2024-01-24
幾日前去咗尖沙咀The One嘅一間餐廳Royal Inn 。首先話下佢嘅裝修,真係好靚好精緻,特別採用咗法國宮廷風格,超級適合拍照打卡。當日我同朋友叫咗兩份lunch set,價錢都好抵食。先講下第一份,我哋揀咗柚子藜麥沙律配八爪魚墨汁意大利飯。沙律好新鮮,每一口都帶嚟清爽嘅味道,而意大利飯亦都好好味,兩者融合得恰到好處,八爪魚爽口彈牙,飯粒質感啱啱好,墨汁夠香!另外一份就係南瓜湯同法式寶雲酥羊架配南瓜蓉。南瓜湯濃郁香甜,令人回味無窮,而羊架則烤得金黃酥脆,上面有啲脆脆蒜茸增添口感同香氣,搭配上滑順香甜南瓜蓉,味道好好!餐廳周圍都佈滿美麗嘅花朵,增添咗用餐環境嘅浪漫氛圍,如果夜晚嚟一定好正🤪