2021-12-23
估唔到MegaBox都有間咁靚嘅fine dining! 行過見到呢間餐廳新開無耐,門面靚,就想同朋友食餐好。入到去餐廳好闊落,而且環境真係幾靚。我哋揀咗Four courses set dinner for 2 $788.Soup/ starter/ main course x 2/ dessert首先有麵包🥖外皮幾脆,中間軟綿綿。配有牛油🧈另外我哋仲要咗黑醋。湯用大碗裝住,份量唔算多,賣相精緻,啱晒飲唔到好多嘅女士們~ Starter揀咗CHICKEN LIVER PATEWITH PORT WINE JELLY~呢個雞肝creamy啫喱質地,味道幾香,用嚟搽麵包食~主菜揀咗西冷及慢煮Pork rack 。西冷揀咗五成熟,煎到粉紅色好靚!肉質夠林牛味又香。仲配有薯條🍟同沙律🥗。慢煮豬肉質煮得好好,然後再烤過個面。肉質好夠林,而且豬呈粉紅色,配有芝士cream sauce!最後甜品揀咗cream brûlée, 仲有有雲呢拿雪糕。焦糖燉蛋夠香夠甜,有士多啤梨酸酸地。呢個餐唔包飲品,所以我哋散叫咗兩杯飲品。橙汁同西柚汁都夠Fresh! 呢度食物質素幾高,而且環境又好,想靜靜哋搵個靚環境
估唔到MegaBox都有間咁靚嘅fine dining!
行過見到呢間餐廳新開無耐,門面靚,就想同朋友食餐好。