ROYAL INN

餐廳: ROYAL INN
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-27 49 瀏覽
餐廳門口以純白色凱旋門同藍色花海營造夢幻氣氛,用膳期間都見好多食客打卡。加上餐廳樓底高,有多盞精緻嘅水晶燈,好啱同朋友嚟把酒談心,難怪平日晚上都full house! 辣炒西班牙八爪魚八爪魚新鮮彈牙, 橄欖、洋蔥、辣椒仔及西班牙香腸粒配料份量多,微辣惹味,風味十足又開胃香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞風乾豬面頰肉帶鹹香,小雲吞啖啖都係濃郁松露香,配埋營養豐富嘅嫩菠菜,食唔停口! 法式大蒜蘑菇忌廉烤雞雞肉嫩滑,煮到差不多骨肉分離,所以食起嚟好方便。忌廉汁超香濃,如果有埋法包蘸就perfect!

辣炒西班牙八爪魚

香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞

法式大蒜蘑菇忌廉烤雞
2024-01-24
餐廳:Royal INN地點:尖沙咀The ONE菜式:法國菜餐牌:午市餐牌有7款主菜揀,價錢由$138至$218不等,另加一。包前菜4選1同$28或以下飲品,可加錢叫甜品。法式龍蝦濃湯 跟餐加$38 另加一法式龍蝦濃湯色水呈橙色,面頭加上少少忌廉同蔥花,味道帶濃濃龍蝦味。跟一片脆口多士,冇特別搽野,可以點湯食。法式寶雲酥羊架 $168 另加一法式寶雲酥羊架一客兩大件,口感又腍又嫩,面頭加上大量脆脆,口感豐富,味道唔羶,加上少少黑醋更好味。配有蔬菜:南瓜蓉又甜又滑;蘆筍4條好新鮮;串茄3隻超甜多汁。仲有少少沙律菜同花瓣點綴。呢道菜價錢唔貴!香煎北海道帶子海膽意大利飯 $168 另加一兩大隻香煎北海道帶子煎得燶面而入面仲生生地,食落鮮味又嫩口,好出色!海膽意大利飯色水呈奪目橙色,好有咬口,微甜微酸咁,味道唔錯。加上Parmesan 芝士片,青醬,同黑醋,味道更多層次。厨師仲加上少少沙律雜菜同花瓣點綴。餐飲包$28或以下飲品。熱檸水 (跟餐)熱檸水有兩片檸檬,附上一包糖。今餐主菜質素唔錯,好鍾意呢度會定時轉餐牌可以試新野。餐廳裝修非常之有法國特色,有一道大大巴黎凱旋門,而且仲放滿鮮花絲花。
餐廳:Royal INN
地點:尖沙咀The ONE
菜式:法國菜

法式龍蝦濃湯 跟餐加$38 另加一

法式寶雲酥羊架 $168 另加一

香煎北海道帶子海膽意大利飯 $168 另加一

香煎北海道帶子海膽意大利飯
餐飲包$28或以下飲品。
熱檸水
熱檸水 (跟餐)
熱檸水有兩片檸檬,附上一包糖。

今餐主菜質素唔錯,好鍾意呢度會定時轉餐牌可以試新野。餐廳裝修非常之有法國特色,有一道大大巴黎凱旋門,而且仲放滿鮮花絲花。環境氣氛唔錯。每枱都有鮮花作為枱花,個人覺得黎呢度午餐都幾好。
2024-01-26
2024-01-25 35 瀏覽
INN 餐廳係九龍香港都有唔少分店,Royal INN 位於尖沙咀The One 商場內。單靠餐廳名都估到哩間分店係走高檔宮廷路線,純白色嘅圓拱門尤如小型巴黎凱旋門,周圍都放滿花花💐同店內嘅大型水晶燈都係打卡位等📸📸平日午市有lunch set 提供,包咗starter 、main course 同$28 內嘅餐飲。Starter 4選1,可以揀是日餐湯或者柚子藜麥沙律🥗,又或者可以加錢升級龍蝦湯或者海鮮拼盤😆是日餐沙係忌廉蘑菇湯,creamy 奶味香濃,藜麥沙律健康夠清新👍🏻燒三文魚柳配乳酪粟米🌽沙律🥗三文魚柳好厚身啖啖肉,魚皮煎到好脆身又唔會食到成口油👍🏻乳酪粟米沙律夠健康又有飽足感,伴碟仲有食用花作裝飾,令整體擺盤變成更有儀式感🩷法式寶雲酥羊架羊架份量都唔少,羊肉軟稔帶微微羊羶味,肥瘦比例均勻,可以食到羊肉口感之餘亦帶羊脂香氣👍🏻配菜加上黑醋汁,酸甜適中可平衡油膩感

燒三文魚柳配乳酪粟米🌽沙律🥗

2024-01-24 39 瀏覽
幾日前去咗尖沙咀The One嘅一間餐廳Royal Inn 。首先話下佢嘅裝修,真係好靚好精緻,特別採用咗法國宮廷風格,超級適合拍照打卡。當日我同朋友叫咗兩份lunch set,價錢都好抵食。先講下第一份,我哋揀咗柚子藜麥沙律配八爪魚墨汁意大利飯。沙律好新鮮,每一口都帶嚟清爽嘅味道,而意大利飯亦都好好味,兩者融合得恰到好處,八爪魚爽口彈牙,飯粒質感啱啱好,墨汁夠香!另外一份就係南瓜湯同法式寶雲酥羊架配南瓜蓉。南瓜湯濃郁香甜,令人回味無窮,而羊架則烤得金黃酥脆,上面有啲脆脆蒜茸增添口感同香氣,搭配上滑順香甜南瓜蓉,味道好好!餐廳周圍都佈滿美麗嘅花朵,增添咗用餐環境嘅浪漫氛圍,如果夜晚嚟一定好正🤪

今次去嘅館子,環境嘅話真係得啖嘥!到處都係一片浪漫嘅法式情調,好似飛咗去咗巴黎嗰陣咁。我一落座就要咗份招牌嘅法式龍蝦湯,湯身厚滑得嚟,龍蝦嘅鮮味逼到出嚟,仲有間中嗅到啲微微嘅酒香,真係喝一啖,意猶未盡嘅感覺。再黎,脆炸嘅荷蘭牛仔柳,喺我哋口中嘅脆皮下面,居然保持住肉汁,係完美嘅對比嚟嘅!而杏仁盲曹魚柳配南瓜蓉,哇,杏仁嘅香氣撲鼻而嚟,個南瓜蓉滑得嚟又甜,真係正!跟住,我特別留意到間館子仲提供咗一道混合莓果Kakigori,好像一座小小嘅雪山咁,紅通通嘅莓果好像珍珠一般均勻噴灑係白雪上面,入口即化,真係解渴得嚟又夠水果味,冰糕味道清新得嚟又消暑!講真,雖然呢度嘅食物都幾高檔,但食落感覺唔係遙不可及。食嘅過程中,真係衝擊到我個味蕾。尤其要讚一讚佢哋嘅服務又好,職員親切有禮,整體經驗好正!Next time,一定會再嚟,可能拎個細路一齊享受下這個美好嘅滋味之旅!🥂🍰🌟

2024-01-23 39 瀏覽
我好鐘意法國呢個國家,呢間餐廳主要裝潢都似法式宮廷氣氛,門口位置可以看到華麗的歐式浮雕拱門,真係好靚,再用上水晶燈&大量花藝點綴,打卡真是一流💯📸炭燒八安士牛扒🐄牛扒叫咗五成熟,有一陣陣炭燒香味,牛扒好嫩滑,伴碟有蒜香風琴薯,切到薄薄一片片咁食,可以好優雅甘慢僈食蟹肉忌廉汁扁意粉🍝蟹肉絲真材實料,好多鋪係面頭,醬汁充滿忌廉奶香仲有微微芝士香味餐廳絕對適合情人節來前往,環境氣氛真係唔錯,仲要位置方便,尖沙咀THE ONE,本人覺得值得前往一試🐷Royal INN尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖

炭燒八安士牛扒🐄

蟹肉忌廉汁扁意粉🍝

Royal INN
尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖
2024-01-23 42 瀏覽
係The One行街見到呢間餐廳門口擺放繡球花,有拱門,感覺雅緻,睇過餐牌覺得啲嘢啱食,就係度用餐。🔸香煎北海道帶子番紅花意大利飯帶子大大粒,啲肉好厚,帶子表面煎得香口,內裏幼嫩,飯的芝士味唔會太濃,飯的口感軟硬適中。🔸法式慢煮法國鴨胸鴨胸的份量都幾多,用慢煮方法保留咗肉汁,所以味道都幾濃,肉質有嚼勁,最特別係用咗布冧煮成醬汁,味道清甜帶酸,焗薯香脆清爽,法邊豆嫩滑多汁。🔸焗蘋果金寶配雲尼拿醬面層香脆,蘋果粒爽甜,杏仁片烤得香,仲有酸酸甜甜的果乾,一次過品嚐有脆有爽,甜中帶酸的口感。餐廳室內和室外裝修都唔同,有好多打卡位,而焗蘋果金寶更加係必食!
🔸香煎北海道帶子番紅花意大利飯
🔸法式慢煮法國鴨胸
🔸焗蘋果金寶配雲尼拿醬
2024-01-23 71 瀏覽
這次晚上我們光顧了位於尖沙咀The One商場內的ROYAL INN用餐,這家餐廳以其獨特的裝修風格吸引了我們的目光。進入餐廳後,我們發現它被分為內外兩個區域,兩側的裝飾都以花卉為主題,散發著浪漫的氛圍。主題色調以純潔的白色搭配粉嫩的粉紅色,讓整個餐廳散發出少女般的甜美感。我們選擇了坐在餐廳外面。菜單上的選擇豐富多樣,我們首先點了洋蔥湯作為開胃菜。當那碗洋蔥湯端上桌時,我們被它的香氣所吸引。湯裡的洋蔥切得十分細緻,慢慢地品嚐,洋蔥的清甜逐漸在口中散開,與濃郁的芝士融合在一起,帶來了絕妙的味覺饗宴。每一口都讓人感受到那濃郁的滋味,這道洋蔥湯絕對是十分美味的開胃菜。接下來,我們點了蟹餅,這是ROYAL INN的招牌菜之一。蟹餅外酥內嫩,炸得金黃酥脆,一口咬下去帶來了滿滿的滿足感。蟹肉鮮美多汁,與酥脆的外層形成了絕佳的口感對比。而番茜蕃茄酸汁則為這道菜增添了一抹清新的風味,墨西哥色彩的酸汁使整道菜更加吸引人。每一口都讓我們愛不釋手,這道蟹餅絕對是物超所值的選擇。然而,當我們品嚐到安格斯牛排時,稍微有些失望。我們點了七分熟,但上菜時卻發現牛排被煮得稍微過久,失去了粉紅色的中心。這使得牛排的口感

然而,當我們品嚐到安格斯牛排時,稍微有些失望。我們點了七分熟,但上菜時卻發現牛排被煮得稍微過久,失去了粉紅色的中心。這使得牛排的口感有些乾和柴口,缺乏原本期待的多汁和嫩滑。這是我們在這次用餐中唯一感到失望的地方。

總結來說,ROYAL INN提供了一個獨特的用餐體驗,其裝修和菜品都非常吸引人。洋蔥湯和蟹餅都讓我們留下了深刻的印象,它們的美味讓人回味無窮。不過,對於安格斯牛排的烹調稍微有些失望,希望廚房能更加注意烹飪時間的掌握。此外,餐廳的服務方面有些參差不齊,店舖門口的經理態度不太友善,但年輕的店員卻提供了十分周到的服務,給人留下了好印象。如果你喜歡花卉主題的餐廳,並且喜歡洋蔥湯和蟹餅,那麼ROYAL INN絕對值得一試。
2024-01-18
2024-01-22 43 瀏覽
餐廳都幾靚👍🏻打卡一流係地方細左啲😶可能因為咁,所以比較嘈🫨食物方面,都唔錯啲蠔Jeng🤤🤤🤤法式田螺好味😋整體都好好食🤩🤩價錢方面都唔錯,合理價位會再黎既餐廳🥰
餐廳都幾靚👍🏻
打卡一流
係地方細左啲😶可能因為咁,所以比較嘈🫨
食物方面,都唔錯
啲蠔Jeng🤤🤤🤤
法式田螺好味😋整體都好好食🤩🤩
價錢方面都唔錯,合理價位
會再黎既餐廳🥰
2023-06-26
慶祝紀念
生日
2024-01-19 50 瀏覽
餐廳門口鮮花佈置配搭黑白枱凳,加上燈光睇落好有格調,適合慶祝節日或者紀念日。星期日嘅夜晚都幾full,一定要預先book位。🌟#炭燒8oz安格斯裙柳牛扒叫左7成熟,牛扒無overcook ,好粉嫩,牛扒邊焦脆,味道香濃Juicy😆配風琴薯加酸忌廉、車厘茄,天然海鹽,可以食到牛扒嘅原汁原味🌟#菠菜酥皮批即叫即焗,上菜果陣好熱好香,批底好香脆,入邊菠菜芝士足餡,味道啱啱好,惹味又唔會太膩😋🌟#香蒜鮮大蜆扁意粉蜆肉新鮮香甜,加左白酒、辣椒、紅椒去煮,入味之餘又保持到彈牙,開胃唔油膩🤤值得encore,大滿足👍🏻

星期日嘅夜晚都幾full,一定要預先book位。

🌟#炭燒8oz安格斯裙柳牛扒

🌟#菠菜酥皮批

🌟#香蒜鮮大蜆扁意粉

值得encore,大滿足👍🏻
  • 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒
  • 香蒜鮮大蜆扁意粉
  • 菠菜酥皮批
2024-01-17 79 瀏覽
ROYAL INN.法式芝士焗生蠔食剩指數: 0/100生蠔焗得好香焗完都唔算好細隻表面仲有啲煎過嘅煙肉碎加埋芝士幾惹味.炭燒8oz安格斯裙柳牛扒食剩指數: 0/100牛扒5成熟幾多肉汁食到炭烤焦香味加唔加gravy 都夠味配菜有風琴薯同蕃茄同牛扒幾搭.菠菜酥皮批食剩指數: 10/100額外加左個配菜同我想像既酥皮批唔同偏向酥皮撻~外皮香脆菠菜餡打蓉加芝士焗芝士味香濃.開心果蘋果玉桂班戟食剩指數:0/100Pancake賣相好打卡蘋果同玉桂香味好搭有少少開心果碎再多少少口感作為一餐既完結幾好
[尖沙咀] ROYAL INN
Pancake賣相好打卡
蘋果同玉桂香味好搭
有少少開心果碎再多少少口感
作為一餐既完結幾好
今天要介紹的餐廳位於尖沙咀The ONE,是一家裝修比較華麗既餐廳,而且係香港設有幾間分店。尖沙咀分店既大門口用上法國凱旋門拱門的設計,旁邊放了很多紫色系裝飾,亦有幾個打卡位,食飯之氣仲可以打下卡。香煎北海道帶子番紅花意大利飯$208顏色好靚,北海道帶子彈牙,意大利飯金黃的色澤,粒粒分明,滿載的味道清新,讓人回味無窮。威靈頓羊架 $298威靈頓羊架都係第一次食,今次羊架叫咗五成熟 ,但上菜時感覺偏熟左少少,大約七成。外層酥皮鬆脆焗至金黃色,酥皮同羊架間有層野菌醬同Parma ham,加埋配菜一粒炸蒜,沙律幾特別。焦糖香蕉榛子朱古力班戟 $88擺盤非常精緻,班戟充滿了香蕉和榛子的味道,加埋焦糖和朱古力醬,增添味道層次。ROYAL INN (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖港鐵尖沙咀站 B1 出口, 步行約2分鐘

香煎北海道帶子番紅花意大利飯$208

威靈頓羊架 $298

焦糖香蕉榛子朱古力班戟 $88

ROYAL INN (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖
港鐵尖沙咀站 B1 出口, 步行約2分鐘
2024-01-16 88 瀏覽
今日難得同老公都一齊放假,中午去左尖沙咀the one行街街,呢間royal inn 好靚,裝修得高貴又舒服,打卡都一流,點左兩個set lunch,都有餐湯同飲品。我點了法式寶雲酥羊架,配柚子藜麥沙律,另外點了,香煎北海道帶子車厘茄忌廉扁意粉,配粟米忌廉餐湯。先講個沙律,好新鮮,而且喜歡佢果醋不是只係酸,配上柚子很清新。羊架就份量多,肉質嫩淋,又有羊味又吾蘇,要了7成熟,岩岩好,好食。帶子意粉都好正,喜歡佢汁比較多,而且意粉軟身好食,帶子又大大粒,吾會過熟,很鮮味,粟米湯味道濃郁,都很不錯。整體環境滿晒分,食物都高質,會再來。

整體環境滿晒分,食物都高質,會再來。

2024-01-15 127 瀏覽
一去到間餐廳既門口真係少女心爆發,佢門口有好多藍藍紫紫既繡球花,加埋圍滿左花既圓形拱門,除左打卡一流,仲好適合情侶黎,餐廳入面燈光比較暗,好有情調,好啱情侶慢慢食慢慢談心~我同朋友叫左一個龍蝦湯share, 一個扒、一個西班牙海鮮飯、一個Apple Cinnamon Crepe, 朋友仲order jor 個Latte~個龍蝦湯唔單止靚,仲好濃龍蝦味,佢跟埋嗰塊包(應該係),因為口感唔似包, 反而似曲奇,但佢帶有甜味,點湯食好好食~之後係西班牙海鮮飯,個賣相好靚,仲有好多海鮮,隻入面仲有好多蕃茄粒,酸酸地好開胃~我幾鍾意個steak係切埋先上碟,唔洗自己慢慢切,個焗著係風琴焗薯, 可能切到薄薄一片片咁食,個皮好脆但入面個薯仔又稔, 正~最後係個甜品Apple Cinnamon Crepe, 我真係好鍾意呢個甜品,個個皮煎得好香,連埋啲蘋果同cream一齊放入口真係好好味,加上佢仲有好多杏仁片做topping, 除左更香之後,脆脆既杏仁片令到個crepe更有口感~
Lobster Bisque
Lobster Seafood Paella
Grilled Beef Angus Skirt Steak
Latte
2024-01-11
Lobster Bisque
Latte
2024-01-13 72 瀏覽
INN I’m Not Nothing又一新店位於銅鑼灣的皇室堡,特意安排帶喜歡打卡的姐妹,來這間充滿宮廷式氣派餐廳慶祝生日,相聚一下☺️🎂這裡空間感十足、正門的歐陸式噴泉和水晶吊燈很好拍📸近窗邊亦非常闊落Lobster Seafood Paella波士頓龍蝦西班牙海鮮飯,有半隻波士頓龍蝦,鮮甜的龍蝦肉,和爽口彈牙的魷魚,配合肉質嫩滑的青口,份量十足的西班牙海鮮飯食完己好滿足😆🍓Mixed berry smoothie 賣相吸引好靚,每一口的雜莓果肉,甜度適中新鮮美味🍊Orange Blossom甜蜜香橙香氣撲鼻的甜橙果茶,茶味香醇順滑多款口味的Crepes 提前安排的小驚喜~店員將甜點和生曰字句寫得好精緻友人表示開心~🤭👏🏻我哋選的是Mixedberry Crepes 生果好新鮮,香甜的果醬配搭一流
慶祝生日,相聚一下☺️🎂

Lobster Seafood Paella

🍓Mixed berry smoothie 賣相吸引好靚,
每一口的雜莓果肉,甜度適
中新鮮美味

🍊Orange Blossom甜蜜香橙
香氣撲鼻的甜橙果茶,茶味香醇順滑

多款口味的Crepes
提前安排的小驚喜~店員將甜點和生曰字句寫得好精緻