🌻🌻Outdark (旺角)🌻🌻📍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓💭通常gathering 想食韓國餐都會book 呢間韓國餐廳架啦,d 野食大份又好味!同埋可以through openrice book 位,到時間就可以埋位開餐!🌸芝士豬肋骨 (HKD 338)🌟🌟🌟🌟🌟🌼韓國雞蛋卷+水牛車打芝士+香炒泡菜+香甜菠蘿粒+紫菜飯 呢個鍋真系好滿足!除左有滿滿既芝士配上豬肋骨之外,仲有鍋邊蛋、泡菜、菠蘿同紫菜飯解膩!有多幾個人一齊食的話真心推薦你地叫!👍👍👍🌸串串魚糕湯(HKD 198)🌟🌟🌟入面有好幾款唔同既魚糕,仲有唔同既蔬菜係入面,如果你地想暖暖地有d 湯飲下或者係鍾意食魚糕類既產品都值得一叫~🌸泡菜煎餅 (HKD 98)🌟🌟🌟🌟呢個煎餅好足料,除左泡菜之外仲有洋蔥同埋青椒,所以每一口都非常之有口感同埋好香! 大推!👍👍👍🌸雙拼炸雞(HKD 192)🌼Hot + Honey Garlic炸雞會連埋好多薯類產品一齊上! 有薯格啦薯條啦仲有旋風薯條!炸雞隱藏左係d 薯條下面~食得辣既朋友可以點Hot sauce ,雖然有dd 辣,但真系好惹味! Honey garlic 就係韓國炸雞
🌻🌻Outdark (旺角)🌻🌻

🌸串串魚糕湯(HKD 198)🌟🌟🌟
串串魚糕湯

🌸泡菜煎餅 (HKD 98)🌟🌟🌟🌟
泡菜煎餅

🌸雙拼炸雞(HKD 192)
🌼Hot + Honey Garlic
炸雞會連埋好多薯類產品一齊上! 有薯格啦薯條啦仲有旋風薯條!炸雞隱藏左係d 薯條下面~食得辣既朋友可以點Hot sauce ,雖然有dd 辣,但真系好惹味! Honey garlic 就係韓國炸雞界既常勝將軍,好難唔好食既~我覺得炸雞都係大推之選!
雙拼炸雞

💭不過要留意翻餐廳入座起計坐90分鐘,如果想同朋友仔繼續吹耐d 水就要👀下去邊食糖水或者hea 啦~
芝士豬肋骨
泡菜煎餅
  • 香蒜蜜糖炸雞
  • 串串魚糕湯
2022-09-23 111 瀏覽
📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓🔹雙併炸雞炸雞有埋薯仔薯格,好多口味好滿足🔹海鮮煎餅大份又多海鮮,唔錯🔹芝士豬肋骨芝士配埋豬肋骨,另外2旁有蛋有紫菜飯,個人覺得個紫菜飯好好食😋但太小唔夠分🔹炸牛肉Kimbap韓式飯卷配上大量配料,好豐富👍🏻
📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

🔹雙併炸雞
炸雞有埋薯仔薯格,好多口味好滿足

🔹海鮮煎餅
大份又多海鮮,唔錯

🔹芝士豬肋骨

🔹炸牛肉Kimbap
韓式飯卷配上大量配料,好豐富👍🏻
2022-09-22 124 瀏覽
一班朋友,要去有情調的地方,在90分鐘去傾去食美食,來自五湖四海的友人……令地點更美。環境坐得舒服,服務員有禮,食物好味,就是好地方。甜辣炸雞:唔算辣又大件,超好味。炭豚飯卷及泡菜薄餅:味濃又要俾男士飽肚,那就啱哂佢炸物:(芝士條,格格薯)冇得輸,食住嚟吹水的好嘢。芝士豬肋骨(韓國雞蛋卷,水牛車打芝士,香炒泡菜,香甜菠蘿粒,紫菜飯):必食,講唔到冇幾好食,只講到係咩都有……有紫菜飯,有甜甜菠蘿,又冇泡菜,正到不得了。最厲害就係冇真人炒芝士,拉絲長到……唔食就傻啦。

環境坐得舒服,服務員有禮,食物好味,就是好地方。

甜辣炸雞:唔算辣又大件,超好味。

炭豚飯卷及泡菜薄餅:味濃又要俾男士飽肚,那就啱哂佢

炸物:(芝士條,格格薯)冇得輸,食住嚟吹水的好嘢。

……

唔食就傻啦。
2022-09-21 3810 瀏覽
豬腳($238),揀左較細份既normal size 450g,上枱時菜式非常大份,賣相好震撼,豬腳切成一片片,每片既厚薄度都好適中,唔會太薄欠缺口感或太厚油膩感,肉質燜得軟淋,皮好彈牙兼且keep到有少少咬口既咀嚼感,好重骨膠原,如果淨食豬腳覺得有點寡,建議可以用菜包住黎食,因為將肉和菜一齊放入口可以減低淨食肉既油膩感,加埋店鋪既醬汁味道更惹味。雙拼炸雞($192),一半係醬油炸雞,外層粉漿脆口,內裏雞肉嫩滑有肉汁,而且每件雞都已經去除骨頭,可以大啖大啖咬,另一半係辛辣炸雞,這個辣味道非常有趣,就算食完一件雞都可能覺得一d都唔辣,但辣度其實係後勁慢慢滲出黎,漸漸會發覺越黎越辣,另外仲有薯角、薯條、薯格做配搭,可以一次過食晒三種。海鮮辣炒麵($108),湯底雖然鮮紅色,但辣度唔算辣,幾適合香港人口味,麵質粗身,食落帶有微微煙煙韌韌口感,海鮮主要有八爪魚、蝦、青口。

2022-09-20 133 瀏覽
呢間Outdark好有韓國風,首先佢裝修幾有情調,暗暗地又吊滿星星,卡位都坐得好舒服。佢所有侍應都好似話係韓國人(個個都好後生!),佢本menu都整得好靚,成本雜誌咁,有齊中英韓文menu。在場見到都有啲疑似韓國人食客,幾有氣氛!佢出名食一大盆的韓式鐵板鍋,4-6人黎食最開心!今晚我地兩個人叫左以下既items:🔶️ 辣炒豬肉鍋 ($268,8/10)唔算太辣,惹味!豬肉肉質都幾好,唔會太靭太瘦。有好多芽菜,我中意!邊邊有菠蘿,有泡菜,有紫菜飯,有芝士。我建議如果有醃蘿蔔就更加好,可中和熱辣辣同油膩感。但有拉絲芝士係好開心既!🔶️蝦飯卷 ($88,9/10)推介!炸蝦超級香口,飯卷味道同口感配合得好好!一碟都有10-12舊,抵食!🍵 mojito soda($34, 8.5/10)不帶酒精,有濃郁薄荷同檸檬風味,清新。🍵蜜桃梳打 ($34, 8.5/10) 唔會太甜,正常!✏️總括黎講,呢間餐廳適合大班人黎食,大大盆又可以一齊夾下夾下,呢度另外仲有酒精飲品,可以盡興下。😁注意:入座起90分鐘交枱
今晚我地兩個人叫左以下既items:

🔶️ 辣炒豬肉鍋 ($268,8/10)

🔶️蝦飯卷 ($88,9/10)

🍵 mojito soda($34, 8.5/10)
不帶酒精,有濃郁薄荷同檸檬風味,清新。

🍵蜜桃梳打 ($34, 8.5/10)
唔會太甜,正常!

注意:入座起90分鐘交枱
2022-09-18 116 瀏覽
呢間韓國餐廳燈光偏暗,氣氛好有情調,好岩同朋友或者情侶週末黎小酌一番💓 因為即場walk-in所以都等咗差唔多一個鐘。建議提早book位🙌🏻.叫咗雙拼炸雞 全份 (原味配香蒜蜜糖) $192佢哋嘅炸雞都係無骨,而且份量超級多,仲有大量薯仔、薯格同薯塊🍗🥔.有三款醬汁(茄汁、蜜糖、韓式醬)不過我覺得唔使點已經好好食😽佢哋嘅燒酒賣得都比出面韓國餐廳平,所以冇叫特色飲品,忍唔住同朋友叫咗兩枝燒酒🤣好抵飲
叫咗雙拼炸雞 全份 (原味配香蒜蜜糖) $192

如果係情侶或者朋友黎傾下計,想坐耐啲係幾推薦既,因為個環境好好,好有氣氛,又唔會話太嘈,所以食氣氛係可以推介既😊但係野食質素麻麻,唔係話難食,但不過不失囉,勝在大份但價錢反映左,基本上食物都過百一份,個炸醬麵係ok既唔難食,係價錢貴啲姐,好似98定108?個個魚糕湯真係唔推薦,因為魚糕實際係得4塊,其他都係獅子狗卷同埋有4條唔知咩,仲有啲白蘿蔔金針菇,個4條唔知咩係真係好難食,似係魚蛋條之類?成個煲係$138 ,真係唔推介呀,性價比好低,因為獅子狗卷好平,主要係獅子狗卷多。係我地唔識叫野食,我見好多人係叫炸雞既,可能炸雞好食啲。但打下卡係ok既,傾計都幾舒服,主要食環境。

炸醬麵

魚糕煲
2022-09-10
2022-09-16 134 瀏覽
⬘ 香蒜蜜糖炸雞 ⬙⬘ 海鮮煎餅 ⬙⬘ 烤牛肉飯捲 ⬙⬘ 蜜桃梳打 ⬙⬘ Hoegaarden ⬙一直都好中意食呢間嘅炸雞,特別係香蒜蜜糖炸雞,炸漿唔會話好厚,外層微脆,肉質幾嫩滑,蜜糖味比較突出,帶微微蒜香,加理薯條薯角薯格,份量真係好多😋 海鮮煎餅有蝦,八爪魚,蔥同紅椒,都幾足料😊可能因為太多料嘅關係,所以煎餅會比較淋身少少😊 烤牛肉飯捲餡料非常豐富,除左烤牛肉之外,仲有爽口嘅醃蘿蔔,青瓜,黃瓜同雞蛋,個底仲有少少麻油同沙律醬令味道更香😊
⬘ 香蒜蜜糖炸雞
⬘ 海鮮煎餅 ⬙
⬘ 烤牛肉飯捲 ⬙
⬘ 蜜桃梳打 ⬙
⬘ Hoegaarden ⬙

2022-09-15 108 瀏覽
✨浪漫滿天星韓式餐廳✨-📍Outdark MK ========有興趣可以🅑🅞🅞🅚🅜🅐🅡🅚☺️==========🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽🌟炸魷魚忌廉海鮮炒年糕鍋🦑 328鍋物一上枱已經即刻打卡📸️😍, 炸魷魚好大份,好吸引😋,之後店員會剪開晒魷魚,好細心咁擺好👍🏻。魷魚🦑底下選用特調奶油醬料所製作忌廉汁拌:年糕,魚糕,蝦🦐,蜆,金針菇,蔬菜,非常入味,小編同朋友都好鐘意🥰。同平時食傳統辣炒年糕唔一樣,啱晒食唔到辣嘅朋友都可以炒年糕。 鍋物仲配合不同的小菜進食,有香濃粟米🌽水牛車打芝士、紫菜飯、香炒泡菜和香甜清新菠蘿粒,食落口感層次更加豐富,小編推介‼️🌟韓式豬肉炒粉絲 88豬肉炒粉絲用了韓國豬肉,提升粉絲既味道,肉汁滲入粉絲🍜、野菜🥬、紅椒🌶、青椒🫑,用香濃的麻油將韓國粉絲及其他食材炒拌,食落好惹味😋🅓🅡🅘🅝🅚🥤 34 🌟 OUTDARK ADE-柚子檸檬梳打飲落每一啖都好多柚子肉,配埋檸檬酸酸甜甜好開胃。食左咁多邪惡野,可以解埋油膩感。同埋好大杯,好抵飲🥰#cc_旺角推介——————————————————💕Encore指數:4.5/5 💕餵食指數:4/5💕環境:4/5💕推介指數:4/5
✨浪漫滿天星韓式餐廳✨-📍Outdark MK

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽

🌟炸魷魚忌廉海鮮炒年糕鍋🦑 328

🌟韓式豬肉炒粉絲 88
😋

🅓🅡🅘🅝🅚🥤 34

🌟 OUTDARK ADE-柚子檸檬梳打
同埋好大杯,好抵飲🥰

#cc_旺角推介
——————————————————

💕Encore指數:4.5/5
💕餵食指數:4/5
💕環境:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————

如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕

📍 Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2022-09-11 100 瀏覽
中秋節前夕,揀咗間佈滿星星嘅餐廳同小朋友食dinner。揀呢個時段嚟,因為餐廳5:30之後,先有得食😍韓式豬腳😍~我哋order左大份,一份夠哂份量架,個盆已經佔咗半張枱😂,豬肉入口嫩滑,外皮彈牙又入味,配搭紅綠椒, 有點香辣,底下舖住嘅椰菜,吸收左豬腳嘅醬汁,勁爽脆,好容易就令人食唔停☺️旁邊配搭嘅沙律菜,用嚟包住肉,再點啲辣醬,Fresh和惹味集於一身,口感豐富,好特別👍🏻韓式炸蝦壽司~韓式嘅壽司唔係咁多地方有得食,呢度嘅真係好正宗,同我喺韓國食嘅一模一樣😍,飯粒撈上白芝麻,充滿香氣,炸蝦即叫即炸,熱騰騰,入口更香口,配搭韓式醃黃瓜,增添口感,難怪望到幾枱都有order👍🏻
中秋節前夕,揀咗間佈滿星星嘅餐廳同小朋友食dinner。

揀呢個時段嚟,因為餐廳5:30之後,先有得食
😍韓式豬腳😍

韓式炸蝦壽司
2022-09-08 152 瀏覽
特別喜歡呢度嘅裝修擺設周圍都掛滿星星,過嚟食嘢傾下計零舍有氣氛✨✨蓉蜜糖炸雞韓式炸雞真係百吃不厭,入口卻酥脆無比🙌🏻,內裏雞肉嫩滑,卜卜脆、肉嫩、Juicy,三大要素集於一碟,好滿足韓式烤牛肉鐵板上,上枱都係熱騰騰,出晒煙,甜甜地嘅醬汁牛肉充滿韓式風味,嫩滑無筋,配上洋蔥、金茹,炒埋一齊,吸收晒啲香味,好夾!海鮮炒粉絲粉絲充滿麻油香,海鮮有我鍾意食嘅蜆,材料足料又豐富,海鮮汁充滿鮮味,帶少少甘甜,粉絲更juicy。

蓉蜜糖炸雞

韓式烤牛肉

海鮮炒粉絲
2022-09-08 168 瀏覽
其實個人一直麻麻地韓國菜。一直覺得係貴,單調,冇心意。但今次經過朋友介紹呢家位於mk嘅Outdark, 一改對韓國菜嘅睇法。Outdark 係韓國有多達65間分店,難得有真韓國餐廳黎到旺角,決定試試。醬油+甜辣炸雞比以往只是單調的炸雞,多了很多薯條薯仔配菜,再搭上不同醬汁,入醬油,蜜糖蒜蓉等。比較冇咁悶,炸雞香脆唔會柴,肉質也算是可以。重點唔會好易皮肉分離,幾高分之作。韓式豬腳老實說份量俾想像中大很多,行的係那種輕微醬香,不太油膩的路線。單看外觀容易聯想到隆江豬腳之類,但這個豬腳卻不油不膩,口感彈牙。唯一要挑剔就是切的比較大塊,不能一口盡興。韓式炸醬麵蠻有驚喜,有點想有鑊氣,但甜一點的乾炒牛河的感覺。總體來說人均接近300,吃得很開心,可以再黎。唯一個人覺得可以再做好d就是現場燈光太暗⋯btw店舖真好韓國,連print嘅信用卡receipt都係韓文

醬油+甜辣炸雞

韓式豬腳

韓式炸醬麵
蠻有驚喜,有點想有鑊氣,但甜一點的乾炒牛河的感覺。

2022-09-06 133 瀏覽
韓國牛肉卷飯 用牛絞肉和紅蘿蔔絲做的飯卷,吃起來的味道豐富,棒~咸甜滋味,會喜歡喔~ 牛肉的肉味香,海苔飯卷的味道也不會太咸, 牛肉放進醃料的味道很足,芝麻、鹽及麻油也很合比例,壽司紫菜亦有口感~誰誰誰~~朋友也要學牛肉海苔飯卷的啊~這幾天心情不大好,所以朋友也想分心一下。去了韓國之旅行呢。 韓國魚旦 魚片年糕是很好吃的街頭小食,魚仔昆布湯亦很好吃,是棒棒味~上次和朋友去韓國,最愛是魚旦~每一次也清了貨呢,這天終於搵到這個感覺~台子的韓國魚糕,是平日韓國味道!. 店子之食物種類非常多,飯本身便好好吃喔,味道組合亦有不同,有鹹甜、有香醇、有酸甜,給味道多點層次~棒。食物一都是一口咬下很帶感,越咬下越有趣。繽紛的晚上,眼睛好吃~
韓國牛肉卷飯

韓國魚旦

2022-09-05 155 瀏覽
今日第一次去Outdark午飯,見Openrice過千個likes,期望餐廳有甚麼過人之處。十二時正去到,全餐廳只得我和朋友兩人一枱,沒有午市套餐,早市夜市同一個餐牌,好幾個特色點的菜午市不供應,選擇不多,叫了炒粉絲,炒到油淋淋,紫菜飯卷,非常一般,兩杯特飲勉強可以。最不滿意是到下午一時半,成個餐廳空洞洞得四枱客,從沒有人通知過食飯有時間限制,有待應居然通知我們用膳時間到要交枱!心想如果是自助餐或有客人等候,我也能理解,正常餐廳都會想客留多一會點多些食物或幫手撐場!唉!今時今日咁嘅服務態度,死得!
2022-09-03 112 瀏覽
呢間餐廳服務態度超差,早幾日同我朋友入到門口望到個員工,佢望一望我繼續同佢隔離個同事傾計,好似見我唔到咁,喂你間餐廳係咪環境太黑阿,開番啲燈阿嘛,我見佢地繼續傾計,就行到佢地面前,啲音樂又大聲啦,可能聽唔到我講咩,最尾舉起兩隻手指先get到兩位,到坐低諗住落單,舉左好耐手又係冇人見到我地,個個企哂係出餐位到唔知jm9,期間對面枱都落單,又係舉左好耐手都冇人黎,喂都話你間野咁暗,不如開番啲燈啦,暗到你啲員工都睇唔到啲客要落單,完全唔知間野jm9🥲