2023-10-19 372 瀏覽
呢度耐唔耐都過嚟因為環境真係唔錯地方開陽裝修一流午餐的時候感覺非常好食嘢水準依然保持到價單方面大致上中價嘢食物水準有質素所以午餐嘅時候見到好多商務人士過嚟講返服務態度方面基本上都做得好好唯獨是人手唔夠嚟呢度我覺得食套餐最好因為都幾多選擇唔會太貴有水準👍
呢度耐唔耐都過嚟
因為都幾多選擇
唔會太貴
有水準👍
2023-10-14 368 瀏覽
昨日探訪人氣的美利酒店頂樓餐廳Popinjays,可惜沒有藍天白雲 🥹 但室內空間大、而有無敵遠景、裝修打造出現代風格、舒適的用餐空間。非常合適與朋友/家人相聚 💯 餐廳先上咸點北京填鴨包,面包軟軟、暖暖地餡料豐富 👍之後就是3層 Tea Set, Scone 等!3層甜點每款造型都好精緻,個人覺得吞拿魚的最好食 😋 其他都是中上。另外值得一提是Scone 味道有士多啤梨味,幾特別 💯 另有一張大圖台,蛋糕🍰及曲奇🍪自助,而曲奇好好食🤤 好鬆化第一次嚟Murray 食 tea 🍵 有2間餐廳都有睇完Menu最後選擇了 Popinjays • 總括來說這裡食物是中上,服務一流 🈵Klook 二人 $7xx

餐廳先上咸點北京填鴨包,面包軟軟、暖暖地餡料豐富 👍

Klook 二人 $7xx
美利酒店26樓有間  "Popinjays" 西餐廳, 室內簡潔優雅, 室外被整個中環景色環抱🤩, 我哋點咗四道菜嘅Lunch Set, 有Appetiser, Middle, Main, Dessert $648🥔餐前麵包🥖 Garlic Focaccia焗得香脆鬆軟, 散發著蒜蓉同香草味😘, 食完都想再食🥰Appetiser :🥔Pan Fried Scallops 扇貝面層金黃焦香, 內裏鮮甜彈牙👏, 配上味道清淡嘅豌豆蓉同食, 完全唔會搶去扇貝鮮味😋🥔Crab🦀 Millefeuille 由三文魚籽、蟹肉、炸雲吞皮及清甜嘅粟米蓉組成🤗, 口感層次同味道, 都非常豐富🤤Middle Course :🥔 Creamy Mushroom soup🍄店員先端上松露餃子🥟, 再將熱騰騰嘅蘑菇🍄湯倒入, 松露餃子味道雖然唔太突出, 但奶油蘑菇湯質感幼滑, 菇味濃沃🥔Lobster Risoni加入芝士、蝦🦐、帶子、蜆肉等材料同煮, 讓每顆意大利米粒麵都充滿著香濃芝士味👍Main Course :🥔Pan-Fried Seabass🐟鱸魚皮煎得脆香可口, 肉質仍保留鮮嫩, 旁邊嘅小魷魚🦑亦煮

🥔餐前麵包🥖 Garlic Focaccia
焗得香脆鬆軟, 散發著蒜蓉同香草味😘, 食完都想再食🥰

Appetiser :
🥔Pan Fried Scallops
🥔Crab🦀 Millefeuille

Middle Course :
🥔 Creamy Mushroom soup🍄
🥔Lobster Risoni

Main Course :
🥔Pan-Fried Seabass🐟
鱸魚皮煎得脆香可口, 肉質仍保留鮮嫩, 旁邊嘅小魷魚🦑亦煮得非常入味

Dessert :
🥔 Popinjays' Tiramisu
味道不過不失, 但廚師將Tiramisu 造成咖啡豆形狀, 配上咖啡味雪糕, 盡顯心思😊
🥔 Hazelnut Chocolate Crunchy with Vanilla Ice Cream
榛子朱古力蛋糕唔覺有榛子味🤔, 但朱古力就好香濃順滑, 雲呢拿雪糕可以

2023-10-09 308 瀏覽
今日朋友約左我去中環high tea,揀左呢間傾心事夠寧靜嘅酒店,環境開陽好舒服,打卡1流,我地order左1個tea set,夢彩花漾下午茶(如果加多$158@就可以升級有新鮮生蠔🦪😋、美利魚子醬、小圓餅、酸忌廉,1杯香檳),小食就有北京填鴨包、鹹點有煙三文魚他他椰菜花焦糖布丁、車厘子鵝肝慕絲配開心果碎、意式肉腸蘆筍卷會奶油麵包、野菌蛋批配意式雪糕泡沫、飛魚子鮮蟹肉沙律麵包、甜點有蝶豆花配薄荷奶凍、柚子檸檬撻、荔枝白朱古力慕絲、青檸芝士蛋糕、粉紅石榴慕絲酥餅、大溪地雲呢拿馬卡龍、鬆餅有綠茶/伯爵茶2款款味道配奶油、檸檬醬、士多啤梨醬、最後仲有蝦肉燒賣配時蘿醬,另加$130@有1杯氣泡酒,我地當日埋單$1224
2023-10-08 340 瀏覽
🥰 美女讀者約食飯, 建議 Murray 酒店嘅 Popinjays, 我心都離一離, 事緣早前試過 Murray 嘅 Garden Lounge, 地方好迫, 又唔係特別好食, 印象麻麻.🤗 Popinjays 位於酒店頂樓嘅26樓, 要喺25樓轉一次私家𨋢. 餐廳採用落地玻璃, 陽光十足, 就係傳說中嘅氣氛, 其實真係幾特別.🥢 午餐三道菜, 包頭盤, 主菜, 甜品, $598+10%. 四道菜就多個意粉, $648+10%. Openrice 訂枱有7 折.🥐 麵包. 蒜頭味, 不俗.🦀 Crab Millefueille. 蟹肉鮮甜, 配脆脆雲吞皮, 唔錯喎.🦞 Lobster Risoni. 海鮮啱啱熟, 配汁味道出色, 黐實米粒麵, 今餐驚喜之一.🐐 Grilled Lamb Chop. 份量有點多, 但非常普通, 肉質少韌, 唔夠鬆化.🐟 Pan-fried Seabass. 食咗一啖, 正常吧.🍮 Popinjays’ Tiramisu. 右邊係咖啡味雪葩, 左邊係奶味蛋糕, 溝埋食, 設計有趣.☕️ Latte. 一般般.🤗 總結: 今日天氣晴朗, 嘆住冷氣, 享受陽光

🥐 麵包. 蒜頭味, 不俗.
麵包
Crab Millefueille
Lobster Risoni
Grilled Lamb Chop
Pan-fried Seabass
Popinjays’ Tiramisu
☕️ Latte. 一般般.
Latte
🤗 總結: 今日天氣晴朗, 嘆住冷氣, 享受陽光. 可惜人手不足, 服務麻麻. 食物真係一般般, Openrice 訂枱有7 折後, 性價比還好.
With its stunning views, @popinjayshk delivers an extraordinary dining experience✨ The sky night free flow brunch features exquisite dishes like seafood tower, pan-fried scallops, crab millefeuille, tiger prawn cavatelli, lobster bisque, and heavenly desserts🤤.最近去咗金鐘The Murray廿六樓嘅酒吧餐廳 @popinjayshk ,居高臨下飽覽香港夜景,加埋駐場dj夜晚好好feel✨ 晚市推出Night Sky Brunch除咗有free flow香檳連嘢食都可以重覆叫,推介海鮮塔、龍蝦湯同蟹肉千層酥!啱哂想食brunch又早起唔到嘅人,值得一試😛
2023-10-06 3287 瀏覽
於網上見到Popinjay的評價處於兩極,見係酒店餐廳,一於試一試,親身體驗一下。體驗後,結論係環境及服務好,不過食物尚可,未必會再去食下午茶7月尾經 Klook預訂後數天,收到餐廳Whatsapp 通知餐牌改了。預訂前比較過十數間酒店,大部分都會標示menu供應日期,這一點Popinjay 確實有待改善。職員態度很誠懇,額外送兩杯cocktail。在Whatsapp提到想加生日牌,拎位時都見到remarks有寫低有生日牌,不過Tea Set 送到時並冇生日牌整體氛圍氣氛輕鬆,環境光猛舒適,落地玻璃睇景靚,景觀開揚,外面主要係樓景,到室外會見到部分海景。職員親切友善,當日只有一位職員會說中文。週末4pm 前有DJ打碟,音樂略為大聲,唔太傾到計食物款式豐富,有餐前小食、三層架下午茶、小食、雪葩及甜品餐車。一開始,每人都有香檳及刈包,刈包唔係熱食並略為乾食物以甜食為主,連鹹點都係偏甜😅 鵝肝醬紅桑子奶酥粒幾好味,鹹中帶酸甜,一啖食到三種味道,幾特別鹹點當中,最鍾意芝士意式肉腸露筍卷,芝士肉腸微鹹,露筍味道清新,兩者非常配,底部多士脆口龍蝦沙律紅菜頭包饀料很好吃,不過粉紅色麵包略為乾身燉蛋三

下午茶

一開始,每人都有香檳及刈包,刈包唔係熱食並略為乾

食物以甜食為主,連鹹點都係偏甜😅

龍蝦沙律紅菜頭包饀料很好吃,不過粉紅色麵包略為乾身

燉蛋三文魚他他唔係熱食,味道半鹹半甜,並有少許腥味

Mascarpone 粉紅撻嘅威化撻殼亦係擺淋咗

拿破崙味道雖然挺好,但口感未夠酥脆,淋咗少少,質素跟預期有落差

小食燒賣同平時茶樓唔同,有粉紅色醬,幾獨特

士多啤梨雪葩雪糕筒係軟淋淋,雪糕筒包裝紙上沾上糖粒,由職員派發,拎上手會黏痴痴

甜品餐車曲奇幾好味

鬆餅都ok,不過食唔落,最後打包走

荔枝白茶荔枝味幾香

生日
2023-10-02 264 瀏覽
不知有意無心,The Murray 給這家餐廳取名 Popinjays,是說這裡裝修不惜工本,和一個 popinjay 衣裝一樣 loud and vain?還是暗中把顧客也幽了一默?自行判斷。事實餐廳裝修並不過火,裝飾亦非 loud and vain,相反,你白天去的話,會看得清楚室內素淡妝容,落地大窗相間磨砂黃銅支柱,高高樓底,有序排列的四方形框架式吊燈,工整而不死板,和整間酒店氛圍一致,反映 designer 的分寸和心思。是夜 wine dinner ,而這篇是食評,只評食物與服務。 【 Garlic Focaccia 】 麵包做得鬆軟,蒜一顆一顆,蒜味突出而沒有過了頭,佐以橄欖油是天作之合,不過這晚的橄欖油似是大路貨式,未見突出,但這是一個中型 wine dinner,不能苛求,小妹完全收貨啦。**【 Seared Hokkaido Scallop | Piquillo Coulis | Chickpea Puree | Pancetta 】頭盤端上來,一啖帶子,凉的 😨。**Alright,這是「酒會」在座有幾十人,但既然 Popinjays 是那麼大的餐廳,理應能應付超過

Focaccia

頭盤端上來,一啖帶子,凉的 😨。

Alright,這是「酒會」在座有幾十人,但既然 Popinjays 是那麼大的餐廳,理應能應付超過這個人數同時用餐吧?怎可以 serve 食物 below its optimal temperature?小妹「經驗」眼前這盤凍的(更準確地,是比應有溫度低了的)頭盤,想起某真人 show,那位廚神粗口大罵那些想成為他旗下餐廳主廚參賽者食物不合水準一樣,不過小妹當然沒有破口大罵,只是苦笑 😒。

話需說回頭,帶子煎得合適,生熟度適中,整個頭盤的配搭令味道也很和諧,就只是溫度破壞了整道菜啦。

講開那位罵人的廚神,某年小妹到倫敦,一如既往住在 The Dorcester,朋友給我「驚喜」,不吃 Alain Duccase,他早 book 了 Hospital Road 用他名字命名的餐廳。一上的士,我們話去 Hospital Road 那裡,的士司機馬上給我撥冷水,說他的餐廳都是 franchise 而已。小妹當然沒有被 put off 啦。Hospital Road 的 Gordon Ramsay 當然不是他的其他 franchise 食肆啦 。誠然,餐廳麻雀雖小,但雅麗得體,那裡的 waiting staff 專業用心,繁忙的 dining room 中穿插,流水行雲,沒有甩漏,服務專業中帶著 personal touch ,如非 well trained,難有如此表現和信心,食物當然極佳。小妹不會用那一餐和今晚對比的,因為價錢和用餐情況完全不同,只是提醒大家,英國高級餐廳水平之高,不可小覷,用同級餐廳去比較,香港距離仍在。

【 Casoncelli Cacio & Pepe | Parmesan Fondue | Crunchy Hazelnut | Black Truffle 】

Casoncelli 是北義大利有如 ravioli 的「雲吞」,至於 casoncelli、ravioli、tortellini  怎樣分,可能要問一下 Chef Bombana 啦,小妹沒有這個能耐。Pasta Cacio e Pepe,即 cheese and pepper 義大利麵, 很普遍的 pasta 菜式,只要調味份量適當,烹調得宜,絕對好味,可惜這裡對「宴會」菜式溫度的處理有待改進,試問 parmesan fondue,沒有適合的溫度,怎會好吃?浪費了 chef 一番功夫了。

【 Roasted Atlantic Seabass | Carrot & Ginger Fregula | Tarragon Foam 】

Sea bass 是 banquet 的安全之選,難以煮得難吃。這個 roast sea bass,皮脆肉嫩,tarragon foam 淡然甘草芬芳,紅蘿蔔帶甜,薑微香辛的珍珠意粉 (fregula),把簡單的鱸魚點石成金。
Roast Atlantic Seabass | Carrot & Ginger Fregula | Tarragon Foam

想講一下菜單的英文,原文是 Atlantic roasted sea bass ,要寫成 roasted Atlantic sea bass 的,因為這個菜是烤太西洋鱸魚,而非在大西洋烤鱸魚呢。小妹非 English snob ,但對英文之表達和運用,仍然很執著的。還有 roast 作為形容詞和 roasted 基本是相通的(差別是有但 subtle),小妹一般用前者,純粹個人喜好。

【 Wagyu Beef ‘Rossini’ | Seared Foie Gras | Porcini | Shallot | Black Truffle 】

羅西尼 (Rossini) 是義大利作曲家,跟其他名家不同(例如 Beethoven 晚年租都無錢交),Rossini 一早名成利就,四十歲就退休,鑽研美食(後來還有作曲的)。Tournedos Rossini 就係以 Rossini 為名的牛柳加鵝肝名菜,是否他創作不得而知啦。小妹鍾情 Tournedos Rossini 濃郁而豪華,這晚的 Wagyu Rossini 雖然未算最好,但是肉很嫩,foie gras 亦香濃,doneness spot on ,配搭(porcini 和 shallot) 不差,因而味道相得益彰,甚為匹配,對得住 Rossini 這道名菜,只是 black truffle 欠了點香氣。

【 Popinjay’s Tiramisu | Crunchy Hazelnut | Espresso Ice-cream 】

自家「創作」出來的 tiramisu,做成咖啡豆的形狀,顏色雪白,不是只賣玩味,甜品相當美味。小妹稱呼它為 tiramisu reconstructed。給「解構」了的 tiramisu 當然不像傳統的那款義大利甜品(沒有了餅底的口感),如果把 espresso ice-cream 融合白色甜點一起吃,讓 tiramisu reconstructed,才能 「重構」完壁 tiramisu  味道全貌。我想這是整個晚餐溫度最佳的一個 course 了。

問了服務員,tiramisu 屬於 regular menu ,或許就來只吃它,一杯紅茶,其他食物未見到特別吸引的。

【 總結 】

Popinjays 服務沒有失誤,然而水準普通,「行貨」交差,缺乏 personal touch 。食物味道可以,不過離開美食級數仍遠,至於上菜時溫度掌握強差人意,在這樣的酒店餐廳,完全不及格,食物只給兩星 🌟🌟,甚為合理。

是夜連酒大概 $1,100,本來 good value for money(應該用便宜去形容),因為那酒莊的酒(以非美國新世界酒來說)算是高價位,是夜喝了六款酒 + pre-dinner 香檳,酒全程還可以添飲,相當 generous,但是食物 serving 失分太多。

想來這裏打卡還是可以的,真的要吃一頓美味合意的晚餐的話,要選擇其他餐廳啦 ☝🏽。
2023-08-29
Focaccia
2023-10-02 155 瀏覽
食物精緻好味👍🏻👍🏻👍🏻員工服務態度very good👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Nirmaia知道我哋係嚟慶祝結婚紀念日,主動幫我哋影相&在甜品上加上Happy Annviersay牌仔,還送咗兩杯香檳俾我哋😘
食物精緻好味👍🏻👍🏻👍🏻
員工服務態度very good👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-10-02
紀念日
2023-10-01 179 瀏覽
餐廳在26樓,我哋同𨋢仲有一位外籍人士,因為外籍人士先出𨋢,餐廳receptionist 正常地serve 佢先,當時receptionist 笑容滿面、態度有禮。轉個頭serve 我&外子,態度180度轉變,冷淡敷衍🙄 我好疑惑,究竟我哋邊度得罪佢?(Receptionist 係一位身材比較小嘅外籍男士)而其他Staff 正正常常,nice 亦都helpful嘅。食物方面不過不失:mini burger 塊牛好juice, pizza 我覺得比較乾~ 再加一杯mocktail 同一杯紅酒. 有關呢間酒店員工態度有問題,之前都略有所聞,我相信唔係個個staff 都係咁,不過個位receptionist ruined my day, 所以我唔會再去!

(Receptionist 係一位身材比較小嘅外籍男士)

2023-10-01
2023-09-27 147 瀏覽
Contemporary rooftop restaurant and bar offering set lunch on weekdays, a flamboyant afternoon tea, exquisite dinner menus in the evening and high-flying brunch on weekends.The welcome snack set a very high standard and expectation to the afternoon tea set, well-seasoned peking duck wrapped in soft and warm bun. Feel free to ask for refill for items from the pass around trolley. The mini ice cream is one of the highlights, refreshing the taste buds with fruity raspberry flavour. I also find the

The welcome snack set a very high standard and expectation to the afternoon tea set, well-seasoned peking duck wrapped in soft and warm bun. Feel free to ask for refill for items from the pass around trolley. The mini ice cream is one of the highlights, refreshing the taste buds with fruity raspberry flavour. I also find the staff very attentive, always on time for tea and jams refill.

🔸Poppinjays Afternoon Tea
- Welcome Peking Duck Bao 😋
- 5 Savoury, 5 Sweet Items
- Vanilla and Strawberry Scones with Clotted Cream, Lemon Curd, Cherry Strawberry Jam
- Petite Patisserie Trolley (unlimited)
- Mushroom Siu Mai, Parmesan Sauce, Black Truffle
- Raspberry and Coconut Ice Cream

下午茶
今年生日選了位於美利酒店26樓既 Popinjays🥰好鍾意呢度既環境😬特別今日藍天白雲真係靚到一個點🥰坐低選左任食魚子醬🥰飲品Free flow可任飲香檳🍾️紅白酒及cocktail 🍸真係啱哂我呢個酒鬼🤣第一Round先來一杯champagne配魚子醬及海鮮拼盤🦀生蠔🦪食哂海鮮後會上前菜其實呢一刻已飽左8成🤣然後開始飲白酒🍷紅酒🍷汽泡酒😊真係越飲越興奮🥰中段上左碗龍蝦湯🦞好飲到不得了😋中間龍蝦肉鮮味十足🥰好飲到要開直播同大家分享😂最後餐廳遞上寫上左Happy birthday 🎂 既蛋糕🎂甜品係少少甜朱古力慕絲蛋糕🥰係呢個時候配搭lychee martini真係perfect match🥰

坐低選左任食魚子醬🥰
飲品Free flow可任飲香檳🍾️
及海鮮拼盤🦀

生蠔🦪

• 魚子醬
  • 海鮮拼盤
  • 龍蝦湯
2023-09-24 143 瀏覽
📲KKDAY有買一送一優惠,而且香港美利酒店我未去過,就買咗呢個下午茶套餐去試吓🤗🥢 Popinjays下午茶配一杯起泡酒 💰$581▶️鬆餅兩款(原味加士多啤梨味)各兩件▶️下午茶set▶️甜品自選【職員會推車俾你揀】▶️雜莓雪糕🍦兩支▶️氣泡酒兩杯▶️餐飲兩杯以買一送一呢個價錢,我覺得超級抵!首先環境好好,高級酒店風,每一張枱嘅距離都好遠,而且兩個人去食都係4人枱,坐得好舒服。職員遞上每一樣食物都會介紹下食物👍🏻下午茶set嘅份量好足夠,相對鹹食會比較突出,叫咗杯Mocha都幾好飲下午茶甜食嘅份量比較多,所以如果鍾意食甜品嘅朋友會比較推薦!

🥢 Popinjays下午茶配一杯起泡酒 💰$581
▶️鬆餅兩款(原味加士多啤梨味)各兩件
▶️下午茶set
▶️甜品自選【職員會推車俾你揀】
▶️雜莓雪糕🍦兩支
▶️氣泡酒兩杯
▶️餐飲兩杯

2023-09-15 154 瀏覽
🥄👩🏻‍🤝‍👨🏼拍拖紀念日, 想搵間特別小小既餐廳, 於是就book咗中環依間頂層既露天餐廳喇❣️ 📝TASTE OF POPINJAYS $1,087 per person (31% off from Klook)💡WELCOME - GREEN PEA VICHYSSOISE(crab salad, Espelette pepper, ikura egg)🫛🫕超濃郁既青豆冷湯, 質地綿密同帶有小小微辣, 入面包含喊一絲絲既鮮甜蟹肉, 而三文魚子既鮮鹹口感更提升湯既味道! 💡APPETISER - SEARED HOKKAIDO SCALLOP(girolles, pancetta, parmesan fondue & black summer truffle)🍽️北海道帶子煎得外脆內嫩, 配上意式煙肉既鹹香味同巴馬臣芝士既濃郁奶香, 完全無遮蓋帶子既甜鮮味; 另外黑松露片既香氣更加令菜式增加喊獨特同奢華既風味~ 💡MIDDLE COURSE - LOBSTER RAVIOLI(lobster medallion, sea asparagus, lobster emulsion)🥟🇮🇹龍

📝TASTE OF POPINJAYS

龍蝦意式雲吞皮薄而有彈性, 入面填滿咗龍蝦肉(但味道偏鹹); 附碟既龍蝦肉塊亦都新鮮彈牙, 龍蝦汁為菜式提供咗濃郁既口感同味道, 每一啖都充滿住龍蝦既風味☺️

💡FISH - BAKED CHILEAN SEABASS
(green asparagus, Amur caviar)🐡
智利鱸魚烤得外脆內嫩, 每啖魚肉都有濃濃既魚油香味, 而醬汁既酸味亦都中和番鱸魚既濃郁魚味, 魚子醬既鮮鹹味道令菜式變得更加鮮味呢👍🏻

💡MAIN COURSE - WAGYU BEEF "ROSSINI STYLE"
(foie gras, porcini purée, morels, shallot & merlot sauce)🥩
和牛油脂分佈得好好, 完全無筋膜, 配搭上一細口既鵝肝一同入口, 和牛既肉香加上鵝肝油既香味, 簡直係一種味蕾既沖擊!  另外羊肚菌同牛肝菌泥口感層次突出~ 勁smooth ! ! !

💡DESSERT - POPINJAYS' WHITE TIRAMISU (marsala & mascarpone cream, espresso ice-cream)🍰
Tirmisu有淡淡既Marsala酒香, Mascarpon cream所帶黎既奶油香唔會令到甜品太甜; 而Espresso ice-cream帶來濃郁既咖啡香味, 令兩者食起來唔會太膩

💕整體而言, 食物質素非常唔錯, 而且份量一d都唔少; 加上環境舒服, 又有浪漫氣氛, 絕對適合情侶 / 好朋友一齊黎呀☺️

2023-09-03 1650 瀏覽
今個周未同咗朋友享受豪華海鮮層🥰仲嘆埋R de Ruinart Brut同奢華魚子醬🎶最近香港美利酒店頂層歐陸餐廳Popinjays推出咗周末暢飲早午餐多款套餐,有一款可以暢飲香檳王Ruinart Blanc de blancs ,重有一款提供 R de Ruinart Brut 香檳和特選烈酒,重可以搭配精緻美食,選擇任飲香檳同品嚐埋獨家嘅魚子醬體驗,現場供應無限量配搭的小班戟和鮮忌廉的 Amur 魚子醬及三文魚子😋豪華海鮮層架有生蠔、龍蝦、蟹腳、大蝦、 青口、魚子醬、吞拿魚、八爪魚等等的新鮮海鮮同豐富食材 ,每一款都非常鮮甜可口,透過舌尖為自己放咗一日美味嘅假期。重可以無限點選多款推薦小食、主菜及甜品:小食有傳統意大利菜式吞拿魚醬伴慢煮小牛肉、手工布拉塔芝士、手切牛肉韃靼、香煎帶子及炭烤八爪魚。主菜有特色烤羊排、吞拿魚韃靼粗管麵,餐廳招牌菜羅西尼和牛柳。甜品有意式咖啡提拉米蘇、朱古力法式蛋糕、士多啤梨千層酥及檸檬青檸芝士蛋糕。Popinjays 周末暢飲早午餐時間:逢星期六及日 中午 12 時至下午 7 時 (最後入座時間:下午 4 時 30 分) 地點:26 樓 Popinjay

重可以無限點選多款推薦小食、主菜及甜品

Popinjays 周末暢飲早午餐
時間:逢星期六及日 中午 12 時至下午 7 時 (最後入座時間:下午 4 時 30 分) 地點:26 樓 Popinjays
價格 (2 小時任飲):
⭐️港幣 1,688 元 — 早午餐配香檳王 Ruinart Blanc de blancs (包括魚子醬體驗)
⭐️港幣 1,288 元 — 早午餐配 R de Ruinart Brut 香檳和特選烈酒 (包括魚子醬體驗)
⭐️港幣 1,088 元 — 早午餐配特選餐酒及不含酒精飲品
⭐️港幣 888 元 — 早午餐配不含酒精飲品
2023-07-22
$1688 (其他)
  • 早午餐