2024-02-13 139 瀏覽
今年想幫男朋友慶祝生日搵間打卡餐廳,就見到呢間開左一段時間嘅星空餐廳,喺social media見到啲相超靚阿,所以一見到就whatsapp餐廳book位!有同餐廳remark要星空位同預訂生日蛋糕,去前兩三日就收到餐廳確認訊息,同通知要付預訂蛋糕按金$100,付款後餐廳回覆都好迅速👍🏻到現場嘅時候都比餐廳實物驚豔到,好少見到餐廳真實環境比起social media相仲要靚🤣每一處都好浪漫,超適合情侶去阿,但預約時一定要講明訂星空位,因為其他座位都比較普通。食物方面都係正常水準,生牛肉他他有少少偏咸,生日蛋糕上枱時職員仲好貼心提醒我地要拍片,服務一流!
今年想幫男朋友慶祝生日搵間打卡餐廳,
就見到呢間開左一段時間嘅星空餐廳,
喺social media見到啲相超靚阿,
所以一見到就whatsapp餐廳book位!
有同餐廳remark要星空位同預訂生日蛋糕,
去前兩三日就收到餐廳確認訊息,
同通知要付預訂蛋糕按金$100,
付款後餐廳回覆都好迅速👍🏻

到現場嘅時候都比餐廳實物驚豔到,
好少見到餐廳真實環境比起social media相仲要靚🤣
每一處都好浪漫,超適合情侶去阿,
但預約時一定要講明訂星空位,
因為其他座位都比較普通。

食物方面都係正常水準,
生牛肉他他有少少偏咸,
生日蛋糕上枱時職員仲好貼心提醒我地要拍片,
服務一流!
2024-01-19
慶祝紀念
生日
🌟🌟星空浪漫主義,夜色美景西餐廳😍😍觀感同環境既優勢會同食物相輔相成🤩超級浪漫Starò 絕對係你約會🥰同重要既人係重要既日子共進西餐既不二之選🌟🌟🦀🦀鮮拆蟹肉牛油果🥑芒果卷($178)新鮮蟹肉味道同芒果合二為一,再用黃瓜薄皮包裹🥭🥭新鮮沙律菜既份量都好多,大大碟真係好fresh🥗🥗🦐🦐西西里紅蝦幼蛋面 ($388)來自西西里嘅加加加大碼既最佳紅蝦,蝦汁多到流出黎禁滯撈埋handmade幼蛋面🍜🍜集蝦味蛋香於一身💜💜口感煙韌同埋彈牙,作為餐廳招牌菜之一📸📸上碟已經好打卡able。🌿🌿小行星 Asteroid ($98)一飲落去係薄荷味十足既薑汁汽水,再附帶小小檸檬味,令人精神一振🍋🍋好relax既感覺🌸🌸有啲花香更加有吾同層次感😋😋杯身用左切合主題既球形杯視覺享受都好加分😍😍🐮🐮炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 ($368)露荀同牛扒呢個combo完全冇得輸,今次叫七成熟(Medium-Well )🥰🥰🥰油脂分佈得好平均,外層冇over burning略帶啲焦香👍🏻👍🏻入口肉汁豐富吾難咬。車厘茄都經過烤煮又keep到D汁🍅🍅食落口完全冇好干身既感覺呀🤤🤤🤤
同重要既人係重要既日子共進西餐既不二之選🌟🌟

🦀🦀鮮拆蟹肉牛油果🥑芒果卷($178)
新鮮蟹肉味道同芒果合二為一,再用黃瓜薄皮包裹🥭🥭
新鮮沙律菜既份量都好多,大大碟真係好fresh🥗🥗

🦐🦐西西里紅蝦幼蛋面 ($388)

🌿🌿小行星 Asteroid ($98)

🐮🐮炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 ($368)
食落口完全冇好干身既感覺呀🤤🤤🤤
  • 西西里紅蝦手工幼蛋麵
  • 鮮拆蟹肉牛油果芒果卷
  • 炭燒澳洲M5和牛西冷扒配燒汁伴法式手工薯蓉
2024-02-09 496 瀏覽
尖沙咀諾士佛台1號9樓嘅呢間staro 西餐廳,餐廳迷幻星光夜空設計真係好靚◦°˚\(*❛‿❛)/˚°◦餐廳環境有多個用餐區域,星空迷幻閃閃,仲有特別嘅圓枱造型,同埋有月亮造型,個個都係打卡位❤️😊西西里紅蝦手工幼蛋麵|$388巨型嘅西西里紅蝦真係超大隻,上枱熱辣辣,切開紅蝦啖啖肉,肉質爽彈,而手工幼蛋麵麵質Q彈,水準都keep到!炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉|$368炭燒M5和牛,7成熟燒得啱啱好。肉質入口仍然keep到Juicy,手工薯蓉Creamy口感幼滑👍🏻鮮拆蟹肉牛油果芒果卷|$178滿滿蟹肉配上鮮甜芒果肉,再有大量新鮮沙律菜配搭,夠晒FreshDrinks Asteroid|$98由接骨木花、蝶豆花同薄荷葉混合而成嘅一杯特飲當中仲有小清新青瓜同埋好fresh嘅檸檬汁,花香味出眾,好清新好飲。總體來講呢一間餐廳用膳環境舒適,而且好啱一大班朋友飲野聚下腳。

西西里紅蝦手工幼蛋麵|$388

炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉|$368
Char-grilled M5 Wagyu Beef Striploin
鮮拆蟹肉牛油果芒果卷|$178

Drinks
Asteroid|$98

Asteroid
花香味出眾,好清新好飲。

慶祝紀念
生日
  • 鮮拆蟹肉牛油果芒果卷
  • 炭燒澳洲M5和牛西冷扒配燒汁伴法式手工薯蓉
情人節想帶另一半去一個浪漫的地方用餐,尖沙咀的Starò星空餐廳就是你的不二之選!這間餐廳以夢幻的星空為主題,餐廳天幕均由各式星空燈飾構成,更不時有猶如北極光和流星般的燈光效果,氣氛十分浪漫!餐廳由前5星級酒店的主廚主理,提供生蠔、牛扒、手工意大利麵、Pizza等美食。我和我的另一半慶祝我們的周年紀念,當天訂了星空卡座,感覺就像置身在宇宙中,非常特別。我們點了三道菜,分別是牛肉他他、慢煮安格斯牛小排和西西里紅蝦手工幼蛋麵。牛肉他他是我們的前菜,分量十分足夠,牛肉切得很薄,鮮嫩多汁,配上酸甜的柚子醬,清爽開胃。牛肉上面還有一層薄薄的芝士片,增加了香氣和口感。慢煮安格斯牛小排是我們的主菜,這是餐廳的招牌菜之一,需要提前18小時預訂。牛小排經過18小時的慢煮,肉質非常嫩滑,入口即溶,沒有任何筋膜或油膩感。牛小排上面還淋了一層燒汁,香濃惹味,配上法式薯蓉,十分滿足。西西里紅蝦手工幼蛋麵是我們的另一道主菜,這也是餐廳的人氣菜式之一。餐廳使用了西西里紅蝦,被譽為世界最濃味的蝦,鮮甜彈牙,蝦膏更是濃郁,令人回味無窮。手工幼蛋麵的麵條很細很滑,吸收了蝦膏的精華,每一口都是享受。我們用餐的過程中,服務員

我們用餐的過程中,服務員都很細心和友善,不時為我們加水和問候,讓我們感到很貼心。餐廳的環境也很舒適,音樂不會太吵,燈光不會太暗,適合情侶們輕鬆聊天。

總括而言,我們在Starò星空餐廳度過了一個難忘的情人節,享受了美食和美景,也增進了感情。我們非常推薦這間餐廳給所有想要打卡和浪漫的情侶們,相信你們一定不會失望!
Book 檯好順利,職員好有禮貌,好有心安排,細心講解餐點,環境裝修真係好適合打卡,雖然無法坐係星空檯下食,但職員之後好細心安排咗比我哋影相!熱氛,食物,環境真係幾好,推薦!
2024-02-03 612 瀏覽
話說男朋友生日,然後諗住book間好啲嘅餐廳慶祝,點知完全超掃興服務態度係OK嘅,但係啲嘢食質素真係差到爆嗌咗個牛扒同雞(主菜嚟嘅),個牛扒都算係正正常常,冇話好難食,但係都唔會想再食,輪到個雞就真係超出想像嘅難食,首先唔知係雞嘅問題定係煮嘅方法有問題,食落去完全係好似食緊沙咁,仲有個價錢唔係平,比呢個錢不如直接落去食KFC/茶記。啲份量又少,然後又難食,如果俾錢淨係去打卡嘅咁呢間餐廳係OK,但係如果係想食正常小小嘅嘢食,咁就咪去啦!
小編今次第二次再嚟星空餐廳,環境打卡真係好靚💙 同埋服務都好好! 好主動幫我同朋友影相🥰Menu 😋😋:✨火焰餃子手工薄餅呢個係餐廳招牌, 一拎出會點火焰🔥打卡,餃子手工薄餅🍕入面有肉醬、水牛芝士、巴馬臣火腿,入口餃子皮表面脆脆,內面肉醬同水牛芝士食落好juicy! ✨ 傳統卡邦尼意大利黑松露手工幼蛋麵卡邦尼意粉係小編大愛🥰 手工幼蛋麵口感彈牙濃香好掛汁卡邦尼汁加上黑松露片令蛋麵好掛汁😋。✨ 自家製意大利經典芝士蛋糕朋友生日🎂,餐廳mark上生日字句❤️。芝士蛋糕口感軟身而且香濃咖啡味🤎✨白桃花茶花茶淡香白桃味,又養身🥰

Menu 😋😋:
✨火焰餃子手工薄餅

入口餃子皮表面脆脆,內面肉醬同水牛芝士食落好juicy!

✨ 傳統卡邦尼意大利黑松露手工幼蛋麵
卡邦尼意粉係小編大愛🥰 手工幼蛋麵口感彈牙

濃香好掛汁卡邦尼汁加上黑松露片令蛋麵好掛汁😋。

✨ 自家製意大利經典芝士蛋糕
朋友生日🎂,餐廳mark上生日字句❤️。

芝士蛋糕口感軟身而且香濃咖啡味🤎

✨白桃花茶
花茶淡香白桃味,又養身🥰

2024-01-25 74 瀏覽
星空夢幻之《Starò》星空夢幻之《Starò》,係打卡餐廳之一,門口已經感覺置身於外太空一,餐廳以星空為主題,裝修有外太空特色,有浪漫夢幻的感覺,半透明星空座位,燈光閃閃,鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 $178:沙律菜翠綠,蟹肉全部拆絲,配上酸甜芒果好開胃,巴馬火腿蕃茄水牛芝士手工薄餅 $158:咸香巴馬火腿十分大片,入口好香,水牛芝士好香,餅底薄而脆口,西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388:紅蝦十分隻,肉質彈牙,食時職員教要將蝦頭蝦膏吱出黎,淋上蛋麵上再撈混食,撈混後幼蛋麵沾滿蝦膏,每口都十分鮮味,鮮拆珍寶蟹肉手工闊條麵 $298:蟹肉非常多,味道酸酸甜甜,好好味,闊條面彈牙,意大利黑松露薯條 $108:薯條脆口,即叫即炸,好大條,黑松露非常香, Mocktail - Asteroid $98:入口好fresh,唔會好甜,每口都飲到青瓜粒粒,總捨餐廳環境絕對係靚同要打咭,食物有質素。
星空夢幻之《Starò》

總捨餐廳環境絕對係靚同要打咭,食物有質素。
2024-01-15
星空主題餐廳慶生打卡之選 《Staro》 💙🩵🪐第二次黎呢間星空餐廳😏今次揀左晚飯時段過來,一入到去已經差不多全場爆滿😵 提提大家真係要book位😣到樓下已經要排隊搭lift上樓,跟住友人發現呢道真係好岩鐘意影相既少女心朋友來😜😜今次同行友人生日,佢又好鍾愛星空系列,即時唸起Staro 星空西餐廳,仲有靚靚打卡景同友人至愛的星空蛋糕😏😏😏🎂🌎 每個座位都有超靚既波波燈,即時😍😍心心眼一行4人,叫左以下食物🔅意大利黑松露薯條 🔅西西利紅蝦麵 (味道一流,我地三個女仔食一碟,有點唔夠喉,建議同行有男友人,可以叫兩碟,因為男仔未必夠食)🔅Parma ham 手工薄餅 (手工薄餅都好香口,薄脆🩷)🔅Avocado carb roll (呢個蟹肉新鮮,同牛油果好配搭)🔅My Sign🔅A1 Granchio 坦白講食物味道都有驚喜,薯條配黑松露醬超惹味🥰 紅蝦幼麵既混配十分好味,職員上菜會簡介教我地點去食,原來需要配合蝦膏一齊去撈埋個麵😌😌好入味!香濃再加埋幼蛋麵,絕配!當晚Waiter & waitress 態度都好好,見我地出左門口影相,都無就咁放低甜品,真係等我地坐定ready先慢慢介紹同
星空主題餐廳慶生打卡之選 《Staro》 💙🩵🪐

一行4人,叫左以下食物
🔅意大利黑松露薯條
🔅My Sign
🔅A1 Granchio

坦白講食物味道都有驚喜,薯條配黑松露醬超惹味🥰

當晚Waiter & waitress 態度都好好,見我地出左門口影相,都無就咁放低甜品,真係等我地坐定ready先慢慢介紹同上檯,呢樣值得一讚👍👍

不得不提當然係星空甜品,朱古力brownie , 外表更係一個星空藍色,加埋煙花🎆蠟燭,真係超級靚

生日朋友即時開心哂!幾個女仔都圍哂影相🥰🥰

• 西西里紅蝦手工幼蛋麵
2024-01-18 1587 瀏覽
一直在IG 上看到這家餐廳, 太太太美, 拉著好友去試試! 環境無敵浪漫, 踏出電梯便如置身於外太空一樣, 銀光閃閃, 藍月亮、透明半球吊椅、顆粒柔和燈光閃耀、不同大小及顏色的反光波波作裝飾, 就連牆壁、天花板及走廊也盡現心思, 每個坐位有如坐在星空一樣, 打卡位滿滿!當然一家餐廳除了裝潢, 食物也是很重要的, 這裡有驚喜! 巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 $138 ~ 大大片咸香巴馬火腿, 配上甜瓜從來也是絕配! 再加上帶有胡椒味的火箭菜, 很開胃! 店員表示餐廳設有海鮮魚缸,所以餐廳能以新鮮海鮮製作西餐, 而不是使用冰鮮貨, 這跟平常的西餐有很大區別! 香茜鮮蜆肉手工意面 $178 ~ 蜆肉果然新鮮, 超鮮甜又沒有砂, 入口是吃得出的鮮味! 手工意面也是超贊, 軟硬適中, 很新鮮, 大愛, 必點!!! 蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 $148 ~ 最簡單的最難做! 滿滿芝士濃香, 最普通基本配搭, 最顯師傅功架! 這味道很像我在義大利吃到的薄餅一般, 正宗! 餅底有質感, 放冷了也不油膩, 也是必點的!本來只是想來打卡, 但發現原來食物也極出色!
一直在IG 上看到這家餐廳, 太太太美, 拉著好友去試試!
當然一家餐廳除了裝潢, 食物也是很重要的, 這裡有驚喜!
本來只是想來打卡, 但發現原來食物也極出色!
  • 蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅
  • 香茜鮮蜆肉手工意面
環境超好view食物又好食🤤價錢合理!除咗情侶約會、朋友聚餐外,仲有好多家庭同埋小朋友一齊過嚟食飯😍蕃茄流心水牛芝士沙律 $138簡單用新鮮番茄仔🍅火箭菜+黑醋品嘗新鮮芝士最正嘅食法😍芝士口感濃密順滑,奶香十足💓西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388呢個都係好驚喜!珍寶size嘅紅蝦整得超嫩!係我食過最嫩嘅蝦!❤️❤️ 蕃茄龍蝦汁調得啱啱好,蝦頭嘅蝦膏超級多!加埋落麵度變得超creamy🤤💓 手工幼蛋麵好煙韌彈牙,真心好正🤩意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248乳豬皮超級脆!🤤整體係脆皮多過肉,配蘋果蓉調嘅汁好清新🫶🏻一啲都唔膩💕18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 $248牛小排慢煮方式保持嫩滑口感,感覺偏瘦,肉味突出,配埋薯蓉一齊食會別有一番風味😝好推介佢哋一款Mocktail - Asteroid $98超fresh!唔甜,食到青瓜粒又檸檬香好好味🤩

環境超好view食物又好食🤤價錢合理!

蕃茄流心水牛芝士沙律 $138
簡單用新鮮番茄仔🍅火箭菜+黑醋
品嘗新鮮芝士最正嘅食法😍芝士口感濃密順滑,奶香十足💓

西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248

18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉 $248

超fresh!唔甜,食到青瓜粒又檸檬香好好味🤩
2024-01-15 73 瀏覽
之前已經黎過 每次都被這星際般夢幻的環境迷到、氣氛相當浪漫🌹、而且食物也有水準!Parma Ham Salad :這個Parma ham粉量好多、巴馬火腿配上清甜嘅甜瓜,感覺清新、作為前菜真的不錯👍🏻18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉: 牛肉味香濃、肉質呈粉嫩色、而口感有韌性、而薯蓉亦都很香滑,好好吃呢🩷飲品叫了Earl Gre同Saturn, Saturn 有菠蘿、檸檬、橙汁、百香果,我喜歡飲這杯mocktails、因為酸酸甜甜、充滿果香、很清新呢!

18小時慢煮美國安格斯牛小排伴法式薯蓉:

2024-01-14 257 瀏覽
在尖沙咀諾士佛台1號的 Staro 晚餐,如踏上星空之旅,旅程由電梯出門開始,分不同區域,尤如在星球下或月球上,配合夢幻音樂,很有氣氛。Saturn $98點了一杯非常香甜的無酒精雞尾酒,成份包括菠蘿、橙、檸檬、雲呢拿、熱情果醬及茶,又靚又好飲。生牛肉他他 $178與別不同,調味料特別多,而且刻意圍在在碟邊,有乾蔥、青蔥、海鹽、黑胡椒、鹹酸醬及芝士,生牛肉上有 white anchovy 意大利鹹魚及生鵪鶉蛋,配兩條自製 pita bread。全部材料混合來吃,香嫩幼滑富層次。意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條 $178選用馬拉蜆,粒粒肥美新鮮,白酒香草汁調味恰當。燒黃油雞 $228製作特色,以川芎白芷醃製然後燒,果然有少少藥材香味,份量輕微,所以適合。雞的質素唔錯,半隻份量,另一特式是薯蓉內有粟米粒,添上脆脆的口感層次,胸肉混合薯蓉粟米粒一起吃,提升口感,唔覺得嚡。西西里手工紅蝦幼蛋麵 $388亮點是蝦頭的膏,壓出來塗在意麵混合來吃,豐腴蝦香實在滋味,手工幼蛋麵軟滑掛汁,別於一般。平板餐牌型格,藍底反光見到字。省點之外,套餐幾抵食,下次嚟可以考慮。以星空作主題的 Staro ,佈置認真細

Saturn $98
生牛肉他他 $178
生牛肉他他
全部材料混合來吃,香嫩幼滑富層次。
意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條 $178
意式白酒香茜煮鮮蜆伴香草麵包條
選用馬拉蜆,粒粒肥美新鮮,白酒香草汁調味恰當。
燒黃油雞 $228
西西里手工紅蝦幼蛋麵 $388
西西里手工紅蝦幼蛋麵
亮點是蝦頭的膏,壓出來塗在意麵混合來吃,豐腴蝦香實在滋味,
紅蝦蝦頭的膏
手工幼蛋麵軟滑掛汁,別於一般。
西西里手工紅蝦幼蛋麵
平板餐牌型格,藍底反光見到字。
省點之外,套餐幾抵食,下次嚟可以考慮。
以星空作主題的 Staro ,佈置認真細緻,打卡之理想地點,聚友、約會或慶祝會令人很開心!

2024-01-10
用餐優惠
試食活動
2024-01-11 85 瀏覽
呢間浪漫星空主題餐廳到處都係打卡位,一入門口已經好靚,我同朋友即刻心心眼。星空好浪漫好夢幻,環境靚加上食物好食,最適合情侶約會,閏密聚會。Lobster Bisque $118首先嚟個熱湯先,龍蝦味好濃洧好鮮,配上一條手工麵包條最好不過。Calzone Pizza $178呢個餃子Pizza啱晒打卡,上枱之後店員會點火,pizza上面嘅Herbs Oil經過熱力之後香味更加散發出嚟。 pizza切開餡料豐富,有Parma Ham, 好多Mozzarella cheese同埋一啲牛肉肉醬,好邪惡。Sous Vide US Angus Short Ribs $248呢個美國安格斯牛小排經過18小時慢煮,肉質鮮嫩,保持肉汁,而且佢應該grill過,外面焦香,肉味更加濃郁。薯蓉都好滑,有薯仔香味,沾上伴碟嘅黑椒燒汁好好食。伴碟嘅各款蔬菜,豆角、燒茄子、烤蕃茄、烤洋蔥,全部都好新鮮鮮嫩。

Lobster Bisque $118

Calzone Pizza $178

✨ 12月真係好多朋友生日🎂 今次呢位朋友好鐘意小王子👑 所以揀咗呢間以星空為主嘅餐廳😍😍 我7月去過一次,好靚😍 滿滿打卡位✨餐廳入口處嘅特別打卡吊椅位好吸引人,而裡面嘅座位就更加有心思啦,係半球形星空卡座,好靚呀!🌟圓拱形梳化同營造星空嘅燈光同燈飾,氛圍都好浪漫。🍽️最頭先試嘅係鮮拆蟹肉牛油果芒果卷,只係$178!蟹肉拆成幼絲,再配上芒果,酸酸甜甜好開胃!🍽️再嚟就係西西里紅蝦手工幼蛋麵,$388!紅蝦好大隻,就好似個手板咁長,蝦肉都好彈牙爽口。加埋好多蝦膏同埋手工幼蛋麵,蝦膏味更加突出。即使影相之後凍咗都好好味呀!蕃茄醬微微酸配合幼蛋麵,味道絕配!🍽️如果鍾意牛肉,可以試下18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉。牛小排肉質鮮嫩得驚喜,加上綿滑嘅法式薯蓉同紫洋蔥,口感豐富多層次,每一口都食到香濃牛味,真係正啊!❤️🩷🍽️另外,意大利黑松露薯條只係$108,香脆可口,即叫即炸!再配上濃郁嘅黑松露醬,最適合Happy Hour時飲酒嘅小食啦!🍽️如果想飲一杯清涼嘅飲品,可以試下Saturn。呢杯飲品菠蘿味同熱情果味十足,好開胃。餐廳仲提供發光嘅電子菜單,真係好特別喔!嚟到呢度唔止可以食得豐盛,都可

餐廳仲提供發光嘅電子菜單,真係好特別喔!嚟到呢度唔止可以食得豐盛,都可以感受到獨特嘅氛圍同享受特別嘅體驗。一定要嚟試下啦!