2022-05-26
當晚臨時搵間餐廳食飯,又諗起平時呢間餐廳都叫多人食,就打算一試。坐低叫完野食冇耐,就聽到兩位staff係到講隔離個枱客嘅是非,講到我哋都可以聽到,就已經覺得有啲唔舒服,感覺呢間餐廳嘅食客都會成為佢哋嘅談資一樣。另外,食物方面,質素一般。我地叫咗Classic Set(for 2)。餐湯方面,叫咗龍蝦湯,質地偏向流質,就係水+蝦粉+(少許)龍蝦腳仔,完全飲唔出龍蝦湯嘅味道。主食方面,叫咗一客紅酒燴牛肉蜆殼粉同Pizza。蜆殼粉嘅質素仲差過快餐店😂上到枱就已經凍哂,個汁同啲粉係分離嘅,牛肉又燴得唔夠淋。其次,個Pizza雖然係即整,但有啲位味道會偏濃偏鹹,有啲位又食唔出任何味道,仲有進步嘅空間🥲❌❌❌番到屋企先發現,原來呢間餐廳會Rounding Difference ‼️個人認為已經加咗一(俾咗服務費),又係用信用卡埋單(唔需要找毫子),而且餐廳範圍完全冇見到有寫會咁做,所以完全唔理解點解有呢個做法🤷🏻♀️總體而言,整個用餐體驗係十分差勁👎唔會再去試
總體而言,整個用餐體驗係十分差勁👎唔會再去試