Sky726

2022-01-29 126 瀏覽
靚景西餐廳X🕯午餐系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬—▫️餐廳:sky 726 @sky726hk ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍旺角彌敦道726號25樓(港鐵旺角站 B3 出口, 步行約3分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一至五12:00 - 15:30 & 17:30 - 23:00星期六至日11:30 - 16:30 & 17:30 - 23:00▫️價錢:~$200+—美味:🥩🥩🥩+0.85🥩環境:🌌🌌🌌+0.95🌌價錢:💰💰💰+0.95💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.85🧑🏻‍🍳—最近冇得食晚市,lunch就食好啲啲☺️淨係環境都夠晒chill☺️,食物份量都幾多☺️兩個人去又得一班人去都得😃—👦🏻👧🏻食咗啲咩🤫💕▫️頭盤📍caesar salad🥗 with shrimp價錢:$148分數:🥗🥗🥗🥗個salad有多款好健康既菜☺️有啲啲酸味好開胃🤓加埋3隻大蝦🦐🤩ho 夾仲幾大份,係💯good start‼️有埋蛋汁同芝士jeng😍~▫️主菜1📍Full English breakfast 價錢:$168分數:🍲🍲🍲+0.6🍲依款All day breakfast 都幾大份量,有炒蛋🍳、豆、蕃茄、
靚景西餐廳X🕯午餐系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬

▫️主菜1
📍Full English breakfast
價錢:$168
分數:🍲🍲🍲+0.6🍲
依款All day breakfast 都幾大份量,有炒蛋🍳、豆、蕃茄、煙肉火腿等等🥓材料唔係話太特別,如果冇咁油就更好

▫️甜品
📍Molten chocolate
價錢:$88
分數:🍫🍫🍫+0.7🍫
賣相唔🤩細細件,心太軟仲係熱辣辣🤓如果外層再脆身啲啲,入邊啲朱古力再流啲就好😁

▫️飲品
📍Mocha
價錢:$55
分數:☕️☕️☕️+0.9☕️
朱古力同咖啡味都幾濃☕️飲若好夾

#好西 #打卡 #bellevue #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_mk #旺角美食 #羊架 #鮑魚 #鵝肝 #cocktails #bar #dinner #chill
#finedining
2022-01-25 130 瀏覽
一入電梯就已經見到佢地個menu 貼左係牆上但係我食嘅時間個個menu 係依個💁🏻‍♀️一出電梯成層都係佢地嘅,電梯位仲油左畫裝飾👍🏻另類打卡位🤪餐廳裝修風格係美式style, 其實中間佢有個大嘅水吧位(?)景色開揚環境乾淨企理份量都幾足架,而且多料多蜆肉,不過有少少辣,唔食得辣嘅人要注意下。意粉口感唔會淋曬/過軟牛扒係慢煮的,所以熟度冇得揀。份量唔細架最正係啲蘆筍好強嘅燒烤感覺,但又仍然好juicy薯條都又脆又香口之後都加左錢配多兩個甜品雖然只係簡單嘅香草雪糕,但配左唔同嘅莓,而且加錢都唔洗加好多就有,抵依個就係是日甜品,朱古力蛋糕。朱古力好濃郁,但未去到苦嘅地步,食落又唔會太甜,我鐘意
一入電梯就已經見到佢地個menu 貼左係牆上

但係我食嘅時間個個menu 係依個💁🏻‍♀️

一出電梯成層都係佢地嘅,電梯位仲油左畫裝飾👍🏻另類打卡位🤪

景色開揚

環境乾淨企理

牛扒係慢煮的,所以熟度冇得揀。份量唔細架
最正係啲蘆筍好強嘅燒烤感覺,但又仍然好juicy
薯條都又脆又香口

之後都加左錢配多兩個甜品

2022-01-22 127 瀏覽
今日同朋友行完街,於是呢就喺旺角附近呢搵吓有咩食。咁啱呢間餐廳呢我哋又未食過,而且我睇佢啲相景色好似好靚於是呢我哋就嚟試吓啦。餐廳嘅座位非常之多,而且呢環境優美,座位非常之寬敞。宜昌出面嘅景色呢就係旺角嘅街景嚟嘅,由於係中午啊,我哋都唔使排好耐隊就可以入座啦。餐廳呢主要係食意粉呀,牛扒全日早餐,我同朋友呢就揀咗慢煮澳洲草字西蘭牛扒同埋香草燒春雞。牛扒嘅份量呢唔會話太少, 而且一上黎已經聞到好香嘅牛扒味。切開呢更加係肉質鮮嫩,唔會話太暗煮得啱啱好啊亦都唔會太老啊。而燒春雞半隻已經係非常大呀,燒春雞面頭有少少孜然香味、香草、椒鹽嘅味道,香脆嘅外皮下面嘅肉汁都係非常之多,一切開,可以見到呢雞肉係非常之嫩滑。
餐廳嘅座位非常之多,而且呢環境優美,座位非常之寬敞。
牛扒嘅份量呢唔會話太少, 而且一上黎已經聞到好香嘅牛扒味。
2022-01-18 142 瀏覽
Brunch in the air💫Located at the top floor in the city center, this place overlooks the hectic and exciting streets of Kowloon. Fried calamari🐙The best starter to begin with, and the flavour is enhanced further with the sour cream dipping sauce.All day English Breakfast🍳Just your ordinary all day breakfast that looked amazing. A bit pricey tbh, but the view surely compensated for it.Vegan Burger🌱Burger with portobello mushroom and cheese that looked incredible. Fries on the side were very crispy
Brunch in the air💫

Fried calamari🐙

All day English Breakfast🍳

Vegan Burger🌱
Burger with portobello mushroom and cheese that looked incredible. Fries on the side were very crispy and nicely complemented with the burger. Would be even more impressive if only they offered impossible beef!
2022-01-16
午餐
2022-01-17 127 瀏覽
香蒜白酒蜆肉意大利粉$168食依個意粉嘅時候,你可以食得出餐廳煮野食嘅仔細程度。個意粉應該係用左橄欖油炒香左啲辣椒粒先,然後再加蒜粒同洋蔥粒。炒意粉嘅油有晒蒜呀洋蔥呀辣椒呀依啲香味。再黎就係啲蜆啦,有好多呀!每一啖意粉都會有蜆用。成份意粉炒得夠乾身,唔會太水。有啲辣嘅完素令到我食唔停口。油封鴨脾$168 唔好見係叫油封就以為會好油,佢地整得完全唔油,鐘好juicy 添。低溫慢煮令到鴨脾保留肉質嘅柔嫩鮮美。鴨脾都醃得好好,好入味。佢嘅脂肪肉質比例拿捏得好perfect。適當嘅油脂、肉汁同油封左香脆嘅鴨皮令到我會比依個餐5粒星。大家食嘅時候一定要加埋碟上面嘅南瓜蓉,食落去你會feel 到多左一層質感。火焰朱古力球$88 依份甜品真係好igable,店員會淋rum 酒上去,然後點火。我去嘅時候係食晏晝飯所以睇唔到啲火乜滯,但係如果你係夜晚黑去就一定要叫一個甜品。見到埋啲火應該會好正。佢個朱古力殼、朱古力醬同埋朱古力brownie 都係dark chocolate 。食落去罪惡咁冇咁重。完全唔使驚呢個甜品口感會好heavy 。當你同埋佢伴碟啲嘅藍莓紅桑子一齊食,啲生果嘅少少果酸可以幫你令到個味
香蒜白酒蜆肉意大利粉$168

油封鴨脾$168

火焰朱古力球$88
依份甜品真係好igable,店員會淋rum 酒上去,然後點火。我去嘅時候係食晏晝飯所以睇唔到啲火乜滯,但係如果你係夜晚黑去就一定要叫一個甜品。見到埋啲火應該會好正。佢個朱古力殼、朱古力醬同埋朱古力brownie 都係dark chocolate 。食落去罪惡咁冇咁重。完全唔使驚呢個甜品口感會好heavy 。當你同埋佢伴碟啲嘅藍莓紅桑子一齊食,啲生果嘅少少果酸可以幫你令到個味道層次昇華。

🔸坐得舒服,又可以喺旺角高處飽覽景色,無論係情侶約會定係約朋友聚下都係一流😍~重點係嘢食選擇都幾有特色又好食,仲要價錢十分之親民👍🏻🔸香草燒春雞 $188 - 呢間個燒春雞都真係我食過數一數二出色🤤佢外層唔係炸子雞整法,都唔係正常西式果種,反而係酥脆炸皮,調味都好有層汁,用咗好多唔同香料🤓一撕開隻肶就有好強烈黃油香味散發,每一啖都都又嫰又滑❤️🔸香蒜鴨肉紅菜頭扁意粉 $188 - 賣相靚仔,紅菜頭點綴咗個意粉,令佢多咗微甜同更健康😛餸有鴨肉同菇,口感煙韌份量又多,成個配搭十分巧妙🥰🔸焦糖蒙布朗蛋糕 $78 - 蒙布朗嘅特色係一層層不同味道嘅堆疊,佢絕對做到呢種高質層次口感,值得一試😍

2022-01-15 137 瀏覽
前排有朋友生日,想帶佢去一間有靚景嘅餐廳食生日飯,搵嚟搵去旺角都好少啲類型嘅餐廳,結果嚟咗呢度,有落地大玻璃靚景之餘,食物質素都唔錯。因為我哋係下晝兩三點先嚟,所以餐廳唔算好多人。餐廳裝修都幾別緻,有bar枱位,亦有窗邊位。好好彩我哋今次可以坐到落地大玻璃隔離,望到成個西九龍,夜晚嚟嘅話仲靚。我哋首先叫咗個田園沙律,個沙律份量大到嚇親,有勁多麵包糠,正啊!同埋我幾鍾意佢個橄欖汁,食到好開胃!我哋加$48變做套餐,送多個細沙律、餐湯同埋餐包,幾鍾意嗰餐湯,因為有勁多料。再叫咗個墨西哥燒粟米做小食,上面有啲好似孜然粉嘅調味,好出色!主菜就叫咗半隻香草燒春雞,隻雞燒得幾嫩滑,仲配左唔少嘅薯條,食到呢度已經好飽。結果今餐兩個人埋單都只係大概$450,可以望到呢個景,真係好抵食。下次有機會都上嚟呢度睇吓夜景,仲可以飲番幾杯酒,諗起都好chill。

2022-01-10 122 瀏覽
Fd子想食西餐,又想睇靚景。搵到尼間夜晚可以睇夜景,見評語都唔錯,正打算book晚餐時段…. 點知…. 6點後禁堂食🥲 點解….🥲🥲🥲同fd子商量後,決定無夜景睇咪睇吓日頭街景囉😂😂。於是照原定計劃,但食午餐時段🍽14:00左右去到(on time✌🏻),餐廳唔多人,大概坐咗4-5枱客,全部都係靠窗坐… 我都即刻問侍應仲有冇靠窗的枱? 好彩☺️ 仲有最後一張窗邊枱,即刻坐低~ 算係滿足到fd子‘睇景食西餐’嘅要求😆。 好~ 開餐😋😋流心水牛芝士🥚伴蕃茄🍅. $128-(Lava mozzarella EL Tomatoes)好味😋,好鍾意食水牛芝士,見到成粒波咗上已經覺得好治癒😍 芝士波上面淋咗少少甜黑醋 可以減輕芝士的膩感;下面仲有好香既羅勒醬,增添左香味。野菌意大利飯 🌱🍄. $198-(Mushroom Risotto)好足料,好濃郁嘅野菌香味,啖啖都食到好多菇🍄,但咸左dd。 如果淡番少少就good la.慢煮黑毛豬鞍扒🐽🍴. $218-Sous-Vide Iberico Pork Chop 一d都唔韌,配上點點甜黑醋&士多啤梨🍓醬,唔錯。Drinks: Ice Moc

好~ 開餐😋😋

流心水牛芝士🥚伴蕃茄🍅. $128-
(Lava mozzarella EL Tomatoes)

野菌意大利飯 🌱🍄. $198-
(Mushroom Risotto)

慢煮黑毛豬鞍扒🐽🍴. $218-
Sous-Vide Iberico Pork Chop

一d都唔韌,配上點點甜黑醋&士多啤梨🍓醬,唔錯。

Drinks: Ice Mocha🍨 , Forest Fruit Tea🫖

本來想叫甜品,但當日想試既火焰朱古力球、紅桑子蛋白撻 未有供應… 可惜。

總體感覺唔錯,環境都舒服(可能加上當日客人唔係好多),食物、服務態度都好,會期待下次嚟睇吓夜景食晚餐😆😆

如果我冇記錯😆經OpenRice訂座,點餐滿$400-(野飲唔計😉)可享7折喔~
2022-01-09 124 瀏覽
呢間西餐廳係旺角,有好開揚嘅風景,望到好遠海景,搭lift上頂樓,一開lift門,覺得間餐廳環境幾唔錯,啲枱唔會話太迫,都幾鬆動不過因為疫情關係,佢哋冇做lunch set Menu,淨係做主餐牌,價錢冇咁相宜職員服務態度好好,好熱心,餐廳又有Wi-Fi比客人使用,所以餐廳嘅服務質素方面算唔錯嘅…食物方面,我哋叫咗兩款扒試吓,佢個擺盤幾精美,不過唔係兩款扒嘅主食都配有配菜味道同質素算唔錯1. 慢煮澳洲草飼西蘭牛扒 牛扒幾成熟冇得揀,一定要跟係七八成,可能係餐廳廚師對食物嘅要求同執着啦肉質佢處理得幾好,好香嫩嘅,配個紅酒汁幾好味,啲配菜又處理得好好,薯塊好脆好香口2. 慢煮黑毛豬鞍扒有啲驚喜,佢係連骨嘅,然後呢個肉質同埋部位都幾高質,肥瘦均勻

味道同質素算唔錯

1. 慢煮澳洲草飼西蘭牛扒

2. 慢煮黑毛豬鞍扒
2022-01-09 116 瀏覽
打開餐牌眼睛視覺來享受美食法式烹調食材以(顏色、擺盤、份量、火喉) 原汁原味,最啱放工後讓人輕鬆慢活與另一半/閨蜜來一頓回味!新鮮「煙三文魚沙律」,色澤佳煙三文簡單摺捲成型配合調味食落非常清爽「法式白酒忌廉煮青口 」肥美質感肉質肥厚,飽吸濃香忌廉醬汁拌勻鹹香入味「慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑西醋汁及牛肝菌醬」一口嚐盡肥瘦,慢煮方式極其誘人,講究細緻度口味人士不能錯過「黑松露野菌意大利飯 」量充足份量唔會太多汁,軟硬剛好啖啖Creamy吸飽黑松露精華更顯豐富「72%朱古力心太軟」 愛吃濃烈配方切開裡面軟心朱古力漿流出,兩者皆味一頓主菜和甜食簡單而滿足

打開餐牌眼睛視覺來享受美食

「慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑西醋汁及牛肝菌醬」
一口嚐盡肥瘦,慢煮方式極其誘人,講究細緻度口味人士不能錯過
「黑松露野菌意大利飯 」

「72%朱古力心太軟」
2022-01-04
2022-01-06 120 瀏覽
呢度環境好靚,好有氣氛,幾啱同朋友嚟傾下計,chill下。燒焗南瓜湯伴蟹肉配餐包好香甜,飲落好綿滑,南瓜味好濃郁,仲有唔少蟹肉,增添鮮味意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士手卷意粉口感好特別,比較煙韌。配料好多,食落味道好豐富,辣辣地,芝士味都幾濃。香煎美國頂級安格斯肉眼扒牛味重,油花豐富,食落好juicy,口感食落軟腍,配搭薯蓉同蘆筍,薯蓉好creamy,好香。火焰朱古力球好特別,打卡一定要叫。呢個時候準備好camera, 店員會用高濃度啲酒精燒朱古力球,外層嘅朱古力會軟化,入面有雪糕同brownie,食落口感好豐富,而且酒味濃郁,鍾意飲酒嘅一定要試!Tropical Teas(fresh orange,fresh lemon,fresh lime,black tea,ginger beer)好清新,唔會好甜,橙味都幾重。
呢度環境好靚,好有氣氛,幾啱同朋友嚟傾下計,chill下。

燒焗南瓜湯伴蟹肉配餐包
好香甜,飲落好綿滑,南瓜味好濃郁,仲有唔少蟹肉,增添鮮味

意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士

香煎美國頂級安格斯肉眼扒

火焰朱古力球

好清新,唔會好甜,橙味都幾重。

呢間西餐廳位於旺角726嘅頂樓,飽覽旺角太子一帶嘅景色🌃✨ 餐廳內滿佈嘅氣氛燈似繁星 💫中間有張大bar枱🍸而每張枱上都有個浪漫小燭台🕯成間餐廳佈置得好有情調🥰🥂1️⃣ Mushroom Strozzapreti $188 🤍4.5/5🌩 手工意粉好特別🌟似割開左嘅長粗管麵🤣🌩 長度好match辣肉腸同蘑菇🥓🍄而且好彈牙煙韌😋🌩 成個意粉份量好多🤩濃郁蕃茄sauce配上辣肉腸辣辣地好惹味👍🏼2️⃣ Prime Rib Eye $388🤍3.5/5🌩 肉眼叫咗medium well🥩出到嚟比想像中紅🙈但係比想像熟得更加靚😌🌩 超大塊厚切肉眼🔥呢舊食落筋偏多不過整體講煎得幾腍,而且能夠鎖住肉汁好juicy😋😋🌩 薯蓉值得一讚✨好creamy好幼滑☺️☺️3️⃣ Pumpkin Soup with Crab Meat $78 🤍5/5🌩 南瓜湯濃稠度適中,飲到南瓜蓉🎃🌩 蟹肉鮮甜厚實🦀而且份量都幾多🌩 隨湯送上餐包同唧花牛油🍞🧈餐包暖暖的而且幾軟熟4️⃣ Chocolate Fireball $88🤍4/5🌩 呢個打卡一流📸 先上一個朱古力球,再有bartender 喺酒精上點火🍸🔥點燃朱古力直到半融狀態😳🌩

🌩 手工意粉好特別🌟似割開左嘅長粗管麵🤣
🌩 長度好match辣肉腸同蘑菇🥓🍄而且好彈牙煙韌😋

2️⃣ Prime Rib Eye $388🤍3.5/5
🌩 薯蓉值得一讚✨好creamy好幼滑☺️☺️

🌩 南瓜湯濃稠度適中,飲到南瓜蓉🎃
🌩 蟹肉鮮甜厚實🦀而且份量都幾多
🌩 隨湯送上餐包同唧花牛油🍞🧈餐包暖暖的而且幾軟熟

🌩 朱古力殼入面係一球雲呢拿雪糕同朱古力brownie🍨🍫就咁食朱古力殼同brownie 可能會覺得太甜,而酒精味都幾濃幾苦💦呢個時候雲呢拿雪糕認得格外清新😌配搭埋雪糕食水果中和返啱啱好🥰

5️⃣ Tropical Teas $78 🤍4/5
🌩 好長身好大杯🍹份量多到2個人share都得🤣
🌩 Topping有青檸、檸檬、橙等新鮮水果睇得又食得🤩
🌩 杯mocktail嘅主調係鮮橙汁味🍊微酸嘅檸檬味令佢更加清新🍋後調仲有淡淡茶味湧上,令成杯嘢更有韻味😌

Mushroom Strozzapreti
Prime Rib Eye
Pumpkin Soup with Crab Meat
Chocolate Fireball
Tropical Teas
2022-01-04 3934 瀏覽
這餐廳出咗名好耐,而之前都有攞到一啲獎,但小編對它一直冇緣,但今次終於安排到時間,來這裡試試。📌香蒜鴨肉紅菜頭扁意粉意粉用紅菜頭染成紅色賣相確實係好靚,打卡亦好美,而味道又可以將原本冇乜味嘅意粉變成少少紅菜頭甜味,而鴨肉同菇帶來嘅口感亦不錯,不過小編略嫌整道菜顏色有點單調,如果有一些綠色配菜或黃色椒點綴一吓,相信會更吸引。📌慢煮美國豬柳伴黑醋蘋果蓉豬柳因為慢煮肉質比較嫩滑,但表面嘅金黃色似有烤過,味道亦有烤香,做得係出色,不過略嫌份量偏少。配菜有蘋果蓉,味道酸酸甜甜好醒胃,但亦都係份量偏少,加上黑醋醬汁,酸甜味更濃。📌火焰朱古力球火焰朱古力球係餐廳廚師推介,所以點咗嚟試試,點火之前圓圓一個朱古力球賣相好靚,隔離枱慶祝生日都點咗這個球嚟打卡,但燒完後個朱古力球溶咗,之後食落感覺似朱古力同酒兩樣只係放埋一齊,冇溶合嘅效果,有一點失望。📌朱古力撻朱古力撻反而好多了,質感結實朱古力味濃郁,份量亦剛好,讚。📌Coco Tail這款Coco Tail Mocktail係由橙汁、菠蘿汁、椰奶、櫻桃糖漿同雪碧混合而成,味道方面椰奶味比較重,之後會嘗到少少酸甜嘅菠蘿味,雪碧提供咗有氣塘水。📌Silver

📌香蒜鴨肉紅菜頭扁意粉

📌慢煮美國豬柳伴黑醋蘋果蓉

📌火焰朱古力球

📌朱古力撻
朱古力撻反而好多了,質感結實朱古力味濃郁,份量亦剛好,讚。

📌Coco Tail

📌Silver screen
另一款Mocktail 比較特別,有popcorn,有咖啡沙冰,有巧克力粉,朱古力控一定喜歡。

Silver screen
Coco Tail
Silver screen
Coco Tail
2022-01-04 115 瀏覽
從小老師也加倍認真,來教導我細心照顧另一半。OpenRice必須清楚看真,哪管一次揀錯,也都可摧毀這lunch呢間位於彌敦道嘅sky726,令我可以做過最優秀搵食高人林立於旺角最高位置(好似),俯視着彌敦道,餐廳嘅佈置有如置身空中餐廳,在食物中也可以咀嚼風景鍾意飲酒嘅朋友,不妨可以嚟到呢度試吓,睇嚟佢哋都可以係個狂歡之夜場地~餐廳提供Set dinner重點係有我最鍾意嘅歌劇院蛋糕不過我哋今晚諗住飲杯酒,食少少野,所以呢個機會留返下次先!餐廳提供唔同酒類飲品,包括Wine, cocktail, mocktail...估下我哋嗌咗啲咩.........係Mocktail左手邊嗰杯係Very Berry, 右手邊嗰杯係Tropical Teas兩杯都好易入口,同餐飲冇分別Very Berry 飲落口好香草莓味,而且飲到橙肉粒,飲耐少少仲感覺到檸檬酸嘅以解渴口感好啱係餐前甜一甜~另一杯Tropical Teas 相對地淡味好多,但係淡得來我好鍾意青檸帶嚟嘅清新口感,同橙同檸檬配合得恰到好處解渴之餘又唔會感覺好甜有邪惡感......最後個Main 到了- 香烤豬鞍一份嚟到嘅時候我哋Wow出嚟,

呢間位於彌敦道嘅sky726,令我可以做過最優秀搵食高人

餐廳提供Set dinner
重點係有我最鍾意嘅歌劇院蛋糕
不過我哋今晚諗住飲杯酒,食少少野,所以呢個機會留返下次先!

估下我哋嗌咗啲咩

係Mocktail

兩杯都好易入口,同餐飲冇分別

好啱係餐前甜一甜~

解渴之餘又唔會感覺好甜有邪惡感

最後個Main 到了- 香烤豬鞍一份

嚟到嘅時候我哋Wow出嚟,因為份量十足,足夠兩人食用

侍應話呢個係用咗慢煮嘅方法,所以切落去嘅時候可能會有少少紅。

而我哋就係鍾意佢呢一種口感,煮得啱啱好,切落去嘅時候非常之滑,食落去完全冇鞋口嘅感覺

而且配合埋醬汁一齊食用,感覺上就好似頂級美食嘅烹調料理

最後埋單真係好抵食,生日優惠仲有八五折,所以同平時出街食嘅價錢一樣,但係享受到酒店給嘅服務同埋環境

值得一讚!
2022-01-04 123 瀏覽
放完長假,第一日返工,總是帶着疲態。我,必須要找一間餐廳在第一日開工的日子食返餐好嘅,這樣才是生命的食糧。坐低回頭一看,才知道原來有巴黎鐵塔的特色,真想快點飛啊!雖然這裏有很多雞尾酒的選擇,但是明天還要上班,所以都係不叫了由於太不開心了,所以我一揭就揭去甜品果頁睇吓有咩食要打卡定一定要叫呢一個火焰雪糕。本身以為田螺要自己除殼,所以這裏真的是很驚喜,啖啖肉,不用自己除殼。啡色的表皮原來是脆脆,下面的是很濃香草牛油味的薯蓉。這個是必食。意大利飯每一啖都10分入味,醬汁不會太奪取本身的松露味,又不會太鹹,每一啖都充滿着豐盈的感覺。最期待的火焰朱古力球終於到了,原來着火之後要在10秒內吹熄,否則所有的外殼朱古力就會被燒溶了。朱古力球裏面的雲呢拿雪糕和朱古力蛋糕很好吃,朱古力蛋糕是比較上厚實和食落似一大舊朱古力。鍾意酒味的必定要叫這個甜品。

坐低回頭一看,才知道原來有巴黎鐵塔的特色,真想快點飛啊!

由於太不開心了,所以我一揭就揭去甜品果頁睇吓有咩食
要打卡定一定要叫呢一個火焰雪糕。

鍾意酒味的必定要叫這個甜品