2022-08-12 75 瀏覽
朋友話想食韓國菜我就推介佢去outdark,之前食過,真係幾好味。香蒜蜜糖炸雞係outdark炸雞一定要叫,因為我地兩個人叫左半份,份量好多,炸雞已經起哂骨,外脆內軟,咬開好juicy,加上醬汁甜甜地,好味,佢仲有薯條同薯格係入面,新鮮炸起,熱辣辣脆卜卜。海鮮煎餅第一次食到咁多料嘅煎餅,好多蔬菜,煎餅個底仲好脆。Egg kimbap一口一件,好滿足,蛋味香甜,一邊加左黑白芝麻,一邊加左芝士蟹籽。我地兩個都唔飲酒所以叫左兩杯梳打,柚子梳打同西柚梳打,好大杯,兩杯都清好新。

香蒜蜜糖炸雞

海鮮煎餅
第一次食到咁多料嘅煎餅,好多蔬菜,煎餅個底仲好脆。

Egg kimbap

2022-08-11 95 瀏覽
Outdark 之前去尖沙咀分店食過,排咗好耐,食過返尋味,旺角分店比較大,今次早咗去等位。店內環境好多星星燈,似係野外露營睇星咁,同韓國啲店基本上都冇乜分別,全部都係卡位,唔使擔心會坐得好迫,同其他人都有適當距離。雖然佢有好多韓國嘅招牌菜,例如炒雞鍋,但係我都點咗一啲好少地方有嘅菜式,韓式炸醬麵,麵咬起黎煙靭,配上一片片五花肉,鹹度適中,有2粒鵪鶉蛋。香蒜蜜糖炸雞半份,炸雞外脆甜甜,內裏配上薯格同薯條。順帶一提,佢呢度所有嘅雞,都係雞髀肉嚟㗎,包保唔會有太乾嘅感覺。再嚟有海鮮煎餅,有三色椒,蝦,韭菜,冬菇,表面香脆,入面鬆軟。個人十分推薦大家嚟到一定要試。最後叫咗杯冇酒精嘅薄荷Mojito好有驚喜,一洗先前Heavy食物嘅飽滯。

香蒜蜜糖炸雞半份,炸雞外脆甜甜,內裏配上薯格同薯條。
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐️好耐無食過韓國嘢,book咗outdark同朋友食👫🏻門口有隻大熊啤啤做生招牌,一定會記得佢🐻餐廳刻意安排昏暗燈光,營造Relax嘅氣氛 ✨✨✅串串魚糕湯$198 好懷念韓國嘅魚糕湯,即刻叫翻碗以解思鄉情懷😢材料非常多,有魚糕串、年糕、青口、蘿蔔、粉絲等🤤而且非常入味😍不過魚糕食得多好快飽😂 ✅炸醬麵$98炸醬麵味道濃郁,份量非常多😋醬油味好香🥰✅烤牛肉飯卷$88飯卷除咗烤牛肉仲有其他配料,青瓜、醃蘿蔔、蛋,用料豐富😊✅Sweet potato cheese stick$35一定要趁熱食,啲芝士可以拉絲🧀而且個甜薯味好出!✅Blueberry Smoothie$45藍苺味濃🫐乳酪同藍莓嘅配搭好夾‼️幾中意呢隻味☺️📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
好味指數:😋😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐️
✅串串魚糕湯$198

✅炸醬麵$98
炸醬麵味道濃郁,份量非常多😋醬油味好香🥰

✅烤牛肉飯卷$88
飯卷除咗烤牛肉仲有其他配料,青瓜、醃蘿蔔、蛋,用料豐富😊

✅Sweet potato cheese stick$35
一定要趁熱食,啲芝士可以拉絲🧀而且個甜薯味好出!

✅Blueberry Smoothie$45
藍苺味濃🫐乳酪同藍莓嘅配搭好夾‼️幾中意呢隻味☺️

📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)
地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2022-08-10 57 瀏覽
環境超靚,暗暗地又有好多星星,好有feel,如果係情侶黎到就會好浪漫,然後叫左個芝士豬肋骨,會有個專人埋黎幫你整,睇住佢專業既手法,好正,炸雞都好好食,所以一定會再黎架!!!
今晚去左一間好有FEEL 既韓國餐廳全場都掛滿星星吊飾燈,播放住潮流韓歌,氣氛令人特別開心好興奮!見到餐牌樣樣都好想叫! 但肚既空間有限,只能取捨下!!✨烤牛肉Kimbap賣相精美! 餡料好豐富佔左飯團既9成半! 烤牛肉肉質軟嫩! ✨海鮮辣炒麵呢款其實係一個湯麵,麵條比平時食既韓國麵有D吾同,粗身D口感更加Q彈! 湯底吾會好辣岩岩好! 材料又係勁豐富!! 青口 蝦仁 魷魚 鵪鶉蛋 三色椒 什菜 金菇 雲耳 等等! 正!✨雙拼炸雞 (甜辣+原味)非常大份量!!!!!!!!!!!!! 呢個份量足夠4人享用除左有炸雞之外, 仲有薯餅 薯條 芝士粉薯角! 炸雞係無骨啖啖肉! 炸得好香脆入面勁JUICY!! ✨Mango Ade ✨Ice Peach兩杯飲品甜度適中 夠凍夠爽 襯哂食炸雞!!總結: 我同朋友都非常滿意,已經約定下次食埋其他菜式喇!!!
今晚去左一間好有FEEL 既韓國餐廳
全場都掛滿星星吊飾燈,播放住潮流韓歌,
氣氛令人特別開心好興奮!

見到餐牌樣樣都好想叫! 但肚既空間有限,只能取捨下!!

✨烤牛肉Kimbap

賣相精美! 餡料好豐富佔左飯團既9成半! 烤牛肉肉質軟嫩!

✨海鮮辣炒麵

湯底吾會好辣岩岩好!

✨雙拼炸雞 (甜辣+原味)

非常大份量!!!!!!!!!!!!! 呢個份量足夠4人享用
除左有炸雞之外, 仲有薯餅 薯條 芝士粉薯角!
炸雞係無骨啖啖肉! 炸得好香脆入面勁JUICY!!

✨Mango Ade ✨Ice Peach

兩杯飲品甜度適中 夠凍夠爽 襯哂食炸雞!!

2022-08-08
🇰🇷Outdark⁡🇰🇷⁡🍗雙拼炸雞⁡⁡🍬甜辣+🍯香蒜蜜糖⁡⁡炸雞無骨,外皮脆口,肉質都juicy🥰~⁡⁡🌶甜辣惹味,偏甜少辣⁡😊⁡🧄香蒜蜜糖蒜味充足,甜甜蜜味,啱哂女仔⁡🤭⁡Outdark炸雞特色係連埋薯條薯格薯塊,可惜當日薯條炸得唔夠香脆🥺….⁡⁡🌶辣豆腐湯烏冬⁡🍲⁡🥘原鍋上枱⁡⁡材料份量唔少👍🏻,啱哂一班朋友share~⁡⁡香辣口味,唔會太辣,有唔少海鮮🦑同五花肉🥩。⁡⁡都唔錯~⁡⁡🍝烤牛肉炒粉絲⁡⁡粉絲份量有啲少🥲,CP值低啲。⁡⁡粉絲Q彈煙韌,有麻油香味~⁡⁡略嫌調味偏濃🙈。⁡⁡🌶泡菜煎餅⁡⁡煎餅香脆,有滿滿泡菜,口感十足~⁡⁡可惜同炒粉絲一樣,味道過濃🙈….⁡⁡ ⁡⁡Outdark環境浪漫🥰,掛滿星星吊燈🌟🌟,而且有一幅牆俾情侶掛同心鎖,好有韓國feel~⁡⁡食物調味如果輕手啲會更好😅~⁡⁡
🇰🇷Outdark⁡🇰🇷⁡

🍗雙拼炸雞⁡⁡
🍬甜辣+🍯香蒜蜜糖⁡⁡
炸雞無骨,外皮脆口,肉質都juicy🥰~⁡⁡
🌶甜辣惹味,偏甜少辣⁡😊⁡
🧄香蒜蜜糖蒜味充足,甜甜蜜味,啱哂女仔⁡🤭⁡

🌶辣豆腐湯烏冬⁡🍲⁡
🥘原鍋上枱⁡⁡
材料份量唔少👍🏻,啱哂一班朋友share~⁡⁡
香辣口味,唔會太辣,有唔少海鮮🦑同五花肉🥩。⁡⁡
都唔錯~⁡⁡

🍝烤牛肉炒粉絲⁡⁡
粉絲份量有啲少🥲,CP值低啲。⁡⁡
粉絲Q彈煙韌,有麻油香味~⁡⁡
略嫌調味偏濃🙈。⁡⁡

🌶泡菜煎餅⁡⁡
煎餅香脆,有滿滿泡菜,口感十足~⁡⁡
可惜同炒粉絲一樣,味道過濃🙈….⁡⁡
 ⁡⁡
食物調味如果輕手啲會更好😅~⁡⁡
2022-08-08 75 瀏覽
〰️Apple & mango Makgeoli ($135)本身以為細細一杯咁,店員成盅放上枱我都驚一驚。😂以糯米釀製成嘅米酒,飲落帶點米香甜,口感順滑。本來酒味已經偏淡,再以新鮮蘋果、芒果製成冰花,果香令到Makgeoli更易入口。〰️海鮮炒年糕 ($328)有粟米水牛車打芝士、紫菜飯、香甜菠蘿粒、泡菜、炒年糕、雜菜、炸魷魚同埋蜆仔。粟米🧀勁香,偏好將佢撈埋落紫菜飯到食😛。🦑原隻上,店員開爐之後就會幫手剪開。食落外皮勁脆肉質彈牙,蜆仔夠哂鮮!將韓國街頭各種受歡迎嘅小食放埋一齊,簡直係一次過滿足哂唔同願望啊!🤰🏻〰️〰️📍 Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

本身以為細細一杯咁,店員成盅放上枱我都驚一驚。😂

〰️海鮮炒年糕 ($328)

〰️〰️📍 Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
香蒜蜜糖炸雞 $178呢個炸雞超大份唔止係有炸雞仲有勁多款炸薯條/薯格/薯角超豐富😍香蒜蜜糖岩哂d食唔到辣既朋友😌炸雞完全冇骨啖啖肉勁juicy-海鮮辣炒麵 $108講到韓國野一定唔少得辣拉麵!海鮮有蜆/青口/魷魚海鮮味勁濃好食到停唔到😋-串串魚糕鍋 $198魚糕串真係點整都唔會難食🥹個湯底勁清甜係韓國既味道!魚糕仲有好多唔同形狀🤣配料仲有蘿蔔/年糕/粉絲😋-Strawberry/Blueberry Smoothie $45食辣野又怕辣飲Smoothie就唔怕!兩款穛講藍莓🫐個味就出d😉-Mango Ade $34呢個就正常芒果汁🍹🤣
香蒜蜜糖炸雞 $178

海鮮辣炒麵 $108

串串魚糕鍋 $198

Mango Ade $34
呢個就正常芒果汁🍹🤣
2022-08-02
15 分鐘 (堂食)
  • 香蒜蜜糖炸雞
  • 串串魚糕鍋
  • 海鮮辣炒麵
佢哋滿天星星嘅佈置~加埋餐廳內不停播住K-Pop嘅歌真係好友韓國🇰🇷🇰🇷🇰🇷feel!💕芝士豬肋骨($338)呢個鐵板可以話係佢哋嘅招牌菜🤤🤤海量嘅水牛芝士加埋豬肋骨配埋韓式蛋卷、紫菜飯、泡菜、菠蘿🤤🤤🤤一款菜式多重食法!水牛芝士煮到軟身!做出拉絲嘅效果!!而且豬肋骨軟林林啖啖都係肉!!!仲可以夾埋紫菜飯一齊食!💕飲品方面🍸🍹🥂就叫咗兩杯大大杯既🍸🍸分別係柚子ade($34)同埋柚子corona 特飲($78)一上枱打卡指數已經好高!曾經人人打卡嘅呢支啤酒倒轉韓式飲品😌食韓式嘢又點可以冇啤酒呢!係係旺角區韓國菜嘅首選😎☺️

💕芝士豬肋骨($338)
呢個鐵板可以話係佢哋嘅招牌菜🤤🤤
水牛芝士煮到軟身!做出拉絲嘅效果!!
而且豬肋骨軟林林啖啖都係肉!!!
仲可以夾埋紫菜飯一齊食!

💕飲品方面🍸🍹🥂
就叫咗兩杯大大杯既🍸🍸
一上枱打卡指數已經好高!
曾經人人打卡嘅呢支啤酒倒轉韓式飲品😌
食韓式嘢又點可以冇啤酒呢!

係係旺角區韓國菜嘅首選😎☺️
2022-08-05 67 瀏覽
依間韓國餐廳一直都好受歡迎,就算過咗2年既熱潮都仍然要排隊,因為無論個氣氛同埋啲野食都好高質。😋 香蒜蜜糖炸雞雖然我地只係叫咗半份,但都份量都好多,而且除咗炸雞之外,仲有啲薯條同埋薯格。香蒜蜜糖味好惹味,而啲雞都好滑,最欣賞係啲雞塊係無骨既,所以食落都好方便。😋 泡菜煎餅餐廳既煎餅有別於平時食開既,因為除咗泡菜之,餐廳仲落咗好多其他既配料,例如紅椒、青椒同埋洋蔥,但食落都幾夾。😋 泡菜豬肉炒飯個泡菜炒飯真係值得推介,我每次都會叫,因為個炒飯好入味,同埋好多泡菜同埋豬肉粒係入面,再加埋個蛋好夾。😋 蘋果芒果米酒個米酒又係每次必嗌,蘋果芒果味好似果汁咁,好易入口,但仍然有米酒既香味,而且仲有啲冰沙,解咗其他野食既油膩。

😋 香蒜蜜糖炸雞

😋 泡菜煎餅

😋 泡菜豬肉炒飯

😋 蘋果芒果米酒
2022-08-04 52 瀏覽
疫情關係所以都好少出街但係又好想食炸雞見到呢間有得叫所以就叫咗個炸雞餐揀咗甜辣炸雞同埋芥末蜜糖。甜辣炸雞真係冇得輸個沙律味道都好特別。炒粉絲就一般。建議炸雞同埋薯條可以分開,因為拎到返屋企啲薯條黐咗啲汁焗住林晒冇咁好食
疫情關係
所以都好少出街
但係又好想食炸雞
見到呢間有得叫所以就叫咗個炸雞
揀咗甜辣炸雞同埋芥末蜜糖。
甜辣炸雞真係冇得輸

個沙律味道都好特別。
炒粉絲就一般。
建議炸雞同埋薯條可以分開,
因為拎到返屋企啲薯條黐咗啲汁焗住林晒冇咁好食
外賣自取
2022-08-04 72 瀏覽
🧀 芝士炒雞 ($328) 當仲可以去旅行嘅時間呢個去韓國必食 ✈️而Outdark呢個做得唔錯🤤份量好大盤 中間位置有滿滿雞肉同Mozzarella/ Cheddar cheese邊邊圍住雞蛋卷🍳 kimchi 菠蘿🍍同粒粒紫菜飯團 🍙雞肉好嫩好入味 每件都比芝士包住晒 超邪惡啊😈所以岩晒幾個人share 每人都可以有唔同野食職員幫忙將芝士同雞煮嘅時候拉絲好治癒 😍🍢 串串魚糕湯 ($198)魚糕係韓國街頭好受歡迎 一見到魚糕湯就一定要叫😋魚糕勁大鍋 有年糕, 蘿蔔, 冬菇, 竹輪, 青口, 粉絲等等湯底好鮮甜 魚糕年糕煙煙韌韌 好滿足🤤🤤🍯 香蒜蜜糖炸雞半份 ($118)🍗炸雞半份都比想像中大份仲有薯格🍟薯條同薯角 炸雞炸皮好薄 外脆但裡面好juicy咬落啖啖肉又甜甜地 好滋味 🍯🥺平日去都勁爆 難怪咁出名 不過由於我地食第2輪 8-10pm 遲左比枱我地 但9:30已經開始叫我地走😂 如果可以坐耐多小小會更開心
🧀 芝士炒雞 ($328)

邊邊圍住雞蛋卷🍳 kimchi 菠蘿🍍同粒粒紫菜飯團 🍙
雞肉好嫩好入味 每件都比芝士包住晒 超邪惡啊😈
所以岩晒幾個人share 每人都可以有唔同野食
職員幫忙將芝士同雞煮嘅時候拉絲好治癒 😍

🍢 串串魚糕湯 ($198)

魚糕係韓國街頭好受歡迎
一見到魚糕湯就一定要叫😋
湯底好鮮甜 魚糕年糕煙煙韌韌 好滿足🤤🤤

🍯 香蒜蜜糖炸雞半份 ($118)

🍗炸雞半份都比想像中大份

不過由於我地食第2輪 8-10pm
遲左比枱我地 但9:30已經開始叫我地走😂
如果可以坐耐多小小會更開心
2022-08-04 52 瀏覽
俾我發現到一間集打卡!同好味!於一身嘅韓國餐廳!一去到間鋪直頭心心眼,成間餐廳天花板掛滿閃閃星星,超浪漫!簡直少女心爆發!呢度唔單止場地靚,嘢食仲非常OK👍食物上枱款式全部都走IG打卡路線,味道同賣相都兼顧到💕當日我哋叫咗三款菜式,三款都勁好味囉!食到清晒碟真係第一次😂呢款辣炒豬肉,除咗將豬肉切成薄片用辣將調味攪拌炒成,鐵板上面中間放滿一大堆,側邊仲有好多款配菜,例如有泡菜、流心熔岩芝士、紫菜芝麻飯焦同埋菠蘿粒,單獨食又得,配埋一齊食又得,得咗!個辣炒豬肉其實味道唔算太辣,甜甜辣辣咁啦,仲加入咗勁多大豆芽,食起嚟爽脆爽脆!點落去流心芝士度真係冇得頂㗎!泡菜豬肉炒飯再加埋荷包蛋,最鍾意篤穿個蛋黃撈埋蛋汁一齊食😂呢款泡菜炒飯唔會好辣,比較屬於香港人口味,啱晒我!呢款炒飯口感有啲似意大利飯,食嘅時候可以明顯feel到每一粒飯都索滿汁㗎!中間夾住泡菜有爽脆嘅口感,仲有勁多肉肉,勁正!原來韓國人喺落雨嘅時候最鍾意食煎餅,呢款海鮮煎餅落咗好多魷魚同埋海蝦,當然唔少得韓式煎餅重頭戲多蔥多韭菜啦!煎到好香,邊位口感脆脆,點埋特色醬汁一齊食就最好味喇!@outdark.mk#outdark #outda

@outdark.mk

#outdark #outdarkhk #koreanfood #koreanstyle #korea #chicken #炸雞 #cheese #芝士 #韓國 #韓國菜 #過江龍 #韓式料理 #旺角美食 #尖沙咀美食
上星期同朋友聚會👫大家都想食韓國菜,就揀左旺角呢間氣氛超好既韓國餐廳Outdark🍴✨✨餐廳環境昏暗,掛滿星星吊燈,有種小溫馨、浪漫既感覺💕好適合同朋友黎輕鬆暢談🫂到訪當日雖然係平日,但都全場爆滿,如果去食最好book定位🫰🏽❥ 忌廉海鮮炒年糕 $328份量超多,適合4人share食😯我地叫左忌廉海鮮炒年糕~一上枱店員就幫我地剪開大大隻炸魷魚,勁igable📸醬汁由特調奶油醬料所製成,好creamy~中間除左有香脆既炸魷魚,仲有埋年糕、魚糕、蝦仔、蜆肉、蔬菜等,全部都索晒忌廉汁,好豐富🥰圍住中間部分仲有唔同既小食:菜飯、香濃芝士、香甜菠蘿粒、香炒泡菜😋作為芝士控,最吸引我既當然係芝士,真係可以拉到長長拉絲超正🧀🥹泡菜夠辣好惹味,都好快俾我地清晒🤪食既過程中一路都有火烘住,唔驚食食下凍晒🤭呢點要讚!❥ 雙拼炸雞(原味炸雞+香蒜蜜糖炸雞)$192必點‼️建議叫雙拼👏👏可以試晒兩款唔同既味道😚雞皮好香脆,影完相都仲熱辣辣🔥食落啖啖肉好juicy,而且d肉好嫩滑!炸粉夠薄,冇果種好油膩既感覺🐔我鍾意香蒜蜜糖味,甜蜜味好突出!有朋友就鍾意原味多d,更加享受到原汁原味既脆炸感覺😚另外仲配上薯條、薯格

❥ 忌廉海鮮炒年糕 $328
份量超多,適合4人share食😯
我地叫左忌廉海鮮炒年糕~
一上枱店員就幫我地剪開大大隻炸魷魚,勁igable📸
醬汁由特調奶油醬料所製成,好creamy~
食既過程中一路都有火烘住,唔驚食食下凍晒🤭呢點要讚!

❥ 雙拼炸雞(原味炸雞+香蒜蜜糖炸雞)$192
必點‼️建議叫雙拼👏👏可以試晒兩款唔同既味道😚
另外仲配上薯條、薯格,有4款醬汁可以點!實在好邪惡,一件一件食唔停….🤐

❥ Grilled Rice cake(6pcs) +$20
❥ Sweet Potato Cheese Stick(3pcs) +$28
呢兩樣都好岩煙韌控👏包有驚喜!
Grilled Rice Cake外皮有塊脆脆地既蜜糖面,Cheese Stick入面有啖啖蕃薯蓉,芝士都拉到絲😋好滿足!

❥ 烤牛肉炒粉絲 $98
牛肉軟腍,好入味!
粉絲重麻油香味,食落滑lulu口感好正,牛肉同粉絲味道好夾啊🥰

❥ Egg Kimbap $98
蛋飯卷充滿蛋香,仲有少少紫菜味~
加埋味道偏甜既沙律醬同蟹子,味道同口感都更加豐富!

❥ Mango Ade/ Green Apple/ Yuzu/ Ice Peach $34/each
炸雞一定要叫野飲!仲要每人一杯😜
大大杯好清爽😚👏👏
2022-07-28
2022-08-02 62 瀏覽
今晚好友約咗我去#Outdark 開餐,好掛念佢哋嘅炸醬麵,加上餐廳嘅環境又好有feel, 好適合我哋慢慢食😘吹下水😗。✅炸醬麵,醬汁調配得恰到好處,好怕過於甜或鹹,喜歡呢間的味道,麵質有咬口,配料的鵪鶉蛋、青瓜絲同洋蔥跟醬料拌合,真係覺得很正👍。❇️芝士豬肉鍋,上次見人食得律律有味,今次我都要叫黎食下。食材豐富份量又多,豬肉肥瘦適中,我將已溶的芝士,紫菜飯、豬肉同年糕,合併為一啖入口,好多味道併合在一起超好食😋,但就真係好邪惡🙈。🥭 Mango 同 Mojito , 清新爽口,好味又解渴😘👍。

2022-08-02