逢星期五happy Friday 指定動作放學後帶囡囡出去玩, 通常次次都係去mega box , 早幾日聽同學仔媽媽介紹九龍灣國際展貿中心開咗間新既親子餐廳, 所以今日轉埸去試新野.去到見到地方都好大, 分咗二個區, 有進食區同玩樂區, 環境舒適, 裝修靚靚.小朋友有三款兒童餐供選擇, 連車車餐盤都可以自己選擇, 好開心. 等緊野食期間餐廳職員攞咗張公主畫紙同顏色筆俾囡囡填色, 食飽飽重可以過去玩樂區玩, 有大大過三關, 釣魚, UNO,大富翁…玩下玩下我哋逗留咗成二小時, 小朋友都好enjoy .食物方面味道唔錯, 份量多,價錢又優惠, 有得玩有得食埋單都係$200 😍😍

2023-04-11 58 瀏覽
今日同老婆行MegaBox,食晚飯時人又多又唔知食咩好🥲,於是上openrice search 下,發現國際展貿中心有間西餐廳“Su Casa”,見裝修以西式庭院為主🤗,佈置好多花花⚘️草草🌱嘅裝飾,加上白色⚪️圓枱及藤製白色⚪️櫈,非常靚,我哋決定去試下。餐廳佔地比想像中大🥰,真實場景亦比想像中靚,而且空間感十足。最特別係餐廳另一邊設有一個遊戲區,有board games🎲、card games🃏、足球機⚽️等,可自助形式任玩,連我都好想玩下😂。Set Menu📔有8️⃣款選擇,另外仲有3️⃣款兒童餐可供選擇。是日餐湯今日係番茄湯🍅,味道香濃,非常醒胃😋。All day breakfast $76全日早餐有炭烤雞扒🐓、巴馬火腿🥓沙律🥗、炒蛋🥚、蕃茄🍅、薯餅🥔、茄汁焗豆🫘同蒜蓉包🧄。雞扒🐓外層烤得香脆,肉質嫩滑,蕃茄🍎及沙律菜🥗新鮮,炒蛋🥚嫩滑蛋味香濃,薯餅🥔炸得香脆乾身,整體味道唔錯。軟殼蟹蟹籽忌廉意大利飯 $92軟殼蟹🦀炸得外層香口,內裏軟腍多汁,意大利飯🍛煮得軟硬適中,忌廉增添creamy口感,蟹籽令整體味道更香更惹味😋。低溫焗美國嫩雞胸1件 (跟餐+$32)因為以低溫焗製,所以雞胸肉🐓特

是日餐湯
今日係番茄湯🍅,味道香濃,非常醒胃😋。

All day breakfast $76

軟殼蟹蟹籽忌廉意大利飯 $92

低溫焗美國嫩雞胸1件 (跟餐+$32)
因為以低溫焗製,所以雞胸肉🐓特別嫩滑又多肉汁,老婆平時唔鐘意食胸肉,都覺得唔錯🥰。

吉列廣島蠔3件 (跟餐+$24)
🦪Size雖然比較細,但勝在即叫即炸,上枱時非常香脆又熱辣辣🔥,食落特別香口,點埋沙律醬一齊食,更加滋味😋。

熱朱古力 (跟餐+$12)

熱泡沫咖啡 (跟餐+$12)

朱古力🍫和咖啡☕️拉花都好靚,朱古力味香濃、Cappuccino 正常水準。

總括而言,食物質素唔錯,店舖地方大,環境舒適休閒,另一邊又設有遊戲區,可以邊玩邊食,係一間好適合一家大細嚟嘅親子餐廳。

2023-04-07
2023-04-10 47 瀏覽
九龍灣E-MAX入邊開咗一間新餐廳🍴🥳餐廳概念多元化有園林feel嘅堂食雅座🌴🌿又有好似party Room嘅地方提供給外賣自取客人邊食邊玩親子同樂之餘🧩🎨仲可以帶埋狗狗🐶🦴餐廳主要提供set menu🍽️☕️想豐富啲,可以加配小食、沙律、鮮果等🎏All Day Breakfast ($76)炭烤雞扒,巴馬火腿、炒蛋、蕃茄、薯餅、蒜蓉包、藜麥沙律、茄汁娟豆。🎏+配吉列廣島蠔3件 ($24)雞扒超級嫩滑👍吉列蠔外脆內滑鮮味十足👍🎏加拿大無骨豬扒 ($108)配飯/意粉/ 薯條 🎏+配鮮果杯 ($22)豬扒鬆化得嚟有咬口👍🎏軟殼蟹蟹籽忌廉意大利飯 (92)🎏+ 配低溫焗美國嫩雞胸1件 ($32)軟殼蟹炸得酥脆一咬落去卜卜聲😂低溫焗雞胸非常軟嫩真係好滑 要試吓喇套餐均附送菠蘿有機奇亞籽綠茶或可加錢選配其他飲品🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏
九龍灣E-MAX入邊開咗一間新餐廳🍴🥳
餐廳概念多元化
有園林feel嘅堂食雅座🌴🌿
又有好似party Room嘅地方
提供給外賣自取客人邊食邊玩
親子同樂之餘🧩🎨
仲可以帶埋狗狗🐶🦴

餐廳主要提供set menu🍽️☕️
想豐富啲,可以加配小食、沙律、鮮果等

🎏All Day Breakfast ($76)
炭烤雞扒,巴馬火腿、
炒蛋、蕃茄、薯餅、蒜蓉包、
藜麥沙律、茄汁娟豆。
🎏+配吉列廣島蠔3件 ($24)
雞扒超級嫩滑👍
吉列蠔外脆內滑鮮味十足👍

🎏加拿大無骨豬扒 ($108)
配飯/意粉/ 薯條
🎏+配鮮果杯 ($22)
豬扒鬆化得嚟有咬口👍

🎏軟殼蟹蟹籽忌廉意大利飯 (92)
🎏+ 配低溫焗美國嫩雞胸1件 ($32)
軟殼蟹炸得酥脆
一咬落去卜卜聲😂
低溫焗雞胸非常軟嫩
真係好滑 要試吓喇

套餐均附送菠蘿有機奇亞籽綠茶或
可加錢選配其他飲品

🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏🎏

由石門搬過嚟,一間食物質素高嘅親子餐廳,大人嚟到可以喺進食區醫肚,小朋友就可以喺類似partyroom嘅玩樂區玩各式玩樂設施/遊戲放放電。假日中午嚟到有套餐提供,Set Lunch menu選擇多,點咗兩個餐試吓😋👶🏻Vegan All Day Breakfast*是日餐湯*熱榛子咖啡🥗是日餐湯係蕃茄湯,湯入面充滿蕃茄蓉,而All Day Breakfast食材有澳洲大啡菇、蕃茄、雜菜、薯餅、鮮果燕麥杯、南瓜藜麥沙律、茄汁焗豆。驚喜地沙律菜入面有羽衣甘藍🥬而酸酸甜甜嘅沙律醋調得唔錯,值得一提鮮果燕麥杯都幾精緻,細細杯都有幾款生果。另可追加各種小食或配料,而餐飲除咗咖啡或茶,也有特色飲品提供。👶🏻炭烤加拿大無骨豬扒*配燒汁*意粉*是日餐湯*熱焦糖咖啡🍝由於豬扒非常厚實,目測都差唔多有3cm厚,所以炭烤需時較耐。豬扒肉質鮮嫩,有脆脆嘅邊,味道剛好,配意粉唔會太油膩,亦配有烤雜菜。特別一提佢哋玩樂區,都有幾百呎,自助形式,可以自己搵吓足球機或者各類小遊戲玩,仲有打卡位添!🐷🛎️必試指數:8/10🔆

🐷🛎️必試指數:8/10🔆
2023-04-08
午餐
2023-04-07 42 瀏覽
假日去左九龍灣食嘢,見到呢間餐廳Su Casa,環境清新佈置得唔錯,原來有2個進食區,分別是有店員送遞食物,另一地方則是自助區,不需收加一,仲一些小玩具🪀,適合小朋友自由活動。午餐包湯同飲品,額外加錢還可以升級,有生蠔🦪、小食、沙律、炸物同埋特式飲品,跟友人各點左1個餐一齊分享😘。升級加了幾款小食,有法國、南非生蠔各2隻,新鮮creamy,鮮甜美味,將醬跟檸檬汁加入,更加清爽。藜麥雜菜沙律🥗,鮮果杯,鮮果高纖燕麥杯,健康之選。另外尚有吉列廣島蠔,炸得香口又好食😋。餐湯是番茄🍅湯,味道酸酸的令人醒胃。咖喱薯仔牛肉飯,咖喱🍛香濃帶點辣,牛肉煮得夠淋,咖哩汁超多,撈勻入飯索晒咖哩精華,很美味可口。炭烤加拿大無骨豬扒配燒汁配薯條,烤得剛剛好,豬扒肉質相當軟腍,調味很唔錯👍,不用點醬汁都很好吃了,薯條熱辣辣的很脆口。飲品方面就點左凍檸茶同有心心拉花的咖啡,過了一個舒適的下午。

藜麥雜菜沙律🥗,鮮果杯,鮮果高纖燕麥杯,健康之選。
另外尚有吉列廣島蠔,炸得香口又好食😋。

餐湯是番茄🍅湯,味道酸酸的令人醒胃。

2023-04-07
午餐
2023-04-05新派嘅親子西餐👨‍👨‍👧‍👦同女朋友行九龍灣E-MAX🥰行過見到新開咗間西餐☺️就係Su CaSa嘅親子西餐👨‍👨‍👧‍👦餐廳分咗自助玩樂區😁自助區有足球機同其他玩具🪀供應給客人同小朋友玩🤹‍♂️裝修集露營及西式庭園風格🌾主打健康西餐同兒童餐🧒🏻加拿大無骨豬扒套餐,138蚊份💰豬扒好厚,煎到外皮好香脆,肉質厚實有肉汁,無骨豬扒啖啖肉,唔會乾爭爭,點埋燒汁食味道更佳,配上粗身嘅薯條,薯條即炸夠熱又脆,唔錯嘅套餐😀All Day Breakfast,84蚊份💰全日早餐非常豐富,有雞扒,火腿沙律、炒蛋,蕃茄,薯餅,蒜蓉包,雞扒夠哂嫩口,外皮煎得好香脆,薯餅好脆唔會太油,沙律清新健康,每樣都整得非常好食🥰吉列廣島蠔,+24蚊份💰跟餐加24蚊有三隻吉列蠔,熱辣辣仲出哂煙,有新免嘅蠔味,炸得好香脆可口🦪整體環境好合家歡,有得食又可以同小朋友玩🧒🏻服務態度好親切,上菜速度都好快😀食物份量夠多,味道好食,價錢合理,經過附近可以試吓😍😍

2023-04-05

主打健康西餐同兒童餐🧒🏻

加拿大無骨豬扒套餐,138蚊份💰

All Day Breakfast,84蚊份💰

吉列廣島蠔,+24蚊份💰

整體環境好合家歡,有得食又可以同小朋友玩🧒🏻
服務態度好親切,上菜速度都好快😀
食物份量夠多,味道好食,價錢合理,經過附近可以試吓😍😍
2023-04-05 35 瀏覽
每次來九龍灣Emax , 我都好掛住來呢間特色西餐廳🍴, 無論環境食物都好好,使我忙碌中寫意一番💝午餐便更多優惠,包餐湯餐飲又可加配小食🥰軟殻蟹蟹籽意大利飯 軟殻蟹 炸剛剛好的外脆內軟滑可口,, 意大利飯有滿滿忌廉好creamy 再有一些蘑菇增加口感!加拿大無骨豬扒意粉🍝豬扒大大份,肉質香口,十分豐富再加配喜歡的小食🦪吉列廣島蠔牛油果🥑一球,實在不錯👍📍Su Casa 九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖

午餐便更多優惠,包餐湯餐飲又可加配小食🥰

軟殻蟹蟹籽意大利飯

加拿大無骨豬扒意粉🍝
豬扒大大份,肉質香口,十分豐富

再加配喜歡的小食🦪吉列廣島蠔
牛油果🥑一球,實在不錯👍

📍Su Casa
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
2023-04-02 106 瀏覽
餐廳有兩邊,一邊係普通進食區,一邊有好多嘢玩,好似play corner咁。假日如果一家大細帶小朋友嚟都幾適合。呢度環境幾好,靜靜哋食個午餐又係唔錯。午餐價錢都幾抵食,配以餐湯指定飲品。▶️炭烤加拿大無骨豬扒配燒汁$108揀咗配薯條,薯條係粗身。薯條即炸夠熱又脆。無骨豬扒啖啖肉,而且肉質軟腍味道唔錯,如果覺得清淡可以點燒汁。餐飲加購咗熱榛子咖啡☕️+$12榛子咖啡味道啱啱好,而且仲有心心拉花。▶️咖喱薯仔牛肉飯$70是日餐湯係粟米忌廉湯,粟米粒粒夠足料。每個餐都送湯,我哋揀咗一個,因為怕飲唔晒。咖喱味道夠香辣,撈飯唔錯。熱檸蜜+$8夠晒滋潤。

▶️炭烤加拿大無骨豬扒配燒汁$108

餐飲加購咗熱榛子咖啡☕️+$12
榛子咖啡味道啱啱好,而且仲有心心拉花。

▶️咖喱薯仔牛肉飯$70
咖喱味道夠香辣,撈飯唔錯。
熱檸蜜+$8夠晒滋潤。

2023-04-02 40 瀏覽
這個星期日,約了家人一行十一人到此餐廳吃午餐,最推介的是煎豬扒,豬扒肉爽不鞋,必食推介,樣樣都好吃,咖啡好飲,環境舒適,套餐選擇多,70至100元套餐也有,軟殼蟹也好吃,炸蠔也好吃,還有三分一空間可帶寵物,亦有小朋友遊樂區,最適合一家人到來午餐,聽店主講餐廳新開了個多月,每位服務員也很有禮貌,店主也很健談,一邊和我們傾計,一邊幫手照顧顧客,食物份量很多,食得很飽,我寫完了,openrice要200字,夠了。
2023-04-02
  • 豬扒,軟殼蟹
2023-04-01 53 瀏覽
這間Su Casa 的西餐廳有分普通進食區及以自助形式的玩樂的小角落,有board game 及足球機玩,好適合帶小朋友。星期六的下午lunch set 都有八款的選擇,最貴的一個都只是百多元,已包餐湯及餐飲。加拿大無骨豬扒配薯條$108, ,豬扒煎得不乾身,肉質鬆軟,口感嫩滑,醃得入味,無骨食得更方便,配上剛剛炸起的熱辣辣薯條及一些什菜扒,好味。另外點了一個素食的all day breakfast $88, 有扒澳洲大啡菇,扒蕃茄,扒什菜,薯餅,鮮果燕麥杯,南瓜藜麥沙律,茄汁焗豆,十分豐富而健康。餐飲是比較特別的菠蘿有機奇亞籽綠茶,清新好飲。另外咖啡都有靚靚拉花。

2023-04-01
2023-03-30 62 瀏覽
-行逛完emax既傢俬舖,唸住帶琳琳去隔離度玩,途經見到間親子餐廳好正,超帶田園風既味道💚座位都好寬敞,好舒服!餐廳內仲分劃左兩個區域tim阿🌈普通進食區同玩樂小角落👍🏼小朋友有得食之如仲可以去玩❤️-原來Su casa親子餐廳係石門搬過黎九龍灣,仲要岩岩重新開張🤝我地一入正餐廳,員工好有禮貌好熱情同小朋友玩,仲送左個氣球比琳琳,仲會準備畫紙比琳琳油下顏色,令小朋友都有耐性坐定定等野食到👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼值得一讚-我地今次叫左📌蟹肉蟹籽蕃茄忌廉意粉 認真:真係好好味,醬汁好濃郁、好creamy,意粉入口適中,琳琳食到停吾到口📌紐西蘭牛西冷配薯條 我地叫左medium,牛扒好厚身👍🏼肉質腍身吾會好鞋~吾會好多筋位!超有牛味餐湯:粟米忌廉湯 勁多粟米🌽材料好豐盛餐飲:附送菠蘿有機奇亞籽綠茶好多奇亞籽,好好咬口,吾係好甜😜菠蘿味都好夾🤭-玩樂小角落🛝佢有好多益智遊戲,仲有投射器播電影/動畫都得!岩哂大人同小朋友一齊玩✅佢呢度可以搞 gathering ,生日會,或者小朋友想一齊chill下既都可以值得考慮👍🏼甘岩我地去個日就係有人包左場搞小朋友生日會,睇住小朋友都玩得好開心 呢度真係吾錯既選擇📍
我地今次叫左
📌蟹肉蟹籽蕃茄忌廉意粉

📌紐西蘭牛西冷配薯條

餐湯:粟米忌廉湯
勁多粟米🌽材料好豐盛

餐飲:附送菠蘿有機奇亞籽綠茶
好多奇亞籽,好好咬口,吾係好甜😜菠蘿味都好夾🤭
玩樂小角落🛝

📍Su casa
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
2023-03-21 159 瀏覽
周日中午去了九龍灣的Su Casa親子西餐廳,餐廳裡有2個場地,普通進食區和小朋友玩樂的小角落~ 好適合一家大細去食😙All Day Breakfast有炸大雞扒、炒蛋、薯餅、脆多士、蕃茄、西班牙火腿和羽衣甘藍沙律,種類非常豐富。炸雞扒的外皮酥脆,肉質也非常嫩,火腿的鹹香味和羽衣甘藍沙律的清爽口感非常搭配~跟餐餐湯是甘荀湯,味道濃郁卻不失清爽。如果想要更豐盛的口感,可以額外加購一顆牛油果或是鮮果杯~無糖有機奇亞籽綠茶跟餐免費,口感清爽,感覺很健康~朋友點了5成 西冷牛扒,配黑椒汁濃郁的黑椒汁讓西冷扒的風味很突出,同時也增加了一些辛香味道。配上烤番茄和白飯十分豐富。

All Day Breakfast

無糖有機奇亞籽綠茶
跟餐免費,口感清爽,感覺很健康~

朋友點了5成 西冷牛扒,配黑椒汁

2023-03-15 201 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️ 12/3/2023(Sun), Lunch🍽為食妙妙👱‍♀️同A先生👱‍♂️近排都忙緊裝修既事💨,呢日就去到九龍灣既E-Max睇睇啲室內設計公司,搵搵靈感去參考一下🤓🤓,行吓行吓都唔經唔覺過咗食飯時間,忽然間好肚餓先醒起都未食lunch🤦‍♀️。好在@sucasahk 呢度即使過咗午餐時間都仲有set提供,加上睇落都坐得舒服,一於喺度開餐啦😋😋😋!而今日我地order咗:🔆 All Day Breakfast($76)全日早餐份量十足,有炭烤雞扒、巴馬火腿、炒蛋🥚、蕃茄🍅、薯餅、蒜蓉包、藜麥沙律、茄汁焗豆,岩晒A先生呢類有選擇困難症既人,每樣都有啲啲,又唔使諗食乜😆😆😆。雞扒本身都好大塊😮😮😯,就咁睇落以為會好乾,點知食落係皮脆肉嫩喎🤤🤤🤤!薯餅又係好脆而且一啲都唔油;蕃茄🍅係有烤過既,蕃茄味道仲濃縮咗;藜麥沙律🥗清新健康,配合鹹香既巴馬火腿食都幾好食👍👍👍。🔆 紐西蘭牛西冷🥩配意粉🍝($128)牛西冷厚厚的一片,我地要咗medium,煎出嚟都香口肉嫩,牛味不俗。跟配燒汁、燒過既翠玉瓜、蕃茄🍅同意粉🍝,意粉另外用碗上,咁就唔怕放喺碟邊會索得太多汁。翠玉瓜同蕃茄同樣地燒過之後,味

而今日我地order咗:

🔆 All Day Breakfast($76)

🔆 紐西蘭牛西冷🥩配意粉🍝($128)

牛西冷厚厚的一片,我地要咗medium,煎出嚟都香口肉嫩,牛味不俗。跟配燒汁、燒過既翠玉瓜、蕃茄🍅同意粉🍝,意粉另外用碗上,咁就唔怕放喺碟邊會索得太多汁。翠玉瓜同蕃茄同樣地燒過之後,味道更加濃縮👍。

🔆 蘑菇🍄湯

跟餐既餐湯係蘑菇🍄湯,飲落好足料,啖啖都係蘑菇🍄茸。

🔆 精選生蠔🦪2隻(跟餐+$48)

今日既生蠔🦪係南非生蠔,雖然唔係好大隻,但蠔肉飽滿,爽爽地咁。同埋估唔到店家即使係跟餐既兩隻生蠔🦪,都好好咁用個盤裝住冰去上菜👍👍👍。

🔆 鮮果高纖燕麥杯(跟餐+$28)

有哈蜜瓜🍈、火龍果、藍莓🫐、青提子🍇同埋燕麥,再加埋鮮奶🥛、椰汁🥥。賣相十分好看,味道都好fresh,好健康。

🔆 凍柚子蜜(跟餐+$8)

大大杯柚子蜜,夠凍夠解渴。

🔆 熱鮮奶咖啡☕️ (跟餐+$12)

Latte有個心型拉花,奶泡好綿滑,即使飲到最底個拉花都仲保持到。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)

👉🏻 餐廳其實有兩個部份,一邊係餐飲區,就係一間餐廳咁,坐得都好闊落舒服;另一邊係一個玩樂區,有board games, card games,又有足球機,又有自助既水提供,可以邊食邊玩,適合一班人嚟又或者親子玩樂。

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
👉🏻 E-Max本身有停車場,有大量泊位,消費免泊車既優惠要求又唔高。
👉🏻 就算唔揸車🚗,商場都有免費穿梭巴士🚌來回德福花園,班次都好密,車程又快。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-03-12
2023-03-13 117 瀏覽
1️⃣紐西蘭西冷牛扒配意粉擺盤好整潔.塊牛扒好厚身,肉質嫩,有肉汁.5成熟度剛剛好.仲有翠玉瓜同蕃茄.翠玉瓜好淋身,燒得好香.蕃茄甜.💰$1282️⃣加拿大無骨豬扒配薯條豬扒個皮整得好香脆,好大塊.肉質厚實.有好大碗薯條,好脆💰HKD$1083️⃣栗米湯好濃味,好多栗米蓉lunch set包埋4️⃣菠蘿有機奇亞籽綠茶健康飲品,唔會甜但好夠味,超多奇亞籽,好有咬口lunch set包埋仲有足球機玩,超正,岩哂同朋友黎玩
1️⃣紐西蘭西冷牛扒配意粉
💰$128

2️⃣加拿大無骨豬扒配薯條
豬扒個皮整得好香脆,好大塊.肉質厚實.有好大碗薯條,好脆
💰HKD$108

3️⃣栗米湯
好濃味,好多栗米蓉
lunch set包埋

4️⃣菠蘿有機奇亞籽綠茶
健康飲品,唔會甜但好夠味,超多奇亞籽,好有咬口
lunch set包埋

仲有足球機玩,超正,岩哂同朋友黎玩
2023-03-13 105 瀏覽
Weekday 試下個lunch,餐廳環境乾淨,都幾清新。🤍分左兩個Area,有待應主Entrance要收取加一費用,另一區喺自助區的,要聽number去番主餐廳到拎野食🤣最後都喺坐左自助區,QR code落單,之後要去番主餐廳俾錢嘅。😳Weekday lunch menu會有湯同埋飲品。食物方面,主食都唔錯,但湯真喺無味,飲品相對健康。仲叫左一個雜果燕麥配牛奶Set,味道同賣相都不錯,價錢可接受🤤🤤

2023-03-10