呢間係我食過最👍🏻嘅一間,樣樣都好食😋推介🦀蟹餅好大粒,食落外層薄脆,有少少檸檬味,蟹肉超多好足料,食哂成個都唔會覺得漏!凱薩沙律+蒜片蝦🦐,一上枱勁香蝦味,蝦肉彈牙,加埋脆烟肉正!蟹肉南瓜湯🦀🎃,好濃味,蟹肉都好多,連我平時唔鐘意飲南瓜湯,我都覺得好好飲!墨西哥粟米🌽,粟米本身已經有甜味,再帶微辣,食到停唔到口西冷牛扒,5成熟,肉質鮮嫩多汁,好好味食住牛扒望住旺角嘅夜景再飲返杯白酒🥂 正😋
呢間係我食過最👍🏻嘅一間,樣樣都好食😋

墨西哥粟米🌽,粟米本身已經有甜味,再帶微辣,食到停唔到口

西冷牛扒,5成熟,肉質鮮嫩多汁,好好味

食住牛扒望住旺角嘅夜景再飲返杯白酒🥂 正😋

2023-11-28 198 瀏覽
店名:Sky 726地址:旺角彌敦道724-726號25樓收工同另一半食飯,近近地揀咗依間位於旺角彌敦道既餐廳,入到去先知原來係2018年同2019年攞過「必吃靚景食店」,可以望到成個旺角既景色,相當有格調同氣氛😊😊先講餐廳環境,係西餐廳既形式,餐廳中間係開放式吧臺,環境寬敞。侍應亦會過黎介紹菜單,感覺好貼心👍👍食Brunch Menu會有7折,岩晒放假訓得晏既人😍今次就嗌咗個香煎黃金魚配香草忌廉汁 $188 同埋 美國特級安格斯25天熟成西冷扒(5安士)伴露絲瑪莉燒汁 $298 ,如果要餐湯,沙律就要另外加少少錢(+$72)香煎黃金魚配香草忌廉汁,魚既外面煎得好脆,完全做到外脆內軟,加上係無骨既,可以大啖大啖咁食。本身如果食魚怕骨既,叫依個餐都可以唔洗驚啃骨,盡情放心食!享受魚肉既軟熟感😋😋而安格斯西冷扒,餐廳會建議最多五成熟,咁先食到最好味既牛扒😆。如果怕牛肉太生既都可以要求餐廳再煮熟d!食落口感岩岩好,唔會韌!食得出牛肉既鮮嫩,豐富既肉汁😊食物既份量係主打貴精不貴多,會建議加埋餐湯,沙律,會跟埋個餐包,咁就做到好完滿既一餐👍👍😄
店名:Sky 726
地址:旺角彌敦道724-726號25樓

2023-11-15 487 瀏覽
成日都聽到人話出面食嘢好貴,質素又差左,但其實香港仲有好多餐廳好有心機經營,用食物質素同優惠價錢吸引大家光臨🥰 今日嚟咗呢間位於彌敦道726嘅SKY726餐廳,除咗以上兩樣嘢俱備之外,餐廳職員嘅服務態度同埋開揚嘅用餐環境,更加令我留下深刻印象😍餐廳係行Bar & Kitchen風格,而且有自己嘅乾式熟成牛扒🥩😍係晚市嘅主打,但竟然午餐嘅時間都食到,一定要試下啦😍😍 新嘅午餐餐牌非常有彈性,可以隨意加購沙律或者甜品,啱曬一班人去,而且訂位仲有折添,真係超值🤩但講到最緊要, 梗係賣相靚,味道好啦😎🌟煙三文魚紅菜頭沙律大約有六片煙三文魚, 沙律菜,紅菜頭同埋醬汁嘅比例都ok,而且又夠凍,好味🤤🌟椰菜花忌廉湯口感都濃稠, 淡淡嘅椰菜花香,口感好幼滑,真的唔錯👍🌟黑松露卡邦尼意大利粉食呢個意粉最怕就係味道唔夠濃,上碟唔夠熱,餐廳做得好好,而且煙肉同埋配菜都唔少,鍾意食carbonara嘅朋友一定鍾意呢一種口感🤩🌟美國特級安格斯25天熟成西冷伴燒汁餐廳推薦我哋食呢個牛扒嘅時候建議我哋叫三成, 仲好好咁同我哋解釋話唔使擔心,唔會有血水😎 因為做咗乾式熟成🤩 上碟賣相都唔錯而且幾大塊,一切落去真係冇血

但講到最緊要, 梗係賣相靚,味道好啦😎

🌟煙三文魚紅菜頭沙律

🌟椰菜花忌廉湯
口感都濃稠, 淡淡嘅椰菜花香,口感好幼滑,真的唔錯👍

🌟黑松露卡邦尼意大利粉

🌟美國特級安格斯25天熟成西冷伴燒汁
餐廳推薦我哋食呢個牛扒嘅時候建議我哋叫三成, 仲好好咁同我哋解釋話唔使擔心,唔會有血水😎 因為做咗乾式熟成🤩 上碟賣相都唔錯而且幾大塊,一切落去真係冇血水😃 而且肉質都好幼嫩,肉味濃,質素真係高😎 啲配菜都好有心機,如果未試過食熟成既朋友,真係要過嚟試下🤟🏻

🌟馬卡龍配Earl Grey慕絲
一見到裝甜品嘅碟我就覺得好有趣,係冰鎮咗嘅玻璃器皿,非常有型😎 馬卡龍好脆又新鮮,Earl Grey慕絲比較少食,但係好鍾意,配埋啲生果一啲都唔heavy😍

🌟Cappuccino
唔係誇張,呢杯咖啡真係好好飲😳 首先整杯咖啡都好熱又香😃 係落地玻璃望出去,雖然係旺角區,由於真係好開揚,望到好遠,咁樣嘆咖啡真係好舒服,完美嘅句號🥰

今日有機會同餐廳經理傾下計,知道佢哋非常之用心經營餐廳🥰 包括食物質素同埋不斷創新, 而且價錢真係好相宜😃 網上預約完之後其實七八十蚊都食到一個see lunch😎 味道同質素一定超乎你想像好,過開嚟旺角可以過嚟試下,記住book位有折呀,真心推介🥰

2023-11-08
  • 香煎美國頂級安格斯肉眼扒
2023-11-12 3910 瀏覽
板燒自家30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛板腱略帶嚼勁,肉質緊實爽滑,經慢火燒製,外層焦香薄脆,內裡粉嫩細緻,肉汁滿滿,散發著濃郁的牛香,伴隨特調燒汁一起食用,滋味更出眾。隨碟附有香滑薯蓉和三色椒伴菜,清新又爽甜,正好中和牛板腱的膩滯感,配搭理想。🐧❣️Set Dinner 包含前菜、餐湯、甜品和餐飲,非常豐盛又抵食。蕃茄藍青口意大利飯賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧意大利飯質感濃稠奶滑,米粒略微堅硬呈半生熟狀,口味非常地道正宗。米飯與蕃茄醬汁均勻融合,吸納了藍青口的鮮味,食落酸香中帶有一抺鮮美,令人食指大動。藍青口隻隻肥美脹卜卜,食落嫩滑又多汁,每一口都富有鹹香的海水味,鮮美無比。提拉米蘇賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品用料十足,巨型的手指餅中夾雜厚厚的忌廉,頂層佈滿各式鮮果、威化餅和朱古力片作點綴,擺盤精巧又細緻,非常搶眼。提拉米蘇食落輕盈不膩,甜度合適,食落每啖都充滿可可的醇香、咖啡的馥郁以及忌廉的甜美,非常可口迷人。🐧❣️餐前會附贈熱烘烘的餐包🍞環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳處於大廈頂樓,如坐近窗邊位置,可飽覽旺角萬家燈火的城景,打卡一流。餐廳內以大量

🐧❣️餐前會附贈熱烘烘的餐包🍞

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳內以大量燈飾點綴天花,一閃一閃的猶如漫天星空,氣氛浪漫有情調,情侶約會良選。

🐧❤️結語:提拉米蘇精緻又可口,誠意推薦。
提拉米蘇
🌌旺角高層靚景浪漫小餐館👨🏻‍🍳-最近要幫朋友慶祝生日 咁啱見到呢間餐廳 除咗主打有open kitchen專食熟成牛扒之外🐮 仲難得喺旺角呢啲鬧市之中有180度大玻璃嘅超級靚景 所以就book咗佢嚟食dinner 夠晒有feel😙-佢個dinner set都好豐富 有成5個course😌 around $400-500左右 因為驚太飽同想食多啲唔同款嘅菜式 精明嘅我地當然係叫一個set再另外加配生蠔同埋主餐牌其他items😎-🦪生蠔 🦪Irish Rock $38 & Gillardeau $48兩款都好新鮮 喺海水味同蠔本身嘅Creamy之中取得平衡 唔會太膩 而且都幾大隻 幾多肉😋-🍣Amuse Bouche 三文魚他他前菜有呢個三文魚他他 三文魚又特別煙燻過 而且都幾肥美 配上沙律醋同沙律菜啱啱好🥳-🧀Appetizer🧀煙布拉塔水牛芝士配火箭菜伴油醋汁及羅勒油水牛芝士有少少煙熏味 配上火箭菜同油醋汁 好清新好開胃😉-🥫Soup of the Day 蕃茄濃湯一飲就飲得出係用新鮮蕃茄blend成醬然後煮成🥰 飲得出新鮮蕃茄嘅清甜 同小小微酸 餐廳好有心思仲可以有新鮮磨黑椒 飲落
🌌旺角高層靚景浪漫小餐館👨🏻‍🍳
🦪生蠔

🍣Amuse Bouche 三文魚他他
🧀Appetizer
🧀煙布拉塔水牛芝士配火箭菜伴油醋汁及羅勒油
水牛芝士有少少煙熏味 配上火箭菜同油醋汁 好清新好開胃😉

🥫Soup of the Day 蕃茄濃湯
一飲就飲得出係用新鮮蕃茄blend成醬然後煮成🥰 飲得出新鮮蕃茄嘅清甜 同小小微酸 餐廳好有心思仲可以有新鮮磨黑椒 飲落少少微辣 增添層次感😆

🥩Main
🥩板燒30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁
餐廳主打嘅熟成牛扒 特別之處在於佢會預先風乾 所以保持到濃郁肉味同時可以鎖住油脂😙 今次食嘅牛板腱呢個位 出色在於肉質比較結實 有肉味 而且肥瘦適中😛 㨂medium rare果然好正 出面燒到焦焦地 但入面仍然保持水嫩呈粉紅色 諗起又想食過😂

🍝Pasta
🍝北海道帶子蒜香橄欖油意粉 $208
帶子好大粒 有預先煎過 而肉質仍然保持好嫩滑🥰 意粉熟嘅程度啱啱好 Al Dante冇難度😜 不過最吸引係佢嘅蒜香橄欖油dressing 蒜香味道好出 帶有少少辣味 而家份量嘅比例都把握得好好 唔多唔少 啱啱好可以coat住意粉 而唔會做到油立立👍🏻

🍰Dessert
🍵抹茶青檸芝士蛋糕
☕️Tiramisu $108
跟餐甜品有芝士蛋糕 蛋糕嘅裝飾有靚靚花花🌸 而味道都唔錯 口感幾幼滑 芝士同抹茶同青檸嘅味道都好融洽相處 唔會搶戲😚 另外我哋有加點Tiramisu 份量啱晒一齊share 賣相仲好有聖誕氣氛 食落忌廉好綿滑 但唔會太甜太膩 手指餅都幾濕潤 但唔會太過火 食得出淡淡嘅咖啡味 同少少甜酒 係出色嘅😎

🍸Lemongrass Special $75
🥃Dark n Fluffy $88
一杯係檸檬同香茅為主題 酸酸甜甜但酒味比較重啲😋 另一杯係玩味感重啲嘅薄荷朱古力 甜甜地 要小心飲多咗🤪

📍Sky726 (旺角)
旺角彌敦道726號25樓
  • Tiramisu
  • 板燒30天乾式熟成美國安格斯牛板腱伴燒汁
  • 北海道帶子蒜香橄欖油意粉
2023-11-07 409 瀏覽
今個紀念日老公帶給我驚喜!不懂浪漫的他竟然也會預先預訂了精緻晚餐,當我來到呢間飽覽夕陽氣氛,伴隨燭光的好氣氛餐廳時,當下不禁有一點感動。生蠔好新鮮,店長果然冇介紹錯👍試了愛爾蘭石蠔和法國吉拉多生蠔,石蠔味道較香濃,法國蠔口感清新爽口鮮甜,各有千秋。濃厚而幼滑的南瓜湯配上軟熟的麵包是西餐前菜不二之選!其中晚餐還會跟一款新鮮沙律和三文魚他他,食材新鮮味道清新,夠晒開胃!見到其中一款,主菜好特別,係板燒自家35天乾式熟成美國安格斯肉眼扒伴燒汁,熟成牛扒比較少見,值得一試。賣相很給力👍肉質帶有咸香味,風味有點像風乾火腿,油脂香氣也比較重,係一個唔錯嘅體驗。烤虎蝦伴香草蕃茄醬意粉🍝特巨型虎蝦賣相吸引,酸酸甜甜的蕃茄醬意粉吃起來也額外開胃🤤提拉米蘇👉🏻這款甜品有驚喜,外貌打卡able之外,味道亦是我杯茶,唔會太甜咖啡味都好出,味香not苦係值得一讚,遇到生日或者紀念周年仲可以寫字,非常Nice👍總括呢度環境一流,服務貼心,非常適合拍拖,或者浪漫慶祝一番。@sky726hk#sky726hk

@sky726hk

#sky726hk
2023-11-06 256 瀏覽
位於旺角既高層餐廳Sky726,餐廳環境悠閒浪漫,可以望住繁華既旺角街道夜景品嚐高質西餐,透過廚房玻璃可以睇住廚師們烹調美食,好有情調❤一開始會送上烘暖左既燕麥麵包,一上枱已經灑發出陣陣麥甜香味!😋💫 蕃茄水牛芝士沙律 $138水牛芝士質地軟滑、充滿奶香!配搭厚切蕃茄片同沙律菜,仲有清新既沙律醬汁🥗💫 燒美國安格斯熟成肉眼扒 $510 (10安士) / $816 (16安士)呢度提供兩款Dry aged steak,揀左肉眼扒4成熟~質地較厚實,牛味濃郁!配搭燒汁可以提味💫 烤波士頓龍蝦尾扁意粉 $238原件波士頓龍蝦尾放係蕃茄扁意粉上,啖啖肉又鮮味🦞扁意粉帶點嚼勁兼掛汁,配搭蘑菇同蕃茄粒,食落酸甜開胃🍅💫 火焰朱古力球 $88圓碌碌既朱古力球內藏雲呢拿雪糕😊上枱後侍應會等大家相機準備好後先淋酒係上面,之後朱古力球就會燃起火焰🔥睇落好靚~仲配有鮮果粒🍓🫐💫 Fruit Punch $65💫 Strawberry Cream $65

💫 蕃茄水牛芝士沙律 $138

💫 烤波士頓龍蝦尾扁意粉 $238

💫 火焰朱古力球 $88

💫 Fruit Punch $65

💫 Strawberry Cream $65

2023-11-05 241 瀏覽
好耐之前生日已經試過呢間鋪頭,今次再黎食野,叫左set dinner,由頭盤到生蠔,再到main 加主食其實都做得好唔錯,人均5百零,set dinnet + cocktail + 再加左一款甜品,仲想點呀?🤭生蠔兩款前菜:水牛芝士沙律+三文魚他他番茄濃湯蒜香帶子意粉:味濃,佢個帶子應該係刺生級帶子(好似係),好嫩熟成安格斯牛板腱:牛味濃,薯蓉係有誠意薯蓉兩款甜品,都品太甜,不過Tiramisu 好食啲仲有兩杯cocktails

生蠔兩款

前菜:水牛芝士沙律+三文魚他他

番茄濃湯

熟成安格斯牛板腱:牛味濃,薯蓉係有誠意薯蓉

兩款甜品,都品太甜,不過Tiramisu 好食啲

仲有兩杯cocktails
  • Tiramisu
  • 香煎煙燻慢煮北海道帶子
2023-11-03 262 瀏覽
朋友建議來到這間Sky726用餐,位於旺角彌敦道726號的大廈頂樓,餐廳的天花板裝了很多燈飾,似是一閃一閃的閃爍星星。因事先有打來訂座,餐廳安排了窗口位置讓我們就座,窗外飽覽旺角萬家燈火的高樓大廈,在這裡用餐都非常有氣氛。🌠🌃👭Blue Hawaii($88),這杯飲品選擇的原因是它整杯飲品的黃色和藍色的漸變色給人感覺很夢幻,是由幾款酒品調製而成,Malibu & Blue Curacao 都是較溫和,果多味重的酒,飲落都較易入口,整杯 Cocktail 都是以菠蘿味為主,還可食到粒粒的新鮮菠蘿粒。🍸🍾🍍Jingle Juice($65),是一杯雜果的 Mocktails,包括有士多啤梨、藍莓及紅莓所組成,再加入檸檬汁及薑味梳打,吸人一種既清新又果味鮮甜的感覺。🍹🫐🍓Set dinner包了一份精緻小食、前菜、餐湯、主食及甜品,很豐富,所以我們這餐點了一set。🍽️☺️👍🏼餐前送來2個香麥餐包。精緻小食是一口胡蔴醬豆腐沙律。餐湯是粟米湯,店員叔叔很好地幫我們分開了2碗,忌廉粟米湯很濃,可以飲到粒粒的粟米蓉和脆脆的麵包糠。🥖🌽🍲前菜是牛油果帶子他他,粒粒帶子鮮甜滑身,牛油果口感幼滑,食完真係

前菜是牛油果帶子他他,粒粒帶子鮮甜滑身,牛油果口感幼滑,食完真係幾開胃。🥑🥗

安格斯肉眼扒伴燒汁($588),肉眼扒選了五成熟,因牛扒是經過30天風乾,店員介紹不論選三成熟或五成熟都可以吃到牛扒的鮮味,而且切開牛扒身顏色帶粉嫩又不帶血水,肉眼扒很輕易就可以切開,肉質嫩滑,而且肉汁豐富,很有牛味。牛扒是以板燒,但做到似網燒,格仔網紋平均。旁邊的黑醋沙律菜都很新鮮美味。🥩🔥🥗
烤波士頓龍蝦尾扁意粉

烤波士頓龍蝦尾扁意粉($238),意粉是用上蕃茄配龍蝦汁繪意粉,每條意粉沾上了龍蝦湯的味道,充滿汁感很濃味,整條龍蝦尾粗身又大條,爽口又彈牙,製作得很出色。🍝🦞

黑芝麻奶凍及可麗露,套餐的甜品都很有特色,用上了芝麻雪糕配芝麻醬、芝麻脆脆及芝麻餅,從不同的芝麻產品都各有特色,由雪糕較為淡味吃到餅乾的濃味芝麻。可麗露外皮很挺身,內裡較為鬆軟,蛋香味濃,還帶有少少酒味。🍨🩶

火焰朱古力球($88),又是一個可以打卡帶來小驚喜的甜品,因為都唔會知道朱古力裡放了什麼,由店員叔叔倒上了冧酒,燃燒了朱古力球的表面,朱古力的外層慢慢地溶化了,原來內裏是裝了一些水果和雲呢拿口味的雪糕,雪糕的雲呢拿籽濃香,朱古力是黑朱古力,很脆還有一些冧酒味道,不論是視覺還是味覺都添加了一種滿足感。🍫🔥🍾🫐🍓
烤波士頓龍蝦尾扁意粉
朋友推薦既餐廳,適合朋友聚餐約會☺️❣️❣️❣️ Menu上有各種不同的選項,從肉類到海鮮、素食都有。主菜我地點了慢煮豬柳,味度酸酸甜甜,肉質口感很好,它們新鮮烘烤且味道鮮美😋😋😋我們還點了沙拉,裡面的新鮮蔬菜和香草搭配得非常好,醬汁也很美味。 我地重叫咗海鮮料理,裡面有龍蝦、蝦子和帶子,每一樣都煮得剛剛好,很鮮嫩多汁。我們還點了一道紅燒牛腩,肉質非常軟嫩,加上醬汁入味,真是令人垂涎三尺🥹🙌🙌 除了食物,環境、服務也很出色。對住高空夜景食飯十分有氣氛,是一個值得一試的選擇❣️
  • 慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬
  • 凱撒沙律
  • 香煎煙燻慢煮北海道帶子
📸Sky726呢排周圍發掘緊啲有情調又抵食既靚靚餐廳比我搵到呢間係旺角頂樓既浪漫西餐廳😚可以望到旺角街景 遠望仲會睇到維港幻彩詠香江架💗 𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓𝘈𝘮𝘶𝘴𝘦 𝘉𝘰𝘶𝘤𝘩𝘦八爪魚沙律杯𝘚𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳牛油果帶子他他𝘚𝘰𝘶𝘱 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘢𝘺椰菜花忌廉湯椰菜花味濃郁 忌廉夠creamy夠滑𝘔𝘢𝘪𝘯 𝘊𝘰𝘶𝘳𝘴𝘦*三選一香煎銀鱈魚及淡水大頭蝦配意大利蕃茄汁 $458板燒美國特級翼板扒伴燒汁 $488板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 $588職員推介招牌菜熟成肉眼 仲話三成熟係最好食咁當然要試試的確因為熟成咗所以無咩血水唔會血淋淋 而且咬落唔韌 仲比較重牛味架𝘋𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵黑芝麻奶凍配及可麗露💗 烤龍蝦尾海鮮意大利飯 $288有帶子青口 同埋龍蝦尾🦞意大利飯吸收咗海鮮既鮮味💗火焰朱古力球 $88朱古力球表面淋上燒紅既白蘭地令朱古力吸收咗烈酒既味道甜中帶微澀🥃Mermaid TearsJingle Juice
📸Sky726

Jingle Juice

2023-10-22
  • 火焰朱古力球
  • 香煎美國頂級安格斯肉眼扒
🚨旺角鬧市中居高臨下嘅靚景酒吧餐廳🚨‼️1️⃣服務質素良好(主動親切)💯由於太晏食lunch,結果唔係好想食太多,所以我哋叫咗個一人set share。有啲餐廳見到你哋兩個人share一個,可能會西西地面,但呢間餐廳個侍應反而好細心咁問你:個湯一係我幫你哋分兩碗,等你哋容易啲分啊!真係好體貼嘅侍應💕💕.過程中亦有好主動咁過嚟同每枱客人傾下計,介紹下呢度睇到啲咩景啊~主動幫手斟水~各樣,真係好親切主動👍.2️⃣食物有水準💯我哋叫咗個1人set,再加咗三隻生蠔~包括以下:👉🏻頭盤沙律同凍豆腐👉🏻生蠔🦪x3 (好鮮甜😍)👉🏻湯、餐包(餐包微溫好正😍成日覺得有少少溫度嘅餐包係升華咗個西餐😂)👉🏻西冷牛扒🥩(5成熟,肉質鮮嫩多汁。另外,個侍應好好,本身我想叫7成,但佢建議5成可能肉質好啲,就話試下5成先,想熟啲可以再幫我哋處理。好體貼👍)👉🏻芝麻奶凍甜品🍨(好濃芝麻味,幾好食,同埋佢知道你係慶生好體貼咁幫你寫埋字。)👉🏻飲品.3️⃣環境有情調網上見到日景藍天白雲都好靚,又有居高臨下嘅感受。夜景就情調,一串串燈飾,閃閃發光💖,啱哂情侶/朋友慶生嚟。🥂本身無留意牆壁,臨走先發現,電梯位個牆上畫咗好大隻翅磅,侍應話
🚨旺角鬧市中居高臨下嘅靚景酒吧餐廳🚨‼️
1️⃣服務質素良好(主動親切)💯
2️⃣食物有水準💯
我哋叫咗個1人set,再加咗三隻生蠔~
包括以下:
👉🏻頭盤沙律同凍豆腐
👉🏻生蠔🦪x3
(好鮮甜😍)
👉🏻湯、餐包
(餐包微溫好正😍成日覺得有少少溫度嘅餐包係升華咗個西餐😂)
👉🏻西冷牛扒🥩
👉🏻芝麻奶凍甜品🍨
👉🏻飲品
3️⃣環境有情調
本身無留意牆壁,臨走先發現,電梯位個牆上畫咗好大隻翅磅,侍應話俾哋聽佢係好多年前一個女仔用咗一段時間一手一腳畫出嚟。個翅磅同個鐵塔融為一體,好似一幅新嘅作品。🗼💖
4️⃣價錢💰
我哋用OpenRice 訂座,生日月有85折,埋單人均$300左右,價錢有啲貴,因為質素係返度👍
2023-10-07
生日
用餐優惠
優惠券
  • 生蠔
  • 香煎美國頂級安格斯西冷扒
2023-10-20 250 瀏覽
嚟到生日月 朋友帶我去咗間好有情調嘅餐廳 位於高層 落地玻璃窗望到街外風景 當日有幾枱都係慶祝 證明好多人都覺得呢度好有氣氛凱薩沙律配煙三文魚煙三文魚呈玫瑰花形狀 賣相精美 三文魚都有好多片 沙律菜仲有惹味嘅煙肉碎係入面 口感更佳燒美國安格斯熟成肉眼扒肉質嫩滑 有芝士香 牛肉味濃 好juicy慢煮黑毛豬豬鞍慢煮出品嘅豬肉特別好食 肉質軟腍 爽口彈牙 仲有好多蔬菜伴碟 可以解膩TiramisuTiramisu賣相好精美 輕盈不膩 餐廳知道係慶祝生日 所以係碟到幫我地寫上「Happy Birthday」仲會主動幫我地影合照 好好服務飲品BitterFruit Punch

凱薩沙律配煙三文魚

飲品
Bitter
Fruit Punch

2023-10-19 237 瀏覽
Sky726位於旺角鬧市中25樓,餐廳有塊落地大玻璃,採光度一流,可以一邊用餐一邊飽覽旺角景色,十分寫意🔸是日精選餐湯 +$39蕃茄忌廉湯味道香濃,酸酸甜甜十分醒胃🔸帕爾瑪火腿田園沙律 +$39火腿肉質柔軟,鹹香味重,有蕃茄同爽脆沙律菜,伴上黑醋醬汁,打開味蕾🔸安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角 $148牛肉漢堡厚厚一塊,連同半溶芝士、蕃茄同生菜一齊食,口感帶有層次,包皮有輕輕烘過,食落微脆,帶點芝麻香味!薯角口感非常酥脆,外皮金黃酥脆,賣相味道一流!🔸燒美國極級安格斯牛板腱伴燒汁 $238牛板腱好厚身,燒至有網紋,牛板腱本身脂肪較少,所以食落肉質較結實有咬口,但肉味好香濃,伴上燒汁食味道匹配!伴碟有薯蓉同雜菜🔸藍莓慕絲甜品好有驚喜,擺碟好有心思,好適合打卡!中間長條形就係藍莓慕絲,口感軟滑

🔸是日精選餐湯 +$39
蕃茄忌廉湯味道香濃,酸酸甜甜十分醒胃

🔸帕爾瑪火腿田園沙律 +$39

🔸安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角 $148

🔸燒美國極級安格斯牛板腱伴燒汁 $238

🔸藍莓慕絲
2023-10-19 156 瀏覽
今日係慶祝嘅好日子,就係旺角搵到呢間頂層扒房✨Set Dinner 🍈Amuse Bouche - 巴馬臣火腿捲蜜瓜-精緻小杯 底有沙律菜 鹹香帶汁🥗Appetizer - 牛油果帶子他他-將帶子刺身切成碎粒再混合酸青瓜及牛油果 口感順滑 酸醋開胃🥣Soup - 鮮蠔濃湯 +$68-濃湯嘅蠔味十分強烈 每一啖都有強勁蠔甜味帶少許忌廉香 湯入面再有隻鮮生蠔🦪🥩Main - 板燒自家30天乾式熟成安格斯肉眼扒伴燒汁 $588-熟成牛嘅成色較深 口感較為結實 燒汁做到提升肉味嘅效果 肉味重而香 相當好食🍮Dessert - 黑芝麻奶凍及可麗露-奶凍嘅黑芝麻味好香好重 質感順滑 配碟有黑芝麻忌廉配芝麻脆餅 個人相當鍾意呢個以芝麻為題嘅甜品——————————————————-🦞烤波士頓龍蝦尾海鮮意大利飯 $288-大大隻龍蝦尾拆肉煎香至橙黃色 再灑上鹽及胡椒吊出鮮味 龍蝦有彈性且有蝦甜香 意大利飯個硬度出色 要做到唔似生米但有少許咬口嘅感覺 👍🏻🍫朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $98-心太軟餅底微脆 切開餅皮流出大量朱古力 場面治癒 有脆脆及雪糕增加口感🧉Sunshine supervise $6
今日係慶祝嘅好日子,就係旺角搵到呢間頂層扒房

✨Set Dinner

🍫朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $98

🧉Sunshine supervise $65
-乳酸味加上果汁 入口好清新 帶清甜 唔錯嘅特調

🍹Fruit punch $65
-同平時飲到嘅fruit punch味道相約 加入咗不同嘅鮮果

總括嚟講,食物質素好,環境服務都一流,正