2020-03-15 30 瀏覽
喺K11 musea 穿過food court 有一間韓國韓式魚糕專門店,各式各樣既魚糕擺哂喺眼前,非常吸引!我就同朋友叫左幾款試下原味魚丸卷($18)用魚肉打成的魚丸卷,感覺就好似食緊港式魚蛋咁,非常彈牙!芝士夾心黃金魚球($20)用紙袋裝住既一個炸魚球,外面有用麵包糠造成炸衣炸香過,入面係大大個魚球再夾住流心芝士,外脆內流心,勁正。蝦仁辣椒($18)一串三件既魚餅,三件都唔同顏色,食落似係分別用左紅椒,黃椒同埋青椒,幾香。大蟹肉卷($20)魚卷入面包住大大條蟹柳,彈牙既魚肉卷夾住淋淋地既蟹柳,蟹柳唔係平價貨,唔會成舊膠咁,味道都唔錯。原味魚餅湯(套餐) 店內有熱湯一路煲住,可以揀就咁魚餅或者套餐,我地就揀左套餐,即係有幾款唔同既魚餅。店員幫忙用紙杯裝住,配埋熱湯一齊食,同其他魚卷既感覺唔同,比較似係關東煮咁,冬天食就一定暖笠笠。

我就同朋友叫左幾款試下

原味魚丸卷($18)
用魚肉打成的魚丸卷,感覺就好似食緊港式魚蛋咁,非常彈牙!

芝士夾心黃金魚球($20)

蝦仁辣椒($18)

大蟹肉卷($20)

原味魚餅湯(套餐)

2020-03-13 34 瀏覽
去到K11 Musea 有間To eat list 📌登登登登 就係韓式魚糕專買店 Samjin Amook Express呢排睇得韓劇多,想食下韓國小食😋呢間店採取自取形式,好似麵包店咁,想食咩就夾落個盤度,埋單後店員會幫你翻熱👍🏻由於肺炎疫情關係,每個款式都只係放1至2件岀黎,而每碟上都有膠蓋蓋住💯款式非常多,簡直花多眼亂樣樣都好吸引幾經掙扎,揀左3款。當中2款係推介食品👍🏻金竹魚餅 $19👍🏻睇落同普通竹輪卷冇分別但一食就停唔到口🤩因為魚卷勁厚身,啖啖肉香腸年糕魚餅棒 $28 (原價$36) 👍🏻呢個可以一次過食哂2款口味香腸魚糕卷同年糕魚糕卷各有2粒年糕好煙韌🤤魚糕棒 (魷魚) $18 (原價$23)2個波波形狀,好吸引咬落去係麵包包住魷魚魚糕雖然係炸,但完全冇油膩感覺但呢款係超級飽肚🤪疫情關係,買滿50仲送一支酒精搓手液🙏總括黎講,簡單食材,但都食得岀用心製作❣️下次要再食其他款式
去到K11 Musea 有間To eat list 📌
呢排睇得韓劇多,想食下韓國小食😋

款式非常多,簡直花多眼亂
樣樣都好吸引

幾經掙扎,揀左3款。當中2款係推介食品👍🏻

金竹魚餅 $19👍🏻
睇落同普通竹輪卷冇分別
但一食就停唔到口🤩
因為魚卷勁厚身,啖啖肉

香腸年糕魚餅棒 $28 (原價$36) 👍🏻
呢個可以一次過食哂2款口味
香腸魚糕卷同年糕魚糕卷各有2粒
年糕好煙韌🤤

魚糕棒 (魷魚) $18 (原價$23)
2個波波形狀,好吸引
咬落去係麵包包住魷魚魚糕
雖然係炸,但完全冇油膩感覺
但呢款係超級飽肚🤪

疫情關係,買滿50仲送一支酒精搓手液🙏

總括黎講,簡單食材,但都食得岀用心製作❣️
下次要再食其他款式
2020-03-13
2020-03-12 33 瀏覽
係香港食韓式串燒唔一定貴既就好似係k11 le間專食韓式串燒既鋪頭就岩曬喜歡食韓國美食既朋友啦!(連職員都係係韓國人,好專業)Yellow Shrimp Paprika /蝦仁辣椒(黃)$18一點都唔辣,反而甜甜地,好好食Hamroll Hotdog 火腿卷魚餅棒 $28口感豐富,食到停唔到呀!Amook Bites 一口魚餅$18話就話一口,但我唔覺囉😂.要食幾啖先食到😍雖然今次只食3串,但已經好飽.因為每一串都好美味好飽.得閒過黎買兩串滿足下自己當去下韓國啦!

一點都唔辣,反而甜甜地,好好食

Hamroll Hotdog 火腿卷魚餅棒 $28
口感豐富,食到停唔到呀!

Amook Bites 一口魚餅$18
話就話一口,但我唔覺囉😂.要食幾啖先食到😍

2020-03-11 19 瀏覽
抗逆時艱,留港消費!好掛住韓國同埋佢嘅美食,特別係街頭風味小食!今日嚟到 K11 Musea有 , 終於可以一解我對韓國相思之苦!三進魚糕 喺韓國好出名。原材料來自韓國,係真正嘅韓國魚糕。一食就忍唔到口,點咗原味魚丸卷、芝士棒魚餅、大蟹肉卷,當然仲有 招牌菜式 魚糕湯同魚糕串啦!芝士棒魚餅 外皮香脆 魚糕包裹著厚厚芝士,芝香味濃,咬落去有拉絲效果!大蟹肉卷 好香蟹肉味,爽口彈牙 ,大大件啖啖肉,好有飽足感!魚糕湯和魚糕串 念念不忘魚糕湯,佢係韓國驅寒名物,呢幾日天氣轉冷,飲咗佢 成個人暖笠笠!餐廳都幾注意衛生和關心社會,而家買滿50蚊就送一個搓手液,值得一讚!
抗逆時艱,留港消費!好掛住韓國同埋佢嘅美食,特別係街頭風味小食!今日嚟到 K11 Musea有 [三進魚糕], 終於可以一解我對韓國相思之苦!

2020-03-07 58 瀏覽
今日黎到新商場行街,到午餐時間,經過呢間韓國過江龍魚糕專門店,決定一於係到解決午餐。呢間採取自助形式,自己夾完食物就排隊俾錢,店員仲會幫你叮熱翻魚糕。魚糕由韓國直送,好正宗架。我地買左五款黎食。原味魚餅湯套餐可以食哂四款魚糕,配埋魚糕湯一齊食,清甜彈牙,款款味道差唔多,只係有些微分別。紅點魚餅細細塊,但真係堅辣,唔食得辣既要小心。香腸年糕魚餅棒,魚糕包住香腸或年糕,各兩舊,口感煙煙韌韌。甘薯奶酪棒魚餅,魚糕包住番薯同芝士,番薯帶甜,芝士唔係流心個種,成個配搭幾夾。小妖精棒,外層覆蓋住大大粒既炸薯仔粒,入面包住魚糕同腸仔,薯仔粒軟綿綿,腸仔又脆身,口感豐富又飽腹。去唔到韓國都可以係到食到韓國既味道架~

魚糕由韓國直送,好正宗架。我地買左五款黎食。

紅點魚餅細細塊,但真係堅辣,唔食得辣既要小心。

香腸年糕魚餅棒,魚糕包住香腸或年糕,各兩舊,口感煙煙韌韌。

去唔到韓國都可以係到食到韓國既味道架~
2020-03-07
午餐
2020-03-07 28 瀏覽
好多女生都愛遊戲K11musea,我作為男士都鍾意。來到呢度令你感覺旅遊他國的感覺。行下行下來到主打韓國魚糕小食店。服務員向我介紹有咩食。這裏的原材料來自韓國,我叫了個招牌菜式魚餅湯套餐, 有半杯魚湯,好好飲,微微魚味但唔腥味 小小清香添。彎彎曲曲的🐟餅口感佳,微甜。真正韓國魚糕味道果然不同。服務員把甘薯奶落酪摔魚餅和蟹肉卷叮熱再送給我,體貼服務。蟹肉卷魚餅,彈牙的外層,內裡滿滿的蟹肉小小驚喜更驚喜的是甘薯奶落酪摔魚餅甜鹹混和一起,增添了感官的感覺。甘薯奶落酪同魚餅味道不會衝突整體而言,魚糕味道不錯,雖是小食,但食物多樣,食材有品質。
好多女生都愛遊戲K11musea,我作為男士都鍾意。
來到呢度令你感覺旅遊他國的感覺

行下行下來到主打韓國魚糕小食店。

彎彎曲曲的🐟餅口感佳,微甜。真正韓國魚糕味道果然不同。

服務員把甘薯奶落酪摔魚餅和蟹肉卷叮熱再送給我,體貼服務。

蟹肉卷魚餅,彈牙的外層,內裡滿滿的蟹肉小小驚喜

更驚喜的是甘薯奶落酪摔魚餅甜鹹混和一起,增添了感官的感覺。

甘薯奶落酪同魚餅味道不會衝突

整體而言,魚糕味道不錯,雖是小食,但食物多樣,食材有品質。
2020-03-07 5 瀏覽
韓國過江龍魚糕店✨Samjin Amook 來自韓國,主打魚糕,而店內環境像麵包店般是自助形式,好有趣!魚餅作為韓國冬天必食街頭小食,當然要點個原味魚餅湯(套餐),味道加以微辣的湯味,好鮮甜美味!不過朋友鐘意重口味食物,認為太淡味🤔魚裡藏椒:最推薦!外皮炸過的魚肉青椒,原來入面是更多的魚肉蔬菜,辣椒籽真的好辣,食得辣先好揀😂 培根魚餅棒同韓式烤肉夾心黃金魚球都可以encore! 是很香口的炸物!飲品有低卡健康的米水和含果肉的提子汁,好正!➰👅 味道:🌟🌟🌟🌟👀 環境:🌟🌟🌟💫👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟🌟💰 抵食:🌟🌟🌟
韓國過江龍魚糕店✨

飲品有低卡健康的米水和含果肉的提子汁,好正!

👅 味道:🌟🌟🌟🌟
👀 環境:🌟🌟🌟💫
👩🏼‍🍳 服務:🌟🌟🌟🌟
💰 抵食:🌟🌟🌟
2020-03-07 18 瀏覽
最近大家都中了玄彬毒(我個人是還好 比較喜歡看北韓F5 超級搞笑) 嚐不了北韓菜,唯有來到這家標榜正宗、連原材料都來自韓國的魚糕食物: 4/5 ▪️香腸年糕魚餅棒用魚餅包著年糕及芝士腸,味道不錯年糕很厚實,吃一串已超飽原以為醬料是普通甜酸醬,結果入口超級辣不吃辣的朋友要留意!▪️烤肉江米塊魚餅魚肉球用烤肉醬烹調,味道較濃,非常惹味!▪️芝士棒魚餅芝士質感像Pizzahut芝脆批邊般,非常厚實,不是走流心路線,但芝味十足。🧀▪️雜綿魚糕串有傳統魚糕(絕對是韓國具代表性的街頭小食)還有幾大件魚肉餅。吃完真的飽到撐建議要約幾個朋友一起來,可以嚐不同口味,又不會太飽
最近大家都中了玄彬毒
(我個人是還好 比較喜歡看北韓F5 超級搞笑

食物: 4/5

▪️香腸年糕魚餅棒
用魚餅包著年糕及芝士腸,味道不錯
年糕很厚實,吃一串已超飽
原以為醬料是普通甜酸醬,結果入口超級辣
不吃辣的朋友要留意!

▪️烤肉江米塊魚餅
魚肉球用烤肉醬烹調,味道較濃,非常惹味!

▪️芝士棒魚餅

▪️雜綿魚糕串
有傳統魚糕(絕對是韓國具代表性的街頭小食)
還有幾大件魚肉餅。

吃完真的飽到撐
建議要約幾個朋友一起來,可以嚐不同口味,又不會太飽
2020-03-05 25 瀏覽
【尖沙咀正宗韓國魚糕 - SAMJIN🐟】🐷🐷 💭受武漢肺炎影響, 大家都出少左去餐廳堂食,但如果叫外賣大家又會唔會放心少少呢~ 今次介紹嘅係一間原材料採自韓國嘅魚糕店—SAMJIN AMOOK EXPRESS🐟 🐷🐷 💬行經新開嘅K11 Musea (宜家行商場真係仲少人過行山😀), 發現左呢間韓國魚糕店幾吸引咁。佢嘅形式就好似一間麵包舖咁,喺店內自己揀鐘意食嘅魚糕放上盤,然後店員就會幫你整番熱比你食啦。🐷🐷💬1⃣奧蘭達魚餅棒($23)揀左四款唔同口味有平有貴嘅魚糕試吓。呢舊奧達蘭魚餅棒勝在超大舊, 魚糕肉好結實, 食落覺得好食過平時食開嘅魚片/魚蛋/中式魚餅多多聲。點埋茄汁/甜酸醬一齊食更加開胃。🐷🐷💬 2️⃣甘薯奶酪棒魚餅 ($26)另一推介就係甘薯奶酪棒魚餅, 即係以魚糕包住薯蓉芝士餡喺入面。薯蓉芝士出乎意料地夾個魚糕喎,可以唔使點醬食都夠味, 而且仲好飽肚添啊🐷🐷💬 3️⃣大蟹肉卷魚餅($18)至於蟹肉卷魚餅就比較簡單, 原條蟹柳肉配魚糕。餡唔會太搶味所以更加食到魚肉本身嘅香味!🐷🐷💬 4️⃣蝦仁三色椒魚餅($16)仲有一個三色椒魚餅最平, 係店主推介嘅~ 佢
【尖沙咀正宗韓國魚糕 - SAMJIN🐟】

🐷🐷💬1⃣奧蘭達魚餅棒($23)

🐷🐷💬 2️⃣甘薯奶酪棒魚餅 ($26)

🐷🐷💬 3️⃣大蟹肉卷魚餅($18)

🐷🐷💬 4️⃣蝦仁三色椒魚餅($16)
仲有一個三色椒魚餅最平, 係店主推介嘅~ 佢每粒魚糕分別混入咗紅, 綠, 黃椒絲,單係賣相就已經好吸引~ 魚糕入面仲混入左蝦仁添,令到成粒魚糕更加有香味啊~

🐷🐷💬5️⃣麻辣魚餅湯(套餐) $30
套餐嘅意思即係一串入面有唔同形狀嘅魚糕, 數埋有5-6粒。配埋個唔算好辣嘅麻辣湯一齊食又幾惹味!大家行經嘅不妨一試~

2020-03-02 32 瀏覽
🇰🇷 真·韓國魚糕🇰🇷 原來K11 Musea都有SAMJIN可以吃到!放工之後,即刻過來,enjoy旅行✈️的時光🖼好像穿越時空去到了韓國🇰🇷SAMJIN美麗溫柔的服務員💁姐姐,竟然會說標準的國語,感覺特別親切。.最愛招牌菜式🐟魚糕,原材料來自韓國🇰🇷,特別細膩鮮美。魚豆腐清爽口感,Q彈嫩滑,配上鮮美的湯汁,吃下去胃裡面特別溫暖舒服😌當成晚餐🥣其實份量剛剛好。不會覺得肥膩,反而感覺特別清爽,又有滿足感。...SAMJIN AMOOK Express (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201-13號舖
🇰🇷 真·韓國魚糕🇰🇷

最愛招牌菜式🐟魚糕,原材料來自韓國🇰🇷,特別細膩鮮美。

SAMJIN AMOOK Express (尖沙咀)
2020-03-02 34 瀏覽
去唔到高句麗,就行吓K11,新嗰邊叫Musea睇落sell文青,裡面除咗開cafe之類嘅食肆,仲有好多過江龍,其中就有由韓國開嚟嘅魚糕店,香港嘅魚蛋都食到厭啦,咪試吓囉呢個唔似長洲大魚蛋咁呃秤,每一啖都是魷魚,非常充實你嘅人生呢件仲過癮,芝士夾心,毫無空氣進駐充大頭鬼,超足料呢度啲蟹柳當然唔係麵粉蟹柳啦,同魚糕及其他原料一樣,來自韓國,食落又幾貨真價實要打卡食呢個三色魚糕就最好不過咁長嘅竹輪,原來就係叫金竹,唔係叫撕紙狗呀呢條炸魚糕,裡面7成都係芝士,正在召喚芝士控呢個貌似章魚燒嘅丸,其實都係魚糕,但味道截然不同夾完埋單之後,店員就會幫你加熱,好好服務

魚餅棒(魷魚)

呢個唔似長洲大魚蛋咁呃秤,每一啖都是魷魚,非常充實你嘅人生

芝士夾心黃金魚球

呢件仲過癮,芝士夾心,毫無空氣進駐充大頭鬼,超足料

要打卡食呢個三色魚糕就最好不過

金竹魚餅

咁長嘅竹輪,原來就係叫金竹,唔係叫撕紙狗呀

甘薯奶酪棒魚餅

呢條炸魚糕,裡面7成都係芝士,正在召喚芝士控

烤肉江米塊魚餅

呢個貌似章魚燒嘅丸,其實都係魚糕,但味道截然不同

夾完埋單之後,店員就會幫你加熱,好好服務
2020-03-01
魚餅棒(魷魚)
芝士夾心黃金魚球
金竹魚餅
甘薯奶酪棒魚餅
烤肉江米塊魚餅
2020-02-04 61 瀏覽
K11 Musea來了全港首間韓國魚糕店,太棒了!款式種類超多,有炸類,有湯類它是自助形式,選完之後排隊付錢選炸的話還可以即場加熱雖然只有兩位店員 但服務一樣好好非常熱情 很願意幫助客人點了兩串傳統放湯的魚糕,一串蟹肉魚糕另外一串炸熱狗,兩串炸蟹肉棒先講一下 每次來都會點的放湯魚糕最喜歡這種款式的 片狀的吃起來更有層次感它的湯是微辣的蘿蔔湯冬天邊吃魚糕邊喝湯 簡直是絕配然後個人認為 有餡料的感覺炸的更好吃炸蟹肉棒 再配上他們的醬料 真的很棒!呼籲各位吃炸的記得要試一下加他們的醬料吃看看
K11 Musea來了全港首間韓國魚糕店,太棒了!
款式種類超多,有炸類,有湯類
它是自助形式,選完之後排隊付錢
選炸的話還可以即場加熱
雖然只有兩位店員 但服務一樣好好
非常熱情 很願意幫助客人

點了兩串傳統放湯的魚糕,一串蟹肉魚糕
另外一串炸熱狗,兩串炸蟹肉棒

先講一下 每次來都會點的放湯魚糕
最喜歡這種款式的 片狀的吃起來更有層次感
它的湯是微辣的蘿蔔湯
冬天邊吃魚糕邊喝湯 簡直是絕配

然後個人認為 有餡料的感覺炸的更好吃
炸蟹肉棒 再配上他們的醬料 真的很棒!
呼籲各位吃炸的記得要試一下加他們的醬料吃看看
2020-01-24 54 瀏覽
K11 Musea 雖然是行高尚路線,名牌琳立,但在飲食方面的規劃竟做得不錯,有高級餐廳,亦有平民化的Food Court,能全面照顧不同階層的客人。今天和朋友來到B2層的Food Court,走了一個圈,見到這間「Samjin Amook」賣韓國小食,有魚餅、肉卷、炸物、魚糕等等……有辣有唔辣,款式很多,賣相吸引,而價錢都是幾十元不等。選好了食物,職員會幫忙加熱,另外還有一串串熱辣辣的魚糕,朋友買了一串,有4款品種,魚糕非常彈牙。買完後可以坐在店門前的長枱上慢慢吃。
1K
2020-01-19 41 瀏覽
我十分之掛念韓國😭😭😭完全係韓國嘅味道魚糕,熱狗🥺🥺🥺全部都係我鍾意食嘅嘢嚟㗎麵包都有咁多種類唔講真係唔知自己係喺香港仲有可樂餅全部都係好好食但佢價錢同韓國相比都貴但味道真係好食幾時先有機會再去韓國另外佢嗰日有韓國人睇場真係勁想即刻飛番轉韓國
我十分之掛念韓國😭😭😭
幾時先有機會再去韓國
另外佢嗰日有韓國人睇場
真係勁想即刻飛番轉韓國
2020-01-19 24 瀏覽
韓國人氣店喺香港落戶。店面外帶自選形式,店外有張長高枱,給客人慢慢食,好似food court 咁經營。收錢小姐是韓國女仔,好似置身韓國咁。我選了有熱湯的魚蛋卷(有方有圓可揀),魚蛋很有口感,由於現在是冬天,飲埋杯熱湯,它帶點點辛辣味,令身體即時感到暖笠笠,又可以繼續逛街。
韓國人氣店喺香港落戶。

收錢小姐是韓國女仔
,好似置身韓國咁。

我選了有熱湯的魚蛋卷(有方有圓可揀
外賣自取