2022-08-11 95 瀏覽
Outdark 之前去尖沙咀分店食過,排咗好耐,食過返尋味,旺角分店比較大,今次早咗去等位。店內環境好多星星燈,似係野外露營睇星咁,同韓國啲店基本上都冇乜分別,全部都係卡位,唔使擔心會坐得好迫,同其他人都有適當距離。雖然佢有好多韓國嘅招牌菜,例如炒雞鍋,但係我都點咗一啲好少地方有嘅菜式,韓式炸醬麵,麵咬起黎煙靭,配上一片片五花肉,鹹度適中,有2粒鵪鶉蛋。香蒜蜜糖炸雞半份,炸雞外脆甜甜,內裏配上薯格同薯條。順帶一提,佢呢度所有嘅雞,都係雞髀肉嚟㗎,包保唔會有太乾嘅感覺。再嚟有海鮮煎餅,有三色椒,蝦,韭菜,冬菇,表面香脆,入面鬆軟。個人十分推薦大家嚟到一定要試。最後叫咗杯冇酒精嘅薄荷Mojito好有驚喜,一洗先前Heavy食物嘅飽滯。

香蒜蜜糖炸雞半份,炸雞外脆甜甜,內裏配上薯格同薯條。