今次跟食家食去好野,到中環這家新開業的Pazzi Isshokenmei,甫進餐廳已被華麗的裝潢所吸引住,高貴的水晶吊燈,到處都有bearbrick、藝術畫作及雕塑,別具特色,也帶給我視覺享受。加上這裡以意大利和日本當造食材,炮製出意日Fusion風味菜式,即使是如何的咀刁及有要求的食家,也能滿足得到呀!前菜是日本枝豆配芝士脆餅,枝豆是高纖的食材,先吃枝豆打底,總覺得較健康,芝士脆餅沾上蛋黃醬同吃,脆卜卜的又有芝士香,佐酒一流。Seasonal Sashimi Salad $198這道魚生真是好新鮮,配合入口帶微酸的自家製醬汁,清爽的口感更具鮮味之效,也改寫了魚生要配芥辣及豉油的定律。Tokyo Burrata $198擺盤如一件藝術品的Tokyo Burrata,食材就有意大利水牛芝士、日本水蜜桃及溫室番茄仔,並以紅菜頭薄脆、紫蘇葉、食用花及香草作裝飾,色彩豐富,水牛芝入口軟滑,水蜜桃及番茄仔,清甜無比,這個食材的配搭,簡直是無敵組合。Beef Tataki $198傳統的TATAKI是用炭火來燒,這裡的BEEF TATAKI把牛肉的外面微燒,入口牛肉嫩滑,肉香又多汁,真令人好回味無
Seasonal Sashimi Salad $198
Beef Tataki $198
傳統的TATAKI是用炭火來燒,這裡的BEEF TATAKI把牛肉的外面微燒,入口牛肉嫩滑,肉香又多汁,真令人好回味無窮。
Red Prawn Udon $488
日本烏冬大家就食得多,呢款伴以西班牙紅蝦的日本烏冬,先將原隻煎香了的西班牙紅蝦,用炒香蝦殼熬成的湯汁,伴以意大利青瓜及番茄乾,烏冬煮至軟硬適中,啖啖都是紅蝦的精華,紅蝦好鮮甜,更是我的個人至愛。
Uni Tagliatelle (100g) $888
Tagliatelle最常搭配肉醬或是番茄醬汁,但這個以日本的海膽做主角,味道濃厚甘甜,入口回味甘強,Tagliatelle以海膽來烹調,麵身全沾上海膽,面層又有肥美的海膽,每一口都品嘗到海膽的滋味。這裡也有一個最吸引的地方,就是海膽分三個份量,分別是 $588/50g、 $888/100g、 $1180/150g,今次這道就是 $888/100g,分量剛剛好,食得好滿足。
A4 Sirloin (150g) $1080
自問是牛魔王,點了日本宮崎A4 和牛,未入口已聞到陣陣的和牛香,入口更是不得了,肉質軟腍又嫩滑,和牛油花均勻,經過灸燒後,肉汁滿瀉,令我好回味。由於我實在太愛和牛,因此就選了$1080/150g,滿足我口腹之慾。另還有 $780/100g,可供選擇。
Miso Crab Tagliolini $468
意式全蛋手工扁寬麵條,充滿蛋香,配以生拆松葉蟹肉、豐腴的蟹膏,淡淡的白麵豉,成鮮甜味美的蟹湯,煮成濃稠醬汁,每條煙韌的扁寬麵,均沾滿蟹鮮及豆香,層次感豐富。

飲飽食醉吃得超滿足,最後就來個CREMIA作飯後甜品,最特別是北海道雪糕上,放上新鮮檸檬皮,入口有檸檬香沒有酸的口感,只得清新及幼滑雪糕的味道。
伴雪糕的抹茶Tiramisu,茶香樸鼻,入口鬆化,美味可口。
高樓底配埋落地玻璃,看到繁盛的中環街景,在鬧市中享受寧靜的一刻,細味意日的創意美饌。
到處都有bearbrick。

餐廳:Pazzi Isshokenmei
地址:中環皇后大道中80號H Queen's 2樓
2021-09-15
  • Seasonal Sashimi Salad
  • Beef Tataki
  • Red Prawn Udon
  • Uni Tagliatelle
今日同朋友黎到哩間位處中環既日意fusion菜餐廳,餐廳裝潢時尚雅致,佈置相當用心,好適合情侶黎約會或者慶祝特別日子💕而且餐廳既食物擺盤精緻,味道上佳,多道菜式都令人回味無窮。✨餐前小食🔸黑松露枝豆配薄脆片枝豆上均勻沾上黑松露醬,松露味香濃,薄脆片配上微辣他他醬,非常可口。✨Starters:🔹Seasonal Sashimi Salad $198爽脆既沙律菜配上鮮甜既魚生,再澆上柚子汁,味道酸甜清新,絕對係開胃之選。🔹Tokyo Burrata $198令人意想不到既一道前菜,Burrata質感綿軟,奶香濃郁,相當好食,配上清甜既蕃茄同水蜜桃,完全係完美既配搭,好食推介👍🏻🔹Beef Tataki $198牛肉肉質鮮嫩,牛味香濃,包裹住大蔥,食落口感豐富,Ponzu汁亦相當入味,必食推介👍🏻✨Pasta:🔸Red Prawn Udon $488紅蝦烏冬既配搭新穎,醬汁濃稠,充滿蝦膏香,烏冬質感彈牙,非常掛汁,每一條烏冬都均勻沾上醬汁,蝦肉同樣鮮甜彈牙。🔸Miso Crab Tagliolini $468手工意粉幼細,鮮甜既蟹肉滿佈意粉之上,連意粉亦充滿住蟹肉既鮮味,有別於出面餐廳既蟹

✨餐前小食

🔹Beef Tataki $198

✨Pasta:
🔸Red Prawn Udon $488

🔸Miso Crab Tagliolini $468
手工意粉幼細,鮮甜既蟹肉滿佈意粉之上,連意粉亦充滿住蟹肉既鮮味,有別於出面餐廳既蟹肉意粉,味道相當出色,好食推介👍🏻

🔸Uni Tagliatelle (100g) $888
擺盤超精緻,滿滿既海膽相當搶眼,海膽份量可以自己選擇,分別有50/100/150g,價錢不一,海膽味道濃郁鮮甜,入口即化,食完真係超滿足❤️超好食推介👍🏻

✨Mains:
🔹Black Cod $388
鱈魚表皮金黃香脆,內裏肉質鮮嫩幼滑,帶有淡淡奶油香,相當美味。

🔹A4 Sirloin (150g) $1080
日本宮崎和牛油脂豐腴,入口即溶,配上蒜片,更香口惹味,完全食唔停口,配菜蕃茄仔亦有驚喜,好食推介👍🏻

⚡️Dessert:
🔸CREMIA soft serve with lemon zest $168
哩到既甜品味道亦相當出色,雪糕香滑富奶香,即場灑上既海鹽同檸檬屑,令雪糕味道獨特清新,底層仲有雪糕筒薄脆。

整體黎講,餐廳環境時尚雅緻,食物用料上乘,高質有特色,絕對係情侶約會同慶祝既上佳之選💕

2021-09-21 227 瀏覽
這間位於中環 H Queen 的意日餐廳,裝潢亮麗高雅,擺設了不少現代藝術品,顯出優雅同時又不失時代感。天花懸掛着璀璨的水晶吊燈,配合超高樓底,倍添華美感,配合美酒佳餚,屬 fine dining 之選。🚩Starters:🌸Seasonal Sashimi Salad $198清新的沙律菜跟新鮮的切粒日本魚生,喚起了夏天的迷人氣息。🌸Tokyo Burrata $198悉心的擺盤極之精緻,輕輕切開布拉塔芝士球,溢出柔軟stracciatella芝士及忌廉,吃起來極富奶味,配上清新的蕃茄,一道滿足視覺及味覺的前菜。🌸Beef Tataki $198半熟牛肉他他,肉質細嫩,中間卷著爽脆不辣的大蔥,令人吃不停口。🚩Pasta:🌸Red Prawn Udon $488日本菜意式煮的菜式,用烏冬取代意粉。紅蝦鮮甜軟嫩,烏冬口感煙煙韌韌有嚼勁,紅蝦汁味濃,滋味無窮。🌸Miso Crab Tagliolini $468幼細的手工意大利粉,掛滿了蟹肉蟹膏蟹籽的鮮味,無論味道及口感層次都非常豐富。🌸Uni Tagliatelle (100g) $888份量十足的海膽齊齊整整放在意粉上,非常吸睛。每條意

這間位於中環 H Queen 的意日餐廳,

🚩Starters:
🌸Seasonal Sashimi Salad $198
清新的沙律菜跟新鮮的切粒日本魚生,喚起了夏天的迷人氣息。

🌸Tokyo Burrata $198

🌸Beef Tataki $198

🚩Pasta:
🌸Red Prawn Udon $488

🌸Miso Crab Tagliolini $468

🌸Uni Tagliatelle (100g) $888
份量十足的海膽齊齊整整放在意粉上,非常吸睛。每條意粉都吃到啖啖濃郁的海膽香味,鮮甜無比,每一口也觸動味蕾。

🚩Mains:
🌸Black Cod $388
銀雪魚肉質細緻順滑,口感潤澤,溫和帶甜的鮮味,非常討好。

🌸A4 Sirloin (150g) $1080
用了日式鐵板燒的煮法,將和牛燒至五成熟再切粒,中間仍然保持非常粉嫩,肉汁豐富,入口即溶。配上炸香的薄薄蒜片一齊吃,口感一流。

🚩Dessert:
🌸CREMIA soft serve with lemon zest $168
甜品同樣出色,濃郁香滑的雲呢拿軟雪糕,即場再灑上粉紅海鹽及即磨檸檬屑🍋,點綴同時增添陣陣香味。雪糕底層是脆餅底,令人驚喜,讓fine dining 畫上完美句號。
2021-09-20 281 瀏覽
這天跟一眾好友到新開業不久的Pazzi Isshokenmei吃晚餐,餐廳用上意大利和日本當造的食材炮製意日Fusion風味菜式,最合我這個既喜歡傳統又愛新鮮的嘴巴。座落於中環H Queen's 2樓內的Pazzi Isshokenmei,室內樓底超高加上偌大的落地玻璃絕對坐得舒適,配合各樣裝飾品及水晶吊燈感覺型格得來又摩登。待人齊先來杯清爽白酒來打開胃口,繼而迎接下來的豐富前菜。侍應先送上代替麵包籃的Cheese Cracker和日本枝豆,Cheese Cracker沾上蛋黃醬吃脆卜卜的總是叫人喜愛,而枝豆作為佐酒小食亦非常稱職。第一個前菜Tokyo Burrata$198亦已上檯,以原個水牛芝士伴上新鮮的日本水蜜桃加上溫室番茄和水蜜桃雪葩,再伴以紅菜頭薄脆作裝飾色非常彩繽紛吸引,柔軟的水牛芝士加上清甜的水蜜桃和番茄吃下味道超清新可口很迷人。然後到品嚐這客Seasonal Sashimi Salad$198,魚生新鮮潤澤口感富彈性,配上我最喜歡的水菜混上酸汁共嚐很是開胃。最後好友更來多一客Beef  Tataki$198,嫣紅的牛肉伴上Ponzu Sauce看見也口水流,見好友們吃得

待人齊先來杯清爽白酒來打開胃口,繼而迎接下來的豐富前菜。

最後好友更來多一客Beef  Tataki$198,嫣紅的牛肉伴上Ponzu Sauce看見也口水流,見好友們吃得滿足的樣子相信味道定不俗。

吃過滿意的前菜侍應陸續送來數款麵食,先品嚐以每天鮮製的手工扁寬麵炮製的Miso Crab Tagliolini$468,用上蟹湯、生拆松葉蟹肉、蟹膏及白麵豉來烹煮麵條,吸盡日月精華的Tagliolini口感煙韌彈牙更充斥蟹肉鮮甜味道,配合白麵豉的豆香非常得我歡心。

接力的Red Prawn Udon$488是愛重口味必選之物,用上日本烏冬配原隻西班牙紅蝦來組合,那濃濃紅蝦香氣的醬汁真的令人心猿意馬,加上軟糯鮮味的紅蝦吃一口令嘴巴暗暗自喜呢!

最後是看見也心心眼的Uni Tagliatelle,共有三個日本海膽份量可選包括$588/50g、$888/100g、$1180/150g,而我們決定點$888/100g的Portion來分享。

來自日本的海膽瓣瓣紋理顆粒分明肥大肉厚之餘色澤金黃,入口隨即在口裡化開甘香味道濃郁勁鮮甜,Tagliatelle亦同樣以海膽烹製所以絕對能滿足海膽迷慾望。

來到主菜牛迷好友選了A4 Sirloin來品嚐,日本宮崎和牛同樣有不同份量選擇包括$780/100g,及他們選的$1080/150g,以炭烤日本A4宮崎和牛香氣撲鼻是常識吧!牛我無緣品嚐但伴碟的醃漬車厘茄我倒吃了一顆,清甜又爆汁超級好味道記得吃時別說話喔!

另一份主菜是Black Cod$388,這仲黑鱈魚擁有優雅迷人的紋理,吃下口感鮮嫩還帶上絲絲奶油香氣,配襯香甜的味噌甘筍蓉吃味道更吸引。

吃過豐盛的晚餐後我們更點上CREMIA作餐後甜品,從來愛吃CREMIA雪糕的我當然歡喜若狂啦!

在餐廳這兒吃儀式感更重因為會堂弄新鮮檸檬皮和海鹽於雪糕中,成件事即時變得高貴優雅起來。

CREMIA soft serve with lemon zest $168雪糕是用北海道鮮忌廉製成,還加入了有點像白之戀人餅乾的雪糕筒碎在內吃下口感幼滑脆卜卜,加上清新的檸檬皮及提味海鹽味道更上一層樓。

伴雪糕還有抹茶Tiramisu質感鬆軟甘甜可口。

這間Pazzi Isshokenmei絕對是打卡及慶祝紀念日的好地方,餐廳的特訂海膽蛋糕超吸睛男士們真要好好收藏喔!
2021-09-14
2021-09-19 223 瀏覽
就似進入了成人的世界如沒有限制性如沒有不可能手腳也隨時間開始失去知覺腳步也開始不平穩了失去感覺一刻去了那漆黑的異空間嘛你今天有點特別帶迷幻的氣息這對過火的隱形眼鏡那誘惑雙眼他約了我到中環的 H Queen's 吃晚餐,他是預約了8點,我7點多在附近的中環街市逛了下,重新裝修過更多小店本土品牌。他說在樓下等我,一齊上餐廳,我當然說好啊。今晚你想吃甚麼,我點些signature dishes 你吃好嘛。這夜就似小公主般有人照顧著我。前菜不如來兩個清新的:Tokyo Burrata & Beef tatakiTokyo Burrata $198當造的水蜜桃和蕃茄配搭意大利水牛芝士,入口清新充滿夏日感覺,水蜜桃清甜口感軟腍,水牛芝士香濃,配撘出色。Beef tataki $198日式生牛肉,肉嫩多汁,口感軟嫩,醬汁微酸入口更開胃,包著蔥帶點甜味。Red Prawn Udon $488紅蝦是世界上最好的大蝦之一,據說是捕捉不能養殖,生長在水深200至1400米地方,極難捕捉,產量稀少。 蝦頭內蝦膏和蝦油先經煮熬形成濃郁的醬汁配撘烏冬有意想不到的效果,鳥冬軟嫩帶彈性,醬汁掛滿在每一條鳥冬上,不怕味
就似進入了成人的世界

你今天有點特別
帶迷幻的氣息
這對過火的隱形眼鏡
那誘惑雙眼

他說在樓下等我,一齊上餐廳,我當然說好啊。

這夜就似小公主般有人照顧著我。

Beef tataki $198

Red Prawn Udon $488
紅蝦是世界上最好的大蝦之一,據說是捕捉不能養殖,生長在水深200至1400米地方,極難捕捉,產量稀少。 蝦頭內蝦膏和蝦油先經煮熬形成濃郁的醬汁配撘烏冬有意想不到的效果,鳥冬軟嫩帶彈性,醬汁掛滿在每一條鳥冬上,不怕味道不夠。另外紅蝦肉紮實,整道菜也滿滿蝦膏蝦油香氣,在口腔中回盪。蕃茄和紫蘇的配撘更帶清新感。

Miso Crab Tagliolini $468
再來一個回味無窮的麵食,幼長細嫩的麵質,加上味噌調味,可以把蟹肉鮮味帶出而不會蓋過整道菜式,比上一個帶點輕盈清新感。

Uni tagliatelle 100g $888
海膽寬扁麵蛋香味一流,麵質彈牙不黏稠,加上芝士碎更帶鹹香味,另外配上100 克的海膽,份量是可以隨意選擇50/100/150克,愛吃海膽的你可以一次過滿足你胃口,拌勻後食用,色澤橘黃口感豐腴,入口回甘,配麵食用飽腹感一流。

A4 Sirloin $1080
粉嫩的沙朗牛肉是切粒上碟,加上炸碎和蕃茄仔,蕃茄仔汁液泗溢,牛肉的油膩分佈勻稱,入口即溶,軟嫩口感最為吸引。

今次真的飽了,捧著腹,他竟說準備了甜品

Cremia soft serve with lemon zest $168
即場刨檸檬皮和海鹽,入口細膩富奶酪感,比較易溶要盡快食用,曲奇批底更加有口感。
2021-09-19 126 瀏覽
ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝 • ℙ𝕒𝕫𝕫𝕚 𝕀𝕤𝕤𝕙𝕠𝕜𝕖𝕟𝕞𝕖𝕚📍𝟚/𝔽, ℍ ℚ𝕦𝕖𝕖𝕟’𝕤, 𝟠𝟘 ℚ𝕦𝕖𝕖𝕟'𝕤 ℝ𝕠𝕒𝕕 ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝, ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝::::::::::::::::::::::::::::::𝘌𝘯𝘤𝘩𝘢𝘯𝘵𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘊𝘩𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘪𝘦𝘳, @pazzi.hk 𝘪𝘯𝘤𝘰𝘳𝘱𝘰𝘳𝘢𝘵𝘦𝘴 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘪𝘻𝘢𝘬𝘢𝘺𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘰 𝘐𝘵𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘤𝘶𝘭𝘪𝘯𝘢𝘳𝘺 𝘢𝘳𝘵𝘴 𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘮𝘪𝘴𝘦𝘴 𝘢𝘯 𝘦𝘤𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘪𝘤 𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘦𝘹𝘱𝘦𝘳𝘪𝘦𝘯𝘤𝘦. 𝘐𝘵𝘴 𝘯𝘢𝘮𝘦 ‘𝘱𝘢𝘻𝘻𝘪’ 𝘮𝘦𝘢𝘯𝘴 ‘𝘮𝘢𝘥𝘯𝘦𝘴𝘴’ 𝘪𝘯 𝘐𝘵𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘸𝘩𝘪𝘭𝘦 ‘𝘐𝘴𝘴𝘩𝘰𝘬𝘦𝘯𝘮𝘦𝘪’ 𝘮𝘦𝘢𝘯𝘴 𝘥𝘰𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘵𝘩 𝘷 𝘩𝘢𝘳𝘥 𝘪𝘯 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦. ➰𝘈𝘭𝘭 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘩𝘦𝘴 𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘦𝘯𝘪𝘤! 𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘭𝘰𝘳𝘧𝘶𝘭 𝘛𝘰𝘬𝘺𝘰 𝘉𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 ($𝟷𝟿𝟾) 𝘱𝘢𝘪𝘳𝘴 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘱𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘯 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘸/ 𝘣𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘯 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘸𝘢𝘧𝘦𝘳𝘴; 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘵𝘢𝘵𝘢𝘬𝘪 ($𝟷𝟿𝟾) 𝘸
ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝 • ℙ𝕒𝕫𝕫𝕚 𝕀𝕤𝕤𝕙𝕠𝕜𝕖𝕟𝕞𝕖𝕚

𝘈𝘭𝘭 𝘵𝘩𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘩𝘦𝘴 𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘦𝘯𝘪𝘤! 𝘛𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘭𝘰𝘳𝘧𝘶𝘭 𝘛𝘰𝘬𝘺𝘰 𝘉𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 ($𝟷𝟿𝟾) 𝘱𝘢𝘪𝘳𝘴 𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘱𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘯 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘸/ 𝘣𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘯 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘸𝘢𝘧𝘦𝘳𝘴; 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘵𝘢𝘵𝘢𝘬𝘪 ($𝟷𝟿𝟾) 𝘸𝘢𝘴 𝘴𝘰𝘰𝘰 𝘵𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳, 𝘳𝘢𝘸 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘴𝘭𝘪𝘤𝘦 𝘳𝘰𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘢𝘳𝘰𝘶𝘯𝘥 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘴𝘩𝘢𝘭𝘭𝘰𝘵 𝘪𝘯 𝘸𝘢𝘴𝘢𝘣𝘪 𝘱𝘰𝘯𝘻𝘶 𝘥𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨 🐂

𝘈𝘮𝘰𝘯𝘨 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢, 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘵𝘢𝘨𝘭𝘪𝘢𝘵𝘦𝘭𝘭𝘦 𝘸/ 𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘯𝘵𝘢𝘪𝘯 𝘰𝘧 𝘶𝘯𝘪 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘰𝘳 𝘪𝘵𝘴 𝘶𝘮𝘢𝘮𝘪 𝘢𝘧𝘵𝘦𝘳𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦! (𝟻𝟶𝚐 $𝟻𝟾𝟾)🍝 𝘈𝘳𝘨𝘶𝘢𝘣𝘭𝘺 𝘮𝘪𝘴𝘰 𝘤𝘳𝘢𝘣 𝘵𝘢𝘨𝘭𝘪𝘰𝘭𝘪𝘯𝘪 ($𝟺𝟼𝟾) 𝘪𝘴 𝘢𝘯𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘴𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘯𝘪𝘨𝘩𝘵, 𝘢 𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵𝘦𝘳 𝘣𝘭𝘦𝘯𝘥 𝘰𝘧 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘤𝘳𝘢𝘣𝘮𝘦𝘢𝘵 𝘯 𝘣𝘳𝘪𝘯𝘺 𝘮𝘪𝘴𝘰 🦀; 𝘢 𝘨𝘰𝘰𝘦𝘺 𝘰𝘯𝘦 𝘨𝘰𝘦𝘴 𝘵𝘰 𝘵𝘩𝘦 𝘳𝘦𝘥 𝘱𝘳𝘢𝘸𝘯 𝘶𝘥𝘰𝘯 ($𝟺𝟾𝟾)𝘴𝘰𝘰𝘰 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘧𝘶𝘭! 🦐

𝘛𝘩𝘦 𝘵𝘸𝘰 𝘮𝘢𝘪𝘯𝘴 𝘸𝘦𝘳𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘷𝘦; 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘢𝘳𝘣𝘭𝘦𝘥 𝘈4 𝘴𝘪𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯 (𝟷𝟻𝟶𝚐 $𝟷𝟶𝟾𝟶) 𝘸𝘢𝘴 𝘣𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳𝘺 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘯𝘬𝘭𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘨𝘢𝘳𝘭𝘪𝘤 𝘧𝘭𝘢𝘬𝘦𝘴 🥩;𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘰𝘥 𝘧𝘪𝘴𝘩 ($𝟹𝟾𝟾) 𝘸𝘢𝘴 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘯 𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵𝘦𝘯𝘦𝘥 𝘶𝘱 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩 𝘯 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘱𝘶𝘮𝘱𝘬𝘪𝘯 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘦!🐟 𝘓𝘢𝘴𝘵 𝘣𝘶𝘵 𝘯𝘰𝘵 𝘭𝘦𝘢𝘴𝘵, 𝘵𝘩𝘦 𝘊𝘙𝘌𝘔𝘐𝘈 𝘮𝘪𝘭𝘬𝘺 𝘱𝘳𝘦𝘮𝘪𝘶𝘮 𝘴𝘰𝘧𝘵 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦 ( $𝟷𝟼𝟾) 𝘮𝘢𝘳𝘬𝘦𝘥 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘴𝘧𝘺𝘪𝘯𝘨 𝘧𝘶𝘭𝘭 𝘴𝘵𝘰𝘱.🍦
Went to this fancy fine dining place with a bunch of girl friends the other night.Loved the high ceiling and chandelier, the food was great, we ate and drank so much! We took way too many pics, not pics of us...but the food😂I gotta admit it was a bit pricey since we ordered everything we like on the menu to share. But totally worth it!👍🏻A snack to warm up our appetite.Starters:Beef Tataki $198Fried shallot, Wasabi ponzu, Jalapeño>>The beef is seared on the outside, left raw on the inside

Beef Tataki $198
>>The beef is seared on the outside, left raw on the inside. The taste of Jalapeño was not that obvious, but with the ponzu sauce, I can instantly taste the kick of flavor as I bite into the meat. The shallot adds another layer of texture to the dish.

Tokyo Burrata $198
Japanese Peach, Tomato, Peach dressing
>>Just look at the plating, so pretty and colorful, already drooling just looking at it. The Japanese peach has this amazing fragrance, it's juicy and I can taste the natural sugar in it.
The burrata has a milky, buttery flavor that's rich without being too indulgent. It's an interesting combination I've never had before.

Chu Toro Tartar $258
Spring onions, Ponzu, Rice cracker
>>The Chu toro melts in my mouth, the flavor is rich, sweet, and full of umami. Ponzu sauce adds a freshness to it, citrus and beef/fish is always a good combination.

Uni Tagliatelle (50g) $588
Uni, Nori, Mentaiko
>>OMG I love Uni! Its umami-salty sweetness is just unbelievable! So creamy😋
I can taste it just by picturing the dish in my head🤤it was my favorite of that night!

Red Prawn Udon $488
Red prawn, Tomato, Shiso
>>Usually we don't think of udon as pasta, I like that they use udon for this dish. It was fusion, udon was chewy yet soft.
The whole dish is full of flavors, very interesting combination of tomato and Shiso. Shiso has a unique taste and very aromatic

Miso Crab Tagliolini $468
Crab meat & paste, Miso
>>This one has a lighter flavor compared to the other two pasta we ordered.
It was served in a hot stone pot, the Tagliolini was al dente, crab meat was sweet.

A4 Sirloin (150g) $1080
From Miyazaki (宮崎), Japan
>>Bite size sirloin steak with crispy garlic on top, it's like Teppanyaki but in a fancy version.
Strong beefy taste and soooo tender🤤another one of my favorites from that night!

Black Cod $388
Miso carrot, Puree, Baby carrot, Roast baby brussel sprout
>>The black cod has a rich, buttery flavor and delicate silky texture, it was cooked perfectly. It comes with yummy sweet veggies!

Dessert:
>>Most of you are probably familiar with CREMIA soft serve, it consists of 25% Hokkaido fresh cream and 12.5% high milk fat, gives it a full, rich flavor with a silky texture.
With a hinch of sea salt and lemon zest, it adds another another flavor and freshness to it.

Overall, great ambience, great food, great company! What else could I ask for!😎

2021-09-13 833 瀏覽
Friday night一定要獎勵一下自己!趁住今日係中環附近收工拉埋同事們一齊去發掘中環間既fine dinning.見到呢間新開既日意fusion餐廳,內裏裝修得好舒服又柔和就入去試下!Starters:Tokyo Burrata未開始食已經睇到賣相非常吸引,內裏既水牛芝士無論口感同味道都配合得好好.再加埋清新生果配菜更加開胃醒神.Beef Tataki以牛肉包裏住日本大蔥,牛肉邊輕輕燒熟而內裏仍然保持粉嫩,肉質香嫩軟腍.一口size先帶牛肉香軟感而內裏即有大蔥爽脆口感.配上日式柚子醋帶子柚子橘香,清新醒胃.Chu Toro Tartar脆卜卜既紫菜味蝦片,配上吞拿魚他他,又係一款相當開胃既頭盤.吞拿魚他他內唔會拌上過多醬汁,而咁樣既整法反而可以保持其新鮮度,帶來驚喜.Pasta:Red Prawn Udon將意大利粉換上日式既烏冬再配上意大利紅蝦既fusion pasta.意大利紅蝦蝦身相當共分量,足碟身咁長.蝦肉彈牙鮮甜而且再配上特製海鮮蝦醬汁令鮮味昇華.烏冬彈牙比意粉既吸汁及掛汁力更強,每一啖都完全品嚐到紅蝦既精華.Miso Crab Tagliolini以日本味噌配蟹肉調製

Tokyo Burrata

Beef Tataki

Chu Toro Tartar

Red Prawn Udon

Miso Crab Tagliolini
以日本味噌配蟹肉調製後拌上意大利手工義大利麵,盤上既原個蟹蓋令整體既presentation好靚又吸引.掛汁力Tagliolini充滿雞蛋及麥香,入口煙煙韌韌.以日系方式將味噌配上蟹肉帶出淡香既鮮甜及鹹香.

Uni Tagliatelle (50g)
以海量海膽肉鋪滿係意大利闊扁麵上, 意大利闊扁麵被海膽染上黃金橙色,色澤鮮艷誘人.海膽入口好creamy又充滿海洋鹹鮮味,入口帶回甘.濃稠既海膽汁配上意大利闊扁麵真係絕配!扁意粉正正可以充份地掛上海膽,令口感更濃郁稠密.

Black Cod
香煎銀鱈魚充滿香醇既魚油甘香,魚油香而不過膩滯.銀鱈魚肉質嫩香結實唔會一夾就散香.兩旁配上南瓜蓉及黃甘筍,香甜清新既口感減低左魚油膩感.

A4 Sirloin (150g)
日本既宮崎A4和牛牛脂分佈均匀香溢,入口即溶.牛脂係口腔中慢慢溶化又唔會帶渣,整個口感令入感到幸福.和牛肉質香嫩,肉汁豐腴,香而不過膩.

Dessert:
估唔到呢到既甜品竟然係CREMIA雪糕!香軟又重奶香既軟雪糕加上少少檸檬片令整杯雪糕變得更清香之餘亦令口腔變得更fresh!

• Beef Tataki
2021-09-12 217 瀏覽
早陣子同兩位朋友去試呢間新餐廳的午餐,抱住很大期望,因為本身非常喜歡意大利餐又喜歡日本菜!失望位:1。本身勁宣傳嘅soba消失於menu上。。。我朋友特登為這道菜而來的。。。2。我哋三個嘅坐嘅枱為位成間餐廳嘅中間位,近工作人員嘅工作枱,係!係非常近個工作枱嘅關係,成餐飯d工作人員喺我身邊穿插N次,佢哋又行得好近我又鬼死咁快,非常非常騷擾,試問邊個想成日呼吸到佢地扯嘅風?!Fine dining? 佢哋行嘅速度似快餐,一d都唔fine唔relax! 3。魚生飯好細碗好一般。Pasta ok嘅,甜品個軟雪糕都ok 但整體體驗係超級失望!請記住人均七百蚊一個lunch係五星級酒店餐廳價錢,咁嘅服務真係好好好好失望!

失望位:

3。魚生飯好細碗好一般。

忙完一個星期可以同朋友Gathering當然想食好啲😌揀咗呢間中環新開嘅日式意大利菜!📌Pazzi Isshokenmei (中環)📍中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓餐廳樓底高,中間有盞水晶吊燈,仲有其他唔同嘅藝術擺設,落地玻璃窗感覺開揚同望住中環夜景。無論朋友聚餐或者情侶約會都啱◻️餐前小食◾️黑松露枝豆:滿滿黑松露香味,知道粒粒都漲卜卜◾️薄脆片:鬆脆,表面有香草,蘸上微酸嘅他他醬,開胃。◻️Wine◾️Poggio Al TesoroToscana Mediterra 2018呢板紅酒係來自意大利,入口好香果香同甜味, 口感順滑易入口。◾️Sileni EstatesCellar Selection Marlborough Sauvignon Blanc 2021紐西蘭嚟嘅白酒🍶甜度比紅酒高但果香更濃之餘仲有微微柑橘嘅味道◻️Starter◾️Beef Tataki細細件,一口一件啱啱好,仲係可遇不可求嘅粉紅色,牛肉係用ponzu sauce煮過,夠晒入味仲包住超香嘅大蔥,牛肉肉質嫩得嚟大又爽脆◾️Chu Toro Tartar中拖羅他他,配脆米片食,又惹味又醒胃◾️Tokyo Burr

📌Pazzi Isshokenmei (中環)
📍中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓

◻️餐前小食
◾️黑松露枝豆:滿滿黑松露香味,知道粒粒都漲卜卜

◾️薄脆片:鬆脆,表面有香草,蘸上微酸嘅他他醬,開胃。

◻️Wine

◻️Starter

◾️Beef Tataki
◾️Chu Toro Tartar
中拖羅他他,配脆米片食,又惹味又醒胃
◾️Tokyo Burrata
芝士配上酸甜嘅果醬同醋汁,味道清新整體感覺得幾夾同幾特別,擺盤亦都好精美。

◻️Pasta

◾️Red Prawn Udon
蝦煮嘅意粉食得多, 用烏冬嚟取代又幾特別, 烏冬口感彈牙配香濃嘅蝦濃湯,每條烏冬都掛滿湯,Yummy
◾️Miso Crab Tagliolini
用上原個蟹蓋,賣相搶眼。
用熱辣辣嘅石鍋上,Keep 到食落時都熱嘅,
意粉幼身,食落啖啖都鮮甜蟹肉。
◾️Uni Tagliatelle
意粉上面鋪滿海膽,入口即溶,夾意粉配埋一齊食係鮮甜可口。

◻️Main

◾️Black Cod
鱈魚煎得金黃香脆,食落有魚油香肉質軟滑,伴碟南瓜蓉香甜。

◾️宮崎A4 Sirloin 150g

上枱已經聞到重牛油香,一啖一舊啱啱好,肉質幼嫩入口即溶。伴碟嘅蔥段同蒜片,令牛嘅味道更加豐富,有少少似食緊鐵板燒嘅牛。

◻️Dessert

◾️Cremia Soft Serve with Lemon Zest
甜而不膩,牛奶味香濃,口感軟滑。新鮮檸檬皮同海鹽令到甜品更加清新,底層仲有一塊塊嘅脆卜卜嘅雪糕筒薄脆
2021-09-12 302 瀏覽
今晚同友人們黎咗Pazzi食飯~呢到每一款菜式擺盤精緻。 餐廳環境寬敞,佈置優雅,好啱情侶約會或者三五知己一聚嘅餐廳。◭ 餐前小食有黑樹露枝豆配薄脆片枝豆均勻沾滿黑松露醬,每粒枝豆食到松露嘅香;非常香脆嘅薄脆片,沒有油膩感,配少少辣他他醬😆◭ Tokyo Burrata $198前菜係賣相好精緻嘅Burrata Cheese,配清甜蕃茄與日本蜜桃,味道好清新,作為開胃前菜一流◭ Beef Tataki $198「一口牛肉春卷」外形酷似春卷,牛肉表面微微燒一燒,配Ponzu汁,非常入味👍🏻入面捲住是大蔥,口感豐富,好想食多一件😋◭ Chu Toro Tartar $258鮮味十足嘅吞拿魚他他配脆卜卜紫菜蝦片吞拿魚顏色呈鮮紅色,非常新鮮,切成粒粒,配搭紫菜濃味嘅蝦片,兩種味道互相交融,味道不錯☺️◭ Red Prawn Udon $488紅蝦意粉經常食到,但第一次食紅蝦配日本烏冬,烏冬相對意粉較寬身,烏冬掛汁力更強,啖啖烏冬都可以食到香濃蝦汁;紅蝦肉質鮮甜彈牙👍🏻◭ Miso Crab Tagliolini $468日本味噌蟹肉意粉係用一個熱辣辣嘅石鍋盛載,配上原個蟹蓋,最有驚喜係手工意大利

◭ 餐前小食有黑樹露枝豆配薄脆片

◭ Tokyo Burrata $198

◭ Beef Tataki $198

◭ Chu Toro Tartar $258
鮮味十足嘅吞拿魚他他配脆卜卜紫菜蝦片

◭ Red Prawn Udon $488

◭ Miso Crab Tagliolini $468
日本味噌蟹肉意粉係用一個熱辣辣嘅石鍋盛載,配上原個蟹蓋,最有驚喜係手工意大利麵條,每條意粉幼細,煙韌度十足,配味噌蟹肉,味道鮮而不膩。

◭ Uni Tagliatelle (50g) $588
哇~呢個海膽意粉賣相勁吸引,海膽鋪滿係意大利闊麵上面,十分足料👍🏻色澤呈黃金橙色🤤
海膽非常鮮甜,配埋香濃又Creamy嘅海膽汁,好食到停唔到😋

◭ Black Cod $388
西京燒銀鱈魚係食日本菜會經常會出現嘅菜式,但煮得好食非並間間日本菜都做到。
今次Pazzi 嘅銀鱈魚絕對有驚豔感,銀鱈魚熟透度剛好,魚肉非常嫩滑,魚身帶微脆,配南瓜蓉及黃金荀,香甜美味

◭ 宮崎A4 Sirloin (150g) $1080
「一口和牛粒」採用日本宮崎A4和牛,牛脂分佈平均,入口即溶,食完一粒好快又想食另一粒,同埋碟上有海鹽配搭,和牛沾少少海鹽,更加惹味;配菜係酸酸甜甜嘅蕃茄仔😋😋

◭ CREMIA soft serve with lemon zest $168
甜品係日本CREMIA牛乳雪糕丫😍估唔到呢到有得食CREMIA嘅雪糕🤣雪糕口感香滑軟綿,加上係雪糕面灑了少許海鹽及檸檬碎,味道清香💕

• Black Cod
  • A4 Sirloin (150g)
2021-09-12 114 瀏覽
今晚終於有時間約左幾個朋友一齊食飯, 難得星期五又約齊人就當然要食好d! 其中一位朋友就提議不如試下中環新開嘅日式意大利菜!餐廳環境幾大樓底幾高, 裝飾雅致, 感覺幾grand, 加上出面可以一覽中環嘅繁華夜色, 約會一流!🌟Poggio Al Tesoro Toscana Mediterra 2018🍷E枝屬於意大利嘅紅酒入口好香黑莓, 梅子, 黑櫻桃等果香甜味, 口感順滑易入口🌟Sileni Estates Cellar Selection Marlborough Sauvignon Blanc 2021🥂白酒嚟自紐西蘭, 甜度較紅酒高, 果香更濃, 帶有微微柑橘嘅味道, 口感清爽餐前小食有黑松露枝豆同脆片, 枝豆好香黑松露味, 飽滿甜美, 薄脆片香脆可口, 無油膩感, 上面撒有適量香草, 沾上他他醬, 令胃口大開!🌟Tokyo Burrata $198擺盤相當精美, Burrata Cheese口感柔軟, creamy之餘又唔會太膩, 沾上酸酸甜甜嘅果醬同醋汁, 味道清新, 配搭幾特別!🌟Chu Toro Tartar🐟.$258中拖羅他他惹味開胃, 配搭脆米片食落口感相當豐富🌟

🌟Tokyo Burrata $198

🌟Chu Toro Tartar🐟.$258
中拖羅他他惹味開胃, 配搭脆米片食落口感相當豐富

🌟Beef Tataki🐃 $199
牛肉色澤粉嫩, 一口一件, 岩哂咀仔細嘅女仕們! 牛肉用ponzu sauce煮到非常入味, 入面包住大蔥, 食落蔥香味美, 口感豐富

🌟Miso Crab Tagliolini🦀 $468
原個蟹蓋已相當吸睛, 意粉用左熱辣辣嘅石鍋盛住嚟保持溫度, 幼身嘅意粉掛滿蟹肉, 味道鮮甜, 比起平時食到嘅無咁重口味, 所以食哂都唔會有膩濟嘅感覺!

🌟Red Prawn Udon🦐
蝦意粉食得多, 用烏冬嚟取代又幾特別, 烏冬口感Q彈, 醬汁蝦味好濃郁, 掛哂落每一條麵到, 食落非常惹味

🌟Uni Tagliatelle $588
三個意粉之中小妹最中意E個, 意粉上面鋪滿海膽, 海膽鮮甜, 入口即溶, 醬汁包住每條意粉, 兩者一齊食, 鮮味可口

🌟Black Cod🐟 $388
魚肉煎得金黃焦脆, 肉質嫩滑結實, 味道鮮甜, 配搭南瓜蓉一齊食, 味道更香甜, 口感更豐富

🌟宮崎A4 Sirloin 150g $1080
和牛一上枱已經香氣四溢, 牛肉切成一口size, 油脂甘香豐腴, 入口即溶, 肉質軟嫩, 底層放有蔥段, 目的想令蔥香帶入牛肉, 配搭上層嘅蒜片, 令鐵板燒嘅味道在口中呈現!

🌟Cremia Soft Serve with Lemon Zest🍦 $168
入口牛奶味香濃, 口感軟滑, 上面撒上即磨新鮮檸檬皮同海鹽, 層次相當豐富, 清新得嚟甜而不膩, 底層有一塊塊嘅雪糕筒薄脆, 令口感更豐富!
2021-09-09
2021-09-11 114 瀏覽
日式料理一向都是香港人的熱門菜式,位於中環的Pazzi Isshokenmei走高尚的fine dining 路線,無論是環境、佈置、菜式,每一項都精心設計,為食客提供一個寧靜舒適的環境品嘗美食。Starters:💫Tokyo Burrata $198Burrata奶味濃郁,內部質感柔軟🧀賣商五彩繽紛,配以蕃茄、水蜜桃🍑醬,如進入花園一樣美💫Chu Toro Tartar $258䄂子豉油混入拖羅中,配上脆口米餅🍘Pasta:💫Red Prawn Udon $488兩隻巨大蝦🍤放在意粉的兩旁,中間放置濃郁的烏冬,每條烏冬都掛上番茄醬,還有紫蘇葉的味道😌把日式烏冬做成西式菜,別具一格💫Miso Crab Tagliolini $468鮮甜的蟹肉滿佈每一條幼麵條🍝Melody最愛這道菜,沒有忌廉的膩,反而每一口都有蟹肉味,放在熱烘烘的石鍋上,保持菜式的熱度🔥淺色的蟹蓋亦非常吸晴💫Uni Tagliatelle (50g) $588海膽鮮甜分量十足✌🏽整齊地滿佈在明太子的意粉上😻😻每一啖都係海膽,好滿足🤩🤩仲可以揀更多份量的海膽🤩Mains:💫Black Cod $388魚🐟非常嫩口滑身🥳配

💫Tokyo Burrata
Burrata奶味濃郁,內部質感柔軟🧀
賣商五彩繽紛,配以蕃茄、水蜜桃🍑醬,如進入花園一樣美

💫Chu Toro Tartar
䄂子豉油混入拖羅中,配上脆口米餅🍘

💫Red Prawn Udon

💫Miso Crab Tagliolini

💫Uni Tagliatelle (50g)

💫Black Cod
魚🐟非常嫩口滑身🥳配上以蘿蔔打成濃濃的醬汁,非常特別😋還有蘿蔔作件點

💫A4 Sirloin (150g)
西冷牛肉煎至5成熟,肉質淋,設成方粒,方便食用。底下鋪有香蔥,讓蔥的味道滲上牛肉,上面鋪滿脆蒜😌

Dessert:
💫CREMIA soft serve with lemon zest
新鮮唧的軟雪糕🍦牛奶味非常之濃郁,配上檸檬🍋屑,帶點清新的感覺
底下還有脆曲奇🍪混合起來一起吃,好夾🤠

📍 Pazzi Isshokenmei (中環)
中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓

5⭐️評分
好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pazzi Isshokenmei (中環) Happy Friday 🥰今晚與幾位朋友放工後一齊到位於中環新開的日式🇯🇵 x 意大利🇮🇹菜餐廳食晚餐💕環境好grand , 餐廳正中央有一盞水晶大吊燈,又有了一些乾花和藝術品佈置,很優雅的感覺🥰今次幾位朋友可以叫多食物😚😋:餐前小食有加了松露醬的枝豆,配加了西式他他醬的脆脆片,fusion 很特別喔😋Starters:💓Tokyo Burrata $198擺碟非常別緻,像一件藝術品😽 Burrata 軟綿綿😆, 再配了酸酸甜甜的蘋果醬,很開胃☺️💓Beef Tataki $198用Ponzu sauce 煮成的牛肉tataki 很入味,size 一啖一件😋 ,入面卷了大蔥,完全吸收了ponzu 的味道🥰Pasta:💓Red Prawn Udon $488日式烏冬用西式的烹調方式呈現,份量很多,蝦🦐肉爽身,除了使用西式常用的蕃茄🍅做醬汁外,另外加了日式常用的紫蘇,fusion 菜很新穎~💓Miso Crab Tagliolini $468原個蟹蓋🦀放上意粉上好吸睛喔~ 手工意粉很幼細,與鮮甜的蟹肉一起進食,味道融合,不會太重口味,鹹度恰宜😋

Pazzi Isshokenmei (中環)
Happy Friday 🥰

今次幾位朋友可以叫多食物😚😋:

💓Tokyo Burrata $198

💓Beef Tataki $198

💓Red Prawn Udon $488

💓Miso Crab Tagliolini $468

💓Uni Tagliatelle (50g) $588
好多新鮮海膽鋪蓋著意粉上❤️ 海膽完全無有腥味,好厚身,手工意粉重蛋香味,而且吸收了海膽的鮮味,味道濃郁~

💓Black Cod $388
魚肉煎得金黃,肉質嫩滑,與魚扒底層的南瓜🎃蓉一起食,甜甜的食完一口接一口😆 胡蘿蔔🥕燜得好腍,入口即化~

💓A4 Sirloin (150g) $1080
宮崎A4 和牛切成粒狀,熟度大約5成,外面香口而入面嫩滑,牛肉味濃郁,再灑上了脆炸蒜片,豐富質感😋😋 和牛旁邊的車厘茄也很有驚喜,去了皮很方便進食,而且一咬下去非常多汁鮮甜,中和油膩感🥰

Dessert:
💓CREMIA soft serve with lemon zest $168
餐廳老闆即席在充滿香濃牛奶味的雪糕上刨上檸檬🍋皮,令雪糕增添一份清新的果香,為今晚的晚餐畫上完滿的句號☺️

*需加一服務費
地址:中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓
2021-09-09
2021-09-08 121 瀏覽
中環新開意日餐廳,餐廳四處有藝術畫作及雕塑,加上高樓底及落地玻璃,裝潢猶如藝術館.配上bearbrick,華麗中帶點可愛.記得要坐窗口位置,陽光透下來人也精神點😋前菜有黑松露枝豆和薄薄的餅味道不錯 第一次吃黑松露枝豆薄薄的餅配那個醬汁很好吃重點這兩個都是免費的喔頭盤點了龍蝦湯豆腐麵豉湯,龍蝦肉很新鮮,底部配上一塊小冬瓜,湯略嫌少咸. $98主菜點了八爪魚長通粉,少少辣,配上醬汁很惹味.$368味噌蟹肉全蛋手工麵,這個奶油味很香. $398甜品點了綠茶tiramisu ,不錯.相比傳統的咖啡味我更愛我更愛綠茶味.牛奶冰淇淋很好吃,每一口都是濃濃的牛奶味. $68餐廳:Pazzi Isshokenmei地址:中環皇后大道中80號H Queen's 2樓

前菜有黑松露枝豆和薄薄的餅
味道不錯 第一次吃黑松露枝豆