同朋友搵食搵到去九龍灣淘大,想簡簡單單坐低吹下水,所以揀左呢間西餐廳SuperNormal 。餐廳入口係淘大商場外,面積唔算好大,標準港式西餐小店格局。.見晚市二人套餐選擇都幾多,牛羊魚意粉飯樣樣都有,無懸念地選擇左套餐。.晚市二人餐 💲398/2人⭐️3.8/5.小食 - 日本池魚仔日本池魚仔係炸上跟左蛋黃醬。炸版池魚第一次食,有啲似細小版既秋刀魚。作為開胃前菜佢嘅份量都好多。上檯熱辣辣好香口唔經唔覺傾吓計就食晒。.前菜 - 法式牛肉批係沙律同牛肉批中間做個選擇,無懸念之下揀咗牛肉批因為未試過。呢份法式牛肉批格局好似威靈頓牛扒:面係酥皮,中間有啲似係大版Cold Cut凍肉咁樣。批都係凍凍地食,呢種食法都幾新鮮。.餐湯 - 蘑菇湯配蒜蓉包蘑菇湯有少少淡,但係個蒜蓉包有超濃蒜蓉味,烘得好香脆救番晒啲分數。兩樣夾埋食啱啱好。.主菜 - 燒刺身級油甘魚配飯團肉系主菜三揀一,有魚有羊有牛,因為怕食唔晒同埋想健康啲所以揀咗煎魚扒。今次冇揀錯,呢個主菜係今晚嘅VIP。首先煎香左油甘魚魚香味好重,個皮焗到好脆但魚肉鬆軟唔鞋。魚扒唔油膩又香口,仲要份量唔少有兩大塊,結果最終食唔哂要打包😂。主菜配埋飯團
晚市二人餐 💲398/2人
⭐️3.8/5
小食 - 日本池魚仔
前菜 - 法式牛肉批
餐湯 - 蘑菇湯配蒜蓉包
主菜 - 燒刺身級油甘魚配飯團
肉系主菜三揀一,有魚有羊有牛,因為怕食唔晒同埋想健康啲所以揀咗煎魚扒。今次冇揀錯,呢個主菜係今晚嘅VIP。首先煎香左油甘魚魚香味好重,個皮焗到好脆但魚肉鬆軟唔鞋。魚扒唔油膩又香口,仲要份量唔少有兩大塊,結果最終食唔哂要打包😂。主菜配埋飯團個配搭幾新鮮,飯團味道正常不過不失正常發揮。
主菜 - 帶子龍蝦汁意大利飯
意大利飯有兩隻珍寶尺寸帶子同埋有蝦肉,用咗龍蝦汁煮,質素合理正常。
晚餐有跟嘢飲,加錢可以試埋佢哋一系列嘅特色飲品。可惜我同朋友食到一大半主菜已經飽左,特飲就要留返下一次啦。
總結:用餐體驗不過不失,勝在價錢合理。係朋友情侶聚餐,性價比唔錯嘅平民西餐之選。
不專業食評 nei.foodie
日本池魚仔
日本池魚仔
法式牛肉批
蒜蓉包
燒刺身級油甘魚配飯團
帶子龍蝦汁意大利飯
臨走之前喺九龍灣食埋早飯先走,醒起好耐冇黎嘅呢間位於淘大商場既酒吧餐廳SuperNormal。午餐餐牌由中午12:00做到4:30pm,有11款揀咁多,有意粉,飯,漢堡,意大利飯,羊架同牛扒等,價錢由$62到$148不等,包是日餐湯,薯條或者凱撒沙律,同埋餐飲(包基本汽水,雀檸,凍熱檸茶,檸水或咖啡),可以加$8升級特飲。凱撒沙律(跟餐)前菜我哋都揀左健康啲嘅凱撒沙律。沙律用隻好可愛嘅魚形兜裝住。羅馬菜新鮮爽脆,撈左足夠嘅沙律醬,細細舊好易食,上面灑左香脆麵包粒,芝士碎同煙肉碎。作為一個跟餐沙律,質素都唔錯。主菜我哋兩隻食肉獸都揀左肉類。澳洲殼飼肉眼(200g)配雜菜 $106另加一澳洲殼飼肉眼扒超大塊,餐牌寫明200g,可能係煮熟之後嘅份量。服務員建議五成熟,我哋例牌照跟。塊扒整得外皮香脆,切落去好易切開,肉質都嫩口,最緊要係超多肉汁,啖啖肉好正,點埋另上嘅燒汁一齊食仲好味。雜菜有西蘭花,意式黃瓜同青瓜,粟米仔,紅蘿蔔同沙律菜,重點係有一件薯餅,炸得外脆內滑又唔覺膩。呢個價錢食呢塊扒勁抵。法式燒羊架配雜菜 $138另加一呢兩個羊架各有兩支骨,份量驚人,啖啖肉。服務員建議七成熟,果然又

凱撒沙律

凱撒沙律(跟餐)

主菜我哋兩隻食肉獸都揀左肉類。

澳洲殼飼肉眼(200g)配雜菜 $106另加一

法式燒羊架配雜菜 $138另加一
法式燒羊架配雜菜

呢兩個羊架各有兩支骨,份量驚人,啖啖肉。服務員建議七成熟,果然又係燒得外脆內嫩,又唔太羶,好正。連埋脂肪嗰部份更加係燒得脆皮夾油香四溢。調味只係簡單黑椒同香草已經夠好食,我又點埋另上嘅燒汁就更加濕潤好味。伴碟嘅雜菜同肉眼扒嘅係一樣。呢個價錢食巨型羊架都係好抵食。
Coke Zero, Nestea

Coke Zero, Nestea

餐飲簡單咁揀左普通汽水。

總括而言,今次試嘅燒羊架同肉眼扒都勁正,好驚喜。質素不俗而價錢抵食。服務都唔錯,服務員特登等我哋兩道主菜都ready先上,而座位正常。
2021-07-07
法式燒羊架配雜菜
《美食是安慰裡的最大防線》正所謂: 食色性也。食物對於人類起了重大意義,而美食更可以令人起死回生,沒力氣變有氣力 ; 不開心的也迅速心開了……我信,因為近來遇到的挫敗、心酸、白眼、種種的不順利,來到 Supernormal 一間名不經傳但用心製作的小巧菜式小餐廳,總會令人消除煩惱,豁然渡過一整晚,它彷如一位聽障的心靈按摩師,用心默默地滋養我的陰暗面。感恩我碰上,此情此地此境此心情,就由侍應的一個笑容開始,晚安,你們好!我可以為你點菜,今日的豬手好醒神,可以一試……我們最後點了三道菜,心靈轉化一刻間發生……1.白酒煮法國藍青口配兩塊包 :  浸在法國白色愛河的青口BB,在暢遊,隻隻青口BB身上有濃郁的白酒味,附上白汁忌廉,口感層次提升了,兩塊麵包沾上白酒味的白汁忌廉,為我胃口打開序幕,青口BB的肉之柔軟,先讓我放鬆去感受世界之浩瀚,可以無拘無束到法國的愛河自由地暢遊。2. 蒜片紅椒蟹肉扁意粉 : 原來紅椒不辣,卻成功引出整碟意粉的格調,蒜片的香令蟹肉更惹味,閉上眼睛去品嚐,彷如置身於大自然去放空,竟吃出農家的青葱歲月,夠refresh , 夠 pure , 夠simple 。3. 柚子
《美食是安慰裡的最大防線》

我們最後點了三道菜,心靈轉化一刻間發生……

3. 柚子德國咸豬手: 到了這一刻,已進入了用餐的心流狀態,眼睛,喉嚨、吊鍾、食道、胃腸也被美食駐,填滿了,幸福感塗上身了。炸到皮脆肉嫩的豬手已令我口水長流,我企圖夾上一些抽子配上罪惡感濃濃的豬手,一併吞入口中,肉感令我飽滿,豬皮的香脆已融化了我心坎,煩悶也被霧化吞噬了……

重新的感覺真好,美食可以驅逐一切,成為我的安慰之最大防線。
2021-06-09 2566 瀏覽
今日約左個朋友去食好西🤩我地揀左比較近佢公司嘅餐廳呢間西餐廳成日都好多人好似好正咁😌😌今日終於有機會試下😛-我地叫左一個黑雜菌蘑菇湯個湯好香黑松露味,好正🤤質地都夠晒creamy口感豐富😋仲有送一個蒜蓉包添 真係好抵👍🏻前菜仲叫多左個芝士蟹肉大啡菇😋啡菇上面嵌左啲蟹肉同芝士但又唔會太鹹 個啡菇好新鮮好厚肉值得推介😋餐前食有啲蔬菜墊下肚健康啲👍🏻黎到主食 我地就叫左個佢地推介嘅柚子德國鹹豬手黎到真係嚇一跳 因為佢係超!大!份!仲切得好靚方便食嗰陣保持優雅唔洗咁狼狽☺️個豬手肉質夠唸、仲有豐富骨膠原😎啱晒女士食個豬手嘅皮都燒得好脆 唔會唸晒或者硬晒係我最愛嘅脆卜卜😋個mustard好似係溝左柚子醬😳😳好特別、同埋令到舊肉無咁膩同fresh啲易入口啲一唔小心就食晒成碟😏朋友仲叫左個肉眼扒 叫左五成🥩佢係用左美國等級最高嘅US PRIME肉眼去做佢啲肉肥瘦相間 入口都夠唸唔會overcook不過佢就落左好多調味 例如黑椒同香草啱返啲重口味人士食架😋😋😋飲品方面就叫左白桃四季春茶同埋西柚檸檬四季春茶我比較鍾意西柚檸檬口味 酸酸甜甜咁好開胃~🥰
今日約左個朋友去食好西🤩
我地揀左比較近佢公司嘅餐廳
呢間西餐廳成日都好多人好似好正咁😌😌
今日終於有機會試下😛

我地叫左一個黑雜菌蘑菇湯
個湯好香黑松露味,好正🤤
質地都夠晒creamy口感豐富😋

值得推介😋餐前食有啲蔬菜墊下肚健康啲👍🏻
Portobello    Cheese

黎到主食
我地就叫左個佢地推介嘅柚子德國鹹豬手
黎到真係嚇一跳 因為佢係超!大!份!
仲切得好靚方便食嗰陣保持優雅唔洗咁狼狽☺️
個豬手肉質夠唸、仲有豐富骨膠原😎啱晒女士食
個豬手嘅皮都燒得好脆 唔會唸晒或者硬晒
係我最愛嘅脆卜卜😋
個mustard好似係溝左柚子醬😳😳
好特別、同埋令到舊肉無咁膩同fresh啲易入口啲
一唔小心就食晒成碟😏

Portobello    Cheese
US  Prime  Rib  Eye  Steak
  • 柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手
2021-09-07 0 瀏覽
今日同朋友行街,又想食西餐,見到呢間西餐d價錢唔係好貴,價錢都算合理,所以就決定去呢間餐廳dinner啦。叫咗個小食先,墨西哥粟米片,雖然係小食,但都幾大碟,d粟米片好脆,加埋蕃茄粒&肉醬&沙律醬,都幾好食。炸魚薯條,我好鍾意食炸野,所以點咗呢個菜式,魚同薯條炸得好脆,唔會好油膩,魚都好嫩滑,唔錯。柚子德國咸豬手,份量都好大碟,原來已經切好晒一件件,又幾方便,個皮燒得好脆,食落又唔會好肥膩,點埋個柚子汁,又幾特別。

2021-08-20 248 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎🌟日本和牛漢堡 Wagyu Beef Burger $88和牛漢堡都幾厚身,但又唔係好食得出和牛味😂😂😂入面既配料都好多,蕃茄、芝士、洋蔥……面包底面都有先焗過黎,查上牛油🧈,唔錯。🌟跟餐揀左沙律🥗,幾fresh同d菜夠爽口,正!飲埋杯凍檸茶好滿足😄📍 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐍𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝘚𝘩𝘰𝘱 196-199, 𝘎/𝘍, 𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 2, 𝘈𝘮𝘰𝘺 𝘗𝘭𝘢𝘻𝘢, 77 𝘕𝘨𝘢𝘶 𝘛𝘢𝘶 𝘒𝘰𝘬 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘒𝘰𝘸𝘭𝘰𝘰𝘯 𝘉𝘢𝘺淘大商場2期地下196-199號舖

🌟日本和牛漢堡 Wagyu Beef Burger $88

📍 𝐒𝐮𝐩𝐞𝐫 𝐍𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥

淘大商場2期地下196-199號舖
2021-08-17 232 瀏覽
去到淘大諗唔到食咩就入咗依間餐廳午餐🥣都等咗一段時間我地分別點咗兩個set ·至尊芝士牛肉漢堡(+10 升級安格斯) 個包較為乾身 無乜汁·明太子意粉🍝比起漢堡包較好食夠熱 夠多明太子👍🏻Lunch Set 包飲品,湯/沙律🥗
去到淘大諗唔到食咩就入咗依間餐廳
午餐🥣都等咗一段時間
我地分別點咗兩個set

·至尊芝士牛肉漢堡(+10 升級安格斯)
個包較為乾身 無乜汁

·明太子意粉🍝
比起漢堡包較好食
夠熱 夠多明太子👍🏻

Lunch Set 包飲品,湯/沙律🥗
2021-08-13 294 瀏覽
呢一晚來到九龍灣淘大睇完套西片搵食,睇睇下原來淘大附近多左好多間食店選擇,呢間SuperNormal門面內外都是酒吧餐廳風格,隱藏於淘大商場內街,MENU供應多款西日餐款式,裝修格調、壁畫都充分著英倫復古工業風色彩。鐵罩吊燈、紅磚牆加埋牆上的舊水牌,另一邊又有日式牆畫襯托,店內座位寬空間感寬躺,店員都年件青有禮。=̶法式鮮蠔湯=̶ $58推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必試每一啖湯都食到大量粒粒蠔碎,creamy又口感豐富,味道唔錯係誠意之作!餐湯包香脆蒜蓉多士,點落湯到一齊食加倍美味!=̶蒜片紅椒蟹肉扁意粉=̶ $120推介:⭐️⭐️⭐️⭐️擺盤靚靚,材料豐富,份量亦有唔錯驚喜,蒜片紅椒蟹肉呢個配搭,帶點鮮味清新感,蒜香之中有辣勁令整個扁意粉美味可口。除了蟹肉條之外還有蝦肉雜菌作為配菜增加口感,扁意粉煙靭有彈性,加埋香草伴碟,性價合理。=̶黑醋鵝肝牛肉漢堡=̶ $148推介:⭐️⭐️⭐️⭐️另一半唔食芝士的關係,特別叫了走芝士漢堡,正因為咁佢特別喜愛呢個香煎鵝肝主菜,肥美到唔想同我Share😌,充滿油脂的鵝肝塗上黑醋後令其唔會過份邪惡,牛肉比例上稍為乾身, 相信有返芝士會比較完美🤤,是原隻軟殼蟹漢堡的另一個好選擇。=̶菠蘿荔枝四

呢一晚來到九龍灣淘大睇完套西片搵食,
睇睇下原來淘大附近多左好多間食店選擇,
呢間SuperNormal門面內外都是酒吧餐廳風格,

隱藏於淘大商場內街,MENU供應多款西日餐款式,
裝修格調、壁畫都充分著英倫復古工業風色彩。

鐵罩吊燈、紅磚牆加埋牆上的舊水牌,另一邊又有日式牆畫襯托,
店內座位寬空間感寬躺,店員都年件青有禮。

=̶法式鮮蠔湯=̶ $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必試
每一啖湯都食到大量粒粒蠔碎,
creamy又口感豐富,味道唔錯係誠意之作!
餐湯包香脆蒜蓉多士,點落湯到一齊食加倍美味!

=̶蒜片紅椒蟹肉扁意粉=̶ $120
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
擺盤靚靚,材料豐富,份量亦有唔錯驚喜,
蒜片紅椒蟹肉呢個配搭,帶點鮮味清新感,
蒜香之中有辣勁令整個扁意粉美味可口。
除了蟹肉條之外還有蝦肉雜菌作為配菜增加口感,
扁意粉煙靭有彈性,加埋香草伴碟,性價合理。

=̶黑醋鵝肝牛肉漢堡=̶ $148
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
另一半唔食芝士的關係,特別叫了走芝士漢堡,
充滿油脂的鵝肝塗上黑醋後令其唔會過份邪惡,
牛肉比例上稍為乾身, 相信有返芝士會比較完美🤤,
是原隻軟殼蟹漢堡的另一個好選擇。

=̶菠蘿荔枝四季春茶=̶ $40
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
兩個人Share呢杯飲品原來都夠播,
菠蘿荔枝特出開胃酸甜,四季春茶底明顯,
貴為酒吧餐廳的飲品部出品唔可以睇少。

整體用餐味道感覺滿意,鄰近客人都是附近放工的同事聚餐,
有機會多人用餐時,要再試一試佢嘅招牌麥啤脆皮德國鹹豬手同埋串燒。

👅美味: 8/10 😮驚喜: 8/10
✨環境: 8/10 💆‍♂️服務: 8/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 9/10
💫回頭: 8/10 👍推薦: 8/10
2021-08-12 280 瀏覽
如果問我九龍灣區邊間西餐廳好食,我會第一時間想起佢,好味又經濟而且環境有格調,絕對適合二口子來浪漫食過dinner 的不二之選。法式鮮蠔湯 $52蠔湯飲落有驚喜,湯味香濃蠔味十足,湯中好多蠔碎增添口感味道。配埋法包塗滿蒜蓉牛油好入味,包皮咬落超級鬆脆。藍芝士水牛城雞翼 $72雞翼5隻沾滿醬汁,味道有點辣相當惹味,沾上奶香藍芝士醬食得更芝味。香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯 $128意大利飯味道濃郁,飯粒外軟內微硬煮法正宗,鵝肝厚切入口即溶,加了露筍和牛肝菌粒,口感味道豐富,整體非常好味。經典煙肉卡邦尼扁意粉 $98扁意粉口感彈牙相當掛汁,卡邦尼醬汁味道濃郁,好creamy有芝士蛋香,食落美味可口食唔停口,加上咸香的煙肉和彈牙的蘑菇,更是錦上添花,意粉的確有水準。

法式鮮蠔湯 $52
法式鮮蠔湯
藍芝士水牛城雞翼
經典煙肉卡邦尼扁意粉
2021-08-11 146 瀏覽
Supernormal 呢個名真係改錯左 因為啲食物嘅質素完全唔normal呀一開始先叫左個串燒試試佢先 串燒真係無得呃人 叫左牛舌芯同鰻魚 個牛舌芯真係好juicy 啖啖肉之餘仲有少少焦香 十分唔錯 個鰻魚嘅調味都恰到好處 完全無雪味之餘都好惹味然後就係燒羊架 表現十分焦香 加上羊味十足同埋又唔會過熟 嫩滑多汁 食完都想再叫多一份嚟食呀主食叫左煎海鱸配雲吞 條魚肉質結實 唔會一夾就散哂 調味唔會過重 食得到淡淡嘅魚味 配上口味濃少少嘅雲吞 相附相乘最後嘅黑松露意粉 濃滑嘅黑松露汁掛係啲扁意粉上面 上碟嘅時候已經非常養眼 食嘅時候都無令人失望 唔會太漏 連碟底都食到一乾二淨總括嚟講都好滿意呢一餐飯!會再嚟食過!

總括嚟講都好滿意呢一餐飯!會再嚟食過!
2021-07-27
#wetdodo_九龍灣呢間酒吧默默地係淘大開左幾年🧐發現佢都好似幾多好評就黎一試究竟~環境都真係唔錯🤓暗暗地咁幾有feel🥂星期日午市時間基本上都難避免要等位但當日同留電話叫員工有位打黎佢地都ok咁就唔洗熱辣辣企門口呆等🤪—————————————————————所有Set Lunch配:✔️時日餐湯/薯條/香橙煙鴨胸沙律(3選1)✔️主食一款✔️餐飲(冷熱同價) ;特飲+$8🥩頂級美國西冷牛扒(250g)配雜菜 $148😋:8/10本身其實想叫肉眼🧐(平好多🤣但12點幾已經賣晒luuu但都係想試試佢既牛扒呢個set係最貴既~當然對佢期望都最高!一上枱賣相都幾靚仔 都幾大塊扒叫左5成熟 外面係會睇落有7-8成熟但中間位都的確係5成黎好易就切得開 唔會韌而且牛味幾香濃~上面仲有好多香草 同肉味幾夾配既黑椒汁調味唔會太咸點多啲都唔會腎虧 都唔錯雜菜中夾雜左舊炸物滿心歡喜以為會係炸芝士果類!原來係忌廉薯餅🤣正常味道但少失望haha整體黎講係唔錯的🍛意式辣肉腸肉丸意大利飯 $86😋:7/10呢個相對上感覺普通啲 茄汁味都調得適中個飯夠濕潤 但汁量都唔會話over仲有啲菇果類既配料撈左落飯到肉丸味道
#wetdodo_九龍灣
呢間酒吧默默地係淘大開左幾年🧐
發現佢都好似幾多好評就黎一試究竟~
環境都真係唔錯🤓暗暗地咁幾有feel🥂
星期日午市時間基本上都難避免要等位
但當日同留電話叫員工有位打黎佢地都ok
咁就唔洗熱辣辣企門口呆等🤪
—————————————————————
所有Set Lunch配:
✔️時日餐湯/薯條/香橙煙鴨胸沙律(3選1)
✔️主食一款
✔️餐飲(冷熱同價) ;特飲+$8
頂級美國西冷牛扒(250g)配雜菜

🥩頂級美國西冷牛扒(250g)配雜菜 $148
😋:8/10
本身其實想叫肉眼🧐(平好多🤣
但12點幾已經賣晒luuu
但都係想試試佢既牛扒
呢個set係最貴既~
當然對佢期望都最高!
一上枱賣相都幾靚仔 都幾大塊扒
叫左5成熟 外面係會睇落有7-8成熟
但中間位都的確係5成黎
好易就切得開 唔會韌
而且牛味幾香濃~
上面仲有好多香草 同肉味幾夾
配既黑椒汁調味唔會太咸
點多啲都唔會腎虧 都唔錯
雜菜中夾雜左舊炸物
滿心歡喜以為會係炸芝士果類!
原來係忌廉薯餅🤣

整體感覺係不過不失
薯條

🍟薯條
食牛扒但佢得雜菜~就自己揀番個薯條配🤪
薯條上枱真係好熱辣辣!
食得出新鮮炸 而且啲薯條係有啲薯仔皮

都幾creamy

🥤餐飲
熱啡都幾香但冇特別出色
凍檸茶叫左少冰少甜 真係唔太甜~幾正常

👅:整體黎講約人去淘大食飯都係幾好既選擇黎🤔環境都幾chill而且食物質素都ok~見到人地揀bbq燒雞個餐係細細隻既雞!原來唔係好似雞扒咁係真燒雞🐥睇落幾吸引🤣btw試過晚市果陣想黎試下都係要等位🤐晚市book定應該好啲🔖
—————————————————————
🍖🍻🍖🍻🍖
SuperNormal

💸:人均~$130(Lunch)

📍:九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下196-199號舖

✨收加一✨
頂級美國西冷牛扒(250g)配雜菜
薯條
2021-08-10 116 瀏覽
見呢度嘅豬手好出名就嗌個試下。侍應話豬手要等半個鐘。起初都驚要等太耐,好彩最後唔使半個鐘就有得食!👏🏻👏🏻🔶柚子德國咸豬手份量好多,每一片都好大塊!就算係一片都要用刀切成小塊先食到。豬手皮香脆。點埋醬汁食更滋味~😋嗌左兩款串燒,分別係「一口甜蕃薯」同埋「雞腎」。🔶一口甜蕃薯紫薯一入口有陣BBQ燒過嘅香味外皮有少少脆非常甜~😘🔶雞腎有孜然粉香味但唔辣,脆口。🔶香辣茄蓉大蝦扁意粉蝦蝦肉鮮甜,肉質挺實夠新鮮,仲有啲蝦膏!😍有蝦味唔係雪藏蝦👍🏻落左香草🌿 同蒜粒,入口好香。另有三色燈籠椒粒和雜菌。三色燈籠椒粒好爽脆;雜菌juicy好有口感。扁意粉軟硬適中。

嗌左兩款串燒,分別係「一口甜蕃薯」同埋「雞腎」。

🔶一口甜蕃薯
紫薯一入口有陣BBQ燒過嘅香味
外皮有少少脆
非常甜~😘

🔶雞腎有孜然粉香味但唔辣,脆口。

🔶香辣茄蓉大蝦扁意粉
落左香草🌿 同蒜粒,入口好香。
另有三色燈籠椒粒和雜菌。
2021-08-09 99 瀏覽
岀面見到入面有高枱感覺環境裝修都幾好如果夜晚嚟飲酒應該仲好feel中午餐牌選擇都幾多價錢合理,唔會太貴推介佢哋嘅法式燒羊架配雜菜 $138兩件羊架各有兩條骨,好驚喜!啖啖肉,超抵食!我叫7成熟啱啱好!外脆內嫩,黑椒加香草已經好好味點埋燒汁攞滿分照燒蘑菇雞腿漢堡 $74超厚超大塊好juicy照燒汁就淡口咗啲不過個味道就唔系好夾做漢堡蒜香辣茄蓉蜆肉鮮蝦意粉 $78份量幾多,都幾夠辣茄蓉唔酸,海鮮都多呢個價錢包埋餐飲餐湯都抵食
岀面見到入面有高枱
感覺環境裝修都幾好
如果夜晚嚟飲酒
應該仲好feel

中午餐牌選擇都幾多
價錢合理,唔會太貴
推介佢哋嘅法式燒羊架配雜菜 $138
兩件羊架各有兩條骨,好驚喜!
啖啖肉,超抵食!我叫7成熟啱啱好!
外脆內嫩,黑椒加香草已經好好味
點埋燒汁攞滿分

份量幾多,都幾夠辣
茄蓉唔酸,海鮮都多

呢個價錢包埋餐飲餐湯都抵食
2021-08-08 90 瀏覽
知道九龍灣一向都好多嘢食,不過本身自己唔係住開嗰邊所以都好少食到,今日經過就選擇左一間西餐小店。7:30已經有好多人,睇完餐牌價錢唔貴。野菌蘑菇湯,食到粒粒蘑菇。洋蔥圈,一客份量都有好多,配埋沙律醬同茄汁,夠晒邪惡香口!香煎海鱸配雲吞,香煎海鱸魚有兩件,皮脆肉嫩,底下配左意式雲吞,最怕食到出面嘅意式雲吞硬身,得塊皮,但呢度就唔會,裏面有啲菠菜餡,另外仲有好creamy嘅忌廉汁,味道提升不少!香煎露筍鵝肝牛肝菌意大利飯,食落口感好Rich,不過食多咗都會有少少膩。鵝肝煎得啱啱好,表皮有少少脆,入口會溶化!整體來講,性價比好高,食物質素好!

野菌蘑菇湯,食到粒粒蘑菇。

洋蔥圈,一客份量都有好多,配埋沙律醬同茄汁,夠晒邪惡香口!

整體來講,性價比好高,食物質素好!
2021-08-07 120 瀏覽
一直知道淘大有這家餐廳,但不知道竟是如此美味。蒜片紅椒蟹肉扁意粉,意粉煮的剛剛好,不太軟又不太硬,蟹肉細碎但份量都頗多,與醬汁完美融合在一起。香煎鵝肝露筍牛肝菌意大利飯,重口味之選,濕潤的意大利飯充滿著牛肝菌的香氣,鵝肝香糯,讓人一口接著一口。柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手,招牌中的招牌,推薦中的推薦,外皮脆口,但肉質仍能保持柔軟不乾柴,也不會過鹹,口味和口感都一流,而且上桌時已經“骨肉分離”,方便食用。為了記錄美味打開OPENRICE才發現,原來這家餐廳竟然零負評,也太厲害了,可算是我在九龍灣吃過的最有意外之喜的西餐廳。
一直知道淘大有這家餐廳,但不知道竟是如此美味。
蒜片紅椒蟹肉扁意粉
柚子麥啤浸脆皮德國鹹豬手