2017-11-30 58 瀏覽
店如其名,專食牛扒的一個店鋪,但覺得呢度嘅特點係佢嘅煮法唔單止係好普通通嘅西式煮法,日本最流行嘅煮法都有,真心值得一試。我講緊係呢種吉列炸牛,外面一層薄薄嘅脆皮,但入面仲係半生熟的。不過唔使擔心,呢度嘅牛肉都有質素嘅保證。同埋呢一個牛肩的部位好軟熟,好岩甘樣食。如果真係決心完全唔鍾意食生,又想試一試呢一個吉列牛的話,絕對唔需要擔心。佢會有一個板燒比埋你,你可以將牛牛放上上面,燒到自己得適合嘅程度再食。一個牛有兩種食法,兩個味道,勝價比真係好高,非常推薦大家試。除左牛牛之外,仲會有一個沙律同埋白飯配埋,所以保證夠飽。呢度嘅沙律係用咗日式嘅柚子汁,食左開下胃都幾好。仲有個白飯都係非常之有心思,除咗係用珍珠米之外,佢仲會喺白飯上面加左啲味素,唔會寡。雖然店鋪唔算好大,但係坐得都好舒服。如果中意飲番兩杯,坐到去門口嗰張枱,望下人生百態,嘆番兩杯。

2017-11-30 71 瀏覽
吉列牛進註香港那麼久,一直也很想嚐試,終於找到一位志同道合的朋友,這晩一起到位於蘭桂芳的steak bar初嚐滋味。安格斯西冷牛扒 本來打算點頂級板腱牛扒,但因賣光,所以改選西冷牛扒,medium rare。牛扒的size很大,朋友把它切成finger-size,但一下刀,發現廚師把它煮成了medium well。看她切得挺用力,已經料到不是medium rare。切開一看,中間仍有一點點血水,但顏色已經是淡粉紅,快要全熟了。牛的味道很重,因overcooked,口感有點實,白白浪費了一塊靚扒。吉列炸牛扒 吉列牛配合板燒爐,又是有得食有得玩的選擇。看到朋友的overcooked牛扒後,很慶幸我選的是吉列牛,可自行控制牛扒的生熟。把吉列牛放在板燒爐上,輕輕一燒兩面的刀切面,表面一轉色就拿起。不沾任何調味料吃,牛肉十分嫩滑,在板燒爐燒完後沾上一股牛油香,板燒爐的高溫在燒熟表面的同時,也把肉汁全鎖在內,所以非常juicy,同時又有吉列的香脆,口感很豐富。牛扒全都是套餐,會配飯、沙律和前菜。飯並不是白飯,上面灑滿了飯素,本打算吃光表面那一層就算,但吃着吃着,最後我卻把它全清光。沙律內有rock

吉烈炸牛扒
牛扒全都是套餐,會配飯、沙律和前菜。飯並不是白飯,上面灑滿了飯素,本打算吃光表面那一層就算,但吃着吃着,最後我卻把它全清光。沙律內有rocket,很開心。淋上柚子汁後,沒有特別的沙律立刻變人間美食。前菜是胡麻豆腐。一個set對女生來說份量有點多,但因我太餓了,所以我把它們all cleared。

薯條
 這個是套餐加$38換的。薯條新鮮炸起,十分香脆。如果配合啤酒,一邊吃喝,一邊和朋友聊天,一定十分寫意。
薯條
因明天要上班,我們就不點有酒精的飲品了,選了Grean Tea with Honey和Citrus Lemon。原來是道地牌的樽裝飲品。有趣的是,店員提供兩隻酒杯,再加兩支飲管。把飲品倒進杯了裡,整件事立刻變得蘭桂芳style了,果然在蘭桂芳就是要用酒杯。
朋友很不解為甚麼我會選擇星期天到蘭桂芳。其實不喜歡人多的我是故意的。星期天的蘭桂芳寧靜中帶點熱鬧,對我來說剛剛好。
題外話/補充資料: 特別推介門口位置的bar枱,雖然吃飯的時候,路過的人會一直望著很尷尬,但如果是喝酒聊天的話,這位置十分正!
2017-11-26
  • 吉烈炸牛扒
  • 薯條
2017-11-30 59 瀏覽
試下蘭桂芳新開專食牛嘅餐廳,店面細細幾骨子,叫左個石燒薄切牛肉set ($148)加$38可以配薯條,因為得3個侍應同埋要整熱個石板燒,所以上餐要等15分鐘左右,lunch set 有沙律、豆腐、飯,份量啱晒女仔!
2017-11-29 45 瀏覽
放工落咗去中環搵嘢食, 行咗一陣老友就話有下場, 去下場之前梗係食少少嘢先, 我就行咗去蘭桂坊嗰邊, 試一試佢, 雖然聽過好多同事講,不過都未試過。點了薄切牛肩扒跟前菜沙律及白飯, 沙律菜洗得夠乾淨又新鮮,至於白飯上面有啲紫菜,入口更加香口, 到咗主食牛肩扒, 肥瘦均稱, 熟度啱啱好, 冇諗過口感咁出色,又香牛味,又無血腥味。套餐加38蚊配薯條, 炸得好香口, 又夠香脆, 好彩唔油膩。green tea with honey,道地原支上,算佢有良心。下次午餐都可以黎食。

下次午餐都可以黎食。
2017-11-29 1051 瀏覽
香港人放工relax飲酒既集中地, 腦海中第一時間浮現一定係蘭貴坊。今晚同事建議落蘭貴坊飲杯野食餐飯, 經過見到呢間面積細細, 提供dinner set、小食同埋各款酒類飲品。餐廳內不會過於嘈吵, 岩哂我倆食餐飯, 閒聊一下。我地order左兩個dinner set同埋一款送酒小食。【吉列炸牛扒】 HK$188想不到酒吧區都有呢款日式主食, 每款Dinner set都跟一個紫菜飯、麻醬豆腐同埋沙律。牛扒表面附有一層薄薄而不油膩既吉列皮, 牛扒中心位為生牛肉, 配上一個小火爐, 爐面疊上一塊很熱的熱石。客人可因應個人喜好將吉列牛放上石板上煎至合心水既生熟程度, 因為石板非常熱, 我將牛扒放上石板大約3秒就食, 能鎖住牛本身既肉汁, 食到牛既原汁原味, 外脆內嫩, 沒有根連帶, 容易咬開, 只要點少少醬汁, 味道更加昇華, 再加上少少蒜片, 非常香口!【香煎魚柳】 HK$195魚肉口感嫩滑, 仲帶有少少魚油, 所以食落唔會好dry; 魚皮為林身的.碟上有少許鹽, 點少少能將魚肉鮮味昇華! 唔食牛既朋友又有一個新choice!【雞軟骨】 HK$68雖然唔算太乾身, 帶少少油, 但可接受, 表

餐廳內不會過於嘈吵, 岩哂我倆食餐飯, 閒聊一下。

我地order左兩個dinner set同埋一款送酒小食。

【吉列炸牛扒】 HK$188

【香煎魚柳】 HK$195
香煎魚柳

【雞軟骨】 HK$68
雖然唔算太乾身, 帶少少油, 但可接受, 表面有少少鹽吊味, 點上沙律醬令味道更為濃郁, 係送酒既一個唔錯既小食。
雞軟骨

第一次踏入蘭貴坊, 想不到就遇到非常好吃既美食, 有機會定必再幫襯!!
2017-11-29 36 瀏覽
蘭桂坊呢間新嘅餐廳,左邊係開放式廚房,右邊就係一排高枱,雖然細細間但都唔會坐得唔舒服,不過係抽油煙機唔係太夠,店內有油煙味,希望餐廳會改善呢個問題我哋叫咗兩個set,每個餐都有跟飯、前菜,同埋沙律[安格斯西冷牛扒,$248]西冷扒有一定份量嘅油脂,食入口幾嫩滑一塊好嘅牛扒真係就咁煎五成熟,唔洗太多調味都已經好好味[頂級板腱牛扒,$195]呢個cut係牛肩位,非常厚身,而且脂肪分佈比較少,食落係比較硬淨嘅件頭雖然大啲,但牛味相比起件西冷比較淡,而且稍為有筋,我同朋友都覺得西冷雖然貴少少但口感味道都略勝一籌

我哋叫咗兩個set,每個餐都有跟飯、前菜,同埋沙律

[安格斯西冷牛扒,$248]
西冷扒有一定份量嘅油脂,食入口幾嫩滑
一塊好嘅牛扒真係就咁煎五成熟,唔洗太多調味都已經好好味

[頂級板腱牛扒,$195]
Blue Monday 早點放工,於是來蘭桂芳 happy 一下,好解星期一之悶愁 !原來蘭桂芳除了蒲之外,還有美食可享受! 後面一直傳來惹人唾涎三尺的牛肉香,朋友一來,趕緊點了兩份牛肉套餐 !石燒薄切牛肉 $178十分精緻啊!好像在吃日本的懷石料理般。賣相滿分 ! 沙律很新鮮爽脆,連蕃茄仔也是甜的 ! 連飯米也很有心思,珍珠米上撒了一點芝麻和紫菜碎,加上肉汁拌來吃,很惹味呢!石爐很熱,肉很易熟,因此不用等很久就燒好了!而且可以按個人喜好煮多生多熟也行。牛肉預先切好,鮮紅鮮紅的,牛肉味很出,若嫌味道太寡,可點豉油和鹽。原來鹽和牛肉的味超夾的 ! 牛肉肥肉甚少,但依然肉汁滿溢,很有咬口,可說是頗高質的牛 !吉列炸牛扒 $188 這個特色菜是必點的 ! 廚師先預先炸好表層,裡面厚厚的肥美的牛肉則留待你自己燒,粉粉脆脆的吉列加上柔軟有口感的牛扒,雙重滋味,口感的衝擊 ! 推薦一試呢 ! 蘋果汁甜甜的,微微酸,頗開胃解滯。在中環這地段,如此高質的食物,這個價錢也算不錯 ! 服務也很有禮和貼心,只是地方稍嫌淺窄了點 !

原來蘭桂芳除了蒲之外,還有美食可享受!

石燒薄切牛肉 $178

十分精緻啊!好像在吃日本的懷石料理般。賣相滿分 !

沙律很新鮮爽脆,連蕃茄仔也是甜的 !

吉列炸牛扒 $188

蘋果汁甜甜的,微微酸,頗開胃解滯。

在中環這地段,如此高質的食物,這個價錢也算不錯 !

服務也很有禮和貼心,只是地方稍嫌淺窄了點 !

2017-11-27
2017-11-28 24 瀏覽
同朋友去飲嘢, 朋友叫咗份牛扒,而我因為已經食咗飯,就叫咗一份小食一齊share食... 飲品味道正正常常,個薯條炸得幾好。不過如果再炸耐少少 更加香脆就更加好味啦!
2017-11-28 32 瀏覽
吉列炸牛扒 $188係最近大熱嘅熱石吉列牛😍大大份牛扒炸至3成熟,外面一層薄薄脆脆的皮加埋鮮嫩嘅肉,口感豐富🤤如果嫌太生,可以用熱石將肉烤到合適嘅熟度。建議大家可以試下原汁原味版本,再隨個人喜好配燒汁同鹽。頂級板腱牛扒 $195小編叫左5成熟,廚師真係煮唔太生唔太熟嘅效果,切一下就切開左,仲要鎖住肉汁,啖啖肉嘅滋味🤤點埋旁邊嘅醬汁,配飯一流 (好想叫多個飯😂)另外,套餐亦跟配胡麻豆腐,柚子汁沙律同有飯素的飯,沙律甜甜酸酸的很開胃。仲要黎度中環,價錢$200都唔洗就食到高質牛🙈好滿足😚
吉列炸牛扒 $188

頂級板腱牛扒 $195

2017-11-15
  • 吉列炸牛扒
  • 頂級扒腱牛扒
2017-11-28 81 瀏覽
昨晚終於齊集四人晚餐,前天其中一個朋友沒來飯聚,不知是否她跟那餐廳八字不夾,每次都來不到。今次由我發板去中環steak bar吃日式料理,她們三個以為我帶她們去酒吧呢,我早早跟她們提及吃吉列牛,可是她們滿腦子bar等於酒吧,我說現在不少餐廳都名bar的。Steak Bar位置較狹窄,所以不要帶這麼多行李,昨晚我一袋二袋的,頗為不便,但這裡的晚餐不錯的,希望之後能擴充營業,可以吃得滋味,坐得舒適。原本想點晚餐set B,C,D,可惜set B,C都賣光,唯有選set A,D,G,而套餐可加38元配薯條,我們加了兩份來作餐前小食。炸薯條炸得色澤金黃,看了非常賞心悅目,吃起來口感很棒很脆,且不膩味,口中形成一種可口美味。吉列炸蝦一口咬下肥肥的一大尾,平日很多炸蝦看似很大,內裡卻只有一半是蝦,一半是炸粉,steak bar完全實實在在的一大尾,蝦肉彈性十足,作飯前小食一流。香煎魚柳肉質鮮嫩度無可挑剔,再透過純熟的香煎技巧,將魚柳的鮮甜鎖住,簡單的處理方式呈現出魚肉的香氣,隨餐附上麻醬豆腐,沙律及飯,一口飯一口柔嫩魚柳,好不美味。石燒薄切牛肉都要自己動手燒啊,別有一番樂趣。薄切牛肉現點現切,不添

炸薯條

吉列炸蝦

香煎魚柳

石燒薄切牛肉

石燒薄切牛肉都要自己動手燒啊,別有一番樂趣。薄切牛肉現點現切,不添加任何醃漬或是調味料,將牛肉回歸到最純粹天然的本質,享受最天然的美味,透人極致。
石燒薄切牛肉

薄切牛肉光看嫣紅的色澤及雪白的脂肪油花,就知道它很不簡單,果然肉質很軟嫩,入口即化,濃郁的油脂香氣真令人欲罷不能。牛肉可不需沾醬,吃原味已很好吃,當然喜歡沾醬的也可沾醬吃。
吉列炸牛扒

吉列炸牛扒是全晚的高潮,炸漿緊緊依附著牛扒上,夾起來絕不散開,而本身steak bar將牛扒處理至三分熟,牛扒那粉嫩的色相很美。然後按照我們所想的熟度,把牛扒放在火爐燒,油花不斷。
吉列炸牛扒

吉列炸牛扒外層薄而酥脆,厚實的牛扒內層柔軟細緻,癲覆了平時所吃的牛扒風味及口感,牛扒沾著破酸酸的醬汁吃讓它變得清爽,降低那油脂所帶來的膩味感,我們都豪邁地吃,不管旁人了。
Orange Juice
2017-11-28 366 瀏覽
閒情的星期六,讓人心情特別輕鬆自在,總覺得不外出走走就浪費這美麗的假期,於是和好友相約去出中上環走走,天公造美,天氣晴朗的一天,不知不覺到了晚餐時間,我們行到蘭桂坊,還想起很久沒踏足過這地區,仍是人山人海,喝酒的人暢談一番,氣氛高漲不斷。在茫茫酒吧餐廳中走過這家專吃牛扒的餐廳,店鋪細小中帶點神秘,在門外遠望店內客人在鐵板上燒肉,感覺挺新奇的,再看了一下門外餐牌,吸引我們行進了店內坐下晚餐有數個套餐選擇,由於因為看見其他客人自行在鐵板石上燒肉,所以我們又毫不猶豫點了兩份吉烈炸牛扒套餐,當中包括前菜小食及沙律,飲品則需另散點跟朋友暢談的等待晚餐送上,二話不說就到了,一看見吉列牛扒切好齊整的擺放在格網上,已嘩然期待著店員把熱呼呼的石板放在座熱石爐上先吃前菜小食胡麻冷豆腐,冰凍的冷豆腐配了香濃胡麻醬的確完美配搭,入口冰涼嫩滑,一小口配飯吃味道也不錯喔沙律拌了柚子醋汁,酸甜又清新,開胃涼菜輪到主角吉列牛扒出場,原來牛扒先輕炸,令外層的麵包糠炸至金黃酥脆,內裏的牛扒仍呈粉紅色夾一塊放石板上輕煎,滾油的滴答聲不斷,傳來陣陣的牛肉香氣,由於本來我也愛吃半生牛扒,這樣才可吃到牛扒的原有味道,想不到輕煎完

沙律拌了柚子醋汁,酸甜又清新,開胃涼菜

夾一塊放石板上輕煎,滾油的滴答聲不斷,傳來陣陣的牛肉香氣,由於本來我也愛吃半生牛扒,這樣才可吃到牛扒的原有味道,想不到輕煎完吃進口也有驚喜,軟熟口感中帶陣陣牛香,牛扒味道濃厚,吉列外皮雖然輕煎後不完整的剝下,但仍然香脆惹味
一口肉、一口日本米飯讓人吃不停口,不知不覺整個套餐都給我倆吃得很乾淨!想來我們真得餓鬼纏身喔
2017-11-27 34 瀏覽
行過中環,見到人地對住個門口食吉列牛被吸引左入去食😁😁本來想食嗰個板腱牛扒...但今日無晒😭😭無得試所以叫了吉列牛同埋薄燒牛肉兩個set每個set 都有飯,沙律同牛石燒薄切牛份 $178份量都幾多...薄薄地,但口感幾扎實,但唔會韌...爽口美味👍同行者超讚另外點了吉列我 $188一上台已覺得好正原本望到牛上有條筋會覺得可能唔好味點知食落口就完全無晒呢個想法厚厚的牛,食落口感好好...輕易咬開,完全無以為ge 韌 haaaa外脆內軟...好好味👍牛味都不錯,幾香...以這個價錢在中環吃到...覺得性格比不錯有幾會想試板腱牛呢
行過中環,見到人地對住個門口食吉列牛
被吸引左入去食😁😁
本來想食嗰個板腱牛扒...
但今日無晒😭😭無得試
所以叫了吉列牛同埋薄燒牛肉兩個set
每個set 都有飯,沙律同牛
石燒薄切牛份 $178
份量都幾多...
薄薄地,但口感幾扎實,但唔會韌...
爽口美味👍
同行者超讚

另外點了吉列我 $188
一上台已覺得好正
原本望到牛上有條筋會覺得可能唔好味
點知食落口就完全無晒呢個想法
外脆內軟...
好好味👍
牛味都不錯,幾香...

以這個價錢在中環吃到...覺得性格比不錯
有幾會想試板腱牛呢
2017-11-27
  • 吉列牛
2017-11-27 231 瀏覽
又黎到差不多weekend既尾聲,要緊抱星期日既尾巴,不如出去chill下~Chill既選擇少不了蘭桂坊一黎到見到有間裝修似bar,但食steak既bar, so interesting。原本林住chill 下,哈哈,又去返我既本色chew 下依度話明係Steak Bar, 所以我地揀左吉列炸牛扒set 同安格斯西冷牛扒等緊既時候已經聞到勁香牛油味,令人食指大動吉列炸牛扒用左炸蒜片同鹽做配料,塊牛已經好夠味,所以唔使加鹽都已經好入味。而且做到外面脆漿脆,牛扒外岩岩熟,裡面紅而我依d鐘意食熟d既,就再係個盛著牛油既爐上燒,岩晒我牛分泌出黎既牛油香,再加上爐上既牛油香,香上加香安格斯西冷牛扒少少肥,多份牛油香。Medium raw 做到外面岩岩熟,裡面仲紅2個餐都係配麻醬豆腐、柚子醋沙律、味素飯我地另外再加個和風薯條:紫菜粉係手切既薯條面上,好香紫菜味。薯條熱辣辣、好重薯仔味又脆飲品我地叫左鮮榨橙汁同Apple cider
Chill既選擇少不了蘭桂坊

原本林住chill 下,哈哈,又去返我既本色chew 下

等緊既時候已經聞到勁香牛油味,令人食指大動

吉列炸牛扒

而且做到外面脆漿脆,牛扒外岩岩熟,裡面紅

而我依d鐘意食熟d既,就再係個盛著牛油既爐上燒,岩晒我

牛分泌出黎既牛油香,再加上爐上既牛油香,香上加香

安格斯西冷牛扒
少少肥,多份牛油香。

Medium raw 做到外面岩岩熟,裡面仲紅

2個餐都係配麻醬豆腐、柚子醋沙律、味素飯

我地另外再加個和風薯條:
紫菜粉係手切既薯條面上,好香紫菜味。
薯條熱辣辣、好重薯仔味又脆

飲品我地叫左鮮榨橙汁同Apple cider

2017-11-26
  • 安格斯西冷牛扒
  • 和風薯條
2017-11-25 275 瀏覽
講到吉列料理,唔使講第一時間一定會諗到吉列豬,不過啲大廚咁多諗頭,吉列系美食又點會只得吉列豬一種咁少。其實早於年初,就已經留意到市面出現咗多間以吉列牛作招徠的專門店,當時還說要找天試試,不過我這個超級大頭蝦,轉下頭又已經忘記了。幸好早前去蘭桂坊「日本嘉年華」湊熱鬧時,發現轉彎位新開咗間牛扒店「Steak Bar」。細看門外貼著的餐牌,牛扒以套餐形式上檯,配前菜、沙律及飯,價錢唔貴,百幾蚊已經有交易,而且當中更有人氣吉列炸牛扒!既然港島區都有吉列牛食,又不用過海,這晚就一於拉埋嗜牛嘅老公過來一嘗。店子位於蘭桂坊 7 號,是間地舖。踏進內,地方不大,細心一數,全場只有約廿個位,而且全部都係高身吧檯櫈,桌子擺放得有點密麻,幸好氣氛 Casual 自在,帶點日本酒吧 Feel,令人感覺輕鬆。這晚天氣有點冷,店員很貼心,坐下後先為我倆送上熱茶。拿起晚市餐牌,套餐一共有 7 款選擇,定價由 $178-$248 不等,除了有大熱的吉列炸牛扒外,還有石燒薄切牛肉、安格斯西冷牛扒、頂級板腱牛扒、薄切牛肩扒、羊架及香煎魚柳,另外亦有很多香口小食。既然一心為吃吉列牛而來,首選當然是吉列炸牛扒。至於另一客,其

這晚天氣有點冷,店員很貼心,坐下後先為我倆送上熱茶。拿起晚市餐牌,套餐一共有 7 款選擇,定價由 $178-$248 不等,除了有大熱的吉列炸牛扒外,還有石燒薄切牛肉、安格斯西冷牛扒、頂級板腱牛扒、薄切牛肩扒、羊架及香煎魚柳,另外亦有很多香口小食。既然一心為吃吉列牛而來,首選當然是吉列炸牛扒。至於另一客,其實真的有點難於取捨,款款都想試,但點講筆者都算是半個魚痴,就揀客魚柳,再加個小食。

先出場的炸雞軟骨餃子 ($45),以銀色小籃盛載,上桌時附有泰式酸辣汁。餃子呈長條形,外層煎至金黃,入面包咗雞軟骨和椰菜,雞軟骨食落「咯咯」聲,好有口感。

接著是一客香煎魚柳 ($195),銀鱈魚非常大塊,夠曬厚身,以托盤盛著,上桌時附有沙律菜、一小碟胡麻豆腐、白飯及牛油蒜蓉醬。爽甜的沙律菜伴著柚子醬汁和車厘茄同吃,入口格外清新;而胡麻豆腐就嫩滑富豆香,加上黏濃的胡麻醬,可突顯豆腐的甜味。

銀鱈魚煎得表面金黃,邊位帶微焦,賣相非常吸引。先叉起魚皮入口,外層夠香脆,再嘗一口白滑嘅魚肉,質地肥美 Juicy,每啖都充滿著濃濃的魚脂香,入口即溶,蘸 Creamy 的牛油蒜蓉醬吃,超級美味!

輪到品嘗這晚嘅另一主角吉列炸牛扒 ($178),牛扒同樣以托盤呈上,除咗配有沙律、前菜和白飯外,還附上一個小火爐。吉列牛已切成厚塊,約有八片,外層炸得金黃,攤開一看,內裡肉色仍然鮮紅。店員教路,先把炸牛排放在迷你石燒爐上每邊輕炙便可享用。

馬上一試,外層纖薄酥脆,雖然炸過,但吃起來完全不覺油膩。至於入面的牛肉,肉味都幾濃,而且肉質軟熟有咬口,一點也不韌,而且唔會吃得滿嘴都是油。調味料有蒜鹽、炸蒜片、芝蔴燒汁和柚子醋,而個人就較愛椒鹽,更能帶出肉味。

白飯加了飯素,飯素以日本乾魚及紫菜為材料,味道口感俱備,加埋杯 +C有氣檸檬飲品 ($25),吃罷真是大滿足。
2017-11-25
2017-11-24 65 瀏覽
星期一就係要化悲憤為食量😅 🐮🐮🐮🐮🍻🍻🍻🍻食好d 為這個星期加油集氣😛吽🤘🏻Happy hour 去蘭桂芳chill🍻順道去食下野 見到呢間steak bar店舖雖小 座位係高身bar枱 坐得舒服 環境又唔會太嘈👍 .安格斯西冷牛扒7成熟 厚切西冷 牛肉味重 煎得剛剛好 唔乾身 略嫌筋位多 另配貓飯 香口 好味!吉列炸牛扒吉列牛 炸粉少 但相對難以保持吉列牛模樣 容易切散 但牛扒質素不錯牛肉味夠 如果炸得更香脆更好😂和風紫菜薯條 薯條炸得香脆 唔腍 配啤酒🍻一流😛

和風紫菜薯條
薯條炸得香脆 唔腍 配啤酒🍻一流😛