2018-06-10 832 瀏覽
將軍澳中心翻新後,進駐了不少新餐廳,選擇的確多了,排隊等位的問題也緩和了。The Point是其中一家新餐廳,為了用盡每一寸地方,餐廳分為三個部分,有室內露天座,室內座和半開放座位。以大地色為主調,設有不少雙人和多人座位,環境整齊乾淨。翻開餐牌,有沙律、義大利麵、披薩、小食等,價格中等,勝在選擇多元化。⭐️mango tango$48由芒果汁和橙汁攪拌而成,酸酸甜甜的,很開胃。⭐️柚子味噌、烤南瓜、茄子、藜麥、羽衣甘藍沙律$88南瓜烤得軟軟的,配搭茄子和羽衣甘藍,灑上瓜子,健康又美味呢!如果藜麥的份量再多一點,相信口感更佳!⭐️香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉$118蜆肉肥厚鮮美,配搭扁意粉很可口,不過注意意粉的確有點辣。⭐️原隻龍蝦、茴香頭、車厘茄、水牛芝士、海鮮汁$298將龍蝦肉切粒,加入茴香頭、車厘茄、水牛芝士等,餅底厚度適中,餅皮焦脆Q軟,配料也很豐富,不過龍蝦肉鮮味略欠奉,入口不夠彈牙,若試較傳統款式的披薩更划算。⭐️雜莓乾果燕麥芭菲$78這裏的甜品很不錯,最底層是士多啤梨醬,夾層是忌廉和燕麥,頂層是士多啤梨、藍莓和紅梅,還有雪糕。嚐一口,滋味微酸,果香誘人,配搭雪糕和甜筒,清甜而不膩,重點是份

以大地色為主調,設有不少雙人和多人座位,環境整齊乾淨。

⭐️mango tango$48
由芒果汁和橙汁攪拌而成,酸酸甜甜的,很開胃。

⭐️柚子味噌、烤南瓜、茄子、藜麥、羽衣甘藍沙律$88
柚子味噌、烤南瓜、茄子、藜麥、羽衣甘藍沙律

⭐️香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉$118
香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉

蜆肉肥厚鮮美,配搭扁意粉很可口,不過注意意粉的確有點辣。

⭐️原隻龍蝦、茴香頭、車厘茄、水牛芝士、海鮮汁$298
原隻龍蝦、茴香頭、車厘茄、水牛芝士、海鮮汁

⭐️雜莓乾果燕麥芭菲$78

雜莓乾果燕麥芭菲

嚐一口,滋味微酸,果香誘人,配搭雪糕和甜筒,清甜而不膩,重點是份量比例調得剛剛好,不會偏重其中一種味道,再加上脆脆的燕麥片,口感層次非常豐富。

▪️餐廳頗適合多人聚餐,因為食物選擇多,份量適中,坐得舒適。

柚子味噌、烤南瓜、茄子、藜麥、羽衣甘藍沙律
香蒜辣椒白酒大蜆扁意粉
2018-06-09 83 瀏覽
嚟呢度食dinner,首先嚟嘅係飲品mock champagne真係用香檳杯裝,有一片青蘋果作裝飾整體好fresh,甜甜地,飲落有蘋果汁,青檸汁同薑啤,幾適合同朋友嚟「飲返杯」appetizer我哋揀咗黑松露南瓜沙律冷盤嚟講,呢度嘅沙律都有好多選擇同特色roasted pumpkin味道好甜美,有少少燒烤味,有好多松子,菇,香草,黑松露同橄欖油痴住,下面放咗好多沙律菜食落香香的,甜美開胃main course我哋揀咗一個意粉一個扒意粉係 紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉蜆殼粉煮得軟硬適中,因為佢嘅形狀所以兜住好飽滿嘅意粉汁紅酒味道適中,牛肉煮得好淋,入口即溶,牛肉同醬汁味道濃郁兩個人share食份量剛好小食係黑松露薯條,上面有好多芝士,香草同埋香料paprika芝士係有拉芝嘅感覺,薯條又新鮮炸好再焗,十分香脆可口,襯熱食好壓軸登場嘅係 M5和牛西冷,叫咗5成熟靚靚嘅擺盤,好巨型嘅一塊扒,燒到上面有一條條嘅坑紋下面有roasted potatoes同grilled vegetables,上面有兩條蘆筍,旁邊有個帶有少少黑椒味嘅燒汁塊扒嘅size同厚度驚人,唔怪得佢特別貴,原來真係有咁大件食落牛肉味
真係用香檳杯裝,有一片青蘋果作裝飾

appetizer我哋揀咗黑松露南瓜沙律
冷盤嚟講,呢度嘅沙律都有好多選擇同特色
食落香香的,甜美開胃

main course我哋揀咗一個意粉一個扒

意粉係 紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉
蜆殼粉煮得軟硬適中,因為佢嘅形狀所以兜住好飽滿嘅意粉汁
紅酒味道適中,牛肉煮得好淋,入口即溶,牛肉同醬汁味道濃郁
兩個人share食份量剛好

壓軸登場嘅係 M5和牛西冷,叫咗5成熟
靚靚嘅擺盤,好巨型嘅一塊扒,燒到上面有一條條嘅坑紋

塊扒嘅size同厚度驚人,唔怪得佢特別貴,原來真係有咁大件
食落牛肉味道好濃,雖然有啲位係有少少筋比較難咬,但係大部分位置好嫩滑,同醬汁亦十分搭

切開入面滿滿嘅肉汁,入面亦keep到有粉嫩嘅程度,叫咗5成熟真係冇overcook到

食到差唔多到尾聲,店員俾咗濕紙巾我哋

最尾食完又會奉上牙籤,服務都幾周到

• 紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉
2018-06-06 81 瀏覽
這天晚上,相約友人一起到The Point 食西餐。這裡環境裝修有歐陸色彩,座位尚算寬敞。坐下後,侍應懇勤的招待,感覺良好,食市最重衛生、食品、服務及價錢。我們各人點選了有煙三文魚沙律前菜,餐特飲、龍蝦湯、野菌湯、芝士薯條、肉醬芝士釀茄子、香蒜辣椒雞肉天使麵,意大利海鮮湯飯、法式烤羊架、還有甜品。豐富晚餐,很新鲜的食材,有水準。以下為大家逐一介紹……頭盤沙律 - 三文魚和雜菜很新鮮,配沙律醬尚可,有附加橄欖油更好。餐湯 - 龍蝦湯未能帶出龍蝦濃味,湯內只得蝦肉兩小口。野菌湯截然不同,有味有菇味,很正!小食 - 芝士薯條不夠脆但很香。香草在表面,賣相都靚。肉醬茄子帶鹹,茄子用漿粉先炸過,食落口感一流。味道都很獨特。至於主菜 - 蒜蓉雞肉天使麵 - 有咬感彈牙。雞肉較鞋口,過熟。辣味和蒜蓉很惹味可接受。法式烤羊架 - 很嫩滑可口,又多汁。全日最佳給滿分。甜品 - 選擇少,但選了Tiramisu Affogato。咖啡配雲呢拿雪糕,甜中带苦,口中回味!最後终結,各人覺得這餐都喜歡,可以下次再試。
餐湯 - 龍蝦湯未能帶出龍蝦濃味,湯內只得蝦肉兩小口。
野菌湯截然不同,有味有菇味,很正!
小食 - 芝士薯條不夠脆但很香。香草在表面,賣相都靚。
法式烤羊架 - 很嫩滑可口,又多汁。全日最佳給滿分。
最後终結,各人覺得這餐都喜歡,可以下次再試。
2018-05-21
2018-06-02 80 瀏覽
The Mac and Cheese is memorable so I always order it.There are three flavours: chicken, four cheese and lobster.I definitely recommend the chicken and lobster.The lobster is cheesy and has lots of lobster sauce in it.The four cheese has a strong cheesy satisfaction without meat.My new favourite is the conchiglie with beef because the beefy gravy was delicious but the only complaint was that the pasta was not soft enough.For drinks had the green point and caramel soda float.The caramel float was
The caramel float was really good because it was simply soda, caramel syrup and vanilla icecream so it was not too sweet.
Finished with the apple and cinnamon pizza which had chunks of diced apple and raisins which tasted nice together.
2018-06-02 134 瀏覽
服務差,態度差,食物質素差首先今日陪女朋友食tea,女朋友見到holiday宣傳呢間餐廳好吸引但係一去到門口,問仲有無tea set既時候,已經feel到員工態度惡劣然後點左個for two既tea set-意大利什菜湯-無味-好油-黎到係有小小暖-黑松露薯條-雞翼配燒烤醬-薯條無味-入口乾,好難呑-雞翼得兩粒-用粒黎形容因爲size同薯條一樣-雞翼窿窿地,吉落去係脆既-好多毛,唔太敢食-芒果雲尼拿芭菲-得個樣-芒果超酸-芒果醬同上-雲尼拿雪糕係好便宜既藍色盒雀巢雪糕-白色底層係無味既類似cream既yogurt,因為有小小乳酪味,雖然唔知係乜*總結,最後埋單200蚊食既係成本低,唔好食既偽高級食物
服務差,態度差,食物質素差

然後點左個for two既tea set

-薯條無味
-入口乾,好難呑

-雞翼得兩粒
-用粒黎形容因爲size同薯條一樣
-雞翼窿窿地,吉落去係脆既
-好多毛,唔太敢食

-雲尼拿雪糕係好便宜既藍色盒雀巢雪糕

*總結,最後埋單200蚊食既係成本低,唔好食既偽高級食物
2018-06-02
2018-06-02 77 瀏覽
星期日,和男友近近地係將軍澳用餐~餐廳環境好適合傾計~小聚、家庭聚~有8人枱~軟殻蟹.烤甜椒.水波蛋沙律$124軟殻蟹炸到好香脆 好大份-係炸皮好薄!肉身好厚!非常有質感!好少食到咁多肉又唔會太多油既軟殻蟹⭐️💕酸酸甜甜既蜜糖芥末醬十分醒胃,配上溫泉蛋,口感就更豐富~蔬菜好新鮮食落爽口,如果多dd 甜椒就perfect~鮮露荀野菌黑松露卡邦拿拉意份$116意粉收汁恰好,忌廉極為幼滑,配上即刨芝士碎及黑松露,更加rich更濃味~露荀野菌的鮮甜亦可解解膩。M5和牛西冷扒 $318牛扒份量十足😳😳😳比男朋友的手還大~而且厚度亦有多於一寸~唔會太薄,可以更能做到五成熟既效果。牛肉雖脂肪不多,味道卻愈吃愈濃,與燒汁很配。烤意式翠肉瓜及香薯亦比平日常見的薯條更有心思。里哥特 巴馬臣 歌弓蘇拉 Buffalo cheese pizza $108總之就係四隻芝士啦!😂pizza 皮軟熟~Buffalo cheese充滿牛奶香~其他芝士各有不同鹹度及質感!好好食!簡簡單單也不錯呢!總結餐廳食物有心思,食得出係有用心配搭過~會再回來!仲有特色menu!
星期日,和男友近近地係將軍澳用餐~
餐廳環境好適合傾計~小聚、家庭聚~有8人枱~

軟殻蟹.烤甜椒.水波蛋沙律$124
軟殻蟹炸到好香脆

酸酸甜甜既蜜糖芥末醬十分醒胃,配上溫泉蛋,口感就更豐富~
蔬菜好新鮮食落爽口,如果多dd 甜椒就perfect~

鮮露荀野菌黑松露卡邦拿拉意份$116

M5和牛西冷扒 $318

簡簡單單也不錯呢!

總結餐廳食物有心思,食得出係有用心配搭過~會再回來!

仲有特色menu!

2018-05-31 66 瀏覽
係將中開左一段時間,今日先決定黎試下,主要都係俾佢既龍蝦pizza吸引雖然依期有新菜式推出,不過我第一次黎,都係穩陣食主打菜式,原隻龍蝦pizza就一定要啦,仲有軟殼蟹沙律,香蒜辣椒白酒寫大蜆,最後要多個甜品,brownie in a pan沙律我反而鍾意d甜椒,清爽甜甜地,中和番軟殼蟹既油膩,而大蜆係想像中咁辣,我唔食得辣既都覺得ok,而大蜆果然係大蜆,好肥美大隻,食落海水都仲係到,幾好食主角的龍蝦pizza,成11吋,2個人食都覺得幾多,會明顯見到龍蝦肉係面,龍蝦頭同尾都仲有肉係入面,唔係純裝飾,足料好食,最後個brownie又唔算好甜,配埋其他正糕,香蕉,合桃係唔錯

2018-05-30 56 瀏覽
今日係老豆生日,近近地去將軍澳搵食,the point門面好靚好吸引,我地四位等左一陣就入得,服務員態度抵讚!😁叫左個雜菜湯同龍蝦湯,雜菜湯同預期差唔多,但龍蝦湯十分有驚喜!唔單止有龍蝦鮮味,仲有成隻大蝦!柚子味噌烤南瓜茄子拼藜麥羽衣甘藍沙律, 睇個名都知健康啦!酸甜汁好開胃呀!生日食豪啲!叫左份A5和牛西冷,七成熟,和牛果然超有牛味,好開心,調味亦都非常岩口味!可惜我叫錯左七成熟,五成應該更好!海鮮脆米意大利飯,第一次食呢種意大利飯,原來咁好食!海鮮味好濃!跟住到招牌原隻龍蝦pizza喇!打卡必叫!,個批餅底柔軟但餅邊好脆, 有咬口,大大啖食龍蝦肉, $298值回票價!蟹肉白酒刁草天使麵 $118原來白酒同天使面咁夾!好食!埋單大約$1500,4個人我覺得合理,最緊要好食!

蟹肉白酒刁草天使麵 $118
原來白酒同天使面咁夾!好食!

埋單大約$1500,4個人我覺得合理,最緊要好食!
2018-05-30 80 瀏覽
急促的城市,生活步伐越來越快在所難免。每天就是急急腳回公司,匆匆吃午餐,就連放工也飛快趕回家,慢活總覺得是奓侈字眼。是夜,所有東西都忙過後,就是要嘗試學會「慢活」一詞,該快則快,能慢則慢,取得平衡。騰出時間和家人來到將軍澳中心新開不久的西餐廳—The Point,享受豐盛晚餐,減慢生活節奏。餐廳座落商場的一側,感覺寧靜,裝潢帶有新穎感。內籠大部份都是較為開揚,是以半開放式設計,使食客吃起來的時候,都能減低侷促感,而且空氣流通。這裡的食物款式算多元化,基本的前菜、湯、主菜、意粉和甜品也有,假若不知道怎樣選的話,餐廳亦提供Set Menu選擇。至於飲品,小妹就覺得看圖已經甚為吸引了。Lady Rose/$68,由荔枝汁,Vodka,梳打水調製,加上一片片玫瑰花。入口清新,不會太甜,有種解渴之感,而且賣相不錯。凱撒沙律配煙三文魚/$118,沙律新鮮爽口,勝在沙律醬夠多,夠濕潤,其中煙三文魚口感亦不錯,十分開胃。黑松露芝士蛋黃醬薯條/$74,味道濃,但黑松露香不算突出。薯條粗身,有咬感,加上脆口,連蛋黃醬及芝士一併吃,惹味十足。經典肉醬芝士釀茄子/$72,先說肉醬,味道非常濃郁,而且鋪滿厚厚芝
餐廳座落商場的一側,感覺寧靜,裝潢帶有新穎感。
經典肉醬芝士釀茄子/$72,先說肉醬,味道非常濃郁,而且鋪滿厚厚芝士,不過偏鹹。
每塊茄子都超大塊,軟腍腍,與一層厚厚的肉醬芝士,絕對是絕配。
香蒜辣椒橄欖油烤雞天使麵/$106,天使麵尚算彈牙幼身,不過值得一提的是,把麵一放進口就可感覺到陣陣火辣,其後可謂是越食越辣,辣度不容小覷,而有點失色的是,烤雞帶點鞋口。
推介的是,這碟海鮮意大利脆米湯飯/$218,雖然價錢較高,但用料足,青口、大蝦、魷魚、蜆等也能找得到,其中較欣賞的是飯粒即使泡在湯之中,亦保留脆身之感,咬落粒粒有層次感及香丿,不像一般的泡飯飯粒較腍身,好吃!
至於甜品僅得6款選擇,有4款更是Pizza。既然餐廳首推Pizza為甜品,就不妨一試𨚼。點了一份Banana Heaven Pizza/$72,Pizza偏薄但不失脆口感,不過當加了雪糕後,與平時的熱食Pizza口感大大不同,整體比較腍身,其中烤香蕉做得卻不錯,不過飯後以Pizza作總結確實有點飽。

慢慢吃過豐感晚餐,倍感滿足。原來不經不覺已來到十時多,商場內的店舖大部份亦打烊。雖然如此,如果可以的話,大概每天能用數小時放慢步伐,享受一下美食,才是真正的生活。
2018-05-24
因為好多好朋友都係住將軍澳, 約食飯大多都去返將軍澳將軍澳中心最近又開咗好多間好正既餐廳,The Point係其中一間想食好耐嘅餐廳。最重要佢係有酒叫嘛。即刻叫杯Cocktail先呢杯Mango Mojito.淡淡薄荷芒果味好清新,飲落d酒唔會好烈。但我塊面已經好快又紅晒明太子,鮮蝦,軟殼蟹,櫻花蝦pizza推介呢款pizza, 我同朋友得2個人都食晒整個pizza. 咪話唔犀利。哈哈。餡料豐富,上面放左大大塊炸軟殼蟹,而每一塊pizza啲餡料都好足,大大隻鮮蝦好彈牙明太子醬汁底十分惹味柚子味噌南瓜茄子藜麥羽衣甘藍沙律好健康的一道沙律菜平衡返食得太多澱粉質後的滯膩感鮮露筍野菌卡邦尼忌廉意粉大大碟意粉,上面鋪滿片片芝士,而且個汁打得較濃味,好味道。資料由iPlayhk. com香港愛玩生提供
因為好多好朋友都係住將軍澳, 約食飯大多都去返將軍澳
最重要佢係有酒叫嘛。即刻叫杯Cocktail先
呢杯Mango Mojito.

淡淡薄荷芒果味好清新,飲落d酒唔會好烈。
但我塊面已經好快又紅晒

明太子,鮮蝦,軟殼蟹,櫻花蝦pizza

推介呢款pizza,

明太子醬汁底十分惹味

柚子味噌南瓜茄子藜麥羽衣甘藍沙律

好健康的一道沙律菜
平衡返食得太多
澱粉質後的滯膩感

鮮露筍野菌卡邦尼忌廉意粉

大大碟意粉,上面鋪滿片片芝士,而且個汁打得較濃味,好味道。

資料由iPlayhk. com香港愛玩生提供
2018-05-28 59 瀏覽
雜菜湯 $48 好足料!龍蝦湯有龍蝦鮮味 $78仲有原隻大蝦🍤真係蝦蝦蝦呀紅酒燴牛肋肉蜆殼粉, 紅酒汁好特別牛肋肉好林!蜆殼粉唔會太林太爛!滿意!$88A5和牛西冷, 好有牛味, 好食, 我叫咗七成熟, 有啲熟過龍,下次會記得叫五成!$318海鮮脆米意大利飯, 好濃烈嘅香草味, 仲有海鮮味, 意大利飯既質感有啲似潮州粥🤣🤣$218招牌原隻龍蝦pizza, 個批好薄我最鐘意!餅底柔軟餅邊脆脆, 有咬口不會好似食餅乾咁!有啖啖龍蝦肉🤩, 好濃嘅回香香味, 真係好好食!$298蟹肉白酒刁草天使麵, 個味好清香,淡淡白酒味,唔洗怕醉架!最後整番個菜,柚子味噌烤南瓜 茄子, 藜麥,羽衣甘藍沙律, 酸酸甜甜健康之選,幫助消化滿意的一餐飯!
雜菜湯 $48 好足料!

龍蝦湯有龍蝦鮮味 $78

仲有原隻大蝦🍤真係蝦蝦蝦呀

招牌原隻龍蝦pizza, 個批好薄我最鐘意!
餅底柔軟餅邊脆脆, 有咬口不會好似食餅乾咁!
有啖啖龍蝦肉🤩, 好濃嘅回香香味, 真係好好食!$298

蟹肉白酒刁草天使麵, 個味好清香,淡淡白酒味,唔洗怕醉架!

滿意的一餐飯!
2018-05-19 1134 瀏覽
之前係登龍街食過一次The Point嘅原隻龍蝦pizza, 一試難忘, 難得屋企附近開左The Point嘅分店, 當然要去再品嚐啦。😙將軍澳中心商場翻新之後人流多左好多, 呢間The Point好多時都要排隊等先有得食, 我同老婆今日趁未到7點人唔多時去, 果然唔駛等就有位, 不過7點後就開始多人要排隊。😳餐廳裝修同商場風格好配合, 以木色為主, 感覺溫暖舒適。餐廳主打Pizza同Pasta, 我地點左來The Point必點嘅原隻龍蝦pizza之外, 仲點左一客Pasta同沙律share, 兩個人應該夠食。😁Lobster Pizza 11" $298原隻龍蝦先起肉舖上pizza, 龍蝦殼釀入左海鮮汁蝦肉同菇, 帶有少少酒味, 非常惹味, 由於有原隻龍蝦嘅肉, 份量非常多, 每啖pizza都可食到彈牙嘅龍蝦肉, pizza唔會太厚, 餅底既軟又強韌, 超好食。👍Soft Shell Crab Salad $124軟殼蟹份量好多, 外層香脆而且蟹肉飽滿, 沙律混有蜜糖芥末汁, 甜甜辣辣非常醒胃, 再加上水波蛋同烤甜椒, 味道層次豐富。😋Spag Truffle Carbonara

Lobster Pizza 11" $298

Soft Shell Crab Salad $124

Spag Truffle Carbonara $116
意粉味道超香濃, 未食已經聞到陣陣松露芝士香味, 意粉口感唔會太軟腍, 配上爽口嘅鮮露筍, 味道唔錯。👍

Spag Truffle Carbonara

最後飲埋兩杯賣相同味道都一流嘅Mocktails, 呢餐非常滿足。😚

Caramel Float $48

Oreo Chocolate $48

餐牌
2018-05-19
2018-05-11 155 瀏覽
知道呢間假日有下午茶放題,即刻打電話去訂位,訂兩星期後的星期六二點半。我兩點七、八到,他們以為我不來,已安排其他人並坐滿。幸好他們為我們加多張枱,環境都好理想,吾擠迫。我們即出去取食物.,放在枱面上供應的食物選擇種類不多,只得一種意粉:肉醬意粉。但味道非常好,肉碎又很多。有兩款薯條,脆薯條和番薯條。兩種都好食,我比較喜歡番薯條,因為好少機會食,及喜歡那種甜一味。有個湯:羅宋湯,都幾野味。有一款pizza可取,好搶手,好快冇。味道都ok, 不過有少少辣味,聽到是職員當時想用什麼才料就用什麼。最重要的,也是最期待的當然是DIY Pizza。取了個餅底,然後涂上醬汁,有兩款醬汁可選擇:茄汁及燒汁。我選了茄汁,然後在上面放下喜歡嘅食物,我放了辣肉腸,菠蘿,粟米,菇,雞肉碎等等。整好後,交給職員,他們會加上芝士粉,然後排隊放進焗爐。由於Pizza冇記認, 一定要記得自己Pizza的樣貌或餡料,否則焗完出嚟我也找不出自己整的Pizza。食翻自己整出來的pizza, 特別覺得好味☺️每人只需$99, 可以任食意粉pizza薯條湯等,加一杯飲品,又可食到好飽,又可以玩DIY製作pizza,真是一個很好的

食翻自己整出來的pizza, 特別覺得好味☺️

每人只需$99, 可以任食意粉pizza薯條湯等,加一杯飲品,又可食到好飽,又可以玩DIY製作pizza,真是一個很好的假期節目。
2018-03-03
2018-05-09 112 瀏覽
將軍澳最近開左好多食肆,之前係銅鑼灣分店食過the point覺得幾好,所以生日就決定試試將軍澳新店! 佢餐廳係分左兩邊,半露天形式😌我地2個人叫左3樣野!香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋($88)d菇有d乾身,好在有溫泉蛋令佢濕返d😆都重香蒜味嘅但比想像中幾碟😞(6/10)經典肉醬芝士釀茄子🍆($72)茄子夠淋,肉醬份量都多,感覺上好似肉醬千層麵咁!!佢用茄子代替仲健康d添☺️☺️依個都覺得可以試下(7.5/10)紅酒燴和牛勒肉配蜆殻粉($136)佢依碟粉整左好耐,望落仲比想像中細好多好多。至於個味好啖差d以為食緊白灼蜆殻粉🙁佢個蜆殻粉咬落偏硬,我覺得似係未熟添,牛勒肉就normal la好失望仲要都幾貴,每人兩啖都食完!(3/10)
我地2個人叫左3樣野!
香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋($88)

經典肉醬芝士釀茄子🍆($72)

紅酒燴和牛勒肉配蜆殻粉($136)
好失望仲要都幾貴,每人兩啖都食完!(3/10)
慶祝紀念
生日
2018-04-26 108 瀏覽
首先一定要介紹個軟殻蟹Pizza 用好味形容實在太低層次,餅底厚薄適中,好有層次感,芝士的份量多而不溜口,如果唔係朋友說一定要叫,真不知這個簡直是人間美食。另叫了個2人餐,其中肉醬意粉也是朋友高度推介,不是一般快餐店口味,吃完感覺是想再來一個,加埋杯什果賓治,裡面用的不罐頭水果,是新鮮生果,我覺得要試,形容唔到最難忘應該是那甜品pizza, 一位怕食甜品的朋友本來說試少少,最後他是吃了全部,實在太神奇甜度適中,雪糕加棉花糖絕配食完今餐忍不住要在這裡讚下這食店,必定要去試還有值得一提,店內員工好有禮貌,問餐牌食物都耐心解答,唔會叫極唔應,服務周到,總之唔使你提都識走來服務你,點解咁正架

甜度適中,雪糕加棉花糖絕配

食完今餐忍不住要在這裡讚下這食店,必定要去試