Staro為於尖沙咀諾士佛臺,以星空為主題既bar & restaurant。入到黎你既感覺就係入左一間星系餐廳,好似去左豪華露營既觀星營咁,閃閃生輝,非常燦爛!Staro都有推出聖誕套餐,每位$728,另收加一服務費。價錢中規中矩,都足足有五款菜式!聖誕節可以同你鍾意既人一齊黎欣賞浪漫星空!今日就唔叫啦,食少少 ,食下佢地既 à la carte 算!飲下野,吹下水。𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 生牛肉他他 $178✨ 鮮拆龍蝦手工闊條麵 $338Service Cake order deposit $100切餅費 $150星期五六日訂枱 deposit $250ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Staro 📍 Tsim Sha Tsui, Knutsford Terrace, One Knutsford Terrace, 9樓

聖誕節可以同你鍾意既人一齊黎欣賞浪漫星空!

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

星期五六日訂枱 deposit $250

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Staro

2023-12-19 488 瀏覽
We booked our table at 8:30, we arrived at 8:40ish, and we were seated at almost 9. We ordered 3 dishes, a calamari, a steak, and a crab meat pasta. The calamari was very disappointing because it was not calamari it was just fried squid and it tasted mediocre at best. The steak was fine. The crab meat pasta was average but the aesthetics was terrible. We ordered three beverages, a mojito, a Capricorn, and a honey latte. The two cocktails tasted like mocktails, while the honey latte tasted like regular latte with extra syrup. The bill came to a total of around 1240. It was totally not worth the hype nor the money.
2023-12-19 28 瀏覽
二訪呢間人氣打卡餐廳,上次食下午茶,今次同朋友嚟食晚餐😍 餐廳以星空為主題,每一個角落都係打卡位,係同另一半或者朋友一齊慶祝🍾的好地方🤩🍸Cocktail Staro $148打卡一流的Cocktail 📸用上Volka,檸檬汁,蔓越莓汁和藍橘子,入口好清新,少甜女生大愛🫶🍝西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388用上最大隻的意大利紅蝦,水份充足,非常鮮甜。醬汁係蕃茄龍蝦汁,自家製手工幼蛋麵每一條都掛晒汁,滋味十足😋🐮炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368用上澳洲和牛,炭燒味香濃,西冷纖維比較多,好有質感和咬口,記住切細細件食!配埋gravy sauce,用上和牛去熬煮,肉味特別香濃!配菜有香滑薯蓉、洋蔥、蕃茄、法邊豆和燒茄子。🥖意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條$178份量十足,大大隻蜆。醬汁酒味濃郁,配埋扁身香草麵包一齊食,不錯!

🍸Cocktail Staro $148
打卡一流的Cocktail 📸

🍝西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

🐮炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368

🥖意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條$178

2023-12-18 30 瀏覽
呢間以星空做主題嘅餐廳相當受歡迎,特別係呢啲千秋嘅座位,要預早預約,成間餐廳裝修得好華麗,確實有令人置身於星空的感覺,連埋餐牌都配合主題,好啱節日慶祝或者情侶約會✅意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條鮮蜆好大隻,夠新鮮,吸索了意式白酒和香茜,味道鮮甜得來又好惹味,香草麵包條烤得熱辣辣又脆卜卜,口感好似食緊餅乾條,配合充滿蜆肉嘅海鮮湯好開胃!✅西西里紅蝦手工幼蛋麵紅蝦有手掌咁大隻,蟹鉗同埋肚嘅肉都好多,仲要好彈牙同鮮甜,的鮮甜味道在嘴裡爆發,與手工幼蛋麵的嚼勁完美融合,加埋濃郁的鮮茄,味道夠豐富✅18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉牛小排經過長時間的慢煮,肉質鮮嫩多汁,入口即化。搭配著香氣四溢、口感又相當細滑嘅法式薯蓉,每一口都讓人感受到牛肉的鮮美和薯蓉的濃郁🤩✅Mermaid 法國生蠔肉質鮮嫩,帶有微妙的海洋味道。每一口都讓人感受到海洋的鮮美,令人難以忘懷👍🏻✅Mercury呢款mocktail展現了巧克力的多重風味😍巧克力粉、黑巧克力、榛果牛奶和奶油的組合味道勁豐富同濃厚,又唔會太甜膩,飲完令人好開心
成間餐廳裝修得好華麗,確實有令人置身於星空的感覺,
連埋餐牌都配合主題,
好啱節日慶祝或者情侶約會

✅意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條

✅西西里紅蝦手工幼蛋麵

✅18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉

✅Mermaid 法國生蠔

✅Mercury

諾士佛臺樓上有一間西餐廳裝修以星空為主題的餐廳用餐滿佈浪漫的氛圍十分適🈴️打卡📸 閨蜜及情侶共餐 製造美好回憶🍕Parma Ham Pizza自家製的新鮮薄餅餅底十分軟糯火腿的鹹香味道突出趁熱吃更滋味🍝Fettuccine All'astice龍蝦🦞份量十足肉質細嫩彈牙寬條麵煙韌配搭蕃茄醬🥫感覺酸甜而不膩 沒有負擔感🍰My Sign夢幻的星座蛋糕加上煙花蠟燭🧨內裡是濃厚的黑巧克力🍫以雜莓作配搭🍓意外地不太甜 餘韻帶苦澀味🍸Staro Signature cocktail味道偏向酸甜清新酒精苦澀味偏少容易入口
諾士佛臺樓上有一間西餐廳

酒精苦澀味偏少
容易入口

2023-12-03
2023-12-18 46 瀏覽
呢次真係要讚下老公,佢仲記得上次食過好食,就再約我食多次呢間餐廳,仍然保持水準西西裡紅蝦手工幼蛋麵紅蝦的蝦身又大又長,除去蝦頭,滿滿的蝦膏真係好鮮味,幼蛋麵係handmade,煙韌又有蛋香,除了鮮味,仲有跟海鮮相配的開胃蕃茄醬汁。鮮龍蝦蕃茄沙律龍蝦是新鮮的,爽口彈牙,肉質鮮甜,絕對不是急凍貨。沙律菜新鮮又脆口,非常健康的前菜。炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉西冷牛扒用炭燒手法處理,肉香味濃,切開後見到嫩紅的肉色,相當吸引。品種是澳洲M5和牛,油脂甘香,肉質鮮嫩。薯蓉很幼滑,加上新鮮的配菜,食指大動。Asteroid 有很多清新的瓜果類食材做成的特飲,因為碟豆花的加持,令杯飲品帶有神秘的紫色領域,味道很清新,有青瓜,薄荷,我覺得如果食太多肉類,呢杯飲品都好爽口,解去油膩感。

西西裡紅蝦手工幼蛋麵

鮮龍蝦蕃茄沙律

炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉

Asteroid

2023-12-16 52 瀏覽
一向都熱愛尋找唔同靚靚餐廳去打卡😍今次嚟到朋友介紹嘅一間以星空🌌做主題嘅餐廳試吓!一到達餐廳門口,有大大個銀白燈光嘅燈牌及一系列藍白波波球&星星,以及兩張波波座椅比顧客打卡,感受到濃濃嘅星空氣氛👍🏻超正!行到入去,仲有銀白色嘅獨立星空座位,超靚,記得提早致電同餐廳Book定😍!🌟 巴馬火腿蕃茄水牛芝士手工薄餅 $158廚師以手搓方式製作餅底,薄餅烤得金黃酥脆,餅底唔會太厚,薄餅面上搭配了巴馬火腿、水牛芝士及蕃茄,蕃茄好鮮甜開胃,與帶點鹹香嘅巴馬火腿好夾,配埋已溶化嘅水牛芝士,每啖味道都好滋味,嚼勁十足,超滿足👍🏻!🌟 西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388西西里紅蝦勁大隻,而且好新鮮,蝦肉食落好彈牙爽口,蝦膏勁多😍好Juicy,蝦味濃郁!麵底係手工幼蛋麵,配上蕃茄醬汁及蟹膏汁,超入味又好食,好惹味!🌟 18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 $248牛小排肉質鮮嫩多汁,牛味濃郁👍🏻而且,餐廳以慢煮方式烹調,無令牛肉肉質過熟,反而能好好控制生熟度,令肉質保持嫩滑,又可以Keep到牛味,食落好Juicy,好食!又或者可以配埋綿滑嘅法式薯蓉同牛小排一齊食,味道更有層次,口感豐富😋!🌟 Asteroi

🌟 巴馬火腿蕃茄水牛芝士手工薄餅 $158

🌟 西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

🌟 18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 $248

🌟 Asteroid $98
叫咗一款比較Fresh嘅Mocktails試吓!有薄荷葉加青瓜,飲落好清新可口!另外仲有butterfly pea flower + lemon juice,所以帶點酸酸甜甜,好開胃解渴!
2023-12-16 45 瀏覽
之前一直好多人都有去呢間尖沙咀星空打卡餐廳嗰度影相,覺得好靚,所以約咗朋友過去🌠本身諗住坐佢最靚嘅星空座位,但係原來要預早好多book所以我哋就坐咗普通嘅座位,不過餐廳其他部份都有少少星空嘅裝飾🙆🏻‍♀️🍕Calzone pizza 餃子pizza,記住上菜嘅時候揸定相機,因為佢會點火燒一燒表面等佢會更加香脆。餃子Pizza入面有好多芝士、蕃茄醬、火腿,食完都有少少飽。🍝Pappardelle 係鹹豬肉扁意粉,份量唔太多兩個女仔食,其實啱啱好,因為本身醬汁都比較heavy,味道OK鹹豬肉都好香口。🍗Roasted Chicken 半隻雞薯蓉同埋有少少粟米做伴菜,雞皮燒得幾香脆,雞肉唔會太過鞋口。

🍕Calzone pizza

🍝Pappardelle

🍗Roasted Chicken
2023-12-15 37 瀏覽
朋友推薦咗一間星空做主題嘅西餐廳比我,適逢同女友周年紀念,決定帶佢嚟呢間餐廳慶祝!一去到餐廳門口,已見到周圍都係閃閃發光嘅銀白及藍色設計為主,營造太空感覺,真係好似置身係星空當中!超靚超適合打卡😍而且充滿浪漫氣氛!食物方面都好唔錯,試咗以下幾款!生牛肉他他 $178生牛肉伴上蛋黃同銀魚仔,再加上有不同香料配搭,記得要逐一配料放上生牛肉中攪拌再食,食落啖啖都有不同味道,味道超有層次及豐富🥹!好適合作為餐前小食!意式龍蝦濃湯伴手工麵包條$118龍蝦湯好creamy,龍蝦味濃郁!而且有粒粒嘅龍蝦肉係湯入面,配上手工麵包條,值得龍蝦迷一試。西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388今次嘅菜式用咗來自意大利西西里嘅大紅蝦,呢度出名嘅紅蝦出名鮮味十足。蝦肉不但肉質彈牙,蝦既鮮味亦相當濃郁!成隻蝦除咗蝦肉之外,蝦頭入面嘅蝦膏都可以倒出嚟同手打蛋麵撈埋一齊食,伴上龍蝦醬汁,蝦味更上一層樓!Asteroid $98呢杯mocktail - Asteroid係行清爽口味路線,有清新既青瓜、薄荷味,食完野飲一飲,成個口爽返曬!

生牛肉他他 $178

意式龍蝦濃湯伴手工麵包條$118

西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

Asteroid $98
2023-12-10
2023-12-15 68 瀏覽
✨今日去咗一間非常之適合打卡嘅餐廳,餐廳氣氛非常之浪漫有特色,裝修以星空為主題,環境非常之夢幻仲坐得非常舒適。🥰食物質素都非常唔錯,,超級適合嚟緊聖誕節約會食晚飯!.🐷巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律🍖巴馬火腿嘅鹹香味同爽甜清新甜瓜非常之夾,口感好豐富之餘蜜瓜嘅甜味啱啱好平衡咗火腿嘅鹹味。👍🏻試咪有獨特香味嘅火箭菜,喺非常唔錯嘅餐前沙律。🐷巴馬火腿蕃茄水牛芝士手工薄餅🍕薄餅餅底好脆,焗得都幾香。加埋火腿、蕃茄同埋可以拉絲嘅水牛芝士,🧀每啖都好香芝士嘅奶香同埋火腿嘅鹹香。🐷18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉🥩慢煮過嘅牛肉好軟嫩,咬落去仲有好多肉汁,盡量都比得好多。🍅加埋軟滑嘅法式薯蓉同埋烤過嘅蔬菜,食完都幾滿足。🥰.Starò📍尖沙咀諾士佛臺1號9樓
🐷巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律

🐷巴馬火腿蕃茄水牛芝士手工薄餅

🐷18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉
Starò
📍尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2023-12-15 38 瀏覽
原來聖誕節🧑‍🎄🎄差不多到了, 伴侶一早訂左一間極夢幻的西餐廳🍴 💜:Starò 當慶祝!這間像星際般的約會加上有水準的美味佳餚,浪漫💕🌹氣氛濃厚!Starò 現時都有出聖誕套餐呢!意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 皇牌推介這款主菜 ,燒乳豬燒得剛好的皮脆肉嫩,肥瘦剛好,與蘋果芥末籽蓉的酸甜開胃絕配🧡意式蒜香🧄白酒🍶煮大蜆粒粒蜆肉十分入味好吃😋白酒🍶味惹味十足Mercury飲品朱古力🍫味香濃,配上少女心綿花糖粒粒 ,使人滿足!💓Staro 尖沙咀諾士佛臺1號9樓
這間像星際般的約會加上有水準的美味佳餚,浪漫💕🌹氣氛濃厚!

Starò 現時都有出聖誕套餐呢!

意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉

意式蒜香🧄白酒🍶煮大蜆
粒粒蜆肉十分入味好吃😋白酒🍶味惹味十足

Mercury
飲品朱古力🍫味香濃,配上少女心綿花糖粒粒 ,使人滿足!💓

Staro
尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2023-12-14 56 瀏覽
Starò(尖沙咀)地址: 尖沙咀諾士佛臺1號9樓早前見朋友喺呢間餐廳度食嘢,影出嚟啲相超靚!今日終於俾我book到同朋友一齊嚟食🤭🤭餐廳係以星空作為主題,裏面嘅佈置都好科幻,好有feel!重點係影啲相出嚟,求其一張都好靚🤗🤗啱晒用嚟打卡😋😋鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 $178口感鮮嫩多汁,融合了牛油果和芒果的奶香和清新,令人食到唔停得口😄😄西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388麵條彈牙有咬口,紅蝦肉鮮甜彈牙,每一啖都令人嘆為觀止!手工技藝一流,紅蝦鮮味十足。絕對係一道令人回味無窮嘅美食,推介!18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 $248牛肉經過長時間慢煮,肉質嫩滑多汁,入口即化。配上的法式薯蓉,口感完美平衡。每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣,推介!意大利黑松露薯條 加配價$108薯條炸得金黃酥脆,配上香濃的黑松露醬,味道濃郁香氣四溢。每一啖都能品味到黑松露嘅獨特風味,令人回味無窮!最後梗係唔少得嗌返杯Mocktail ,今次嗌咗Saturn,係由熱帶水果調製而成,飲落酸酸甜甜,都唔錯㗎!
Starò(尖沙咀)
地址: 尖沙咀諾士佛臺1號9樓

鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 $178

西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 $248

意大利黑松露薯條 加配價$108

2023-12-13 59 瀏覽
一開電梯門就見到好美的星空佈置見到呢塊牆就想起北極光超想去旅行網上預訂平點上桌成個都好美==「星際相遇」下午茶套餐送紅白酒==鮮味鹹點| SAVOY DELIGHTS:伏特加生蠔 Vodka-infused Oysters無咩鮮味鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 Freshly Handpicked Crab Meat Avocado Mango Rolls食物無咩味西西里八爪魚沙律 Sicilian Octopus Salad八爪魚有幾片魚子醬煙三文魚撻 Salmon Tart with CaviarStarò 燒乳豬多士 Staro's Roasted Suckling Pig Toast乳豬夠脆迷你餃子手工薄餅 Mini Dumplings with Handcrafted Thin Crust點嘛火之後食落有陣燒焦味手工甜點| HANDCRAFTED SWEETS:自家製意大利經典芝士蛋糕Homemade Classic Italian Cheesecake吾係好甜,酒味吾重自家製肉桂蘋果Homemade Cinnamon Apple Tart好甜肉桂蘋果做得吾錯馬卡龍(抹茶/士多啤梨)
一開電梯門就見到好美的星空佈置

點嘛火之後食落有陣燒焦味

手工甜點| HANDCRAFTED SWEETS:

吾係好甜,酒味吾重

好甜肉桂蘋果做得吾錯

馬卡龍(抹茶/士多啤梨) Macarons (Matcha/ Strawberry)

慕絲星球(伯爵茶/檸檬芝士) Mousse Planets (Earl Grey/Lemon Cheesecake)
有點意外驚喜

行星朱古力Chocolate Planet
甜到不得了
有2款不同味
1款係開心果朱古力
另一款食到係朱古力加橙皮

包每位紅/白酒(各1)
紅酒的厚度是我喜歡的

另外本來係叫pizza , 可惜服務員下錯單
黎左個飯

2023-12-09
2023-12-13 24 瀏覽
🦐🍝 西西里紅蝦手工幼蛋麵 ($388)呢隻蝦超級大隻, 特別係蝦頭! 原來食呢個意粉係要將蝦頭嘅蟹膏同汁唧晒出嚟食嘅, 超多汁好邪惡! 而且香氣逼人, 好似食緊龍蝦咁!🐮🥩 18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 ($248)呢個慢煮安格斯大槪四至五成熟, 啱晒平時都鍾意食半熟牛扒嘅我! 個牛有切片, 好方便, 仲擺得又靚又大份添! 慢煮真係特別軟腍, 又入味又香, 必叫!🍖🍕 墨西哥辣椒肉醬蕃茄水牛芝士手工薄餅 ($208)pizza好抵食, 最貴嗰款都係$208! 呢款加咗墨西哥辣椒好香, 都有少少辣~ 但連埋水牛芝士更昇華喇~🌹 Virgo (Cocktail)Whisky, Rose, Triple Sec, Egg White, Lemon JuiceWhiskey base 好有層次,仲有玫瑰嘅香氣,好refreshing🥰🍹 Saturn (Mocktail)Pineapple juice, Orange juice, Passion fruit puree, Vanilla, Lemon juice, TeaMocktail揀咗清甜嘅熱情果味, 甜度適中, 唔錯~

🦐🍝 西西里紅蝦手工幼蛋麵 ($388)

🐮🥩 18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 ($248)

🍖🍕 墨西哥辣椒肉醬蕃茄水牛芝士手工薄餅 ($208)

🌹 Virgo (Cocktail)

🍹 Saturn (Mocktail)
Mocktail揀咗清甜嘅熱情果味, 甜度適中, 唔錯~
2023-12-06
2023-12-12 43 瀏覽
今日嚟到尖沙咀諾士佛臺一間樓上酒吧餐廳 ,呢到既裝修係以🌌星空為主題,周圍都俾閃閃星空夜燈包圍住,真係心思十足,氣氛非常浪漫有feel~~岩晒想慶生打卡、約會同聚會嘅你地🥳🥳 最令我驚艷嘅位係餐廳提供嘅電子菜單會發光的,好特別呀🤩🤩 而呢到嘅野食都幾吸引眼球~~ 🦐西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388麵條質感非常好,口感滑順且有彈性🤪🤪因為麵條係手工製作,每條麵條都經過師傅細心捏拉,確保麵條嘅質量同口感完美~而紅蝦絕對係呢道料理嘅亮點之一!!!西西里紅蝦食落鮮嫩多汁,每一啖咬落去都能感受到海鮮嘅鮮味。店員教我地將蝦頭壓扁後,用蝦膏同幼蛋麵攪拌後一齊進食,蝦膏味道非常濃郁,能夠完美融合到麵條中,令到成道菜味道更加昇華。🥩炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368和牛西冷肉質量非常高,口感嫩滑,肉汁豐富。炭燒嘅處理方式令到肉質更加香濃,十分美味。法式手工薯蓉嘅蓬松細膩質感完美配搭牛肉,增添了奶油嘅香氣同豐富口感。整道菜色澤誘人,豪華又精緻,絕對係值得品嚐嘅美食~~🍕辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅 $148呢款辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅非常好食!餅皮烤得酥脆,而且仲帶有一點辣味,正好刺激味蕾🤪🤪

🦐西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

🥩炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368

🍕辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅 $148
呢款辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅非常好食!餅皮烤得酥脆,而且仲帶有一點辣味,正好刺激味蕾🤪🤪 蕃茄嘅酸甜口感同水牛芝士嘅濃郁奶香完美融合,令每一口都充滿豐富嘅口感😚😚 肉腸嘅咸香更增添了整個口味嘅層次感。整體嚟講,呢款薄餅嘅味道相當驚艷,絕對係不容錯過嘅美食☺️☺️

🥂Bacio Della Luna $88/ glass
🍸Saturn $98