2018-12-06
最近約左個friend 食晚飯 因為我地都係旺角附近放工 所以我地又係旺角食飯啦哈哈 今次我地就揀左間環境好正嘅餐廳 叫左sky726 而且地理位置又方便 係旺角站b3 出口一出行兩分鐘到就到 依間餐廳幾值得去!一入到間餐廳就鐘意左佢個環境 除左已經有哂聖誕嘅裝飾令到間餐廳幾有氣氛 依間餐廳外嘅香港夜景已經加左好多分 配上一啲節奏輕快嘅英文情歌 依到幾適合去慶祝紀念日除左環境相當出色 佢依到嘅食物都唔錯 因為聖誕節佢地出左個新餐牌 我地叫左一set 同少少野食 有以下食物:三文魚mousse依個mousse 食落幾creamy 係熟左嘅三文魚嘅味道 香港人應該都會鐘意食 不過我都係鐘意食一舊三文魚🍣多啲xd香草牛油焗田螺田螺好味道! 一上到枱啲田螺仲係有煙出。熱辣辣 而且食落好彈牙 中間有大量香草令到個田螺更加香口煙火雞合桃沙律依個沙律嘅特別之處在於除左裏面有大大塊嘅青蘋果同個汁酸酸甜甜外 佢仲有合桃令到成日沙律多左口感 而煙火雞都幾新鮮 依個組合新鮮而不違和煙肉白豆湯依個湯嘅質感有啲似紅豆沙 因為佢用白豆煮成所以有沙 飲完有啲飽肚感 板燒羊後腿扒伴甜薯依個羊本人誠意推介 本身切嘅時候
三文魚mousse
香草牛油焗田螺
煙火雞合桃沙律
煙肉白豆湯
板燒羊後腿扒伴甜薯
依個羊本人誠意推介 本身切嘅時候覺得舊羊好硬 點知切完食落都幾易咬得爛 肉質幾鮮嫩 而且唔蘇 最正嘅係除左主角之外佢個甜薯相當出色 本身以為係炒蛋 點知食落係薯仔 口感好滑 甜而不漏
墨魚汁意粉
雖然食到成個咀都係墨魚汁 但係都值得食架 上面有兩隻虎蝦加上有茄蓉 墨魚同魚塊
相當足料
流心抹茶tart
佢個流心tart 整得幾好 個皮結實似曲奇 內裏嘅流心抹茶甜道剛剛好 唔太杰 用黎點埋旁邊嘅士多啤梨好滿足hehe
我地仲叫左一杯cocktail 同mocktail
個人認為cocktail 杯cucu好飲啲因為佢酒精味唔重而且内有青蘋果味道清新唔太甜 好fresh
整體而言 食物唔錯 地理位置方便但又有夜景🌃睇 真心係慶祝活動地點唔錯嘅選擇!