2018-04-17
今日中午嚟到Simplylife,雖然响將軍澳都開左一段時間,成日門口都好多人排隊,但作為街坊的小弟都未去過,而今日就決定去試試。先在App內拎飛等位,大約20mins後,終於入得去。等位期間,响門口見到七彩繽紛的Cake,同新鮮麵包,賣相都幾靚。Brunch Set有主菜,餐湯同飲品,價錢為$138,其實係有d貴。個餐湯好快甘上到,南瓜湯入面有d nuts,咬感幾好,個糙米麵包都幾好味,不過個皮就有d硬。主菜點左啤酒脆漿炸青衣魚柳,來到有少許失望,以為魚柳是一塊塊,原來係好似fish n chip甘。旁邊有薯條同柑橘椰菜絲沙律。薯條幾脆口,炸得唔錯。全份都好似炸物,感覺好膩,不過好彩有柑橘椰菜絲沙律中和一下,個沙律幾開胃,酸醒地,椰菜絲好爽口。飲品就有冰茶,紅白酒同汽水揀,呢到的檸茶咖啡一律要收Extra$12,雖然有酒揀幾好,但唔飲酒的人,感覺得汽水同冰茶。最後,點左杯冰茶,不過冰茶係用橙沖,味道好奇怪,橙茶有d酸同澀,飲完味蕾好不爽,要狂飲水。整體就一般般,價錢就有d貴啦,午餐每人要百五,但諗唔明點解成日甘多人排。
先在App內拎飛等位,大約20mins後,終於入得去。