雖然間野細細地但呢到個feel好好同埋呢到ge手工啤酒有好多有D係好飲ge,味道特別,有D就係個包裝好型除左酒都有野食,set或者散叫都得。今次同朋友叫左一個湯一個意大利飯同埋一甜品,另外再叫左酒龍蝦湯$65好濃ge龍蝦味,而且都“結身”,唔係稀同溝好多水而且有龍蝦肉,係真材實料咁煮,d龍蝦肉咬落去好爽口呢到朳類款都好多 不過同朋友最後選左個飯,因為黎諗住都係飲野多 所以就share左d野食呢個係雜菌菇燴意大利飯, 呢到比平時食果dge菇味重d,而且有d芝士所以個味道食落去都好有層次,意大利飯本身就冇平時果d白飯咁立痴痴,呢到更加煮到意大利飯果種 一粒粒ge感覺😛甜品就叫左玉柱蘋果卷,玉桂味唔算好濃 但同個雪糕好夾,清清地 個卷入邊都好蛋蘋果粒 食落凍凍熱熱咁好特別酒就叫左呢到幾款,都算係特別ge我覺得如果冇飲開 可以叫staff介紹反,呢到有d都係佢介紹呢個係紅苺啤酒,唔係果d藥水味, 有d似 hoegaarden rosee果款咁 都係甜甜地,不過氣多d呢款我係叫個名幾得意所以叫左, staff話有故事係到,想知叫果陣可以問反staff😂 佢有d係黑啤黎, 男仔會中意d呢個其實我係
雖然間野細細地但呢到個feel好好
同埋呢到ge手工啤酒有好多
有D係好飲ge,味道特別,有D就係個包裝好型
除左酒都有野食,set或者散叫都得。

今次同朋友叫左一個湯一個意大利飯同埋一甜品,另外再叫左酒

龍蝦湯$65
好濃ge龍蝦味,而且都“結身”,唔係稀同溝好多水
而且有龍蝦肉,係真材實料咁煮,d龍蝦肉咬落去好爽口

酒就叫左呢到幾款,都算係特別ge我覺得
如果冇飲開 可以叫staff介紹反,呢到有d都係佢介紹

呢個其實我係覺得佢好得意同幾靚所以叫左,飲落係甜甜地,同埋都fruity ge, 唔會話啤酒果d苦味有好多

另一個我覺得好飲ge係
右邊果支,拎過獎,比利時四倍發酵啤酒,飲落黑啤味但又有d甜 多重味道

2017-03-04
2017-06-28 486 瀏覽
大角咀也有相聚好地方,在大角咀去奧運站的路上看見這餐廳。地點也近奧運站。地方不太大,但店內感覺和氣氛也不錯,燈光柔和唔嘈,朋友相聚傾談好地方。(他們有酒和小食)我們去食個晚飯,叫個牛扒餐,份量十分足料,有甘筍忌簾湯和粟米,薯蓉做頭盤。甘筍忌簾湯好甜好味,也是這裡的特色湯,其他地方好少有。薯蓉中有菇在中間,口感十分好,菇夾薯蓉十分夾。牛扒厚和多汁加入燒味道更出。今次無機會試啤酒,下次再來時會試下他們的手工啤酒。

今次無機會試啤酒,下次再來時會試下他們的手工啤酒。

2017-03-01
2017-05-26 530 瀏覽
放工後我和幾位同事在公司附近找了一間西餐廳吃晚飯。 我在openrice上看見它有一份非常巨型的牛扒, 我便被牛扒的份量吸引了, 所以決定來這裏見識一下。這份龍蝦三文治真的是愈食愈滿足, 那層芝士真是邪惡得黎又好正, 餐廳用上400克重份量的波士頓龍蝦, 重點是這隻是新鮮龍蝦, 正所謂一分錢一分貨, 啖啖鮮龍蝦肉味, 其肉質鮮嫩。大大隻龍蝦放入熱狗包入面, 熱狗包的外層焗至帶點微脆的質感。龍蝦三文治上倒上一層厚車打芝士, 包入面亦有芝士醬汁, 它的芝士味濃郁突出得黎又不會太漏。旁邊亦附上自家製芒果粒、酸菜、檸檬醬, 但個人認為個龍蝦包就算不沾任何醬汁, 個味都已經好夠。1公斤加拿大Prime T骨扒好大塊, 我們點了五成熟,但肉質硬了一點。煙三文魚洋蔥雜菌闊條麵的雜菌醬好香,菌味濃兼突出,煙三文魚的份量也很足料。
龍蝦三文治

Chocolate brownie
香芒蟹肉春卷
芝士凱撒沙律
2017-05-15 309 瀏覽
最近知道大角咀有間小店除了出售手工啤之外,還有重1kg的肉眼扒,立即call齊三五知己一齊會一會呢道菜。餐廳走懷舊路線,裝潢明顯有用心設計過。我們3人點了當晚重新品嚐的1kg肉眼扒,一碟carbonara,聽說此店的龍蝦包也是招牌菜之一,但我們胃口有限,就打算留待下次再試。Carbonara 不過不失,沒有特別驚喜,就是跟平常吃的很creamy 的那樣。我們差不多等待了一小時,牛扒才送到,期間店員突然送來新鮮炸好的薯條,原來是他們覺得我們等太久,送給我們用來佐酒的。這就是小店獨有的人情味,留意到顧客等待的心情,確實非常驚喜。千呼萬喚既主菜終於上場,配以我們選擇的炸甜薯上碟,要給10個讚。感覺在香港很小餐廳會讓客人選擇炸甜薯作side-dish,令我很懷念在英國留學時的一點一滴。牛排份量十足,很有肉味,連牛肋骨一起上,肥瘦均勻。我們3人吃罷都覺得很滿足,但份量真的太大,相信更多人分享會更好。埋單時跟店員閒談幾句,得知廚師原本是在Marriott 擔任廚師,這道菜如果在酒店吃,最小也要2千多元。如今7百幾元已經吃到,感覺更是賺了。

1kg肉眼扒

1kg肉眼扒
2017-04-28 1509 瀏覽
今晚有朋友生日, 一早訂定7點半位, 仲訂左1公斤T骨扒, 同龍蝦包!一行7人黎到, 地方唔大, 位與位之間有少少迫, 龍蝦無貨, 所以就再點左其他野食..呢度主菜下下1公斤😂😂😂 我地叫左2款1公斤既牛1公斤加拿大T骨扒 (跟粟米及薯蓉) 好厚好巨型呢, 5成熟, 但我就覺得熟左D, 好香肉味, 少少鞋! 到埋單發現佢只係收$660 難道因為唔夠1斤重? 不過無問店員點解平左! 如果真係因為唔夠一斤而收平, 呢間店做法好均爭, 無呃錢, 抵讚👍 事實上唔夠一斤, 收我$720 我都唔會知😂 不過食店有誠信係好事 重量級1公斤美國牛肋眼扒 $720 (跟粟米及薯蓉) 呢件足1公斤😱😱 呢個仲巨型過T骨扒, 勁厚切, 肉質好嫩口, 一D都唔鞋💓💓💓👍正蟹肉沙律, 都幾多蟹肉, 味道清新英式炸魚配蕃薯條, 魚扒好滑好滑, 炸粉唔厚, 味道幾好, 不過同牛扒相比, 就失色左D可能個碟太大, 覺得份量太少, 味道Ok既
1公斤加拿大T骨扒 (跟粟米及薯蓉)

T骨牛扒

1公斤牛肋眼扒

蟹肉沙律, 都幾多蟹肉, 味道清新

手工啤酒

可能個碟太大, 覺得份量太少, 味道Ok既

2017-04-28
生日
1公斤牛肋眼扒
2017-04-23 134 瀏覽
對侍第一次光顧客人的態度極差😡😡,當有客人好有誠意,專程去光顧一下平時好少會去的舊區餐廳,但現在今時今日重有人咁對待客人,真的不會再去!附近還有很多好的選擇。
!附近還有很多好的選擇。
2017-04-23
用餐優惠
團購
2017-04-17 141 瀏覽
每逢假期,<今晚食乜好?>這個問題令我很頭痛。如事者,找O.R.幫忙。最後決定會一會<<Starry Night>>。入座後,地方雖小的餐廳也令我有輕鬆、舒服既感覺,四周環境還不錯,很整潔。我選擇了當晚的Set Dinner For Two. 價錢大眾化,味道不錯,份量也令我很滿足. 新鮮切的蘋果伴沙律醬作為頭盤,簡單而開胃,主菜:香草燒牛扒的香草味太搶,不太喜歡香草的我就覺得多了一點,但牛扒的成數掌握是一流的!
頭盤~水牛城雞腿&蘋果沙律
香煎雞肉腸及豬肉腸
香草燒西冷牛排(20oz)
Starry Night(Peach)
Coffee
題外話/補充資料: 店員有禮,健談,細心。還向我們介紹手工啤酒,令我好想試試。但是那天帶了紅洒來,所以只好下次吧!
2017-03-26
頭盤~水牛城雞腿&蘋果沙律
香煎雞肉腸及豬肉腸
香草燒西冷牛排(20oz)
Starry Night(Peach)
Coffee
2017-03-31 168 瀏覽
本人經常到得多不同的餐廳嘗試,今晚特意到博文街一試starry night餐廳,整體服務良好,招呼頗好,但食物水準真的不可以,我和我朋友揀選了一個二人套餐,頭盤選沙律及水牛雞翼,水牛雞翼除了一點辣外,並沒有什麼特別,其他地方食過水牛雞翼根本不會像這裡的,主菜叫了羊膝,但下但無味,羊膝內裡的肉還有點凍,我不知為什麼這間餐廳有這麼多人讚賞,難度沒有其他選擇嗎!我一定不會再來光顧,真的令我很失望,失望、再失望!
2017-03-31
2017-03-29 198 瀏覽
終於有時間寫返食評啦~~😂話說同靚女👱🏻‍♀️同事A之前約咗好耐既飯局終於成事~~因為得兩個人,所以諗住叫個二人晚餐share食~我同靚女同事都不約而同地選擇不同沙律作為頭盤✌🏻,之後到選擇主菜既時候我哋好掙札呀😂因為我哋又想抵d 3選2,可以食多d~~但我哋又想試下20安士西冷牛扒既質素喎,最後食肉獸勝出😈咁啱見到+$18可以多4條2款口味既腸~於是我哋就order以上食物,然後我就加錢轉特飲,而靚女同事就叫手工啤飲~~頭盤:⭐️凱薩沙律醬汁沒有過份既鹹,麵包夠脆口,中規中矩。⭐️蘋果沙律沙律醬雖然用得唔多,但使用咗兩款蘋果令人食落十分清爽,非常好啱我口味!😂⭐️豬肉腸&雞肉腸各2條兩款腸都唔算太重口味,配上醬汁味道會更好味!主菜:香草燒西冷牛扒(20安士)✨✨✨我哋order 5成熟,佢哋亦的確做到~~我唔需要太用力就好易咁切開塊牛扒~~佢哋既調味適中,就咁食都已經帶出牛扒既鮮味~~(坦白講我人生第一次食20安士咋🙈,令人有一試即上瘾既感覺)重點佢兩個配菜,薯蓉&牛油粟米粒都好好味👅👅食完勁想問佢有無得refill ar😂飲品方面就唔太記得叫咩名~~不過特飮個杯好似係招牌,重點係有我喜歡既
終於有時間寫返食評啦~~😂
話說同靚女👱🏻‍♀️同事A之前約咗好耐既飯局終於成事~~
因為得兩個人,所以諗住叫個二人晚餐share食~

頭盤:
蘋果沙律,凱薩沙律,兩款腸
⭐️凱薩沙律
醬汁沒有過份既鹹,麵包夠脆口,中規中矩。
⭐️蘋果沙律

⭐️豬肉腸&雞肉腸各2條
兩款腸都唔算太重口味,配上醬汁味道會更好味!

主菜:
西冷牛扒20安士
香草燒西冷牛扒(20安士)✨✨✨

飲品方面就唔太記得叫咩名~~
不過特飮個杯好似係招牌,重點係有我喜歡既蝶豆花❤
靚女同事叫既手工啤👍🏻👍🏻

因為我哋book 晚上6點食,所以我哋由兩三枱坐到全舖滿坐,都不足2小時,所以請大家先book位比較好👍🏻👍🏻
2017-03-10
蘋果沙律,凱薩沙律,兩款腸
西冷牛扒20安士
2017-03-20 1082 瀏覽
因為朋友因公司人事問題搞到頭昏腦脹,我作為朋友,當然應該兩肋插刀,收工後便來聽他盡訴心中情。這夜談心的地方就選擇這間starry night室內燈光柔和,溫暖的燈色配上暗灰的垟紙,令人特別放鬆。地方不算大,但座位之間很寬敞,餐枱與餐椅整齊乾淨,井井有條。我選擇了靠玻璃窗位置坐好,等待朋友。全落地的玻璃窗可以一覽街景,而又保持應有神秘感,非常適合今晚的盡傾心中情。套餐最適合我這種選擇困難症的人,既不用大動腦筋,又可以作有限的選擇。新鮮的沙律菜,每一片沙律菜都均勻伴上沙律醬,每一啖都充滿濃濃的沙律味。水牛城雞腿煎至金黃,緊鎖肉汁,外脆內軟,帶點酸酸甜甜的味道,感覺特別開胃。焗魚配香草薯仔是個挺特別的組合,厚厚的焗魚的肉汁綿軟,沒有魚骨令人食得放心。焗薯仔雖然較乾身,但焗應該比一般的炸薯條或炸薯角更為健康吧。意大利飯與豐盈的白酒忌廉汁完全拌勻,淋香的飯配上虎蝦,增加食物層次更豐富。金黃的外表也是吸引人的地方。最後總結的不是甜品,而是一杯熱檸水。希望經過今晚的盡訴心中情環節之後可以解開朋友的心結,願他能放開懷抱並放鬆心情,相信什麼事情都可以迎刃而解吧。
這夜談心的地方就選擇這間starry night
凱撒沙拉
水牛城雞腿
焗魚配薯仔
白酒忌廉煮意大利虎蝦飯
跟餐-熱檸水
最後總結的不是甜品,而是一杯熱檸水。

凱撒沙拉
水牛城雞腿
跟餐-熱檸水
2017-03-20 151 瀏覽
今晚要自己食晚飯,想靜靜地食又唔想太求其,於是就去咗大角咀呢間小店。可能因為係weekday嘅晚上,博文街雖然有唔少餐廳,但都頗為靜局。七點幾去到,小店無乜人,於是我隨便坐低就開始揀嘢食。Set dinner有幾款揀,有平有貴,豐儉由人。今晚我就揀咗香煎原隻虎蝦意粉,配甘筍忌廉湯。忌廉湯質感濃滑,有淡淡的甘筍味,感覺健康又好味。然後,等左一陣主菜就嚟啦。碟意粉一上枱,第一個反應係有少少失望,說好的虎蝦咁細隻嘅😩 不過食落口啲蝦又幾新鮮爽口,仲要有好多隻!!另外,個龍蝦汁都有驚喜,味道夠濃郁,撈埋煮得口感滑溜而又軟硬適中嘅意粉,同埋鋪係面、溶溶地嘅芝士一齊食,成碟主菜都幾滿意🙂其實飲完個湯、食埋個意粉都已經好飽,不過見到有甜品食,於是又叫左個焦糖燉蛋,甜品可以放喺另一個胃的!甜品都幾快就出現了。面層的焦糖即叫即燒,香脆好味,配埋質感軟綿嘅燉蛋真係一個唔錯的飯後甜品!不過如果個燉蛋蛋味再香濃啲就更加好啦!今餐雖然簡簡單單,但食得舒適又滿足,下次可以同男友黎据下扒飲下酒🙂
七點幾去到,小店無乜人,於是我隨便坐低就開始揀嘢食。

忌廉湯質感濃滑,有淡淡的甘筍味,感覺健康又好味。
甘荀忌廉湯
然後,等左一陣主菜就嚟啦。

碟意粉一上枱,第一個反應係有少少失望,說好的虎蝦咁細隻嘅😩
香煎原隻虎蝦意粉

焦糖燉蛋
2017-03-13
香煎原隻虎蝦意粉
2017-03-16 183 瀏覽
自從冇幾耐之前嚟過大角咀食晚飯後,發現呢區真係好多新嘅小店,於是今晚又嚟咗大角咀開餐。餐廳定價唔算貴,百幾二百蚊一個set dinner, 有沙律或者湯、主菜同埋餐飲。呢度飲品有好多選擇, 可以加錢要紅、白餐酒或者花茶、特飲等等。我對花茶一向頗有興趣,於是就叫左壺牛蒡茶慢慢嘆牛蒡茶略泡一陣已經呈淡淡嘅金黃色,飲落帶淡淡的茶香。據聞牛蒡茶係養生良品,可以通便減肥,排毒美顏,希望真有其效啦嘆左一陣茶,沙律就黎喇。沙律菜新鮮爽口,加左d脆麪包粒增加口感,再撈埋小小salad dressing, 係一個開胃又健康嘅頭盤跟住,主菜 - 西冷扒就出現了。塊扒雖然唔算好厚,但好大塊;切開左入面係粉紅色的,啱啱好比medium熟小小。塊西冷肉味濃郁,肉質略厚有咬感,好味另外伴碟的粟米好鮮甜,薯蓉好creamy,咪睇佢細細碗,其實係食到超飽的!臨走見到呢度手工啤酒選擇唔少,下次可以試下

我對花茶一向頗有興趣,於是就叫左壺牛蒡茶慢慢嘆

嘆左一陣茶,沙律就黎喇。

臨走見到呢度手工啤酒選擇唔少,下次可以試下
2017-03-13
2017-03-09 103 瀏覽
朋友係奧運果邊返工,所以放工就一齊黎呢頭搵食,估唔到大角咀呢邊都開左咁多餐廳,成條食街咁!呢間 Starry Night 係佢食過 Lunch 覺得 ok 所以帶我黎試下。個店唔係好大,一眼望晒,不過裝修幾有情調,配合返 Starry Night 嘅店名叫左個 Set Dinner,食西餐黎講性價比好高!前菜揀左 Buffalo 雞腿同 Caeser Salad,擺得好靚。Buffalo 雞腿夠辣好惹味,沙律夠晒沙律醬,我呢d鐘意食沙律醬嘅就好岩口味,哈哈主菜到,虎蝦意大利飯,好Creamy個醬整得好好味,真係食唔停口。焗是日鮮魚有驚喜👍🏼👍🏼好熱辣辣,焗得好香!食物份量岩岩好,有魚有薯仔有菇。雖然店員得兩個,不過服務都好好同好nice,會主動添水,又會介紹有咩好食。好適合同朋友約會黎食飯傾計,果然值得推薦
叫左個 Set Dinner,食西餐黎講性價比好高!
主菜到,虎蝦意大利飯,好Creamy
個醬整得好好味,真係食唔停口。

2017-03-09 1087 瀏覽
喺太子試完姐妹裙,就同 frd 行過嚟奧運食飯諗住呢邊可以坐得舒服啲其實有幾條街都好多餐廳呢間叫 starry night 好浪漫咁就揀咗 😂餐廳都好 cozy,裝修幾靚set dinner 都幾抵食我兩個人去就揀咗二人 set個 set 都幾多嘢食同多嘢揀appetisers 一定要食 salad 啦 🥗 個 caesar salad 整得好好菜好新鮮爽甜,同最重要係每一塊啲 dressing 都啱啱好連埋芝士好好味麵包糠都好脆~ buffalo 雞鎚辣得啱啱好,好過癮 👍🏻虎蝦 risotto 🦐 雖然隻蝦唔算巨形,但隻隻都好彈牙好慷慨咁有五隻之餘,最緊要係唔駛剝殻!!!😂個 risotto 好煙韌有咬口焗鱸魚(今晚海鮮夜 😂)魚皮好脆好香口,魚肉好滑無 overcook甜品叫 starry night sundae ✨ 入面係 brownies 嚟,整到外脆內軟好好味同埋切到細細粒方便食~餐飲 hot lemon tea整體環境幾靚,食物好食 👍🏻 而且價錢唔貴
喺太子試完姐妹裙,就同 frd 行過嚟奧運食飯
諗住呢邊可以坐得舒服啲
其實有幾條街都好多餐廳
呢間叫 starry night 好浪漫咁就揀咗 😂
餐廳都好 cozy,裝修幾靚
set dinner 都幾抵食
我兩個人去就揀咗二人 set
個 set 都幾多嘢食同多嘢揀
appetisers 一定要食 salad 啦 🥗
個 caesar salad 整得好好
連埋芝士好好味
麵包糠都好脆~

buffalo 雞鎚辣得啱啱好,好過癮 👍🏻
虎蝦 risotto 🦐
雖然隻蝦唔算巨形,但隻隻都好彈牙
好慷慨咁有五隻之餘,最緊要係唔駛剝殻!!!😂
個 risotto 好煙韌有咬口
焗鱸魚(今晚海鮮夜 😂)
魚皮好脆好香口,魚肉好滑無 overcook
甜品叫 starry night sundae ✨
入面係 brownies 嚟,整到外脆內軟好好味
同埋切到細細粒方便食~
餐飲 hot lemon tea

整體環境幾靚,食物好食 👍🏻 而且價錢唔貴
"Happy Friday"一定要搵三五知已食飯同吹水,但要搵一間食物水準高兼可以坐得耐的餐廳並不容易。我們在博文街被Starry Night的招牌及餐牌燈箱吸引,決定今晚在這裏用膳。除各款西餐,仲有好多手工啤酒提供,歡迎三五知己暢談。😁餐廳主要擺設用啤酒瓶,而且檣身貼上周刊食報導,龍蝦包都好似好出名。我見到有些二人餐除番開仲抵食及豐富,但我之前食濟未好還是選檡精選睌餐。我們點了忌廉白酒蝦汁配香煎原隻虎🦐意粉和檸檬牛油汁配香煎是日鮮🐟。頭盤:湯或沙律🥗凱撒沙律:酸中帶出新鲜疏菜美味,增加我之後食慾。南瓜湯:個湯幾creamery~個蝦汁好濃,配上薄薄芝士片提升佢味道,加左雜菇同洋蔥令意粉層次提升,我計落都有五六隻蝦。魚件煎得香脆但入面還是好juice,一問之前原來是海鱸魚,下面墊底仲有香口薯仔粒,他們充滿香濃牛油味。最後點了二杯餐飲作結。😋
除各款西餐,仲有好多手工啤酒提供,歡迎三五知己暢談。😁
頭盤:湯或沙律🥗
凱撒沙律:酸中帶出新鲜疏菜美味,增加我之後食慾。
南瓜湯:個湯幾creamery~
最後點了二杯餐飲作結。😋