餐廳: ROYAL INN
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-02-09 60 瀏覽
今天約了朋友尖沙咀午餐, 去到尖沙咀The One 1/F 的 Royal Inn 餐廳, 餐廳有大玻璃窗採光充足, 法國宮廷式的裝修, 配合水晶燈及黑白地磚, 給人一種高貴典雅的感覺, 餐廳更特別設置了擺滿花卉裝飾打卡位給客人打卡,午市套餐百多元起一位, 位處尖沙咀區大形商場再加上用餐環境及食物質素, 價錢算是相當合理唔貴。是日餐湯(紫薯忌廉湯) ,紫薯湯顔色吸睛,香滑濃郁,隨餐湯附上的多士亦十分香脆好味而且唔會太乾。餐飲方面我們選了凍檸茶。香煎北海道帶子海膽意大利飯, 意大利飯煙煙韌韌十分creamy, 加入海膽的忌廉汁非常鮮甜, 兩隻大大隻帶子,煎的火喉恰到好處, 切開後唔會太乾及太熟變成一絲絲, 仍然保持非常鮮嫩可口。法式寶雲蘇羊架, 羊架幾大件, 上面鋪滿香脆的寶雲酥。切開夠腍仍保持鮮嫩唔會太乾,味遠唔會太羶, 配上香甜南瓜蓉,新鮮蘆筍及串茄, 擺盤精美多彩。能同時滿足視覺和味覺的享受。
2024-02-05
2024-02-08 3403 瀏覽
中環番工嘅上班族好多都會搭車過海去尖沙咀食飯, 今日黎左位於The One嘅Royal INN! 呢度係非常受歡迎嘅打卡餐廳, 餐廳佈置得美輪美奐充滿田園童話氣息, 令人心情大好! 😇lunch set包左餐包、前菜或餐湯, 今日嘅湯係牛肉羅宋湯, 另包一杯飲品, 亦可以加$$要埋甜品🍧紅酒燴牛肋條手工闊條麵 $158 經典法國菜之一; 牛肉紅酒味芳郁香濃, 層次感豐富, 牛肉軟而不散非常入味! 意粉係一門好大嘅學問, 分有新鮮手工意粉同乾意粉兩種; 自家製嘅手工意粉的口感彈性帶點煙韌, 散發蛋香, 同醬汁配合得天衣無縫…❤️醬汁完完全全同闊條麵融合一齊, 每條意粉都有濃濃紅酒汁味道👅燒三文魚柳配香煎西蘭花及薯蓉 $158 三文魚經煎過及烤過後, 皮脆肉嫩, 魚油香非常突出, 配少埋creamy醬汁同埋充滿牛油香嘅薯蓉, 健康又美味😋食完一頓豐富嘅西餐之後飲番杯熱檸水清一清味蕾, 舒服哂!! 呢度嘅食物水準頗高, 有機會一定會嚟試埋其他款式, 聽同事講呢度嘅午餐Menu經常都會轉新嘅, 可以比客人轉下口味試吓新菜式😊

2024-02-08
【尖沙咀•ROYAL INN】@royal.inn.hkππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀theone靚靚打卡西餐 lunch抵食喎裝修精緻 打卡感十足 宮廷格調感一流紅酒燴牛肋條手工闊條麵 158$牛肋條經過紅酒燜煮,鮮嫩多汁,並帶有深厚的紅酒風味。而手工闊條麵則是Q彈有嚼勁,吸收了牛肋條的風味。整個菜品有著濃厚的肉味和紅酒風味。法式寶雲酥羊架 168$以羊架為主料,搭配寶雲酥麵包屑和香料調味而成。羊架經過烤製,外酥內嫩,肉質鮮美,配上香氣四溢的寶雲酥麵包屑,滋味絕佳。這道菜帶有濃厚的肉味和香料風味,風味獨特。前菜包括法式龍蝦濃湯 +38$深受喜愛的法國菜品,味道濃郁,口感細膩。以新鮮的龍蝦為主要食材,加入洋蔥、紅蘿蔔等蔬菜,再用牛奶、鮮奶油熬煮而成。整個湯品口感豐富滑順,龍蝦香氣濃郁,層次豐富。牛油果奶昔及雜莓奶昔 52+52牛油果奶昔有濃郁的牛油果風味,口感應該綿密滑順。而雜莓奶昔則有豐富的酸甜水果風味,非常清新解渴。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 506✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀
【尖沙咀•ROYAL INN】@royal.inn.hk

性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 506
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #ROYAL INN #web3尖沙咀
2024-02-05 73 瀏覽
lunch食得茶記多又係時候轉下新口味,呢間餐廳位於尖沙咀The one,無論食物定裝修都非常精緻,全店裡裡外外都有打卡位✨️Lunch Set🦞法式龍蝦濃湯(+$38)龍蝦湯好濃郁,香氣四溢,每一啖都充滿,令人回味無窮。🐮紅酒燴牛肋條手工闊條麵($158)牛肋條肉質鮮嫩多汁,搭配濃郁的紅酒燴汁,入口香氣撲鼻,手工製作的闊條麵爽口彈牙,每一條都沾滿紅酒汁🍛香煎北海道帶子海膽意大利飯($168)鮮嫩的北海道帶子搭配著香氣十足的海膽,與口感煙韌意大利飯完美結合,每一口都係極致的享受,令人回味無窮。

✨️Lunch Set

🦞法式龍蝦濃湯(+$38)
龍蝦湯好濃郁,香氣四溢,每一啖都充滿,令人回味無窮。

🐮紅酒燴牛肋條手工闊條麵($158)

🍛香煎北海道帶子海膽意大利飯($168)

人均$200起|尖沙咀|西餐|Royal INN這家西餐店好吃極了我在THE ONE 終於找到好吃的西餐了我很喜歡這裏的環境,這一所餐廳少女心滿滿的,感覺就如置身在皇宮一樣❤️儘管是兩個大男生, 我也是很推薦的說!一定要來試試他們家的:紅酒燴牛肋肉意大利飯$158實在太好吃了,長時間的燉煮已經把牛肋肉煮得非常軟熟,配上義大利飯,好吃!蟹肉忌廉汁扁意粉$168是滿滿的蟹肉欸啊,感覺超級划算的,而且還掛汁,168 在尖沙咀實在是高性價比。焦糖香蕉朱古力pancake $88這個甜品也是不錯喔,焦糖醬不會太甜的同時,香蕉和pancake也是不錯的配搭欸兩隻焗生蠔,$56現在有超級優惠欸,只要$28 就可以享用生蠔一客,一定要來試試喔~焗蘋果金寶配雲呢拿醬$78——————為食分界線——————📍 ROYAL INN (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongk
人均$200起|尖沙咀|西餐|Royal INN

這家西餐店好吃極了
我在THE ONE 終於找到好吃的西餐了

儘管是兩個大男生, 我也是很推薦的說!
一定要來試試他們家的:

紅酒燴牛肋肉意大利飯$158

蟹肉忌廉汁扁意粉$168

焦糖香蕉朱古力pancake $88

兩隻焗生蠔,$56

焗蘋果金寶配雲呢拿醬$78

——————為食分界線——————
📍 ROYAL INN (尖沙咀)

人均消費: $200
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2024-02-01 69 瀏覽
一年前我已經食過呢間西餐廳❤️,覺得食物質素很不錯👍,所以今次再訪😎餐廳裝潢以法式宮廷風為主題,白色為主調😗,到處放滿色彩鮮艷花藝🌼及水晶燈裝飾點綴,門口位置更設計成華麗浮雕凱旋門🚪,令人有一種置身於巴黎歐洲小餐館的感覺⛲️- 招牌威靈頓羊架🐏 $268黃金色外層酥皮香脆🥰,巴馬火腿🥓配上炒香過的黑松露蘑菇蓉碎🍄包著五成熟羊架🐑,羊肉嫩滑多汁,並沒有羊羶味😝,口感豐富有層次😋,平時坊間較少見到威靈頓羊架,果然是招牌菜款,值得一試👍蟹肉忌廉汁扁意粉 🍝 $168忌廉汁帶有醇厚奶香🍼,幼身扁意粉質地煙靭🤩,掛滿濃郁醬汁,配上一絲絲鮮甜蟹肉🦀及爽脆蘆筍,以帕馬森芝士🧀作調味,更突出鹹香味😛- 焗蘋果金寶配雲呢拿醬🥧 $68熱烘烘蘋果金寶表面放滿大量牛油酥粒🧈,香脆鬆化,內裹蘋果粒粒🍎質地軟燸,香滑雲呢拿醬更可突出蘋果清甜,加上提子乾🍇及杏仁片點綴,口感豐富😝餐廳裝修佈置別具心思😍,充滿歐陸風情,到處都是打卡位,很適合女仔👭一邊享受美食一邊喺度影相🤳📍 Royal INN – 尖沙咀尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖另有分店:觀塘 / 銅鑼灣

- 招牌威靈頓羊架🐏 $268

蟹肉忌廉汁扁意粉 🍝 $168

- 焗蘋果金寶配雲呢拿醬🥧 $68

📍 Royal INN – 尖沙咀
尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

另有分店:觀塘 / 銅鑼灣
2024-01-31 73 瀏覽
去工展會前先醫飽個肚,在維園附近皇室堡內有這一間西式餐廳,格局頗為高調優雅,有落地大玻璃可以望到維園,光線非常光猛,自身其中恍如去了外國旅行一樣。今日去因為係假期,所以有brunch食,餐牌與平日的有些不同,叫了一個炸雞牛角麵包窩夫,及另一個燒三文魚茄汁香草手工戒指意大利粉。呢個燒三文魚,茄汁香草手工戒指意大利粉,起初睇個名真係唔知係咩嚟,原來係啲細細粒圓圈形狀的意大利粉,上碟見到件三文魚份量都唔細,而且燒得好靚,食落都好有質感,魚的口感不會好霉,而意大利粉外表看來好似用咗咖喱汁,但係食落口有清新嘅香草味及蕃茄醬汁,感覺好新鮮好特別,亦有一份意外驚喜,意粉帶點煙靭配上三文魚及這款特別的醬汁,出奇地好食!至於炸雞牛角麵包窩夫也𣎴错,先講炸雞,原來係一隻頗大的炸雞鎚。咬落口肉質非常鮮嫩,而且仲帶有豐富嘅肉汁,外皮好脆,窩夫係用牛角包的皮去做的,雖然有點韌,但係好特別,第一次食用牛角包質地去做的窩夫👍餐飲叫了兩杯凍檸檬茶,fresh!!加錢還可以有餐湯沙律及其他配料,在銅鑼灣有這樣高級的環境,食物質素良好,這口價錢算是十分公道吧!

餐飲叫了兩杯凍檸檬茶,fresh!!

2023-12-30
15 分鐘 (堂食)
2024-01-31 2708 瀏覽
尖沙咀Royal Inn 之前已經和朋友食過晚餐,喜歡這裏像宮廷風環境的設計,打咭一流,食物質素亦頗高質,今日再和朋友來試下午餐,Lunch Set 有多款選擇,有意粉、意大利飯、羊架和牛扒,梗有一款啱你心意😋🦞▪️法式龍蝦濃湯 $ 38Lobster Bisque +$38法式龍蝦濃湯配咗脆脆酸種包多士,龍蝦湯湯味香濃,仍然食到粒粒龍蝦肉,配合奶油更加香滑🥘▪️香煎北海道帶子海膽意大利飯 $ 168Seared Hokkaido scallop sea urchin risotto 用非常濃厚嘅海膽忌廉汁炮製而成,意大利飯軟硬適中入口Creamy,配上充滿牛油香煎得外焦肉嫩既鮮帶子,美味無窮🐏▪️法式寶雲酥羊架 $ 168Provencal lamb rack 寶雲酥香脆可口充滿香草香,羊架香酥鮮嫩,口感腍滑Juicy ,配上寶雲酥香脆又軟嫩,配菜的南瓜蓉香甜軟滑,加上小蕃茄和蘆筍,相當豐富🍎▪️焗蘋果金寶配雲尼拿醬 $ 78Apple Crumble 份量十足,即點即焗,蘋果金寶焦糖肉桂蘋果粒,配上金寶脆脆滿滿口感,甜度適中,再加上雲尼拿醬增添香滑口感🍵▪️Green tea Latte $

🦞▪️法式龍蝦濃湯 $ 38
Lobster Bisque +$38

🥘▪️香煎北海道帶子海膽意大利飯 $ 168

🐏▪️法式寶雲酥羊架 $ 168
Provencal lamb rack

🍎▪️焗蘋果金寶配雲尼拿醬 $ 78
Apple Crumble

🍵▪️Green tea Latte $ 40
綠茶粉與鮮奶比例剛好,綠茶味香濃,飲到底仍然飲到幼細既茶粉
🧋▪️Ice Latte $ 45
香滑既Ice Latte再加上一層豐厚嘅忌廉,雖然邪惡等更加細滑美味
  • 焗蘋果金寶配雲尼拿醬
2024-01-31 57 瀏覽
ROYAL INN 是一家提供法式美食的餐廳,餐廳嘅裝潢超級精緻, 純白色嘅設計以巴黎凱旋門為主調,周圍佈滿鮮花裝飾,再配上水晶吊燈,感覺高貴典雅又充滿浪漫氣氛。🥰我哋order咗法式龍蝦濃湯、香辣番茄汁伴蟹肉扁意粉、法式大蒜蘑菇忌廉烤雞和焦糖香蕉榛子朱古力班戟。😍❤️法式龍蝦濃湯濃郁的龍蝦的鮮美風味,每一口都帶來豐富的龍蝦香氣。湯的質地順滑,口感豐富,絕對是開胃的好選擇。🧡香辣番茄汁伴蟹肉扁意粉結合了新鮮的蟹肉和辣味番茄汁,扁意粉煮得剛剛好,帶有彈性,與蟹肉和番茄汁完美融合,每一口都充滿了鮮美的味道。💛法式大蒜蘑菇忌廉烤雞以嫩滑多汁的烤雞肉為主,配上濃郁的蘑菇忌廉醬汁和香氣四溢的大蒜,醬汁超級滋味。💚焦糖香蕉榛子朱古力班戟焦糖香蕉、杏仁片、榛子朱古力醬的美味。 熱騰騰的班戟內部柔軟濕潤,搭配焦糖香蕉和榛子朱古力的組合,每一口都帶來了甜蜜和濃郁的口感。無論食品和餐廳環境都非常有質素,值得推介!👍

❤️法式龍蝦濃湯

🧡香辣番茄汁伴蟹肉扁意粉

💛法式大蒜蘑菇忌廉烤雞

💚焦糖香蕉榛子朱古力班戟

無論食品和餐廳環境都非常有質素,值得推介!👍
2024-01-30 453 瀏覽
無服務 無禮貌 野食凍 性價比低 同一價位大把選擇 唔會再食 未食過嘅可以唔洗黎第一次寫食評就為咗呢間八點九 walk in 間野收10:30 但都問門口侍應先😀:請問仲有無得食 ?🤵🏻‍♀️:有嘅 不過9點半last order, okay?😀: okay 無問題與此同時 應該係侍應個朋友黎搵佢入到餐廳 佢話坐呢張 然後秒速走咗去同個friend 傾計嗰張係四人枱本身已經有兩個人食緊同埋佢地啲褸同袋都放身邊佔半個位我就問入面另一個侍應😀:可唔可以坐另一張吉枱🤵🏻:我要睇吓今晚啲booking先然後佢問門口侍應🤵🏻:做咩俾街客入😀: ?.?企咗一兩分鐘😀:即係坐得未?最後坐低左 叫完野食唔收menu枱面有兩隻杯 但無人嚟斟水期間有個侍應跣咗一下話 呢度咁跣嘅望返原來地下濕咗一pat pat 但完全無諗住抹最後踩到周圍都一撻撻🥲龍蝦湯 $88 + 10% 無任何龍蝦肉,似飲罐頭湯,仲要結咗一舊舊唔smooth 🙂白松露薯條Ok🙂西班牙黑毛豬鞍架室溫唔熱 無咩味 但肉淋ok🙃威靈頓羊架叫咗medium黎到切開 切到一半切唔到好生 medium rare 嚟問侍應呢個係幾成熟🤵🏻‍♂️: me

第一次寫食評就為咗呢間

八點九 walk in 間野收10:30 但都問門口侍應
😀:請問仲有無得食 ?
😀: okay 無問題

然後佢問門口侍應
🤵🏻:做咩俾街客入
😀: ?.?

企咗一兩分鐘
😀:即係坐得未?

最後坐低左 叫完野食唔收menu
枱面有兩隻杯 但無人嚟斟水

期間有個侍應跣咗一下話 呢度咁跣嘅
望返原來地下濕咗一pat pat 但完全無諗住抹
最後踩到周圍都一撻撻

🥲龍蝦湯 $88 + 10%
無任何龍蝦肉,似飲罐頭湯,仲要結咗一舊舊唔smooth

🙂白松露薯條

叫咗medium
黎到切開 切到一半切唔到好生 medium rare 嚟
侍應呢個係幾成熟
🤵🏻‍♂️: medium
😀: 呢個係medium?
🤵🏻‍♂️:係生咗少少。我叫廚房再整熟少少 你係叫咗幾成熟架?

呢個🤵🏻‍♂️係有禮貌的

等咗一陣個羊再送上黎
係原本切咗一半嗰碟黎
但係跟道菜嗰兜汁無咗

😀: 唔該 呢道菜係咪有跟一個汁嘅?
👸🏻: 吓????? 我問問

終於個汁都嚟埋 但係係凍嘅 🥲
個汁本身幾好味 但係係凍嘅 🥲

成個晚餐嘅experience 都好差
野食係介乎一般至差嘅程度
埋單兩個人$880 我就唔會再黎啦

在審批其間 被說給予用餐款待或試食而不給過評審。如果係話因為唔熟而再去焗或者普通serving 都當係嘅話,真係唔怪之得咁少劣評。
唔知有咩優惠款待過,真金白銀有單有據係得咁多,無其他野提供過,除咗叫佢地斟水。

2024-01-27
2 分鐘 (堂食)
2024-01-30 67 瀏覽
今日同朋友係尖沙咀行街,經過The One,見到呢間Royal Inn裝修好靚,法國風情,宮廷氣氛,高貴、精緻,好多打卡位!我地叫左兩個Set Lunch,包埋餐湯同飲品!紅酒燴牛肋條手工闊條麵(Set $158)😋牛肋條燴到好淋,燴得好入紅酒味,好香濃,肉質都juicy!手工闊面好掛汁,口感煙靭,每條麵都掛到鮮蕃茄醬同巴馬臣芝士碎,好味!香煎北海道帶子海膽意大利飯(Set $168)😙帶子大粒,好厚身同結實,外皮煎到香口,保持到肉質鮮嫩!意大利飯軟硬度適中,口感煙靭,每一啖飯都有好香濃海膽味!薯仔忌廉湯配餐包😊薯仔忌廉湯好Creamy,幾香濃!餐包好鬆軟,外脆內軟,配埋餐湯一齊食,唔錯!仲有最鍾意嘅凍檸檬茶😙
今日同朋友係尖沙咀行街,經過The One,
見到呢間Royal Inn裝修好靚,法國風情,
宮廷氣氛,高貴、精緻,好多打卡位!

我地叫左兩個Set Lunch,包埋餐湯同飲品!

紅酒燴牛肋條手工闊條麵(Set $158)😋
每條麵都掛到鮮蕃茄醬同巴馬臣芝士碎,
好味!

紅酒燴牛肋條手工闊條麵

香煎北海道帶子海膽意大利飯(Set $168)😙
帶子大粒,好厚身同結實,外皮煎到香口,
保持到肉質鮮嫩!意大利飯軟硬度適中,
口感煙靭,每一啖飯都有好香濃海膽味!

香煎北海道帶子海膽意大利飯

薯仔忌廉湯配餐包😊
薯仔忌廉湯好Creamy,幾香濃!
餐包好鬆軟,外脆內軟,配埋餐湯一齊食,
唔錯!

仲有最鍾意嘅凍檸檬茶😙
午餐
紅酒燴牛肋條手工闊條麵
香煎北海道帶子海膽意大利飯
  • 紅酒牛肋肉全蛋闊麵
  • 香煎北海道帶子番紅花意大利飯
2024-01-30 58 瀏覽
-檸檬鹽燒原條海鱸魚 $288.0煎焗鱸魚配檸檬忌廉汁, 鱸魚鮮甜嫩滑, 配上酸酸甜甜嘅檸檬忌廉汁, 更加提鮮, 味道好有層次, 伴碟嘅沙律菜清甜可口, 蕃茄仔十分鮮甜-香蒜辣味鮮大蜆扁意粉 $168.0扁意粉軟硬適中, 又有咬口, 大蜆十分肥美, 粒粒厚肉脹卜卜的, 既鮮且甜, 配上大量蒜片, 蒜香味濃,意粉吸收曬所有材料嘅精華,加上少少的辣味, 真係食到停唔到口-芒果熱情果合桃班戟 $88.0班戟有我至愛的楓糖合桃, 既脆又甘甜, 另熱情果集結香蕉、菠蘿、檸檬、石榴等眾水果的香味一身, 加埋香甜的芒果,果香濃厚又甜, 超出色

-檸檬鹽燒原條海鱸魚 $288.0

-香蒜辣味鮮大蜆扁意粉 $168.0

-芒果熱情果合桃班戟 $88.0
2024-01-24
2024-01-29 47 瀏覽
今日參觀皇宮,首先進入繁花似錦既前院,然後踏入富麗堂皇嘅皇宮中廷,天花有閃閃發亮嘅水晶吊燈,地板喺黑白分明嘅高貴瓷磚。 🍖宮廷管家一道一道菜慢慢送上,秩序分明。首先係煙肉芝士焗生蠔,煙肉油潤,蠔身保持Juicy漲卜卜。 🍖威靈頓羊架,酥皮香脆,菇菌充分包裹做到medium 既羊架,切開仲有一股熱氣破殼而出。用刀叉食固然優雅,如果唔理儀態,羅住條骨好似食雞俾咁食,相信會更加滋味。 🍖意識雲吞仔既松露醬好rich好creamy,雲吞嘅大小剛剛好一口一個。 🍖最後係火焰雪山,蛋白打得好廷身,威士忌味道雖然濃烈,但用火揮發左酒精之後,只係留低酒香,中和左本身加入糖嘅蛋白忌廉,雪糕同蛋糕既甜味。 今次仲有歌手泳兒坐我隔離台,佢好乖冇問我攞簽名,抵讚。

今次仲有歌手泳兒坐我隔離台,佢好乖冇問我攞簽名,抵讚。

這次又來到這間尖沙咀的𝚒𝚗𝚗,這間分店比較特別的是有多款酒可以喝🍸很適合晚上過來𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕🥰餐廳走宮廷風,有很多打卡位📷現場有很多女生來拍照👸𝚖𝚎𝚗𝚞食物選擇也很多,另外也有很多款甜品,超級適合女生來~🍛紅酒燉牛肋肉意大利飯$𝟷𝟻𝟾紅酒汁很香濃,有酒香,而且帶微微酸很開胃,牛肋肉肉質軟綿很好藥,飯粒也很硬身煙靭,推薦👍🐖香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞$𝟷𝟻𝟾這個也很推薦🤩豬面頰肉燒成了脆脆很好吃很提味✨搭配的菠菜超級軟很解膩,松露味也有,好吃👍🍰精選甜品拼盤$𝟷𝟹𝟾包含鮮果撻,馬卡龍,芝士蛋糕,焦糖脆脆,味道正常好吃,可以提早跟餐廳預訂生日畫盤點來幫朋友慶祝生日🎂☕️朱古力咖啡$𝟺𝟻🍵抹茶拿鐵$𝟺𝟻兩杯都正常發揮,好喝👍

🍛紅酒燉牛肋肉意大利飯$𝟷𝟻𝟾

🐖香脆豬面頰肉意大利松露小雲吞$𝟷𝟻𝟾

🍰精選甜品拼盤$𝟷𝟹𝟾

☕️朱古力咖啡$𝟺𝟻
🍵抹茶拿鐵$𝟺𝟻
兩杯都正常發揮,好喝👍
☞ 尖沙咀 ROYAL INN ☜———————————————喺The One原來有間裝修得咁靚嘅西餐廳🤩———————————————◊ 香草牛油焗田螺 ($118) ◊田螺嘅肉焗到好腍,食落好香香草牛油味,size大大粒。伴碟嘅麵包好香脆,配搭薯蓉一齊食整體就冇咁油膩😋美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 白松露薯條 ($78) ◊薯條充滿黑松露味,再點上黑松露醬就更加香口,而且加咗少少芝士片食到悶闊地可以食塊芝士轉換下口味😆美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 蟹肉忌廉汁扁意粉 ($168) ◊意粉嘅汁好濃稠,每條意粉都會掛上忌廉汁。蟹肉嘅份量都唔少,所以食每一啖嘅時候都會食到蟹肉🙈美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 招牌威靈頓羊桇 ($298) ◊呢度威靈頓羊架有得揀熟度,我哋揀咗七成熟,唔會太生,又唔會老到韌。外層嘅酥皮非常香脆,入邊嘅肉都幾厚,食落充滿羊嘅香味,同時又有酥皮嘅牛油香😎美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:ROYAL INN尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖#為食豬在尖沙咀 #尖沙咀美食#foodblog #西式菜 #焗羊架 #意粉 #薯條
☞ 尖沙咀 ROYAL INN ☜

◊ 招牌威靈頓羊桇 ($298) ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5
📍:

#為食豬在尖沙咀 #尖沙咀美食
#foodblog #西式菜 #焗羊架 #意粉 #薯條 #香港美食 #香港餐廳
2024-01-15
  • 蟹肉忌廉汁扁意粉