2023-02-21
環境闊落又大大份嘅意大利菜🍝.本身想試佢生蠔同龍蝦但賣晒🥲好彩替代嘅食物質素都唔錯搭救返!叫咗海鮮套餐(香煎龍脷柳配牛油檸檬汁$368同埋海螯蝦芝士意大利飯$198),包3隻生蠔、海鮮沙律/煲,包紅酒或白酒!.1️⃣3隻生蠔(賣晒,變咗牛油煮蜆🥲)原本無生蠔食都灰咗,但呢兜蜆望落都有十幾廿隻,份量唔hea !而且牛油味好香,一隻接一隻.2️⃣海鮮沙律+海鮮煲個沙律份量有少少嚇親🤣初初以為係飯碗仔兩條菜就食完,然後佢除菜之外仲有啲魷魚呀魚肉呀等等,幾fresh👍🏻海鮮煲就係前兩者(蜆+海鮮)用龍蝦湯mix埋,未到主菜已經先飽四成!.3️⃣香煎龍脷柳+意大利飯龍脷柳煎得好脆邊,我好鍾意佢上碟仲係熱辣辣咁,成條魚都幾重魚油香味,魚肉綿滑🐟意大利飯就打卡able,飯就有少少蝦嘅鮮味,有少少生生地,略嫌佢個蝦要啲時間拆殼.4️⃣餐酒白酒驚喜嘅係佢唔使加錢就飲到🤑酒有少少醇果少少苦味.5️⃣風乾牛肉配帕瑪臣芝士($98)呢個又係意想不到地大份,好似個無麵糰嘅火箭菜pizza咁😮鹹鹹嘅牛肉同芝士夾埋清新嘅火箭菜食就剛好~.6️⃣tiramisu($68)意大利菜無可能唔食tiramisu吧~算係大舊,上面嗰層夠晒溶同cre
1️⃣3隻生蠔(賣晒,變咗牛油煮蜆🥲)
2️⃣海鮮沙律+海鮮煲
3️⃣香煎龍脷柳+意大利飯
4️⃣餐酒白酒
驚喜嘅係佢唔使加錢就飲到🤑酒有少少醇果少少苦味
5️⃣風乾牛肉配帕瑪臣芝士($98)
6️⃣tiramisu($68)
意大利菜無可能唔食tiramisu吧~算係大舊,上面嗰層夠晒溶同creamy,配埋下面嘅可可粉同餅就為呢餐完美作結❤️
性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
獨特性:🌕🌕🌕🌗🌑
📍The Francesco (大角咀)
🍝大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地鋪