2021-12-16 229 瀏覽
最近先知原來海旁果邊開左間好靚嘅泰國菜❤️一於襯天氣唔錯同朋友去試下😋餐廳位於比較入嘅位置,都有一列戶外座位,她岩涼涼地嘅天氣下坐。裝修方面以波希米亞風為主,感覺清新有綠意。✨油甘魚他他($138)叫左呢款油甘魚他他作為前菜😋一上菜已經比佢嘅擺盤吸引到,望落非常精緻。油甘魚粒以芝麻醬撈勻,上面加左脆卟卟嘅麵包皮同紫菜,味道清新開胃。✨廚師發辦炒蜆($108)呢款炒蜆係店員推介我地食嘅,話係每枱必點,一於叫黎試下。炒蜆一入口已經食得出鍋氣十足,味道偏重,辣味同鮮味同樣突出。✨烤日本A5牛板腱($298)我同朋友都鍾意食牛,一於試下佢地嘅牛得唔得😋我地就叫左三成熟,黎到嘅時候比我想像中生少少,好彩食落都唔會話好腥。牛肉食落口感都唔錯,牛味十足,可惜嘅食到後面有少少筋,變得比較難咬,但整睇黎講都算ok.

✨油甘魚他他($138)

廚師發辦炒蜆($108)

✨烤日本A5牛板腱($298)

2021-12-15 36 瀏覽
#meloin @re.divine_將軍澳Capri 原來陸續開了不少餐廳,今晚就一於去食泰國菜😆💫原條大魷魚🦑$148大大條魷魚以辣粉調味,醬汁非常辣,魚露、青檸、辣椒仔做醬汁,伴以青檸和辣椒粉,香口新鮮💫西班牙🇪🇸豬肋骨$238豬肋骨以慢煮方式烹調,令肉質熟透而且保持嫩滑,不會有碎肉,保持原條狀態醬汁比較辣,每一口肉都醮有辣汁。💫飛天通菜$88泰菜必備,炒至軟身加上辣汁,每一條菜都有味,好食🥭香水芒果·熱情果·三色糯米飯🍚$128甜品以竹制的高身盤呈上,椰糖糯米飯、香蕉糯米飯、紫米糯米飯,三種各有特色,配以椰汁及熱情果汁,旁邊有香甜芒果和香脆合桃📍 ReDivine (將軍澳)將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖5⭐️評分好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#melody #foodaholic #melody_foodaholic #foodie #hongkong #local #foodstagram #explorehk #sharing #baker #teacher #pinklover #melodylover #hkfood #hkfoodie #food
#meloin @re.divine_

💫原條大魷魚🦑

💫西班牙🇪🇸豬肋骨
醬汁比較辣,每一口肉都醮有辣汁。

💫飛天通菜
泰菜必備,炒至軟身加上辣汁,每一條菜都有味,好食

🥭香水芒果·熱情果·三色糯米飯🍚

📍 ReDivine (將軍澳)
將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#melody #foodaholic #melody_foodaholic #foodie #hongkong #local #foodstagram #explorehk #sharing #baker #teacher #pinklover #melodylover #hkfood #hkfoodie #foodlovder #香港 #食 #相機食先
2021-12-14 38 瀏覽
呢間位於將軍澳海傍嘅新派泰式餐廳環境優美🤩,都好多人推薦,今日有機會就即刻試下啦🥳.西班牙豬肋骨.小火山 $238呢一個菜式賣相已經好吸引🌟,而且個醬汁用好多種唔同香料醬汁製作🔥,味道辣辣地好豐富,而且豬肋骨炆得入味口感又正😆.烤日本A5牛板腱 $298呢個菜式同樣出色😍,牛味超級濃郁,特別係配上自家製嘅醬汁好搭配😙.油甘魚他他.明太子.紫菜脆脆油甘魚他他我都係第一次食😌,本身魚肉好肥美好正,加上明太子味道更佳濃郁出色😜.黑松露薯條 $78首先呢一份薯條份量好足😎,而且黑松露嘅醬汁極級惹味,點薯條食簡直係一流享受❤️
西班牙豬肋骨.小火山 $238

烤日本A5牛板腱 $298

油甘魚他他.明太子.紫菜脆脆

黑松露薯條 $78
2021-12-10 30 瀏覽
ReDivine係一間Thai Fusion餐廳,位置遠離煩囂,幾chill~1. 冬陰公清雞湯$108價錢唔平,但分量唔多,如果多幾舊雞肉會更好。湯味特別,清得黎有冬陰公味;雞肉幾有雞味。2.原隻大魷魚。串燒$148份量對得起價錢!好厚肉,彈牙又易咬,調味適中,好味!😋😋3.飛天通菜$88通菜好幼嫩,好味!😋4.西班牙豬肋骨。小火山$238有4大舊豬肋骨,係泰式風味既酸酸辣辣,豬肋骨啖啖肉,肉味亦香!5.綠西米班蘭蛋糕。柚子雪糕$98擺盤幾靚,綠西米班蘭蛋糕層次分明,班蘭味好出,好味!😋 柚子雪糕其實係雪芭,好fresh,仲有柚子果肉添!😋

1. 冬陰公清雞湯$108
價錢唔平,但分量唔多,如果多幾舊雞肉會更好。
湯味特別,清得黎有冬陰公味;雞肉幾有雞味。

2.原隻大魷魚。串燒$148
份量對得起價錢!好厚肉,彈牙又易咬,調味適中,好味!😋😋

3.飛天通菜$88
通菜好幼嫩,好味!😋

4.西班牙豬肋骨。小火山$238

5.綠西米班蘭蛋糕。柚子雪糕$98
2021-12-09
  • 原隻大魷魚
  • 飛天通菜
  • 綠西米班蘭蛋糕
2021-12-09 29 瀏覽
之前見到foodie介紹過將軍澳嘅特色餐廳今晚就同爸媽一齊黎試試呢度裝修果然好靚連爸媽都忍唔住要打下卡📸打完卡就揀食乜樣樣都好似好有特色咁我地就試左侍應推薦嘅幾款菜式原隻大魷魚,混合香料,串燒魷魚燒得好香口但又好柔軟完全唔韌嫌唔夠辣味旁邊仲有辣椒粉可以再加漬鮑魚配申麵呢個係secret menu申麵食落似上海麵麵條粗身有口感好似<撈起>咁同配料拌勻黎食幾有特色!小火山豬肋骨感覺好大堆頭每件豬肋骨都好軟淋淋輕輕一撕已經可以將骨肉分離😂要將肉面嘅酸辣菜絲同食先可以食到個酸辣口感個辣味會慢慢滲出黎~🥵侍應介紹話佢地有個主廚只做甜品所以一定要試試佢嘅出品咁我地又叫左個斑蘭蛋糕賣相好精緻斑蘭蛋糕唔係我地食開嘅海綿蛋糕而係忌廉蛋糕忌廉食落唔會太甜幾輕盈面層有層西米配合到個熱帶風情旁邊仲有香甜芒果同柚子雪芭成個甜品都唔會膩幾好味!爸爸媽媽都好滿意呢餐特色餐仲讚我揀得好添!
之前見到foodie介紹過將軍澳嘅特色餐廳
今晚就同爸媽一齊黎試試
呢度裝修果然好靚
連爸媽都忍唔住要打下卡📸

打完卡就揀食乜
樣樣都好似好有特色咁
我地就試左侍應推薦嘅幾款菜式

原隻大魷魚,混合香料,串燒
魷魚燒得好香口

同柚子雪芭
成個甜品都唔會膩
幾好味!

爸爸媽媽都好滿意呢餐特色餐
仲讚我揀得好添!
2021-11-25
今日喺openrice見到呢間精緻嘅西泰fusion,適逢同女友拍拖即刻book嚟試試! 搵咗一輪發現原來喺2個海旁嘅屋苑之間,非常唔易搵,但內裏無論佈置定空間都好有格調!原隻大魷魚。混合香料。串燒 ($148)個魷魚燒得好爽口,而且配上自家製香料醬汁,酸甜得嚟又好辣,非常之有泰式風味西班牙豬肋骨。小火山 ($238)非常之有特式嘅方式以火山形狀去處理豬肋骨,亦都係以泰式方式去煮,酸酸甜甜,豬肋骨亦好腍好入味,要注意嘅係呢碟真係超級超級辣,難怪叫小火山,鍾意食辣嘅一定要叫! 另外配上椰香紫米飯,好香好甜,更加點綴個菜式,亦顯得餐廳著重每個細節位綠西米斑蘭蛋糕、柚子雪糕 ($98) & 法國72%情濃朱古力撻、什莓脆脆 ($108)甜品真係不得不讚一下做得非常出色,要先讚一讚擺盤,淨係打卡都值。而味道都做得好好,西米斑蘭蛋糕香而唔會太甜,朱古力撻亦食得出係用高級貨,伴碟亦都唔係隨便揀,食落成個感覺好完整好豐富。最後埋單時老闆先講原來甜品係專登請個師傅返嚟設計同整,難怪咁講究咁好食,以後都一定會再點!

原隻大魷魚。混合香料。串燒 ($148)

西班牙豬肋骨。小火山 ($238)

2021-12-07 31 瀏覽
ReDivine @redivine喺近將軍澳海皮一帶新開嘅一間泰式餐廳,店內裝潢都幾渡假風好chill ,去唔到旅行,唯有喺呢度體驗下。餐廳原來仲可以帶埋寵物去,可以帶貓貓狗狗去海皮散完步之後再去食個tea。我哋平日夜晚去,個場唔係好多人。Menu方面個選擇唔算好多,有頭盤、湯及沙律、主菜、配菜同甜品。話明泰國餐廳當然有唔少辣嘅菜式,都有唔少出名嘅泰國美食。。頭盤Starter泰式冰鎮鮑魚 $98鮑魚爽口彈牙,有6件切半既鮑魚,醬汁係泰式甜酸醬,酸酸甜甜咁,我地都覺得幾好食,幾啱做開胃菜。。炒通菜 •飛天 $88平時粵式食得多腐乳炒通菜,泰式嘅話就係飛天炒通菜。帶有少少辣,更重咸香味,通菜食落仲有啲脆,未淋晒,都唔錯。烤日本A5牛板腱 $298全晚最期待既一款,見到有唔少人推介呢間既和牛同牛板腱,就叫咗一份五成熟嘅試吓。外皮煎到焦脆,裏面仲好粉嫩,肉質係幾嫩滑,不過呢舊有少少筋。牛味同油脂都幾重,可以點鹽或者配嘅醬汁一齊食更加出味。。綠西米班蘭蛋糕,柚子雪糕 Pandan Cake Sago Yuzu lce Cream $98呢款甜品嘅賣相好吸引,擺盆好啱打卡,顏色又好鮮艷。一盤有
ReDivine @redivine

頭盤Starter
泰式冰鎮鮑魚 $98

炒通菜 •飛天 $88

烤日本A5牛板腱 $298

呢款甜品嘅賣相好吸引,擺盆好啱打卡,顏色又好鮮艷。一盤有晒芒果、蛋糕、雪糕。新鮮芒果食落酸酸甜甜。 個蛋糕有幾層,最上面係芒果粒,一層綠西米,然後係cream同蛋糕間隔住,味道唔會太甜。最後仲有個柚子雪糕,雪糕入邊仲食到一粒粒柚子,上面有啲糖絲,酸酸甜甜。

📍將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖
2021-12-07 25 瀏覽
職員很細心,早一天確認訂位時,已問壽星名字,到時寫可在甜品牌上;到達時我們改了人數,職員又很配合地加座位;職員又不嫌麻煩加多一位壽星名,細心安排好時間讓大家合照,很窩心的服務

2021-12-04
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 炭烤A5和牛西冷
  • 蝦sashimi
將軍澳隱世高質泰國菜🇹🇭 環境好靚~ 座位都好適合打卡😍 好有度假feel‼️❣️#ReDivine廚師發辦炒蜆 $108廚師發辦炒蜆,日日都唔同😍 廚師可以炒到啲蜆全部岩岩開殼既狀態 粒肉仲係痴住個殼 好考功夫~ 今日既炒蜆香茅味好重,亦有好濃既酒味,好味😋❣#原隻大魷魚·混合香料·串燒 $148真係超大條魷魚 口感好腍😋 建議可以唔點側邊既香料試下先 就咁食都有好濃既燒烤調味~ 點完香料又係另一種味道~ 酸酸辣辣 愈食愈過癮😋😍❣#西班牙豬肋骨·小火山 $238超級推薦比鐘意食辣既朋友‼️ 一定要試~ 就咁上枱已經幾有小火山氣勢 上面既芫茜完全係成功點綴到個豬肋骨 夾埋一齊食 又辣又有芫茜味 隻雙重味覺刺激😍 種辣係帶有麻辣 慢慢滲岀黎嗰種辣 好推薦~ 豬肋骨亦好夠腍 整體煮得好入味 好好食‼️❣#綠西米斑蘭蛋糕·柚子雪糕 $98驚喜之一😋 斑蘭蛋糕上面既綠西米令個蛋糕既口感同味道更加昇華~ 西米個層有啲咬口 加埋斑蘭蛋糕令成件事變得特別~ 整體唔會太甜。而旁邊亦有柚子雪糕,食落既味道似真柚子整成 裡面有粒粒柚子肉😍 而上面粉紅色嗰啲係龍鬚糖😆 配合雪糕一齊食 口感好正😍 🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#ReDivine廚師發辦炒蜆 $108

🏠環 境 : 🟢🟢🟢🟢🟢
💰抵 食 : 🔴🔴🔴🔴🔴
‼️性價比 : 🟣🟣🟣🟣🟣
❣️整體評分 👉🏻 10/10
📍ReDivine (將軍澳)
將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-12-04 18 瀏覽
將軍澳變化真係好大,亦都越嚟越多好嘢食今次有朋友介紹,特登入嚟呢一間試下新派泰菜!!餐廳位置寧靜舒適非常寬敞坐得非常舒服 裝修型格光鮮 非常適合文青打卡 冷盤泰式漬鮑魚 鮑魚用上六頭鮑,配秘製醬汁及黑白芝麻, 鮑魚鮮甜 口感煙銀 爽口 帶少少微辣 !! 廚師發板炒蜆 泰式炒蜆用咗正宗泰國嘅香料炒架 炒得非常之香、而且蜆吐沙乾淨、加上辣辣地 ,我真係忍唔住,食完一隻又一隻 ~~ 西班牙黑毛豬肋骨+椰絲紫米飯原條一字豬肋骨 肥瘦均勻 🥰🥰肉質軟淋 配上泰式辣辣青汁紫米飯椰汁味香 帶少少椰絲 椰香味十足吾怕辣既 加少少辣青汁配飯食 辣得更過癮🤪🤪香水芒果三色糯米飯 🥭三色飯 糯米飯 椰香紫米飯,斑蘭糯米飯 用勁大靚靚藤籃上 勁吸睛 打卡一流飯面有手工糖絲 一絲絲好甜美觀得黎又有心思 !! 原個泰國芒果🥭 清香 清甜 多汁 😋😋喜歡食少少辣嘢嘅朋友應該都幾鍾意呢間嘢環境舒服又靚
將軍澳變化真係好大,亦都越嚟越多好嘢食
今次有朋友介紹,特登入嚟呢一間試下新派泰菜!!

餐廳位置寧靜舒適

肉質軟淋 配上泰式辣辣青汁
紫米飯椰汁味香 帶少少椰絲 椰香味十足
吾怕辣既 加少少辣青汁配飯食 辣得更過癮🤪🤪

香水芒果三色糯米飯 🥭

三色飯 糯米飯 椰香紫米飯,斑蘭糯米飯
用勁大靚靚藤籃上 勁吸睛 打卡一流

飯面有手工糖絲 一絲絲好甜
美觀得黎又有心思 !!
原個泰國芒果🥭 清香 清甜 多汁 😋😋

喜歡食少少辣嘢嘅朋友應該都幾鍾意呢間嘢
環境舒服又靚
2021-12-03 17 瀏覽
ReDivineReDivine 裝修瀰漫悠閒嘅峇里風情,餐廳空間感十足,枱同枱之間有足夠距離,感覺特別relax🌀泰式漬三文魚薄切呢個餐前小食有驚喜,三文魚肉質豐厚,輕微以欖油、醋做調味,簡單之中食到食材原有鮮味🌀 ReDivine廚師發辦炒蜆炒蜆都可以廚師發辦!賣相精緻,炒蜆散發陣陣酒香,食落帶點香茅嘅清香,係少有唔油膩的炒蜆👍🏽🌀 原隻大魷魚店員建議先試原味,之後跟個人口味加辣椒粉同泰式醬,可以試到幾種唔同感覺,而且魷魚口感彈牙juicy,呢道菜必點!🌀飛天通菜睇落細細碟,其實份量都唔少呢!通菜炒得滑嫩,調味恰到好處,整體感覺唔錯🌀黑松露薯條黑松露醬質感濃厚,配上粗身薯條,香脆口感同濃郁黑松露香味帶嚟雙重享受,鍾意薯條嘅朋友唔好錯過❤️
ReDivine

🌀泰式漬三文魚薄切

🌀 ReDivine廚師發辦炒蜆

🌀 原隻大魷魚

🌀飛天通菜

🌀黑松露薯條
2021-12-01 42 瀏覽
難得食好嘢,記錄一下先……雖然個位置有啲偏僻,搵有啲困難,但一去到個環境氣氛贏晒,有搖椅、聖誕裝飾,環境好relax。餐牌嘅選擇唔算多,但每一樣都好似好吸引,左揀右揀,揀咗燒魷魚、A5牛板腱、黑松露薯條,同埋斑斕蛋糕加有子雪糕。黑松露薯條估唔到佢嘅份量咁多,佢用蒸籠上好特別,黑松露醬堅大份,大大啖點嚟食都食唔完,黑松露醬好香,期間食咗其他餸,再返轉頭食,雖然薯條凍咗,但係佢仍然keep到好好味,唔係好多薯條做得到。原隻大魷魚串燒一上菜就聞到好香嘅燒烤味,佢有好幾種食法,首先我哋試咗佢嘅原味其實已經有少少辛辣嘅味道,好開胃。然後我哋又加咗啲青檸汁落去,有少少酸味,令到成個魷魚嘅味道更加濃。然後鍾意食辣嘅朋友,佢仲有個辣粉俾你加辣。最後佢仲有一個泰式辣醬,酸酸辣辣,好醒胃,係我最鍾意嘅食法。烤日本A5牛板腱好味好味好好味,外脆內嫩,有肉汁,食落去啲肉冇渣,仲加埋少少筋腱口感一流 (放心,啲跟腱一啲都唔靭),佢個醬係果醬 配合埋啲牛真係超好味。綠西米斑蘭蛋糕 柚子雪糕真係好特別,佢個斑蘭蛋糕皮係用西米整成嘅,有西米煙靭嘅粒粒,口感好特別。雪糕正確啲來講係說吧,有濃濃嘅柚子味,入面我仲食到有柚
難得食好嘢,記錄一下先……

A5牛板腱
烤日本A5牛板腱

綠西米斑蘭蛋糕 柚子雪糕
真係好特別,佢個斑蘭蛋糕皮係用西米整成嘅,有西米煙靭嘅粒粒,口感好特別。雪糕正確啲來講係說吧,有濃濃嘅柚子味,入面我仲食到有柚子肉
不過伴碟嘅芒果,唔知係咪蛋糕同雪糕都好甜,令到佢好似唔夠甜咁...

椰青
最後其實我哋仲叫咗椰青水,真係喜出望外😍,因為平時飲開嗰啲多數都唔係咁甜,呢個不單清甜,椰子味都好出

總結:價錢就唔好提,食好西就預左,但食物質素真係一分錢一分貨,環境又好,喺特別日子值得一試。

題外話,佢每日都有啲Daily Special,有錢又得閒的話,其實都可以試多啲㗎。😎
2021-12-01
A5牛板腱
椰青
  • 日本A5牛板腱
好一段時間冇嚟過將軍澳海旁,咁啱行過嘅時候發現佢哋又開多咗間好精緻嘅泰式餐廳。餐廳氛圍好有格調,加上臨近聖誕節,有聖誕樹同蠟燭等裝飾🕯️🎄,令人感覺似係入咗高級西餐廳咁!.📍西班牙豬肋骨·小火山($238)Boiled Pork Ribs with Onions, Cilantro & Thai Chill served with Lime Sauce呢個都係泰菜幾出名嘅菜式,豬肋骨疊起賣相特別,一碟有5件咗右,用上西班牙豬好厚身食落啖啖肉🐷。調味方面青檸、辣椒碎、芫荽🌿、泰式香料,酸辣味突出🌶,同時辣度都幾高🥵。加埋啲香料一齊食好惹味,食得辣嘅朋友仔應該會好鍾意。.📍原隻大魷魚·混合香料·串燒($148)Grilled Squid Skewers • Thai Sauce 原隻魷魚夠晒新鮮🦑,口感彈牙有咬口。加咗香料去燒,食落惹味又帶點脆口。旁邊仲附有泰式辣汁同青檸,點埋個汁之後更有特色.📍美國有骨肉眼扒($998)主食叫咗個份量十足嘅美國肉眼扒🥩,雖然呢塊肉眼扒超級大件,但係廚師都可以將佢煎得啱啱好🔥,保持係五成熟嘅生熟程度😍,呢一點真係值得一讚👍🏻!牛肉中間仲係呈粉嫩嘅顏色,牛肉味
西班牙豬肋骨·小火山 Boiled Pork Ribs with Onions, Cilantro & Thai Chill served with Lime Sauce
📍西班牙豬肋骨·小火山($238)
原隻大魷魚·混合香料·串燒Grilled Squid Skewers • Thai Sauce
📍原隻大魷魚·混合香料·串燒($148)
美國有骨肉眼扒
📍美國有骨肉眼扒($998)
主食叫咗個份量十足嘅美國肉眼扒🥩,雖然呢塊肉眼扒超級大件,但係廚師都可以將佢煎得啱啱好🔥,保持係五成熟嘅生熟程度😍,呢一點真係值得一讚👍🏻!牛肉中間仲係呈粉嫩嘅顏色,牛肉味濃郁,食材質素相當唔錯👏🏻。我就覺得牛肉配鹽永遠都係最好嘅,雖然蒜蓉醬都唔錯嘅🧄,不過味道太過濃郁,反而喧賓奪主咗💥。
ReDivine廚師發辦·甜品拼盤四位用Chef Selection - Dessert Platter for 4
📍ReDivine廚師發辦·甜品拼盤四位用($238)
呢個係廚師發辦嘅甜品,一共有九款,係廚師精心炮製嘅傑作。有最經典嘅馬卡龍、藍妹奶凍、斑斕西米蛋糕、香蕉布甸、72度黑朱古力蛋糕同紫薯雪糕等等。馬卡龍同香蕉布甸都係我嘅最愛,香蕉味好濃郁,味道又唔會過甜,食落都幾舒服自然。
做個小總結先,呢度無論係小食、主菜、甜品定Daily Special都令我哋覺得好驚喜😍!特別係佢哋嘅Daily Special美國有骨肉眼扒🔥,一般呢個size嘅肉眼扒🥩,喺出邊食都要成$1300至$1500左右,呢度$1000都唔使,仲要煮得好好食😋,咁大塊牛肉都可以煎到保持粉嫩嘅顏色,超級抵讚👏🏻💯‼️
呢間餐廳絕對係會去完再去,仲好適合情侶拍下拖,飲下酒Chill下🥂,夠晒浪漫🌹!絕對唔會令人失望,草根妹妹私心推介俾大家❣️
2021-11-15
2021-12-01 23 瀏覽
呢排好興異國風嘅餐廳可能大家都無得周圍去唯有食下異國菜當去左旅行啦~今日同爸媽黎到將軍澳海旁屋苑嘅一間峇里風餐廳一入到去已經覺得裝修好溫暖好靚窗邊有吊椅同牆邊有大大張藤椅好開心可以安排到同爸媽影左好多相!呢度嘅餐牌選擇都唔少有幾款辣味嘅菜式爸媽都嚐辣當然要試試🤤廚師發辦炒蜆蜆肉份量唔少無空殼!用左馬拉盞黎炒香得黎惹味!原隻大魷魚魷魚厚肉得黎唔韌本身無辣但配上左酸辣汁同辣椒粉可以添味西班牙豬肋骨。小火山呢個豬肋骨超淋輕輕用叉一分已起肉本身個汁唔太辣但面頭嘅味菜就係辣嘅來源將味菜配豬肋骨一齊食超惹味個辣勁後上好滋味🤤🤤🤤今餐爸媽都幾滿意無得旅行嘅話頂住癮先啦~😂
呢排好興異國風嘅餐廳
可能大家都無得周圍去
唯有食下異國菜當去左旅行啦~

今日同爸媽黎到將軍澳海旁屋苑嘅一間峇里風餐廳
一入到去已經覺得裝修好溫暖好靚
窗邊有吊椅同牆邊有大大張藤椅
好開心可以安排到
同爸媽影左好多相!

呢度嘅餐牌選擇都唔少

原隻大魷魚
魷魚厚肉得黎唔韌
本身無辣
但配上左酸辣汁同辣椒粉可以添味

西班牙豬肋骨。小火山
呢個豬肋骨超淋

今餐爸媽都幾滿意
無得旅行嘅話頂住癮先啦~😂
2021-11-25
2021-11-30 20 瀏覽
北海道刺身帶子·蒜片辣椒·炒天使麵🍝帶子大大粒微微煎香下,嫩滑好食😋蒜片辣椒炒過嘅天使麵小小辣好開胃,我最鐘意佢地整到好乾身,唔似一般意粉好多汁,所以覺得特別好味。香煎西班牙五花腩•泡菜•泰國香米🍚五花腩切到一條條有d肥有d瘦用左泡菜黎煮好有韓國風,用白飯配五花腩好快比我消化晒😂😂😂沙律🥗真係有驚喜,食材都係上等,好多牛油果🥑水牛芝士、番茄🍅沙律菜,一定要食。咖啡☕️飲落好香濃,佢地比較多奶,我鐘意😬

咖啡☕️飲落好香濃,佢地比較多奶,我鐘意😬
2021-11-29
午餐