2022-01-10
Fd子想食西餐,又想睇靚景。搵到尼間夜晚可以睇夜景,見評語都唔錯,正打算book晚餐時段…. 點知…. 6點後禁堂食🥲 點解….🥲🥲🥲同fd子商量後,決定無夜景睇咪睇吓日頭街景囉😂😂。於是照原定計劃,但食午餐時段🍽14:00左右去到(on time✌🏻),餐廳唔多人,大概坐咗4-5枱客,全部都係靠窗坐… 我都即刻問侍應仲有冇靠窗的枱? 好彩☺️ 仲有最後一張窗邊枱,即刻坐低~ 算係滿足到fd子‘睇景食西餐’嘅要求😆。 好~ 開餐😋😋流心水牛芝士🥚伴蕃茄🍅. $128-(Lava mozzarella EL Tomatoes)好味😋,好鍾意食水牛芝士,見到成粒波咗上已經覺得好治癒😍 芝士波上面淋咗少少甜黑醋 可以減輕芝士的膩感;下面仲有好香既羅勒醬,增添左香味。野菌意大利飯 🌱🍄. $198-(Mushroom Risotto)好足料,好濃郁嘅野菌香味,啖啖都食到好多菇🍄,但咸左dd。 如果淡番少少就good la.慢煮黑毛豬鞍扒🐽🍴. $218-Sous-Vide Iberico Pork Chop 一d都唔韌,配上點點甜黑醋&士多啤梨🍓醬,唔錯。Drinks: Ice Moc
好~ 開餐😋😋
流心水牛芝士🥚伴蕃茄🍅. $128-
(Lava mozzarella EL Tomatoes)
野菌意大利飯 🌱🍄. $198-
(Mushroom Risotto)
慢煮黑毛豬鞍扒🐽🍴. $218-
Sous-Vide Iberico Pork Chop
一d都唔韌,配上點點甜黑醋&士多啤梨🍓醬,唔錯。
Drinks: Ice Mocha🍨 , Forest Fruit Tea🫖
本來想叫甜品,但當日想試既火焰朱古力球、紅桑子蛋白撻 未有供應… 可惜。
總體感覺唔錯,環境都舒服(可能加上當日客人唔係好多),食物、服務態度都好,會期待下次嚟睇吓夜景食晚餐😆😆
如果我冇記錯😆經OpenRice訂座,點餐滿$400-(野飲唔計😉)可享7折喔~