2021-02-04 60 瀏覽
呢間新開既fusion菜cafe幾特別😍款式唔多 每個dish都以地方命名 而且都係有個個國家菜既特式😆見到有masala waffle好特別😍即刻搵埋朋友一齊試😏個日星期日行完山 2:00幾黎到等左一陣就有位👻🧇𝐂𝐚𝐥𝐜𝐮𝐭𝐭𝐚 $118充滿印度風味🤤有兩舊炸雞🍗同兩塊masala味既waffle! 望落黃咁咁 食落有淡淡薑黃咖喱香料味😆但口感淋身 得某part既邊位脆🙈醬汁好fresh酸酸地😋炸雞好脆🤪肉質都滑 只係入面既肉唔算入味🙈🍳𝐋𝐨𝐧𝐝𝐨𝐧 $118shakshuka😛入面有牛頰肉同蕃茄豆😍牛頰肉好淋身 而且有骨膠原jelly筋位 份量多😋個煎蛋係分開放埋一邊 感覺有d唔完整 而且蛋係全熟😳如果有蛋汁更好🙈覺得呢個shakshuka偏酸 prefer配包食 唔太中我口味(i like dawn’s more💕)☕️𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐧 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $50就咁聞好香肉桂味 但飲落就冇咩🥺我淨係飲到latte味(可能我係濃肉桂重症既人)但加左honey既latte的確好好飲 暖暖地好舒服😌

🧇𝐂𝐚𝐥𝐜𝐮𝐭𝐭𝐚 $118

🍳𝐋𝐨𝐧𝐝𝐨𝐧 $118
Honey  cinnamon  latte
☕️𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐧 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $50

Honey  cinnamon  latte
  • Honey  Cinnamon  Latte
雖然店內環境唔算大,座位有限,但係仍不乏精緻嘅裝修,處處都有細節位,例如牆邊嘅書架、木制傢俱等,都令人有置身英倫書院嘅感覺🇬🇧📚 雖然裝修偏向英倫風,但係佢哋嘅菜式都幾多樣化,brunch plates嘅名都係由唔同嘅城市命名嘅。-London 🇬🇧Beef cheek 肉質真係非常軟稔,牛肉大大塊幾足料,醬汁亦都好惹味,配埋太陽蛋🍳(菜單寫炒蛋😂)同義大利香草麵包🍞一齊食幾夾。雖然個人覺得呢款菜式唔係太倫敦feel,但係味道真係唔錯👍🏻 呢款亦都係我今日叫嘅三款brunch 之中份量最少嘅-Yokohama 🇯🇵牛丼飯配半熟蛋(雖然菜單係寫班尼迪蛋😂),米飯特別用煎過嘅飯堡,所以帶點焦香,配埋牛肉同日式燒醬一齊食特別香。牛肉切成薄片好易入口,仲有醃蘿蔔同焦糖洋蔥令整體味道更豐富,推薦大家試試😋-Calcutta 🇮🇳印度瑪莎拉窩夫🧇配酥炸牛油雞🍗真係超大份,見好多枱都有叫呢款😂 窩夫有咖哩味道,食落都幾特別,但係建議大家都係快啲食,因為窩夫放喺底層好易稔。炸雞份量都幾多,雞胸同雞腿都有,但肉質唔算稔。上面仲有涼拌紫椰菜絲,但食落幾苦唔係好入到口🤔 呢款brunch個人覺得比較失色,但
London 🇬🇧
Yokohama 🇯🇵
Calcutta 🇮🇳
印度瑪莎拉窩夫🧇配酥炸牛油雞🍗真係超大份,見好多枱都有叫呢款😂 窩夫有咖哩味道,食落都幾特別,但係建議大家都係快啲食,因為窩夫放喺底層好易稔。炸雞份量都幾多,雞胸同雞腿都有,但肉質唔算稔。上面仲有涼拌紫椰菜絲,但食落幾苦唔係好入到口🤔 呢款brunch個人覺得比較失色,但鹹食窩夫都幾特別嘅😂
2021-01-22 237 瀏覽
真心推介.. Lovely dishes with lovely coffee .. main dishes names in the names of the cities: London / Hong Kong / Paris / Yokohama / Calcutta 😉😉😉 special huh!? 5 to pick from the main with description of the dishes shown on the menu so that you will know what you are indeed ordering 🤣🤣🤣Picked Yokohama and Calcutta this time - beef and fried chicken ... both lovely indeed 😋😋😋 beef egg Benedict with crispy rice instead of muffin / toast 😋😋😋 the combination is quite special while it’s indeed good ... I

Picked Yokohama and Calcutta this time - beef and fried chicken ... both lovely indeed 😋😋😋 beef egg Benedict with crispy rice instead of muffin / toast 😋😋😋 the combination is quite special while it’s indeed good ... I like the sauce and the portion is just fit! My friend tired the fried chicken with waffle ... the portion has surprised her as it’s a bit bigger than expected .... dishes = look good taste good! hahahahhaa 👍🏻👍🏻👍🏻

Calcutta

Another good place for coffee in CWB ... cozy cafe @ CWB and offering lovely cappuccino and latte ☕️☕️☕️ just that one may have to queue as limited seats avail 😅😅😅

Cappuccino

Cappuccino
⿻⿻𝘗𝘢𝘴𝘴𝘦𝘱𝘢𝘳𝘵𝘰𝘶𝘵𓏲𓏱𓏭𓏭呢間銅鑼灣嘅cafe無論係藍色外墻定係outdoor嘅座位都好有外國感覺 ๑´•.̫ • `๑꒱佢地主要提供唔同地方主題嘅brunch 倫敦香港巴黎橫濱等等 每款都配搭得好有心思嘢飲選擇都唔少 有勁特別嘅miso caramel latte 淡淡嘅味噌香意外地同焦糖甜味嘅咖啡好夾主食試咗英式嘅燉牛頰肉配focaccia 牛頰肉好嫩 麵包掂焗豆醬再加上牛肉同蛋一啖食超豐富 仲有沙律可以解漏另一個主食係酥炸牛油雞配瑪莎拉窩夫 即係印度版本嘅炸雞窩夫 脆嘅炸雞配自己本身已經好夠味嘅窩夫口感好有層次 香料味好重 唔似平時嘅cafe嘢食~𓏲𓏱𓏭𓏭London $118Calcutta $118Miso Caramel Latte $50Honey Cinnamon Latte $50
⿻⿻

Calcutta $118
Miso Caramel Latte $50
Honey Cinnamon Latte $50
2021-01-09 391 瀏覽
📌 Passepartout~銅鑼灣今次去咗銅鑼灣嘅新cafe食lunch😍裝修認真幾靚 好有英倫風格🇬🇧深藍色牆身配木色傢俬同植物感覺悠閑🌿仲有一整片的書架放滿英文書同食物書籍佢哋所有嘅餐點都係以唔同地方嚟命名✈️仲會呈現嗰個地方嘅特色 幾特別~食物選擇不多 主要都係fusion菜為主外面嘅二人枱打卡位好靚 不過會唔好意思坐太耐🤭因為出邊一直有人排緊隊 人流都幾多但座位並不多 入邊嘅座位就相對上比較逼狹🤔咖啡店不設預約 午市時間都幾多人亦係寵物有善咖啡店 店員服務態度都很友善👍🏻1️⃣ 𝗬𝗼𝗸𝗼𝗵𝗮𝗺𝗮 $𝟭𝟱𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)牛肉飯賣相睇落超級吸引 上面仲有半熟蛋😍牛肉三成熟 肉質好粉嫩入口尚算嫩滑 不太煙韌😋下面係煎過的飯堡 個飯帶有少少焦香 加埋焦糖洋蔥甜甜地 夾牛丼飯一流🤤醬汁調得幾好 唔會太鹹 配埋酸蘿蔔 整體味道不錯😍2️⃣ 𝗟𝗼𝗻𝗱𝗼𝗻 $𝟭𝟭𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)入邊有焗豆燉牛頰肉🐮煎蛋同意大利香草包醬汁有啲似肉醬意粉嘅汁 酸酸甜甜蕃茄味好濃 可以同煎蛋撈埋一齊食🍅可以點麵包食 意大利香草包幾香口牛頰肉軟腍 份量都算多😂如果多幾塊麵包點汁食更加好😜3️⃣ 𝗠𝗶𝘀𝗼 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗟𝗮
📌 Passepartout~銅鑼灣

今次去咗銅鑼灣嘅新cafe食lunch😍
裝修認真幾靚 好有英倫風格🇬🇧
深藍色牆身配木色傢俬同植物感覺悠閑🌿
仲有一整片的書架放滿英文書同食物書籍
佢哋所有嘅餐點都係以唔同地方嚟命名✈️
仲會呈現嗰個地方嘅特色 幾特別~
食物選擇不多 主要都係fusion菜為主
外面嘅二人枱打卡位好靚 不過會唔好意思坐太耐🤭
因為出邊一直有人排緊隊 人流都幾多
但座位並不多 入邊嘅座位就相對上比較逼狹🤔
咖啡店不設預約 午市時間都幾多人
亦係寵物有善咖啡店 店員服務態度都很友善👍🏻

1️⃣ 𝗬𝗼𝗸𝗼𝗵𝗮𝗺𝗮 $𝟭𝟱𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
牛肉飯賣相睇落超級吸引 上面仲有半熟蛋😍
牛肉三成熟 肉質好粉嫩
入口尚算嫩滑 不太煙韌😋
下面係煎過的飯堡 個飯帶有少少焦香
加埋焦糖洋蔥甜甜地 夾牛丼飯一流🤤
醬汁調得幾好 唔會太鹹
配埋酸蘿蔔 整體味道不錯😍
𝗬𝗼𝗸𝗼𝗵𝗮𝗺𝗮

2️⃣ 𝗟𝗼𝗻𝗱𝗼𝗻 $𝟭𝟭𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
入邊有焗豆燉牛頰肉🐮煎蛋同意大利香草包
醬汁有啲似肉醬意粉嘅汁 酸酸甜甜
蕃茄味好濃 可以同煎蛋撈埋一齊食🍅
可以點麵包食 意大利香草包幾香口
牛頰肉軟腍 份量都算多😂
如果多幾塊麵包點汁食更加好😜
𝗟𝗼𝗻𝗱𝗼𝗻

3️⃣ 𝗠𝗶𝘀𝗼 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
味噌焦糖拿鐵睇落好特別 其他地方都冇見過
賣相好靚 都幾大杯😍
焦糖味很濃 味噌反而帶有少少鹹香味
算係鹹鹹地嘅焦糖拿鐵🤣
𝗠𝗶𝘀𝗼 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲

4️⃣ 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬 (𝟲/𝟭𝟬)
佢哋用嘅餐具都好靚 拉花也是美美的🤩

性價比💵: 𝟳/10
打卡指數😍: 8/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7.5/10
✄---------------------—------✄
🍴: Passepartout
📍: 銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈地鋪2號舖
🔍: 09:00-18:00 (Mon-Sun)
𝗟𝗼𝗻𝗱𝗼𝗻
𝗠𝗶𝘀𝗼 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
❀ Passepartout #銅鑼灣 ❀❗️帶你遊走世界各地 五款特色fusion菜式有心思❗️——————————————————原來Passepartout喺法文解master key🔑 有四處通行嘅意味,同餐廳嘅菜式概念好吻合,佢哋一共有五款以唔同地方命名嘅菜式,分別為London, Hong Kong, Yokohama, Calcutta, Paris,各個菜式都呈現該地嘅特色,同時間混合少少fusion,例如Hong Kong就係將餐蛋飯以英式Scotch egg呈現,非常有新意🤩另外仲有一啲甜品、咖啡選擇,當中都有較為特別嘅款式,例如miso caramel roll cake、蜜糖肉桂latte、avo-gato 牛油果雪糕咖啡✨。.Cafe嘅外牆有鮮艷嘅藍綠色,設有一個打卡嘅室外位置,同時間係寵物friendly🐶內裏環境就狹窄啲,近窗邊位置都仲有少少打卡位,有一幅擺滿食物書籍嘅牆。但再入啲就真係同家你貼住咁坐,比較適合嚟個quick lunch🙈。.Cafe不設預約,平日一點左右嚟到full house但未至於要排隊,過咗lunch hour兩點幾之後幾乎冇晒人🧐但都
❀ Passepartout #銅鑼灣 ❀
❗️帶你遊走世界各地 五款特色fusion菜式有心思❗️
——————————————————

Cafe不設預約,平日一點左右嚟到full house但未至於要排隊,過咗lunch hour兩點幾之後幾乎冇晒人🧐但都見過星期六日會大排長龍。不過順帶一提當日服務幾好,我哋想掉位嘅時候佢哋非常樂意,而且仲幫我搬晒所有物品,極之有禮貌!
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Yokohama $158
簡單來講就係牛丼飯🍛但係用上大大塊嘅薄瘦牛扒,雖然望落去係粉嫩,但入口比較韌,而且唔重牛味。
Menu話係egg Benedict,但其實係糖心蛋🤔。
個飯本身嘅調味就唔錯👍🏻首先個飯係煎香咗,有少少似之前M記嘅飯堡,表面有啲脆脆地嘅飯焦,仲有啲炭香!加上日式燒汁同埋蛋黃醬,甜甜地幾好味☺️。
另外幾欣賞佢加埋caramelised onion、醃製咗嘅蘿蔔片,反而呢兩個配菜就真係煮得好香甜。
所以整體味道係唔錯,只係敗筆在於牛肉冇乜牛味而且唔夠淋。
味道: 4/5性價比: 3.9/5

☞ Calcutta $118
呢個有啲似duck & waffle嘅印度咖喱雞版本🤣表面有兩舊大炸雞,一件係雞胸一件係雞髀,底下嘅窩夫係加入咗印度香料製成,聞落去有好強烈嘅咖喱香氣,不過窩夫嘅口感係比較腍,有少少失望🥺。
炸雞表面加上左醬汁同埋醃製生菜絲,表面嘅調味唔錯,個雞都唔會太油/太鞋,但內裏就冇乜味道,只係靠皮上面嘅醬汁。
如果個窩夫可以外脆內軟,同埋個香料味再強啲會更perfect😗。
味道: 4/5性價比: 4.2/5

☞ Cinnamon roll $38
反而呢個最有驚喜💕!
係我好鍾意嘅口感,比較dense,煙煙韌韌,好好咬!
(鍾意鬆軟/硬脆嘅就未必適合)
肉桂味都好香,又唔會太甜,啱啱好,推薦!
味道: 4.3/5性價比: 4.3/5
Cinnamon roll

整體來講,欣賞菜式嘅創意,雖然今次試嘅兩款冇我期望中咁突出(始終有好多人大讚),不過不失,但配搭的確幾有心思,終於唔係啲cafe常見嘢食 eg avo toast/salad,都算係值得一試✨另外強烈推介肉桂卷,尤其鍾意煙韌口感嘅一定要試💓!
Cinnamon roll
朋友帶我黎,銅鑼灣新開冇耐,專做brunch生意,菜式唔算多,不過都足以令我選擇困難一陣。cafe菜式新穎又特別,係西式混日式fusion,環境簡潔,主要以木色為主,户外座位pet friendly。✨味道80分,環境83分,服務80分。.🔸London ($118)焗豆燉牛頰肉,肉質 非 常 之 軟 稔 !紅蘿蔔都好稔,入哂味,醬汁有蕃茄既酸酸地,不過就鹹左啲。表面有隻煎得幾靚既太陽蛋(雖然menu寫炒蛋haha)意大利香草麵包,表面脆脆地,點左濃郁既醬汁食遮左香草味。.🔸Yokohama ($158)牛丼班尼迪蛋,牛肉好軟熟,入口好滑。佢個蛋原來係溏心蛋,幾入味,Egg Benedict反傳統唔用麵包做底,而用飯整成,飯呈餅狀,表面有用火炙,咬落微脆有咬口。日式燒醬鹹鹹甜甜,好啱我口味。.🔸Miso Caramel Latte ($50)熱味噌焦糖拿鐵,味噌個味飲落唔太出,少少焦糖,唔會太甜,甜度剛剛好。
朋友帶我黎,銅鑼灣新開冇耐,專做brunch生意,
菜式唔算多,不過都足以令我選擇困難一陣。
cafe菜式新穎又特別,係西式混日式fusion,

✨味道80分,環境83分,服務80分。
🔸London ($118)
焗豆燉牛頰肉,肉質 非 常 之 軟 稔 !
紅蘿蔔都好稔,入哂味,醬汁有蕃茄既酸酸地,
不過就鹹左啲。
表面有隻煎得幾靚既太陽蛋(雖然menu寫炒蛋haha)
意大利香草麵包,表面脆脆地,
點左濃郁既醬汁食遮左香草味。
London

🔸Yokohama ($158)
牛丼班尼迪蛋,牛肉好軟熟,入口好滑。
佢個蛋原來係溏心蛋,幾入味,
Egg Benedict反傳統唔用麵包做底,而用飯整成,
飯呈餅狀,表面有用火炙,咬落微脆有咬口。
日式燒醬鹹鹹甜甜,好啱我口味。
Yokohama

🔸Miso Caramel Latte ($50)
熱味噌焦糖拿鐵,味噌個味飲落唔太出,
少少焦糖,唔會太甜,甜度剛剛好。
Miso Caramel Latte
2021-01-06
Miso Caramel Latte
2021-01-04 217 瀏覽
銅鑼灣新開Cafe☕️經過親都見到人排隊,尋日放假,所以就用少少時間排下隊啦,排咗25分鐘到就入去,細細間其實都唔係幾好坐,出邊門口有個二人枱,但未必排到你坐,食嘅嘢唔同普通西餐,有少少fusion料理,但唔係幾啱我口味🤪同埋出邊一直都仲有人排隊,所以你都唔好意思坐得耐、食完就走啦😒我地叫左: 🍴「香港」炸餐肉蘇格蘭蛋配日本米 (OK啦,普普通通嘅餐肉蛋飯,個汁甜甜地)🍴 印度口味嘅牛油炸雞瑪莎拉窩夫 (印度風味,我覺得唔好食🤢)☕️Black Coffee☕️ Fluffy Chocolate (上面有一層自家製棉花糖,下邊係朱古力,好邪惡😈)#lunch#PassepART
銅鑼灣新開Cafe☕️

我地叫左:

☕️Black Coffee

#lunch
#PassepART
2021-01-02 169 瀏覽
呢間鋪仔細細嘅Cafe位於駱克道(近灣仔消防局後面)因為唔係係大街上面亦同Sogo有段距離,環境寧靜啲😌低調嘅深藍色鋪面配上原木色傢俬同植物,係同一條街上顯得份外休閒亦帶英倫風格。Passepartout Brunch & Coffee 叫得呢個名都主要係做branch嘅,所以野食都比較早sold out。今次即興嚟食時間比較晏,所以好多main都無晒😔食物選擇唔多但睇佢ig啲相每碟都好吸引,主要係做日式西式fusion菜路線。.London $118焗白豆燉牛面頰配上鮮蕃茄做嘅醬汁。牛面頰肉質會用soft & tender嚟形容,個sauce嘅蕃茄味都幾濃而且帶鮮蕃茄嘅微酸🍅 menu上寫嘅炒蛋變佐sunny-side up🍳不過食個focaccia點啲蛋漿一齊食其實係會開心啲😂佢個focaccia微微焗到面層脆身,入面好鬆軟質感唔錯。香草味可以再重少少,so far配埋個汁唔係好食到包本身嘅香草味。.Yokohama $158朋友叫咗都share啲嚟試。牛肉係大約3成熟,肉質幾嫩滑。個飯係餅狀嘅形式,幾特別亦更有咬口唔乾。幾鍾意佢個唔係好甜嘅焦糖洋蔥,令個醬汁咸中帶返些少甜味。.🥑

Passepartout Brunch & Coffee

London $118
Yokohama $158

🥑Avo-gato // 牛油果雪糕咖啡 $60
咖啡配上雪糕其實都唔係咩新野,不過見佢係avocado就心郁郁想試吓。鍾意佢個espresso shot帶微苦無酸味,配上雪糕溫度口感好正。
可惜在佢個牛油果雪糕完全無牛油果嘅味道🤔而且雪糕入面加咗唔少開心果,食落更加似係開心果雪糕。飲完有啲失望🤭
2020-12-28
聖誕節
2020-12-28 253 瀏覽
剛巧經過見滿地花籃應該是新店開張,反正未吃午餐就入內試試,裝潢特色舒適,不過小店格局空間有限,大概招呼十來個客人便滿座。打開餐牌精簡,適合選擇困難人士,菜式名字以地方為名,還好有文字介绍,一定不會一頭霧水;點了香草蛋沙律配酸種麵包,蛋沙律用蛋黄沙律醬調味,蛋濃醬甜配上麵包同食,十分飽足感,配以美式黑咖啡一樂也。見蛋糕櫃有餐牌以外神秘甜品,一問原來是檸檬蛋糕,立即點了試試,問問侍應什麼茶出色,居然回覆是普洱!檸檬蛋糕清香不死甜,配以淡淡的生普洱造就輕鬆愉快的用餐體驗!
打卡景點
打卡景點
美式咖啡
香草蛋沙律酸種麵包
檸檬蛋糕
室內室外的照片一樣好看!外面嘅打卡位超級搶手🤣佢地嘅𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚙𝚕𝚊𝚝𝚎𝚜都係用地方黎命名🤚🏻..𝙻𝚘𝚗𝚍𝚘𝚗 $𝟷𝟷𝟾入面有焗豆燉牛頰肉,炒蛋同意大利香草包~牛頰肉煮得十分軟腍入味👍🏻肉同醬汁都唔會孤寒 份量十足🤚🏻食落十分惹味!𝙷𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚗𝚐 $𝟷𝟶𝟾第一次食炸餐肉蘇格蘭蛋~食落炸餐肉脆身香口 加埋蛋嘅雙重口感!不過炸餐肉本身都真係好咸食一啖要食幾啖飯🤣🤣𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝙲𝚒𝚗𝚗𝚊𝚖𝚘𝚗 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟶𝙼𝚒𝚜𝚘 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟶店員推薦下試左佢地嘅𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎💁🏽‍♂️兩杯入口都好滑 拉花都好靚~個人比較喜歡蜜糖肉桂拿鐵☕️飲落淡淡嘅蜜糖味 配埋肉桂香好特別👍🏻不過兩杯都係偏甜嘅口味
室內室外的照片一樣好看!
外面嘅打卡位超級搶手🤣
佢地嘅𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚙𝚕𝚊𝚝𝚎𝚜都係用地方黎命名🤚🏻

𝙻𝚘𝚗𝚍𝚘𝚗 $𝟷𝟷𝟾
入面有焗豆燉牛頰肉,炒蛋同意大利香草包~
牛頰肉煮得十分軟腍入味👍🏻
肉同醬汁都唔會孤寒 份量十足🤚🏻
食落十分惹味!

𝙷𝚘𝚗𝚐 𝙺𝚘𝚗𝚐 $𝟷𝟶𝟾
第一次食炸餐肉蘇格蘭蛋~
食落炸餐肉脆身香口 加埋蛋嘅雙重口感!
不過炸餐肉本身都真係好咸
食一啖要食幾啖飯🤣🤣
Hong  Kong

𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝙲𝚒𝚗𝚗𝚊𝚖𝚘𝚗 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟶
𝙼𝚒𝚜𝚘 𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟻𝟶
店員推薦下試左佢地嘅𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎💁🏽‍♂️
兩杯入口都好滑 拉花都好靚~
個人比較喜歡蜜糖肉桂拿鐵☕️
飲落淡淡嘅蜜糖味 配埋肉桂香好特別👍🏻
不過兩杯都係偏甜嘅口味
Hong  Kong
2020-12-16 296 瀏覽
餐廳食物好有水準,每道菜都好有心思同特色。例如一道印度牛油雞配窩夫,非常特別,夠大份!嘢飲方面有咖啡同茶,中國茶嘅選擇好多,亦都係出面少有。另外裝修幾靚,湖水藍色,啱晒女士打卡!
餐廳食物好有水準,每道菜都好有心思同特色。
例如一道印度牛油雞配窩夫,非常特別,夠大份!
嘢飲方面有咖啡同茶,中國茶嘅選擇好多,亦都係出面少有。

另外裝修幾靚,湖水藍色,啱晒女士打卡!
2020-12-15
2020-12-11 370 瀏覽
The staff will greet you with a smile and is really friendly. If you’re looking for unique flavor - look no further. The Calcutta offers that favorite curry taste (in the waffle!) and the amazing crunchiness of butter chicken. A combination of amazingly unique flavors, and a generous portion. Well worth the value! Not a particular lover of coffee myself - but I could drink the miso caramel latte everyday, with subtle hints of miso in deliciously smooth coffee. Finish your meal off with a homemade pastry and homemade ice cream. No doubt, Passepartout is my new favorite.
  • Calcutta
  • Miso  caramel  latte