之前都有去開 #九龍灣展貿 睇戲久不久都會過嚟最近比我發現咗一間食物質素唔錯既 #親子餐廳當然你唔係親子都可以啦呢度地方好大 分開咗兩間店舖一邊係餐廳堂食部份另外一邊就自助形式嘅玩樂區可以點餐過去嗰邊食又得有board games、card games、足球機等等…所以成日都會有人嚟呢度搞活動好似前幾日 仲有之前韓劇人氣爆燈“海岸村恰恰恰” 嘅男主角 #金宣虎嚟咗呢度搞活動可惜我冇份出席要追蹤佢哋個page先留意得到今次嗌咗兩個午餐✨套餐包👇🏻菠蘿有機奇亞籽綠茶+是日餐湯今日係南瓜湯 味道濃郁✨低溫焗美國嫩雞胸伴牛油果核桃羽衣甘藍藝麥沙律 $98✨塊雞胸肉好似手掌咁大但係肉質一啲都唔韌 非常之幼嫩 配菜都好 羽衣甘藍勁多用左酸酸甜甜既醬汁配搭 健康又開胃仲有合桃同牛油果 食多啲都冇負擔✨加拿大無骨豬扒(配飯/意粉/薯條)$108✨塊豬扒成吋厚 但係煮熟之餘唔韌 煎到個面有啲蕉 好香配搭醬汁吊味 鹹啲又得就算唔點醬汁佢都好夠味再配埋薯條做lunch同下午茶都一定夠晒飽性價比真係好高 因為真心好食再食埋個甜品 藍莓芝士餅 (套餐加$24可享用)終結今日完美嘅一天🤣❤️仲有….佢呢度嘅下午茶低
之前都有去開 #九龍灣展貿 睇戲

再配埋薯條
做lunch同下午茶都一定夠晒飽
性價比真係好高 因為真心好食

再食埋個甜品 藍莓芝士餅
(套餐加$24可享用)
終結今日完美嘅一天🤣❤️

仲有….佢呢度嘅下午茶
低至$18起就有㗎喇🙈✨
真係嚟呢度玩下都good
自從生咗小朋友之後,出街食飯搵餐廳嘅時候都會特別搵吓Baby friendly嘅餐廳。但係香港真係比較少Baby friendly嘅餐廳,如果要地方闊落又有BB櫈可以去親子餐廳,但係價錢要幾百蚊一位好貴😢今次去呢間親子餐廳係朋友介紹,佢話價錢唔貴,所以今日專登帶埋BB一齊去試吓。一去到個Staff見到我帶住BB就即刻Offer BB凳比我👍佢仲好好,俾咗個氣球BB玩。我分別嗌左all day Breakfast同埋牛脷濃汁意大利飯,兩碟嘅份量都好大好多,兩個大人都食唔晒每個餐仲會跟餐湯,同埋菠蘿有機奇亞籽有機綠茶,健康之選,而且味道唔錯個湯唔會太鹹👍飲完好開胃all dayBreakfast雞扒超juicy, 塊薯餅唔係快餐店頹薯餅👍意大利飯軟硬度適中👍食完野仲可以過隔離個類似party room 嘅空間玩,怖置得好靚仲有board game 同唔同嘅玩具比大家玩BB 太細未有太多野啱玩,如果大個少少應該玩到唔願走🤗呢個價錢又坐得舒服又有野玩,野食又好味,staff 仲超nice,啱晒一家大細、帶小朋友放電,消費夠仲有得free park👍真係CP 值高到爆

個湯唔會太鹹👍飲完好開胃

意大利飯軟硬度適中👍

仲有board game 同唔同嘅玩具比大家玩

BB 太細未有太多野啱玩,如果大個少少應該玩到唔願走🤗

2023-05-03
  • All  day breakfast
E-max大多數快餐形式類型餐廳較多,無意中發現底層一間闊落,環境佈置有心思嘅餐廳.餐廳以西式菜單為主,而且分為兩區.內區偏向英式休閒風餐飲為主,外區則以露營🏕️簡約風,自助形式提供:board games,足球機,card games…更可租場party之用,地方非常闊大適合小朋友及一家大細慶祝🪅知道原來係Casa Group以前食過旗下餐廳食生蠔質素幾好👍🏻就知道呢間餐廳都應該有一定質素!午餐有八款選擇更贈送餐湯及菠蘿有機奇亞籽綠茶🍵🔸餐湯磨菇忌廉湯濃郁,每一口都有磨菇茸🔸精選生蠔(+$48)今日精選係南非嘅Afraid Rock🦪非常新鮮✨而且creamy充滿海水味質素好🔸牛脷濃汁意大利飯($92) 醬汁香濃,牛脷分量足夠🔸英式脆炸魚柳伴薯條配他他醬($118)魚柳三大件,炸粉薄身外皮酥香.配上薯條🍟更係大人小朋友喜愛之選~🔸藍莓芝士餅(+$24)柚子芝士餅(+$28)兩款芝士味濃郁,前者淡淡藍莓味;後者濃郁清新柚子味

🔸餐湯
磨菇忌廉湯濃郁,每一口都有磨菇茸

🔸精選生蠔(+$48)

🔸牛脷濃汁意大利飯($92)
醬汁香濃,牛脷分量足夠

🔸英式脆炸魚柳伴薯條配他他醬($118)

🔸藍莓芝士餅(+$24)柚子芝士餅(+$28)
兩款芝士味濃郁,前者淡淡藍莓味;後者濃郁清新柚子味

2023-04-27 78 瀏覽
Su Casa Cafe 位於九龍灣國際展貿中心地下,推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(親子餐廳強推)餐廳環境超舒服🌿🌾,地方乾淨企理濶落, 好似比好多植物包圍住個感覺好清新😛🌿中意中意 💕👍去到邊一間 cafe都好想試下人哋嘅all day breakfast 🤣🤣♦️all day breakfasts 嘅雞扒大件嫩滑 煎到雞皮好薄脆,🥓🥬西班牙火腿藜麥沙律好新鮮既配搭 好用心,仲有我鍾情既薯餅 🤣💕另外嗰南瓜湯🥣🍠真心好好味好香濃, 配埋佢嘅特色蒜蓉包🧄🥖十級讚 西冷牛扒意粉,牛扒質地好juicy而且配燒汁,意粉都 恰到好處好彈牙 👍🏻👍🏻套餐都均免費配菠蘿有機奇亞籽綠茶 好健康👍👍👍餐廳職員超級nice 🥰呢方面都好加分 👍 會主動介紹畀客人食完嘢可以去另外一邊玩下 影下相打下卡 🏏🎣🎰🪅 其實好似party room 可以係果邊進食都得 😛又可以比大家玩玩小遊戲、連足球機都有 🤣有勁多打卡位架 🪅🧸 都有檸檬水自己自助 玩到攰都可以坐低飲杯野 💦餐廳亦提供兒童餐🦄🦄超有心思🍭🍭 食完一份餐 小朋友仲可以免費扭蛋一次🧸🧸💕而附近有戲院,2張戲票就可4小時免費泊車優惠🌸🌸😛😛快啲過

套餐都均免費配菠蘿有機奇亞籽綠茶 好健康👍👍👍
而附近有戲院,2張戲票就可4小時免費泊車優惠🌸🌸
😛😛快啲過黎玩玩食食 💕
🎟Su Casa
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
#hk#打卡#打卡位#拍拖好去處#攝影#人像攝影#hkig#sucasahk#打卡#餐廳
2023-04-15
2023-04-24 149 瀏覽
今日去九龍灣 EMAX 玩,經過 SU CASA,個裝修好靚,座位都好闊落,而且仲有唔同既玩具可以打發一下時間,睇相食物賣相都不錯,所以就揀左依間餐廳。因為我地想有遊戲俾小朋友玩,所以就揀左自助區啦, 自助區仲唔洗計加一。一入去仲送左兩個氣球,仲可以自己選卡通人物,真係好開心~大人都有SET MENU 可以揀,價錢都真係唔算貴~1.     加拿大無骨豬排配薯條$108 (加脆炸芝士條2件 $22)2.     紐西蘭牛西冷配薯條$138 (加鮮果杯 $22) 大人餐配菠蘿有機奇亞籽綠茶真的不錯兒童餐都好豐富,仲可以俾你選車既顏色,真係好細心1.     拿破侖雞粒意粉,章魚小丸子,牛油粟米,橙汁 ($68)好值得推介兒童餐~多選擇同埋好好味~2.    熱狗腸片芝士,牛油粟米,泡芙,橙汁諗住走啦,仲可以去玩扭蛋,真係滿載而歸~開心的一個上午。e-max 真係唔會悶,之後仲去左好大間既歡樂天地玩~滿足~

一入去仲送左兩個氣球,仲可以自己選卡通人物,真係好開心~

大人都有SET MENU 可以揀,價錢都真係唔算貴~

大人餐配菠蘿有機奇亞籽綠茶真的不錯

兒童餐都好豐富,仲可以俾你選車既顏色,真係好細心

好值得推介兒童餐~多選擇同埋好好味~

2.    熱狗腸片芝士,牛油粟米,泡芙,橙汁

諗住走啦,仲可以去玩扭蛋,真係滿載而歸~開心的一個上午。

自助區
1. 加拿大無骨豬排配薯條
2. 紐西蘭牛西冷配薯條 $138
2. 熱狗腸片芝士通粉
1. 拿破侖雞粒意粉
大人餐配菠蘿有機奇亞籽綠茶真的不錯
題外話/補充資料: 拿破侖雞粒意粉,章魚小丸子,牛油粟米,橙汁。一入去仲送左兩個氣球,仲可以自己選卡通人物,真係好開心~
2023-04-21
1. 拿破侖雞粒意粉
  • 拿破侖雞粒意粉
  • 紐西蘭牛西冷配薯條
2023-04-23 80 瀏覽
呢間餐廳好清新 佈置都充滿綠色植物 仲有乾花 早上淺綠色係嘅地板 同埋溫暖嘅鎢絲燈光 可以買完嘢食之後 過去玩樂區玩 有唔同board game , uno, 足球機 , rummikub 等 小朋友更加有親切嘅店員俾張填色紙佢玩Lunch menu set 🤍澳洲盲曹魚柳配西西里蜆肉汁 薯條 🍟 $118魚煎得好滑 墊住好多蜆肉 配上蕃茄 翠玉瓜 仲見到可以加 🤍生蠔 $48/2pcs 是日精選係 南非 Africa rock 味道溫和 鮮甜順滑 甚有奶油的口感且海水的鹹味合到好處 各方面都相當平衡唔會太鹹 包湯 同 drink 🤍香濃嘅蘑菇湯 每一啖都係磨菇茸 🤍+$10 有士多啤梨茶 一整壺茶俾你tea一下 🤍兒童餐 熱狗腸片芝士通心粉 $68 兒童餐可以自選架車嘅顏色 有 熱狗腸片芝士通粉 牛油粟米 泡芙 橙汁🎁仲有氣球送 + 一個硬幣扭玩具 小朋友好開心😃

呢間餐廳好清新 佈置都充滿綠色植物 仲有乾花

有 熱狗腸片芝士通粉 牛油粟米 泡芙 橙汁

🎁仲有氣球送 + 一個硬幣扭玩具
小朋友好開心😃
2023-04-22 80 瀏覽
而家嘅小朋友讀書壓力好大,返學已經要坐定定!去遊樂場玩又太多人,加上而家天氣又咁熱!大人細路都唔想佢又熱又迫嘅地方玩!今日去九龍灣 e max!見到SuCasa ,呢度除咗係餐廳之外,仲可以比小朋友喺度玩!餐牌裏面嘅未食,都好健康!!好適合一家大細嚟聚餐!小朋友可以邊玩邊食!大人亦可以安心飲食!我地叫左…低溫焗美國嫩雞胸伴牛油果核桃羽衣甘藍藜麥沙律-$158生蠔(套餐)$48.0凍朱古力咖啡 $12.0兒童餐熱狗腸片芝士通心粉,橙汁$68食完玩完,餐廳仲比小朋友玩扭扭機,同埋送咗一個好靚嘅卡通氣球!小朋友開心地走..

我地叫左…
低溫焗美國嫩雞胸伴牛油果核桃羽衣甘藍藜麥沙律-$158
生蠔(套餐)$48.0
凍朱古力咖啡 $12.0

兒童餐
熱狗腸片芝士通心粉,橙汁$68

九龍灣E-Max新開性價比好高既ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ😆 佢地仲有個玩樂區有唔同既遊玩設施💁🏻‍♀️ 足球機 帳篷打卡位⛺ ᴇᴛᴄ 啱曬一家大細黎👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧佢地兩個set都包埋餐湯同野飲 呢個價錢黎講算幾抵食😆低温焗美國嫩雞胸伴牛油果核桃羽衣甘藍藜麥沙律 💰$98雞肉口感都算嫩滑 無冰鮮味~成個餐既組合勁健康 啱曬做gум既朋友仔😆紐西蘭牛西冷配薯條 💰$128牛西冷整得唔算韌 仲有啲肉汁 而且都算幾厚身~

九龍灣E-Max新開性價比好高既ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ😆

佢地兩個set都包埋餐湯同野飲 呢個價錢黎講算幾抵食😆

低温焗美國嫩雞胸伴牛油果核桃羽衣甘藍藜麥沙律 💰$98

雞肉口感都算嫩滑 無冰鮮味~
成個餐既組合勁健康 啱曬做gум既朋友仔😆

紐西蘭牛西冷配薯條 💰$128

牛西冷整得唔算韌 仲有啲肉汁
而且都算幾厚身~
5 分鐘 (堂食)
$136.5 (下午茶)
2023-04-19 49 瀏覽
search左之後發現左呢間親子餐廳,去到之後原來分左兩個進食區,一邊係平時餐廳咁,另外一邊係自助partyroom形式區😍Sucasa主要提供都係Set Menu,仲可以加配小食,沙律,生果等等😝是日餐湯🥣蘑菇忌廉湯All Day Breakfast 🧡炭燒雞扒,巴馬火腿,炒蛋,茄汁豆番茄,薯餅,蒜蓉包,藜麥沙律紐西蘭西冷牛扒(燒汁)🧡牛扒睇落去差唔多成200g好厚,半成熟就啱啱好,今次我地配左薯菜親子餐廳點會少左兒童餐❣️有三款唔同既兒童餐,每個兒童餐都可以自己選擇小朋友鍾意既顏色😍
search左之後發現左呢間親子餐廳,
去到之後原來分左兩個進食區,
一邊係平時餐廳咁,另外一邊係自助partyroom形式區😍

是日餐湯🥣
蘑菇忌廉湯

All Day Breakfast 🧡
炭燒雞扒,巴馬火腿,炒蛋,茄汁豆
番茄,薯餅,蒜蓉包,藜麥沙律

紐西蘭西冷牛扒(燒汁)🧡
牛扒睇落去差唔多成200g好厚,
半成熟就啱啱好,今次我地配左薯菜

親子餐廳點會少左兒童餐❣️
有三款唔同既兒童餐,
每個兒童餐都可以自己選擇小朋友鍾意既顏色😍
前兩日去左九龍灣國際展貿中心玩。玩完見到 @sucasahk 係一間親子西餐廳,就入去食☺️ 餐廳分咗兩個區 一邊係普通進食區 另一邊係有好多 game玩好似Party Room 嘅自助玩樂區,好適合一家大細黎👨‍👩‍👦我地先去進食區食嘢先,我地坐低後,店員準備了填色紙同顏色筆比小朋友油顏色,好貼心🥰是日餐湯係蕃茄香草湯🍅,味道香濃,好開胃😁加拿大無骨豬扒配意粉$108豬扒好厚,煎到外皮好香脆,肉質厚實有肉汁🤤,無骨豬扒啖啖肉,非常爽嫩,將意粉撈埋燒汁食,味道更佳👍🏻南非生蠔(跟餐+$48)南非生蠔好新鮮,爽甜肥美😝軟殼蟹蟹籽忌廉意大利飯$92 軟殼蟹炸得外脆內軟,意大利飯軟硬適中,每一啖飯都有滿滿忌廉,好 creamy,好好味😋低溫焗美國嫩雞胸1件(跟餐+$32) 大大塊雞胸😍因為以低溫焗製,所以雞胸肉 特別嫩滑,又唔會好乾🫶🏻仲飲左一杯橙汁同一杯凍朱古力🍫🥤😘食完之後我地過咗去自助區度玩,個場好大好乾淨,又有好多靚位影相📸️。自助玩樂區提供好多唔同嘅遊戲,例如係大富翁、俄羅斯方塊、足球機、同埋各款適合小朋友玩嘅遊戲!小朋友玩得好開心啊💕

是日餐湯
係蕃茄香草湯🍅,味道香濃,好開胃😁

加拿大無骨豬扒配意粉$108

南非生蠔(跟餐+$48)
南非生蠔好新鮮,爽甜肥美😝

軟殼蟹蟹籽忌廉意大利飯$92

低溫焗美國嫩雞胸1件(跟餐+$32)
仲飲左一杯橙汁同一杯凍朱古力🍫🥤😘

小朋友玩得好開心啊💕
去完九龍灣展貿中心睇野,我就喺附近搵咗間餐廳食飯估唔到依一間餐廳除咗有唔同嘅西餐選擇之外,亦都有一個自助區,裏面有勁多嘅小童玩樂設施,亦都有桌遊可以隨便玩,而係自助區度食飯仲唔使加一服務費!而食物方面選擇亦都相當之多,我就叫咗一個牛扒套餐,再加配牛油果同埋生蠔佢嘅套餐仲包餐湯同飲品,而最令人驚喜嘅係牛扒居然有得揀blue同埋rare!其他地方好少可以做到依個生熟程度!然後佢嘅生蠔都唔錯,而且佢嘅牛油果一球球咁,樣食落去都好好味而佢嘅飲品亦都好健康,我叫左個菠蘿有機奇亞籽綠茶,甜度適中個人覺得依一間餐廳非常之適合一家大細,或者同朋友一齊去玩,你就可以一邊玩住桌遊食住飯咁休息下,亦都適合你嘅小朋友放電另外只要小朋友進入餐廳,職員就會自動送一個氣球畀你嘅小朋友
去完九龍灣展貿中心睇野,我就喺附近搵咗間餐廳食飯

而佢嘅飲品亦都好健康,我叫左個菠蘿有機奇亞籽綠茶,甜度適中
另外只要小朋友進入餐廳,職員就會自動送一個氣球畀你嘅小朋友
2023-04-18 484 瀏覽
SU CASA💚今日嚟到呢一間,啱晒一家大細、或者幾個朋友過嚟聚會嘅餐廳!🍽餐廳佈局分為用餐位置、同埋玩樂嘅位置~🪀🎯🎮提供嘅餐點主要為西餐,另外亦都設有三款唔同嘅兒童餐,好照顧到小朋友嘅需要👨‍👩‍👧‍👦玩樂區提供好多唔同嘅遊戲,例如係大富翁、俄羅斯方塊、足球機、同埋各款適合小朋友玩嘅遊戲!🧸🎀見到小朋友們都玩得好開心💓💓是日餐湯🌽(跟餐)有別與於其他餐廳,好多粟米蓉,清甜又有口感!炭燒細西蘭牛西冷配燒汁🥩🍝(配意粉)$138呢件細西蘭牛西冷大概200G,有1吋厚,我叫左5成熟,切開肉質細嫩,入口咬開肉汁爆開,以一間餐廳煎一塊牛扒可以有專職扒房水準,真係好意外‼️意粉係天使麵,生熟恰當,就算凍左都唔會實埋一舊。✅✅澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁 🐟🍅(配飯)$118盲曹魚柳肉質結實而嫩滑,魚味適中,連皮煎封,令魚肉增加油脂香,伴西西里蜆肉汁,酸酸甜甜咁,就算幾多飯,都會一次過放入口😝😝不論大人定小朋友,都一定會喜歡食,而且魚柳無骨,爸媽們可以同小朋友一同分享😋😋脆炸水牛芝士條2件 🧀 $22香口好食,芝士控一定要食,我實測咬一口,可以拉出超過40cm 長芝士絲,對小朋友黎講,又好玩又好食🤣
SU CASA💚
是日餐湯🌽(跟餐)
有別與於其他餐廳,好多粟米蓉,清甜又有口感!
炭燒細西蘭牛西冷配燒汁🥩🍝(配意粉)$138
澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁 🐟🍅(配飯)$118
脆炸水牛芝士條2件 🧀 $22
香口好食,芝士控一定要食,我實測咬一口,可以拉出超過40cm 長芝士絲,對小朋友黎講,又好玩又好食🤣🤣
藜麥什菜沙律 🥗$12
本身我就喜歡食意大利油醋沙律,清新菜葉味加藜麥香,確實健康又好味💓
無糖有機奇亞籽綠茶(跟餐免費)
凍榛子咖啡 $12
呢間餐廳飲品唔係由水吧出品,而係有自己咖啡機,所以我叫左一杯試試,發現好好飲,估唔到成間以小朋友為主餐廳會有一杯比得上專門咖啡店水準。
炭燒細西蘭牛西冷配燒汁
澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁
題外話/補充資料: 餐廳分開兩個區域 進食區:正常飲食空間 小朋友 Party Zone :裝飾色彩繽,仲有好多玩具
炭燒細西蘭牛西冷配燒汁
澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁
  • 脆炸水牛芝士條
  • 藜麥什菜沙律
  • 凍榛子咖啡
【尋找好玩的親子餐廳🪐】今日與同事到咗九展開會,無意中搵到呢間親子餐廳食Lunch。用手機QR code落單,餐廳另一邊劃分成兒童區,惠顧完可以帶埋小朋友於兒童區邊玩邊食,自助形式,感覺仲幾自由。午餐餐牌🌈南瓜忌廉湯..湯好杰身,比預期中好飲。🌈低溫焗美國亂雞胸半牛油果合桃羽衣甘藍藜麥沙律..雞胸做得好好,煎香又唔油,沙律好清新,牛油果同核桃都好夾,健康又食得快樂。🌈加拿大無骨豬扒伴薯條..😋切開第一下誤以為切緊雞扒,因為….好淋😝,薯條炸得超好食,好食程度滿分。🌈再點杯Latte作完結,好滿足!*兒童樂園只需要點餐後到樂園區自助食就可以免費玩了,不收入場費,大朋友都可以入內享用及打卡㗎!(我哋都有去打卡🤭)
【尋找好玩的親子餐廳🪐】

午餐餐牌

🌈南瓜忌廉湯
湯好杰身,比預期中好飲。

🌈低溫焗美國亂雞胸半牛油果合桃羽衣甘藍藜麥沙律

🌈加拿大無骨豬扒伴薯條

🌈再點杯Latte作完結,好滿足!

2023-04-07
#九龍灣 #超推薦 ⭐️早兩日同心心去 e-max 經過見到個兒童餐,佢就話想食😆我見環境幾好就入去試下,啲lunch set都幾多選擇👌🏻啲店員勁細心,一坐底即刻俾填色紙😌兒童餐有3款,仲講明可以俾心心最中意嘅粉紅色車車🚗心心勁中意食個餐嘅野食🥹食咗9成,又不停話好食😂我覺得個豬扒真心好食,肉質爽嫩又多肉汁,調味都做得好👍不過我揀咗跟意粉,個意粉有啲硬同乾,要倒哂出來撈下隻碟啲汁先有味,如果跟多小碟汁用來倒落去撈意粉會方便啲☺️❤️☕️flat white好飲 #正啡 食完可以去隔離自助區玩board game🤩個場好大好乾淨,又有好多靚位影相😆Board game放得好整齊👍啲野玩好新淨❤️keep得好好仲有啲巨型野玩可以幾個人一齊玩🤩約朋友仔來玩就岩哂!自助區好free,我地足足玩咗個幾鐘🤣餐廳仲有包場服務3個鐘,價錢好貼地!Family group搞party一定好正😍平時無乜地方俾小朋友放電,大人又想坐得舒舒服服嘆下啡🤣👍絕對係一個perfect place!
#九龍灣 #超推薦 ⭐️

早兩日同心心去 e-max 經過見到個兒童餐,佢就話想食😆
我見環境幾好就入去試下,啲lunch set都幾多選擇👌🏻

啲店員勁細心,一坐底即刻俾填色紙😌
兒童餐有3款,仲講明可以俾心心最中意嘅粉紅色車車🚗
心心勁中意食個餐嘅野食🥹食咗9成,又不停話好食😂

我覺得個豬扒真心好食,肉質爽嫩又多肉汁,調味都做得好👍
☕️flat white好飲 #正啡

食完可以去隔離自助區玩board game🤩
個場好大好乾淨,又有好多靚位影相😆
仲有啲巨型野玩可以幾個人一齊玩🤩約朋友仔來玩就岩哂!

自助區好free,我地足足玩咗個幾鐘🤣
餐廳仲有包場服務3個鐘,價錢好貼地!
Family group搞party一定好正😍

平時無乜地方俾小朋友放電,大人又想坐得舒舒服服嘆下啡🤣
👍絕對係一個perfect place!
2023-04-14 58 瀏覽
呢間西餐廳, 佔地好大, 位置就係九龍灣接駁巴士果到門入口. 餐廳裡有2個舖位, 普通餐廳同埋 Party Room咁既自助進食區, 應該就係隔離叫完野食拎過去進餐. 入面好岩小朋友玩, 有D屋仔咁. 不過今日假期好full, 我地就無入去打擾啦. 普通餐廳裝修都好華麗, 我見店員都有提供畫筆同畫紙D小朋友油顏色, 又有D好色彩繽紛既兒童, 作為親子餐廳都非常稱職. 是日餐湯 跟餐既湯, 每期款式都應該唔同, 今日係蕃茄香草湯. 夠熱, 蕃茄好新鮮, 個湯酸酸咪咪咁, 好開胃. 如果有埋個餐包就更加好. 就咁飲濃湯好似浪費左. 炭烤加拿大無骨豬扒配燒汁 - $108無骨豬扒係大概手掌心咁大, 有陣陣炭烤味,肉質雖然全熟, 但都唔會好韌. 燒汁味道適中. 周邊既配菜都係烤過, 好Juicy. 都好欣賞個薯條, 炸到外脆內軟. 挪威三文魚菠菜忌廉汁闊條麵 - $80呢個意粉都幾有誠懇, 除左碟入面熟既三文魚, 佢仲會有碟邊既煙三文魚. 忌廉汁唔會太heavy, 闊條麵好彈牙, 仲好掛汁.菠蘿有機奇亞籽綠茶菠蘿汁好fresh, 飲落口仲有D菠蘿肉. 飲品入面加左superfood奇亞籽, 飲

炭烤加拿大無骨豬扒配燒汁 - $108

挪威三文魚菠菜忌廉汁闊條麵 - $80

菠蘿有機奇亞籽綠茶
菠蘿汁好fresh, 飲落口仲有D菠蘿肉. 飲品入面加左superfood奇亞籽, 飲落健康, 飽肚感仲多左