位於大角咀民居既正宗意大利🇮🇹菜。周圍都好多野食。門口養門且看起來有格調~✨叫左3個dinner set, 抵食而且多款~🌟牛肉眼肉質鮮嫩多汁,5成熟係牛肉最佳溫度,牛香味濃,配上煎薯仔既香脆口感,令人食欲大開。聖馬諾芝士+莫薩里拉芝士番茄薄餅是一道非常經典的意大利比薩,它的特點是將莫薩里拉和聖馬諾芝士混合在一起,再加上新鮮的蕃茄和薄餅,還有香葉。酥脆的薄餅和新鮮蕃茄的甜味,讓人食欲大開。海鮮煲係清酒煮蜆,呢個蜆係我食過咁多間餐廳入邊最鮮嫩同鮮甜的,啲顏色都好粉嫩超級好食。喜愛海鮮和芝士口味的人必試!海螯蝦芝士意大利飯是一道以意大利飯為主的主菜,它的特點是將新鮮的海螯蝦和芝士與意大利飯混合在一起,讓口感更加豐富。Tiramisu口感柔順滑爽,在口中慢慢品嚐,你會感受到它濃郁的咖啡和可可粉的香氣,與芝士的鹹香味道和濃郁既奶香味相輔相成 。蛋糕部分鬆軟鬆化 ,口感層次豐富。
✨叫左3個dinner set, 抵食而且多款~🌟
牛肉眼煎薯仔

聖馬諾芝士+莫薩里拉芝士番茄薄餅 拼 意大利煙燻豬肉薄餅

酥脆的薄餅和新鮮蕃茄的甜味,讓人食欲大開。
海鮮煲

海螯蝦芝士意大利飯

肉眼扒煎薯仔
海鮮湯
聖馬諾芝士+莫薩里拉芝士番茄薄餅 拼 意大利煙燻豬肉薄餅
海螯蝦芝士意大利飯
肉眼扒煎薯仔
海鮮湯
聽朋友介紹過呢間餐廳,去開大角咀去試下,性價比好高!不過我嗰日食只有set dinner, 份量夠大👍🏻啲嘢食都好好食,不過我覺得唔夠熱。另外,最好有埋甜品就perfect 喇😍
2023-03-20 233 瀏覽
好耐無食過咁難食,服務又差既餐廳😃想問啲好評係咪全部買返黎?無啦啦話得返set menu可以叫已經黑人問號815催人落餐話last order😂👍🏻成程啲菜快上到以為去左澳牛😃叫佢上慢啲點知佢俾多左張枱我地再繼續上👌🏼啲牛既筋仲硬過我呀嫲啲意粉又油又無味💯最後佢趕收工未問聲就收野都算仲要成枝紅酒倒落我朋友件白恤衫度🙃其實成晚都係得我哋同另外一枱,點解都可以搞成咁咁大件事個經理可以扮見唔到行返入去個侍應仲好笑,塞$100俾朋友攞去洗衫😂💯最後迫到個經理出黎處理,佢既態度係:咁你而家想我點?😂 問我朋友:俾我地件員工衫你著好唔好? 想問發生咁嘅嘢係咪應該貴公司提供解決方法,而唔係問返客人,仲要咁差既態度,最後仲要收我地加一。一肚火,本人極少寫食評,今次真係嬲到唔寫唔得。

好耐無食過咁難食,服務又差既餐廳😃
想問啲好評係咪全部買返黎?
無啦啦話得返set menu可以叫已經黑人問號
啲意粉又油又無味💯

最後佢趕收工未問聲就收野都算
咁大件事個經理可以扮見唔到行返入去
侍應仲好笑,塞$100俾朋友攞去洗衫😂💯
最後迫到個經理出黎處理,
佢既態度係:咁你而家想我點?😂
2023-03-19 628 瀏覽
大角咀給人感覺就是多好西食,但位於食街中匯街一帶,都以亞洲美食為主,剛好The Francesco 開業了接近一年,整間餐廳中厨師來自意大利羅馬,餐廳環境,氣氛,都有濃濃的意大利簡紅風味,加上最近下午五點前,紅白,雞尾酒,會有推廣價$38,大家不妨一去。🔸前菜🔸🔹Dinner set : Italian mussel stew🔹湯底很入味,份量足。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑🔸主菜🔸🔹黑松露磨菇pizza🔹大份,餡料足。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑🔹Roman Pork Belly🔹🌟重點🌟豬腩,韓國有五花腩,中式就燒肉/燒腩仔,但來到餐廳必須要試他們的招牌菜,慢煮羅馬式豬腩肉,用上48小時的香料醃製 ,加上慢火蒸煮3小時,外脆內非常腍,肉汁也被好好保存,油脂也很少,為全晚最令人難忘的菜式。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌗🔹Set Mezze Maniche with Slasiccia🔹Mezze Maniche是一種意大利麵食,類似於短管形的通心粉。它通常是用通心粉、番茄醬和其他配料 例如大蒜,番茄,洋葱,鲜花椒,香料(例如盐、黑胡椒、迷迭香、巴西里等)製成的傳統意大利菜餚之一。這款配上意大利香腸,蕃茄味濃厚

🔸前菜🔸

湯底很入味,份量足。

🔸主菜🔸

🔹黑松露磨菇pizza🔹

大份,餡料足。

🔹Roman Pork Belly🔹🌟重點🌟

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌗

這款配上意大利香腸,蕃茄味濃厚。

🔸甜品🔸

🔹意大利Tiramisu🔹

餐廳推薦的必試甜品,每一口都帶來豐富的口感和滿足感,用上了Bold Espresso ,
和味道溫和略帶甜,質地柔軟、細膩的Mascarpone Cheese ,同時每啖都帶有手指餅乾碎的口感,十分滿意。

🔸飲品🔸

🔹Limoncello Lemon Drop 🔹
🔹Set White Wine🔹

圖二的Limoncello 為意大利南部著名的餐後酒/甜酒,主要為檸檬皮,水,糖和酒精製成,口感偏甜,檸檬香味重,酒精可以用不同的選擇,但都以烈酒為基酒,例如Vodka,Gìn,Rum,選高酒精濃度作用為保存水果風味用。

個人覺得Limoncello 為最好的檸檬汁🙃。

SET white 有基本的選擇,這次都是選了 偏中性,適中酸度,豐滿酒體的Chardonnay 。

評分 : 🌕🌕🌕🌗🌑

🔸後感🔸

剛好遇到朋友生日,本來只安排朱古力牌,但店員很有心地,寫了一手美麗字在碟中,細心度💯
Italian mussel stew
Roman Pork Belly
黑松露磨菇pizza
意大利Tiramisu
Limoncello Lemon Drop
Set  white  Chardonnay
2023-02-22
Italian mussel stew
Roman Pork Belly
黑松露磨菇pizza
意大利Tiramisu
Limoncello Lemon Drop
  • Tiramisu
  • Roman  Pork  Belly
2023-03-19 295 瀏覽
一次非常唔合格嘅飲食體驗就由我20:45先踏入呢個餐廳開始店員表現得120%唔願意招呼溫馨提示返大家佢哋係收10點嘅☺️🟤Burrata with tomato & Parma ham🟤Italian cooked ham & pineapple pizza🟤Italian mussels stew🟤Porcini mushroom & cheese fettuccine 落完單十五分鐘內已經上晒嘢食非常合乎香港人速食標準👌🏻撻到凍晒咁食亦有助保養喉嚨Burrata唔濃而且質地同固狀差唔多Pizza好乾身而且料亦唔多茄汁撈青口同寬麵正正常常完全係唔合格嘅一餐🥲
一次非常唔合格嘅飲食體驗
就由我20:45先踏入呢個餐廳開始
店員表現得120%唔願意招呼
溫馨提示返大家佢哋係收10點嘅☺️

🟤Italian mussels stew

落完單十五分鐘內已經上晒嘢食
非常合乎香港人速食標準👌🏻
撻到凍晒咁食亦有助保養喉嚨
Burrata唔濃而且質地同固狀差唔多
Pizza好乾身而且料亦唔多
茄汁撈青口同寬麵正正常常
完全係唔合格嘅一餐🥲
前菜算係較為好食,叫餐嘅話性價比會高啲,因為會更前菜同埋飲品,前菜可以揀青口,而且份量唔細。但係如果叫餐,意粉嘅選擇就少好多。我哋叫咗牛肝菌意粉,真係唔識欣賞,成碟意粉都好油,而且除咗油之外冇咩味,仲有啲意粉唔知係唔係未煮熟或者未解凍,所以黐埋咗一舊。個炸飯波幾得意,唔係度度都有得食,入邊係類似蕃茄risotto加芝士,都可以試吓。但係成餐飯性價比唔高,唔算特別好味。唔知係唔係我哋叫嘅嘢唔係好食嗰啲,因為見到OpenRice都幾多好評下🥲
2023-02-24
呢間餐廳嘅燈光好有feel✨,主打意大利菜🇮🇹🍴,食身選擇有好多,有手工意粉、pizza🤣、risotto、扒類等🤟🏻:-1️⃣「煙三文魚忌廉意大利雲吞🇮🇹($148)」好重煙三文魚味!雲吞好掛汁,不錯~Smoked salmon ravioli with cream sauce👍🏻-2️⃣「美國春雞配煎薯🇺🇸🐔🌿($138)」雞肉好嫩好juicy,不過佢個煎薯原來係薯條✨~US spring chicken with fried potato👍🏻-3️⃣ 「黑松露麵包($68)」麵包超有咬口,充滿黑松露香味~Truffle bread👍🏻-4️⃣「牛肝菌意大利寬麵🍄🇮🇹($188)」牛肝菌味香濃,麵條al dente,唯一可惜係有一部份牛肝菌有少少沙🦥,跟餐配意大利青口煲(+$0)同熱咖啡(+$0),btw咖啡嘅拉花係小編自己整來玩嘅😂~Porcini mushroom and cheese fettuccine -5️⃣「意大利提拉米蘇🍓🇮🇹($68)」第一次食唔係咖啡味嘅tiramisu! 士多啤梨味好濃,係清新嘅甜味~Italian tiramisu -
1️⃣「煙三文魚忌廉意大利雲吞🇮🇹($148)」
2️⃣「美國春雞配煎薯🇺🇸🐔🌿($138)」
3️⃣ 「黑松露麵包($68)」
4️⃣「牛肝菌意大利寬麵🍄🇮🇹($188)」
5️⃣「意大利提拉米蘇🍓🇮🇹($68)」
成日覺得要搵間食物質素好,價錢親民d又坐得舒服,最好帶點點情調既餐廳,係件好難既事,特別係西餐🍽不過我上個禮拜搵到間啦,喺係大角咀既𝐓𝐡𝐞 𝐅𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐬𝐜𝐨,Set Dinner超抵食,有前菜、主菜、飲品亦都有可以揀House Red/ White Wine,而Seafood Set就多3隻生蠔,不過當日已經賣哂,所以用左蜆代替~ 唔覺唔覺就同朋友食左2.5個鐘,好飽,好滿足😌➿ 𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎 & 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒎𝒊 𝑪𝒐𝒍𝒅 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓一見到呢個冷盤我地就「嘩!」左一聲😮 呢個前菜都幾有份量,有三款唔同既火腿+ 莎樂美腸,配上四款唔同芝士🧀 仲有唔少嘅沙律菜同埋火箭菜伴碟🥗 最難忘係辣芝士,細嚼下咬到藏喺芝士入面既辣椒籽,好過癮! ➿ 𝑪𝒍𝒂𝒎𝒔蜆肉鮮美又大隻,仲充滿住陣陣牛油香🧈➿ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑺𝒕𝒓𝒆𝒘Menu上譯做「海鮮煲」,所以我會以為係會似中式個種煲🥘 但原來係用蕃茄熬煮既海鮮湯,味道冇想像中咁重口味,反而係清清地既,海鮮配料都有唔少!➿ 𝑻𝒆𝒏𝒅𝒆𝒓𝒍𝒐𝒊𝒏 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 ($288)Medium well的牛柳生熟度剛好,肉質軟嫩,外

➿ 𝑪𝒍𝒂𝒎𝒔
蜆肉鮮美又大隻,仲充滿住陣陣牛油香🧈

➿ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑺𝒕𝒓𝒆𝒘

Medium well的牛柳生熟度剛好,肉質軟嫩,外層沾了少少黑芝麻,豐富左口感😆 另外配上sour cream同gravy,係幾少見既醬汁配搭呢!

➿ 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒂𝒏𝒅 𝑻𝒐𝒎𝒂𝒕𝒐 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 ($398)
大大隻龍蝦🦞 正呀,肉質又彈牙!呢度既手工意粉係幼身既,口感似係硬身少少既拉麵,掛到蕃茄汁,整體不錯吃😋

➿ 𝑰𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 ($68)
Tiramisu層次分明,mascarpone cheese既部分同手指餅既比例不錯,整體濕潤度適中,咖啡味道對於唔飲咖啡既我都接受到🤭

➿ 𝑹𝒊𝒄𝒐𝒕𝒕𝒂 & 𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝑪𝒂𝒌𝒆 ($68)

係少見既開心果蛋糕😍 白色部分係ricotta cheese,脂肪含量低,熱量都較低, 而綠色mousse係戲肉,散發微微既開心果香🥰 整體黎講,相對Tiramisu,甜度高點~

➿ 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆 𝑾𝒊𝒏𝒆
➿ 𝑯𝒐𝒕 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆
鮮奶有加熱咁另上,細節位都做得咁細心,加分👍🏼
📍大角咀高質抵食西餐廳‼️· 煙三文魚ravioli有驚喜🥟 -- The Francesco🥂·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛•#pigfoodiexhk_大角咀 #pigfoodiexhk_西餐========================最近大角咀開咗間意大利餐廳,環境寬敞有格調🤩餐牌選擇多樣,今次就order咗兩個set同單點一個pasta🤪------------------------------Seafood Set $198Appetizer ⭐️Clams (4.2/5)本身係有3隻生蠔,可惜sold out轉咗蜆🙈味道唔錯夠新鮮,湯底仲有啲牛油香,用嚟點法包食幾好味😆⭐️Seafood Salad (4/5)份量都幾多,好足料!!有唔少海鮮同菜,夠晒健康•⭐️Langoustine Risotto (4.5/5)面頭放咗好大隻蝦,夠晒霸氣!🤣醬汁濃厚creamy,充滿蝦嘅鮮甜~不過飯粒煙韌啲會更出色呢!😗=======================Set Dinner $288Appetizer ⭐️Parma Salami P

#pigfoodiexhk_大角咀
#pigfoodiexhk_西餐
========================
Seafood Set $198

Appetizer

⭐️Clams (4.2/5)

⭐️Seafood Salad (4/5)

份量都幾多,好足料!!有唔少海鮮同菜,夠晒健康

⭐️Langoustine Risotto (4.5/5)

=======================
Set Dinner $288

Appetizer

⭐️Parma Salami Platter (3.8/5)

有多款火腿同芝士,作為餐前小食一流!🐷

Main

⭐️Tenderloin with Roasted Potato (4.2/5)

我哋要咗medium,牛柳一切開呈嫩紅色,肉質腍身牛味濃郁,點少少鹽一齊食更添風味🤪
========================
A La Carte

⭐️Smoked Salmon Ravioli with Cream Sauce $148 (4.6/5)

呢個係另外單點嘅~高質有驚喜😍‼️醬汁好creamy,帶啲番茄香~雲吞皮厚薄適中,加埋內餡嘅煙三文魚鹹香十足食唔停口😆
⭐️Italian Tiramisu Strawberry (4.2/5)

第一次食士多啤梨味嘅tiramisu!!!😍蛋糕濕潤,中間嘅忌廉好滑身,士多啤梨味都幾出,甜度都剛好👍

⭐️Iced Lemon Tea
整嚟講講食物幾有水準,味道唔錯portion夠大!😆個人最推介smoked salmon ravioli!!😋
賣相:3.5/5
味道:4.4/5
性價比:4/5
推介度:4/5
店舖資料
名稱:The Francesco @thefrancescohk
地址:大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地鋪
前往方法:奧運站C5出口
2023-02-23 39 瀏覽
大角咀有間性價比高的西餐廳,食物款式多,價錢又不會太貴,而且份量仲好大份!餐廳環境都好大,座位好多!餐牌上有套餐,亦有散叫!晚餐包有前菜、主菜和飲品!晚市套餐的前菜,意大利青口煲,青口用上茄醬製成,味道酸酸味味,而青口肉脆卜卜,幾開胃!隨青口還附有多士,點上醬汁食非常惹味!牛肝菌芝士意大利寬麵,意粉軟硬度適中,有香濃的牛肝菌味,但味道又不會好濃,有種清新的感覺!風乾牛肉配帕馬臣芝士,風乾牛肉薄片配上火箭菜和芝士片,清新又美味!肉醬手工千層麵,千層麵有滿滿的肉醬,肉醬味道酸酸味味,而且亦有滿滿的芝士,芝士焗到脆身,咸香又惹味,而且不會感覺很膩!美國春雞配煎薯,春雞有一隻的份量,用上香草醃製,雞皮烤到脆身,雞肉嫩滑又juicy,非常美味!還配有粗身薯條,外脆內軟,令人停唔到口!
2023-02-16
2023-02-22 40 瀏覽
The Francesco早排見到好多人推介呢間西餐廳,聽講話性價比好高,而且仲要有意大利藉嘅主廚坐鎮;睇到都忍唔住心郁郁想去試下~ 我地總共叫咗兩個dinner set,dinner set 包括咗前菜,主菜同飲品,飲品可以揀紅白酒添 同類型搜尋︰#heyzoeat大角嘴 #heyzoeat西餐《前菜》帕爾馬火腿莎美樂冷盤 一見到嗰前菜已經好開心,有各式各樣嘅火腿同parma ham 放滿曬成個盤,仲有幾舊cheese 同兩塊脆脆多士,火腿下面亦都放咗少少沙律菜;估唔到前菜嘅份量已經好多,食一啖火腿再飲一啖白酒已經好chill意大利青口煲呢個青口煲仲誇張,前菜通常都係份量好少嘅小食,黎到呢到嘅前菜係有一煲青口;呢個青口煲係用蕃茄汁,同平時出面食嘅青口煲係用忌廉汁有啲唔同;青口肉雖然唔係好大隻,但每一隻都好入味,而且青口啲殼都好乾淨,值得一讚~《主食》牛肝菌芝士意大利寬麪麵 HK$188見到好多人叫呢個意大利麵,所以黎之前都bookmark 咗一定要食呢個;呢個係手工意粉,口感好彈牙而且好掛汁,牛肝菌嘅味道香濃,我嗰重口味朋友覺得意粉味道有啲偏淡,但我呢啲唔重口味嘅人就覺得味道啱啱好;
The Francesco

《前菜》

帕爾馬火腿莎美樂冷盤

意大利青口煲

《主食》

牛肝菌芝士意大利寬麪麵 HK$188
見到好多人叫呢個意大利麵,所以黎之前都bookmark 咗一定要食呢個;呢個係手工意粉,口感好彈牙而且好掛汁,牛肝菌嘅味道香濃,我嗰重口味朋友覺得意粉味道有啲偏淡,但我呢啲唔重口味嘅人就覺得味道啱啱好;唯一要挑剔嘅係,有部份意粉有少少痴埋咗一齊

牛柳配香煎薯仔 HK$288
今次牛柳我地要咗五成熟,牛柳煎得剛剛好,一咬落去有好多肉汁,而味道剛剛好;旁邊嘅薯仔有驚喜,煎到外層好香脆╴側邊仲有啲沙律菜,食少少菜咁就唔會覺得好heavy

整體感覺
呢間意大利餐廳性價比極高,前菜嘅份量已經夠大份,好surprise,主菜亦都好好食,飲品仲要有紅白餐酒,可以同情人知己過黎chill 一下;本身我地有諗住食埋甜品,但最後因為太飽所以放棄咗;我地食完之後佢仲送咗頂聖誕帽同口罩比我地,呢個好surprise,唔知呢個係咪聖誕期間限定嘅禮物呢,最後佢仲比個件蛋糕仔我地食;同朋友食得好開心,用餐體驗一百分~

2023-02-21 39 瀏覽
環境闊落又大大份嘅意大利菜🍝.本身想試佢生蠔同龍蝦但賣晒🥲好彩替代嘅食物質素都唔錯搭救返!叫咗海鮮套餐(香煎龍脷柳配牛油檸檬汁$368同埋海螯蝦芝士意大利飯$198),包3隻生蠔、海鮮沙律/煲,包紅酒或白酒!.1️⃣3隻生蠔(賣晒,變咗牛油煮蜆🥲)原本無生蠔食都灰咗,但呢兜蜆望落都有十幾廿隻,份量唔hea !而且牛油味好香,一隻接一隻.2️⃣海鮮沙律+海鮮煲個沙律份量有少少嚇親🤣初初以為係飯碗仔兩條菜就食完,然後佢除菜之外仲有啲魷魚呀魚肉呀等等,幾fresh👍🏻海鮮煲就係前兩者(蜆+海鮮)用龍蝦湯mix埋,未到主菜已經先飽四成!.3️⃣香煎龍脷柳+意大利飯龍脷柳煎得好脆邊,我好鍾意佢上碟仲係熱辣辣咁,成條魚都幾重魚油香味,魚肉綿滑🐟意大利飯就打卡able,飯就有少少蝦嘅鮮味,有少少生生地,略嫌佢個蝦要啲時間拆殼.4️⃣餐酒白酒驚喜嘅係佢唔使加錢就飲到🤑酒有少少醇果少少苦味.5️⃣風乾牛肉配帕瑪臣芝士($98)呢個又係意想不到地大份,好似個無麵糰嘅火箭菜pizza咁😮鹹鹹嘅牛肉同芝士夾埋清新嘅火箭菜食就剛好~.6️⃣tiramisu($68)意大利菜無可能唔食tiramisu吧~算係大舊,上面嗰層夠晒溶同cre
環境闊落又大大份嘅意大利菜🍝
1️⃣3隻生蠔(賣晒,變咗牛油煮蜆🥲)
2️⃣海鮮沙律+海鮮煲
3️⃣香煎龍脷柳+意大利飯
4️⃣餐酒白酒
驚喜嘅係佢唔使加錢就飲到🤑酒有少少醇果少少苦味
5️⃣風乾牛肉配帕瑪臣芝士($98)
6️⃣tiramisu($68)
意大利菜無可能唔食tiramisu吧~算係大舊,上面嗰層夠晒溶同creamy,配埋下面嘅可可粉同餅就為呢餐完美作結❤️
性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
獨特性:🌕🌕🌕🌗🌑
📍The Francesco (大角咀)
🍝大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地鋪
今晚車車陪朋友仔去左奧海城果邊買野順便就係附近食野, 見到E間西餐好唔唔錯咁於是就入去試下, 餐廳環境幾大, 除左有單點亦有Set提供⭐Orange juice⭐Limoncello Lemon DropSexy of the Beach嘅檸檬版本, cocktail顏色鮮豔, 杯邊黏了鹽, 能突出檸檬酸甜味⭐Tuna Anchovies Salad我地點一客細份沙律已經份量十足, 超多菜同吞拿魚, 加埋沙律醋一起食, 開胃又健康⭐Italian Chicken Skewer非常大串,味道有少少似泰式雞肉串燒, 非常惹味⭐Homemade Lasagna千層麵夾住滿滿嘅芝士蕃茄肉醬, 非常邪惡, E個組合真係無得輸⭐Ribeye肉眼扒煎得剛剛好, 肉質嫩滑, 肉汁豐富, 味道厚郁

⭐Orange juice

⭐Limoncello Lemon Drop

⭐Tuna Anchovies Salad

⭐Italian Chicken Skewer
非常大串,味道有少少似泰式雞肉串燒, 非常惹味

⭐Homemade Lasagna

⭐Ribeye
肉眼扒煎得剛剛好, 肉質嫩滑, 肉汁豐富, 味道厚郁
2023-02-02
2023-02-13 44 瀏覽
🐭 米奇老豬Vol. 315 🐷[The Francesco]大角嘴真係越來越多餐廳今次受邀去 @thefrancescohk 試食主打意大利菜 🇮🇹餐廳以藍色霓虹燈爲主調 似外國酒吧 面積頗大 走動空間寬敞 👍🏻.🐖🐖《卡邦尼薄餅》🐖🐖 🛑7.7/10🛑 💰$138💰有羊奶芝士、雞蛋同豬頸肉芝士無騷味 老豬唔食🐑都接受到 可惜豬頸肉好鹹 🥵好彩批底搭救返 因爲芝士好厚身 仲有輕微拉絲個批邊超脆!.🐖🐖《美國肉眼扒配煎薯》🐖🐖 🛑7/10🛑 💰$228💰叫左medium 肉質軟稔 較多筋牛味唔明顯 😳其他配菜中規中矩~.🐖🐖《晚市套餐》🐖🐖💰$288💰1⃣️ 意大利青口煲🛑7.7/10🛑份量都幾多 😯個汁係番茄味食完青口當海鮮湯飲都得🤭2⃣️ 牛柳配香煎薯仔🛑8/10🛑非常厚身 🤩 同樣叫左medium 所以中心呈粉嫩色老豬鍾意呢個多過肉眼 😛3⃣️ 蔓越莓汁🛑7.6/10🛑出奇d唔算藥水味酸酸地都👌.🐖🐖《提拉米蘇》🐖🐖 🛑8.1/10🛑 💰$68💰mascarpone cream cheese濃稠度適中同蛋糕比例大概1⃣️:1⃣️中層嘅蛋糕微鬆軟 最底層嘅蛋糕更濕潤 但又唔係出水果隻 👍🏻食落有輕微咖
🐭 米奇老豬Vol. 315 🐷
餐廳以藍色霓虹燈爲主調 似外國酒吧
面積頗大 走動空間寬敞 👍🏻
🐖🐖《卡邦尼薄餅》🐖🐖
🛑7.7/10🛑 💰$138💰
有羊奶芝士、雞蛋同豬頸肉
芝士無騷味 老豬唔食🐑都接受到
🐖🐖《美國肉眼扒配煎薯》🐖🐖
🛑7/10🛑 💰$228💰
叫左medium 肉質軟稔 較多筋
牛味唔明顯 😳
其他配菜中規中矩~
🐖🐖《晚市套餐》🐖🐖

同蛋糕比例大概1⃣️:1⃣️
中層嘅蛋糕微鬆軟
最底層嘅蛋糕更濕潤 但又唔係出水果隻 👍🏻
食落有輕微咖啡苦 酒味唔算濃 🍷
一個人食曬is輕鬆!
🐖🐖《開心果蛋糕》🐖🐖

#米奇老豬_油尖旺區
#米奇老豬_西式
#米奇老豬_開心果
#米奇老豬_蛋糕

#thefrancesco #大角嘴美食 #大角咀美食 #大角咀 #奧運美食 #旺角美食 #披薩 #薄餅 #意大利菜 #意大利餐廳 #提拉米蘇 #開心果蛋糕 #開心果 #肉眼扒 #牛扒 #香港西餐 #青口 #拉絲芝士 #豬頸肉 #意大利面 #香港甜品 #香港酒吧 #西餐廳 #意大利薄餅 #卡邦尼 #意粉

用餐優惠
試食活動
2023-02-12 38 瀏覽
如題,呢間餐廳嘅雞胸肉真係煮得好好,嫩滑又juicy,食set lunch 又有湯加杯野飲,個意大利大廚又得閒又會走出嚟同你social吓問你覺得啲野食點,整體真係會令人心思思就會想嚟食吓,性價比超高的餐廳!