2021-04-17
第一次食中式Fine Dinning, 真係好難忘!♥️♥️♥️ 老公今次生日安排非常好!近期都食得太多西餐,本人而言西餐每次都係主打牛扒 再搭其實嘢 不過變化真係不及我至愛嘅中餐😉但係想搵間浪漫有情調嘅中餐都唔容易呢!所以今次味道好之餘,餐廳環境氣氛完全配合Fine Dinning 主題😍 呢度可選set dinner or 單點!不過第一次食就當然想貪心試多幾道菜。加上兩人食就更加可以想試多幾款!🤟而且set dinner 真係好多款仲有個插曲 就係本身係訂另一邊西班牙菜 但訂完位之後 餐廳通知嗰邊唔開 建議可以試呢間餐廳為咗安撫客人 今次仲Special 送咗個welcome Champagne🍾🍾🍾呢part 都係好細心嘅服務!Welcome 🍸法國鵪鶉燒賣 賽螃蟹鱈魚餃👍🥟煙燻四喜素卷 👍👍👍好濃厚嘅煙燻味毛牛肉 冷盤呢個比較辣 本人唔好辣嘢煙燻京鴨卷 👍外面白色包皮 好彈牙 呢種口感之前未試過魚蓉羹 👍非常有鮮味豆酥蒸北海道大元貝 呢味就好滑 但元貝唔夠新鮮蔥油脆皮雞 👍👍👍雞皮好薄脆 好香蔥油味 仲有啲綠色油好香顏色配得好特別 雞汁白象牙 👍超濃雞汁 白色係好入味嘅白露筍蛋白脆
Welcome 🍸
顏色配得好特別
雞汁白象牙 👍
超濃雞汁 白色係好入味嘅白露筍
蛋白脆米素菜炒飯 👍
最後有Birthday dessert 真係另一個驚喜 就係餐廳主動幫我哋影即影即有呢樣都唔係間間高級餐廳可以做到,另外仲有張Birthday card 裡面係集合咗餐廳所有員工嘅親筆簽名🥰🥰🥰
呢餐飯真係好有回憶 其實平時出去食飯除咗鐘意食到好味道嘅嘢之餘 增加味覺回憶, 當然如果可以感受埋呢份服務 環境回憶 真更加深刻 難得!做人都係想留回憶😚