2021-10-06
每個星期總係會有一日同男朋友食飯, 今個星期諗左好耐食咩結果我同事介紹左間旺角既韓國菜俾我,望下openrice發覺有成900個笑哈哈咁就緊係去睇下佢咩料啦 餐廳既裝潢完全係我style,最鐘意就係去D 黑漆漆同埋有吊飾既餐廳, 有情調嗎~食韓國野緊係唔少得炸雞啦~ 叫左個甜辣炸雞+ side dish炸年糕同埋炸芝士。(成件事都好炸)炸物唔算太熱,都okay既。而雞肉都算滑 配埋甜辣汁特別開胃呀; side dish 黎講我覺得炸年糕好食過炸芝士。 因為炸年糕上面有甜甜既蜜糖係上面, 都幾特別下! 另外仲有個主菜豬肉炒粉絲, 當然都係韓國菜既signature啦。 粉絲味道平均,唔會太咸,好好食😋 仲有緊係唔少得韓國飯捲啦~ 今日揀左牛肉飯捲,見到圖片就知佢真係好足料,完全係一個口都食唔哂呀 呢間韓國野真係好推薦架
咁就緊係去睇下佢咩料啦
呢間韓國野真係好推薦架