2021-10-16
好耐冇去過旅行,突然好想食韓國嘢,即刻book Outdark先!Outdark一直好受歡迎,6:30到達坐低一陣餐廳已滿坐!因為就快Halloween ,餐廳已經佈置好,加上昏暗燈光同木長凳,好有韓國弘大餐廳feel。Menu 有各式各樣韓國食物,仲有米酒!本來想食豬腳,可惜已經賣晒…所以叫咗我另一個最愛!🌟豬肉炒年糕鍋 $288🥘一個鍋有齊炒年糕,辣炒豬肉,粟米水牛車打芝士,紫菜飯,菠蘿粒,泡菜,一次過滿足晒我嘅願望😍🥘辣炒豬肉年糕辣度剛好,餐廳嘅獨特辣椒醬冇傳統韓式辣椒醬甘濃稠,少啲甜味🥘芝士勁拉絲!見到已經好興奮!年糕煮得入味,再捲起芝士,微辣中帶芝士鹹香,正🥘配料亦唔少,估唔到有魚糕🥘紫菜飯味道同牛角飯好似,紫菜香味濃厚🥘當覺得油膩可以食塊菠蘿中和🤣🌟烤牛肉飯捲 $88🍙估唔到份量都幾多🍙飯捲餡料多,所以每塊都幾大塊,食嘅時候要小心餡料跌🍙牛肉經過調味,配上爽脆青瓜等餡料,重點紫菜有加芝麻香油!🌟Outdark Rita $78🍹有4種口味同2款啤酒自己配搭🍹我揀咗Blue Curacao x Corona ,Blue Curacao 味道唔算突出🍹一開始只飲到糖漿味,到最後
🌟豬肉炒年糕鍋 $288
🥘配料亦唔少,估唔到有魚糕
🥘紫菜飯味道同牛角飯好似,紫菜香味濃厚
🥘當覺得油膩可以食塊菠蘿中和🤣
🌟烤牛肉飯捲 $88
🍙估唔到份量都幾多
🍙飯捲餡料多,所以每塊都幾大塊,食嘅時候要小心餡料跌
🍙牛肉經過調味,配上爽脆青瓜等餡料,重點紫菜有加芝麻香油!
🌟Outdark Rita $78
🍹有4種口味同2款啤酒自己配搭
🍹一開始只飲到糖漿味,到最後先有啤酒味
🍹打卡飲品,望住飲品的藍色氣泡上升到啤酒都幾治癒😂
🌟Honey Ginger Tea $34
☕️友人想試韓式熱茶
☕️一上枱好強烈薑味,冬天飲應該幾正
☕️加左蜂蜜同檸檬,入口唔會太辣
總結:開咗咁奈都保持水準!食物質素有保證,酒類選擇對比其他韓式餐廳都算多,適合同朋友聚會!