The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

銅鑼灣有太多好嘢食,今次去嘅呢間The Grill Room,環境好靚好有格調🥂,係傳統高級西餐嗰種Style。就咁睇環境,一定估唔到食Lunch居然唔貴😳!佢哋每日Lunch Time都有Semi-Buffet食,每位$98💛;加埋Set lunch追加Main course都係+$48起🆙,仲包餐湯同基本餐飲。一個咁親民嘅價錢就可以嘆到一個咁有情調嘅Lunch,性價比係幾高⭐️!🩷 美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁 $158 要先介紹個Main就知呢個牛扒係好好味🥰!嗌咗Medium-Rare啱啱好,食落有種鹽香味,同個蘑菇汁好夾👌🏻!加上切好晒上碟,都幾方便食。最畫龍點精係佢個蘑菇汁薯蓉🥔,仲有燴咗燒汁嘅蘑菇同西蘭花,成件事Present出嚟好有誠意又好味,呢個好推介👍🏻!🍝 香草蕃茄醬青口扁意粉 $58覺得意粉唔算好特別,但勝在價錢夠抵💚 Semi-Buffet $98/位鍾意食菜嘅朋友,嚟呢度就啱晒!沙津菜有好幾款揀🥗,佢都齊醬同Topping料畀你自製生菜沙津,總之就好多菜🥬🥒,啲菜仲好新鮮。另外亦有螺絲粉,炸雞同薯條🍟;甜品就有綠茶同朱古力蛋糕。🩷是日餐湯:甘筍湯好好飲,份量好大碟

🩷 美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁 $158
要先介紹個Main就知呢個牛扒係好好味🥰!

🍝 香草蕃茄醬青口扁意粉 $58
覺得意粉唔算好特別,但勝在價錢夠抵

💚 Semi-Buffet $98/位
鍾意食菜嘅朋友,嚟呢度就啱晒!

🩷是日餐湯:甘筍湯
好好飲,份量好大碟冇Hea你。
夠熱又好Creamy,飲完個湯都已經有啲飽飽哋

追加咖啡 +$18

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度Buffet嘅嘢食選擇唔算多,但$98嚟講好合理,追加埋Set lunch就更抵食✨。
覺得一家大細或者嚟約會同慶祝都好合適,淨係個環境咁Chill咁有Feel都好唔錯🥂!
6天前 0 瀏覽
The Grill Room法式紅酒燴牛面肉 配薯蓉 ($196)​美國頂級牛板鍵 配蘑菇燒汁 ($256)餐廳係行緊semi buffet,所以主食都需要另外再揀嘅☺️法式紅酒燴牛面肉配薯蓉好正!牛面肉整得好淋入口咬幾下就會融哂,而係味道上就鹹鹹地加上有酒香,食落都好配合🤪而薯蓉都係呢道不可或缺,餐廳應該有加上,所以食落都覺得好滑好creamy👍🏻👍🏻另外就叫左牛板鍵配蘑菇燒汁,肉嘅脂肪比較少而且肉質相對結實,所以五成熟就真係啱啱好🥩食落口唔會覺得overcook,亦都唔會覺得好韌,加埋蘑菇燒汁比普遍燒汁多左菇味,係味道上都係更加豐富😋😋而除左主食,出面bar枱都有好多野食係好值得食嘅,例如係抹茶mousse蛋糕🍰有抹茶嘅苦澀味之餘,蛋糕亦帶返啲甜味😙食落感覺中和得啱啱好👍🏻評分:10/10Plaza 2, Shop 3B, 3/F, 463-483 Lockhart Rd, Causeway Bay
The Grill Room

法式紅酒燴牛面肉 配薯蓉 ($196)
​美國頂級牛板鍵 配蘑菇燒汁 ($256)

評分:10/10

2024-06-13 0 瀏覽
朋友介紹一間銅鑼灣semi buffet ,裝修高級舒服,枱與枱之間有距離,大家傾計方便,亦係親子友善餐廳。 大人$98 lunch buffet bar ,主菜最平都係+$48 就可另加。小朋友有kids menu $118 (age 12 below ),3 course menu 有主菜,甜品 & 飲品。Buffet Bar 有唔同種類嘅沙律,沙律螺絲粉,炸物(薯條&麥樂雞),甜品(小蛋糕),小食 (吞拿魚多士)。Refill得好快~沙律蔬菜新鮮又爽脆,佢仲有一個self mix bowl ,有唔同嘅醬同埋配料。小蛋糕有朱古力&綠茶口味。首先有湯 (甘筍湯), 好濃郁甘筍味,質地細滑,口感濃郁。主菜(+$148) 香煎三文魚拌忌廉菠菜配檸檬牛油汁三文魚外皮煎得好脆,魚肉好嫩,夠juicy,配菜忌廉菠菜都份量好多,擺盤擺得好靚,見到都賞心悅目。檸檬牛油汁令到成件事都多咗一份清新。餐飲(+$18) premium tea English tea / Earl grey tea (壺上)兒童餐小朋友就揀咗卡邦尼扁意大利麵,份量剛剛好,卡邦尼醬汁香醇如意大利麵結合一齊,順滑不油膩。甜品:

首先有湯 (甘筍湯), 好濃郁甘筍味,質地細滑,口感濃郁。

主菜(+$148) 香煎三文魚拌忌廉菠菜配檸檬牛油汁

餐飲(+$18) premium tea

兒童餐

甜品:雲呢拿雪糕
飲品可以揀果汁(蘋果汁/橙汁/菠蘿汁)

餐廳好親子友善,一坐低就已經有全副嘅兒童餐具,有需要亦都會有bb椅。帶小朋友嚟食都好舒適。
2024-06-13 0 瀏覽
The Grill Room 位置銅鑼灣廣場二期3樓, 環境舒適室內裝修好有格調,晚餐價錢會比較貴,難得見到有自助午餐價錢又唔貴,於是上去試下。上到去環境都幾都幾高級,唔講都以為去咗酒店食自助餐。半自助餐為$98,就可以食自助區入面嘅食物。再睇下你食咩主菜收返相應嘅價錢。室內環境半自助餐 - 長螺絲粉- 吞拿魚多士綠茶及朱古力Mousse蛋糕自助沙律區自助區仲有薯條同埋麥樂雞餐湯甘筍湯主菜主菜會因應唔同類別加返相約嘅價錢。呢次我就食咗美國頂級牛板件配蘑菇汁(+$158)及香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配乳酪汁(+$108)牛板腱叫咗七成熟,上到枱佢幫你切好曬,牛肉好腍好有牛味,擺碟亦都擺得好靚。鱸魚好大份,個皮煎得好脆,燒粟米薯仔麵團(黃色的波波)幾得意,食落煙煙靭靭。牛板腱香煎鱸魚其實食完幾輪自助區果邊嘅食物,再配埋主菜咁已經差唔多飽曬。 呢度環境幾闊落,坐得幾舒服,食完傾完,咁樣就過咗一個周未。餐飲有soft drink or tea 可以加錢 (+38) 要beer~

上到去環境都幾都幾高級,唔講都以為去咗酒店食自助餐

室內環境

自助沙律區

自助區仲有薯條同埋麥樂雞

餐湯甘筍湯

主菜
主菜會因應唔同類別加返相約嘅價錢。

牛板腱

香煎鱸魚

餐飲有soft drink or tea
可以加錢 (+38) 要beer~
2024-06-13 0 瀏覽
其實之前都有幫襯過呢間嘅dinner,環境舒服,食物質素高,價錢合理。今個weekend出開銅鑼灣就揀咗佢既semi buffet lunch 試下,每位98就有任食salad bar,包咗湯,main course同餐飲,就算加錢既majn course,價錢都好合理,最後我哋都忍吾住加錢試佢既steak 同脆皮豬腩。餐湯一D都唔馬虎,係好好味嘅忌廉南瓜湯,好香甜幼滑。Salad bar都好吸引,有唔同嘅沙律、甜品同炸物。最合我心意嘅係佢既Cesar salad,每樣材料都好新鮮,旁邊放左大木碗俾你自己加同攪拌,抵讚。講返main course,我哋點咗medium既steak,睇顏色已經好有食慾,伴南瓜蓉同bb 西蘭花,口感好豐富,牛肉煎得焦香,無筋位。烤五花腩亦做到外脫內嫩,肉質新鮮。Weekend就咁食飽飽開始行程啦。

餐湯一D都唔馬虎,係好好味嘅忌廉南瓜湯,好香甜幼滑。
南瓜濃湯

沙律吧

烤五花腩亦做到外脫內嫩,肉質新鮮。
烤五花腩

Weekend就咁食飽飽開始行程啦。
南瓜濃湯
烤五花腩
2024-06-12 0 瀏覽
2小口子想浪漫一下,可以去呢間fine dining,餐廳燈光昏暗柔和,環境偌大,情調滿滿,可先預訂有私人空間的位置。以炭燒牛扒、海鮮、意粉作主打。侍應先送上一份暖暖餐包餐包焗得外脆內軟熟加左南瓜籽同合桃豐富口感配上牛油咸香好香好開胃🍝燴蕃茄牛面肉扁意大利麵 ...$258口感彈牙嘅扁意粉,每一啖都掛滿濃濃的蕃茄醬汁。口感軟腍腍嘅方粒牛面肉,淋得嚟好有牛肉鮮味。..🐟香煎黑鱈魚配香檳忌廉汁...$398厚厚嘅黑鱈煎得皮脆肉嫰,油脂豐腴,魚肉非常嫩滑,配上淡淡嘅忌廉汁及伴菜--鮮菇及小薯粒,香口煙靭,滿有驚喜。..🍸Cocktails及MocktailsMocktail - Garden Eve ...$78橙加薑味配合熱情果和蔓越莓,酸酸甜甜,幾清新。Cocktails -The Apothecary ...$108杯子黏上gummy bear, 好可愛。接骨木花利口調酒,洋甘菊伏特加,氣泡酒。香甜果香滲出淡淡酒香,女士幾啱飲。

侍應先送上一份暖暖餐包
餐包焗得外脆內軟熟
加左南瓜籽同合桃豐富口感
配上牛油咸香好香好開胃

🍝燴蕃茄牛面肉扁意大利麵 ...$258

🐟香煎黑鱈魚配香檳忌廉汁...$398
🍸Cocktails及Mocktails

Mocktail - Garden Eve ...$78
橙加薑味配合熱情果和蔓越莓,酸酸甜甜,幾清新。

• 香煎黑鱈魚配香檳忌廉汁
最近去咗銅鑼灣廣場二期3樓一間充滿情調,裝修典雅華麗,燈光柔和,座位闊落的高級西餐廳,餐廳名叫The Grill Room,服務環境都是一流的。餐廳最近推出了超抵食$98半自助午餐,可加錢選配主食,最平主菜只係$48,享受到這種環境服務級數,但價錢又便宜得驚人,香港非常少有。半自助餐包餐湯,今次是甘筍忌廉湯,紅蘿蔔打得軟滑,加入忌廉,非常濃郁甜美。半自助餐食物擺放在酒吧區位置,有吞拿魚多士和海鮮醬螺絲粉 ,mixed salad有菠菜紅菜頭沙律、煙三文魚沙律、水牛芝士番茄沙律和羅馬生菜沙律,全部味道都調較得非常出色,酸甜開胃,蔬菜亦新鮮爽口,絕不馬虎。沙律亦有芝士粉、煙肉碎、多脆麵包粒、檸檬和沙律醬,可以自行調教自己喜歡的沙律口味。炸物方面就有炸雞塊和炸薯條,全部新鮮即炸,外脆內軟。甜品就有抹茶慕絲和朱古力慕絲蛋糕,入口細緻滑順。今次主菜揀選了美國頂級牛板腱配磨菇燒汁(加$158)牛扒煎得色澤均勻,香噴噴,牛扒心仍保持嫩紅色,一放入口就吃得出是上乘品質,油脂分佈均勻細緻,肉質鬆軟卻仍帶有嚼勁,肉汁飽滿,突出濃郁而有層次的肉味。牛扒切成條狀上碟,適合咀細女士,含蓄地慢慢咀嚼,以免失儀。另
甘筍忌廉湯
煙三文魚沙律
水牛芝士番茄沙律
菠菜紅菜頭沙律
炸物方面就有炸雞塊和炸薯條,全部新鮮即炸,外脆內軟。
甜品就有抹茶慕絲和朱古力慕絲蛋糕,入口細緻滑順。
美國頂級牛板腱配磨菇燒汁
今次主菜揀選了美國頂級牛板腱配磨菇燒汁(加$158)
Chicken Roulade
另一主菜揀選了Chicken Roulade (加$68)
Roulade是法國菜中常見的烹調手法,手工繁複,外層雞皮烤至香脆。中間緊緊捲著肉質緊緻結實的雞肉和芝士餡料,令肉食與餡料增加接觸面積,交互融合,賦予味覺上的多重層次感。
自助餐包一杯餐飲,可選汽水或茶。Nordaq瑞典過濾水$20,可以無限添飲。
2024-06-09
甘筍忌廉湯
煙三文魚沙律
水牛芝士番茄沙律
菠菜紅菜頭沙律
美國頂級牛板腱配磨菇燒汁
Chicken Roulade
2024-06-12 0 瀏覽
老公生日興祝系列之午餐,今次揀咗銅鑼灣一間環境舒適既半自助餐午餐。📍銅鑼灣 the grill room半自助餐午餐人均💰98(未加一)半自助餐包括:🌟炸薯條🍟:薯條炸到好脆🌟唐揚雞:我哋最鐘意食唐揚雞,比日本居酒屋仲好食,表皮炸到金黃色好脆,內層肉質唔鞋,好彈牙。🌟吞拿魚多士:吞拿魚數量多,唔腥🌟朱古力香蕉焦糖慕絲:香蕉朱古力慕絲包住中間焦糖,甜而不膩🌟沙律🥗:除咗沙律菜,我最鐘意食紫薯同蕃薯🍠🌟通粉:如果主食唔夠飽,可以食通粉🌟綠茶慕絲:好快比人拎晒,只有一面之緣我哋主菜揀咗:🍴牛板腱配南瓜🎃蓉+💰158我哋揀咗五成熟,牛肉肉質厚實,南瓜🎃蓉配埋牛肉食好creamy🍴牛肝菌菇意大利飯+💰58牛肝菌滲入每粒意大利飯,好香,超好味。餐湯:磨菇湯,好濃,好重菇味,creamy。餐飲:凍檸樂熱檸茶總結:the grill room 環境同服務都高質,主食質素高,呢個環境半自助餐午餐人均二百幾,我覺得好合理。適合商務傾生意,慶祝生日,紀念日。📍 The Grill Room (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖10分滿分味道:8/10環境:9/

📍銅鑼灣 the grill room

自助餐午餐人均💰98(未加一)

自助餐包括:

🌟炸薯條🍟:薯條炸到好脆

🌟吞拿魚多士:吞拿魚數量多,唔腥

🌟朱古力香蕉焦糖慕絲:香蕉朱古力慕絲包住中間焦糖,甜而不膩

🌟沙律🥗:除咗沙律菜,我最鐘意食紫薯同蕃薯🍠

🌟通粉:如果主食唔夠飽,可以食通粉

🌟綠茶慕絲:好快比人拎晒,只有一面之緣

我哋主菜揀咗:

🍴牛板腱配南瓜🎃蓉+💰158

🍴牛肝菌菇意大利飯+💰58
牛肝菌滲入每粒意大利飯,好香,超好味。

餐湯:磨菇湯,好濃,好重菇味,creamy。

餐飲:

味道:8/10
環境:9/10
價格:8/10

2人總數💰453(已加一)226.5

#hkfoodieblogger #hkblogger#chansfoodie.hk
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店
#銅鑼灣美食 #商務午餐 #半自助午餐 #grill #steak
2024-06-11 0 瀏覽
今次嚟到銅鑼灣鬧市,去食銅鑼灣分店嘅Grill Room,今次去食仲要係semi lunch buffet!! 即係套餐呢就已經包咗呢一個嘅湯啦,前菜,甜品同埋嘢飲。如果再想食其他嘅主菜嘅話呢就可以再額外加配。1️⃣香煎三文魚柳伴菠菜苗枝豆 配 檸檬牛油汁:是Grill Room的人氣推薦。新鮮多汁的三文魚柳經過香煎後,表皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。搭配清爽嫩滑的菠菜苗和脆口的青豆2️⃣脆皮豬腩伴香草燒菠蘿 配 日式洋蔥汁: 厚實多汁的豬腩肉經過精心烹調,表層酥脆可口,內裡肉質鮮嫩。配以香氣襲人的燒菠蘿,增添了清新的味道。淋上濃郁醇厚的日式洋蔥汁,更突出了肉類的鮮美。絕對是重口味食客的最愛。響銅鑼灣想食吓西餐,又想又唔同嘅選擇嘅西餐嘅話,我覺得呢間餐廳都幾大推!
甜品同埋嘢飲。如果再想食其他嘅主菜嘅話呢就可以再額外加配。

USDA Rib Eye 16oz ($578)* Crisp smashed potatoes* Porcini beef jus叫咗肉眼扒份量都幾大,而且都幾厚身! 話明the Grill Room當然佢哋炭燒牛扒嘅功力都唔差😝啲格紋燒到有啲焦香味而且五成熟啱啱好入邊好粉嫩. 其中我叫咗佢嘅配菜係焗薯真係好好食! 個薯仔焗得好淋而且配埋佢個香草檸檬忌廉汁一流😚Mussels & Clams Rigatoni ($198)紅椒汁味道有啲似Rose醬好creamy, 闊條麵好容易整到好腍但係呢個依然都保持彈身,海鮮嘅份量都好足而且新鮮French Fries ($68)食西餐最signature當然係一大盤薯條啦🤣🤣薯條係新鮮炸起配埋茄汁同少少鹽不經不覺就食晒😙

USDA Rib Eye 16oz ($578)
* Crisp smashed potatoes
* Porcini beef jus

Mussels & Clams Rigatoni

French  fries

French Fries ($68)
Mussels & Clams Rigatoni
French  fries
  • USDA Rib Eye 16oz
2024-06-11 0 瀏覽
💛The Grill Room💛之前見到餐廳出咗個semi-buffet,見佢價錢好吸引,唔算好貴,而且選擇都唔少,就帶埋家母去試!!試完之後家母對今次嘅用餐體驗都有好高評價(。・ω・。)ノ🌟🌟首先佢去到係可以自己任拎出邊嘅自助吧食物~出邊嘅食物選項唔少,有沙律、薯條、仲有一口小吃、同埋蛋糕🍰用一個唔貴嘅價錢就可以食到自助餐~🩷+$98 Beef Cheek🥩呢個牛面肉煮到有咬口,但係同時唔會痴牙,而且好入味,對於鍾意食牛嘅我,簡直係bonus!+$148 Seared Salmon Fillet🐟佢嘅三文魚外層煎得好脆!同時熟度啱啱好~❣️魚肉唔會鞋口伴碟仲有忌廉同菠菜🥬!creamy得嚟又唔會油膩👍呢個半自助餐仲送飲品一杯,可以揀檸茶檸水😽好滿足咁走~
💛The Grill Room💛
用一個唔貴嘅價錢就可以食到自助餐~🩷

+$98 Beef Cheek🥩

+$148 Seared Salmon Fillet🐟
佢嘅三文魚外層煎得好脆!
同時熟度啱啱好~❣️魚肉唔會鞋口
伴碟仲有忌廉同菠菜🥬!creamy得嚟又唔會油膩👍

呢個半自助餐仲送飲品一杯,可以揀檸茶檸水😽好滿足咁走~
2024-06-10 13 瀏覽
之前黎食過lunch覺得唔錯,所以呢日帶左朋友黎食dinner!Set for two $888▫️前菜可以揀2款巴馬火腿黑松露法邊豆沙律 🥗擺碟好靚,上枱呈半月形,巴馬火腿、法邊豆、無花果同蕃茄仔好新鮮牛肉他他 配 法式干層薯 +$28牛肉他他入口唔會覺得血淋淋好腥,千層薯層數好分明,口感唔錯是日廚師餐湯🔺梛菜花🥦忌廉湯,梛菜花味濃幾清香新鮮生蠔🦪乾蔥紅酒汁及懧檬 +$138生蠔夠新鮮就係滋少少🤏🏿檸檬汁帶出鮮味已經好好食,生蠔唔算好大隻但夠鮮甜牛肝菌蘑菇意大利飯 一上枱已經聞到好香喇,入口蘑菇🍄‍🟫味好突出,醬汁好creamy包滿每粒飯每啖入口都好豐富而且唔會太膩,但略有點咸share食就岩岩好香煎慢煮牛柳 配新鮮黑松露片牛肉原汁用慢煮烹調既牛柳肉質係超軟腍!切開juicy多汁!入口肉味濃郁,配埋佢個牛肉原汁夠哂味。仲要好大嚿,滿滿肉食到好飽Dessert 我地揀左Tiramisu,食埋個甜品🍰💛 忌廉夠幼滑

Set for two $888

▫️前菜可以揀2款

巴馬火腿黑松露法邊豆沙律 🥗

牛肉他他 配 法式干層薯 +$28
牛肉他他入口唔會覺得血淋淋好腥,千層薯層數好分明,口感唔錯
是日廚師餐湯
🔺梛菜花🥦忌廉湯,梛菜花味濃幾清香

新鮮生蠔🦪乾蔥紅酒汁及懧檬 +$138

牛肝菌蘑菇意大利飯

香煎慢煮牛柳 配新鮮黑松露片牛肉原汁
Dessert
我地揀左Tiramisu,食埋個甜品🍰💛 忌廉夠幼滑
2024-06-10 0 瀏覽
之前都見過好多朋友黎食過 見佢地影嘅相好吸引 所以今次都同朋友過黎試下🤩🍀炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒一上枱炭燒嘅香氣撲鼻 未開始食已經流晒口水🤤 叫左五成熟 切開見到啲肉質同粉紅色就知一定好好味😋 肉質軟嫩有咬口 每一啖都有肉汁 好正🤣🍀牛肝菌蘑菇意大利飯牛肝菌醬汁嘅稀調度恰到好處 岩岩好掛身係每一粒意大利飯上面 入口味道好濃郁😚 牛肝菌亦都整得好香好入味 絕不馬虎😍🍀Smokey Passion威士忌嘅味道濃厚 口感順滑 容易入口🥃 加埋百香果 飲落口更加清新 而且多左一入甜味 男女都好適合飲😛🍀Berry Well依個適合吾飲得太濃酒精嘅人 或者女性飲 有少少莓味 超級容易入口😉

🍀炭燒美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒

🍀牛肝菌蘑菇意大利飯

🍀Smokey Passion

🍀Berry Well
2024-06-09 0 瀏覽
🍴之前黎過食晚餐,覺得個環境氣氛幾適合聚餐同約會👩🏻‍🤝‍👨🏼都想試下佢地既午餐,週末同樣好受歡迎,午餐以半自助為主🔸自助吧有幾款唔同款式既沙律,仲有炸物同甜品😍整體每樣都幾好食🔸南瓜湯當日既餐湯係南瓜忌廉湯,個湯好creamy🎃南瓜味濃郁,味道香甜🔸美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁牛板腱係肩胛部位既肉,含有適量既油脂,我就揀左五成熟,煮到岩岩好,入邊仲保持住粉紅色,肉質軟腍帶油香,外層煎到好焦香,則邊仲配左啲用牛油炒香左既菇🍄‍🟫同薯蓉🔸香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁鱸魚用鹽同黑椒調左味,魚皮煎到黃金色好香脆,魚肉厚實,食落嫩滑多汁唔會腥,乳酪汁酸酸地,同鱸魚肉幾夾,自己幾鍾意配菜既燒粟米🌽同薯仔麵團,燒粟米帶有燒烤味,薯仔麵團煙煙韌韌,口感幾特別🔸飲品餐飲包左汽水同茶,天氣熱辣辣,我就揀左凍檸茶🍋解下渴

🔸自助吧
有幾款唔同款式既沙律,仲有炸物同甜品😍整體每樣都幾好食

🔸南瓜湯

🔸美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁

🔸香煎鱸魚伴燒粟米薯仔麵團配香草乳酪汁

🔸飲品
餐飲包左汽水同茶,天氣熱辣辣,我就揀左凍檸茶🍋解下渴
半自助午餐$98 已包湯、沙律吧、飲品。如果想另加main course,價錢就與由$48-158不等。滿足不同的需要。D沙律菜好新鮮,呑拿魚通心粉幾好食,味道好夾。🥣是日餐湯酸酸地好開胃。🐂法式紅酒燴牛面肉牛面肉煮得剛好,軟滑可口,烤雜菜鮮甜。🐟香煎三文魚柳呢個三文魚非常有質素!魚肉外脆内軟,好多汁,搭配檸檬牛油汁口感非常豐富,值得一試!綠茶同焦糖香蕉慕斯雖然外貌平凡,但有意想不到的驚喜,焦糖香蕉香甜美味,綠茶慕斯係好濃的綠茶味,食得出材料非常足,無取巧。
D沙律菜好新鮮,呑拿魚通心粉幾好食,味道好夾。
🥣是日餐湯

酸酸地好開胃。
🐂法式紅酒燴牛面肉
牛面肉煮得剛好,軟滑可口,烤雜菜鮮甜。
🐟香煎三文魚柳
2024-06-07