Sky726

2023-11-15 489 瀏覽
成日都聽到人話出面食嘢好貴,質素又差左,但其實香港仲有好多餐廳好有心機經營,用食物質素同優惠價錢吸引大家光臨🥰 今日嚟咗呢間位於彌敦道726嘅SKY726餐廳,除咗以上兩樣嘢俱備之外,餐廳職員嘅服務態度同埋開揚嘅用餐環境,更加令我留下深刻印象😍餐廳係行Bar & Kitchen風格,而且有自己嘅乾式熟成牛扒🥩😍係晚市嘅主打,但竟然午餐嘅時間都食到,一定要試下啦😍😍 新嘅午餐餐牌非常有彈性,可以隨意加購沙律或者甜品,啱曬一班人去,而且訂位仲有折添,真係超值🤩但講到最緊要, 梗係賣相靚,味道好啦😎🌟煙三文魚紅菜頭沙律大約有六片煙三文魚, 沙律菜,紅菜頭同埋醬汁嘅比例都ok,而且又夠凍,好味🤤🌟椰菜花忌廉湯口感都濃稠, 淡淡嘅椰菜花香,口感好幼滑,真的唔錯👍🌟黑松露卡邦尼意大利粉食呢個意粉最怕就係味道唔夠濃,上碟唔夠熱,餐廳做得好好,而且煙肉同埋配菜都唔少,鍾意食carbonara嘅朋友一定鍾意呢一種口感🤩🌟美國特級安格斯25天熟成西冷伴燒汁餐廳推薦我哋食呢個牛扒嘅時候建議我哋叫三成, 仲好好咁同我哋解釋話唔使擔心,唔會有血水😎 因為做咗乾式熟成🤩 上碟賣相都唔錯而且幾大塊,一切落去真係冇血

但講到最緊要, 梗係賣相靚,味道好啦😎

🌟煙三文魚紅菜頭沙律

🌟椰菜花忌廉湯
口感都濃稠, 淡淡嘅椰菜花香,口感好幼滑,真的唔錯👍

🌟黑松露卡邦尼意大利粉

🌟美國特級安格斯25天熟成西冷伴燒汁
餐廳推薦我哋食呢個牛扒嘅時候建議我哋叫三成, 仲好好咁同我哋解釋話唔使擔心,唔會有血水😎 因為做咗乾式熟成🤩 上碟賣相都唔錯而且幾大塊,一切落去真係冇血水😃 而且肉質都好幼嫩,肉味濃,質素真係高😎 啲配菜都好有心機,如果未試過食熟成既朋友,真係要過嚟試下🤟🏻

🌟馬卡龍配Earl Grey慕絲
一見到裝甜品嘅碟我就覺得好有趣,係冰鎮咗嘅玻璃器皿,非常有型😎 馬卡龍好脆又新鮮,Earl Grey慕絲比較少食,但係好鍾意,配埋啲生果一啲都唔heavy😍

🌟Cappuccino
唔係誇張,呢杯咖啡真係好好飲😳 首先整杯咖啡都好熱又香😃 係落地玻璃望出去,雖然係旺角區,由於真係好開揚,望到好遠,咁樣嘆咖啡真係好舒服,完美嘅句號🥰

今日有機會同餐廳經理傾下計,知道佢哋非常之用心經營餐廳🥰 包括食物質素同埋不斷創新, 而且價錢真係好相宜😃 網上預約完之後其實七八十蚊都食到一個see lunch😎 味道同質素一定超乎你想像好,過開嚟旺角可以過嚟試下,記住book位有折呀,真心推介🥰

2023-11-08
  • 香煎美國頂級安格斯肉眼扒