2022-01-15
前排有朋友生日,想帶佢去一間有靚景嘅餐廳食生日飯,搵嚟搵去旺角都好少啲類型嘅餐廳,結果嚟咗呢度,有落地大玻璃靚景之餘,食物質素都唔錯。因為我哋係下晝兩三點先嚟,所以餐廳唔算好多人。餐廳裝修都幾別緻,有bar枱位,亦有窗邊位。好好彩我哋今次可以坐到落地大玻璃隔離,望到成個西九龍,夜晚嚟嘅話仲靚。我哋首先叫咗個田園沙律,個沙律份量大到嚇親,有勁多麵包糠,正啊!同埋我幾鍾意佢個橄欖汁,食到好開胃!我哋加$48變做套餐,送多個細沙律、餐湯同埋餐包,幾鍾意嗰餐湯,因為有勁多料。再叫咗個墨西哥燒粟米做小食,上面有啲好似孜然粉嘅調味,好出色!主菜就叫咗半隻香草燒春雞,隻雞燒得幾嫩滑,仲配左唔少嘅薯條,食到呢度已經好飽。結果今餐兩個人埋單都只係大概$450,可以望到呢個景,真係好抵食。下次有機會都上嚟呢度睇吓夜景,仲可以飲番幾杯酒,諗起都好chill。