2017-05-08 263 瀏覽
上年來過這間龍蝦專門店3次,今次是第四次了。很喜歡這裡的環境,無論是兩個人來談心,抑或是大伙兒聚會也相當合適!喜歡這裡的原因很簡單,一來是這裡的燈光怖置讓人有種很舒適的感覺,另一原因就當然是為了這裡新鮮生猛的龍蝦啦!美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片份量相當大的墨西哥脆片,一上桌就被那大大的龍蝦頭吸引著!龍蝦肉切成粒狀,與脆片混在一起,好讓吃著脆片的同時又能吃到龍蝦肉中間綠色的係我最愛嘅牛油果醬!!!牛油果醬果香濃郁,質感細滑。還有加入了墨西哥莎莎醬和酸忌廉,有著多重的味覺享受。再來的是海鮮拼盤,可以自由選擇要什麼海鮮,共有9款海鮮供選擇。我們當然每款點一些來試試看,始終第一次點,不敢全部叫哂同一款。最吸引的是這隻 皇帝蟹腳 !!!蟹腳非常巨型,同行友人看見到十分驚喜更加沒想到蟹腳的肉質相當彈牙,絕對不會有霉的感覺!再者,長長的蟹腳,蟹肉實在不少,吃起上來啖啖肉,很滿足。不得不提的,就是店家很細心,有為這個海鮮拼盤提供醬料。我們選擇了款:自製XO醬蕃茄汁、蒜香牛油汁及忌廉牛油汁配蒔蘿香草。三款細汁中,我最喜歡蒜香牛油汁,其蒜香非常濃郁,加上牛油的香味,和海鮮搭配一同吃用,令海鮮的味道更上一層樓
上年來過這間龍蝦專門店3次,今次是第四次了。

另一原因就當然是為了這裡新鮮生猛的龍蝦啦

美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片
份量相當大的墨西哥脆片,一上桌就被那大大的龍蝦頭吸引著!

還有加入了墨西哥莎莎醬和酸忌廉,有著多重的味覺享受。
海鮮拼盤
皇帝蟹腳

最吸引的是這隻 皇帝蟹腳 !!!
蟹腳非常巨型,同行友人看見到十分驚喜

更加沒想到蟹腳的肉質相當彈牙,絕對不會有霉的感覺!
再者,長長的蟹腳,蟹肉實在不少,吃起上來啖啖肉,很滿足。
自製XO醬蕃茄汁、蒜香牛油汁及忌廉牛油汁配蒔蘿香草
不得不提的,就是店家很細心,有為這個海鮮拼盤提供醬料。
和海鮮搭配一同吃用,令海鮮的味道更上一層樓。
原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬
這款是我四次來,四次也必點的蒸龍蝦!
把龍蝦原隻蒸,能夠鎖緊水份,保持住肉汁。

今次也沒有令我失望,蝦肉依舊保持極彈牙的口感,
吃得出是用上新鮮的龍蝦!而且一定要點旁邊的鮮牛油,
能令龍蝦的味道更香更鮮!
焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士
這款焗龍蝦和上面那款龍蝦是用上相同的龍蝦,
不過開邊再焗的關係,肉質較為乾身。
龍蝦蝦肉彈牙,還有三色芝士給龍蝦增加芝士香味,實屬不錯。

店內的格調讓人很溫暖很舒服,肯定還會再來下一次!
2017-05-05
15 分鐘 (堂食)
  • 原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬
  • 皇帝蟹腳
  • 美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片
2017-05-06 82 瀏覽
放假難得約齊閨密, 當然要揀有特色的餐廳好好一聚, 因大家都是好食海鮮之人, 於是決定去主打龍蝦的餐廳一試, 果然沒有失望!一出𨋢就是餐廳門口, 望上去燈光特別有情調, 裝修簡約, 是個十分適合同三五知己相聚的地方, 再走進去, 原來還有一間party房, 下次還可相約一大班朋友在此狂歡, 更可坐出露台, 任君選擇!我們點了兩款餐廳推介的龍蝦、開胃菜及意粉 美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片Lobster Nachos大大粒的芝士龍蝦肉配脆片,口味岀奇地夾,與橄欖酸青瓜一齊認真開胃,值得一提的是牛油果醬和水牛芝士醬,香濃幼滑,誠意之作!原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士 Baked Fresh Boston Lobster with cheese齋睇賣相已十分吸引,有別於一般的芝士龍蝦,一入口三種不同的芝士衝擊味蕾,味道豐富但也不蓋過龍蝦的鮮味,蝦肉爽滑,值得一試!原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬 Steamed Fresh Boston Lobster看著原隻鮮紅的大龍蝦上碟已經好興奮,老闆還會貼心地帮你拆殼,見到龍蝦汁不斷流岀,大大件蝦肉雪白且QQ彈牙,不用點牛油已經清甜鮮味,點上牛油味道更佳
我們點了兩款餐廳推介的龍蝦、開胃菜及意粉
 美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片Lobster Nachos
原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬 Steamed Fresh Boston Lobster看著原隻鮮紅的大龍蝦上碟已經好興奮,老闆還會貼心地帮你拆殼,見到龍蝦汁不斷流岀,大大件蝦肉雪白且QQ彈牙,不用點牛油已經清甜鮮味,點上牛油味道更佳,一食便知是絕對新鮮的龍蝦,炸南瓜條及牛油粟米等配菜也不馬虎,良心推介!
Seafood Party:
短頸蜆 Neck Clam
八爪魚仔 Baby Octopus
半殼青口 Half Shell Mussel
醬汁:
自家製XO醬蕃茄汁 Homemade Concasse XO Sauce
蒜蓉牛油汁 Garlic Butter
忌廉牛油汁配蒔蘿香草 Cream Sauce with Dill Herbs

這個有多款海鮮可自選,整體都算新鮮,其中皇帝蟹腳及虎蝦值得reorder,配有三款醬汁,各有滋味,自家製XO醬蕃茄汁最有驚喜,與海鮮很夾,一試難忘!唯建議可冰鎮上碟,保持冰冰的口感更好!
棷欖油香蒜義大利麵Spaghetti Aglio e olio
一般點炒意粉都最怕油膩,這個不油膩之餘還有龍蝦粒蕃茄點綴,意粉軟硬適中,不會越食越乾,蒜香味十足!
2017-05-04
2017-05-04 166 瀏覽
上星期六中午同朋友去到尖沙咀既The Hub食飯,餐廳主打食龍蝦,咁呢個晏就一於食海鮮食到飽啦!店內環境到幾有氣氛,好岩約埋朋友黎飲返杯啵@@我地首先叫左個Seafood Party:當中有皇帝蟹腳、半殼帶子、虎蝦、皇帝蝦、短頸蜆、八爪魚仔同半殼青口 !餐廳仲會附上三款醬汁,分別係自家製XO醬蕃茄汁、蒜蓉牛油汁同忌廉牛油汁配蒔蘿香草~我自己就最中意忌廉牛油汁配蒔蘿香草,配埋啲海鮮真係好夾!!!既然黎到又點可以唔食龍蝦呢,所以我地一次過點左兩款唔同煮法既龍蝦,分別係原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬同埋原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士😬😬俾張龍蝦合照你地睇下先啦~呢個係蒸既,配有炸蕃薯條龍蝦肉尚算彈牙,沾埋個牛油汁會香好多架!!而焗既就比較乾身,但都幾鮮味!唔錯唔錯😎😎個日我地一路食一路傾,都坐得幾舒服!不過店內冷氣都比較大,怕凍既就記住帶多件外套啦👀
店內環境到幾有氣氛,好岩約埋朋友黎飲返杯啵@@

既然黎到又點可以唔食龍蝦呢,
所以我地一次過點左兩款唔同煮法既龍蝦,
分別係
同埋
原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士😬😬
俾張龍蝦合照你地睇下先啦~
呢個係蒸既,配有炸蕃薯條
龍蝦肉尚算彈牙,沾埋個牛油汁會香好多架!!
而焗既就比較乾身,但都幾鮮味!唔錯唔錯😎😎

個日我地一路食一路傾,都坐得幾舒服!
不過店內冷氣都比較大,怕凍既就記住帶多件外套啦👀
午餐
2017-05-04 255 瀏覽
龍蝦係我既All time fav,久聞呢間專食龍蝦既餐廳好耐了!所以就約左幾個朋友去食晒佢啲龍蝦佢~另外今次都好想食佢新出個個nachos!美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片 $248本身好鐘意食nachos,呢個係配埋我最愛既牛油果醬,好有墨西哥既感覺!另外吾小得有啲彈牙既龍蝦粒,好正!除左牛油果醬,面頭有啲芝士蘸得食都不錯!跟住仲叫左個Seafood Party,係勁過平時係西餐廳個啲seafood platter!呢個係勁量同埋好多吾同既海鮮最吸引我就係皇帝蟹腳、半殼帶子 勁大隻蟹腳,仲多汁厚肉添!好新鮮~另外帶子都好正的,保持到個嫩身口感蝦都有兩種,大同細都有!皇帝蝦、虎蝦 開左邊,剝都幾方便喔!另外八爪魚仔都好爽口!最細心係佢配有三種醬汁!係蕃茄XO醬、蒜蓉牛油汁同埋忌廉香草牛油汁 可以有不同既味道搭配,仲有啲係佢地自家製架,好特別!原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬  $298蒸既龍蝦鎖住晒佢既肉汁,同埋係好爽彈,仲食到佢地既龍蝦原有既鮮味添!識食一定揀蒸既~另外側邊仲有蕃薯條,好香甜!仲蘸左佢側邊既醬,好正啊!原隻焗新鮮波士頓龍蝦  $298朋友就揀焗既,一上枱就好香啦~見到佢地
美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片 $248

Seafood Party

最吸引我就係皇帝蟹腳、半殼帶子
Seafood Party
勁大隻蟹腳,仲多汁厚肉添!好新鮮~
另外帶子都好正的,保持到個嫩身口感
蝦都有兩種,大同細都有!皇帝蝦、虎蝦
開左邊,剝都幾方便喔!
另外八爪魚仔都好爽口!
可以有不同既味道搭配,仲有啲係佢地自家製架,好特別!
原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬  $298
原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬
仲蘸左佢側邊既醬,好正啊!
原隻焗新鮮波士頓龍蝦  $298
原隻焗新鮮波士頓龍蝦
朋友就揀焗既,一上枱就好香啦~見到佢地都食到津津有味!
好飽飽啦,最後揀左個粉埋尾,大啡菇黑松露意粉
大啡菇黑松露意粉
個菇真係好正,帶juicy!一咬咇晒啲菇汁出泥!意粉配埋啲芝士碎都好正!
仲有佢地自家製既水果汁都好飲,呢隻有埋啲果粒係入面!
整體都鐘意呢度既野食同環境,特別同班朋友一齊一邊吹水一邊食,真係好開心!
2017-05-04 333 瀏覽
有朋友仔介紹過《The Hub》既龍蝦唔錯!聽聞呢排仲要出左新meun,咁就緊係要約埋幾個朋友仔一齊試下佢究竟係龍定鳳啦啦啦啦啦啦啦啦-原來除左龍蝦之外仲有pasta,burgers,拼盤,甜品好多選擇,怕煩唔想諗唔想散嗌既又有不同既set可以俾大家揀-環境寬落都坐得幾舒服朋友仔話如果夜晚黎啲燈光暗d仲有feel其實餐廳仲有好多唔同既手工啤酒架,但晏就費時飲酒啦,等下次夜晚黎先chill啦!所以我地都係叫啲無酒精既黎share飲就夠嚕因為野飲係由朋友仔揀既,所以我都唔太記得佢係咩名,但飲落有百香果既味,香甜得黎帶有微酸,都幾好飲幾開胃-跟住朋友仔話就我揀個頭盤喎,我咁中意食nachos,咁個頭盤就先黎個:“美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片”朋友仔話呢個頭盤應該係新菜式黎架上黎佢黎食都未有脆卜卜既nachos加埋我至愛既牛油果醬同酸忌廉又點會有得輸食食仲發現內藏唔少彈牙既龍蝦肉添-一場黎到又點可以唔食下佢既龍蝦,平日焗既龍蝦就試得多,今次竟然見到西式既龍蝦都有蒸一於試試:“原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬”原隻既蝦龍咁上檯,我地幾個見到都覺得興奮仲要有店員幫我地拆埋,食落啖啖肉,清蒸可以食到龍
有朋友仔介紹過《The Hub》既龍蝦唔錯!

環境寬落都坐得幾舒服

朋友仔話如果夜晚黎啲燈光暗d仲有feel

“美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片”

朋友仔話呢個頭盤應該係新菜式黎架上黎佢黎食都未有

食食仲發現內藏唔少彈牙既龍蝦肉添

一於試試:
“原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬”

原隻既蝦龍咁上檯,我地幾個見到都覺得興奮

仲要有店員幫我地拆埋,食落啖啖肉,清蒸可以食到龍蝦既鮮甜,但配埋個牛油醬真係勁香
另外個炸蕃薯條都好正,食到最尾都仲脆架

食完頭盤同龍蝦之後,其實都飽左六七成,但又見到佢地啲意粉都好正咁,所以就決定叫一款黎share食:
“大啡菇黑松露意粉”

意粉煮得岩岩好,夠彈牙,而大啡菇都好香!不過食落偏油,食食下都幾膩

整體黎講呢度環境都幾正,而既食物都唔錯,同朋友仔坐下食下傾下,咁就一個下晏嚕
有機會可以夜晚黎chill一chill,睇下係咪真係仲有feel先

2017-04-30
午餐
2017-05-04 120 瀏覽
今次係朋友介紹下黎到一間位於尖沙咀既美式餐廳連酒吧。 呢間位置5樓既餐廳,店內既裝修以木為主,加上格仔台布同柔和燈光,環境真係比附近既地鋪酒吧清靜不少,岩哂幾個朋友一齊黎飲下酒,食下龍蝦,吹下水。一黎就叫左個 美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片 做前菜。呢道菜既賣相極之吸引,色彩十足。脆片上面就有三色醬料,包括左墨西哥莎莎醬,酪梨醬同酸奶油。墨西哥脆片係眾多既醬料同芝士既圍攻下都保持到脆既口感,中間夾雜埋已經拆左出黎既龍蝦肉,味道夠哂豐富同多元化。個人就比較鐘意墨西哥莎莎醬,可能食慣左係咁既味,不過以前菜黎講已經好高分。食完前菜就叫左The Hub新推出既Seafood Party,有得自己揀想食乜野海鮮,全部都係蒸完雪凍上盤。 由於係試下既心態,所以都食唔足哂佢咁多款。不過見到有 皇帝蟹腳 當然諗都唔諗就叫左先,蟹腳都夠大隻,鮮味同蟹肉既海水都足夠,基本上同係酒店食到既蟹腳分別唔太大,以鬧市餐廳就合格有突。 另外仲試左青口,虎蝦同翡翠螺,呢幾款明顯食得出唔夠隻蟹腳鮮,不過都夠都合格。 另外醬汁都有得揀,最特別既都係餐廳自製既XO醬蕃茄汁,不過海鮮我都係鐘意食鮮味,所以醬汁本人就無試到。今餐我
今次係朋友介紹下黎到一間位於尖沙咀既美式餐廳連酒吧。

今餐我地叫左2個Main,原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士 同 原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬。
講下焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士先,以我理解應該係先蒸好隻龍蝦,開邊再落芝士去焗。 同平時食開既芝士焗龍蝦唔一樣,呢個做法可以利用芝士充分帶出左龍蝦既鮮,又可以保持到肉汁同彈牙既口感。 因為開左邊既關係,所以用一隻叉就可以輕鬆做到肉殼分離,咬落啖啖肉,唔再需要好似平時咁食得咁麻煩。
另一味 原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬,原隻蒸完上桌,之後店員會幫我地剪開左隻龍蝦。 蝦頭多膏唔在講,龍蝦身既肉比芝士焗既更加飽滿,食起黎就更加滿足。 至於個鮮味牛油醬,個人認為唔可以沾太多,太多就會蓋過左龍蝦本身既味道,新鮮食材都係原汁原味好。 雖然食蝦既工具都比到足,但係個鉗真係太厚殼,如果有人幫手拍一拍隻鉗就好了。 呢2個Main都配左個炸南瓜條做小食,呢個又真出奇地好食,唔似平時食薯條咁咬落一啖油,為呢2味Main加左唔少分。

總括黎講The Hub真係好岩幾個朋友食餐好飲下野吹下水既好地方,食物幾好之餘環境都好好feel。主打 新鮮波士頓龍蝦 同 皇帝蟹腳 都拍得住酒店水準,樓上餐廳但又食咁既質素真係少之有少,所以The Hub真係值得再去一次。
  • 原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士
  • 原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬
  • 美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片
2017-05-02 153 瀏覽
難得假日跟三五知己聚一聚,朋友提議吃西餐,於是便選了這家以龍蝦為主打的餐廳,大快朵頤!一步入餐廳,霎眼望見紅色磚牆上掛上一幅幅西式貼畫,懷舊得來亦不失時尚,裝潢別緻,幾好feel!而且餐廳亦有露台位置,可讓客人出外呼吸呼吸。接著與友人點了多款龍蝦美食: 先來開胃菜有「美式芝士焗龍蝦配墨西哥脆片」,龍蝦是拆了肉的,非常貼心。龍蝦肉很鮮甜! 沾上幼滑creamy的芝士、蕃茄肉醬及牛油果醬的墨西哥脆片,亦極具風味。主菜分別點了-「原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士」及「原隻蒸新鮮波士頓龍蝦配鮮味牛油醬」。兩款龍蝦肉肉質都很鮮甜味美。個人偏好蒸龍蝦,口感更彈牙,配上牛油醬令龍蝦的鮮味更為突出。一盆Seafood Party包羅萬有,包括皇帝蟹腳、帶子、虎蝦、皇帝蝦、短頸蜆、八爪魚仔、青口。海鮮新鮮不在話下,還配有三款自家製的醬汁-XO醬蕃茄汁、蒜蓉牛油汁、忌廉牛油汁配蒔蘿香草。三款醬汁都好和味,尤其是蒜蓉牛油汁,令海鮮味道更昇華,一定要試! 香蒜棷欖油義大利麵的麵質不會太腍,麵條分別,不過個人不太偏好這款有嚼勁的意粉,喜歡吃有咬口意粉的朋友不妨一試。飲品自家製lemonade及水果花茶,味道清新,

接著與友人點了多款龍蝦美食:
原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士

主菜分別點了-
Seafood Party

XO醬蕃茄汁、蒜蓉牛油汁、忌廉牛油汁配蒔蘿香草。

水果茶

飲品自家製lemonade及水果花茶,味道清新,不會過甜,正好消除飽膩感。
原隻焗新鮮波士頓龍蝦配三色芝士
水果茶
2017-04-02 984 瀏覽
話說港女突然間話想食龍蝦,咁我問佢你想食中式定西式。港女要求無所謂中西都得,最好中西都有。咁我就諗起這間在尖沙咀的 the hub! 上到樓上氣氛很好,有一個大露台我們兩個可以出去呼吸新鮮的空氣(抽煙),也不用跑到樓下我們叫了一人一個龍蝦餐,由於港女要中式,那我只好要西式,咁樣她便兩樣都吃到!其實我指的中式就是清蒸龍蝦餐!很鮮很甜!正!而我的西式便是芝士焗龍蝦!I love cheese!! 濃濃的芝士真係好正喎!另外要一讚的就是他們的服務態度!他們會有侍應來幫你剪開隻清蒸龍蝦,我問佢哋點解淨係剪隻清蒸龍蝦,原來蒸籠下需要原隻蒸啲龍蝦汁先至唔會流出來!難怪這麼好食啦

其實我指的中式就是清蒸龍蝦餐!很鮮很甜!正!

2017-03-19
  • 清蒸龍蝦
2017-03-07 998 瀏覽
我同一班閨蜜,一行5人都鐘意食龍蝦所以黎呢到試一試!先點左啤酒!分別係香港手工啤酒 & 日本手工啤酒店員先問我地prefer 濃味定淡味我選擇左濃味的日本啤入口有少少花香,甘甘醇醇!幾好味Buffalo wings (12pcs) $128出面食既水牛雞翼係辣的呢到係酸酸甜甜,我地覺得好有驚喜同好好食!配埋sour cream, yummy yummy我點左原隻波士頓龍蝦配牛油醬 $298上碟會原隻上~~~for相機食先之後店員會幫手打開擺返靚靚,方便食仲會介紹食咩先,點咩醬(超好服務質素)Side dish係一碗雜菜+炸蕃薯條蕃薯條好好食龍蝦好爽口彈牙鮮甜!配牛油醬好正同行朋友點左- 龍蝦焗3色芝士- 燒龍蝦佢地都話好好食我地飽到無叫甜品唯有下次先試!我地繼續點左啤酒,傾計到10點幾先走環境真係好舒服服務好好值得再去食!
我同一班閨蜜,一行5人都鐘意食龍蝦
所以黎呢到試一試!先點左啤酒!
分別係香港手工啤酒 & 日本手工啤酒
店員先問我地prefer 濃味定淡味
我選擇左濃味的日本啤
入口有少少花香,甘甘醇醇!幾好味
水牛雞翼(12隻)
Buffalo wings (12pcs) $128
出面食既水牛雞翼係辣的
波士頓龍蝦配鮮味牛油醬
我點左原隻波士頓龍蝦配牛油醬 $298
上碟會原隻上~~~for相機食先
之後店員會幫手打開擺返靚靚,方便食
仲會介紹食咩先,點咩醬
(超好服務質素)
Side dish係一碗雜菜+炸蕃薯條

環境真係好舒服
服務好好
值得再去食!
2017-03-06
水牛雞翼(12隻)
波士頓龍蝦配鮮味牛油醬
  • 水牛城雞翼
2017-02-09 1141 瀏覽
本人好少係openrice 度寫食評既,但今次真係要一讚呢間餐廳我好鍾意食龍蝦, 朋友介紹之下就試左呢間。係香港好難搵到一間咁西式既龍蝦餐廳, 睇得出佢地落左好多心機設計。環境好,又唔嘈,係可以傾計, 呢度要一讚本來想叫蒸龍蝦加牛油,不個朋友like 芝士所以叫左個芝士龍蝦,真係好正,不過覺得有d 浪費左個新鮮龍蝦下次我會試蒸龍蝦,新鮮既龍蝦就咁蒸再加牛油食已經係非常正除左龍蝦, 不得不提佢個chicken wings 同 pasta, 以為佢專食龍蝦,其他野會不過不失,但估唔到都咁出色。 佢個龍蝦湯唔腥,好味佢個日本手工beer 都好特別,我冇係出面見過,味道都啱女仔飲埋單每人大概$300 幾 , 有龍蝦又有酒我覺得值, 好過俾幾百食埋d 垃圾 呢間餐廳我會encore 再 encore 再 encore 再 encore 再 encore~

我好鍾意食龍蝦, 朋友介紹之下就試左呢間。
環境好,又唔嘈,係可以傾計, 呢度要一讚

下次我會試蒸龍蝦,新鮮既龍蝦就咁蒸再加牛油食已經係非常正

黑松露意粉
日本手工beer
黑松露意粉
日本手工beer
  • 龍蝦
2016-12-04 1617 瀏覽
話說2個星期內黎呢間2次,再咁頻密我驚會俾人認出黎。今次係特登帶埋父母和小福子黎試呢度的波士頓龍蝦既在一個舒服和放鬆的環境下伴隨住有氣氛的音樂渡過一個愉快family night 🌙🌙🌙8點前啤酒有優惠,呀爸係度又點會放過飲酒的機會呀!1664係我啤酒中的至愛,呀爸就試香港手工黑啤,呀媽就試水蜜桃酒~待應無介紹錯,新嘗試的幾岩我屋企人口味炸魚🐟薯條,上次一試鍾情,今次無令我失望,炸魚外脆內軟,脆皮薄,魚鮮甜無雪味薯條用新鮮薯仔連皮刨成片狀,心理上好似覺得健康d咁。煙三文魚🐟pizza~今次擺碟同上次唔同左,上次三文魚好大堆嫁,不過仍然醬汁勁多,所以都好好味墨西哥雞肉🐔餡餅,驚喜是個三個醬汁,加起黎好好味,好和諧。一個蕃茄蓉,一個豆蓉?一個酸忌廉?總之好意外。主菜黎啦,上次食過芝士焗,所以今次食牛油醬因為無左芝士,所以更集中龍蝦的鮮甜,牛油醬係畫龍點睛之中。個蕃薯條媽媽至愛❤❤❤粟米每次都好甜👍👍👍龍蝦真是生招牌第二round order的芝士手指,唔知係咪飽得滯,今次好似炸耐左dd、乾左少少,不過其實味道都係正既,送啤酒好夾意式長通粉,可能我個人本身唔偏好紅汁,再加上通粉硬身左d,淋自

啤酒們
薯條用新鮮薯仔連皮刨成片狀,心理上好似覺得健康d咁。
炸魚🐟薯條
煙三文魚🐟pizza
墨西哥雞肉🐔餡餅
主菜黎啦,上次食過芝士焗,所以今次食牛油醬
牛油醬龍蝦
芝士手指
意式長通粉,可能我個人本身唔偏好紅汁,再加上通粉硬身左d,淋自d會易入口d。
意式長通粉
整體黎講,我和我屋企人渡過左好愉快的一個晚上,聚會之選我必定會再黎既
2016-12-03
啤酒們
炸魚🐟薯條
墨西哥雞肉🐔餡餅
牛油醬龍蝦
  • 波士頓龍蝦
  • 炸魚薯條
尖沙咀餐廳真是太多,但是會令我不斷番啅的真是唔多。The Hub是我近其發現,一間性價比出奇地高的餐廳。地點旺中帶靜,餐廳環境好好,裝潢有花小心思,又有露天位置坐,讚!!!食物水準性價比高,波士頓龍蝦烤焗3色芝士,龍蝦新鮮肉大大舊肉質甜,芝士濃郁夾到震。龍蝦芝士通心粉,龍蝦肉比想像中多,而且勁多芝士鋪面,出奇地好食。朋友唔好通心粉,最後都食過翻尋味。芝士手指,炸原條芝士,但是一d都唔覺漏,外脆內軟,一試愛上。點埋墨西哥脆片個芝士醬,多重芝士,好鬼正!!!千島醬三文魚pizza,d三文魚叠到高一高,同d千島醬加埋真是prefect match,仲要100蚊都唔洗真是無得唔試。昨晚廚師推介fish and chips,有驚喜喎!薯條係新鮮薯仔切成,炸魚外脆內軟,皮薄餡靚,絕對唔係行貨。最後加埋一杯1664,無得輸,enjoy my lifeIMG:1
尖沙咀餐廳真是太多,但是會令我不斷番啅的真是唔多。

點埋墨西哥脆片個芝士醬,多重芝士,好鬼正!!!

最後加埋一杯1664,無得輸,enjoy my life

IMG:1
  • 芝士手指
  • 波士頓龍蝦
  • 三文魚pizza
2016-10-03 1464 瀏覽
偽文青一名,食茶記食到口啖啖又悶,D2 place 又多人,試一試新野,幾好不錯裝飾有少少pacific coffee feel。價錢係區內算中至中上la 聽說晚上有BBQ 可以包場,下次試
裝飾有少少pacific coffee feel。
價錢係區內算中至中上la
聽說晚上有BBQ 可以包場,下次試
2016-09-26 1247 瀏覽
MY OH MY, look at how huge that lobster is!!! 😳😳😳😱😱😱 It's a whole lobster mind you. 😧 What's better is that this lobster is cooked with CHEEEEESE! 🧀🧀🧀 Melted cheddar, mozzarella, and parmesan cheeses 😍👌🏻 - triple cheese on this meaty and juicy lobster?! 👀 100% in heaven right now. 😍🙏🏻💯 Only problem I had with this lobster was that the meat was a little tough 🤔, so it can be a bit difficult to chew. 😅😅 Other than that, pretty good lobster 👍🏻👍🏻👍🏻; can't wait to try their other lobster dishes! 😁✌🏻️
Baked Boston Lobster with Cheese
2016-09-22
The steam lobster was the BOMB, it was super good and at a really reasonable price too! The whole atmosphere was super chill, it's perfect for couples dating and friends gathering... On top of that, they decorated my friend's birthday cake and I thought it was very nice of them to do so! Highly recommended