2023-12-18 46 瀏覽
呢次真係要讚下老公,佢仲記得上次食過好食,就再約我食多次呢間餐廳,仍然保持水準西西裡紅蝦手工幼蛋麵紅蝦的蝦身又大又長,除去蝦頭,滿滿的蝦膏真係好鮮味,幼蛋麵係handmade,煙韌又有蛋香,除了鮮味,仲有跟海鮮相配的開胃蕃茄醬汁。鮮龍蝦蕃茄沙律龍蝦是新鮮的,爽口彈牙,肉質鮮甜,絕對不是急凍貨。沙律菜新鮮又脆口,非常健康的前菜。炭燒澳洲M5和牛西冷扒伴法式手工薯蓉西冷牛扒用炭燒手法處理,肉香味濃,切開後見到嫩紅的肉色,相當吸引。品種是澳洲M5和牛,油脂甘香,肉質鮮嫩。薯蓉很幼滑,加上新鮮的配菜,食指大動。Asteroid 有很多清新的瓜果類食材做成的特飲,因為碟豆花的加持,令杯飲品帶有神秘的紫色領域,味道很清新,有青瓜,薄荷,我覺得如果食太多肉類,呢杯飲品都好爽口,解去油膩感。

西西裡紅蝦手工幼蛋麵

鮮龍蝦蕃茄沙律