2018-08-19 4007 瀏覽
今日相約男朋友食燒肉。自從上次韓國之旅後, 已經好耐既時間冇食燒肉, 因為怕油煙同燒得唔好。 之前食韓燒, 不停俾店員要我地煮熟d, 或者成日黎攪我地塊肉話我們會燒焦哂。 oppa燒肉完全令我克服左呢d問題, 因為佢個抽油煙機幾好, 完全唔會焗。 同埋如果唔多人, 侍應會幫手燒, 或者自己燒果陣都唔會俾侍應批評。 我覺得好正。 眼闊肚窄既我地, 叫左冷鎮鮑魚, 牛肉拼盤, 韓式便當同蔬菜籃。 就開始左我地既燒肉之夜喇。首先前菜有無限泡菜同芽菜等供應。 加上有爐邊蛋, 我地真係好興奮。 個什錦牛肉($338)比想象中大, 因為有成5-6種不同既部位, 我最鍾意食和牛扒, 脂肪夠多。 上面仲鋪左唔同既蔬菜呀。再黎個韓式部隊飯($58), 風味十足。 侍應會主動問你要唔要幫手shake. 我們就鍾意自己shake shake shake因為好有成功感。 再黎個冷鎮鮑魚($88), 鮑魚美味新鮮。我地都係第一次食覺得好值得n call呀。最後, 仲有四式什錦菜($58)有各式各樣既菜菜。 我最鍾意係冬菇同南瓜。 冬菇咁燒好香。 南瓜就好甜好正。 我男人叫左個啤酒, 我地飲飽食醉, 覺得真係好抵
今日相約男朋友食燒肉。

我男人叫左個啤酒, 我地飲飽食醉, 覺得真係好抵食。 每人都係300蚊有找, 見到有宵夜套餐, 而臨走果陣好多人等位。 下次一定要再book定位黎食個宵夜先至抵。

2018-08-18 209 瀏覽
是日化身潮人去旺角食久違了的韓燒6點前到餐廳, 客人唔算多, 可以選擇心儀位置進餐。因為懶得諗朋友又未到, 就叫左雜菜果籃同豬肉拼盤侍應會係個爐邊加泡菜蛋。 又多d野食。 冇附加收費好like! 豬肉拼盤遠睇幾細盤, 近睇不得了。 三人行要完成呢個份量一d都唔容易。 仲要係靚肉。 最正係生菜, 泡菜, 芽菜, 海帶, 醬料, 茶水任加。 務求令你物超所值眼見侍客十分好客, 唔多人時會幫手燒肉。 實在係100分既服務。 仲有個爐唔會黏底現場通風系統十分好。 返屋企件衫完全冇異味。 食到7點半走人。。 7點開始已經排長龍了。 目測宵夜套餐超抵食。仲有和牛拼盤自己出去買仲貴。 呢度有哂配料唔駛洗鍋唔駛洗碗。 真係勁好既燒肉餐廳。 十分推薦!
是日化身潮人去旺角食久違了的韓燒

6點前到餐廳, 客人唔算多, 可以選擇心儀位置進餐。

因為懶得諗朋友又未到, 就叫左雜菜果籃同豬肉拼盤

仲有個爐唔會黏底

現場通風系統十分好。 返屋企件衫完全冇異味。

食到7點半走人。。 7點開始已經排長龍了。

2018-08-18 163 瀏覽
話說好耐之前有台灣朋友黎香港既時候,有帶佢黎oppa燒肉食過,印象中啲食物都唔錯。最近又挑起條筯想食韓燒,因為都一段時間冇食啦ㅠㅠ,咁岩今日又約咗朋友喺旺角行街,行完街再黎食燒肉就fit晒。一路燒肉仲有mv睇,岩晒我呢啲迷妹!一坐低冇幾耐,侍應姐姐就拎咗小菜同生菜黎。小菜味道唔錯,不過個人覺得泡菜偏甜,可能我平時食開重口味。😂講翻先,呢度既侍應哥哥同姐姐都好貼心,見到我地啲小菜or生菜冇晒,會自動幫我地refill,唔洗下下都要我地開聲先幫我地refill,真係超抵讚!韓燒點少得爐邊蛋,呢度既蛋都好正,好嫩滑。每次食韓燒都唔會錯過既五花腩!因為我平時係唔食肥肉既,但燒五花腩係一例外,因為將五花腩既表面燒到香脆,真係好好味好正,再用生菜加包飯醬包埋一齊食真係冇得輸!😌淨係食五花腩又點會夠呢,叫咗嗰和牛拼盤,超!多!肉!食肉獸表示好幸福啊!🤤 仲要個盤係隻牛黎,唔洗擔心食完都唔知食緊咩。🤭 其實一上菜都已經覺得啲肉色水好靚,應該食落都唔差得去邊。我自己就最中意牛肩胛肉同埋牛小排,好重牛味,但牛脷相比之下味道就麻麻地,其他部分都不過不失,整體黎講味道還可以。跟住仲叫咗我食親韓國野都好中意嗌既

韓燒點少得爐邊蛋,呢度既蛋都好正,好嫩滑。

跟住仲叫咗我食親韓國野都好中意嗌既湯,唔知點解我真係好中意飲韓國式既湯,用黎送飯特別正。今次揀咗韓式海鮮湯,有蝦、蟹、蜆等既海鮮,好足料,個人覺得味道同我平時食開既唔同,偏咸咗少少而唔係辣,所以我地之後都嗌咗碗白飯,用黎送飯就岩岩好。

之後仲叫咗韓式海鮮煎餅,呢度既煎餅偏薄身,但我自己中意食厚身少少既ㅠㅠ 加埋醬汁一齊食會更加好味!

飲品方面,呢度都幾多韓國飲品/酒揀,不過我同朋友都唔好酒精,一人一罐梨汁fit晒。呢款梨汁仲有果粒係入面,正!
  • 和牛拼盤
  • 五花腩
2018-08-12 2632 瀏覽
收工同班fd宵夜通常都去打冷,今次有啲fd提意食下其他嘢,所以就去左最方便大家而且幾夜都有車返屋企嘅旺角。今次我地搵到尼間oppa 韓國燒肉店,因為之前都去過大埔分店,果然係無令我地失望,無論係服務、食物嘅質素,抑或環境都好舒適好整潔。講下個餐先,食物質素高夠新鮮,而份量好夠👍🏼肉類同海鮮都唔會好似其他韓燒舖咁先調味,可以食到原汁原味嘅鮮味。今次哋嗌咗個牛鮮生宵夜4人餐,跟餐有肉有海鮮有菜。首先介紹下個主菜安格斯肉眼扒,牛肉肉質為瘦肉,質感易咬,鮮嫩多汁。對住塊咁靚嘅扒,3個男人真係唔知點落手,於是我哋問啲staff點整,佢教我地前後先煎兩面,再剪成條狀去燒。無論係就咁食,包生菜食,點燒汁同辣汁食,都好好食😭😋其次,和牛脷都唔失色架!同出面嘅牛脷唔同,好易咬,而且燒完好香、牛汁出晒嚟,入口食到好香濃嘅燒牛味。最後一樣肉就係牛柳粒喇!好夠味、易入口、夠多汁。之後介紹下海鮮喇!第一樣介紹係開邊大虎蝦,好鮮甜好大隻,好多蝦膏,半身切唔會係剝蝦時令蝦膏流失。用筷子好易將蝦肉同殻分開,解決咗剝蝦嘅麻煩。第二樣係大大隻嘅帶子,味道鮮甜質感軟身唔孩,用韓式燒烤唔會將佢整到好老,熱辣辣入口好正,唧啲檸

最後一樣肉就係牛柳粒喇!好夠味、易入口、夠多汁。

之後介紹下海鮮喇!

第二樣係大大隻嘅帶子,味道鮮甜質感軟身唔孩,用韓式燒烤唔會將佢整到好老,熱辣辣入口好正,唧啲檸檬汁係面更正。

跟餐仲有8條多春魚,唔腥,友人唔鍾意食魚但佢試完都覺得接受到,鍾意食魚嘅朋友一定鍾意。

南瓜拼翠玉瓜菜籃好新鮮,本人鍾意好鍾意食南瓜,特別係用牛油燒嘅南瓜同翠玉瓜都好香。食完肉食下菜可以消滯。

跟餐配4枝濃度5%韓啤,好香嘅麥味,原來韓燒加啤酒都可以解喝。

整體而言, 688蚊既宵夜套餐3個人都好夠飽。食物新鮮,性價比極高👍🏼極推!

值得一提嘅係,係間鋪逗留超過兩個鐘,個食都唔會有好大陣燒烤味。坐得舒服同班fd吹水都無咁辛苦。
2018-08-11 2194 瀏覽
由朝做到晚冇停手,成個人虛脫晒!夜晚約左朋友飯聚,本身想食拉麵,諗諗下都係想食返啲肉補充下力氣,所以揀呢間oppa燒肉試下。舖頭冇其他燒肉店咁大,但咁仲好,職員有求必應,仲幫我地燒埋tim! 我地叫左個宵夜4人套餐,有大過塊面嘅安格斯肉眼牛扒,係類似嘅店真係好少見。牛扒既脂肪職員會先剪落黎煎,用燒出黎牛油黎燒其他肉,食落的確更香口。肉眼扒會整塊煎再剪成條,肉汁肉香鎖住係肉入面,每塊都超級好味。之後仲有牛舌同安格斯牛柳粒,牛舌都係十分出色,食落香口,口感亦好爽口,香舌牛味比牛柳粒更有牛味。牛柳頭脂肪較多,食落油脂感較重,亦較香口。海鮮拼盤除左有大路嘅蝦、帶子之外,仲有好得意嘅多春魚!海蝦雖然只有兩隻,但會剪開4份,同埋都幾大隻,食落口感卜非常爽口,蝦頭更充滿膏。帶子亦無欺場,超級大粒,鮮甜!職員仲教我地點燒先唔會痴底。食食下 職員見我地啲生菜差唔多食晒,即刻添返成兜。雖然生菜唔係咩值錢野,但係出面食得多晚餐就會知,服務員嘅態度真係勝過一切👍🏻

2018-07-23
2018-08-10 233 瀏覽
有個朋友好耐無見,happy hour 後佢話帶我去食一個好正既韓燒,我咁鍾意食,梗係馬上起行啦!入到去好多人,不過都剛剛有兩個位,朋友已經安排好一個而家做緊308一位既全板A4牛!!侍應放好鐵板,馬上就見到板牛送過黎……O My god!好大板,啲牛仲要好靚,真係4個字性價比高!! 我地二話不說開始燒,真係件件都正,已經唔記得邊件係邊個部位🤣食到咁上下侍應仲好細心咁過黎幫燒一下,一見到我地泡菜蛋一食完,就即刻自動黎refill, 讚!!個餐仲有個辣湯都Ok, 幾個前菜亦無小繼續一路飲,一路食,暢快~老友果然無介紹錯,係幾好食,如果你覺得千幾蚊食x八韓烤好食,我推薦大家一定要試下呢間。

侍應放好鐵板,馬上就見到板牛送過黎……

O My god!
好大板,啲牛仲要好靚,真係4個字
個餐仲有個辣湯都Ok, 幾個前菜亦無小

繼續一路飲,一路食,暢快~

2018-08-07
2018-08-09 183 瀏覽
OPPA韓國燒肉店森仔反完一整日工,身心都疲累。決定要食餐好。咁就約埋女朋友仔去食好西!🤤🤤所以就去左旺角既oppa 韓國燒肉店。先講下個環境,果到既裝飾同韓國既燒肉店十分相似。同時,佢亦配有完善的燒肉既爐同抽氣系統。背景亦畫上噴漆,再配上韓國MV,韓風爆登!而餐枱之間有足夠既空間,坐得舒適!至於食物方面,質素不但高質,而份量亦很足夠👍🏼👍🏼👍🏼為左一洗倦意,我地食豪d,決定叫牛鮮生宵夜餐。果個其實係4人餐,所以有好多野食,包括:1⃣安格斯肉眼扒e個係套餐中既主菜之一,高級既安格斯肉眼扒,紋理分明,脂肪比例均勻。為了鎖住肉汁,森仔先燒四邊,封住牛肉汁。其後,再切條狀加熱😍😍😍燒到6成,岩岩好,正!另外,再配上生菜,生算,再加上燒汁和辣汁,完美❤️❤️❤️❤️2⃣和牛脷 和牛脷真係好正!燒落好濃牛味。同一般既牛脷不同。真係好好食😍😍3⃣大虎蝦 虎蝦真係主打之一,不單止大大隻!同時,亦好有心思剪成開邊蝦。仲有滿滿既蝦膏,正到暈低!味道鮮甜,蝦味濃,森仔食到停唔到口🤤🤤4⃣帶子帶子,亦係主打之一。味道鮮甜,燒後再加上檸檬汁更帶出帶子味道❤️👍🏼同時,大大隻帶子,啖啖肉,口感一流😽5⃣牛柳粒牛柳粒,係主打之一。佢
OPPA韓國燒肉店

森仔反完一整日工,身心都疲累。
決定要食餐好。
咁就約埋女朋友仔去食好西!🤤🤤
所以就去左旺角既oppa 韓國燒肉店。

先講下個環境,果到既裝飾同韓國既燒肉店十分相似。
同時,佢亦配有完善的燒肉既爐同抽氣系統。
背景亦畫上噴漆,再配上韓國MV,韓風爆登!
而餐枱之間有足夠既空間,坐得舒適!

至於食物方面,質素不但高質,而份量亦很足夠👍🏼👍🏼👍🏼
為左一洗倦意,我地食豪d,決定叫牛鮮生宵夜餐。
果個其實係4人餐,所以有好多野食,包括:
1⃣安格斯肉眼扒

2⃣和牛脷
和牛脷真係好正!燒落好濃牛味。
同一般既牛脷不同。
真係好好食😍😍

3⃣大虎蝦
虎蝦真係主打之一,不單止大大隻!
同時,亦好有心思剪成開邊蝦。
仲有滿滿既蝦膏,正到暈低!
味道鮮甜,蝦味濃,森仔食到停唔到口🤤🤤

4⃣帶子
帶子,亦係主打之一。
味道鮮甜,燒後再加上檸檬汁更帶出帶子味道❤️👍🏼
同時,大大隻帶子,啖啖肉,口感一流😽

5⃣牛柳粒
牛柳粒,係主打之一。
佢調味得好好,同時牛粒既質素好高。
牛味濃,有好多肉汁👍🏼😽

5⃣多春魚
多春魚,份量好多,而且大大條👍🏼👍🏼👍🏼
正喎!不過,我馬馬地果種味道。
我女友就幾鍾意食。

6⃣南瓜拼翠玉瓜 菜籃
蔬果好好食,特別係燒後南瓜同翠玉瓜。
岩晒食肉獸後,有蔬果食,平衡反😂😂😂
至於菜籃,配上牛肉,再加燒汁同辣汁,一流😽🤤🤤

7⃣韓啤4枝🍻🍻
韓啤味道,不太苦,亦充滿麥味。
仲要涷冰冰,配上韓式燒烤,一流。
果然啤酒係外國涼茶👍🏼👍🏼😽

整體而言,e個688蚊既套餐2-3人真係會超級滿足。同時,食物質素高,物超所值👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2018-08-07
$350 (宵夜)
  • 安格斯肉眼扒
2018-08-08 442 瀏覽
同朋友仔去完旺角行完街,嚟到呢間位於旺角洗衣街的OPPA KOREAN RESTAURANT食宵夜,又順便啤啤佢傾下計。🍺🍺🍺🍺鋪頭門口全落地玻璃,感覺好寬趟。鋪頭牆身噴上别緻的韓國舊時代的卡通公仔,突顯另一番韓國風味。餐牌多款美食,任君選擇。我哋點了 牛鮮生宵夜餐($668),包括有安格斯肉眼扒、和牛脷、大虎蝦、帶子、牛柳粒、多春魚、南瓜拼翠玉瓜菜籃、韓啤。先嚟韓啤,大家可以先啤啤佢暢懷大飲。安格斯肉眼扒,大大塊,脂肪分配平均,又好有牛味。牛柳粒,肉質鮮嫩,大大粒好咬口。和牛脷,爽口又彈牙。多春魚重點要燒得乾身又脆口就會好好食大虎蝦肉質幼嫩帶子大大粒,配上牛油煎底,味道鮮甜又香口,又好有牛油香味。南瓜、翠玉瓜好新鮮三款小吃味道也不錯,重點是可以無限量refill。新鮮蔬菜再配上醬汁,包住食燒物一起食,又另一番風味。總結,成晚可以同朋友仔一邊燒一邊暢懷大飲,感覺非常唔錯。因為是旺角,就算夜一夜也唔怕冇車返屋企。

鋪頭門口全落地玻璃,感覺好寬趟。

鋪頭牆身噴上别緻的韓國舊時代的卡通公仔,
突顯另一番韓國風味。

餐牌多款美食,任君選擇。

先嚟韓啤,大家可以先啤啤佢暢懷大飲。

安格斯肉眼扒,大大塊,脂肪分配平均,
又好有牛味。

牛柳粒,肉質鮮嫩,大大粒好咬口。

和牛脷,爽口又彈牙。

多春魚重點要燒得乾身又脆口就會好好食

大虎蝦肉質幼嫩

帶子大大粒,配上牛油煎底,味道鮮甜又香口,
又好有牛油香味。

南瓜、翠玉瓜好新鮮

三款小吃味道也不錯,重點是可以無限量refill。

新鮮蔬菜再配上醬汁,包住食燒物一起食,
又另一番風味。

總結,成晚可以同朋友仔一邊燒一邊暢懷大飲,
感覺非常唔錯。因為是旺角,就算夜一夜也唔怕冇車返屋企。
2018-08-07 755 瀏覽
同朋友去旺角行街到夜晚9點幾都未食晚飯,其中一人話不如食韓燒,咁就一行幾人去咗洗衣街嘅 Oppa韓國燒肉店。餐廳先送上免費kimchi、麥茶同生菜,全部都可以免費refill嘅👍打開餐牌見到有個3-4人牛鮮生宵夜餐 ($668),每晚9:30之後供應,啱晒我哋,咁就一於點呢個餐啦😁安格斯肉眼扒 - 大大件,油花分佈平均,肉質鮮嫩唔會韌,牛味濃郁,正!和牛脷 - 好新鮮,牛味濃得嚟唔會有羶味,口感爽口,讚!大虎蝦 - 蝦肉爽口有蝦味帶子 - 粒粒都好大粒,口感爽口彈牙,帶子嘅鮮甜味滿瀉多春魚 - 無魚腥味,質素唔錯!牛柳粒 - 牛味濃,肥瘦均勻,肉質嫩滑😘南瓜拼翠玉瓜菜籃 - 南瓜同翠玉瓜都好新鮮,南瓜更加有濃濃嘅南瓜味,好食!韓啤4枝 - 消暑佳品呢餐不論食物味道同服務都唔錯,價錢亦好公道,值得一讚👍

和牛脷 - 好新鮮,牛味濃得嚟唔會有羶味,口感爽口,讚!

大虎蝦 - 蝦肉爽口有蝦味

帶子 - 粒粒都好大粒,口感爽口彈牙,帶子嘅鮮甜味滿瀉

多春魚 - 無魚腥味,質素唔錯!

牛柳粒 - 牛味濃,肥瘦均勻,肉質嫩滑😘

韓啤4枝 - 消暑佳品

呢餐不論食物味道同服務都唔錯,價錢亦好公道,值得一讚👍
2018-08-01 125 瀏覽
今日放工遲咗,一收工即刻同同醫下肚,佢地話有間韓式燒肉有宵夜,所以我地二話不說就去咗喇。依間oppa korean近近地喺旺角火車站附近,好方便!我地三個女仔唔太大食,所以叫咗個「牛鮮生」宵夜餐,入面有齊牛肉同海鮮,啱晒我地口味!首先上嘅主要係牛肉類,分別有安格斯肉眼扒、牛脷同牛柳粒。塊肉眼扒好厚好大塊,一定啱鍾意食肉嘅朋友!因為係肉眼,肉同脂肪嘅分佈好平均,所以味道亦好香口。至於牛脷亦都好好味!侍應姐姐幫手剪成條狀,好易入口。而個牛柳粒係三樣之中較為普通啲,冇咩特別。跟住有個海鮮盤,入面有帶子、多春魚同虎蝦,當中虎蝦最好食!因為除咗蝦身厚肉,蝦頭仲有好多膏,好正!其次個帶子都好大粒,一啲都唔欺場,不過帶子本身冇咩味,要靠點醬先吊到味。至於個多春魚都保持水準!除咗食物,依度最值得欣賞嘅係服務,侍應姐姐全程協助剪嘢同燒嘢,如果想自己落手燒,佢亦唔會阻到,真係好貼心。睇嚟又多一個食宵夜嘅地方比我地嘆下!

依間oppa korean近近地喺旺角火車站附近,好方便!

首先上嘅主要係牛肉類,分別有安格斯肉眼扒、牛脷同牛柳粒。

至於牛脷亦都好好味!侍應姐姐幫手剪成條狀,好易入口。

而個牛柳粒係三樣之中較為普通啲,冇咩特別。

睇嚟又多一個食宵夜嘅地方比我地嘆下!
2018-07-23
2018-07-26 109 瀏覽
今日同兩個朋友睇完戲都成10點,又有d肚餓,揀咗食個宵夜韓燒唔洗諗,就揀咗依個3至4人餐睇到依個餐份量唔多,但就每款都有d,岩晒食宵夜唔洗太飽肉眼扒都有夠份量大大塊,虎蝦開左邊,食得方便,個侍應仲好貼身,主動幫我地去左殼去,好熟手側面既泡菜蛋,食完可以添,幾好味架,添左一次帶子都係大大粒架!同埋都幾新鮮既又有個蔬菜藍,唔怕得肉,都有d菜食下包埋飲品,依個餐就係夠不過覺得3個食岩岩好,4個食可以另外加d小食

唔洗諗,就揀咗依個3至4人餐

睇到依個餐份量唔多,但就每款都有d,岩晒食宵夜唔洗太飽

側面既泡菜蛋,食完可以添,幾好味架,添左一次

帶子都係大大粒架!同埋都幾新鮮既
又有個蔬菜藍,唔怕得肉,都有d菜食下
包埋飲品,依個餐就係夠
不過覺得3個食岩岩好,4個食可以另外加d小食
2018-07-25
2018-07-26 136 瀏覽
今次應該係我第三次食呢間😂複桌率都幾高(前2次都係大埔個間食),韓燒黎講呢間質素唔差,真係忍唔住要寫下佢~呢間同大埔個間有d分別旺角地方細d,係一個個餐咁叫大埔係放題形式,任你點叫我地3個人叫左個宵夜餐,都係想飲下啤酒吹下水個個都食左d野肉既quality 係幾好,色澤紅潤,望落已經流哂口水,份量亦好夠安格斯肉眼扒係有2隻手掌咁大...超誇張...海鮮亦非常新鮮,帶子4粒都好大粒虎蝦原來係得2隻😂比佢呃左haha,切開左一半舊肉眼扒成個爐咁大...之後就靠你自己既功力燒得好唔好食la😎而爐邊蛋又幾好食,入面有泡菜辣辣地,而且原來可以添既!幾正生菜包肉,唔油膩,如果生菜食哂都可以免費添佢個到既職員好主動幫我地燒一d野,好細心地幫我地碌埋蝦殼叫多左個部隊湯面,似係辛辣面既高級版最後埋單700幾,都ok宵夜黎講肉質素好,不過係大埔住既我,下次我都係食返大埔開心d haha

呢間同大埔個間有d分別
旺角地方細d,係一個個餐咁叫
大埔係放題形式,任你點叫

我地3個人叫左個宵夜餐,都係想飲下啤酒吹下水個個都食左d野

安格斯肉眼扒係有2隻手掌咁大...超誇張...

海鮮亦非常新鮮,帶子4粒都好大粒
虎蝦原來係得2隻😂比佢呃左haha,切開左一半

而爐邊蛋又幾好食,入面有泡菜辣辣地,而且原來可以添既!幾正

生菜包肉,唔油膩,如果生菜食哂都可以免費添

佢個到既職員好主動幫我地燒一d野,好細心地幫我地碌埋蝦殼

叫多左個部隊湯面,似係辛辣面既高級版

最後埋單700幾,都ok宵夜黎講
2018-07-25
$240 (宵夜)
2018-07-19 165 瀏覽
同同事收工途經此地,見到出面餐牌什為吸引,我地1⃣行4人就走左入黎醫肚😆呢到地方寬倘,坐得都唔會唔舒服😌d櫈仲可以打開來放自己既隨身物品入去。我地望望menu點左個4⃣人套餐,見到入面都幾多野食幾吸引。之後服務員便拿著前菜,飲料給我們。我地就係點左呢個4人餐😁😁😁😁有不同醬料供選擇,1⃣樣都係食用完可叫服務員幫手添加另外還有泡菜爐邊蛋附送,但只限1⃣次,之後再加就要收取$18費用了!!到主角出場了😋😋😋套餐包括有:大大粒帶子4粒、新鮮大虎🦐、多春🐟、安格斯肉眼扒、牛柳粒、和牛脷、南瓜拼翠肉瓜外加4支啤酒🍻或可轉汽水🥤,任均選擇!全程都有專人服侍,🈶人燒埋俾我地食,非常享受。所有食品都非常新鮮,肉質鮮嫩彈牙有口感。🐂扒大大塊足夠我地享用,服務員還非常細❤地幫助我們剪開1⃣細塊,逐1⃣分配給我們,呢到既服務態度真係好到不得了👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻值得1⃣讚😌

我地就係點左呢個4人餐😁😁😁😁

有不同醬料供選擇,1⃣樣都係食用完可叫服務員幫手添加

到主角出場了😋😋😋

2018-07-16
今曰相約左班知己黎到食🔥肉,我地一行4人放工分別黎到,因有其中一位朋友要早走關係,所以我地早點共聚完晚餐,早點各自回家去。我地黎到店鋪已經全院🈵️座 ,坐滿曬客人👍🏻👍🏻👍🏻坐低睇睇menu咁岩見到有個4⃣️人套餐,非常適合我們,宵夜時段21:30後入埸,只需$668再+1⃣️收費。套餐內含大量美食,仲包左4支啤酒,如不想飲啤酒,亦可向店員轉回飲料🥤我地4人相議完,都異口同聲表示就點這個吧相隔1⃣️陣店員便拿著各式各類既前菜小食放到我們面前,還幫我們在預熱左既爐上放上泡菜蛋漿,服務非常週到還不止這樣,店員全程都在幫我們燒肉,體貼入微,令我們全程都在吃殘廢餐爽yy餐牌上有各式各樣既食物,套餐供應適合不同人仕需要 前菜已經令我們吃到停不了口食完仲可以免費再添😏😏😏我地點既4人套餐包括有:安格斯肉眼扒 超級大塊和牛脷及牛柳粒全部都非常新鮮 燒完非常有囗感店員幫我地燒到火喉剛剛好 咬落去1⃣️D都唔韌 正再黎有海鮮:大虎蝦2隻 開邊了變4 大大粒帶子4粒 多春魚8條蝦及帶子咬落去都十分爽口😁😁😁多春魚燒焦1⃣️點才好吃食左咁多
爽yy

餐牌上有各式各樣既食物,套餐供應
適合不同人仕需要

食左咁多肉係時候食番d蔬菜中和番

如果食肉食到滯滯地可以包住生菜黎食,口感較為清新1⃣️點

非常豐盛的1⃣️顿晚餐 食到個個飽滯曬😂😂😂
2018-07-17
$184 (宵夜)
2018-07-12 1488 瀏覽
深圳朋友來港, 想吃韓國燒烤,男友推介佢公司附近oppa restaurant, 所以決定帶他們來一試。餐前枱上已備有前菜 - 泡菜和爈邊泡菜煎蛋,還有麥茶提供去膩。係可以無限添加👍🏻我地4人行點了牛鮮生宵夜餐四人餐。這個餐都幾豐富,有安格斯肉眼扒、牛舌、大虎蝦、帶子、牛柳粒、多春魚、南瓜拼翠玉瓜菜籃,還有4枝啤酒,同朋友太耐無見聚會一流。安格斯肉眼扒大大塊,色澤不錯。可叫員工來幫手燒和剪,肉質鮮嫩,牛肉味香濃,不用沾醬已經好吃。和舌牛舌薄薄,所以好快熟,牛舌雖薄但燒得剛剛好,非常爽口。另一食法放在生菜上,再混合生蒜,泡菜和沾燒汁,絕配呀。牛柳粒牛柳粒厚身,醃製得宜,口感不錯,醃後牛肉鮮味大大提昇。大虎蝦 *2大虎蝦早已開邊分成4隻,方便燒同進食。蝦開邊後都覺得大大隻,非常新鮮,食落爽彈。正👍🏻帶子*4牛油帶子新鮮肥美,職員幫手燒到剛好,食落好香好 juicy 多春魚*8燒完既多春魚特別香口, 加上滿肚子魚䰵,咬落脆卜卜, 十分鮮美。南瓜拼翠玉瓜菜藍食完禁多肉,當然最後要有蔬菜平衡下, 南瓜翠玉瓜很甜。燒起來不錯吃。

安格斯肉眼扒
大大塊,色澤不錯。可叫員工來幫手燒和剪,
肉質鮮嫩,牛肉味香濃,不用沾醬已經好吃。

和舌

牛柳粒
牛柳粒厚身,醃製得宜,口感不錯,醃後牛肉鮮味大大提昇。

大虎蝦 *2

帶子*4
牛油帶子新鮮肥美,職員幫手燒到剛好,食落好香好 juicy

多春魚*8

南瓜拼翠玉瓜菜藍
$180 (宵夜)