2020-12-14 157 瀏覽
「痴_線朱古力」廣受一眾女士歡迎,是打卡必選的飲品。的而且確,我為此而來,看看什麼葫蘆賣什麼藥。甫上桌,那震撼感覺攝入眼球,賣相澎湃滿分,誠意之作!入口更沒有令人失望,混合了幾款朱古力而成,無添加任何額外的糖分,包括底層嘅黑朱古力,面層就有白朱古力和朱古力碎,再灑上朱古力粉,簡直俘虜了我這個朱古力控,每口都是朱古力及可可粉的本身味道,甜道平衡得宜,不是想像中的過甜,濃郁醇厚的朱古力味,真材實料,十分邪惡!「澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯」,大概有六、七塊牛,肉味香濃,但略嫌燒得過熟,入口較為韌口!日本米飯粒分明,配以溫泉蛋和海苔送飯一流!
「痴_線朱古力」廣受一眾女士歡迎,是打卡必選的飲品。
的而且確,我為此而來,看看什麼葫蘆賣什麼藥。

甫上桌,那震撼感覺攝入眼球,賣相澎湃滿分,誠意之作!

日本米飯粒分明,配以溫泉蛋和海苔送飯一流!

• Crazy  Chocolate
2020-12-10 171 瀏覽
第一次去的話,覺得餐廳有點難找。 餐廳唔大, 侍應服務一般,仲漏左單。 我地點左日式豬軟骨溫泉蛋飯、 鰻魚滑蛋飯、 加左2隻炸雞翼, 見咁多人推薦佢嘅癡_線朱古力, 賣相又幾吸引,就試吓啦。杯朱古力上到黎真係幾靚, 我先食面個浸朱古力, 幾好味,唔會好甜。 而杯朱古力可能糖分都偏少, 苦苦地。 日式豬軟骨飯都唔錯, 但豬軟骨好少中伏滑蛋饅魚飯嘅鰻魚好好食, 都算厚肉, 又甜又香雞翼剛剛炸好,熱辣辣, 好香口( 亦好熱氣😅) ,午餐加$25 就有2隻
第一次去的話,覺得餐廳有點難找。
餐廳唔大, 侍應服務一般,仲漏左單。
日式豬軟骨飯都唔錯, 但豬軟骨好少中伏

滑蛋饅魚飯嘅鰻魚好好食, 都算厚肉, 又甜又香

2020-12-06 462 瀏覽
成日經過見到間野要排長龍,所以一路冇機會試。咁啱今日放假就陪老婆去排下😃今日嚟到尖沙咀分店,地點方便,就係海港城正門長樓梯隔離。不過餐廳座位唔多,雖然前面得七個人但都等咗差唔多25分鐘先入到去坐。內部裝修唔錯,我哋叫咗Crazy Chocolate,炸墨魚嘴,蒲燒三層鰻魚滑蛋飯同埋澳洲和牛肩肉扒溫泉蛋飯-🥢Crazy Chocolate ($55)嚟到呢度必嗌嘅signature嘢飲,賣相已經好吸引,望落似係一件藝術品多過一杯朱古力,啲content係多到流晒出嚟,表面灑滿咗黑白朱古力碎,飲落好濃香但又唔會好heavy,暖暖地咁樣秋冬飲一流🙃-🥢炸墨魚咀($48)比想像中大碟,但真係幾好味,咸咸地,炸粉唔會太厚,配埋個蛋黃醬食幾好味,適合一大班人食嗰陣叫😋-🥢澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158)雖然呢度啲碗唔係話大,但和牛真係俾咗算多,而且塊塊都算厚,肉味香濃,有少少食刺身嘅感覺🙆🏻‍♂️而溫泉蛋同埋珍珠米飯都係來自日本,撈埋一齊食口感一流🤭-🥢蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118)呢個飯三塊鰻魚都一樣好厚肉同少骨,啖啖肉,而且唔會落咗太多醬汁蓋過咗魚本身嘅鮮味,撈埋滑蛋同飯食,口感非常豐

🥢Crazy Chocolate ($55)
🥢炸墨魚咀($48)
🥢澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158)
🥢蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118)
呢個飯三塊鰻魚都一樣好厚肉同少骨,啖啖肉,而且唔會落咗太多醬汁蓋過咗魚本身嘅鮮味,撈埋滑蛋同飯食,口感非常豐富🥳
總括嚟講,我相信我會好快再嚟食過😎
Crazy  Chocolate
Crazy  Chocolate
2020-12-05 134 瀏覽
食到好食既鰻魚飯好!開!心!🙌🙌🙌其實sensory ZERO尖沙咀店都好易搵,我仲要行多轉先睇到😂可能系太肚餓個腦唔夠用😂蒲燒三層鰻魚滑蛋飯,鰻魚都幾厚身,有焦香又唔肥膩,蛋就好順滑,米飯粒粒分明又有米香,一啖魚×蛋×飯就系幸福既味道啊!🤤🤤完美提拉米蘇,cream同coffee既味道就濃啲,酒味就比較弱?本身我都有啲擔心好早上嚟等到食果陣個cake會浸濕咗口感會變差,但系都唔會,整體個balance從味道到口感都唔錯,同埋一杯都幾大😂自家制姜汁紅茶,我本身其實唔系好中意姜汁嘢,ginger bread同ginger soda都敬謝不敏😂睇到一茶匙姜蓉跟埋杯紅茶都有啲驚😂不過飲落去都幾好飲?姜味唔會好濃,整體又有甘香,意外唔錯🙈同埋我好中意個茶匙吖!!!!!可唔可以order餐具😂😂蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 8/9自家制姜汁紅茶 7/9完美提拉米蘇 7/9OVERALL 7.5/9會!再!幫!襯!🙌🙌
食到好食既鰻魚飯好!開!心!🙌🙌🙌

同埋我好中意個茶匙吖!!!!!
可唔可以order餐具😂😂

蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 8/9
自家制姜汁紅茶 7/9
完美提拉米蘇 7/9

OVERALL 7.5/9

會!再!幫!襯!🙌🙌
  • 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
2020-12-02 128 瀏覽
Bookmark 咗呢間邪惡到爆😈😈熱朱古力好耐 終於抽到時間去試😙另外都點咗少許鹹食 過一個好chill的下午☺️☺️-📌Crazy Chocolate 痴_線朱古力$55中文完全捉到精粹🤩由內到外 再由外到內都係朱古力好痴線🤩🤩最欣賞呢杯飲品唔係死甜 甜到漏 都會飲到黑朱古力味中和整體味道😋😋 打卡以外味道都唔錯😌📌Flat white $45正常發揮 咖啡味香濃👍🏼📌爆料牛角包(雙份滑蛋)$42個包比我想像中鬆軟 炒蛋超級滑溜有蛋香要加分👍🏼👍🏼 個醬汁味道幾特別 同雞蛋都夾😍 不過個包只係微暖 如果可以熱食應該會更好味😙📌日式芝麻手羽先 $55味道正常 但要稱讚炸嘅火喉唔錯😆所以先炸到靚靚金黃色☺️☺️整體嚟講係值得一試😋😋有賣相而且食物質素👍🏼😌
📌Crazy Chocolate 痴_線朱古力$55
日式芝麻手羽先
Flat  White
爆料牛角包
2020-11-29 120 瀏覽
為之瘋狂的cafe✨.一早已經bookmark 這間cafe 的我終於終於試到被洗板的痴_線朱古力🤪.🍫 痴_線朱古力 $55這個應該是cafe的signature✨基本每一枱都有點這杯痴_線朱古力而身為螞蟻人的我當然也不放過😝熱朱古力上面鋪滿黑/ 白 / 牛奶朱古力😍😍賣相真的很瘋狂 而且超適合打卡📸本身以為會甜到膩 但攪拌過後面層的朱古力和熱朱古力剛好中和😋凍凍地的初冬 再加杯熱辣辣的熱朱古力 prefect ❤️💯.🥐 蒲燒鰻魚日本滑蛋牛角包 $78想食蒲燒鰻魚 但又唔想食飯好彩cafe 有得配牛角包 🥰以為牛角包應該算是輕食 但沒想到分量十足😆 超厚身的滑蛋 再加上兩大塊的鰻魚用刀叉輕輕一切 已經feel 到牛角包好脆🤤蒲燒汁夠惹味 而牛油果芥末醬夠fresh兩者配搭起來真的很特別👍🏻.🍫 Dark Chocolate Mocha $55而男朋友就點了杯黑朱古力Mocha他對這杯mocha 十分滿意💕他說平時有些cafe 的mocha 都偏甜這杯朱古力味剛剛好 不會搶了咖啡的味道.日式豬軟骨溫泉蛋飯 $118男朋友點了一個主食沒想到一碗入面居然有五塊豬軟骨😍而且豬軟骨都炆到勁
為之瘋狂的cafe✨

沒想到一碗入面居然有五塊豬軟骨😍
而且豬軟骨都炆到勁淋勁入味🤤🤤
再拌上溫泉蛋 蛋香味十足 撈飯一流😋
其實男朋友不太喜歡陪我去
只有港女all day breakfast 的cafe 🙈🙈
難得這間cafe 有飯食 Mocha 又好飲
男朋友都十分滿意這間cafe❤️
所以之後應該都會再幫襯🥰
2020-11-23
15 分鐘 (堂食)
  • 痴_線朱古力
  • 日式豬軟骨溫泉蛋飯
2020-11-29 137 瀏覽
晨早流流來到尖沙咀諗住搵cafe shop 食早餐點知多數都11:00 先開,或者星期日不開放網上搵到呢一間,見d相都影到好靚10點多來到,已見到有人客入座了餐廳主打咖啡,不過我和朋友都不太好飲咖啡所以只點了2個單點大滿足早餐(單點$128)講起呢個All day breakfast 落單個陣,店員告知需時15-20分鐘左右由於我們不趕時間,也知道制作需時先上巨.餐肉滑蛋牛角包,食完大概約15分鐘後店員再走過來,告知大滿足早餐要再等多30分鐘左🙈前前後後,用左45分鐘等了呢早餐西蘭花是炭燒的,但是燒得太過火了同店員反映後,問問可否再用白烚,話需要問廚房等左一陣,然後直接換一塊都係炭燒的上來,根本沒有顧及客人除左有2條秋葵同個麵包係貓型仲有個無花果果醬外,其實個餐真係無特別了!就係唔明點解要等咁耐,如果食物係未準備好可以暫時不售賣,而不是要客人只得個等字巨.午餐肉雙份日本滑蛋(單點$58)午餐肉雖然只有2條,但的確夠巨的,滑蛋也很足夠,唔錯
晨早流流來到尖沙咀諗住搵cafe shop 食早餐
點知多數都11:00 先開,或者星期日不開放

網上搵到呢一間,見d相都影到好靚

10點多來到,已見到有人客入座了

餐廳主打咖啡,不過我和朋友都不太好飲咖啡
所以只點了2個單點

大滿足早餐(單點$128)
講起呢個All day breakfast
落單個陣,店員告知需時15-20分鐘左右
由於我們不趕時間,也知道制作需時
先上巨.餐肉滑蛋牛角包,食完大概約15分鐘後
店員再走過來,告知大滿足早餐要再等多30分鐘左🙈
前前後後,用左45分鐘等了呢早餐
西蘭花是炭燒的,但是燒得太過火了
同店員反映後,問問可否再用白烚,
話需要問廚房等左一陣,然後直接
換一塊都係炭燒的上來,根本沒有顧及客人
就係唔明點解要等咁耐,如果食物係未準備好
可以暫時不售賣,而不是要客人只得個等字

巨.午餐肉雙份日本滑蛋(單點$58)
午餐肉雖然只有2條,但的確夠巨的,滑蛋也很足夠,唔錯

2020-11-25 169 瀏覽
-早排黎過Sensory Zero食佢個牛肩肉溫泉蛋飯🤣果次我地無叫到野飲,但係記得個個都大推佢個Crazy Chocolate (痴X線朱古力)🍫所以今次就專程再黎試下杯野😋成日以為朱古力係屋企自己沖都得啦😂洗乜出街嗌姐!但係見到杯野擺係我地面前,我地先醒起個Term「儀式感」😂佢嘅賣相出眾,面頭用左好多磨碎左嘅黑白朱古力做裝飾,而且杯朱古力係完全漏曬落隻碟度🤩另外佢用左好多高級嘅材料,甜度適中,好Smooth好Creamy,入口即刻融化🤤由第一啖飲到最後一啖都有驚喜😋冬天飲杯熱辣辣嘅朱古力,真係好正,飲完心情即刻好勁多🤣果然明白少女心❤️不過飲完一杯真係飽曬,仲充滿罪惡感添😂但係依然會再番兜架!📍尖沙咀廣東道3號海港城馬可孛羅香港酒店G樓連卡佛( 港鐵尖東站L3出口行大約10分鐘)

📍尖沙咀廣東道3號海港城馬可孛羅香港酒店G樓連卡佛
( 港鐵尖東站L3出口行大約10分鐘)
痴_線朱古力
痴_線朱古力
平時成日經過尖沙咀連卡佛都唔知道裡面有間咁正嘅Cáfe😂今次由碼頭果邊入海港城竟然無意中見到佢,我地就決定入去食番個Lunch🤤位置唔算大,排隊都要排上樓梯,但係好彩等得唔耐,最後仲有個舒服嘅位置坐低添☺️佢地個 感味午市套餐 Weekday Lunch Combo ~ 都有好多選擇,雖然全部都係一百蚊以上,但係佢地就包一杯$40樓下嘅飲品☕️$40以上嘅你就要自己補差價,不過都食得過😋又到左無肉不歡嘅時刻🤣今次我地就叫左個M5和牛肩肉溫泉蛋飯🥩睇相已經覺得正,估唔到食落仲正🤩佢看似全熟,其實咬落去仍然非常軟熟,上面嘅牛帶左陣油香味,幾Juicy而且鮮嫩😌加埋隻流心蛋撈飯,除左有超大嘅滿足感之餘,仲有滿滿嘅飽感🤣🤣但係上網睇人地果碗飯,啲牛都係半熟、紅紅地咁好靚,但係望下自己果碗點解一啲紅都無😂就有啲啲失落感咁囉☹️☹️整體黎講我地覺得好唔錯😙下次亦會想試埋佢地個鰻魚飯,好似都好美味咁😝Btw,佢地係銅鑼灣、灣仔、太古城同黃竹坑都有分店㗎,各位朋友仔記得Saved低佢,下次經過入去支持下啦😏📍尖沙咀廣東道3號海港城馬可孛羅香港酒店G樓連卡佛( 港鐵尖東站L3出口行大約10分鐘 )

📍尖沙咀廣東道3號海港城馬可孛羅香港酒店G樓連卡佛
( 港鐵尖東站L3出口行大約10分鐘 )

• M5和牛肩肉溫泉蛋飯
2020-11-23 94 瀏覽
為左佢杯crazy chocolate而黎🍴蒲燒三層鰻魚滑蛋飯男友最愛鰻魚,所以一定要試。鰻魚厚身,肉質彈牙,配埋滑蛋食一流。醬汁偏咸,所以一定要夾埋珍珠米一齊食,就可以中和番卡邦尼大蝦意粉對比其他地方既卡邦尼,佢個汁無咁creamy, 亦都唔會咁膩,我幾鍾意❤️另外佢份量都幾多,一個人食會好飽飽🤣Crazy Chooclate超打卡,本身以為係超甜,但用左dark chocolate, 甜度都可接受,見住佢d碎朱古力慢慢溶化,好治癒呀☺️
為左佢杯crazy chocolate而黎🍴

卡邦尼大蝦意粉

Crazy Chooclate

2020-11-22 121 瀏覽
個個都飲CLS 朱古力😛我又跟風潮拜下先😋同媽媽行完街,轉個靚彎行到Lane Crawford入面既cafe☕滑蛋鰻魚飯,鰻魚有少少骨,質地軟身算厚。有足足三大塊,滑蛋炒得唔算滑膩,不過都唔錯呀。面頭仲有好多紫菜碎😉睇落好細碗飯,估唔到個碗咁深,份量好多。温泉蛋豬軟骨飯我又冇記性啦,除左坐忘同窩子,唔應該係其他地方食豬軟骨😂呢度既豬軟骨肉煮得幾冧,不過骨都係骨,唔係啫喱狀🤔蛋汁撈飯,食落唔會太乾👍炸墨魚咀熱辣辣好好味😁Crazy chocolate😜打卡必叫!朱古力算濃郁,面頭灑滿了朱古力碎同朱古力粉,滿足曬視覺上的衝擊😆朱古力唔係特別香,如果想飲更香濃的朱古力有其他選擇,不過呢個外觀真係超正!🥰

睇落好細碗飯,估唔到個碗咁深,份量好多。

温泉蛋豬軟骨飯

熱辣辣好好味😁

Crazy chocolate😜

2020-11-22 99 瀏覽
11月14 天晴的二人約會連鎖式經營但絕對着重咖啡、食物的質素,日本系室內設計,並採用日本食材,就算要排長龍都值得抽空一試1. Piccolo latte:小杯享受,唔怕太飽肚,咖啡味濃郁的奶啡選擇,偏nutty的濃郁口感,有黑朱古力的回甘味2. 對自己好d大滿足早餐:採用澳洲M5+和牛,煮得剛好,無多餘油膩感,伴碟相當豐富,可愛喵多士、薯角、柚子汁蕃茄沙律、雙份日本炒蛋、茄汁焗豆、烤西蘭花、秋葵,相當健康的組合,再搭配自家製法國無花果有機伯爵茶果醬,超級大滿足3. 是日限量北海道帶子櫻花蝦意大利飯:粉紅色相當吸晴,滿滿的櫻花蝦、巨大帶子、淡淡羊奶芝士絲,超級香,用上日本米,調味出色,成就完美的日式Risotto4. Orange sparkling Americans:有氣創意凍啡之選,橙汁、sparkling water,提昇咖啡豆的味道層次,同時口感順滑,媲美奶啡,必試
11月14 天晴的二人約會

採用澳洲M5+和牛
自家製法國無花里、有機伯爵茶果醬
是日限量北海道帶子櫻花蝦意大利飯
Orange  sparkling   Americano
📍尖沙咀 - #sensory ZERO——-crazy chocolate 痴_線朱古力 -巨。午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包-澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯——一直都想試呢間餐廳 網上見到佢杯朱古力賣相勁靚😍 本身中意朱古力嘅我 當然有叫到杯 痴_線朱古力飲啦🤤 果然冇令我失望 佢杯朱古力一啲都唔膩 加埋黑朱古力同白朱古力碎 口感更加分 我建議唔攪住 飲咗幾淡先 💕 唯一覺得杯朱古力唔夠熱 冬天會想飲熱辣辣嘅朱古力 唔知係咪掛住影相 飲落暖暖地🙈-同埋佢啲咸食都好加分 唔係得個樣 佢個牛角包我好中意☺️午餐肉配芝士滑蛋絕配之外 牛角包超香脆 每一啖咬落去都聲到‘脆卜卜’嘅聲音只會一啖一啖食曬佢🤤-仲有和牛肩肉溫泉蛋飯同樣出色🥰 將溫泉蛋撈埋落啲飯到 加埋佢塊和牛肩肉食落去個下 覺得呢餐好滿足 叫嘅野食都好好味🤤 啲和牛肩肉一啲都唔韌 好易咬到 👍🏻 ——
📍尖沙咀
- #sensory ZERO
-crazy chocolate 痴_線朱古力
-巨。午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包
-澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯
巨。午餐肉芝士雙份日本滑蛋牛角包
  • 痴_線朱古力
  • 澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯
2020-11-09 264 瀏覽
最近最近呢間餐廳好Hit所以同3個朋友一齊去試吓,見到選擇都幾多但係因為唔喜歡食藜麥,所以無食到套餐。我哋一共點左四個煮主食同一個小食,冇諗過佢望落細細碗點知4個女仔一齊食都食唔晒。意外地,我覺得餸都唔算少。最鍾意係和牛同埋豬軟骨,個牛望落雖然唔係全熟,但係食落完全唔靭知渣!豬軟骨好淋好入味,但係反而豚角煮我覺得肉質偏肥,有少少濟嘅感覺。意粉係海鮮意粉有魷魚同蝦,海鮮方面未見有特別,唔算太突出。是日精選日飯同意粉都比本身餐牌有嘅遜色我覺得另外想講下個墨魚咀,係好食停唔到,縱使佢有少少咸,但係完全唔覺得呢個係一個令你停口或者扣分嘅位。最後我想講佢哋嘅飯都真係幾好食,姐係個米🤣

日式豬軟骨溫泉蛋飯
Rice of the day
Pasta of the day

唐揚墨魚咀

最後我想講佢哋嘅飯都真係幾好食,姐係個米🤣
2020-11-04
20 分鐘 (堂食)
日式豬軟骨溫泉蛋飯
Rice of the day
Pasta of the day
唐揚墨魚咀
2020-10-29 185 瀏覽
呢間想試好耐,經過見冇乜人走入咗去試🥳環境唔錯,選擇都幾多,好多嘢都想試😣望住個餐牌就好肚餓,好彩上菜速度都好快😊好足料🤭鰻魚堅好食😋😋加埋紫菜咁食好正啲蛋都好滑杯野好好飲,好有heart💓
呢間想試好耐,經過見冇乜人走入咗去試🥳
環境唔錯,選擇都幾多,好多嘢都想試😣

望住個餐牌就好肚餓,好彩上菜速度都好快😊
好足料🤭
鰻魚堅好食😋😋加埋紫菜咁食好正
啲蛋都好滑
杯野好好飲,好有heart💓