瓜、蕃茄、洋蔥等去調味味道十分清新看得出廚師落左好多心機落去抵讚👍!Beefy Mushroom Burger $138美式美食點會少得漢堡包呢?朋友話要食呢個呢個漢堡包朋友食得好開心話牛肉味道好濃非常juicy入面d煙肉同芝士d鹹香味道令到成個漢堡味道升華左不少雖然我無份

觀塘工廈真係越來越多特色餐廳

😻

來到唔止有野食

仲有得玩👻

同朋友食完野之後玩左陣桌球

好relax啊!!!(雖然我打得好差)

食物方面主要係美式style

都幾多款式😋

飲品都勁多選擇

呢度有酒飲同可看球賽

餐紙設計都好有心思

(有室外座位,夜晚應該好好feel)

小食我地叫左巴馬火腿配無花果

味道剛好

同無花果好夾

Grilled Pork Rack $168

燒豬鞍
肉質厚實得來好爽口!
份量好大份

最驚喜係d配菜同面頭d醬汁都好好食

個醬汁落左青瓜、蕃茄、洋蔥等去調味

味道十分清新

看得出廚師落左好多心機落去

抵讚👍!

Beefy Mushroom Burger $138

美式美食點會少得漢堡包呢?
朋友話要食呢個

2017-07-09
  • 安格斯牛肉漢堡
  • 烤豬鞍
2017-07-16 169 瀏覽
突然收到老朋友的吃飯message。每次他邀約吃飯都有苦水要吐,這夜二話不說就跟他來了。 穿過地鐵站再越過幾條街,來到一個與官塘舊式工業大廈完全不同的大樓。 是我太久沒到官塘工業區嗎?變化大得難以想像。 𨋢門一開,就見到足球機。 餐廳空間超大,餐桌甚多,要搵人也有點難度。 雖說是星期五晚,但過了晚飯時間的工業區餐廳還是滿座,受歡迎程度令我也吃了一驚。 除了生啤,這𥚃還有不少手工啤酒供應,價錢略高。酒水餐牌多達4、5頁,要睇晒也要點耐性。 朋友了點本地釀酒廠麥子的鹽田,我就要了來自比利時的Gulden Draak 9000 Quadruple。入口濃厚、順滑,帶微微焦香。 安格斯牛肉漢堡 $138 - ★★★☆☆ 漢堡包烘得蠻外脆內軟,如果多點牛油香就更好。 牛肉質地蠻結實,口感不俗,但肉味不太濃。喜歡其煙肉鹹味不重,剛好為漢堡調味,但不夠香脆。 跟餐的薯條略嫌不夠脆,沙律菜新鮮度亦屬一般。 意式香菇手搓粉 $138 - ★★★☆☆ 除了meaty漢堡,還有素食香菇手搓粉。手搓粉帶點松露香,蠻吸引。 對我來說,手搓粉過份軟腍,有點黏口。幸好菇夠爽,平衡手搓粉的口感。 雖然食物未算完

是我太久沒到官塘工業區嗎?變化大得難以想像。

𨋢門一開,就見到足球機。

餐廳空間超大,餐桌甚多,要搵人也有點難度。

安格斯牛肉漢堡 $138 - ★★★☆☆

漢堡包烘得蠻外脆內軟,如果多點牛油香就更好。

跟餐的薯條略嫌不夠脆,沙律菜新鮮度亦屬一般。

意式香菇手搓粉 $138 - ★★★☆☆

雖然食物未算完美,但The Stadium足以讓我對官塘工廈餐廳大大改觀,令我又重搭到工廈尋美食的心。
在這𥚃與朋友把酒暢談,又未嘗不可。
10 分鐘 (堂食)
2017-07-15 139 瀏覽
lunch好耐冇食西餐,行開觀塘就幫親之前食過既stadium。我地叫左特色球沙律黑醋汁,有蕃茄仔,菜,雞蛋,黑豆,粟米。酸酸甜甜的感覺好fresh! 海鮮扁意粉有好多海鮮配料,魚塊,墨魚,蝦,蠔等等。蕃茄蓉打成汁,意粉超吸汁。白汁煙肉寬條面白汁味好重,充滿忌廉味,又唔算濟。煙肉夾係中間,味道不錯。兩個main 份量都幾多,岩晒未食lunch 的我地。兩者面頭都有大量火箭菜,仲有焗蕃茄。甜品方面,芝士蛋糕同brownie 賣相就好靚,芝士蛋糕口感不錯,餅底濕潤。不過brownie 就雪得硬左少少,但唔算太甜既味道幾岩我。仲有生果,雪糕,餅乾作配料,加上朱古力醬,味道更出。叫左凍檸茶同檸水,可以自己加糖。

我地叫左特色球沙律

海鮮扁意粉

白汁煙肉寬條面
白汁味好重,充滿忌廉味,又唔算濟。煙肉夾係中間,味道不錯。

叫左凍檸茶同檸水,可以自己加糖。
2017-07-14
10 分鐘 (堂食)
2017-07-15 147 瀏覽
以前觀塘除了茶餐廳,酒樓之外,乜嘢特色食肆都冇, 新翻新嘅wave就有一間美國菜, 座立在工廠區之中。 餐廳有戶外位置, 亦都有玩飛鏢地方。 初時以為星期六會冇乜人幫襯, 點知座無虛席。叫了兩道菜, 特色炸物拼盤,及燒春雞, 兩個人食剛剛好。 認真地說食物就麻麻地, 熱度不夠, 賣相雖然好。 餐廳是賣休閒概念, 畀打工仔放咗工可以有一處地方relax, 但就與附近餐廳消費有些出入(工廠大廈茶餐廳)。吃了飯後用五蚊玩了 10轉飛鏢左右, 人都爽! 觀塘區來港如果想約人睇波,呢度都可以選擇嘅, 對食物不要期望太高。

2017-07-09 136 瀏覽
去 The Stadium 係一位唔做運動既女性朋友提議我哋去食飯。佢book 呢間餐廳既原因好簡單,因為 The Stadium 充滿運動元素,就算自己唔鍾意做運動,但去到邊食野,邊感受一下運動節奏,自己都會覺得魅力十足,後生好多。。。 呢種自我安慰,又自我感覺良好嘅女仔唔少。不過都好多謝佢介紹左一間咁大咁舒適嘅餐廳。入得去每個角落都有一個主題,包括桌球、籃球、網球等。員工己有禮貌亦都充滿魅力。呢度有 Brunch , 價錢由幾十到一百零蚊,包餐飲,沙律或湯就加15元。價錢中等。呢度以西餐為主,所以份量都幾大。Bar 頭有好多手工啤酒,夜晚應該幾熱鬧。我今日就叫咗原隻燒春雞。原本我以為原隻燒春雞係會原隻上,估唔到佢哋細心地將燒春雞切開,方便我哋share食。呢度菜式汁比較濃。以蕃茄為 base, 再有醬油同其他香料。燒春雞共四件,雞肉肉質唔錯,配菜既沙律都算豐富。由於呢碟主要係食佢嘅汁,所以雞肉講求肉質,有無肉味反而係其次。呢度嘅氣氛好 relax , 地方大之餘員工服務唔錯,要佢加水或者攞嘢都好快辦妥。其他時間就大家隨便坐隨便傾,就算食晒野坐多陣都唔會俾人吹埋單。鍾意慢板食飯嘅朋友

入得去每個角落都有一個主題,包括桌球、籃球、網球等。

員工己有禮貌亦都充滿魅力。

呢度以西餐為主,所以份量都幾大。

Bar 頭有好多手工啤酒,夜晚應該幾熱鬧。

我今日就叫咗原隻燒春雞。

燒春雞共四件,雞肉肉質唔錯,配菜既沙律都算豐富。

其他時間就大家隨便坐隨便傾,就算食晒野坐多陣都唔會俾人吹埋單。鍾意慢板食飯嘅朋友可以選擇呢度。
2017-07-09 120 瀏覽
星期六放工,就同同事食返餐好嘅午餐,揀咗喺我哋返工附近嘅觀塘呢間西餐食嘢。餐廳位於觀塘工業區裏面,喺4樓,一入到去見到裏面嘅裝修主題係圍繞球類運動。就算唔墊枱紙都係一個籃球場嚟嘅。就算只水杯都係一個棒球泥。唔單止咁,餐廳裏面仲有個足球機俾人喺門口等電梯嘅時候玩,裏面仲有一個美式桌球俾你任打,不過晏晝冇開到。事不宜遲叫個午餐先。我叫左個薯蓉配肉腸$128,我朋友就叫左一個燒豬鞍$138。我朋友嗰個燒豬安就好嫩,應該只係得九成熟,裏面有小小嘅粉紅色,好多汁,而且伴左個紅蔥汁酸酸甜甜咁樣幾開胃。而我嗰個肉腸配薯蓉就有兩款肉腸一款係白色嘅豬肉腸,另一款就係紅色嘅辣肉腸。白色嗰隻豬肉腸就同你平時出去食開嘅豬肉腸分別唔大,但係佢紅色嗰個辣肉腸就幾特別。唔單止肉腸好足料,而且裏面仲加左一啲小茴粉喺裏面,講真你有啲似你食土匪雞翼咁嘅味道,同肉腸都幾夾。肉腸下面有啲洋蔥燒汁,係靚嘅燒汁泥,裏面可能加左啲紅酒好濃味配器個肉腸上嚟真係好野味。而下面放咗好大盆嘅薯蓉成個食晒覺得非常之飽飽。其實呢間自己都來過幾次,啲嘢食都唔錯而且環境好舒服好闊落,而且有我最鍾意嘅籃球睇,另外特別推介一個小食拼盤,大家下次嚟到一

其實呢間自己都來過幾次,啲嘢食都唔錯而且環境好舒服好闊落,而且有我最鍾意嘅籃球睇,另外特別推介一個小食拼盤,大家下次嚟到一定要試吓。
印象中的觀塘是工廠林立的地區,自90年代經濟體系轉移後,加上後期的活化工廈計畫 (雖已被叫停了),森林系、文青系、隱世系的主題Cafe、餐廳相繼湧現進駐。其中一幢位於興業街的翻新工廈 - The Wave,由踏進這幢工廈開始,每處都充滿型格的設計,與舊式的商廈、工廈感覺截然不同。 而其中一層,以運動為主題的餐廳 - The Stadium,餐廳佔地八千多呎,工業風的裝潢集合食飯、飲野、睇波、遊戲於一室,型格又出眾。 除了有足球機、美式桌球、飛標機等的設備,更有多部大電視播放不同球類賽事,是晚播放的是英超: 曼聯對史雲斯,對於今季表現平平的曼聯來說,粉絲朋友們當然要圍著電視觀看賽果。 足球機最受小朋友歡迎。 除享受美食外,更可跟朋友們玩樂一番,可能以多功能集一身的餐廳於香港為數不多,加上地方寬敞,所以顧客除了年青人的飯聚,還有不少家庭帶同小朋友前來呢,人頭湧湧的非常熱鬧,建議事前訂好檯才前來,免撲個空。由於booking太多,加上我們一行九人,只有戶外座位選擇,而戶外用餐區可供吸煙,對於吸煙的朋友來說,需要精神精神的時候不用老遠跑到樓下是相當方便,可是對於我這非吸煙人仕可謂鼻

足球機最受小朋友歡迎。
除享受美食外,更可跟朋友們玩樂一番,可能以多功能集一身的餐廳於香港為數不多,加上地方寬敞,所以顧客除了年青人的飯聚,還有不少家庭帶同小朋友前來呢,人頭湧湧的非常熱鬧,建議事前訂好檯才前來,免撲個空。由於booking太多,加上我們一行九人,只有戶外座位選擇,而戶外用餐區可供吸煙,對於吸煙的朋友來說,需要精神精神的時候不用老遠跑到樓下是相當方便,可是對於我這非吸煙人仕可謂鼻子受罪了,想轉位回到室內也因顧客太多而未能安排,所以訂位時要小心選擇啊! 幸好晚上室外清風陣陣,也不失有舒服的時候。
細節元素如餐牌的墊板是籃球計分板,貫徹運動的主顯。
食物方面,多以美式美食為主。餐牌有Dinner Set提供,共有三款: 牛肉漢堡、原隻燒雞、海鮮意粉,包括有餐湯或沙律,和一杯飲品,價錢由$158-$178。同行多人的也可選擇散叫share: 小食類、湯品、沙律、三文治、漢堡包、意粉、肉類、海鮮、Pizza還有甜品,選擇跟款式都甚多,總有一款能滿足不同口味朋友的需要。而且價錢屬中位合理,所以放肆地大吃大喝也不用多顧慮。
先點上飲品,餐牌中的選擇真不少: 咖啡、茶、果汁、汽水,還有cocktail、mocktail,有酒沒酒花多眼亂,花了點時間來選擇。我們分別點上: Mojito $78、Apple Juice $35、Pussy Foot $58、Ice Milk Tea $32、Apple Fizz $58 及Hoegaarden $63。其中淺粉紅的Pussy Foot調味不錯,帶有橙汁和菠蘿的清爽酸勁,紅石榴糖漿又不會加得過甜,還有果肉的咬口,不喝酒的朋友也叫上這杯呢。
Pussy Foot
The Stadium Fries 芝士薯條 $68
The Stadium Fries

薯條炸得金黃香脆,吃下又不會很乾身,薯味不錯,淋上份量頗多的半溶Cheddar Jack Cheese跟煙肉粒碎,十分惹味香口,若嫌不夠邪惡,伴隨還有一兜Nacho Cheese供蘸點,芝士粉絲極為滿足,美味程度是令大家狂風掃落葉式地完成。
Truffle Fries 黑松露薯條 $68
用松露油炸過的薯條,到來時已十分香氣撲鼻,令人再展食慾。薯條炸得香脆,上面還灑滿了Parmesan Cheese碎,惹味程度不遜於半溶的Cheddar Cheese,因為伴隨還有香濃到不得了的Truffle Mayo醬。雖然是熱氣之物,但香口惹味之吸引又是另一搶食項目。
The BBQ Wings 脆烤雞翼 $88
The BBQ Wings

餐牌上有兩款雞翼選擇,我們捨棄了味道較為辣的Buffalo Wing,轉而投向更為香口的烤雞翼。雞翼表面充滿了自家調配的BBQ醬,烤過後雞皮仍保持一定程度的脆口,帶煙燻味的酸酸甜甜,甚為惹味香濃,雖然雞肉未算很入味,但豐腴的肉汁加上惹味醬汁,又是另一秒殺小食。
The BBQ Wings

The Stadium Caesar Salad 特色凱撒沙律 $98
廚師推介的The Stadium Salad與The Stadium Caesar Salad之間周旋,最後選擇了後者,只因這碟配有水煮蛋。新鮮爽口的蔬菜、多汁的車厘茄、炸麵包粒、煙肉粒,加起來份量也頗多。自家調製沙律醬的沙律跟水煮蛋混合後,蛋漿令沙律更多添美味。此外沙律額外加$20可多添雞肉,考慮到其他所點的菜式均有肉類,還是享受清一色的蔬菜清爽。
The Stadium Caesar Salad
單點一份漢堡需要$138,多加$20就是Set Dinner的價錢,多份沙律或餐湯,還有一杯飲品,何樂而不為呢?! Set Dinner: Beefy Mushrooms Burger 安格斯牛肉漢堡 $158
Beefy Mushrooms Burger

美國菜又怎可少了漢堡的份兒,這款口味的漢堡是店方主打。採用的安格斯牛肉漢堡扒是自家手打,外層煎得香脆,內裡多汁腍軟嫩滑,沒有過熟也沒有散開,恰到好處。配料加入了大啡菇、生菜、蕃茄、厚切洋蔥、大片煙肉等,加上Cheddar Jack Cheese,用料非常豐富,幸好店方早已把漢堡切開分好,不然分享會變得很"論盡"呢! 伴碟的薯條份量也十足,剛炸起的熱騰騰,不論蘸上伴隨的沙律醬還是茄汁都很惹味,大家此刻好像對熱氣產生了免疫,多多的薯條也能吃得下!
Beefy Mushrooms Burger
這款漢堡得到大家的讚賞,意猶未盡於是再點多份,不過後來再點的牛肉漢堡則用上木板盛載而來,賣相更為吸引呢。
Patriot 愛國者漢堡 $138
Patriot

雖然店方是主攻美國菜,但漢堡包選擇只有兩個,除了Set Dinner那款的牛肉漢堡外,另一款漢堡就是愛國者漢堡,我們也一拼叫來嚐嚐。同樣採用肉汁豐盈的安格斯牛肉漢堡扒,同樣極為厚身,不過餡料卻換上了墨西哥辣椒、蕃茄、生菜和Mozzarella Cheese,跟自家調製的辣汁,味道亦較為辣一點,相對地啖啖都惹味一點。
Patriot
Set Dinner: Seafood Linguine 海鮮扁意粉 $178
是晚所點的澱粉質不多,怕一碟意粉份量又未能滿足各人,於是前後點了兩碟,而這款額外加$10就能成為套餐,比漢堡更為划算。用料可謂非常豐富: 魚柳、蝦肉、青口、帶子、魷魚等,每款都新鮮彈牙,令鮮味倍增。以意大利茄醬作基礎煮成的扁意粉,入口彈牙,軟硬適中,加上洋蔥、蒜粒和蔥頭,份外惹味香口,幸好點上兩碟不用爭。
Seafood Linguine
Set Dinner: Roasted Whole Chicken 原隻燒春雞 $168
單點原價為$148的燒春雞,雖然賣相比另外兩款Set Dinner較為遜色,不過用Rosemary來焗製的燒春雞,香氣也是不錯的。雞肉肉嫩汁豐又不油不膩,不會過於嚡口,甘腴美味又飽足,酸甜的醬汁更能帶出雞肉的鮮味,伴碟烤過的薯仔和蔬菜,吸收了雞汁精華,也顯得更惹味。
Roasted Whole Chicken

The Stadium Hawaiian Pizza 夏威夷特色薄餅 $158
同行男生較多,怕他們不夠飽足,最後再多點個12吋Pizza。而Pizza有三款選擇: 夏威夷、雞肉和黑松露,考慮到雞肉和松露已於其他菜式點上,於是選擇了夏威夷特色。
The Stadium Hawaiian Pizza
Pizza是薄批底的款式,糅合了兩款芝士: Mozzarella Cheese和Cheddar Jack Cheese,鹹香美味不容置疑,亦做出令人興奮的拉絲效果。批面鋪了蠻多的菠蘿粒和煙火腿,還有夏威夷特色的千島醬汁,酸酸甜甜確是開胃,尤其最後才點上這飽肚之選。雖然相比漢堡和薯條類,Pizza顯然較為一般,不過趁熱辣辣食也是不錯的。
The Stadium Hawaiian Pizza
據悉餐廳是由一班熱愛運動的80後開設,為既愛吃喝又愛運動的朋友,提供一個聚會的地方。一大班朋友聚會聚餐,很多時會被餐廳所設的用餐時間所限,要麼就分開上下兩場: 晚飯+飲野,要麼就要book房或是到人流不是太強勁的餐廳。而這裡有得食、有得玩、還有得睇波,糅合多種功能,加上價錢又划算,一行9人結帳只是$2000,用餐又不設時限,而且週末更營業至凌晨,是一大班朋友飯聚玩樂的好去處!
Pussy Foot
Seafood Linguine
2017-07-04 142 瀏覽
閑日終於book到位一家四口黎食野環境唔錯 又有酒飲不過服務態度係我好耐無遇到甘差一個二個當睇你唔到比張飛你叫你等 但又無凳坐一堆人係lift口等 都唔緊要見到對couple拎張飛過去問個waiter仲要等幾多張檯,佢第一個反應係無視佢地, 之後對couple再問,佢只係答「甘你地拎住張飛就係排隊啦,總之排隊等啦!」 果下對couple即刻走左😨其實環境唔錯 服務態度好少少 真係會好好多所以就算幾好食 我都唔會再黎lu~
閑日終於book到位一家四口黎食野
環境唔錯 又有酒飲
不過服務態度係我好耐無遇到甘差
一個二個當睇你唔到
比張飛你叫你等 但又無凳坐
一堆人係lift口等 都唔緊要
其實環境唔錯 服務態度好少少 真係會好好多
所以就算幾好食 我都唔會再黎lu~
60 分鐘 (堂食)
2017-07-04 108 瀏覽
their foods are pretty but the worst thing is their servers have really bad services... no seats for waiting in line and when you tried to ask them how long is the wait time they just IGNORE you at all!!!!
2017-06-30 91 瀏覽
一直都知道觀塘有很多地方食嘢,但就唔知去邊度好,多得友人介紹我到位於興業街的呢間The Stadium 試一試,一開lift門就讓我好驚喜,門口已經是足球機,一入去就見到桌球台,另外仲有飛鏢樹的娛樂活動餐廳設計簡約,充滿運動風,同觀塘工業區的形象形成強烈對比下午茶套餐不多,而我同朋友因爲夜晚要工作,所以就選擇了單點先是前菜-無花果配巴馬火腿,巴馬火腿配以冰涼清新無花果,味道好搭,無花果清而甜,剛好調和了巴馬火腿的咸味,不錯水牛雞翼-係我至愛必點菜式,但每間餐廳都會有所不同,而今次的水牛雞翼屬於偏辣的,淨食雞翼已經覺得好辣(當然小妹係唔太食到辣的人)點埋個沙律醬會中和一點辣味,愛辣之人會鐘意呢種味道的 黑松露蘑菇薄餅-薄餅餐廳standard是12"的,薄餅餡料好夠,密鋪平面,一上到台就已經聞到陣陣黑松露香味,蘑菇香軟熟加埋火箭菜,好好味呢個pizza絕對係會再encore 既菜式可惜我地個兩個人,如果下次多d人一齊就可以試埋個黑松露芝士薯條

餐廳設計簡約,充滿運動風,同觀塘工業區的形象形成強烈對比

下午茶套餐不多,而我同朋友因爲夜晚要工作,所以就選擇了單點

呢個pizza絕對係會再encore 既菜式

2017-06-28
  • 黑松露薯條
  • 黑松露蘑菇薄餅
  • 水牛炸雞翼
2017-06-30 89 瀏覽
我的女性朋友,帶我嚟The wave食嘢!一入到去我以為去錯地方!因為 有好多桌球同埋好似間酒吧咁樣,有得嘅飛鏢,完全唔似間餐廳,要 行入少少, 先見到我個friend 地方好大 !個menu嘅設計都好吸引!我哋 好似去咗外國咁呀! 跟住呢因為有太多選擇,我哋都唔識揀,所以 叫咗個同事,好用心咁 介紹,我哋本身都諗住試呢個黑松露pizza嫁喇, 既然佢都推介,我哋就即刻共識,跟住我哋再嗌咗個 無花果 頭盤 都好好食呀!好特別 的水果,我哋本身諗住嗌埋個拼盤.. 不過我哋兩個女人仔...食唔落lu,所以嗌咗個 雞翼, 大大隻嫁!飽曬 !下次再去過!x10
x10
近年工廈餐廳愈開愈多, 如環境裝修或食物沒有特色都難站穩住腳.今日收工後跟兩位姊妹傾計食飯, 就選擇了就近的The Stadium. 裝修稱得上有特色, 走年青活力風, 不過有部份位要座沒有椅背的長櫈, 故中女要促膝長談要多花點腰力咯!!食物方面, 味道只屬中規中矩, 份量偏細。是晚點了黑松露薯條、chicken finger、buffalo wing及意大利菇配手搓面。chicken finger 有點乾(只有三條) 配的spicy source 味道也好像不太夾 (非我口味吧)。fries and buffalo wing 是乎合期望的味道。手搓麵味道不俗,而且手搓麵細細條,每條都均勻沾上醬汁。

2017-06-27
2017-06-26 4111 瀏覽
星期五兩點幾等候大約五分鐘就有位,有朋友介紹過The Stadium係觀塘區大量工廈餐廳之中數一數二最好味嘅,今日終於有機會試下。餐廳佈置以運動為主題,男友見到電視播緊NBA表示興奮,絕對吸引到男仔客幫襯。哩間餐廳都幾適合一大班friend gathering,空間寬敞,可以擺長枱,而且有大party room。烤黑毛豬配生果莎莎醬$138需時20分鐘。點了全熟,豬肉鮮嫰多肉汁,肉質富彈性,烹調恰到好處。配合莎莎醬酸味刺激味蕾,減低油膩感。南瓜忌廉湯 加$15幾滑,食得出用真南瓜打溶做湯。烤鱸魚 $168烤鱸魚上舖上火箭菜,魚烤得好滑,賣相好吸引,碟邊嘅白汁配薯蓉絕配,驚相位係薯蓉上有炒香嘅洋蔥同黑豆為薯蓉增添口感。脆焗薯皮 $78薯皮上有cheddar jack cheese,guacamole 同sour cream,覺得薯皮油多左啲,如果有煙肉碎應該會香口好多。Apple Fizz $58我飲到蘋果汁同ginger ale味,我覺得比較甜。Virgin Mojito $58我杯virgin mojito 好多mint 好清新,其實佢嘅mojito 仲有其他口味,有荔枝同蘋果味,好

烤黑毛豬配生果莎莎醬$138

南瓜忌廉湯 加$15
幾滑,食得出用真南瓜打溶做湯。

烤鱸魚 $168

脆焗薯皮 $78

Apple Fizz $58
我飲到蘋果汁同ginger ale味,我覺得比較甜。
Virgin Mojito $58
我杯virgin mojito 好多mint 好清新,其實佢嘅mojito 仲有其他口味,有荔枝同蘋果味,好特別。

埋單連加一$566,食物有質素,服務又好,絕對值回票價!

2017-06-23
5 分鐘 (堂食)
  • Pork Loin黑毛豬
  • 烤鱸魚
2017-06-25 123 瀏覽
係官塘購物完畢,選擇咗The Wave 既 The Stadium lunch , 因為見到食評介紹呢度嘅地方好大,又舒適。而家夏天係觀塘周圍行,行到一身汗,有一個舒適嘅環境,同埋充足嘅冷氣好緊要!上到餐廳,節拍強勁嘅音樂帶出一股運動嘅魅力。裝飾都係處處顯示運動嘅元素,呢度嘅客人以後生同一家大細為主。地方夠大,坐得舒服, 相信係佢吸引客人嘅原因。Lunch 約HK 68- HK 138, 包餐飲。選擇都幾多,有沙律、墨西哥餅、意粉、黑毛豬、燒春雞同漢堡包都有。我媽咪想食pizza,所以我哋叫咗黑松露雜菇Pizza,我就叫咗美國安格斯漢堡。黑松露雜菇Pizza HK 178, 份量夠兩個人食, 用材充足,有好多雜菇,而且個餅底烤得好脆 。黑松露醬香味十足,趁熱食,好好食。唯一嘅缺點係有啲偏咸。美國安格斯漢堡 HK 128, 就非常抵讚!用咗生菜、煙肉、厚身嘅美國安格斯牛肉、蕃茄等做材料,另外仲有配沙律同炸薯條。安格斯漢堡多肉汁,牛肉味濃。成個麵包有10 cm高,食材豐富。炸薯條都好食。一個人食曬簡直係非常滿足。呢度有唔同嘅遊戲,俾小朋友玩。見到小朋友玩得咁投入都係一件樂事。一個周末來

Lunch 約HK 68- HK 138, 包餐飲。

黑松露醬香味十足,趁熱食,好好食。

唯一嘅缺點係有啲偏咸。

美國安格斯漢堡 HK 128, 就非常抵讚!

安格斯漢堡多肉汁,牛肉味濃。
成個麵包有10 cm高,食材豐富。

炸薯條都好食。一個人食曬簡直係非常滿足。

一個周末來 The Stadium 食下野、玩下遊戲,輕易就消磨一個下午。
2017-06-22 223 瀏覽
有同事生日 想食餐豐富啲既lunch 來慶祝the stadium係首選既餐廳 之前都來過幾次 環境舒服 食物又好味 lunch time 另外加$15 可享沙律/餐湯呢個蕃茄湯勁勁勁好味入面全部都係蕃茄茸 好濃郁 好rich加左小小香草 係我飲過最好飲既蕃茄湯今次叫左兩個安格斯牛肉漢堡 餐牌寫住order左要等15分鐘一來到見到個burger甘大個 雙眼已經上枱前已經幫你切開左一半 好貼心塊牛肉漢堡好厚 應該有1.5-2cm 絕對吾係hea 好juicy 一啲都吾乾 好有牛味另外仲有煙肉 蕃茄 生菜 芝士 食落味道好豐富好有層次 I love it 另外仲有小小沙律同個炸薯條 👍👍👍薯條係岩岩炸起熱辣辣 建議趁熱食另外同事叫左墨西哥卷入面有好多呑拿魚 仲有小小牛油果熱辣辣 清清地都幾好味 (不過同事話佢咸左小小)另外都配左小小沙律同五顏六色既粟米片脆卜卜 點埋個墨西哥醬 都幾惹味餐飲係包埋既 (凍或熱)大大杯 糖漿自己落 今餐Lunch食得好滿足 好好味 下次再來試下晚餐
有同事生日 想食餐豐富啲既lunch 來慶祝

安格斯牛肉漢堡

另外同事叫左墨西哥卷
入面有好多呑拿魚 仲有小小牛油果
熱辣辣 清清地都幾好味
(不過同事話佢咸左小小)
另外都配左小小沙律同五顏六色既粟米片
脆卜卜 點埋個墨西哥醬 都幾惹味

呑拿魚墨西哥卷

餐飲係包埋既 (凍或熱)
大大杯 糖漿自己落

餐飲