2025-06-14 348 瀏覽
## 溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律這道沙律的搭配非常出色,溫泉蛋的滑嫩與培根的香脆相得益彰,吻魚仔的鹹香為整體增添了層次感,野菜的新鮮感也讓這道菜更加清爽可口。## 泡菜牛舌牛舌的質地軟嫩,泡菜的酸辣完美中和了肉的油膩感,讓人一口接一口,回味無窮。## 免治雞肉棒配日本蛋雞肉棒外酥內嫩,搭配的日本蛋則讓味道更為圓滑,平衡了整體口感,是一道非常適合分享的前菜。## 西班牙黑豚秋葵這道菜的黑豚肉質鮮嫩,秋葵的清香與肉的濃郁形成了絕佳的對比,讓人驚艷。## 海膽帆立貝海膽的鮮甜與帆立貝的鮮美相互融合,口感滑順,是海鮮愛好者不容錯過的選擇。## 照燒雞腿肉雞腿肉的照燒醬汁香甜可口,肉質多汁,搭配米飯時更是完美,讓人一試成主顧。## 松葉蟹明太子冷烏冬這道冷烏冬清爽爽口,松葉蟹的鮮味與明太子的獨特風味相輔相成,讓人難以抗拒。## 火炙牛肉日本溫泉蛋丼牛肉經過火炙後釋放出濃郁的香氣,加上溫泉蛋的滑潤,這道丼飯簡直是幸福的滋味,讓人感受到滿滿的滿足感。## 炸榴蓮球外酥內軟的榴蓮球,榴蓮的香氣濃郁而不膩,讓人回味無窮,是完美的甜品結尾。## 日本芝士蛋糕這道蛋糕輕盈綿密,口感柔滑,甜度適中,搭配一杯咖啡
## 溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律

## 松葉蟹明太子冷烏冬

## 火炙牛肉日本溫泉蛋丼

## 炸榴蓮球

## 日本芝士蛋糕
這道蛋糕輕盈綿密,口感柔滑,甜度適中,搭配一杯咖啡更是絕配。

## GrapeFruit Sunshine
這款雞尾酒清新爽口,葡萄柚的酸甜讓人神清氣爽,適合在炎熱的夏季品嚐。

## Passion Grove
這道雞尾酒的熱帶風味讓人彷彿置身於海灘,果香四溢,令人陶醉。

## 吉列蠔
酥脆的外皮包裹著鮮美的蠔肉,搭配特製醬汁,讓人一口接一口,無法自拔。
  • 日本芝士蛋糕
  • 海膽帆立貝
  • 吉列蠔
  • 免治雞肉棒配日本蛋
  • 火炙牛肉日本溫泉蛋丼
  • 松葉蟹明太子冷烏冬
2025-05-26 1099 瀏覽
在熱鬧的尖沙咀,想找個舒適的地方用膳,這裏是一個非常好的選擇。進入居酒屋,需經過一條竹林小徑,私隱度頗高。入內第一眼就見到時尚感十足的酒吧,室內還播放着悠揚歌曲,感覺高格調。惠顧午市套餐,全單八折😍 午餐包含沙律、甜品和飲品(可升級至果汁、紅/白酒/意大利氣泡酒)。🍹紅石榴汁紅石榴汁含天然酸甜味。🍹 雜果汁清甜的雜果汁,淡淡的水果香氣,帶出夏天的清爽風味。✨ 日式沙律新鮮沙律菜、密瓜和車厘茄,混入帶酸甜的沙律醋,新鮮開胃。✨ 美國頂級燒汁肉眼扒拼帆立貝配米飯頂級肉眼扒肉質軟腍兼富肉汁,配上甜甜的燒汁十分可口。原只帆立貝厚肉鮮美配菜豐富,有椰菜絲、粟米、青瓜和蕃茄,新鮮健康。✨ 日式十勝炸厚切豬扒配米飯炸得金黃的十勝厚切豬扒,油脂分布均勻,肉質軟腍。 配上色澤稠濃的黑醬汁,黑而濃味,甘香帶酸。同樣有椰菜絲、粟米、青瓜和蕃茄作配菜。一口炸厚切豬扒,夾雜着椰菜絲和其他配菜來吃,清爽解膩。✨ 紅豆大福軟滑外皮,頂部鋪上紅豆,內裏忌廉幼滑,口感輕盈,味道不太甜

進入居酒屋,需經過一條竹林小徑,私隱度頗高。

🍹紅石榴汁
紅石榴汁
紅石榴汁含天然酸甜味。

🍹 雜果汁
雜果汁
清甜的雜果汁,淡淡的水果香氣,帶出夏天的清爽風味。

✨ 日式沙律
日式沙律
新鮮沙律菜、密瓜和車厘茄,混入帶酸甜的沙律醋,新鮮開胃。
✨ 美國頂級燒汁肉眼扒拼帆立貝配米飯
美國頂級燒汁肉眼扒拼帆立貝配米飯
頂級肉眼扒肉質軟腍兼富肉汁,配上甜甜的燒汁十分可口。
原只帆立貝厚肉鮮美
配菜豐富,有椰菜絲、粟米、青瓜和蕃茄,新鮮健康。
✨ 日式十勝炸厚切豬扒配米飯
日式十勝炸厚切豬扒配米飯

✨ 紅豆大福
紅豆大福餅
軟滑外皮,頂部鋪上紅豆,內裏忌廉幼滑,口感輕盈,味道不太甜
2025-05-15
美國頂級燒汁肉眼扒拼帆立貝配米飯
日式十勝炸厚切豬扒配米飯
紅豆大福餅
2025-05-07 1109 瀏覽
尖沙咀H zentre呢間居酒屋幾特別🏮有唔同款式嘅菜式選擇~🍣拖羅三色紫菜壽司手卷 $88拖羅蓉好多,配埋金箔、黑松露、wasabi三色紫菜,入口即溶嘅魚油香,個海膽好鮮甜西班牙黑豚玉子燒 $38用西班牙黑豚肉做餡,一層層蛋皮煎到超嫩滑,咬落去爆出濃郁豚肉香,仲有微微肉汁滲出,蛋香同肉香完美融合,師傅火候控制得超好,蛋嘅熟度剛剛好,唔會過老,仲帶少少流心效果🔥 日式豆腐串 $32外脆內嫩嘅日式豆腐串,炸到金黃色,外皮薄脆,一咬開裡面嘅豆腐好香滑!淋上特製鰹魚醬汁,甜甜哋又帶啲木魚香,簡單但超惹味🍗 燒雞中翼 $38呢度嘅雞翼燒得啱啱好,皮脆肉嫩,咬落去仲有肉汁爆出!調味唔會過鹹,帶少少蜜糖甜味同炭燒香,仲可以蘸埋旁邊嘅檸檬汁,風味更加突出。最正係佢哋預先剪開咗雞翼,食起嚟超方便,唔會整到成手油,細心位加分!🍮甜品雙響炮:自家製紅豆布甸 $38紅豆粒粒分明又起沙,布甸滑溜Grapefruit sunshine $110呢杯mocktail好適合唔飲酒嘅人試,酸甜清爽解膩首選總結:由頭盤到甜品全部高質冇伏,侍應仲要好貼心提議食法,雖然價錢中上但絕對值回票價!居酒屋嘅氛圍又輕鬆,好適合同朋

🍣拖羅三色紫菜壽司手卷 $88

西班牙黑豚玉子燒 $38

🔥 日式豆腐串 $32

🍗 燒雞中翼 $38

🍮甜品雙響炮:
自家製紅豆布甸 $38
紅豆粒粒分明又起沙,布甸滑溜

Grapefruit sunshine $110
呢杯mocktail好適合唔飲酒嘅人試,酸甜清爽解膩首選

居酒屋嘅氛圍又輕鬆,好適合同朋友傾住偈慢慢食,絕對會再嚟試其他串燒同海鮮~ 🍢🍶
2025-05-02 903 瀏覽
前日收工專登去尖沙咀食好西,撞正呢間居酒屋個menu勁多花款,即刻入去試🏮我地食到lam lam脷!✨無花果脆薯蟹籽沙律 $62一上枱就俾佢個賣相吸引住!新鮮無花果清甜爆汁,夾住脆卜卜嘅薯絲同蟹籽,口感層次多,個沙律汁仲要調得啱啱好🌰脆核桃甜魚 $28甜魚乾烤到好香脆,面頭痴滿蜜糖核桃碎,一啖咬落去「咔嚓」聲,甜鹹交織仲有果仁香,送酒一流~🦀蟹肉窩夫撻 $68估唔到居酒屋都有咁精緻嘅fusion菜!熱辣辣窩夫外脆內軟,上面堆滿絲絲蟹肉同三文魚子,撻底仲有層wasabi cream,個配搭大膽得嚟又出奇地夾,影相呃like必點!🔥雞翼釀鮑魚 $68雞翼去骨釀入成粒迷你鮑魚,燒到金黃色嘅雞皮包住彈牙鮑魚,一啖咬落去海陸雙重享受,個醬汁仲要係用鮑魚肝熬嘅,鮮味濃🍝北海道辣味魷魚汁松葉蟹肉意粉 $98墨黑色意粉掛滿魷魚墨汁,辣辣地仲食到松葉蟹肉絲,面頭堆左蟹籽,每啖都好鮮味菠蘿焦糖燒 $38即燒菠蘿面層脆焦糖,冰火口感仲有rum酒香,perfect ending!🍹特飲驚喜:Gin Empress $160一上台係月光寶盒,打開有杯晶凝剔透嘅Gin,飲落酒香好濃

✨無花果脆薯蟹籽沙律 $62

🌰脆核桃甜魚 $28

🦀蟹肉窩夫撻 $68

🔥雞翼釀鮑魚 $68

🍝北海道辣味魷魚汁松葉蟹肉意粉 $98

菠蘿焦糖燒 $38

🍹特飲驚喜:
Gin Empress $160
一上台係月光寶盒,打開有杯晶凝剔透嘅Gin,飲落酒香好濃
2025-04-30
2025-03-09 2398 瀏覽
呢間Room 3 喺尖沙咀地鐵出口L1一上地面就喺對面地點方便,裝修都幾靚,有落地玻璃感覺開揚🥙無花果脆薯蟹籽沙律 💲62岩我唔會太多沙律醬,加上脆薯絲有口感~🧆脆核桃小女子(小甜魚) 💲28我好中意食魚仔,加上核桃甜甜哋開胃惹味~🥧迷你蟹王蟹肉窩夫撻(3只) 💲68用酥皮盒子放上啖啖鮮甜蟹肉~🍘蟹王鵝肝紫菜TACO壽司手卷(2只) 💲88炸脆咗紫菜夾住壽司飯同一大塊鵝肝,入口又脆又滑,鵝肝幾香不過都幾膩~🫑日本青椒仔 💲32好似Spanish tapas咁清甜中帶點咸香~🍳免治雞肉棒配日本蛋 💲48嫩滑雞肉配醬油蛋黃一定好味~🐟白鱔 💲68 - 肉厚爽脆帶肉汁~🍜松葉蟹明太子冷烏冬 💲78 蟹肉份量都多~ 每口都有蟹肉同明太子好鮮甜~🍹Big in Japan 💲100 -mocktail嚟~ 呢度都有甜品食,兩款都以紅豆為主:🍡鯛魚燒 💲48 - 紅豆餡再配紅豆蓉同cream🍮自家製紅豆布丁 💲38 - 有紅豆蓉🫘menu :
呢間Room 3 喺尖沙咀地鐵出口L1一上地面就喺對面
地點方便,裝修都幾靚,有落地玻璃感覺開揚

🥙無花果脆薯蟹籽沙律 💲62
岩我唔會太多沙律醬,加上脆薯絲有口感~

🧆脆核桃小女子(小甜魚) 💲28
我好中意食魚仔,加上核桃甜甜哋開胃惹味~

🥧迷你蟹王蟹肉窩夫撻(3只) 💲68
用酥皮盒子放上啖啖鮮甜蟹肉~

🍘蟹王鵝肝紫菜TACO壽司手卷(2只) 💲88

🫑日本青椒仔 💲32
好似Spanish tapas咁清甜中帶點咸香~

🍳免治雞肉棒配日本蛋 💲48
嫩滑雞肉配醬油蛋黃一定好味~

🐟白鱔 💲68 - 肉厚爽脆帶肉汁~

🍜松葉蟹明太子冷烏冬 💲78
蟹肉份量都多~ 每口都有蟹肉同明太子好鮮甜~

呢度都有甜品食,兩款都以紅豆為主:
🍡鯛魚燒 💲48 - 紅豆餡再配紅豆蓉同cream
🍮自家製紅豆布丁 💲38 - 有紅豆蓉🫘

menu :
2018 瀏覽

2025-02-20
2025-06-13 0 瀏覽
放工同朋友飲野chill吓,呢間串燒居酒屋啲Cocktail同串燒都好特別,梳化仲好好坐添,啱晒慢慢傾偈!最推薦嘅係: 火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷火炙牛肉夠淋,海膽鮮甜份量多,炸過嘅紫菜脆脆增加口感,提升咗成個菜式嘅層次!西班牙黑豚玉子燒燒香咗嘅黑豚肉加上鬆軟玉子燒,口感好好!鹹甜調味啱啱好。吉列蠔外層炸得金黃酥脆,外脆內嫩,配埋特製takoyaki醬汁,好鮮味!迷你蟹王蟹肉窩夫撻小小一口,但蟹肉味道超濃,撻皮好香牛油果而且酥脆酥脆!🍝北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵魷魚肝做嘅醬汁MVP,微辣而且好鮮好濃,有新意粉吸晒啲醬汁超正。🍸 Cocktail 精選推介Empress cocktail 侍應送過嚟嘅時候真係心心眼!cocktail用木盒裝住,打開時好似開寶盒,用咗有紫蘇味嘅gin 調配,加上茉莉花同帶酸味嘅水果,夠fresh有日式feel!Anana Epice 青檸vodka 加柚子檸檬好清新,後勁竟然係hot Sauce辣味,鍾意飲bloody Mary嘅朋友要試吓有驚喜!

最推薦嘅係:

火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷

西班牙黑豚玉子燒
燒香咗嘅黑豚肉加上鬆軟玉子燒,口感好好!鹹甜調味啱啱好。

吉列蠔

迷你蟹王蟹肉窩夫撻
小小一口,但蟹肉味道超濃,撻皮好香牛油果而且酥脆酥脆!

🍝北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵

🍸 Cocktail 精選推介
Empress cocktail

Anana Epice

2025-06-11 0 瀏覽
在 Room 3 餐廳,坐落於尖沙咀。交通非常方便非常近地鐵出口每道菜品皆如藝術品般精緻,讓人期待每一口的滋味。特別是他的精心製作的飲品,另有一番風味除了味道易入口賣相也非常獨特平時生活乏味突然間添加一種創意。煙肉炆仔魚呈現金黃色澤,魚肉鮮嫩,煙肉香氣增添層次感。免治雞肉棒配日本蛋外酥內嫩,流心蛋讓人驚喜,擺盤巧妙。照燒雞腿肉外焦內嫩,搭配色彩繽紛的時蔬,令人垂涎。海膽帆立貝的 creamy 質感與滑嫩帆立貝形成對比,擺盤色彩吸引。迷你蟹肉窩夫撻小巧可愛,鮮甜蟹肉與鬆軟撻底相得益彰。西班牙黑豚秋葵肉質豐腴,擺盤對比鮮明。明太子雞腿肉香氣四溢,搭配小碟醬料,精緻可口。紅葉蟹明太子烏冬的蟹肉鮮甜與滑順的烏冬相結合,色彩鮮明,令人愉悅。火炙牛溫泉蛋外焦內嫩,搭配流動醬汁。日本芝士蛋糕輕盈甜而不膩,搭配水果裝飾。榴槤球外酥內軟,香氣撲鼻。Room 3 的每道菜品在味道和擺盤上皆令人驚艷,是一場美妙的味蕾之旅。

用創意調酒+fusion菜 mix &match點了2人套餐 包3款餐前小食+時令沙律2款前菜 吉列蠔4種串燒 白鱔口感尚可,免治雞肉棒醬汁好鹹GUREPUFURUTSU SAWA造型適合打卡,酒精濃度可調整迷你蟹王蟹肉窩夫撻(2只)蟹肉份量很足 撻皮牛油味極重招牌雞尾酒 passion grove 好酸 適合愛酸人士美國Prime肉眼扒(240g)好咸好咸 咸到癲左 理解唔到點解個廚師要將個燒汁倒晒落啲牛扒上邊肉質偏韌,性價比不高主食有兩款幼北海道辣味魷魚肝汁松葉盤肉意大利麵服務員再三強調味道偏咸,我覺得還可以但份量偏小 蟹肉算多環境與氛圍- 裝潢風格:工業風混合現代設計,燈光偏暗適合約會或朋友聚會,晚上有酒吧的熱鬧感-音樂與氣氛:晚上通常有背景音樂,音量較小適合喜歡安靜聊天

用創意調酒+fusion菜 mix &match

點了2人套餐 包3款餐前小食+時令沙律
2款前菜 吉列蠔
4種串燒 白鱔口感尚可,免治雞肉棒醬汁好鹹

GUREPUFURUTSU SAWA
造型適合打卡,酒精濃度可調整

迷你蟹王蟹肉窩夫撻(2只)
蟹肉份量很足 撻皮牛油味極重

招牌雞尾酒 passion grove 好酸 適合愛酸人士

美國Prime肉眼扒(240g)
好咸好咸 咸到癲左 理解唔到
點解個廚師要將個燒汁倒晒落啲牛扒上邊肉質偏韌,性價比不高

主食有兩款
幼北海道辣味魷魚肝汁松葉盤肉意大利麵
服務員再三強調味道偏咸,我覺得還可以但份量偏小 蟹肉算多

環境與氛圍
- 裝潢風格:工業風混合現代設計,燈光偏暗
適合約會或朋友聚會,晚上有酒吧的熱鬧感
-音樂與氣氛:晚上通常有背景音樂,音量較小
適合喜歡安靜聊天
2025-05-19
2025-06-03 278 瀏覽
同朋友好耐冇見,於是約朋友在尖沙咀食午餐,順便shopping👍🏻網上找到呢間日式西餐廳評語唔錯,一於試吓,餐廳地方闊落,設計風格舒適而優雅,非常適合同朋友聚餐或約會,我們見到餐廳既午市套餐都幾吸引,於是點了兩個午市套餐👍🏻首先,餐前的紅石榴汁和雜果汁都非常清新,特別是紅石榴汁,酸甜適中👍🏻接下來是沙律,蔬菜新鮮爽脆,醬汁酸酸甜甜同蔬菜好夾👍🏻第一道主菜是美國頂級燒汁肉眼扒配飯和帆立貝,肉眼扒既肉質非常嫩滑,而且牛味好夠濃,燒汁的味道恰到好處,而帆立貝厚肉而鮮甜,配上伴碟嘅椰菜絲、蕃茄青瓜一齊食可以解膩,米飯用上日本珍珠米口感一流👍🏻另一道主菜是照燒大蝦配白鱈魚扒,這道菜的味道同樣令人驚喜。大蝦的照燒醬汁香甜,蝦肉鮮甜爽口彈牙,白鱈魚扒外皮香脆內裏鮮嫩多汁,而且充滿魚油香味,而且一樣有新鮮嘅蔬菜同米飯伴碟👍🏻最後,甜品是抹茶紅豆大福,為呢餐豐富嘅午餐劃上完美句號🥰抹茶的香氣與紅豆的甜味好夾,外皮有啲煙韌,內裏口感柔軟,好正👍🏻

接下來是沙律,蔬菜新鮮爽脆,醬汁酸酸甜甜同蔬菜好夾👍🏻

2025-06-01 296 瀏覽
在尖沙咀的Room 3,這裡不僅是一個美食的殿堂,更加是一間時尚串燒居酒屋。餐廳位於市中心,交通便利,無論是地鐵還是巴士,均可輕鬆抵達。進入餐廳,裝修舒適的設計令人放鬆,柔和的燈光與精緻的裝潢完美融合,營造出溫馨又現代的用餐環境,無論是與朋友聚餐還是浪漫約會,這裡都能提供理想的氛圍。見到隔籬枱飲品非常精緻我哋也order了兩款酒精飲品。GEISHA STORYGin, melon, apple, st.germain, lemon, red wineEMPERORPeanut fat-washed whisky, banana secco vermouth. disaronno, lillet blanc, chocolate bitters真的好獨特不單止味道易入口,而且賣相非常特別。每道菜品都經過精心設計,令人驚喜。Bacon 炆仔魚的香脆與嫩滑之間的完美平衡,讓人一試成主顧免治雞肉棒配日本蛋的外酥內嫩,流心蛋的醇厚,增添了多層次的口感。照燒雞腿肉的醬汁香濃,雞肉鮮嫩,十分誘人。海膽帆立貝,則以精緻的擺盤吸引目光,海膽的鮮甜與帆立貝的鮮美相得益彰。迷你蟹肉窩夫撻創意十足,濃郁蟹肉搭

GEISHA STORY

EMPEROR
真的好獨特不單止味道易入口,而且賣相非常特別。

照燒雞腿肉的醬汁香濃,雞肉鮮嫩,十分誘人。海膽帆立貝,則以精緻的擺盤吸引目光,海膽的鮮甜與帆立貝的鮮美相得益彰。迷你蟹肉窩夫撻創意十足,濃郁蟹肉搭配酥脆的塔皮,讓人意想不到的驚喜。

秋葵燒豬肉的搭配同樣出色,秋葵的清甜平衡了豬肉的油膩感。最後,火炙牛溫泉飯更是整體的高潮,牛肉的鮮香與溫泉蛋的滑順,讓人回味無窮。

Room 3的每道菜品都展現了精緻的擺盤與豐富的口感。特別與朋友想找一個又能夠傾偈又能夠享受食物的質素以及獨特的飲品這間我下次也會再來。
2025-05-30 251 瀏覽
見到係居酒屋諗住試吓。本身訂咗枱,一入去就叫我哋坐高枱,側邊個擺設頂住隻手。點咗牛舌韌到咬唔開。鵝肝taco壽司,舊鵝肝真係唔多掂。蒜蓉蠔竟然係拎啲生菜墊底??????R哂頭,可能係fusion嘢…..其他款式嘅食物都唔評論。飲嘢(唔係酒精飲品)係正常,但食物質素就超級普通
飲嘢(唔係酒精飲品)係正常,但食物質素就超級普通
2025-05-30 220 瀏覽
細緻服務 配搭新穎 每道菜都有驚喜 💖🍴嚟room 3 感覺好新鮮 餐廳環境好舒服 服務員細心介紹每道菜 感覺好專業🤗吉列蠔炸得啱啱好 外層金黃香脆 入面蠔肉超鮮甜 完全唔腥😱 迷你蟹王蟹肉撻 蟹肉鮮味突出 燒黑豚肉質軟腍 有啲焦香味 食落去唔會太肥膩 西班牙黑豚豚玉子燒 蛋香同豚肉味道互相襯托 好有層次感🍳 火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷都相當出色🌮 海膽帆立貝 醬汁一定要大讚 呢個配搭好少見 創新得來又好味👍🏼主菜北海道辣味帆立貝汁松葉蟹肉意粉🍝意粉掛汁好平均 蟹肉份量唔少 帆立貝鮮甜彈牙 👍🏻甜品自家製紅豆布丁🍮紅豆味香濃 甜度啱啱好 燒菠蘿都要試!Cocktails好多選擇 Empress好好飲🤩 整體嚟講 每道菜都見到心思 味道層次豐富 服務又好 食得好開心 推薦大家嚟試下!🥰✨
細緻服務 配搭新穎 每道菜都有驚喜 💖🍴

甜品自家製紅豆布丁🍮紅豆味香濃 甜度啱啱好 燒菠蘿都要試!

Cocktails好多選擇 Empress好好飲🤩

2025-05-30 184 瀏覽
創新fusion菜式 口感層次豐富 😍🍽️今日同朋友嚟咗room 3食晚餐 一坐低已經覺得成間餐廳裝修好有格調 燈光柔和 好啱打卡📸 服務員好有禮 上菜時都會介紹菜式 感覺好貼心👍頭盤吉列蠔🦪一咬落去外皮超脆 入面蠔肉鮮甜多汁 完全唔腥 配埋少少檸檬汁更加清新🍋 迷你蟹王蟹肉撻🦀 蟹王同蟹肉融合得好好😋孜然黑豚燒得啱啱好 肉質嫩滑 帶少少焦香 配埋底下嘅醬汁 真係一流! 西班牙黑豚玉子燒🍳 蛋香濃郁 豚肉鹹香 一啖一件好滿足👍🏻 雞翼釀鮑魚同海膽帆立貝都好創新好好食😍 火炙牛油蟹膏紫菜TACO壽司手卷🌮紫菜脆卜卜 蟹膏味道濃郁 配搭新穎🥳主菜北海道松葉蟹肉意粉🍝意粉掛汁好平均 有微微辣味 夠晒開胃 帆立貝同蟹肉都好新鮮 甜品自家製紅豆布丁🍮滑溜唔太甜 啱晒我口味 最後cocktail都一定要試!Ananas Epice🍍菠蘿甜品清新解膩🥤
創新fusion菜式 口感層次豐富 😍🍽️

甜品自家製紅豆布丁🍮滑溜唔太甜 啱晒我口味

2025-05-27 164 瀏覽
這間餐廳位於尖沙咀的商業中心,十分之方便,加上環境佈置十分之有氣氛,適合朋友聚會.**無花果脆薯蟹籽沙律** 以清甜無花果搭配酥脆薯絲,蟹籽爆破的鮮味瞬間點亮味蕾,開場驚艷。 **脆核桃小女子** 將甜魚炸至骨酥肉嫩,裹上蜜糖核桃碎,甜鹹交織得恰到好處;**迷你蟹肉撻** 則以酥鬆撻皮承載濃郁蟹肉,奢華感十足。 **雞中翼** 燒烤火候精準,皮脆肉嫩;而**西班牙風玉子燒釀鮑魚** 更見巧思——蛋香柔滑包裹彈牙鮑魚,日洋合璧的創意之作。 **日本豆腐** 如絲綢般滑嫩,恰好中和味覺;緊接的**北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹** 卻又掀起高潮,濃郁蟹膏與微辣魷魚碰撞出焦糖燒菠蘿** 以焦脆糖衣鎖住熱帶果香,收尾令人回味。

焦糖燒菠蘿** 以焦脆糖衣鎖住熱帶果香,收尾令人回味。
2025-05-26 160 瀏覽
星期六去尖沙咀覓食,見到好多人行入呢間餐廳酒吧,行近望一望,原來做近Lunch Set 全單75折,都幾抵,所以決定一試究竟。餐廳係高級酒吧嘅環境,雅緻得黎,好有Private感,座位亦都寬闊好坐。🥢海之幸壽司TACO配日式島冬 TACO外層係炸紫菜,脆卜卜,咬落會有「卡滋卡滋」聲,入面嘅壽司飯軟糯中帶微酸嘅醋味,酸得啱啱好,正好喚醒味蕾。上面嘅海鮮係重頭戲,白身魚刺身同吞拿魚蓉油脂香味濃郁,海膽甜味非常濃郁,加上厚切帆立貝同飛魚籽等,入口鹹鮮味出眾,好驚艷,全部刺身都係omekase質素,而搭配嘅凍烏冬就煙韌彈牙。🥢照燒大蝦配白鱈魚扒及米飯大蝦燒得金黃誘人,肉質非常扎實。白鱈魚扒魚肉嫩滑得入口即化,帶濃郁嘅魚脂甜香,魚皮則紙爆香脆,加上粒粒飽滿乾爽嘅珍珠米,好明顯地食得出佢地食材用料高質。甜品係紅豆抹茶大福,質感黏糯,抹茶味香濃,很不錯。單據價錢比大家參考:

🥢海之幸壽司TACO配日式島冬

🥢照燒大蝦配白鱈魚扒及米飯

甜品係紅豆抹茶大福,質感黏糯,抹茶味香濃,很不錯。

單據價錢比大家參考: