Passepartout位於銅鑼灣近灣仔消防局嗰邊~舖頭面積唔大 outdoor一枱(pet friendly🐕)Indoor有六枱 我坐呢個凹位已經算成間鋪最特別嘅位置😂佢地係一間用地方名改菜式名嘅餐廳🇬🇧🇭🇰佢哋菜式嘅配搭幾新鮮 好多食材香港local嘅餐廳都唔會用👍🏻呢樣抵讚 不過主菜嘅選擇都唔多 一共得五款 今次試咗其中兩款London&Hong Kong🙆🏻‍♀️但感覺上好似嗌錯嘢🤣成餐唯一係杯咖啡出色啲🤫遲吓有機會嘅話再去試吓其他餸 但短期內應該都唔會再去🤣-❶ London ($118)🥩🍞🇬🇧評分:6/10短評:牛頰肉處理得幾好 好入味好稔👍🏻加上佢嘅擺盤係幾靚~但整體味道偏鹹 個人認為呢個配飯其實幾夾🤣就咁配包一齊食係食唔晒啲汁🤣❷ Hong Kong ($108)🐖🥚🇭🇰評分:6.5/10短評:簡單啲來講就係餐蛋飯嘅變奏版🤪原本就係比呢個飯吸引左去食 我都係個好鍾意食scotch egg+午餐肉嘅人😛呢個配搭係唔錯 但係午餐肉食落去好粉好似鹹牛肉咁嘅質地🥶硬係覺得好似唔係好熟🤣side dish有椰菜仔 單食依舊苦苦澀澀咁 但配埋蛋黃醬感覺又唔錯🤣❸ Iced Cho

❶ London ($118)🥩🍞🇬🇧

評分:6/10

❷ Hong Kong ($108)🐖🥚🇭🇰

評分:6.5/10

❸ Iced Chocolate($55)🧊🍫

評分:3/10
短評:失望 十足十茶記水吧沖嘅凍朱🥴就係牛奶沖朱古力粉但係沖唔溶嘅感覺🥲飲落去淨係飲到好多粉 我諗大家睇相都feel到-.-“都唔奢求係用好苦好濃郁嘅可可粉溝奶做base 但呢杯係完全冇朱古力味 好似飲緊奶然之後有啲可可粉做icing咁🥲仲賣咁貴😞大家睇路~

❹ Honey Cinnamon Latte ($50)🍯☕️

評分:6.5/10
短評:朋友話唔錯 我飲左一啖都覺得肉桂味出 建議大家去呢度都係飲返咖啡會穩陣啲;)
——————————————————————————
゛Passepartout (銅鑼灣)
📍 銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈地鋪2號舖
⋆͛人均消費:$160💰