2019-12-03 277 瀏覽
朋友提議星期一到此食晚餐,原因是佢地逢星期一都做買一送一的優惠,我們四人行都係收兩個正餐既價,真係好抵食。我個人點了一個素牛肉漢堡(Impossible burger),漢堡餐好足料,牛油果、芝士、蔬菜、還有素牛肉,配薯條。強調素牛肉但牛肉味竟相當濃,每個餐都好足份量。四人食三個主菜其實也挺夠的,但朋友是常客,極力推介佢地既烤乳豬。果然一試真係無介紹錯,乳豬皮好脆、好香、好有脂味,肉質辣滑、咸味剛剛好,配菜磨菇好香甜,薯蓉幼滑,牛肉味恰到好處。另外兩款味度也不錯,只是以上兩個菜比較特別而印象深刻,好值得試!食完大家都捧住肚皮,相當飽足。還未講帶位及應侍都人很好,令我在整個用餐過程都很滿意!
還未講帶位及應侍都人很好,令我在整個用餐過程都很滿意!
Impossible  burger  (vegetarian  )
2019-12-02
2019-11-23 290 瀏覽
食過the salted pig好幾次每次黎都一定會嗌豬手🐷從無失準 大大份 皮脆 肉亦唔鞋口配埋酸菜食岩岩好 配菜有個焗薯仲有個類似番薯 番薯就麻麻哋但豬手仍然係每次黎必嗌嘅主菜👉🏻另外有叫咗個Fish and chips上次都有order 個魚炸得幾脆但尋日可能人多掛住相機食先放得太耐至食 唔夠脆但係個炸薯圈好好味👉🏻今次仲試咗個烤豬肉嘅三文治有驚喜!豬肉加埋酸酸甜甜嘅一啲生菜沙律配料幾開胃👄👉🏻甜品order左 Apple Delight底層有cream cheese 加埋雲呢拿雪糕🍦同蜂巢!yummy但建議如果要配當生日蛋糕配蠟燭就唔好叫呢款甜品因為只能放喺雪糕旁邊好易冧
食過the salted pig好幾次

加埋雲呢拿雪糕🍦同蜂巢!yummy
但建議如果要配當生日蛋糕配蠟燭就唔好叫呢款甜品
因為只能放喺雪糕旁邊好易冧
2019-11-22
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 招牌德國鹹豬手
2019-11-09 224 瀏覽
餐廳適合一大班人齊齊分享美食😎😎Crispy Pork ~ 必選皮脆,份量適中Seafood Paella 🐙🦐🦀🐠友人超級喜愛海鮮,食得津津有味😋😋內含多款海鮮:蝦、大蜆、青口、魷魚、魚柳😍😍😍
餐廳適合一大班人齊齊分享美食😎😎

Crispy Pork ~ 必選

皮脆,份量適中

Seafood Paella 🐙🦐🦀🐠

友人超級喜愛海鮮,食得津津有味😋😋

內含多款海鮮:蝦、大蜆、青口、魷魚、魚柳😍😍😍

Crispy Pork
2019-11-02 201 瀏覽
星期六晚上,朋友想去食豬手,我便想起Salted Pig。泊好車後,9點踏進門口,被告知已’last order’。但我上網check咗佢自己website,明明寫住晚上11:30才關門的,2個半鐘前last order!!!!! 可能呢排市況唔太理想,我理解,我明白。但係門口員工態度惡劣,非常不友善,唔想做我生意,一副想趕我出門口的嘴臉。我未幫襯已經要睇人面色!!!!! 員工服務看來也不會好得去邊。連埋今次已經係第三次在這裡 ’被趕客’.....這也會是我最後一次嘗試光顧。
2019-10-24 298 瀏覽
我以後唔會再去荔枝角salted pig😡😡😡😡,我已幫襯呢間餐廳2年有多,隔個月都會同朋友去食晚飯,因為地點好環境舒服, 仲可小飲2杯, 但昨晚用eatigo訂7:30,到達後佢話eatigo訂位只食1.5小時,咁已經奇怪,餐廳只有幾張枱應該坐多一陣唔會好大問題,點知準時9點有位叔叔侍應生要我地付款,我地好禮貌問餐廳不是太多客人是否可飲完杯酒走,佢話根據訂位條款我地已夠鐘離開,所以要付款即時離開😡😡😡我朋友仲想跟佢地講……我話唔使再講咁服務及態度我以後都唔會再嚟食!! 如果餐廳full house 您禮貌地講聲,我地絕對體諒明白會盡快交枱,但昨晚我仲有2杯酒未飲,而餐廳又無人😡😡😡阿叔叫我地要即時付款離開要趕我地走,呢d服務真係出去食飯從未試過咁架😡同其他朋友講原來佢地係同一間餐廳有同一情況同一遭遇! 朋友已無幫襯啦!而食物質已比從前差了很多!
而食物質已比從前差了很多!
2019-10-20 228 瀏覽
朋友生日慶祝,來吃午餐,點了六個菜式。1. 肉丸意粉等了很久,連隔離枱吃完走人,我們也未到。2. 青口,店員問要大份定小份,我們點了小份,但來了大份,問店員,他說是大,我說我點的是小份,他連一句道歉說話也沒有。3. 海鮮飯,直接漏單,說10分鐘內補回,結果等了20分鐘。小朋友在走動,非常惡地警告小朋友不要再走。如此惡劣的服務態度,一世也不會再光臨。服務行業竟然有如此嘅服務,大家下次真係要考慮清楚會唔會再幫襯呢間咁嘅食店。
朋友生日慶祝,來吃午餐,點了六個菜式。
1. 肉丸意粉等了很久,連隔離枱吃完走人,我們也未到。

2019-10-20 181 瀏覽
朋友話上次去尖沙咀店,🐷👋失準+服務差🤦‍♀️。我又好想食🐷👋,所以決定去荔枝角店,🙏希望有運?! 本想訂715pm, 但網上只供7pm or 730pm,那😅730pm, 早左若冇客,应該都比入。結果,我7pm到,冇乜客,順利入坐。塞車,朋友740pm才到,期間冇人理我,水都冇一杯😖。 燈光偏暗, 幸好佢個餐牌,有大大張相, 睇唔到啲字都冇所謂🤣叫左一客燒豬手,有成1kg,係二人份量, 即係每人要食500g肉😜。 諗住加個沙律, 平衡下, 等嘅時候百無聊賴見到, 主菜可以加錢有side dish, $48便有菜🤩,正, 就加一個香蒜煙肉碎椰菜仔。 食燒豬手當然要飲啤酒🍻啦!🐷👋好好味, 廚師好細心, 起咗肉切開五大件。😋 表皮脆卜卜, 跟住有一層充滿collagen嘅肥肉, 下面就係烤豬肉, 肉質煙韌有肉味, 食到我哋兩個讚不絕口👏。原來個菜係signature dish, 椰菜仔比較硬, 煙肉另d菜好香,👍。一渣啤酒,兩個杯🍻,但係個杯咁奇怪嘅,水杯🥃?!食到捧住個肚走

一渣啤酒,兩個杯🍻,但係個杯咁奇怪嘅,水杯🥃?!

食到捧住個肚走
2019-10-18
  • 招牌德國鹹豬手
2019-10-17 128 瀏覽
Having a lunch with colleague on Wed, i have reserved a table in one day before as it was many peoples. I ordered the set lunch with soup, main course, dessert and a drink. The onion soup was tasty and i ordered pork as main course. i guess it was slow cook and it was juicy, should try it! Surprising by the dessert, its delicious. i will come back again!
2019-10-16
2019-10-12 160 瀏覽
來這豬料理店一家要order有名的慢煮脆皮豬腩盛惠$228,很香觤鬆軟又不熱氣。此乃食店的的招牌豬料理之一。一大件重量級豬腩肉經過慢煮,煮得十弟稔,入口即融,沒有肥膩感,但表皮的豬皮薄而脆。不過店家說烹調需要煮一段時間,尤記得是20弟鐘左右。另外,還會配上原粒薯仔和烤蘿蔔,平衡肉類及蔬菜比例。還點了個香腸拼盤,內裡有多種香腸,十分有咬口,而且烤得十分香,配上sauce十分美味。這店十分適合食肉獸來,不過食飽過份感到整頓晚餐十分邪惡。

這店十分適合食肉獸來,不過食飽過份感到整頓晚餐十分邪惡。
  • 慢煮脆皮豬腩
2019-10-12 175 瀏覽
荔枝角區晚上可選擇既餐廳唔多, 唯有係近D2 Two 果邊, 都仲可以有好多選擇, 而The salty pig 係星期一係最佳選擇之一, 因為佢地逢星期一買一送一, 即係叫兩個食品, 只收貴果一件價錢, 當然加一要另外再計啦, 但星期一真係非常之抵食, 而且佢地個歐式燒乳豬, 真係好好食, 皮脆肉嫩. 但如果食呢個千萬唔好太夜去, 我有一晚9:00 去到, 因為星期一實左太抵食, 結果去到已經賣晒.
2019-09-16
  • 歐式燒乳豬
2019-10-01 176 瀏覽
今日同屋企人去D2 place 睇戲,我第一次去D2 place, 睇完戲就搵嘢食。我哋一行人5大2小六點幾就去咗食晚飯,見到salted pig , 屋企人試過尖沙咀嗰間話好好食,咁就即管入去試吓。樓底好高好舒服,啲枱唔會太迫,我哋去嗰個時間唔係好多人。你差唔多食到中途啲人就開始多啦。掛住食唔記得左影Menu,其實我有幾個嘢食都唔記得咗影相。個Menu都幾多嘢食,其實我哋叫咗好多嘢食係食唔晒,佢啲portion都好大。叫咗個小食拼盤,一嚟到已經傻眼,大到呢!入面有Mini Burger,薯條、雞翼、ribs , 魷魚圈、scotch egg,仲有一樣唔記得咗係乜嘢🤣🤣我拼盤入邊啲嘢食全部都係新鮮炸嘅,雖然全部炸嘢好似唔係好健康,但係邪惡嘅嘢係永遠都會有人鍾意㗎!佢有三種將喺中間俾你點,綠色嗰啲係牛油果醬,另外有一個我記得係好似酸甜醬咁嘅嘢,仲係一個係唔記得咗因為好似冇點過我自己🤣🤣🤣🤣份量真係好多!非常抵食!唔記得咗個拼盤有burger,然後另外帶多咗一個burger呢個burger大到真係食唔到啦,我哋食咗大半已經放棄左! Burger 入邊塊肉好juicy , 好有牛肉味! ,夾

叫咗個小食拼盤,一嚟到已經傻眼,大到呢!

份量真係好多!非常抵食!

Burger 入邊塊肉好juicy , 好有牛肉味! ,夾埋啲洋蔥番茄同埋生菜食好Fresh .

啲薯條都係剛炸出嚟, 熱辣辣外脆內軟。

又叫多咗個西班牙海鮮飯,啲飯完全吸收晒海鮮嘅精華,入面其實都有幾多海鮮有青口、蜆、蝦而且啲份量都有幾多,唔係好似有啲只係得一兩舊。

其實另外仲帶咗個魚但係完全唔記得左影相,我只係記得你講呢間餐廳真係好好食,一定會再嚟!

一大班朋友去就啱晒,可以試多啲野!
2019-09-19 164 瀏覽
份量大又好食!已來過多次今次試了豬肋骨和小乳豬!份量足,很大份,乳豬是我勁推介的,真的很美味,又脆,肉又嫩,而且價錢不貴,所以很抵食豬肋骨也很大份,配菜也多,值得推介
份量大又好食!已來過多次
今次試了豬肋骨和小乳豬!
豬肋骨也很大份,配菜也多,值得推介
2019-09-16
2019-09-04 228 瀏覽
今日係荔枝角間新新地個戲院睇完戲呢就去左搵野食。D2 Place果幢野都有好多野食,行下見到呢間有西式早餐/brunch食嘅,就吸引左我地入去一試啦。入面都好大,枱同枱都有d距離,同埋坐得好舒服架。睇左下個brunch餐牌,我地揀左雜苺楓糖法式吐司,英式早餐(配炒蛋),另外加左個煙肉凱薩沙律。個沙律就上枱先,見到個樣已經覺得好有誠意。雖然係加配嘅,但都好夠食,同好新鮮。之後就個吐司上枱啦,熱辣辣架上到嚟,有三大片同啲雜莓,好感受到煮果份誠意。之後個早餐都嚟到la,個碟好大,啲野個份量都好大,睇相就知啦哈哈,入面樣樣野我都無得挑剔,好好食,最尾乜都清晒架。個餐就有包餐飲嘅,就係平時嘅咖啡或茶,都算大杯同好企理嘅。埋單一個人都百五六蚊度,好抵食,又坐得舒服,推薦大家嚟試下!

2019-08-24
2019-08-31 221 瀏覽
第一次食呢間,唔洗等位,環境都舒服。4個人晚餐。豬皮脆皮好味。海鮮飯一般。豬手好味。慢煮豬腩10級咸😖慢煮豬腩10級咸😖慢煮豬腩10級咸😖咸到味蕾麻木左🤮同一個著灰衫既員工講,我相信佢係經理黎。佢話個慢煮豬腩係會有少少粗鹽放上面,但嗰度唔只幾粒,係鋪滿晒好似水晶咁大堆既粗鹽。咸到不能形容。佢話換過碟比我地,但每人一舊,都食左一半就費事叫佢換。之後個經理再無返黎跟進。我之後飲左幾杯水都沖唔走個咸味,成條脷到宜家都仲係麻痺左。今次係我第一次寫食評,因為我真係未試過食咁咸既野,沖擊我味蕾 🤮
第一次食呢間,唔洗等位,環境都舒服。

4個人晚餐。
豬皮脆皮好味。
海鮮飯一般。
豬手好味。

咸到味蕾麻木左🤮

2019-08-29 4208 瀏覽
位於荔枝角的the salted pig,係一間主打豬肉既餐廳,唔同部位唔同煮法既豬豬都有。Serving up piggy🐖piggy這麼可愛,怎麼可以吃me😢餐廳空間幾大,樓底又高,一d壓逼感都冇坐落好舒服。我地好早到,可以坐沙發位添。室內室外同樣咁有feel👍碟上都有豬仔圖案,可以見到豬既不同部位。好多菜式都好吸引,不過怕食唔曬,所以叫左2個主菜同1款小食😋好彩冇叫埋甜品同飲品,主菜同小食份量超級多😱大件夾抵食👍👍2個人既話,建議叫1款主菜,加2份小食同飲品。見到好多signature cocktail, sangria, smoothie都好吸引😜🍳蘇格蘭溏心炸雞蛋配煙肉醬想食呢款蛋好耐啦😋用報紙風格的餐紙墊底,加上綠色碗仔好有農場feel🐄雞蛋外包裹住肉醬,最後加上炸粉炸香。一定要加煙肉醬😍甜甜地好夾,可以落少少係雞蛋面一齊食🍅蕃茄肉丸意粉叫之前完全估唔到d肉丸咁大粒😆起碼係ikea肉丸既5倍呀😜仲要有3粒咁多,2個人share既話可能會太濟,建議起碼3個人先叫,每人食1粒仲有能力食其他食物呀嘛😂意粉彈牙,蕃茄汁夠natural,最重要係肉丸煮後唔會太乾身。🐖慢煮醬燒豬肋骨,

碟上都有豬仔圖案,可以見到豬既不同部位。

🍳蘇格蘭溏心炸雞蛋配煙肉醬

🍅蕃茄肉丸意粉

🐖慢煮醬燒豬肋骨,椰菜沙律,粟米,薯條
份豬肋骨認真架世😮👍又係超大份,兩個人share都仲得。豬肋骨滿佈barbecue sauce, 非常之香同惹味。椰菜沙律可以中和肉類的肥膩感。粟米有牛油香味😋薯條脆身