2020-07-30 382 瀏覽
每一次經過海港城 都會見到這間餐廳大排長龍 位置都好容易搵 就係Marco polo酒店底層邪_惡朱古力真CLS 我同朋友一人一杯 超級適合打卡 見到滿滿碎黑朱古力和白朱古力🍫 影完相當然要試下 不過略嫌朱古力奶唔夠濃味同唔夠熱 唔夠10分鐘已經凍哂😔 另外朱古力奶比較稀 唯一優點就係唔係好甜 肉鬆芝士滑蛋牛角包 呢個好好味 首先滑蛋好滑 再加上芝士 so yummy 每一啖加少少肉鬆連同芝士滑蛋一齊食 OMG! 好幸福😍堅唔_係牛肉飯·牛肉飯由於朋友唔食牛肉 於是我地叫左堅唔_係牛肉飯 這個不是真的牛肉 食起來有啲似豬肉口感 一般般 不過不失

邪_惡朱古力

肉鬆芝士滑蛋牛角包

堅唔_係牛肉飯·牛肉飯
2020-07-19
15 分鐘 (堂食)
午餐
為左非常 #igable 嘅「痴_線朱古力」而來(個名真係咁//自行填充),點知發現食物更出色,特別個牛角包!.🍫 痴_線朱古力(熱) (HK$55): 又真係整得幾有心機,影相係靚嘅📸,朱古力滿瀉感覺好幸福!🤎 微苦唔太甜,但比想像中稀同唔夠濃,呢個價位試一次可以了🙂。.🥐 蒲燒鰻魚日本滑蛋牛角包 (HK$78): 諗住係輕食,點知都幾大份⋯用左日本雙份滑蛋🥚,所以爆哂餡;鰻魚高質,而且幾厚🤤,仲有牛油果芥末醬點綴🥑!✨.🥩 澳洲M5+和牛肩肉扒滑泉蛋飯 (HK$158): 呢個價錢嘅丼飯,都唔預個「和牛」會入口即融。不過咬落肉質都真係好嫩滑👍🏻,如果冇埋中間筋位更好。牛嘅份量好足夠,醬汁可以再多啲。.🥟 雞軟骨飯子 (HK$48): 正常野,一碟有5件,性價比高。.好鐘意佢地啲杯杯碟碟🍽!

蒲燒鰻魚日本滑蛋牛角包

澳洲M5+和牛肩肉扒滑泉蛋飯

好鐘意佢地啲杯杯碟碟🍽!
蒲燒鰻魚日本滑蛋牛角包
澳洲M5+和牛肩肉扒滑泉蛋飯
2020-07-23 207 瀏覽
▷蒲燒鰻魚 隻份日本滑蛋 $78▶痴_線朱古力 $55諗住影杯cls朱古力,本身都有定心理準備可能會好甜,但原來唔會,係接受到嘅甜度~用咗法國朱古力超香濃,好高質!鰻魚蛋牛角包都好滿足🤩 鰻魚足料又肥美,配滑蛋perfect💛 特別在落咗牛油果芥末醬,味道多啲層次又唔會太滯,最鍾意個醬提升晒!!仲有個貓貓多士好qq,好啱一班女仔食,一份包一杯野飲就啱啱好~﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣sensory ZERO尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛

▷蒲燒鰻魚 隻份日本滑蛋 $78

▶痴_線朱古力 $55

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
sensory ZERO
尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛
2020-07-18 358 瀏覽
落雨係海港城食乜好,梗係幫襯黃店啦☺️估到佢要排隊等位架喇,所以早d食晚餐就可以直入喇👍🏼•終於試到呢杯痴_線朱古力喇($55)。真係好crazy,好混亂,黑白朱古力都有,好多好多朱古力,好濃,好正,鍾意飲朱古力既你一定要試🤤🤤•蒲燒三層鰻魚滑蛋飯($118)。鰻魚份量都幾多,果然係三層,好香,鰻魚汁同滑蛋撈飯一流呀👍🏼•慢煮雞胸肉藜麥沙律($105)。雞胸好滑,絕對可以食多幾件,份量都正常既,食完覺得自己好健康😆

慢煮雞胸肉藜麥沙律

2020-06-06
慢煮雞胸肉藜麥沙律
2020-07-09 169 瀏覽
tea time 都要等一陣位本身以為要散叫點左杯 黑朱古力咖啡 同埋 肉鬆芝士蛋牛油果芥茉漿牛角包(個名有點長喔 😂)侍應好好 話tea set 會平d 可以夠鐘先幫我地落單牛角包係有小小驚喜 好味的杯咖啡就 ....下次會試其他野飲🙉坐左好耐 唔會俾人趕Keep住加水俾我地飲 😊
tea time 都要等一陣位
本身以為要散叫

侍應好好 話tea set 會平d 可以夠鐘先幫我地落單

牛角包係有小小驚喜 好味的
杯咖啡就 ....下次會試其他野飲🙉

坐左好耐 唔會俾人趕
Keep住加水俾我地飲 😊
2020-07-06 204 瀏覽
🍱蒲燒三層鰻魚滑蛋飯($118)🔻 推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑甜度:少鹹🌕🌕🌗🌑🌑餡料:紫菜 蔥末 鰻魚 滑蛋🔺份量唔算好大碗,但鰻魚都有三大厚片,同平時平價個種“薄切切”嘅鰻魚唔同層次😏真係厚肉唔會得層皮,肉質都嫩滑有咬口,之前食過一間好似淨係得d肥位咁,入口即化 滑脫脫嘅質地🤣我就唔太鐘意,依個有肉感,唯獨係有d細骨同埋個醬汁鹹左少少🤔如果燒得再焦香d就更正😚我覺得鰻魚配紫菜絲嘅甜味同葱花嘅青辛係好夾😆更加和風添~滑蛋都夠滑同有蛋香,飯底唔會太濕,粒粒分明。🍫朱古力慕絲咖啡焦糖果仁撻($45)🔻推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑甜度:少甜🌕🌕🌕🌑🌑質地:鬆脆 厚滑重量:5.5/10香脆度:5/10體積:中型 圓撻餡料:朱古力慕絲 焦糖果仁層🔺我平時甚少叫朱古力味食物,事關啱啱係blacksugar食完檸檬撻🙈如果唔係都想食依到嘅檸檬撻!喜歡酸。最後叫左平時少叫嘅朱古力味撻,不過混咖啡又幾正咁🤤仲要有焦糖果仁!撻看似都冷藏左有一段時間😂本身抱住無乜特別嘅心態,食落又幾有驚喜,表面造型嘅topping(咖啡豆 logo朱古力塊)朱古力味幾香醇濃郁,這個濃度ok,反而朱古力慕絲對我來說有點膩口🙈下層嘅朱古力
🍱蒲燒三層鰻魚滑蛋飯($118)
推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑
甜度:少鹹🌕🌕🌗🌑🌑
餡料:紫菜 蔥末 鰻魚 滑蛋
🔺

🍫朱古力慕絲咖啡焦糖果仁撻($45)
推薦指數:🌕🌕🌕🌖🌑
甜度:少甜🌕🌕🌕🌑🌑
質地:鬆脆 厚滑
重量:5.5/10
香脆度:5/10
體積:中型 圓撻
餡料:朱古力慕絲 焦糖果仁層
🔺
我平時甚少叫朱古力味食物,事關啱啱係blacksugar食完檸檬撻🙈如果唔係都想食依到嘅檸檬撻!喜歡酸。最後叫左平時少叫嘅朱古力味撻,不過混咖啡又幾正咁🤤仲要有焦糖果仁!撻看似都冷藏左有一段時間😂本身抱住無乜特別嘅心態,食落又幾有驚喜,表面造型嘅topping(咖啡豆 logo朱古力塊)朱古力味幾香醇濃郁,這個濃度ok,反而朱古力慕絲對我來說有點膩口🙈下層嘅朱古力層濃度都高,平衡起來無咁甜,最底有一層焦糖果仁,少少煙韌嘅焦糖醬,焦香可口。可可撻皮冷藏住都保持到香脆度😍喜歡,不過就不是很厚的撻皮,少少薄身,但夠鬆脆👍🏻可以一試。

🥞蘋果玉桂焦糖流心鬆餅($35)
推薦指數:🌕🌖🌑🌑🌑
甜度:少甜🌕🌕🌕🌑🌑
質地:乾身
重量:4.5/10
體積:中型
餡料:焦糖醬
*2019年11月 未知現在鬆餅質素有沒有改善*
好普通好普通😟我本身以為好似以前英國食過個個焦糖爆谷流心鬆餅咁,店員幫忙翻熱,熱騰騰以為一切開會爆d焦糖醬,點知,一切開係無事發生😂原來所謂的流心焦糖醬就係依附係表面個d (圖7嘅醬大部分係來自頂層)而且說是玉桂蘋果但完全食唔到有蘋果肉🤯玉桂味都唔多覺,加上質地其實係偏乾韌,所以MUST❗️趁熱食,凍左就好硬,其實食陣味道仲有d似馬拉糕🤣食到入口又有d粘度😂真的 不推薦
呢間coffee shop好似成日都有新product咁😍而家仲出左好多無肉之選 健康啲環保啲🥳素食者都可以去👍🏻呢到嘅dinner set好抵食✨貴散嗌$60 但係包左迷你藜麥沙律,迷你湯,主菜,熱飲($40),單球雪糕🍦雖然價錢偏貴 但係食物質素同賣相都好掂‼️值得一試😎.無肉大滿足套餐配自家製嗰果醬🌱 $128呢個冇跟set~唔好睇佢係green choice會好dry 冇乜野食🧐佢都包咗一塊喵喵多士,芝士焗椰菜花,薯角,沙律,雙份日本炒蛋,茄汁焗豆,秋葵同無花果 好豐富一定可以食飽飽😝其實我係比個貓貓多士吸引咗 好可愛🐱即係用咗全脂牛奶黎代替清水整🥛奶味唔太出 但係就甜甜地💓口感好鬆軟 面頭焗到窿窿地脆卜卜😍太細塊唔夠侯😭果醬揀咗無花果伯爵茶味 好特別不過偏甜🙈特別推介下個炒蛋🥚真係好滑好濃蛋香味🤤不過個焗椰菜花有啲失望 冇乜芝士味 淨係面頭有啲芝士粉🧀.“我堅唔_係韓牛·牛肉飯”韓國植物牛🐮 $188雖然我間唔中都會食素 但係韓國出嘅素牛肉真係第一次見🇰🇷呢款植物牛用咗杏仁,核桃,玄米,燕麥,腰果黎整 比真牛更加有蛋白質同低脂肪🥳唔傷害牛牛都可以食到牛肉丼😋個口感似係比較乾身偏
無肉大滿足套餐配自家製嗰果醬🌱 $128
無肉大滿足套餐配自家製果醬

“我堅唔_係韓牛·牛肉飯”韓國植物牛🐮 $188
雖然我間唔中都會食素 但係韓國出嘅素牛肉真係第一次見🇰🇷呢款植物牛用咗杏仁,核桃,玄米,燕麥,腰果黎整 比真牛更加有蛋白質同低脂肪🥳唔傷害牛牛都可以食到牛肉丼😋個口感似係比較乾身偏鞋嘅瘦肉🤣最鐘意食啲口感煙韌嘅飯 呢到用咗日本米 又香又好咬🥰
“我堅唔_係韓牛•牛肉飯”

蟹肉海膽忌廉汁鮮蝦扁意粉💛 $152
呢款daily pasta真係好 好 食😳囉然係蟹肉碎 但係份量相當之多 每一啖意粉都一定會食到🦀蝦都好爽口彈牙夠鮮味🦐個忌廉汁唔會好稀 每一條意粉都掛晒汁 食落好creamy👍🏻差在冇乜海膽味 如果唔係就Perfect池 雖然而家已經好正~~
蟹肉海膽忌廉汁鮮蝦扁意粉

上次去淨係飲左杯普通嘅朱古力牛奶🥛唔開心😫所以要二訪 試下呢到嘅招牌😎
痴_線朱古力🍫 $55 (跟set + $15)
終於試到呢杯野飲 真係好邪惡好cls😍原本睇相見到鋪滿晒朱古力碎 又漏晒出黎 一定勁甜🤔面頭有三款朱古力🖤🤎🤍撈埋啲朱古力奶 飲落唔會好甜 仲帶dark chocolate嘅苦味🤤可可味真係勁rich 飲到最底都仲好濃郁❣️半融嘅朱古力加埋朱古力奶一齊飲 口感好豐富😚絕對唔係得個樣📸
痴_線朱古力

自家製橙香冰紅茶🍊 $45 (跟set + $5)
見佢其他茶都冇乜特別 所以就試吓呢杯橙味嘅茶😎茶味唔係好濃🧐底有啲香橙果醬 好多橙皮絲 甜度適中🤤不過份量唔多 唔夠撈成杯茶🥺係幾fresh嘅 但係就普通咗啲~
自家製橙香冰紅茶

迷你藜麥沙律🥗 (跟set)
沙律用左果醋 夠清新✨不過藜麥份量有啲少😳
迷你湯🍲 (跟set)
嗰日去係青豆湯💚好有草青味 未必個個接受到🧐冇乜調味 係淡淡嘅青豆天然甜味 好健康😋同埋個湯打到好杰好濃 應該加咗好多青豆‼️

單球雪糕🍦(跟set)
冇影到相🙈呢到單嗌一球要$35 都有幾多隻味🤩不過set係睇番嗰日係咩雪糕 我就係vanilla😋佢都有幾多雲尼拿籽 食落好香😍唔會比奶味蓋晒🥛不過偏甜左少少🤏🏻
無肉大滿足套餐配自家製果醬
“我堅唔_係韓牛•牛肉飯”
蟹肉海膽忌廉汁鮮蝦扁意粉
自家製橙香冰紅茶
2020-06-19 757 瀏覽
✨ Rice Decker Eel hk$118厚燒鰻魚😍睇到嗰橫切面真係好厚身 冇上一個post磯燒嗰鰻魚壽司 嗰個燒香味 但面頭都係脆脆地 魚肉札實飯係用日本米 食到一粒粒 鰻魚醬汁再加滑蛋同紫菜碎 撈飯一流👍🏻 ✨ Pasta Daily hk$92嗰日嘅係海鮮白汁意粉 啲麵煮得啱啱好👌🏻同有咬口 嗰sauce好香 配料方面蝦都爽口又大隻🦐✨Sweet potato fries hk$48好少見到有炸蕃薯條❤️🍠 外脆內軟
✨ Rice Decker Eel hk$118

✨ Pasta Daily hk$92

✨Sweet potato fries hk$48
好少見到有炸蕃薯條❤️🍠 外脆內軟
2020-06-16 558 瀏覽
約左朋友出街吃飯, randomly搵到呢間,d野飲野食好吸引,兼夾係同路人嘅cafe. 好彩排隊前面得4個人,等左一陣就有位,因為事後有朋友佢話去親好都多人。蒲燒三層鰻魚滑蛋飯(真心! 唔好用日本d鰻魚飯專門店嘅standard黎比呀吓)鰻魚燒得啱啱好,多件又香口。味道適中,但最好再多少d蒲燒汁撈飯(因為真心多飯)。滑蛋又係正嘅,夠滑冇overcook跟餐有湯同藜麥沙律 ,個湯濃稠度適中,但疑似係青豆,不合我口味。個沙律d菜好新鮮,醬汁幾好味。杯Crazy Chocolate 絕對係杯好eye catching 嘅野飲,見到嗰刻覺得係名符其實地痴_線。建議可以抹乾淨個杯耳先serve, 因為拎上手飲會沾到可可粉。味道方面幾好,個drink係微苦嘅朱古力,d朱古力碎偏甜,中和返。蛋糕叫白裡透紅,因為聽到個餡係玫瑰草莓jam而叫,但個jam係食得出個甜度來自d糖,而唔係士多啤梨本身,不過跟餐加$30幾 upgrade(原價都$40幾)就 don't complain too much 喇。其實仲有叫巨·午餐肉芝士配雙份日本滑蛋牛角包,但朋友唔食芥辣焗住走醬,見唔到真章,所以唔評論lu

2020-06-13
20 分鐘 (堂食)
  • 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
  • Crazy  Chocolate
2020-06-15 643 瀏覽
因為假期 所以兩點幾出去食野位置就係海港城正門扶手電梯既右手邊 入去就係連卡佛去到都要排一陣 地方不算大 叫左幾樣 五失望 有驚喜CRAZY CHOCOLATE 超級適合打卡既野飲外表好吸精五會過甜五會過苦 味道好普通 飲到底 有一堆巧克力碎未溶好如果濃郁D熱D 會加分D蒲燒三層鰻魚滑蛋飯呢個真係有驚喜 鰻魚啖啖肉 大大件鰻魚愛好者真係要試下 鰻魚滑蛋牛角包我係牛角包愛好者 好多鰻魚和蛋 份量很足 不過有少少芥末味本身五食得芥末 因為好少芥末味我勉強接受左厚切午餐肉啖啖肉 好喜歡食落五油 作為小食泥講 五錯環境都幾chill 既 行完街近近地 想搵地方坐 打下卡食下tea 都幾好
因為假期 所以兩點幾出去食野

想搵地方坐 打下卡食下tea 都幾好
Crazy  Chocolate
(右)蒲燒鰻魚牛角包  (左)炸厚切午餐肉
2020-06-14
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
Crazy  Chocolate
(右)蒲燒鰻魚牛角包  (左)炸厚切午餐肉
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
終於朝聖了咖啡達人之Sensory ZERO,12點差不多到了已經full左,等左一陣好彩店員有安排於是可以入座,一路等既時候見到人地食既爆料croissant好吸引,緊係要叫啦🤩,而👦🏻例牌All Day Breakfast就唔洗講啦!!!食物質素都真係幾高,All Day Breakfast 份量岩岩好仲要係日本蛋呀,每個item都幾好食不錯夠新鮮,爆料croissant 就叫左肉鬆加牛油果芥未醬,真心個醬好好好食而個日本蛋真係好滑好好味,雖然🧒🏽好手殘食得好leh hea,但係好食哈哈哈!!其實真的衝著咖啡來試Sensory ZERO的都真的沒有失望,當然還是一向的 White Coffee Flat White,而👦🏻今次就係我說佢底下揀左 Shakerato!兩款都好飲,豆偏酸,雖然我地平時好小飲偏酸既,但係Sensory ZERO的真係好正,👦🏻又有極高評價,真心正一定要再尼歎啡!!

2020-05-22 1112 瀏覽
這店鋪位於海港城連卡佛,女裝鞋部的一層,開放式的設計,沒有絲毫壓迫感。這次的目標很明確,是要一嘗該店的特色熱朱古力飲料。🍫【Crazy chocolate痴_線朱古力 $55】名副其實是一杯滿到瀉的熱朱古力,上層飄浮着一層奶泡、朱古力粉以及黑、白朱古力碎,賣相的確是滿分,是打卡一流的飲料。朱古力味道尚算甘醇香滑,唯一缺點是欠缺濃稠的質感,偏水狀;優點是沒有一般朱古力的偏甜。🥩【Australia wagyu M5+ flat iron rice with onsen egg澳洲M5牛肩肉溫泉蛋飯 $158】輕烤過的牛肩肉十分嫩口,溫泉蛋漿沒有足夠得拌勻每顆珍珠米,而且略嫌沒有醬汁配料,個人認為不值得賣這個價錢。🍳【Triple-decker kabayaki eel rice with scrambled eggs蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 $118】淺嘗了朋友的鰻魚飯,鰻魚表面有一股焦香,但細骨頗多。據稱店舖用上日本蛋,滑蛋雖然滑溜但欠缺蛋香,食之無味,棄之可惜。🌶【Thai hot spicy stir-fried minced omnipork rice泰_辣香葉肉碎飯 $108】店鋪用

🌶【Thai hot spicy stir-fried minced omnipork rice泰_辣香葉肉碎飯 $108】店鋪用上新豬肉製作這就菜頗有新意,新豬肉的質感與一般豬肉相似,欠缺惹味的辣勁,很一般的菜式。

最後一提是尖沙咀分店的服務質素的確是有需要改善,很趕速而且沒有服務可言的一頓飯。
2020-05-18 997 瀏覽
之前睇其他食評話唔好抱太大期望🥺但食完真係覺得好有驚喜!💛仲要係黃店嚟💛💛💛💛💛💛—————————————————————📍1️⃣ 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯鰻魚超肥美,蛋勁滑,仲要係日本米🤤呢個飯好好食!💛📍2️⃣ 澳洲M5+ 和牛肩肉扒溫泉蛋飯呢個都好食,和牛煮到Medium rare,唔會太老/un!📍3️⃣ 巨。餐肉蛋芝士滑蛋牛角包🥐舊午餐肉真係幾巨😂滑蛋依舊好滑👅不過食落好clumsy😂📍4️⃣炸番薯條都幾大兜,熱辣辣脆卜卜🤤 點mayo好好食📍5️⃣ 🌟痴_線朱古力真係極力推薦!望得又飲得🤤佢有白朱古力碎同埋牛奶朱古力碎飲落去嗰時就有啲咬口同提升口感🤤成杯野都好rich但好飲!🥺—————————————————————總括而言,呢餐嗌嘅每一樣野都好有水準好好食幾有驚喜🤤
之前睇其他食評話唔好抱太大期望🥺
但食完真係覺得好有驚喜!💛
仲要係黃店嚟💛💛💛💛💛💛
—————————————————————
📍1️⃣ 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯

鰻魚超肥美,蛋勁滑,仲要係日本米🤤
呢個飯好好食!💛
📍2️⃣ 澳洲M5+ 和牛肩肉扒溫泉蛋飯
澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯

📍3️⃣ 巨。餐肉蛋芝士滑蛋牛角包🥐
巨。午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包

舊午餐肉真係幾巨😂滑蛋依舊好滑👅不過食落好clumsy😂
📍4️⃣炸番薯條
炸番薯條

都幾大兜,熱辣辣脆卜卜🤤 點mayo好好食
📍5️⃣ 🌟痴_線朱古力

真係極力推薦!望得又飲得🤤
佢有白朱古力碎同埋牛奶朱古力碎
飲落去嗰時就有啲咬口同提升口感🤤
成杯野都好rich但好飲!🥺
—————————————————————
總括而言,呢餐嗌嘅每一樣野都好有水準好好食幾有驚喜🤤
澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯
巨。午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包
炸番薯條
痴_線朱古力
🐻想去試佢試左好耐,上次去佢就準備收鋪,今次就算就黎食晚飯都要同埋男友衝去試佢 🤣 如果去尖沙咀分店,最好係碼頭入口近附手電梯右邊個位入去,一落去就見到間白雪雪而且裝潢夠獨特既餐廳 😏今次🐻order左「痴_線朱古力」、「自家製橙香冰紅茶」,仲有兩款甜品,「Perfetto Tiramisu」同「Little Pat」🐱 本身想食牛角包,但原來6:00pm前先有😭下次要再黎先❗️推介/ 意見‼️✨ 「痴_線朱古力」一上枱夠曬澎湃,瀉曬出黎既樣簡直就係打卡位啦 🤣 放係面仲有黑白朱古力碎同埋佢地既Logo,🐻同男友都覺得愈飲愈濃郁🤤✨ 「自家製橙香冰紅茶」係意想不到咁正,有一塊香橙🍊 再加上好香既紅茶底,真心係清新之選😍✨由於無牛角包,所以試下兩款甜品,見到盆栽形既「Perfetto Tiramisu」好可愛,而且Tiramisu 好creamy,面頭又有脆脆粒,多重口感好正 🤗 另一款貓貓Pat Pat就普通啦🙈價錢‼️$55「痴_線朱古力」$45「自家製橙香冰紅茶」$45「Perfetto Tiramisu」$45「Little Pat」

推介/ 意見‼️

價錢‼️
$55「痴_線朱古力」
$45「自家製橙香冰紅茶」
$45「Perfetto Tiramisu」
$45「Little Pat」
  • 痴_線朱古力
One of the very heated sensations nowadays for food bloggers and other food lovers as well, with the main point of attraction --- the Crazy Chocolate drink that has made itself gone crazily overwhelming through the web🤩🤩I am sure that before the outbreak of the COVID-19, there'll definitely be a very very long queue just to get a table to try their stuff, but thanks to the virus (definitely not a happy thing to brag about😅), we managed to get seated quite quickly without too much of a wait, whic
I am sure that before the outbreak of the COVID-19, there'll definitely be a very very long queue just to get a table to try their stuff, but thanks to the virus (definitely not a happy thing to brag about😅), we managed to get seated quite quickly without too much of a wait, which was a good thing🤭
I guess it's pretty easy to guess what we ordered (apart from just looking at the pictures haha🤣🤣), the Crazy Chocolate is definitely a must-order to try, and we also ordered 2 other mains, the Triple-decker Kabayaki Eel Rice with Scrambled Eggs and the Australian Wagyu M5+ Flat Iron Rice with Onsen Egg. In addition, we also added a quick bite since I'm pretty attracted to SPAM-made products, the Mega Spam Fries🤤🤤
Triple-decker  Kabayaki  Eel  Rice  w/  Scrambled  Eggs
2020-05-03
5 分鐘 (堂食)
  • Australian  M5+  Wagyu  Flat  Iron  Rice  w/  Onsen  Egg
  • Mega  Spam  Fries
  • Crazy  Chocolate