2021-12-29
【Megabox聖誕浪漫法國菜 二人set性價比極高】臨近聖誕節,特別想食啲靚仔啲嘅西餐,見到megabox呢間新開嘅sole個2人 4 course set dinner幾平民價🤔 望入去個裝修又好低調典雅咁幾吸引,所以就去撐下枱腳👫🏻 睇menu𥚃面選擇唔多但夠精,$788就食到法國菜性價比極高☺️SOUP▫️椰菜忌廉湯(daily soup):椰菜味幾突出,幾健康▫️法式洋蔥湯:好正宗,洋蔥味煮到好香濃又好清甜STARTER▫️酒香雞肝醬伴砵酒啫喱:睇落細細舊,但超級濃雞肝味,份量可以再少d添▫️Burrata cheese伴蕃茄:芝士味較淡,相對連埋蕃茄食就好清新唔漏👍🏻MAIN COURSE▫️慢煮西冷伴薯泥:熟度啱啱好,好嫩滑▫️慢煮豬架配甜酸菠蘿沙律:豬架肉質同西冷有得揮,勁軟嫩,配埋菠蘿沙律一齊食好夾,推😍👍🏻DESSERT▫️creme brulee:碗底好多雲呢拿籽,好香好滑,不過個surface大咗,令到焦糖嘅部份多咗,食到尾覺得甜咗dd▫️朱古力奶凍伴焦糖南瓜子脆片:好濃朱古力,唔會過甜,chocolate lover實啱👍🏻……………………………….📍 Solé地址 : 九龍灣
SOUP
▫️法式洋蔥湯:好正宗,洋蔥味煮到好香濃又好清甜
STARTER
MAIN COURSE
▫️慢煮西冷伴薯泥:熟度啱啱好,好嫩滑
DESSERT
……………………………….
📍 Solé
地址 : 九龍灣Megabox5樓3-4及9號舖
……………………………….