西餐日今日想食下啲特色西餐次次經過見到九龍灣呢間餐廳都高朋滿座 一於試吓佢究竟有咩咁受歡迎首先係門口 由職員帶位 先讚一讚佢 好有禮貌(全程) 不論落單上菜埋單佢都好好笑容👍🏻見到餐牌招牌菜之一德國脆皮鹹豬做緊優惠相當吸引𣎴過我地一行二人 最後決定嗌set dinner 二人餐 又有豬手又唔洗諗 首先上左自家製餐包同粟米湯一共有三款包 分別有多士 蒜蓉包 燕麥包 全部都係熱辣辣 加上凍冰冰既牛油 外脆內軟 好好食呀前菜我哋揀咗白酒忌廉煮青口個忌廉汁好滑好香口 青口好鮮甜 唔會腥為咗唔好浪費佢咁好食既忌廉汁拎嚟點個餐包 超級點點下 成碟汁都比我點哂終於上我期待咗好耐嘅德國脆皮鹹豬手豬手嘅肉同脂肪分布得好平均加上外皮整到非常脆 佢個蜜糖芥末醬同豬手既鹹味非常配合滿意度再黎揀咗蟹肉海鮮龍蝦汁蟹籽天使麵天使麵條條都吸收咗甜甜嘅龍蝦汁每啖都有蟹肉同蟹籽包圍住 而且佢個碟好似藝術品咁 唔好以為細細碟 但其實好大碟 整個套餐二人餐嘅份真係好足夠 飲品我哋升級咗兩特飲檸檬蜜桃蘋果梳打白桃四季春茶兩杯都好飲 最緊要唔係死甜 夏天飲一流
西餐日
今日想食下啲特色西餐
次次經過見到九龍灣呢間餐廳都高朋滿座
一於試吓佢究竟有咩咁受歡迎

首先係門口 由職員帶位
先讚一讚佢 好有禮貌(全程)
不論落單上菜埋單佢都好好笑容👍🏻

白桃四季春茶
兩杯都好飲 最緊要唔係死甜
夏天飲一流
  • 白酒煮法國藍青口配蒜蓉包
今次我去左九龍灣呢邊既牛頭角公園同朋友踢波,近近地去隔離淘大揀左呢間西餐廳同朋友食飯,主打烤豬手同埋烤雞,重點係佢有好多特式手工啤嘅選擇,可以同fd子啤啤佢🍻我地到店舖環境唔錯,坐位餐枱都算闊落,踢完波成9點已經接近last order,所以快速落單,服務員態度好好,值得加分💯白酒煮法國青口($118)呢個菜最重要係佢調製嘅汁,好香濃,面包浸埋一齊食,好惹味而且仲有啖啖嘅青口味,主食青口肉更加係粒粒好肥滿🦪🦞柚子脆皮豬手($178)豬手本身已經醃到好入味,外皮又被烤到非常脆,食落口外脆但肉又仲軟淋入味,唔會好乾,仲有肉汁,好好味,食完之後再食埋下面嘅酸菜,唔會食到好滯🐷秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉($152)另外一個主食係叫咗一個意粉,成隻軟殼蟹原隻去炸,香脆有好香嘅蟹味,而佢既意粉煮得亦都十分出色,唔會煮到淋曬,仲有彈牙嘅口感,份量十足🍝最後我地揀左兩杯手工啤酒viven chocolate stout ($64)係啤酒嘅基礎紙上再加上淡淡嘅朱古力味,非常特別🍺小麥蜂($64) 就係另一種比較清新口味,加少少少橙皮嘅味道,非常適合去配重口味肉食🍺餐廳其實仲有好多其他好味嘅主打菜,同埋特色嘅

白酒煮法國青口($118)

柚子脆皮豬手($178)

秘製青芥汁軟殼蟹扁意粉($152)

最後我地揀左兩杯手工啤酒

viven chocolate stout ($64)
係啤酒嘅基礎紙上再加上淡淡嘅朱古力味,非常特別🍺

小麥蜂($64)

餐廳其實仲有好多其他好味嘅主打菜,同埋特色嘅有酒精冇酒精飲品,適合大家放工之後,落去吹下水飲幾杯啤酒再送幾個特色小食👍🏻
2024-01-15 1712 瀏覽
生日飯食德國脆皮豬手。.這間在淘大商場的餐廳之前食過一次,印象不錯,是價錢親民有質素的西餐廳。近日看食評知道它推出豬手特價,原價$228,現在只需$178便可以吃到,每天限量20隻,就襯快生日和朋友去試下。🏅脆皮德國鹹豬手有兩種口味:麥啤浸泰式秘製汁或麥啤浸柚子。我們選了前者,辣辣地幾惹味。鹹豬手上碟時已起骨切好,方便食用。外皮看來很脆,急不及待放一件入口,咔嚓!咔嚓!真的很香脆。豬手用麥啤慢煮24小時,保持肉汁,肉嫩不鞋。拌碟有沙律菜和德國酸菜,爽脆清甜,鹹豬手最佳拍檔。初時以為會食唔晒,因豬手來到之前已食完碟意粉。誰知傾下食件,傾下又食件,最後食晒。鹹豬手需要等候,我們先點了個午餐分享,包飲品和湯。🏅蟹籽鮮蝦龍蝦汁天使麵($88)非常好味!份量又多。蟹籽卜卜脆,鮮蝦仁鮮甜美味,龍蝦汁濃郁,醬汁中還有菇菌、洋蔥、紅椒,口感豐富有營養。至於天使麵,更是滿分,口感滑溜而清爽,吸滿醬汁仍不會過於軟爛,烹調時間掌握得好好。🏅餐湯是蘑菇湯,口感和味道都甚佳。
生日飯食德國脆皮豬手。

🏅脆皮德國鹹豬手有兩種口味:麥啤浸泰式秘製汁或麥啤浸柚子。
我們選了前者,辣辣地幾惹味。
鹹豬手上碟時已起骨切好,方便食用。
外皮看來很脆,急不及待放一件入口,
咔嚓!咔嚓!真的很香脆。
豬手用麥啤慢煮24小時,保持肉汁,肉嫩不鞋。
拌碟有沙律菜和德國酸菜,爽脆清甜,鹹豬手最佳拍檔。
初時以為會食唔晒,因豬手來到之前已食完碟意粉。
誰知傾下食件,傾下又食件,最後食晒。

鹹豬手需要等候,
我們先點了個午餐分享,包飲品和湯。
🏅蟹籽鮮蝦龍蝦汁天使麵($88)
非常好味!份量又多。

🏅餐湯是蘑菇湯,口感和味道都甚佳。
2024-01-15
2024-01-14 1231 瀏覽
之前幫襯過呢間位於淘大嘅西餐,主打食德國豬手😋 最近又去食,食物味道依然出色,而家豬手有特價好抵食!環境唔大,裝修幾有特色,平日夜晚差唔多滿座,想食記得book位啦~🔸芥末燒牛肉沙律 $88而家出街食飯都會想叫個沙律,食多啲菜!呢個沙律比想像中好食!牛肉完全唔嚡口,平時燒牛肉沙律嘅牛肉都會比較乾,但呢塊牛肉幾嫩,有嚼勁又唔會太熟,肉味幾濃~ 沙律菜好新鮮,沙律汁清新帶芥末味,唔會太濃,幾清爽!🔸燒羊架(2件) $76呢度除咗大路西餐菜式,仲有好多串燒選擇~ 試咗燒羊架,燒得幾好,羊肉好多汁,唔會乾柴,肉質厚實易咬~ 多黑椒調味,唔會太膻,幾好食!🔸麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手 特價$178主菜一定要叫豬手!用麥啤慢煮24小時,肉質嫩滑又富肉汁,而且豬手皮超脆卜卜!非常好食!豬手起咗肉,好方便食~ 配下酸菜、芥末醬一齊食,可解膩~ 呢個價錢好抵食,仲有款辣味好似都好正!🔸三重芝士安格斯牛肉漢堡 $106呢個芝士牛肉漢堡都係中上水準,牛肉煎得唔錯,唔會太熟,肉汁豐富,麵包鬆軟,食材仲有生菜、番茄~ 芝士量如果再多啲就好!叫漢堡會配埋薯條,份量多,薯味濃,幾好!

芥末燒牛肉沙律

燒羊架
麥啤浸柚子脆皮德國鹹豬手
三重芝士安格斯牛肉漢堡
2024-01-05 880 瀏覽
聖誕限定!!!放大假鳥,終於有時間寫番食評。 聖誕果排同朋友行過淘大, 發現開左好多新餐廳。 其中一間好評如潮,睇落超有氣氛的一間西餐廳氣氛超浪漫, 暖色既柔光充滿聖誕既氣氛~鋪面好有外國櫥窗既感覺,仲有超大棵紅色聖誕樹.Menu 選擇都包羅萬有,上至焗飯,下至意粉,扒類,漢堡不等。前菜小食叫左度墨西哥粟米片($96), 有大大舊cream cheese, 同埋超足料既牛油果醬(guacamole 。 仲有肉醬同拉絲芝士,同埋蕃茄仔, 超多料, 好有誠意啊!💓主菜有三重芝士安格斯牛肉漢堡($106), 漢堡超有份量, 有濃郁既blue cheese味,仲有mozarella等等, 同埋漢堡扒超多肉汁, 食落啖啖juice,好好食。另外聖誕點少得鹹豬手($176),價錢平,超大份, 如果幾個一齊share 就剛剛好。味道還好,係啲肉有少少硬身。今日好凍,就簡左杯暖胃既熱飲, 肉桂檸蜜。 有新鮮肉桂, 味道香濃。三份兩個人份都超飽肚, 其實真係幾抵食, 坐得又舒服。 見都幾多情侶, 同埋啲歌好好聽, 氣氛唔錯, 一定會再尼。
聖誕限定!!!
放大假鳥,終於有時間寫番食評。

• 美國安格斯雙層芝士牛肉漢堡配薯條
4天前 0 瀏覽
餐廳主打多國菜及特色cocktail🍹水準一向穩定,每次嚟都唔會失望,係約朋友嚟淘大食飯不二之選🤘🏽🎈德國脆皮鹹豬手豬手做緊優惠$98大大隻真心抵食,細心位係已經起晒肉方便同朋友分享豬手外層金黃香脆,內裡肉質軟腍嫩滑,充滿骨膠原🍖重點係調味啱啱好,唔會覺得太鹹,加上黑椒汁相當惹味🎈刺身級帶子牛油果沙律帶子好厚肉,有啖啖肉嘅口感,配上牛油果🥑車厘茄及新鮮沙律菜,清新又開胃🎈照燒日本鰻魚扁意粉 $158日式風味嘅意粉,上面有成隻碟咁長嘅鰻魚勁吸引,扁意粉好掛汁,食到香濃照燒汁甜香,配上青椒絲同雜菌,口感豐富🎈西柚檸檬四季春茶🎈Regular Coffee

🎈德國脆皮鹹豬手

🎈刺身級帶子牛油果沙律

🎈照燒日本鰻魚扁意粉 $158

🎈西柚檸檬四季春茶

🎈Regular Coffee
2024-05-20 0 瀏覽
淘大商場裡嘅「SuperNormal」絕對係我十大最愛嘅餐廳之一!最近佢哋嘅招牌菜脆皮咸豬手仲有特價優惠,只需要$98,超級抵食!而且豬手份量都好足夠,皮脆肉嫩,真係一定要試吓!必點德國脆皮咸豬手,豬手外脆內嫩,肉質鮮美,配上微微的酸菜及泰式醬,味道絕對無得輸!🍖🥔另外,墨西哥粟米片都係一個非常吸引嘅選擇。粟米片炸得香脆,每一口都香脆,再加上淋上濃郁嘅芝士同埋酸甜嘅墨西哥醬,味道層次豐富,真係好開胃!🌽🧀🌶️如果鍾意海鮮,絕對要試下佢哋嘅白酒忌廉法國藍青口配蒜茸包。藍青口新鮮彈牙,配上香氣四溢嘅白酒忌廉同埋蒜茸包,絕對係一個令人垂涎欲滴嘅組合!🦪🍶🍞最後,英式炸魚薯條係一個經典嘅選擇。魚肉鮮嫩多汁,外層炸得金黃酥脆,薯條炸至香脆,配上酸甜嘅塔塔醬,絕對係一道令人回味無窮嘅美食!🐟🍟總括而言,SuperNormal係一間值得一試嘅餐廳!佢哋嘅菜式豐富多樣,口味出色,價錢又親民,真係滿足到我嘅味蕾!😋🍽️

2024-05-18 0 瀏覽
📍九龍灣 Super Normal今日又嚟到九龍灣食個靚晚餐,迎接禮拜六嘅weekend。呢間Super Normal其實一啲都唔normal,除咗佢嘅裝修好靚之外,食物嘅質素都真係相當唔錯,而且都好有特色,值得九龍灣人嚟試一試。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و柚子脆皮豬手 $98佢哋呢間餐廳主打豬手,而佢嘅招牌豬手而家都做緊優惠, $98就大大碟,仲要超多肉。有三隻味可以選擇,分別係黑椒、泰式醬同柚子汁,我哋今日就試咗柚子汁,感覺清新而唔油膩。西班牙海鮮燴飯 $168佢呢個西班牙都非常出色,有好多唔同嘅海鮮,包括青口、帶子、魷魚圈同蟹鉗等等,而佢嘅飯入邊都有紅椒同青椒之類嘅配菜,材料十足,絕不馬虎。燒羊架(兩件) $76作為小食嘅羊架份量都非常多,而且肉質都好好咬,唔會過硬。Flower Ball $62其實佢哋除咗食物之外,都仲有Cocktail可以選擇。而佢呢一杯Cocktail混合咗好多唔同嘅果汁,味道清新而開胃。Latte $32
📍九龍灣 Super Normal

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

柚子脆皮豬手 $98

西班牙海鮮燴飯 $168

燒羊架(兩件) $76
作為小食嘅羊架份量都非常多,而且肉質都好好咬,唔會過硬。

Flower Ball $62

Latte $32
2024-05-17 0 瀏覽
朋友帶左我黎淘大食一間出名德國豬手嘅西餐,一睇佢個Menu,見到佢嘅豬手真係好多味道選擇😍有泰式秘製醬汁、又有柚子味同埋Classic香蒜黑椒味!同埋餐廳嘅氣氛都幾好,幾適合夜晚同friend傾吓偈食吓晚飯。香蒜黑椒脆皮鹹豬手:豬手,燒到金黃色😍食落去外皮好脆,入面好嫩滑好有膠質,滿滿嘅骨膠原😋香蒜黑椒味令佢食落去好惹味,鹹香鹹香!食住佢配draft beer 冇得輸😆蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉:個意粉炒得好乾身,食落啖淡蟹肉好足料👍入面有蒜片紅椒同埋蘑菇,食落辣辣地幾惹味拿玻里肉腸:呢度係一度好出名嘅意大利菜,入面佢係用咗意大利嘅新鮮豬肉,加左黑胡椒同埋香料,識落個腸嘅口感已經好唔錯又Juicy,連埋酸酸辣辣嘅蕃茄汁🥫正😋好開胃

2024-05-14 17 瀏覽
淘大花園好受歡迎嘅西餐廳,每晚都好多人食,環境氣氛好 chill~食物選擇豐富,有熱門鹹豬手、漢堡包、燴飯、意粉、沙律等等,仲有大量酒類飲品,好適合晚上約會🥂 香蒜黑椒脆皮鹹豬手🐷 $98必食超抵價!脆皮鹹豬手外層酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁😍 豬肉鹹香入味,加上香蒜和黑椒汁的調味使得整道菜更具風味🤤 豬手好大份,十分飽肚,讓人回味無窮,絕對值得試照燒日本鰻魚扁意粉🍝 $158大大條鰻魚好吸引😍 每條扁意粉都充滿照燒醬的風味,仲有大量蘑菇及青椒 口感豐富,啖啖滋味🤤 好飽肚好滿足👍🏻 西斑牙海鮮燴飯🥘 $168豐富海鮮配料,好好味燴飯!😋 口感好豐富又creamy,推薦😋 燴飯的米飯口感綿軟,入口即化,搭配上鮮嫩多汁的海鮮,包括青口、蝦、蟹等等,充滿了豐富的口感和風味Chocolate 🍫 $36 Hot推薦,十分香甜🤎 奶味偏濃~

香蒜黑椒脆皮鹹豬手🐷 $98

照燒日本鰻魚扁意粉🍝 $158

西斑牙海鮮燴飯🥘 $168

Chocolate 🍫 $36 Hot
推薦,十分香甜🤎 奶味偏濃~
上網見有介紹做緊期間限定又適逢母親節🎊媽媽喜歡整豬手又愛食,我當然要帶媽媽去食下啦~🍴▸ 柚子脆皮豬手 $𝟗𝟖自己買一隻連煮都唔只呢個價期間限定‼️ 每日只限20隻四至六月超值優惠 (原價$𝟐𝟐𝟖)有三種口味:柚子、泰式、黑椒個皮真係脆到卜卜聲本身已經咸咸的好入味肉質嫩而多汁 有膠質感柚子醬少少似沙律醬 酸酸甜甜解肉膩感 越食越開胃▸ 卡邦尼扁意粉 $𝟗𝟖份量也太多了吧😳汁濃稠度高 口感細滑奶油感好~強但不會太膩配上指定的煙肉同蘑菇配料▸ 雞泡魚乾 $𝟔𝟖一條條微微甜煙韌唔痴牙不過份乾身 陣陣清香油脂且配有蛋黃沙律醬▸ 豆腐魚餅 $𝟑𝟐外酥脆內軟滑 豆味重而香魚味不太重但口感彈牙🍹▸ 檸檬蜜桃蘋果梳打 $𝟒𝟒我好鍾意呢杯😍清香不太甜 飲落好清爽加上檸檬微微酸好啱夏天▸ 士多啤梨熱情果梳打 $𝟒𝟎似用士多啤梨醬 整體不太甜可惜不太覺有熱情果味

🍴
▸ 柚子脆皮豬手 $𝟗𝟖
自己買一隻連煮都唔只呢個價
期間限定‼️ 每日只限20隻
四至六月超值優惠 (原價$𝟐𝟐𝟖)

有三種口味:柚子、泰式、黑椒
個皮真係脆到卜卜聲

▸ 士多啤梨熱情果梳打 $𝟒𝟎
似用士多啤梨醬 整體不太甜
可惜不太覺有熱情果味
2024-05-10 12 瀏覽
︎ 九龍灣區內美味德國菜🇩🇪聽朋友報料豬手做緊大優惠🤑即刻被佢捉左去食😂♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.9/5 🫧德國脆皮鹹豬手 限定特價$98有三款口味 今日揀左黑椒味😙鹹豬手唔會太咸 自己覺得岩岩好表皮炸到脆一脆 肉多而嫩配黑椒汁唔錯👍🏻好抵食🫧三文魚凱撒沙律 $128食沙律🥗最緊要係沙律醬同新鮮呢個沙律就2樣都有 爽脆沙律菜咬落索索聲三文魚係煙三文魚🐟好新鮮🫧經典卡邦尼扁意粉 $98卡邦尼醬汁好creamy而且份量好高 意粉好掛汁👍🏻👍🏻
︎ 九龍灣區內美味德國菜🇩🇪

🫧經典卡邦尼扁意粉 $98
卡邦尼醬汁好creamy
而且份量好高 意粉好掛汁👍🏻👍🏻
2024-05-08 9 瀏覽
德國豬手好正啊!!好耐無食德國豬手,睇人地發出來d相都可以feel到個豬手一定好脆,果然!!出面酥脆,内裏嫩,帶小小乾身,鹹淡適中,一啖啤酒一啖肉,好正啊,一日既辛苦都疏通曬,唔飲得啤酒既,餐廳仲有其他飲品選擇既。
2024-04-11
2024-05-07 9 瀏覽
真喺大癲,估唔到比我發現到咁正嘅 Bar & Restaurant,cocktail 勁有特色同埋仲有做到六月嘅$99豬手優惠超級打卡able泰式醬 脆皮德國鹹豬手 $99 鹹豬手烤到香, 一上嚟分量好大,外脆內嫩,再配埋秘製泰式酸辣醬,食慾大增,啱曬呢種悶熱的天氣。拿坡里肉腸 $106是一個調製好以番茄作底味的肉腸醬,再配埋烤香的簿餅,肉腸醬好香,簿餅好脆。食落好夾芥未牛肉沙律 $88牛肉是慢煮的,食到原汁原味的牛肉味,再配埋沙律,健康得嚟又好食。燒多春魚4條 $44叫嚟送酒,好野味,吹下水,飲下食下,開心的晚上。YaKuli strawberry $68隻杯超靚!睇得出店主的心絲!是士多啤梨沙冰+益力多+少量酒,成個組合好正,酸酸甜甜,有少少酒味,微微醉。Hua Diao $60隻杯超靚!睇得出店主的心絲!是沙冰+果汁+花雕酒+淡淡的玉桂香味+薄荷味,比例啱啱好,邊飲邊食,同frd吹水最好開心。

超級打卡able

泰式醬 脆皮德國鹹豬手 $99

拿坡里肉腸 $106

芥未牛肉沙律 $88

燒多春魚4條 $44
叫嚟送酒,好野味,吹下水,飲下食下,開心的晚上。

YaKuli strawberry $68
Hua Diao $60
2024-05-07 10 瀏覽
又來到我們的食堂,雖然他們最出名的是豬手,但其實其他菜式都非常好味道。🚩三文魚卷 $118這份三文魚非常足料,有大約六至七條非常長的三文魚,而且口感新鮮。🚩 酒香脆皮燒雞(半隻) $108半隻的燒雞已經非常大隻,肉汁新鮮,而且配菜很好吃,非常愛那個薯菜。🚩 軟殼蟹海鮮煲 $108這個菜式真的非常抵食,本身我們以為只是一隻軟殼蟹再加一些配菜,怎料煲中有蝦、清酒、德國腸、菜等,非常豐富。🚩 日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯 $158這個意大利飯的龍蝦汁非常濃郁,而且帶子新鮮又大隻。

🚩三文魚卷 $118

🚩 酒香脆皮燒雞(半隻) $108

🚩 軟殼蟹海鮮煲 $108

🚩 日本刺身帶子龍蝦汁意大利飯 $158
這個意大利飯的龍蝦汁非常濃郁,而且帶子新鮮又大隻。