又一間日本人氣班㦸店襲港!今次係名古屋No.1的Hoi Hoi Pancake House 🥞 難得假日唔使排隊,即刻試試先😙叫左3樣嘢😋秘製慢煮漢堡扒配手做麵包🥯 $98法式焦糖梳乎厘班㦸🥞$118Set Lunch - 忌廉芝士燴飯🥘$98秘製慢煮漢堡扒配手做麵包🥯漢堡扒肉質比較結實,唔算係好多肉汁,普通一般日式漢堡扒嘅味道,食食吓仲覺得有啲港式肉餅嘅味道😂😂配酸酸甜甜嘅汁都幾開胃,入邊有啲蔬菜粒咁🥬驚喜外嘅係,兩件附送嘅手作麵包焗得非常之香,外脆內軟,又夠熱,好好食👍🏻法式焦糖梳乎厘班㦸🥞最期待就係呢個主角啦😍顏值非常之高,打卡一流,啲醬汁多到好似瀑布咁鋪喺面😆頂頭仲有燒過嘅焦糖脆,好香脆!班㦸非常之軟熟好滑,但雞蛋味香濃,免頭嘅吉士醬都唔會太甜!班戟入邊空氣感唔夠,整體口感有點太濕軟🙈面頭嘅脆焦糖係加分位,夾埋一齊食,味道好好多☺️Set Lunch - 忌廉芝士燴飯忌廉汁芝士燴飯,入邊有啲雜菜粒😁呢個味道唔錯,面頭仲有塊烤過嘅芝士😋👍🏻

叫左3樣嘢😋

Set Lunch - 忌廉芝士燴飯
2020-10-10
  • 法式焦糖梳乎厘班㦸
2020-10-08 72 瀏覽
近年真係愈來愈多日本過江龍開黎香港! Pancake 控一定要去試試,一開業大排長龍,上星期晚上去已經唔使點等位👍🏻夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟一場黎到緊係要試試佢既招牌,夏威夷班戟口感非常紥實,但唔會好硬,食落鬆軟,三層班戟非常飽肚😋忌廉柔滑帶點奶香,面頭曬上夏威夷果仁碎,增添口感👍🏻抹茶忌廉疏乎厘班戟厚厚既抹茶忌廉望落十分吸引🤤非常creamy抹茶味亦濃,唔係偏甜個種,味道適中。但疏乎厘班戟始乎煎得唔熟,仲有少少焦味🤥好奇怪,對比夏威夷班戟有點比下去,可能本來期望好高,始乎唔係太出色。秘製慢煮漢堡扒配手造麵包佢為main dish 份量相對細,漢堡扒算嫩滑,個sauce 都幾夾幾開胃,配少量瓜菜,手造麵包鬆軟,整體不過不失。

夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟

抹茶忌廉疏乎厘班戟

秘製慢煮漢堡扒配手造麵包
Dun let summer slips away 🏝🏖 This Japanese Nagoya famous soufflé pancake from HoiHoi Pancake House really lived up to its name 🥞 // Their popular Macadamia cream flavor was very nutty & eggy with super light whipped cream & the soufflé pancakes were very soft & fluffy 🤤 // The smoothies were not as gd 🙈 The mangoes were fibrous & sour 🥭 while the chocolate mocha lacked the taste of coffee ☕️ They sure need to work harder on their drinks 😳🤔—————————————————————————FOLLOW @foodie_queen_hk on IG & L
—————————————————————————
FOLLOW @foodie_queen_hk on IG & LIKE for more amazing food reviews from around the world 💖
—————————————————————————
2020-09-09 143 瀏覽
✨[HoiHoi pancake House]🥞去megabox買嘢,見到商場入面有依間班戟店🤔,可能位置問題唔算好起眼,我依個甜品控見條人龍唔算好多人又餓餓地,當然梗係要試吓😂......我仲叫左個從來未試過既法式焦糖梳乎厘班戟,我真係好奇心好重🙈⋯⋯.💬法式焦糖梳乎厘班戟 $118賣相好邪惡,班戟頂有燒過既焦糖好脆,但係略有少少燒焦嘅味唔係太鐘意,有好多cream好滑,班戟入口唔算好空氣感,但係口感好軟綿幼滑,蛋味好濃,整體黎講好一般,味道有啲似食焦糖燉蛋😂‼️(笑咗)..⚡️📎(補充,其實仲叫左個pizza,但係覺得真心麻麻地,所以就唔多講啦⋯⋯)🤷🏼‍♀️..
✨[HoiHoi pancake House]🥞
💬法式焦糖梳乎厘班戟 $118
法式焦糖燉蛋班戟
煙肉比薩

2020-09-08 104 瀏覽
今晚 走去mega box aeon 買點家品 側梯而上 開門就見 原想試好久 天時地利 行入詢問有沒pancake 因試業時食五到 到疫情影響至限食放寬 但又五知會否買完即止 所以先問懷期待之情 安排坐牆位置兩人枱 剛好 看看餐牌 價格算合理(未試前覺得係) 揀左餐枱上特別介紹 沖繩芒果pancake 再加柸 熱情果冷drink 先寫主角pancake 初見 (佢)有點 洩氣 肉眼還可以令令的 沖繩芒果 我未食過 較五到味 但依個芒果酸 又五甜 且芒果帶水 浸在碟內 先扣廿分 個cake 完全冇彈口鬆弛感 未至於難食 如果係肚餓狀態食 都會食晒好一般 冇係大坂 一食落 可嘩嘩聲個隻 總括未食過可試 或冇之前既比較 都可食 不過本星就五會 再去了 至於個drink 細柸 之餘 又叫都可以咁啦 總計$187 馬馬地 分數 52.34啦~完
至於個drink 細柸 之餘 又叫都可以咁啦
總計$187 馬馬地
分數 52.34啦~完
題外話/補充資料: 可比較 大坂的pancake 食落真嘩嘩嘩
2020-08-29 153 瀏覽
今天中午下班來到Mega Box走走,經過這間平日常要排長龍等位的,疫情下不用排隊。見這麼有名的梳乎厘班戟,雖然看旁邊客人的日式西餐樣子不錯,但我一個人怎吃正餐及甜品,我的主食其實是甜品,看梳乎厘班戟的款式很多,其實每款都想吃齊,最後決定點法式焦糖梳乎厘班戟及一杯特濃伯爵茶,都是散點。等了十幾分鐘,它出現了。因為我平時去淘大吃梳乎厘班戟,但7月尾它已結業。它質地跟淘大的不同,是四層像日式的早餐班戟,內細滑蛋味都可以,頂層有燒硬的焦糖,用力破開焦糖班戟沒有散。由於不時厚厚的餅,吃起時像焦糖燉蛋芝士蛋糕的感覺。伯爵茶的茶味真的很濃,因本人是伯爵茶超級粉絲。整體來說班戟是不錯,但價錢太貴了。亦可能是午餐時間,沒有跟餐的原因。
因為我平時去淘大吃梳乎厘班戟,但7月尾它已結業。
特濃伯爵茶
2020-08-29
5 分鐘 (堂食)
特濃伯爵茶
上午去九龍灣工作,剛好在Mega Box附近就找到這間鬆餅店,原來是新來香港的日本品牌呢。除了舒芙蕾鬆餅和夏威夷班戟,午市套餐仲有好抵食的排餐,唔怪得一到中午就開始坐滿人啦。Hoi Hoi Pancake House 在 MegaBox 一樓,一上電梯離遠就見到。我們這天一開店就到達,成為第一組入座的客人,隨手拍幾張空景給你參考。Set Lunch 我覺得都幾抵食,朋友就點左 HK$98 牛扒餐,仲跟飲品和餐湯。素食的話可以揀牛肝菌汁蘑菇意粉,仲更平價。看起來就是日本餐廳煮牛排的方式,都幾肥美幾靚,另外配了櫛瓜、紅蘿蔔和很大堆幼薯條,荷蘭汁即係平時食 Egg Benedict 果個汁。飲品有咖啡和其他特色果汁冰沙茶飲,選擇都多既,不過日本餐廳我就會擔心佢落好多糖,所以點焙茶拿鐵之前都問清楚有無加糖。招牌應該是梳乎厘班戟,午餐時間唔食 Set Lunch 都可以食這個,等的時間還好不會太久。班戟的口味很多選擇,看起來都很吸引,除了餐牌上的項目還有季節芒果鬆餅。除了梳乎厘,原來還有這款夏威夷班戟,我不太肯定是甚麼類型的班戟,照片看起來就是比較沒那麼空氣感的。 焙茶牛奶 HK$37我問清楚店

焙茶牛奶 HK$37
我問清楚店員,熱焙茶牛奶是自己另外加糖才敢點,口感喝起來很綿密,味道都幾香濃。

熱朱古力梳乎厘班戟 HK$108

梳乎厘班戟的口味看起來都很吸引,因為我鍾意朱古力就決定滿足自己的慾望。每碟有三塊鬆餅,走高CP值的路線。朱古力漿和忌廉都毫不留手,可以當水飲的程度,個人覺得很滿足。梳乎厘班戟空氣感重,一切下去就塌了,基本上說不上有甚麼口感,配朱古力醬吃還不錯。

梳乎厘班戟在香港越開越多,這間不用大排長龍質感也不錯,而且好歹是日本品牌兼用日本雞蛋,都食得開心放心既。
2020-08-11
2020-08-23 1227 瀏覽
幾個月前,我曾經光顧過位於「九龍灣」工業區商場「Megabox」裡面,主打日式「梳乎厘班㦸」甜品的日式輕食西餐廳「HoiHoi Pancake House」,當時我選擇享用有夏威夷果仁作為甜味醬汁的梳乎厘班㦸。當時「HoiHoi Pancake House」店外有大量食客跟我一樣,都是慕「HoiHoi Pancake House」「梳乎厘班㦸」甜品的名氣,而千里迢迢來到「Megabox」光顧。始料不及幾個月後重臨「HoiHoi Pancake House」發現店舖雖然食客不多,但是外面仍然有食客在排隊等候。或許「HoiHoi Pancake House」店舖檯櫈數目不多,檯櫈分隔甚遠,是食客仍要排隊的主要原因。我第二次光顧「HoiHoi Pancake House」,再次研究「HoiHoi Pancake House」裡面的班㦸甜品餐牌,發現除了「梳乎厘班㦸」之後,還出現了一款由幾塊薄班㦸疊起,名稱叫做「夏威夷班㦸」的班㦸甜品。但是我今次暫時還未有興趣享用「夏威夷班㦸」,因為我今次還很想享用「HoiHoi Pancake House」其他口味的「梳乎厘班㦸」甜品。另一方面,原來「Hoi

另一方面,原來「HoiHoi Pancake House」除了原本已經推出很久的口味「梳乎厘班㦸」之外,還另外推出了一款限定口味,名稱叫做「沖繩芒果梳乎厘班㦸」的「梳乎厘班㦸」甜品

不過「HoiHoi Pancake House」「沖繩芒果梳乎厘班㦸」甜品的實際售價一點也不便宜,需要賣港幣一百三十八元,比「原味梳乎厘班㦸」昂貴了足足港幣五十元有多,所以我暫時還是不敢點它。

至於「HoiHoi Pancake House」另一款班㦸,「夏威夷班㦸」甜品的實際價錢大致上亦跟「梳乎厘班㦸」相差無幾,原味賣港幣八十八元,其他口味賣港幣一百零八元。

結果我今次為了享用「HoiHoi Pancake House」甜味「香桃手搖茶」飲品,所以只是選擇了享用原味,需要另外淋楓糖糖漿調味的「原味梳乎厘班㦸」。

「HoiHoi Pancake House」屬於「紅茶類」的冰凍「手搖香桃茶」飲品,廚房店員更早把冰凍「手搖香桃茶」製作完成,在「原味梳乎厘班㦸」之前送到。

「HoiHoi Pancake House」「手搖香桃茶」飲品的表面上,有一層質地很厚的白色泡沫,感覺很像是餐廳廚房經過不斷的沖撞過程,把香桃汁和紅茶互相沖調變成紅色飲料,白色泡沫的紅茶飲品。

幸好「HoiHoi Pancake House」廚房店員,看來在製作冰凍手搖香桃茶飲品期間,應該加入了不少糖漿作為調味料,所以冰凍手搖香桃茶裡面,有很強烈來自「桃」的甜味。

至於飲品表面的厚厚白色泡沫,證明手搖香桃茶飲品在互相碰撞的沖調過程期間,產生了非常濃厚的質感,結果甜味香桃汁跟紅茶撞出濃厚泡沫,「手搖香桃」紅茶整體泡沫比製作前增加了不少。

「HoiHoi Pancake House」「手搖香桃茶」飲品唯一美中不足的地方,只是食店為「手搖香桃茶」飲品而預備的玻璃杯,體積實在太小,令「手搖香桃茶」份量稍為不足而已。

等我差不多飲完「Hoi Hou Pancake」廚房店員製造的冰凍「手搖香桃茶」,裡面所有的甜味蜜桃紅茶飲品之後,「原味梳乎厘班㦸」終於也來了。

「HoiHoi Pancake House」廚房製作的「原味梳乎厘班㦸」,跟其他口味「梳乎厘班㦸」甜品的最大分別,就是「原味梳乎厘班㦸」沒有明顯的調味醬汁,只是依舊楓糖糖漿作為調味料。

偏偏「HoiHoi Pancake House」使用楓糖糖漿作為調味醬汁的「原味梳乎厘班㦸」,足足有三大件份量的「梳乎厘班㦸」,糖漿的實際份量在對比下,忽然變得有點杯水車薪。

至於作為「HoiHoi Pancake House」「原味梳乎厘班㦸」甜品裡面的另一部分的調味料,奶油忌廉的實際份量也都不算是非常多,只有一小撮份量忌廉,勉強卡在其中兩塊梳乎厘班㦸之間。

所以我把「HoiHoi Pancake House」「原味梳乎厘班㦸」裡面實際份量不多的楓糖糖漿,儘量物盡其用所有糖漿,慢慢淋灑在三件梳乎厘班㦸上面。

然後我把都有沾上楓糖糖漿的奶油忌廉,儘量平時一點分佈忌廉,分別塗抹在三件「梳乎厘班㦸」上面,務求每件「梳乎厘班㦸」裡面,都可以食到來自楓糖和奶油的甜味。

我發現「HoiHoi Pancake House」「原味梳乎厘班㦸」裡面,雖然班㦸入口勉強仍感到有空氣感,但是班㦸裡面未至於完全熟透,偏偏班㦸已經完全熟透,口感變得很硬。
凍香桃茶

我經過今次試食「HoiHoi Pancake House」廚房店員製作的「原味梳乎厘班㦸」甜品之後,心裡面不禁感到有點懷疑,究竟他們製作「梳乎厘班㦸」的實際過程,是怎樣去做呢?

為什麼「HoiHoi Pancake House 」廚房店員,可以造到「梳乎厘班㦸」內部質感仍然有空氣感,偏偏「梳乎厘班㦸」的底部口感,卻被煎到完全熟透和變硬?

而且我試食到的「HouHoi Pancake House」「原味梳乎厘班㦸」,雖然足足有三大件份量,偏偏每件「梳乎厘班㦸」的甜味裡面,都隱約夾雜了少許焦味。

當然,「HoiHoi Pancake House」「原味梳乎厘班㦸」實際製成品雖然意外出現的少許焦味,但是勉強還能夠以楓糖糖漿甜味,跟忌廉裡面的甜味勉強補救。
原味梳乎厘班㦸

但是「HoiHoi Pancake House」廚房製作出來的「原味梳乎厘班㦸」,班㦸實際製成品告訴了一件事給我知道,就是「一分錢一分貨」,最便宜的「原味梳乎厘班㦸」不及「夏威夷果仁忌廉梳乎厘班㦸」好食。

上次我在「HoiHoi Pancake House」享用「夏威夷果仁忌廉梳乎厘班㦸」的時候,「夏威夷果仁忌廉梳乎厘班㦸」表面有大量甜味,由夏威夷果仁製作而成的甜味「夏威夷果仁忌廉」。

相對有大量濃厚「夏威夷果仁」甜味和香味的「夏威夷果仁忌廉梳乎厘班㦸」而言,「HoiHoi Pancake House」「原味梳乎厘班㦸」裡面的醬汁份量和甜味濃度,都明顯遜色得多了。

相反地「HoiHoi Pancake House」裡面的手搖紅茶飲品,「手搖香桃茶」實際製成品裡面的甜味濃度,都比「原味梳乎厘班㦸」為之優勝。

下次再來「Megabox」光顧「HoiHou Pancake House」,我還是寧願花多點錢,享用價錢相對比較昂貴的「沖繩芒果梳乎厘班㦸」好過。
2020-07-26
25 分鐘 (堂食)
凍香桃茶
  • 原味梳乎厘班㦸
2020-08-21 239 瀏覽
上次結果外賣,有八折,份量又多,已經覺得好抵食,所以食過返尋味,可惜上次外賣只可以叫鹹的班㦸,如果想食甜的話,就一定要堂食,所以今次就試吓堂食,貴少少都冇辦法啦!Lunch set 嫩燉慢煮牛面頰肉配薯菜,配餐湯和飲品$98今日嘅餐湯係羅宋湯,有少少辣,飲品叫咗美式咖啡,不用加錢,如果飲其他特色飲品,就要加錢啦!牛面頰非常冧,冧到唔使切都可以,份量多,燒汁調味適中,配剛炸好嘅薯粒,非常脆口,夠晒熱,食晒全部都幾飽㗎!Encore豚肉生薑燒飯擺碟精美,令人胃口大開,豚肉大塊多汁又冧身,配上少少阿倫菜式,又清新又有口感,要推介沖繩芒果梳乎厘班戟$138本來都覺得貴咗啲,不過去唔到沖繩食,唯有在香港搵啲日本直送的水果食啦!個芒果的味道有別於一般呂宋芒,比較清甜,比較冧,而Pancake有口感,不是空氣般入口即溶,有少少蛋糕感覺,係幾好的!❤️溫馨提示: 消費$200以上先可以信用卡簽帳,泊車嘅朋友,要注意啦!❤️

嫩燉慢煮牛面頰肉配薯菜

Encore

沖繩芒果梳乎厘班戟$138

2020-08-20
嫩燉慢煮牛面頰肉配薯菜
  • 薑汁燒豚肉飯
係Megabox IKEA 行到咁上下⏱係時候搵個地方食下午茶☕️個日就同朋友去咗食Hoihoi Pancake🥞P.S. 宜家食Pancake終於唔使大排長龍🥳✨🏝沖繩芒果梳乎厘班戟 $138 🥭Okinawa Mango Souffle PancakePancake 賣相精緻 空氣感十足💨配上沖繩直送芒果香甜可口🥭配以鮮忌廉伴吃,風味更佳👍🏻 ✨ ✨🏝夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟 $108🥞Classic Macadamia Cream Hawaian Pancake夏威夷班戟囗感較紮實🥞香甜嘅Cream上面仲灑上夏威夷果仁🏖口感同味道方面都較為豐富☺️✨✨🍼 焦糖沙冰$48🧊Caramel Smoothie 甜度適中👍🏻飲落有少少沙冰碎✨✨🍶 手沖浸泡式精品咖啡 $68 ☕️Single Origin Pour-over Coffee 自己手沖嘅咖啡都係第一次☕️好挽之餘都算係學多樣技能🤣咖啡味道濃厚 帶有果酸味✨✨
係Megabox IKEA 行到咁上下⏱

係時候搵個地方食下午茶☕️

個日就同朋友去咗食Hoihoi Pancake🥞

P.S. 宜家食Pancake終於唔使大排長龍🥳

🏝沖繩芒果梳乎厘班戟 $138 🥭
Okinawa Mango Souffle Pancake

Pancake 賣相精緻 空氣感十足💨
配上沖繩直送芒果香甜可口🥭
配以鮮忌廉伴吃,風味更佳👍🏻

🏝夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟 $108🥞

咖啡味道濃厚 帶有果酸味

2020-07-28
下午茶
2020-08-13 112 瀏覽
🐾 HoiHoi Pancake House (九龍灣) 🐾Hello hello 因為疫情關係最近都冇幾點岀街所以食評都打小左🤣今日去左megabox食宜個名古屋好岀名嘅pancake 店舖有四間🤣但有三間係起日本,而好開心香港都有佢地嘅分店-焦糖香蕉疏乎厘 ✔️$118手沖浸泡式精品咖啡✔️$68(加左$8升級咖啡豆)朱古力牛奶咖啡✔️$39-焦糖香蕉疏乎厘:疏乎厘好有空氣感,食落口蛋香味好濃但我覺得一人一舊就夠,我地都算大食但就覺得有啲漏,不過味道係唔錯啲,食到最尾個舊有啲濕濕地,唔知係咪第一二舊焗住左佢-手沖浸泡式精品咖啡 :手沖咖啡係自己沖嘅,首先想講吓佢哋服務幾好,因為我哋當時問佢加$8蚊升級嗰個咖啡豆同普通咖啡豆有咩分別,但係嗰位員工唔知道就請咗第二位過嚟同我哋解釋,之後再了解吓就再過嚟問我哋想揀邊一隻咖啡豆😂🤣,差唔多沖完咖啡嘅時候有咖啡師岀黎同我地解釋返,不過味道就唔算好重,都易入口,不過建議沖好就即刻飲,如果唔係放耐左就會變酸🤣-朱古力牛奶咖啡:朱古力味都有嘅但係唔係好出,咖啡味都係偏淡,飲到最尾就有啲苦🤣但係都接受到嘅,只係佢味道真係偏淡———————————————(
Hello hello 因為疫情關係最近都冇幾點岀街
所以食評都打小左🤣
焦糖香蕉疏乎厘 ✔️$118
手沖浸泡式精品咖啡✔️$68
(加左$8升級咖啡豆)
朱古力牛奶咖啡✔️$39
———————————————
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:7/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$100-150
———————————————
▪店舖名稱: HoiHoi Pancake House (九龍灣)
▪店舖地址:
🔸 九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖
2020-08-11 75 瀏覽
本身只係比商場美食牆既相吸引左 所以黎試下完全唔知佢係日本過江龍 名古屋no.1既pancake店 唔覺意黎朝聖左😛 ✨夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟賣相好靚 好吸引 蛋味好濃 不過口感都幾紮實 唔似平時出面食既梳乎厘班戟咁有空氣感班戟上面有濃厚既忌廉 灑左啲夏威夷果仁係上面一齊食口感都幾好 不過略嫌忌廉打得未夠 有啲濕未夠滑✨超級花果茶大大杯 酸酸甜甜 不過只係花果茶包沖泡 唔係好飲得出花既香味 反而果味比較突出整體黎講覺得都唔差既 不過令我懷疑佢真係名古屋no.1?🤨
本身只係比商場美食牆既相吸引左 所以黎試下

唔係好飲得出花既香味 反而果味比較突出

整體黎講覺得都唔差既 不過令我懷疑佢真係名古屋no.1?🤨
2020-08-11
2020-08-08 111 瀏覽
無咗晚市,真係要捉緊時間食嘢。呢日我 WFH,但老公要返公司,於是我爭取時間,在收鋪前的一小時,在他公司附近找到這家餐廳用膳。在門外看過餐牌之後,看到餐廳唔算好多人,而且枱與枱之間隔得夠疏,職員很快的為我們找了個近廚房的位置坐下。手沖浸泡式精品咖啡老公睇到呢一 set 即刻嘩嘩聲呀~然後我把熱水倒在咖啡粉中,以沙漏計時,大約 3 分鐘便完成。滴完的咖啡真係好香濃,但又不太苦。草莓沙冰而他就點了草莓沙冰,大大杯飲落粒粒草莓,仲有原粒草莓鋪面,口感十足。夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟粒粒果仁洒在面,很有咬口和很香口。加上口感綿綿的班戟,營造了雙重口感。沖繩芒果梳乎厘班戟芒果非常鮮甜,中和了忌廉的膩,真係食完一口又一口,食到一點也不留,必點呀~
無咗晚市,真係要捉緊時間食嘢。

手沖浸泡式精品咖啡
老公睇到呢一 set 即刻嘩嘩聲呀~
滴完的咖啡真係好香濃,但又不太苦。

草莓沙冰

夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟
粒粒果仁洒在面,很有咬口和很香口。
加上口感綿綿的班戟,營造了雙重口感。

2020-07-23
下午茶
焦糖香蕉梳乎厘pancake $108成日覺得Megabox無野好食,最近發現開左間新野😍😍(2月開,其實都唔算新😂)仲要係我最愛既pancake‼️‼️ Hoi Hoi Pancake House 被稱為”名古屋No.1行列店”👍係名古屋既人氣人龍店黎嫁!! 點可以唔試⁉️⁉️勁厚身既梳乎厘pancake好軟熟,空氣感十足,食落仲有好香既蛋味😍本來見到一大堆cream係中間覺得有啲怪,但原來個cream超好食,打到十分幼滑,最緊要係唔算甜,同pancake一齊食真係好夾😋最驚喜既係堆cream下面仲有多一件pancake😂😂食到我超飽,好滿足呀!!
焦糖香蕉梳乎厘pancake $108

2020-07-08
20 分鐘 (堂食)
  • 焦糖香蕉梳乎厘pancake
2020-08-03 90 瀏覽
沖繩芒果梳乎厘班戟,三件梳乎厘班戟口感鬆軟、充滿空氣感,蛋味濃香,表面灑滿糖霜,食落甜度適中;沖繩直送鮮芒果粒份量多,食落香甜多汁;芒果醬味道酸甜、開胃;忌廉口感細滑,味道微甜。夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟,夏威夷班戟口感厚身、煙韌,配以夏威夷果仁食用,口感更豐富,食落香脆;忌廉口感順滑、入口即化,味道甜香。手沖浸泡式精品咖啡,採用單品咖啡豆沖泡,味道不苦澀、帶酸。熱帶特飲,採用芒果汁、橙汁、檸檬製作,味道甜酸、清爽。

手沖浸泡式精品咖啡,採用單品咖啡豆沖泡,味道不苦澀、帶酸。

熱帶特飲,採用芒果汁、橙汁、檸檬製作,味道甜酸、清爽。
  • 沖繩芒果梳乎厘班戟