2023-12-12
今日同朋友慶祝生日,嚟到呢間係諾士佛台嘅Staro~呢間餐廳一直bookmark咗好耐😽佢係一間以星空主題設計嘅西餐廳,餐廳有唔少嘅打卡位,有唔同嘅獨立包廂座位~完全唔洗額外價錢😌😌不過想坐獨立嘅星空座位,就記得預先book咗位先啦😗😗⭐️西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388不得不提呢個西西里紅蝦手工幼蛋麵,佢帶比我驚艷嘅口感同風味😝😝以新鮮嘅西西里紅蝦作為主角,店員仲提醒可以用匙羹壓住蝦頭😋就佢啲肉汁唧晒出嚟😛😛再搭配埋手工製作嘅幼蛋麵,將佢同肉汁撈埋咁食😝😝每一口都充滿住蝦肉嘅鮮甜味道🤓絕對值得每一分錢🥹⭐️炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368以頂級嘅澳洲M5和牛西冷扒作為亮點,炭燒嘅火候恰到好處,令到肉質保持咗極佳嘅口感同埋鮮嫩度😍😍再搭配法式手工薯蓉,提升埋整體嘅豪華感,真係唔可以錯過🥳🥳⭐️辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅 $148手工薄餅嘅一款精緻嘅小吃選擇😝薄餅底酥脆,配上辣肉腸、蕃茄同水牛芝士呢個組合,口感豐富而味道都十分鮮明😙超有咬口😎🥂Bacio Della Luna $88/ glass🥂Saturn $98Bacio Della Luna帶來芳香又清新嘅口感,十啖又一啖
⭐️西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388
⭐️炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉 $368
⭐️辣肉腸蕃茄水牛芝士手工薄餅 $148
🥂Bacio Della Luna $88/ glass
🥂Saturn $98
Bacio Della Luna帶來芳香又清新嘅口感,十啖又一啖,增添左一絲嘅浪漫氛圍😚而Saturn濃郁同酒香都同菜品相得益彰,無論係視覺上嘅享受同味覺上都令人好滿足😆😆