2021-10-26 1247 瀏覽
黎呢到staycation,包埋午餐自助餐。安排左食第一輪,限時90分鐘。12點準時去到,竟然唔使點排隊!入到去都唔算多人,幾好。因為無乜期望,反而覺得ok, d staff 都幾主動收碟,overall比我想像中好好多。
2021-10-25 7305 瀏覽
疫情後,已經有一段日子沒去吃自助餐了,加上近日大閘蟹當道,就更加少機會。今次特意介紹一下北角Hyatt Centric 酒店的 Buffet,原因好簡單,因為可以帶埋自己心愛既毛孩一齊用餐(30公斤以下),環顧香港各大小自助餐都不出三間,而且論用餐區,相信 The Farm House 地方最大,最窩心係狗狗有自己專屬Menu,不過部位食物要預訂,各位毛孩主人要注意。餐廳附設露天用餐區,相當寬敞闊落,毛孩亦有專用食具,客人無須自備,已經是一個賣點,當日就有主人跟毛孩在夕陽黃昏下細細享用美食。近入口處是 Anchor 牛油專區,大量甜品以 Anchor 牛油炮製,別具特色,稍後會再同大家分享。食Buffet當然要有回本位,先由海鮮講起。海鮮半開波士頓龍蝦Refill 得好快,值得比個讚,好多龍蝦都有紅彤彤的蝦膏,蝦肉亦彈牙,難怪見有食客一次過拎兩三隻喪食。咖啡蟹同樣係好多膏,但蟹殼比較硬,想食蟹肉要花些少力。另外,仲有海蝦、翡翠螺、藍貝及沙白,都在水準以內,食得過。刺身有牡丹蝦、八爪魚、希靈魚、吞拿魚、油甘魚及三文魚。個人比較喜歡牡丹蝦及油甘魚,整體解凍處理得宜,沒半點雪味,肉質亦保持應

食Buffet當然要有回本位,先由海鮮講起。
海鮮

半開波士頓龍蝦

咖啡蟹

同樣係好多膏,但蟹殼比較硬,想食蟹肉要花些少力。
另外,仲有海蝦、翡翠螺、藍貝及沙白,都在水準以內,食得過。

刺身

牡丹蝦、八爪魚、希靈魚、吞拿魚、油甘魚及三文魚

個人比較喜歡牡丹蝦及油甘魚,整體解凍處理得宜,沒半點雪味,肉質亦保持應有彈性。

講完兩個比較受歡迎食物後,鏡頭一轉,又到食肉獸時間。

扒類、燒烤及熱葷區,就在餐廳最後邊的地方,自成一國。

Carving Station

一入門口,就傳來陣陣肉香,原來是烤安格斯黑牛肉眼及烤豬腩卷
想食medium rare 肉眼的朋友,比少少時間,留待切至中間位置先出手。

烤豬腩卷當然邪惡,豬肉好脆口,而油份甘香,如果可以,送啤酒一流。

熱葷

比起開業時,熱葷可以說是大躍進。
即煮松露蘑菇芝士扭紋粉,熱辣辣,又煮到 al dente,芝士味特濃,我鍾意。

相比好多酒店自助餐,都會以中式熱葷作主打,但 The Farm House 卻是約50比,若閣下是喜歡西餐的朋友,相信會更合適。
地中海式三文魚、芝士肉丸配番茄醬、阿根廷燒春雞、法式紅酒燴牛肉、黑松露薯蓉及煙肉洋蔥法邊豆中,燒春雞無疑較突出,雞皮滿是香草的味道,而雞肉則保持嫩滑。
餐廳亦抽出部位地方擺放印度菜色,包括有咖喱羊肉、印度薄餅、印度香米、印度烤餅、泰式燒豬頸肉及青咖哩雜菜

其實咖喱試過並非太辣,用來拌印度香米就更加有風味。
中菜方面,有清蒸鱸魚、黑蒜薄荷羊肉粒、XO露筍粟米筍炒蝦球及洋薏爆粒飯

仲有椒鹽粟米及米網蝦春卷

燒味

有自家出品豉油雞、燒鴨及叉燒

中湯是老黃瓜紅蘿蔔豬骨湯,幾有家庭湯水感覺。
而西湯是忌廉蘑菇湯,質地香滑,濃郁菇菌味,加上有蘑菇片,不錯。

湯麵

作為「澱粉怪」,當然會整返碗湯麵打底,配料有肥牛、雲吞、海蝦、豆卜、豬肉丸、蘿蔔、白菜及菜心,麵底有油麵同烏冬供選擇。

除了喇沙湯加持外,仲有清湯底。
食落幾香,而且辣辣地,幾開胃。

沙律、芝士及 Cold Cut

至於有柚子沙律、希臘沙律、泰式粉絲蝦沙律同法式薯仔沙律

喜歡芝士的,亦有Blue Cheese、Bire及Conite

又有煙三文魚沙樂美腸及凍肉盤

甜品

Anchor 牛油專區

文首提過一入門口已經勁多甜品,整個 Anchor 區有迷你菠蘿油、紅莓開心果泡芙、玫瑰紅桑子馬卡龍、士多啤梨檸檬貝殼蛋糕以及朱古力布朗尼曲奇,全部都係用 Anchor 牛油製成,個人最鍾意都係迷你菠蘿油,始終有本地情意結嘛!
XTC本地品牌

全香港我諗不出三間有旋轉雪糕機,而 The Farm House 係其中一間。

以前擺邊款雪糕已不重要,家陣係支持本土出品,用上XTC,口味多完化,而且夾雜不少本地元素,計有椰子、港式奶茶、綠茶、意大利芝士蛋糕、芒果雪糕、焦糖、熱情果、雲呢拿、士多啤梨、朱古力、清薑雪糕及開心果,充滿了玩味。

雪糕講完,又有即製梳乎厘班戟配焙茶芝士奶霜
其他甜品仲有聖安道蛋糕、紅莓棒棒蛋糕、巴斯克芝士蛋糕、伯爵茶焦糖燉蛋、法式紅桑子小蛋糕、檸檬芝士布甸及雲呢拿撻
凍櫃內可找到夏洛特蛋糕、香檳燴梨啫喱、檸檬蛋白批、紅莓蛋糕、熱帶水果冧酒蛋糕、三重朱古力蛋糕、綠茶紅莓法式蛋糕、熱情果慕斯蛋糕及鮮果法式牛油酥餅

單是整個甜品陣容,已經可以另開 Dessert Buffet。

飲品

家陣已經好少餐廳只係提供一杯,大多數係擺部咖啡機同茶包,等客人可以自助。
如果無記錯,以前係有樽裝汽水但近年不知是否停產,市面已不多見,餐廳只有罐裝汽水供應。

整體而言比起開業是進步不少,水準亦算穩定,尤其是甜品有花多眼亂的感覺,可以同毛孩一齊享用更是賣點。

P.S : 星期一至四 成$638 長者/小童$318
        星期五至日、公眾假期及公眾假期前夕 成人$688 長者/小童348

2021-10-22 1010 瀏覽
本人都幾鍾意去Hyatt centric hk。比較新款D 酒店。感覺上好似乾淨D上次package 包左dinner buffet 。不過就太多人。今次專程再去試吓dinner buffet 平日嘅日子真係冇咁多人舒服好多冷盤多左麵包蟹🦀其他龍蝦🦞。🦐。翡翠螺。青口。蜆仔都有。大致上基本刺身都有嘅熟食都唔算太多。甜品都不過不失。罐裝飲品。咖啡奶茶都係任飲。唯一冇果汁嘅飲品。。如果小朋友就冇乜選擇不過雪糕種類比較多。都值得一試
平日嘅日子真係冇咁多人
舒服好多
。如果小朋友就冇乜選擇
不過雪糕種類比較多。都值得一試
外賣自取
2021-10-19 896 瀏覽
Absolutely delicious buffet coupled with a lively vibrant atmosphere. Seating was very comfortable and the staff was friendly and eager to accomodate. The buffet is very reasonably priced and the wide variety of cuisines (including Parmesan pasta cooked directly on the cheese wheel) left us satisfied. Overall well worth the experience. Needless to say i will be going back again to try other menu items.
2021-10-13 5726 瀏覽
Staycation package包埋嘅早餐,由於無得揀定時段只可walkin,所以預早咗落去食早餐。早過八點嚟到,所以唔使等就有得入座。我哋8:50食完,出面已經排緊長龍。西式早餐基本嘅款式都有齊,有炒蛋、煙肉、雞肉腸、薯餅、茄汁豆、蕃茄等等。亦有即點即製自選餡料嘅奄列,我揀咗芝士磨菇。芝士係parmesan cheese而唔係mozzarella cheese,所以味道偏濃但無拉絲效果。中式早餐有炒麵、炒飯、粥、蒸腸粉等等。點心有冬菇燒賣、牛肉燒賣、珍珠雞同蒸包。次次食酒店buffet嘅燒賣都係唔好食,所以無期望無失望。但珍珠雞同炒麵都幾好味,珍珠雞足料,炒麵有鑊氣雞粥比較清淡煲得幾綿,都唔錯。Cold cut、沙律同生果都放喺玻璃冷櫃入面,感覺衞生,但多人攞食物時就唔太方便。幾款Cold cut同芝士都好味,沙律菜比一般buffet食到嘅更多款式,有我鍾意食嘅火箭菜但就無一般buffet必有嘅煙三文魚。乳酪有多款口味選擇,不過我自己就唔太鍾意食明治乳酪。穀麥早餐選擇多,但果汁選擇就比較少,只有橙汁同蘋果汁。麵包有好多款,淨係danish都有幾款。第一次食buffet見到港式麵包

雞粥比較清淡煲得幾綿,都唔錯。

但就無一般buffet必有嘅煙三文魚。

麵包有好多款,淨係danish都有幾款。

第一次食buffet見到港式麵包,細細個菠蘿包同雞尾包好可愛。

整體嚟講食物質素都唔錯,如果選擇再多啲就更加好。
早餐
寫咗一篇自助晚餐先,其實本身係食咗午餐自助餐先嘅,不過剛剛食完晚餐午餐自助晚餐候補。重點:總括而言,以價錢性價比來講,我會覺得自助午餐會比較抵。差唔多多一倍嘅價錢,老實講午餐同自助晚餐嘅分別唔會話好大陣間可以同大家講吓。主要嘅餐單都係包括海鮮,刺身,冷盤,燒牛扒,炸肉,有咖喱,同埋燒味,仲有啲即淥粉面。另外最特別嘅係有意大利雪糕,清薑味我覺得最好食,其他味都唔錯,仲有好多款唔同嘅甜品,不過甜品就唔會話特別驚喜但係樣就好靚,打卡影出嚟都非常好。喺OpenRice有特價所以book咗晚餐嘅全個時段,有八五折優惠,雖然臨時加咗價同我訂嘅價錢唔同佢哋都有打電話嚟同我再確認同話俾我聽,咁我都冇乜所謂照去。但食完之後就發覺其實午餐同晚餐差唔多款式,係多咗少少烤肉,同埋海鮮冷盤就多咗龍蝦同麵包蟹,刺身就多咗甜蝦。午餐嘅價錢差唔多有平一半,不過就雖然冇食得咁耐兩個零鐘,不過就好似抵好多。如果有時間嘅朋友,不妨考慮吓食午餐自助餐先。我會喺另外一篇俾埋啲相俾大家睇,午餐會有啲咩食。

我會喺另外一篇俾埋啲相俾大家睇,午餐會有啲咩食。
繼上一篇講Staycation Dinner Buffer,早餐都係係The Farmhouse,用餐時間一小時。知道weekend特別多人,原本預8點多少少到避開條隊,點知遲左8:20am先到,條隊長到呢…. 排咗15分鐘都唔係郁左好多… 正都係後悔唔早d之際酒店見我地得兩個就offer 可以去遠少少嘅The Farmhouse Deli餅店坐,食物依然係 the Farmhouse拎,不過就要繞過食客同common area 先去到 Deli 餅店。行遠左嘅關係,用餐時間都唔會局限於一個鐘,我哋趕住book左10:00am 泳池個timeslot所以就take左個Offer,成功8:45am入坐。第一站去左熟食區,真係眼花撩亂好多選擇!除咗有all day breakfast 嘅腸仔、煎蛋、薯餅、beacon、車厘茄、pancake,仲有即叫即做嘅奄列。中式嘅選擇都有好多,有包點、粥、炒麵、即叫即煮嘅粉麵。最愛即叫即做奄列,熱辣辣好幼滑,真係冇得輸!個pancake都非常唔錯!第二站去左冷盤同pastry 區。有唔少cold cuts、cheese、生果、salad bar、cer

第二站去左冷盤同pastry 區。有唔少cold cuts、cheese、生果、salad bar、cereal bar同yoghurt! 我食左cereal 、兩款pastry、一粒燒賣同一個紅豆包就飽到暈!早餐真係好快被K.O.~

飲品都好Standard,咖啡、茶、果汁應有盡有。

因為趕住要去泳池所以食咗唔夠一個鐘就走,好多款式好快飽,雖然冇dinner buffer咁有驚喜,但都已經非常唔錯。
2021-09-26
早餐
今次Hyatt Centric Victoria Harbour嘅staycation package除左有massage,仲有係The Farmhouse用餐嘅dinner同breakfast buffet。原本對兩餐buffet唔大expectation,但估唔到食物款式好多,應有嘅都有而且質素都相當唔錯~Staycation dinner buffet用餐時間只有兩個鐘比walk-in客少,的確有些少趕,不過buffet就係眼闊肚窄食唔到好多野,walk-in要$688+10% 而weekend staycation包massage仲有兩餐每人都係$1.5k唔算太貴,性價比好高~為左避免食到好飽冇時間消化第二朝一早又食,我地揀左最早一round 5:30-7:30pm嘅slot。第一round去左海鮮刺生區同凍盤區!除左冇生蠔之外,應有嘅海鮮都有,有波士頓龍蝦、麵包蟹、凍蝦、青口、螺、蜆。刺生有三文魚、吞拿魚、甜蝦、油甘魚等。麵包蟹最有驚喜,超多蟹膏,食完半隻蟹都飽左三成~ 海鮮刺生好新鮮,厚切三文魚超肥美,甜蝦仲有藍綠色嘅蝦籽添~凍盤區有cold cuts、芝士、自由配搭同唔同

凍盤區有cold cuts、芝士、自由配搭同唔同種類嘅mixed salad。我估第二朝早餐都應該有差唔多嘅cold cuts所以留左個quota比burrata!有一個專門serve 即製salad嘅counter,有caesar salad、thai papaya salad 同 burrata! 好闊卓嘅比左半舊burrata,超幼滑同creamy,伴青醬車厘茄更醒胃!

食完第一round飽左一半嘅我第二round去左6區,款式花多眼亂,有烤串燒、西冷牛扒、羊架、港式燒味、中東菜、印度菜、粉麵等。我最愛西冷牛扒,好tender同juciy又唔overcooked,另外椒鹽粟米超有驚喜超香口惹味!

真係好快飽所以我第三round 已經可以去食甜品啦!自家製雪糕真係好吸引,有十二種口味,試左tiramisu、香茅芒果同熱情果,yummy!

仲有大排長龍即製疏乎厘,仲可以自己加sauce或topping,加左花生醉同爆谷,正!

仲有好多款cake,仲實在太飽所以精心挑選左三件過下口癮,都唔錯!

飲品有罐裝汽水、咖啡、茶、果汁等!
2021-09-25
2021-09-29 1437 瀏覽
已經第二次黎依一間北角凱悅尚萃酒店午餐自助餐。咁介紹下環境酒店內 座位安排大家都非常寬闊。 仲可以望住維港食中午咁有幾樣嘢都想介紹畀大家。 依一個韓式燒豬肉再配合埋蒜片 一啖落入都唔覺得好肥膩😍咁平時去親啲自助餐都係烚菜同埋清炒菜。 但係依度都好畀心機佢係用咗臘腸去抄 呢啲細心位 真係加好多分咁另外介紹喺呢度嘅咖哩都非常之好好食不過今次烤牛肉就差左少少上一次好食好多 好夠味 咁呢一間酒店嘅甜品類別都係非常之多 反而我最鍾意就係佢個意式雪糕 但係今次冇左我想食既開心果味但係今次嘅奶茶味係非常之出色嘅總括而言下次就想試下晚餐自助餐㗎啦

咁有幾樣嘢都想介紹畀大家。 依一個韓式燒豬肉再配合埋蒜片
一啖落入都唔覺得好肥膩😍

反而我最鍾意就係佢個意式雪糕 但係今次冇左我想食既開心果味

但係今次嘅奶茶味係非常之出色嘅

總括而言下次就想試下晚餐自助餐㗎啦

2021-09-29 1161 瀏覽
之前見朋友黎食自助餐影左個旋轉雪糕櫃😍好吸引,即刻問佢係邊間黎,咁我就黎左咖啡廳食啦餐廳內環境好靚靚,歐式農場feel好大好闊落全場矚目嘅旋轉雪糕櫃,有十二款口味Gelato,有朱古力,芒果, 香茅芒果 ,雲尼拿,士多啤梨,奶茶,綠茶,意大利芝士蛋糕.... 奶茶味超濃👍🏻好香滑芒果係雪葩黎,甜甜酸酸,入囗好凍😂起碼有40款既甜品,餐廳有3個位置都係放置甜品😍有即製梳乎厘,不過食落麻麻地,無咩蛋香味,同空氣感太重了🙄朱古力布朗尼超好味整粒朱古力似係松露朱古力質感,成舊都朱古力味濃伯爵茶燉蛋,帶點苦既回甘整體呢度甜品都高質👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳內環境好靚靚,歐式農場feel
好大好闊落

奶茶味超濃👍🏻好香滑
芒果係雪葩黎,甜甜酸酸,入囗好凍😂

起碼有40款既甜品,餐廳有3個位置都係放置甜品😍

有即製梳乎厘,不過食落麻麻地,無咩蛋香味,同空氣感太重了🙄

朱古力布朗尼超好味
整粒朱古力似係松露朱古力質感,成舊都朱古力味濃
伯爵茶燉蛋,帶點苦既回甘
整體呢度甜品都高質👍🏻👍🏻👍🏻
2021-09-27 1113 瀏覽
之前宅渡假試左佢地好出名既自助晚餐😋真係好正!有好多新鮮海鮮、魚生俾大家揀😋啲 #龍蝦 隻隻有膏 & #蟹腳 好鮮味 😍要食十幾隻回本為止!食海鮮🦞當然要叫枝白酒啦🥂大家成日網上見到呢度個特色 #汽水櫃 同 #旋轉手工雪糕櫃🍧好特別啊~任食任飲又夠eye-catching🤩 Buffet我勁少會讚啲熟食好食!但呢間啲熟食又多款又特別又好味!仲有即場韓國燒肉包菜😌啲芝士意粉🍝真係係您面前放入大大芝士度攪個圈先俾你😍仲有好多吾同國家既熟食俾大家揀!樣樣都好好味!最後仲有好多甜品、生果俾大家揀!有即整既芒果糯米飯🍮omg食左幾次!勁好味!生果都有兩種蜜瓜俾大家揀😌最後飲番杯coffee☕️都係中上質素😋真係好滿足

• 波士頓龍蝦
  • 烤肉、串燒
  • 熱盤
呢個係酒店Staycation Package 送嘅一個自助午餐黎。熱食區位於餐廳內洗手間的門前,都幾豐富,有即叫即煮嘅粉麵,即燒牛扒,熟蝦…P.S. 知2點鐘係咪第二輪呢,咁啱我拎嘅熱食都唔太熱⋯ 另外,熱食區正正就位於洗手間門口,感覺怪怪哋咁⋯ 係個人唔太鐘意嘅地方。凍食區,就位於門口,有壽司、沙律菜、水果、甜品、麵包、飲品。當中最值得推介係雪糕,其中開心果雪糕係最美味嘅!服務方面:餐飲服務員由前台到內勸都十分有禮貌。環境:景觀望住公路和小小海景,其實都幾寫意嫁。 燈光柔和唔太暗。枱與枱之間都唔會令人有壓逼感,仲好寬敞呢。 唔知點解,中間嘅植物區,竟然有蚊,的確令人有少少失望呢。 整體黎講,酒店套餐黎講,佢都係抵食嘅,起碼大部份都係食得。 特登去食,就真係未必了

P.S. 知2點鐘係咪第二輪呢,咁啱我拎嘅熱食都唔太熱⋯

當中最值得推介係雪糕,其中開心果雪糕係最美味嘅!

服務方面:
餐飲服務員由前台到內勸都十分有禮貌。

環境:

唔知點解,中間嘅植物區,竟然有蚊,的確令人有少少失望呢。

整體黎講,酒店套餐黎講,佢都係抵食嘅,起碼大部份都係食得。
特登去食,就真係未必了

2021-08-28
下午茶
上次Staycation食完早午餐Buffet之後就計劃要去多次試埋個晚餐,Staycation package相差$400就將2人Lunch Buffet升級做Dinner Buffet,其實算抵,但要睇下有咩分別。.酒店安排第一輪用餐(5:30-7:30pm)想轉第二輪(8-10pm)都排唔到waiting list。食物大致同午餐差唔多,凍海鮮多左龍蝦同麵包蟹,好多膏!可惜都係無生蠔。刺身有六款,師傅都厚切同比幾件,絕不吝嗇,生蝦仲有好多藍色既蝦籽,真係第一次見,食落無味道。即整沙律以及自製沙律外,當然有上次推介過的煙三文魚,晚市仲多左個地方有多款芝士及火腿。熱食主菜無乜驚喜,中西環球美食同午市差唔多。無左鐵板燒,變左黎巴嫩串燒。見到有個即煎鴨肝多士,多士脆卜卜,鴨肝入口溶化,好食但邪惡!仲有個新發現係燴茄子,但食落就一般。甜品有即製芒果拿破崙幾酥脆,其他蛋糕無咩特別。12款雪糕依然好吸引,不過今次裝落碗到我手已經溶左半…咩料呀。今次食左港式奶茶,Tiramisu同開心果,好食。.同午市相比,食物選擇唔算多好多,但有較能回本的凍蝦,凍蟹,鵝肝等。但整體感覺無上次Lunch buf

同午市相比,食物選擇唔算多好多,但有較能回本的凍蝦,凍蟹,鵝肝等。但整體感覺無上次Lunch buffet咁正。
2021-08-27 1630 瀏覽
今日帶狗狗去北角匯有活動,揀咗呢間餐廳,因為露台位可以俾狗狗入坐一齊食飯。店員親切友善,服務周到快捷。雖然天氣很熱,氣溫達35度,但因為有海風吹過來,就算正中午都唔會覺得太熱。面對大草地同北角碼頭,景觀一流。點左Pizza同Nacho,分量很大,味道不錯,價錢合理
點左Pizza同Nacho,分量很大,味道不錯,價錢合理
2021-08-21
2021-08-26 7878 瀏覽
//< The Farmhouse >小編呢排好鍾意食下午茶😂所以都尋尋覓覓睇咗好多唔同酒店既afternoon tea set! 一陣間比小編嘅感覺係,一定食得飽🥰🥰 小編食完嘅感覺亦都覺得樣樣都好食😇————————————仲夏下午茶套餐 $488+10% 兩位今次呢一個下午茶套餐仲會送Lancôme護膚品旅行套裝🤩整體份量唔少,而且每樣都非常吸睛😍唯獨如果想打卡影相既可能會比較趕,因為用餐時間只有1.5小時😮(話說小編透過kkday book,以為有折,依家睇番原來係正價🤣🤣🤣)- 茉莉花乳酸特飲 -超級大杯完全啱曬小編!!茉莉花茶味都幾香,但有少少熱情我可以新嘅味道,整體唔會好甜,非常清新😍—————————————- 鹹點 -是否鹹點味道都唔錯,各有特色~ 唯獨包類比較多,如果唔鍾意食打嘅就未必啱你喇😆 龍蝦包🦞調味不錯,越式豬肉法包唔會太乾~ ————————————- 甜點 -小編一直覺得呢啲下午茶餐嘅甜點通常比較遜色,一係就比較甜~ 但係呢度整體都幾好食😋絕對有樣有味道🤪🤪最特別莫過於佢個雪糕漢堡同埋迷你奶昔,真係非常可愛!🤩不過記得要盡快食,如果唔係就
< The Farmhouse >
仲夏下午茶套餐 $488+10% 兩位

- 茉莉花乳酸特飲 -

—————————————
- 鹹點 -

- 甜點 -

小編一直覺得呢啲下午茶餐嘅甜點通常比較遜色,一係就比較甜~ 但係呢度整體都幾好食😋絕對有樣有味道🤪🤪最特別莫過於佢個雪糕漢堡同埋迷你奶昔,真係非常可愛!🤩不過記得要盡快食,如果唔係就溶曬架喇~ 要數最唔好食小編覺得係個香蕉白朱古力球,呢個略甜,其他都可以接受🥳
- 鬆餅 -

鬆餅一共有四件,都係正常發揮,唔會太乾亦唔會太濕😚 附上既clotted cream同jam都唔錯😎 小編同朋友都係食咗一個,打包左一個走嘻嘻😜
*詳細餐單可以參與最後一張相

評分:7.5/10
地址:北角北角邨里1號香港維港凱悅尚萃酒店西座2樓
下午茶時間:3:30-5:00

#thefarmhouse #thefarmhousehk #hyattcentrichongkong #hyattcentrichk #下午茶 #afternoonteahk #afternoonteaset #hkafternoontea #酒店下午茶 #維港凱悅尚萃酒店 #香港維港凱悅尚萃酒店 #北角 #北角美食 #香港美食 #美食博客 #香港美食地圖 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤西餐 #🐷🐤teaset #🐷🐤北角