2018-12-04
好開心天氣凍返啲,終於食到好耐無食嘅韓燒。呢間oppa燒肉到理位置都唔錯,一出B出口就直行過馬路就到啦~店舖唔算好大,但同時每枱之間都唔迫,就算叫咗好多野食都唔怕無位放啊!可以慢慢燒慢慢食。我地仲未叫嘢食,店員一開波就先上三道前菜:韓國泡菜、紫菜、芽菜,招呼幾好!然後店員介紹了佢地最新套餐!$98兩人份嘅泡菜炒牛小扒!呢個價錢真係好抵食!一開始我先試燒兩塊,超薄、好香。然後就到店員出馬,加入蒜頭、泡菜、辣椒醬,一齊炒,好人幫手當然好好多,最後炒到又香又辣就最惹味。面交ok? 我一至五都會喺金鐘返工 就咩時間過嚟都ok 其他地方可以再夾夾的☺️另外,最想介紹就係我第一次食嘅醬油蟹!知道咗原來佢係用醬油醃製嘅生蟹,睇開韓劇就知道韓國人係一用力禁住蟹殼,啲蟹肉就會beep出嚟(心心眼)最後用可以攞佢包埋嘅白飯撈埋啲蟹膏一齊食!蟹膏真係幾多,點了醬油就算生蟹食落都唔會好腥!好特別!推薦!