2021-10-10 248 瀏覽
家人到這裡午餐,吃不下太多,所以外帶了牛肉批给我們試試。雖然已經過了幾小時,焗一焗,酥皮充滿牛油香和鬆化,d餡嘅牛肉就好淋,冇牙都會到,真係吾錯。有機會想去試吓佢嘅威靈頓牛肉。
家人到這裡午餐,吃不下太多,所以外帶了牛肉批给我們試試。
有機會想去試吓佢嘅威靈頓牛肉。
2021-10-08
2021-09-28 300 瀏覽
嚟到有一種好舒服嘅感覺因為啲窗好大而且周圍都好多綠色decor 😍食咗一個Scotch egg 脆卜卜嘅豬肉包住隻留心蛋好好食! 另外最鍾意係牛肉係入邊煮得好軟熟嘅牛肉😍✌🏻 冇得頂👍🏻👍🏻👍🏻Weekday嘅下午嚟食飯唔算好多人! 午餐嘅價格比較貴但係會包杯咖啡同埋甜品食到你飽到不得了! 不過我諗價錢係俾咗環境同埋服務都唔錯如果你好掛住英國嚟到呢度你就會覺得舒服晒!其實牛肉批份量好大兩個人食都可以🤣

食咗一個Scotch egg
脆卜卜嘅豬肉包住隻留心蛋好好食!

其實牛肉批份量好大兩個人食都可以🤣
2021-09-14 266 瀏覽
The Leah的位置之前正正是Oliver Elzer的Seasons, 在他離開後那𥚃就成了Maggie & Rose這種高檔親子會所, 以及這家主打傳統英國菜的餐廳. 主理人是James Sharman, 他曾經在NOMA工作過, 也與英國星級名廚Tom Aikens共事過, 而James本身也主理台北的The Tavernist, CV相當亮眼. 和他之前的餐廳創新風格有點不同, The Leah的菜式走的是相當地道的英倫風.午市三道菜全都是英國經典菜式, 像是頭盤的Scotch Egg是我在香港吃過其中一間最出色的, 鴨蛋夠香而且流心度高, 外面的豬肉肉汁豐富, 炸皮夠脆夠薄, 用上附碟的多士沾上鴨蛋黃又是另一種食法. 相傳Scotch Egg是由Fortnum & Mason發明的, 不知道香港的那間質素如何.主菜是同樣經典的Steak and Ale Pie, 牛肉用上較肥美的Ribs, 以黑胡椒及Ale烹煮, 味道濃香, 一切開肉汁和牛肉就走出來, 派皮酥空而層次豐富, 咬下去外面香港脆而內裡鬆化, 如果說要改善的, 也許就是牛肉脂度可以再多一點. 甜品的拖肥布甸不會死

主菜是同樣經典的Steak and Ale Pie, 牛肉用上較肥美的Ribs, 以黑胡椒及Ale烹煮, 味道濃香, 一切開肉汁和牛肉就走出來, 派皮酥空而層次豐富, 咬下去外面香港脆而內裡鬆化, 如果說要改善的, 也許就是牛肉脂度可以再多一點. 甜品的拖肥布甸不會死甜, 口感軟融, 反而比頭盤和主菜, 吃得更好為舒服呢!
2021-09-13 329 瀏覽
前一日預早Book左星期日到這裡食午餐Book左一點半準時到達順利入坐一坐低就覺得果度好似冷氣唔夠因餐廳係天台位置,大大個太陽曬住,開左冷氣都好似無開咁坐位方面,有大概40個位,另有室外用餐區但空間唔叫好大,可以聽到隔離既食客傾緊咩叫左兩個SET LUNCH閱讀Menu時,staff 特登行黎通知我地set lunch就會跟course 次序servea la carte 就會唔順序Scotch egg & soldiers個包幾鬆脆可能掛住影相,個蛋凍曬味道無咩特別Butternut Squash Soup質地比較杰身飲完飽左三份一Side Dish有兩款味道普通Chicken Pie酥皮幾鬆化份量都幾多只係食到半份Wood ear Mushroom Risotto味道都係一般甜品🍮暖既Sticky Toffee Pudding以為會好甜,但食落又OK唔太甜兩個人Share 一個不過主菜食得太飽,兩個人都只係食到一半用餐感受----------好熱奉勸大家天氣涼D 先好挑戰性價比黎講個人認為食物質素及環境唔值得一試
前一日預早Book左星期日到這裡食午餐
Book左一點半
準時到達順利入坐

一坐低就覺得果度好似冷氣唔夠
因餐廳係天台位置,大大個太陽曬住,開左冷氣都好似無開咁
坐位方面,有大概40個位,另有室外用餐區
但空間唔叫好大,可以聽到隔離既食客傾緊咩

叫左兩個SET LUNCH
a la carte 就會唔順序
Scotch egg & soldiers
個包幾鬆脆
可能掛住影相,個蛋凍曬
味道無咩特別
Wood ear Mushroom Risotto
味道都係一般
甜品🍮
暖既Sticky Toffee Pudding
以為會好甜,但食落又OK唔太甜
兩個人Share 一個
不過主菜食得太飽,兩個人都只係食到一半

用餐感受----------好熱
奉勸大家天氣涼D 先好挑戰
性價比黎講個人認為食物質素及環境唔值得一試
2021-09-12
2021-09-02 251 瀏覽
𝗧𝗵𝗲 𝗟𝗲𝗮𝗵係一間英式餐廳酒吧,位於銅鑼灣利園露天花園,屬於英國公司𝐌𝐚𝐠𝐠𝐢𝐞 & 𝐑𝐨𝐬𝐞私人家庭會所既一部分。餐廳以摩登英倫風為主,周圍栽種了唔少植物,綠化環境,晚餐用膳燈光昏黃浪漫,而且坐位分得夠開,空間感十足!-1️⃣ 𝗦𝗰𝗼𝘁𝗰𝗵 𝗘𝗴𝗴 & 𝗦𝗼𝗹𝗱𝗶𝗲𝗿𝘀 💰98(👅: 7.3/10)「蘇格蘭流心蛋」經典英國小食,溏心鴨蛋外面是金黃香脆的燕麥麵包碎粒,入面仲加入左香腸、鼠尾草、洋蔥及黑椒等配料一齊炸,口感香口酥脆,打卡一流。而英國人的標準食法是會將多士插入鴨蛋內,沾上蛋汁來吃,令香口多士多了一份蛋香。整體覺得炸蛋同多士份量都幾足,係略嫌外層皮可以再濃味一黠!-2️⃣ 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 & 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴 💰268(👅: 7.5/10)「香煎帶子·黑血腸·韮蔥」煎至外層甘香而內層嫩滑的帶子,鮮甜厚肉,再配上黑布丁同埋韮蔥,香口而清新-3️⃣ 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗣𝗶𝗲 💰158(👅: 7.5/10)Pie是英國菜中重要的食物之一,幾款批下最後揀左雞批!皮薄餡多,內裡有雞肶肉、煙肉、韮蔥等配料,批皮酥脆,內帶鹹香味,襯熱食一流!-4️⃣ 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝘁𝗼𝗻 💰988(

4️⃣ 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝘁𝗼𝗻 💰988(👅: 7.7/10)
黎到主角威靈頓牛柳,記得需提前一日預訂!一份大約可厚切成四塊。
金黃酥皮外層薄而香口,中間黑色由蘑菇做成的菌醬,黑松露香味濃郁,加上肉質粉嫩牛柳,整體口感軟腍香口,特別係倒上甜嘅紅酒汁做配撘,令肉香更提升

5️⃣ 𝗙𝗶𝘀𝗵 & 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀 💰198(👅: 7.8/10)
外脆內軟的炸魚及薯條,配搭豌豆蓉、自家製他他醬及香醋,亦係英國經典菜式!
大大塊炸魚魚肉嫩滑,厚身而啖啖肉!粗薯條蘸他他醬食更惹味!

6️⃣ 𝗦𝘁𝗶𝗰𝗸𝘆 𝗧𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴 💰98(👅: 7.8/10)
拖肥香草醬配以棗子蛋糕,聽落好似好甜好膩,但真係幾好食!濃濃的拖肥醬配棗子蛋糕好夾,蛋糕濕潤鬆軟,倒上雲呢拿吉士可以中和甜度!

7️⃣𝗟𝗮𝗶𝗯𝗮 𝗦𝗼𝘂𝗿 💰108(👅: 7/10)
威士忌 | 檸檬 | 肉荳蔻和榛子浸漬咸焦糖 | 蘋果 | 苦藥類,飲落酸味突出,有輕微苦澀作後調,幾開胃酒🥃
8️⃣𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗗𝗲-𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 💰108(👅: 7.5/10)
黃瓜伏特加| 檸檬 | 百香果,味道相對清新易入口!

✨整體黎講,一餐高質有情調的經典英國菜,會再回訪!
2021-08-08 263 瀏覽
看電視新聞,Is Scotch egg a substantial meal?成了熱話,看完就想吃!香港的英國餐廳不算多,搜尋到利園二期 The Leah,1個人來吃 lunch。餐廳在利園二期3樓,其實利園二期沒有3樓,在露天天台加蓋小屋,成了“3樓”,扶手梯不到,樓梯封了不能走,一定要乘電梯才能到“3樓”,電梯超級慢,吃個午餐,很考驗耐性!點了set lunch:#蘇格蘭蛋,我為了這個來的,沒有失望!外面炸得鬆脆,中間的免治肉juicy有肉香,最裏面的鴨蛋半生熟,流心蛋黃,有層次又好味!伴的炸麵包條,也好吃!#牛肉餡餅,套餐的主菜,味道不差!但吃完 Scotch egg再吃 Beef pie,感覺太油膩!#英式拖肥布甸,又甜又膩,難吃!#Latte,很大1杯,咖啡味濃郁,好喝!推薦 Scotch egg and Latte.

點了set lunch:
#英式拖肥布甸,又甜又膩,難吃!
#Latte,很大1杯,咖啡味濃郁,好喝!

推薦 Scotch egg and Latte.
2021-04-12
2021-07-24 323 瀏覽
I would not recommend this restaurant. Firstly, you need to go through a children playground and member area to get to the restaurant. Secondly, the quality of the staff team does not match the price of food. Food was generally okay but the place was a bit too packed. I will go for other options instead.

2021-07-21 346 瀏覽
ambience: 8/10 (nice greenery decoration, comfortable place and spacious seating for gathering)food: 7.5/10 (food is good but small portion, but the beef wellington could be served warmer, the lobster pot pie was tasty but really too small and far from expected with bread crumbs on the side, believe it would be better if we order a beef/chicken pie. For side dish, the cheesy cauliflower was good. Sticky toffee pudding was the best one among the desserts - must try and super satisfying with the
[cwb]

food: 7.5/10 (food is good but small portion, but the beef wellington could be served warmer, the lobster pot pie was tasty but really too small and far from expected with bread crumbs on the side, believe it would be better if we order a beef/chicken pie. For side dish, the cheesy cauliflower was good. Sticky toffee pudding was the best one among the desserts - must try and super satisfying with the toffee sauce on top😋)

price: 7/10 (around HK$450pp with wine)

service: 7/10
2021-07-06
  • Scotch Egg & Soldiers
  • Beef  Wellington
叫左以下幾道菜:Lobster Pot Pie龍蝦批, 不是一般的批, 是焗麵包, 下面有龍蝦放喺下面,龍蝦味濃, 醬汁像龍蝦濃湯.Lancashire HotPot羊肉熱盤是手撕羊肉, 味道香濃!主菜Beef Wellington會先上原個Beef wellinton 俾客人查看同影相不論是否4個人, 一件Beef wellington 都會分成4份, 配有薯蓉, 薯蓉好滑👍🏻beef wellngton 無咩mustard 味, 酥皮都鬆散的, 難以將整件牛夾到餐碟上牛肉味濃但整體一般餐廳整體表現無食評寫得咁好, 可能係我期望太高.開頭以為餐廳係fine dining 咁, 原來餐廳風格比較casual. 而食物選擇亦唔多, 有點難揀🙈服務係唔錯嘅, waiter 會介紹menu,但係仍唔夠細心🙈
叫左以下幾道菜:
Lobster Pot Pie
龍蝦批, 不是一般的批,
是焗麵包, 下面有龍蝦放喺下面,
龍蝦味濃, 醬汁像龍蝦濃湯.

Lancashire HotPot
羊肉熱盤
是手撕羊肉, 味道香濃!

主菜
Beef Wellington
會先上原個Beef wellinton 俾客人查看同影相

配有薯蓉, 薯蓉好滑👍🏻
beef wellngton 無咩mustard 味,
酥皮都鬆散的, 難以將整件牛夾到餐碟上
牛肉味濃
但整體一般

餐廳整體表現無食評寫得咁好, 可能係我期望太高.
而食物選擇亦唔多, 有點難揀🙈
服務係唔錯嘅, waiter 會介紹menu,
但係仍唔夠細心🙈
2021-06-29 322 瀏覽
同朋友食生日飯,佢揀左呢間The Leah食英國野,餐廳入口好隱世,得一部𨋢上到去,都搵左陣先搵到🙈🔸Scotch Egg & Soldiers $98傳統蘇格蘭小食,流心鴨蛋外有層免治豬肉炸過,仲有香脆的酸種麵包條,店員建議用麵包條點流心蛋黃食。🔸Mac n Cheese 🧀 $78細細碗的邪惡芝士通心粉,略嫌芝士味唔夠香濃。🔸Lobster Pot Pie 🦞$248同我哋想像中既Pie好唔同,佢唔係批既形狀,而係盤入面有龍蝦肉同好多麵包糠,加左醋汁,食落酸酸地,幾特別。🔸Fish, Chips & Scratchings🐟 $198 魚肉好滑,炸漿唔算好厚,有返啲英國的感覺🤣不過底下面的青豆碎就唔係我杯茶喇🙈🔸Apple Pie & Nutmeg Custard $98揀左個甜品,訂位時講左係慶祝生日,店員係碟上做左裝飾🎂外面係一層幾厚的酥皮,唔算好酥脆,中間有玉桂味的蘋果粒,可配吉士醬汁食。可能食左個芝士通粉之後都有啲滯🙈整體黎講啲食物講唔上好好食,未去到話水準好高,一半一半啦,不過我無食到佢個招牌菜威靈頓牛(要預訂),可能好好食,機會可以試吓。餐廳真係有少少英倫風,價錢都可接

🔸Scotch Egg & Soldiers $98

🔸Mac n Cheese 🧀 $78
細細碗的邪惡芝士通心粉,略嫌芝士味唔夠香濃。

🔸Lobster Pot Pie 🦞$248

整體黎講啲食物講唔上好好食,未去到話水準好高,一半一半啦,不過我無食到佢個招牌菜威靈頓牛(要預訂),可能好好食,機會可以試吓。餐廳真係有少少英倫風,價錢都可接受,一試無妨。
2021-06-28 255 瀏覽
好少會喺香港搵英國菜食,不過近日見到有間環境幾好就一於去試下!Fish&Chips簡直係經典,係人去英國都會食,不過英國食嘅炸魚有好多種類,新鮮即劏即炸都有,呢個就只係得一種,就係鱈魚🐟外皮炸得酥脆,魚本身一般,但香港食就唔會搵條釣艇魚去炸啦!值得一提係個pea mash,整得好食😋完全無豆嘅青草腥味!另一道經典係Scotch egg,係將水煮蛋混合著免治肉,再抹上麵包粉,最後搓成丸子形狀後油炸嘅菜式呢度用鴨蛋,溏心鴨蛋蛋黃好大個,蛋白無雞蛋咁細緻,啲人通常話鴨蛋會有腥味,呢個就食唔出啦~可能免治肉調味唔錯可以調和到鴨蛋腥味?!🦆🦆🦆🦆跟埋的酸麵種包包非常鬆脆,蘸個蛋黃很好吃~Lobster Pie 都出色,由龍蝦+蝦肉+麵包粒舖面,底嘅bechamel sauce充滿濃濃嘅龍蝦味,一匙由上而下潷嚟食就好有層次感,麵包粒喺面唔會食多兩啖就一pat pat,呢個做法好欣賞!Heirloom Salad係有幾種蕃茄,但蕃茄同汁都無特別◉‿◉兩杯飲品都很啱口味~份量好夠,真係好豐富嘅一餐
好少會喺香港搵英國菜食,
不過近日見到有間環境幾好就一於去試下!

Fish&Chips簡直係經典,係人去英國都會食,
不過英國食嘅炸魚有好多種類,新鮮即劏即炸都有,
呢個就只係得一種,就係鱈魚🐟
外皮炸得酥脆,魚本身一般,
但香港食就唔會搵條釣艇魚去炸啦!
值得一提係個pea mash,整得好食😋
完全無豆嘅青草腥味!

另一道經典係Scotch egg,係將水煮蛋混合著免治肉,
再抹上麵包粉,最後搓成丸子形狀後油炸嘅菜式
呢度用鴨蛋,溏心鴨蛋蛋黃好大個,
蛋白無雞蛋咁細緻,啲人通常話鴨蛋會有腥味,
呢個就食唔出啦~可能免治肉調味唔錯
可以調和到鴨蛋腥味?!🦆🦆🦆🦆
跟埋的酸麵種包包非常鬆脆,蘸個蛋黃很好吃~

Lobster Pie 都出色,由龍蝦+蝦肉+麵包粒舖面,
底嘅bechamel sauce充滿濃濃嘅龍蝦味,
一匙由上而下潷嚟食就好有層次感,
麵包粒喺面唔會食多兩啖就一pat pat,
呢個做法好欣賞!

Heirloom Salad係有幾種蕃茄,
但蕃茄同汁都無特別◉‿◉
兩杯飲品都很啱口味~
份量好夠,真係好豐富嘅一餐
Lobster Pie
Lobster Pie
鐘意食威靈頓牛扒既我緊係會上網去睇下~點知俾我發現在呢一間~ 一於去試下我book 定咗7點去食~一去到即刻有位俾我地我地叫咗以下既野食: scotch egg & soldiers $98 外層用咗香腸同麵包碎炸既流心鴨蛋~炸到金黃色~麵包條好脆~用黎點流心蛋醬一流呀! 估唔到咁夾~ 外脆內嫩! lobster pot pie $218用龍蝦同配上醬汁加埋麵包糠~ 龍蝦新鮮彈牙~scallop & black pudding $268 帶子煎香左兩邊,好嫩, 唔會過份熟~加埋黑色血腸粒粒, 夠晒咬口~beef wellington size 12oz $988 (必試!)牛扒外層有蘑菇、帕爾馬火腿同埋酥皮~ 變成Beef Wellington!!!塊牛扒好juice好林,好滿足呀, 酥皮又好鬆脆 Earl Grey Old Fashioned $108 (推介**)係得獎調製 橙味 伯爵茶同Whisky好夾~~ 環境:餐廳嘅裝修好靚~好有英倫風格, 而且唔多人, 好靜好舒服~ 室內外都有好多綠色植物好似去左世外桃園咁
鐘意食威靈頓牛扒既我緊係會上網去睇下~
點知俾我發現在呢一間~ 一於去試下

我book 定咗7點去食~一去到即刻有位俾我地

我地叫咗以下既野食:

scotch egg & soldiers $98

lobster pot pie $218
用龍蝦同配上醬汁加埋麵包糠~ 龍蝦新鮮彈牙~

scallop & black pudding $268

塊牛扒好juice好林,好滿足呀, 酥皮又好鬆脆

係得獎調製 橙味 伯爵茶同Whisky好夾~~

環境:

2021-05-30
scotch egg & soldiers
Earl Grey Old Fashioned
  • beef wellington
獨樂樂不如眾樂樂,有時一人之境太耐,未免太毒了吧,唔想與世隔絕?係利園二期呢間米芝蓮英式古典風「The · Leah」打返個靚卡,兼約屋企人黎享受下天倫之樂亦未嘗不可呀。店鋪內外都充滿溫室風格,係玻璃屋頂下將成個星空飽覽無遺,加埋一片綠色世界,環境相當優雅清新。👇📌SMALL · PLATES - ▪ Scotch Egg · Soldiers - $98▫ 要細數經典英國菜,必試之一既頭盤「蘇格蘭·流心蛋」,鴨蛋炸得相當香脆,一切開蛋黃瞬間爆汁,視覺上相當吸引。再將多士插入蛋汁,食落表面爽脆外,仲多左份蛋香,份外惹味。▪ Scallops · Black Pudding · Leek - $268▫ 而第二道「香煎帶子·黑血腸·韮蔥」亦有睇頭,用上來自日本北海道帶子,以慢煮方式烹製,再將外層煎到帶少少焦香,而肉質裡面保持多汁鮮甜,好好食;旁邊配上黑血腸同埋韮蔥,口感煙韌無比,絕對係經典英國風。📌BIG · PLATES - ▪ Beef · Wellington - $988▫ 輪到主菜最重要環節「威靈頓·牛柳」登埸,一大份牛柳切開有四塊咁多,外層酥皮金黃鬆脆,唔會太厚岩岩好,而裡面
獨樂樂不如眾樂樂,有時一人之境太耐,未免太毒了吧,

打返個靚卡,兼約屋企人黎享受下天倫之樂亦未嘗不可呀。

店鋪內外都充滿溫室風格,係玻璃屋頂下將成個星空飽覽無遺,

加埋一片綠色世界,環境相當優雅清新。👇

📌SMALL · PLATES -
Scotch Egg · Soldiers - $98
Scotch Egg · Soldiers

▫ 要細數經典英國菜,必試之一既頭盤「蘇格蘭·流心蛋」,
鴨蛋炸得相當香脆,一切開蛋黃瞬間爆汁,視覺上相當吸引。
Scotch Egg · Soldiers

再將多士插入蛋汁,食落表面爽脆外,仲多左份蛋香,份外惹味。
Scotch Egg · Soldiers

北海道帶子,以慢煮方式烹製,再將外層煎到帶少少焦香,

而肉質裡面保持多汁鮮甜,好好食;旁邊配上黑血腸同埋韮蔥
口感煙韌無比,絕對係經典英國風

📌BIG · PLATES -
Beef · Wellington - $988

12oz Beef · Wellington

外層酥皮金黃鬆脆,唔會太厚岩岩好,而裡面既用左唔同既蘑菇做成菌醬
12oz Beef · Wellington

份外濃香;切開牛柳中心帶粉嫩色,肉質相當軟腍濕潤,配埋紅酒汁個味道
12oz Beef · Wellington

牛味更加突出,加上呢個份量絕對對得住價錢,性價比相當高,食得過!

📌P U D D I N G -
Sticky Toffee · Pudding - $98
Sticky Toffee · Pudding

▫ 最後食埋個英式經典甜品拖肥香草醬·椰棗蛋糕」就完美結束啦,
其實呢個Pudding係用椰棗製成,再加上拖肥醬同埋雲呢拿吉士醬
Sticky Toffee · Pudding

幾層夾埋一齊食,再倒上香草汁,口感綿密之餘又唔會太甜,值得一試。
2021-06-15
2021-06-05 304 瀏覽
平時食飯都好少會諗起英國菜今日就黎到The Leah 感受一下英倫風餐廳有室外嘅草地dining area, 就算室內都有唔少植物裝飾,感覺好貼近大自然,幾舒服/////🍴Scotch Egg & Soldiers用豬肉等材料包住鴨蛋,個蛋黃仲係流心,可以用啲酸種麵包yam啲蛋黃汁黎食😻/////🍴Wood Ear Mushroom Risotto飯嘅軟硬適中,Parsley同芝士味道好夾,菇都好足料/////另外,英國comfort food唔少得pies啦~酥皮好鬆化,層次感分明,牛肉/雞肉嘅調味都啱啱好,值得一試☺️
平時食飯都好少會諗起英國菜
今日就黎到The Leah 感受一下英倫風

🍴Scotch Egg & Soldiers
Scotch Egg & Soldiers

🍴Wood Ear Mushroom Risotto
Wood Ear Mushroom Risotto

飯嘅軟硬適中,Parsley同芝士味道好夾,菇都好足料
/////
另外,英國comfort food唔少得pies啦~
2021-06-03 256 瀏覽
causeway bay打卡美食之旅.Lancashire Hot Pot $220香濃羊肉,甘香油脂,份量滿足。配上面頭薯仔片,更有英國特色俏皮之感。.Sticky Toffee Pudding $98飯後,嚐一口甜心拖肥醬吧,鬆軟蛋糕配上綿密cream cheese,黑糖風更是滿口幸福~.Handcrafted cocktail可愛的手工雞尾酒,醉人香氣,自斟自飲,chill過一個仲夏之夜吧!.@theleahhk 📍銅鑼灣
causeway bay打卡美食之旅
Lancashire Hot Pot $220